thoralf

Direktlänk till inlägg 17 mars 2013

EU KONFISKERAR

Av Thoralf Alfsson - 17 mars 2013 21:02

Igår visade EU sitt rätta ansikte då man konfiskerade stora tillgångar i Cypriotiska banker. Med ett enkelt beslut av medlemmarna i EU:s monetära union så hade man konfiskerat närmare 6 miljarder euro från spararna. Man kan fråga sig var insättargarantin på 100000 euro tog vägen för småspararna? Vilket land står näst i tur för samma åtgärd. Spanien?


Vågar man spara i en bank inom EU?


Läs artikel i DI


Den före detta socialdemokratiska partiledaren Håkan Juholt har varit utan arbetsuppgifter i riksdagen sedan han lämnade partiledarjobbet. Stefan Löfven utlovade ett ”topposition” för Juholt strax efter att han valts till partiledare men inget har hänt, trots den erfarenhet som Håkan Juholt besitter. För några veckor sedan tillkännagav Håkan Juholt att han kandiderar vid nästa års val till riksdagen.


Nu har Stefan Löfven vaknat till liv och utsett Håkan Juholt till ersättare i Kulturutskottet. I mina ögon är det ett hån mot Håkan Juholt! Det är kanske därför som Juholt har varit omöjlig att nå för media som önskat en kommentar. Är detta en signal till Juholt att han inte är välkommen tillbaka till riksdagen efter 2014.


Lars Ohly fick en ordinarie plats i Kulturutskottet när han lämnade partiledarskapet i Vänsterpartiet. Håkan Juholt fick nöja sig med en ersättarplats bakom 6st ordinarie socialdemokratiska ledamöter i Kulturutskottet.


Läs artikel i Östran


Statsminister Fredrik Reinfeldt har de senaste dagarna kritiserat polisen för hur de klarat av sina uppgifter trots att de fått 10 miljarder i utökade anslag. Enligt statsministern har ingen förbättring skett trots dessa utökade resurser.


Jag som är kritisk kan tolka det på ett annat sätt. Alla är medvetna om en ökad brottslighet som i väldigt stor utsträckning är kopplad till invandringen och personer med utländsk bakgrund. Inte minst genom ligor från andra länder som utnyttjar Schengenreglerna för att röra sig mellan olika länder. Min tolkning är att den ökade brottsligheten har fått ett pris av 10 miljarder kronor genom statsministerns uttalanden.

 
 
Ingen bild

Arne

17 mars 2013 22:36

Thoralf!
Är det inte dags att Sverigedemokraterna, med alla sympatisörer bakom sig ORDNAR EN FOLKOMRÖSTNING OM EU samt en till om vi skall ha massinvandring som kostar xx-kronor!?

Det vore väl inte svårt att få ihop det antal namnunderskrifter som krävs för det?

Dessutom skulle det ge extra skjuts inför valet!

 
Ingen bild

Färgad S-politiker sparkad efter hot att skalpera

18 mars 2013 00:01

Enligt Expressen den 16 mars har Martin Öberg, som inte namnges där, nu själv fått sparken efter inlägg på sin Facebook.

”Ge mig en kvinna eller en mörkhyad människa iaf för en dag så jag spontant inte skalperar en kollega”.

…samt

”Ännu värre humör i dag… Ringhals köttbergsmaffia börjar sätta djupa spår”.

Han kandiderade för Socialdemokraterna i valet 2010 och kom in som reserv i nuvarande Region Halland. Idag står han utan partibeteckning, vilket tyder på att han är utesluten, men tycks så sent som den 15 januari 2013 ha tillhört Socialdemokraterna. Enligt sin Facebook är han stolt över att ha sagt nej till REVA. Han hyllar även Vänsterns Sjöstedt i ett inlägg. Expressen varken namnger eller visar bild på den färgade sossen som är adopterad.
http://www.exponerat.info/fargad-s-politiker-sparkad-efter-hot-att-skalpera-vita-kollegor/

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

18 mars 2013 00:16

Köp guld och silver om ni vill skydda värdet på dina pengar!

Vi lever under en mjuk diktatur som heter EU, Fjärde Riket. Som helt kontrolleras av Deutsche Verteidigungs Dienst (D.V.D.), den tyska bankmaffian. Glöm aldrig Christopher Story som avslöjade den här dolda nazi-"avdelning", bland storföretag, banker och säkerhettjänsten, innan de mördade honom.

