thoralf

Direktlänk till inlägg 3 mars 2013

VINDKRAFT

Av Thoralf Alfsson - 3 mars 2013 22:41

Detta är riktig vindkraft!


 

Foto Thoralf Alfsson


Väderkvarnen är placerad på "vinden", därav vindkraft ;-)



”Vi ser inte någon ljus framtid för vindkraften i Sverige. Det finns inget behov av storskalig vindel, och ingen kommersiell lönsamhet i branschen, ens i ett längre perspektiv. Vi är upprörda över att svenska hushåll ska tvingas subventionera vindkraftexport till andra länder samtidigt som vår egen miljö tar stryk. De närmast ofattbara mångmiljardbelopp vi kastar bort på detta onödiga experiment med landsbygdsbefolkningen, hushållens ekonomi och landskapet, behövs för betydligt mer angelägna ändamål i Sverige i dag.”


Läs hela debattartikeln i GP skriven av bland annat Marian Radetzki.


Hade förväntat mig något genmäle på min debattartikel om vindkraft i Barometern men det har varit tyst än så länge.

 
 
Maggan

Maggan

3 mars 2013 23:04

Alla nationella sajters nyheter på en sida: http://www.kimmoa.se/rn/

http://www.kimmoa.se/rn

 
Ingen bild

igor

4 mars 2013 00:52

Det är helt enkelt jäkligt svårt att argumentera emot något som är sant. I bästa (eller sämsta) fall framstår de som riktiga miljötalibaner och det vinner de knappast några sympatier på. Istället så håller de helt enkelt käft och hoppas att inlägget går tyst förbi och de kan fortsätta med sina små vindsnurror i tysthet.

 
Svensson

Svensson

4 mars 2013 06:51

Nu förstår man varför elen i Sverige är så dyr.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Leon

4 mars 2013 06:55

För mig som arbetande med statistik med stark anknytning till branschen är det knappast någon större nyhet att vindkraften nu har betydande lönsamhetsproblem. Redan för drygt 5 år sen var de stora aktörerna fullt medvetna om att det, även med det omfattande elcertifikatssystemet, endast var större "parker" (med minst 25 snurror eller flera) som ens var i närheten av ett ekonomiskt "break even". Det som då till viss del "höll branschen under armarna" var prisutvecklingen delvis driven av då gällande bortre gräns för kärnkraftsproducerad el (40 år enligt "avvecklingslagen"). Sedan dess har prisutvecklingen varit vikande mycket på grund av att svensk kraftproduktion alltmer integrerats med den nordeuropeiska med en förhållandevis billig "överproduktion" (Norge-vattenkraft, Danmark, Tyskland - fossilbaserad och vindkraft). Vidare har ju såväl "avvecklingslagen" som "tankeförbudslagen" rivits upp med den positiva konsekvensen att svensk kärnkraftsutveckling och utbyggnad åter är "tillåten".

Även subventionssystemet med elcertifikat, som många gånger står för uppemot 50 % av intäkterna, också visat en högst vikande värdeutveckling sedan systemet integrering med Norge. Något som vanligen glöms bort är att även småskalig vattenkraft också varit starkt certifikatssubventionerad. Uppemot 2 000 små vattenkraftverk, främst i landets södra del, har också varit beroende av elcertfikaten för sin "överlevnad". Som för övrigt är ytterst tveksam då huvuddelen av dessa vid årsskiftet 2012-2013 inte längre har någon rätt till tilldelning enligt elcertifikatslagen. Förmodligen kommer vi att se nedläggning av dessa småkraftverk i en accelererande takt de närmaste åren med ett bortfall av ca 30 % av vattenkraftsbaserad produktion. Inte ens i en rigid vidkraftsförespråkares våtaste dröm kan en utbyggnad av "snurror" kompensera för detta bortfall i produktionen.

 
Ingen bild

Sven Dacke

4 mars 2013 07:45

Det fanns en kejsare i Afrika som kastade ut slantar från sin limousin för att muta befolkningen till underkastelse. I Sverige kallar vi förfarandet och mutan för bygdepeng och den tas från avgifter och skatter vi själva tidigare betalat in till det politiska etablisemanget. Ty den olönsamma vindkraften genererar knappast el och absolut inte någon riktig vinst utan, skulle man kunna kalla det, subvensionsöverskott. Bygdepengen är en muta som avses kompensera olägenheterna för de utsatta samt dämpa stridviljan hos folk med sunt förnuft.
Är man intresserad kan man läsa om vad vindkraften ställer till med genom att söka på Vindkraft naturlandskap blir industrilandskap.
Dacke, var är Du?

LARS CARLSSON
Urshult

http://thoralf.bloggplatsen.se/2013/03/03/9547708-vindkraft/#kommentarer

 
Ingen bild

OH

4 mars 2013 07:46

Oberoende internationellt erkända experter har beräknat att avvecklingen av gamla svenska kärnkraftverk kan komma att kosta skattebetalarna uppemot 200 miljarder kronor.
Ser gärna kommentarer från någorlunda oberoende källor som ej har förutfattade meningar.
Minussidan för kärnkraft som jag ser det är bristande kompetens , ev.ansvarstagande av driften samt avfallsproblemet som ej är löst,vissa talar om återanvändning men varför bygger vi då bergrum där det förväntas förvaras i tusentals år.
Själv vet jag för lite för att ta ställning för eller emot något av dessa två verksamheter.
Vad jag däremot vet , som bor på landsbygden är att fler och fler börjar intressera sig för SD:s politik men är tveksamma till ett rabiat vindkraftmotstånd inom partiet.

 
Ingen bild

Sven Dacke

4 mars 2013 08:10

Fel länk till Urshult artikeln

http://www.smp.se/nyheter/lobbyn/insandare/vindkraftens-bygdepeng(3675266).gm

Till Sign OH. Tror du artikelförfattarna i GP är Sverigedemokrater?

 
Lennart Johansson

Lennart Johansson

4 mars 2013 09:42

BRA SKRIVET SIGN OH OM KÄRNKRAFTEN
Toralf, du måste ha en personlig störning med ditt motstånd till vindkraft?
Kanske du äger en sommar