Det vore bra om SD kunde anordna en stor demonstration mot EU och för nationell suveränitet, helst innan valet.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Fredde

18 mars 2013 06:37

Tänk dig SD som är demokratiskt inröstat. Som ligger på 10-12% i opinionsundersökningar. Dom får aldrig uttala sig om politiska ärenden typ försvaret etc etc. Ej heller skriva debattartiklar i tidningar. Ej vara med i ngn Morgonsoffan. Ska kvävas till döds!

Blir förbannad nu när moderaterna vill ta bort mängdrabatten på straff och sänka åldern för att kunna döma ungdomar som begår brott till hårdare straff.

Hade M tagit S förslag så hade det nämnts och S hade fått invända mot det. Får SD det när M tar SD:s förslag? Nämns ens SD i detta sammanhang?

Det som gör mig orolig är att vanliga Svensson inte får reda på att det är SD:s politik dom M kopierar! Hur ska SD få mer utrymme i media???

Man blir förbannad!

 
Ingen bild

Ludvig

18 mars 2013 06:51

Illa att behandla Håkan Juholt på detta viset, han är troligtvis den duktigaste talaren av alla politiker. Det borde tas tillvara bättre.

 
Ingen bild

Medborgaren

18 mars 2013 06:57

@ Arne
En otroligt bra idé! Folkomröstning före valet!
Nu blir det allt tydligare att Europas ekonomi och även Sveriges ekonomi är betydligt sämre än vad våra stora ledare vill erkänna!
Detta har jag påtalat under längre tid och frågan är om inte en total katastrof lurar runt hörnet om vi väntar så mycket längre att avveckla EU-fiaskot!
Och att Sverige givetvis stoppar o reviderar massinvandringen, framförallt när det gäller kostnaderna med stålar som 7-klövern stjäl från arbetare o pensionärer!

Därför är en folkomröstning om EU-fiaskot o massinvandringen omedelbart, 2014 kan vara för sent, en mycket bra idè för att rädda det Sverige som vi o våra förfäder byggt upp för kunna lämna vidare ett tryggt o säkert land till kommande generationer!

 
Svensson

Svensson

18 mars 2013 07:06

Nog bäst att ta ut sina pengar från banken snart, EU har maffialiknande metoder.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Leif

18 mars 2013 07:48

Jag hade älskat förslaget om folkomröstning både om EU och massinvandringen, MEN det är inte konstruktivt som plan.
Så här säger Riksdagen och vår lagstiftning:

Riksdagen beslutar om folkomröstning
Det är riksdagen som beslutar om folkomröstning. En särskild lag stiftas, och där bestäms dels vilken fråga som ska ställas, dels dagen för omröstningen.

M.a.o att få 7 partiet att gå med på en folkomröstning om
massinvandringen går fet bort.

Så EU frågan... EU kuppades igenom som grundlag vilket gör det hela än mer delikat.
Så här säger Riksdagen om folkomröstning i grundlagsfrågor:

Första gången ett förslag om grundlagsändring behandlas kan riksdagen också besluta att det ska hållas en folkomröstning om förslaget. Minst 35 riksdagsledamöter måste begära det. Därefter räcker det att en tredjedel av riksdagens ledamöter, det vill säga 117, röstar för förslaget. Går förslaget igenom ska folkomröstningen hållas samtidigt som nästa riksdagsval.

Folkomröstning finns således endast inskriven vid en inledning
("Första gången ett förslag om grundlagsändring behandlas" )
Nu "kuppades" grundlagsändringen där man skrev in att EU lag är svensk grundlag och vårt medlemskap är grundlagsskyddat, så ingen folkomröstning där heller.

OK. Inte ge upp nu. Ut med nya konstruktiva förslag. Brainstorming anmodas.
Hur når vi dom som inte ens, vill veta, hur illa det är och som regimen ( med "lite" hjälp av media ) gör allt för att dölja information och kunskap???
Egen kommentar: Regim är inte ett kraftuttryck utan en realitet. Demokrati kräver att medborgarna får information för att ta ställning i frågor på ett demokratiskt vis. Det har inte Sverige längre. Demokrati kräver också yttrandefrihet. När det kan kosta försörjning och skyddsnät och/eller fysiskt våld om man yttrar sej "fel", så försvann även den andra grundpelaren för demokrati.
Jag hoppas att dom som lyfter Riksdagslön, anar vad dom har gjort, för historien kommer inte vara smickrande, om dom som beslutade att avskaffa demokratin i Sverige.

 
Ingen bild

OH

18 mars 2013 07:54

Nog är Juholt en god talare, resultatet av pratkvarnens agerande vet väl alla sossar.
Jag tror han placerats som siste reserv i Kul-Tur-Utskottet.

 
Ingen bild

Tony

18 mars 2013 08:31

I helgen har det demonstrerats mot den försämrade vården
här i Skåne med neddragningar på personal och nerlagda
vårdavdelningar, och det är ju bra, men det visar också
på hur långt räddhågsenheten har gått, när inte någon enda
företrädare vare sig från vården eller bland dom som bar
plakat vågar ställa frågan, hur har vi råd att erbjuda
människor som inte ens har rätt att befinna sig i landet
fri sjukvård, när vi samtidigt inte har råd att upprätthålla
en godtagbar vård som det är idag? Är det rädslan för att få
rasiststämpeln placerad på sig som gör att ingen vågar
påtala idiotin?

 
Ingen bild

Stefan A.

18 mars 2013 08:35

Storleken har nog betydelse, i alla fall EU, Spanien vågar man sig inte på.

 
Ingen bild

Tony

18 mars 2013 08:45

Så har då den fega djurrätts alliansen varit i farten
igen och förstört för en Minkfarmare i Tomelilla.
Då känner dom sig sotiga,då är dom tuffa, men att knysta
ens en stavelse om den vidriga Halalslakten , det vågar dom
inte,FEGISARNA!

 
Ingen bild

Jenny

18 mars 2013 10:01

Lästips! http://erixon.com/blogg/2013/03/ar-vastvarldens-storhetstid-forbi/

Tyvärr ser det mörkt ut. Den yngre generationen svenskar har liksom slutat att tro på sig själva. Såg att en väninna skrev på Facebook "Jag är ju bara en vanlig svenne, så jag är ju inte så bra på..." Hon chattade med några invandrare och förminskade sig själv.
Vi fostras att tro att vi inte har någon självklar rätt till Sverige och att vi är sämre än andra.

Billström hade tyvärr uttalat något om blond och blåögd och nu är twitterdrevet i full gång. Allt skallförsåss missförstås och vad kan vara värre än att vara blond svensk ?

 
Ingen bild

Fredde

18 mars 2013 10:18

#Jenny

Mmm såg detta som Billström sagt. Så skrämmande att man inte får säga sanningen längre. Det sk drevet är riktig otäck företeelse. Blir sjukare och sjukare i dagens Svergie.

 
Ingen bild

Jenny

18 mars 2013 10:39

Både journalister och olika B-kändisar twittrar för fullt. Någon hänvisade till Barnkonventionen osv. Frågan är bara vem som skall betala? Alla skall ha allt?
Skall vi betala för hela världen, medan svagare svenska elver slåss ut av att resurserna inte räcker.
Det får vara nog nu!!! Sverige ruttnar inifrån! Jag vill inte ge upp mitt älskade vackra Sverige....men det ser illa ut..

 
Ingen bild

OH

18 mars 2013 10:42

En helt annan sak.
Jag hörde att kalmar tingsrätt offentliggjort identiteten på en kvinna som erhållit skyddad identitet. Vi får hoppas det ej går som i Malmö där motsvarande hände och kvinnan ganska omgående blev mördad. Från tingsrättens förman kom endast en sketen ursäkt.För att det skall finnas någon tilltro till kalmar tingsrätt borde Domstolsverket omgående sparka denne person så långt ut som möjligt från rättsväsendet.
Om ej någon verklig åtgärd vidtages bekräftas vad många anser, nämnligen att rättsväsendet i landet är korrumperat.

 
Ingen bild

Fredde

18 mars 2013 10:56

#Jenny

Gråter i kapp med dig (:

Ja vi har lagar att personer som vistas illegalt ska utvisas. Massmedia inkl SVT och div Twitter går över lagar ....är inte det straffbart???????

Fredde

 
Ingen bild

Jenny

18 mars 2013 11:06

Fredde.
Ja, man undrar hur det skall sluta :-(
Det värsta är ju att politikerna böjer sig för drevet. Vem besitter den verkliga makten kan man ju undra? Veka politiker är farliga.
Det enklaste är ju givetvis sparka på de som betalar kalaste....

 
Ingen bild

Fredde

18 mars 2013 11:42

#Jenny

Mmm kan bara hålla med dig! Ja ingen vill få rasistkortet i pannan. Fan så illa det har blivit! Har dock fått ngr nya SD röstare på jobbet och privat!

 
Ingen bild

Arvid

18 mars 2013 12:11

Från metafor till verklighet.

Hulda och alla övriga optimister (godtrogna) som glatt inbillar sig att 'S/E Titanic' är reparabel, tillägnas detta videoklipp:
http://youtu.be/JcKttDHUv0E
Håll humöret uppe, åtminstone tills ishavet når anklarna. På mellandäck sitter under tiden den svenska icke-PK-infekterade intelligentian och pimplar rödvin omedvetna om att skutan lutar mer och mer! Snart skall orkestern börja spela: 'Närmare gud till dig'.

Om SD skulle bli, vilket är synnerligen osannolikt, obekvämt stora i nästa års val, samt C, KD och kanske FP falla ifrån, så kommer garanterat M och S att slås om att få MP, som i valet ökat till 12%, som samarbetspartner -- eventuellt, om nöden så skulle kräva, kan M och S till och med tänkas gå samman - det är så litet som skiljer.
Som ett parti av tre stora, kommer SD att erhålla en vågmästarroll, men kommer aldrig att få igenom ett eget förslag. SD är lika mycket hatat av båda parter och det står skrivet i stjärnorna att SD inte SKALL givas någon möjlighet till eget politiskt inflytande.

'S/E Titanic' SKALL gå under. Multikulturalismen är inskriven i grundlagen, Mohammad skall få segra och inflödet av oanpassbara, sverigefientliga främlingar skall fortgå. Med påvlig jargong heter det: CONSUMMATUM EST.

 
Ingen bild

Hacke

18 mars 2013 12:26

Det alltmer prekära läget inom EU plus det svenska invandringshaveriet visar för varje dag allt tydligare hur rätt sd ligger med sin politik och sina hjärtefrågor.
Visst är det läge att lägga på ytterligare ett kol för att föra frågorna i fokus och kanske som nämns härinne lyfta fram ett förslag om folkomröstning om EU. Även om det inte låter sig göras vad jag förstår av inlägg härinne så är det mer än en markering och en kraftig signal till folket. Hörde att det nu rör på sig ordentligt i Tyskland med bl a ett nystartat EU-kritiskt parti. England agerar ju redan kraftfullt efter hårt opinionstryck.
Men som någon också påpekar, hur får man media att uppmärksamma något som sd gör överhuvud taget (förutom de obligatoriska framkrystade "skandalerna" då förstås).
Verkar som det är något nytt Saltsjöbadsavtal i görningen där man kör ännu en repris av den redan beprövade "största möjliga tystnad-taktiken".
Det skulle var intressant om det fanns någon statistik på hur många morgonsoffor, myspys-program och paneler representanter för extrempartierna v och mp medverkat i i jämförelse med sd i "fri och oberoende public service" och övrig media.

 
Ingen bild

Frågetecknet

18 mars 2013 12:34

Statsminister Reinfeldt har tillsammans med Maria Ferm (Mp) bestämt att den som inte får vistas i landet ska ha rätt till fri utbildning och sjukvård. Två för mig helt oförenliga och således korkade beslut; men jag är ju inte politiker och således obekant med dialektikens finesser på Helgeandsholmen. Det hindrar inte, att jag faktiskt vill höra Reinfeldt förklara hur denna soppa ska klaras. I avsaknad på en författningsdomstol så får väl oppopsitionen göra jobbet i riksdagen.

 
Ingen bild

Micke

18 mars 2013 14:17

Helt rätt Arne! Men det skulle dom aldrig våga,en sån omröstning skulle helt klart vara DEMOKRATISK..Men hur många skulle då kallas rasister? Det ordet är utbränt.

 
Ingen bild

Jenny

18 mars 2013 15:56

http://www.newsmill.se/artikel/2013/03/14/ekonomiska-orsaker-till-att-lo-medlemmar-ofta-r-skeptiska-till-invandring
Lästips.
Fokus har flyttats från de svaga svenskarna till invandrarna och det ses t.om som något bra om det går sämre för svenska barn, eftersom det då sker en utjämning.

 
Ingen bild

Fredde

18 mars 2013 16:16

#Jenny

Såg Du att 12 SD blev uteslutna? Tror Du media frossar i det kommande vecka?

Fredde

 
Ingen bild

Jenny

18 mars 2013 16:27

Fredde,
Oj, fast jag tror att de tycker att det är ännu snaskigare att hata Billström och försöka splittra alliansen.
Tror att de får svårt att fokusera åt två håll samtidigt?!?
Snacka om pöbelmentalitet...

 
Ingen bild

Fredde

18 mars 2013 16:42

#Jenny

Du har nog rätt där. Har Du ett sånt jobb där Du försöker ragga nya röster till SD? Jag försöker så gott jag kan!

Fredde

 
Ingen bild

Hans

18 mars 2013 16:45

Ot.Vad händer egentligen med ett uteslutärende riktat mot Patrik Ehn. Skall ni foga er mot mitten tror jag att vi aldrig blir större än 10 %

 
Ingen bild

Jenny

18 mars 2013 16:57

Fredde, jag har upptäckt att väldigt många tycker samma sak. Både fd. S och fd. M. Olika människor delar samma oro för Sveriges framtid.
Det jag är lite oroad över är om SD & S driver fram skatter och förslag som slår undan benen för de svenska företagarna? Vi behöver en svenskvänlig politik på flera plan , det gäller att få fart på företagandet också...

 
Ingen bild

Fredde

18 mars 2013 17:18

#Jenny

Mmm Du kanske rätt där ang skatterna. Usch blir en trist nyhetskväll! Får ha tv:n avstängd och göra ngt annat!!!

 
Ingen bild

Kalle

18 mars 2013 17:19


""Patrik Ehn hotas av uteslutning ur SD
Publicerat den 6 mars 2013 kl 06:48
Sverigedemokraternas medlemsutskott vill utesluta en välkänd SD-profil som bland annat anklagas för att ha rekommenderat läsning av Ernst Jünger"" skrev den sverigevänliga välkända nättidningen "Fria Tider" för ett tag sedan.
http://www.friatider.se/patrik-ehn-hotas-av-uteslutning-ur-sd

Nu är han utesluten enligt fulmedia och Fria tider.
http://www.friatider.se/13-utesluts-ur-sd

Han blev utsluten bland annat för han läst en bok av Ernest Junger. Denne Junger fick År 1982 tilldelades han Frankfurt am Mains Goethepris, ett av Tysklands främsta litterära priser. Källa Wikipedia:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ernst_J%C3%BCnger

Måste fråga. VILKA andra böcker får in en SD:are läsa??? Detta föbjudande (uteslutande) påminner om Nazisternas bokbål. SD har också ett eget bokbål där de förbjuder folk att läsa böcker!!!

OCH Jimmies Pressekreterare Bylund trampar på i sina ullstrumpor och vill tydligen starta ett uteslutningsärende ivrigt påhejad av fulmedia och Expo. Vilken bestämmer i SD Åkesson eller EXPO. Tänk på det kära SD:are!!!

http://www.friatider.se/bylund-anmarkningsvart-att-man-formulerar-sig-sa

En mycket sorglig utveckling inom SD.

 
Ingen bild

Kalle

18 mars 2013 17:26

Tillägg: Bylund vill undersöka flera citat från Dagerman krönikör på den sverigevänliga Nättidningen Avpixlat.

 
Ingen bild

Jenny

18 mars 2013 17:58

# Fredde
Fast med denna invandring så måste nog också M höja skatterna för att kunna försörja alla...
invandringen är bara ett symptom på ett sjukt samhället. Vi tar liksom vår välfärd och demokrati för givet..

 
Ingen bild

Fredde

18 mars 2013 18:14

#Jenny

Ja ngn måste ju betala kalaset. Skrämmande utveckling. Jenny varför är politiker och journalister så måna om att ge bort Sverige?

Fredde

 
Ingen bild

Jenny

18 mars 2013 18:25

Fredde
Svaret på din fråga är nog: socialism

 
Ingen bild

Fredde

18 mars 2013 18:38

#Jenny

Mmm tyvärr (:...och jäkligt fega politiker!!!

 
Ingen bild

robban

18 mars 2013 18:44

nu får ni fan skärpa er i sd ni ändras sakta men säkert till de åttonde bladet i klövern, när ska pappskallarna i partiledningen fatta att det inte är nån fiktiv nolltolerans som har gett partiet luft under vingarna? det är ju att de övriga etablerade partierna är så infekterade av politisk korrekthet som gör att folk väljer sd. partiledningen bör om nån avgå eller kraftig fundera på vilka som har valt in dom.

 
Ingen bild

Calle

18 mars 2013 20:18

@ robban
Så sant!

 
Ingen bild

OH

18 mars 2013 21:22

Cyprioterna behöver inte bekymra sig över en ev. skatt på banktillgångar.
En enkel biljett till Sverige, sedan är framtiden säkrad.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards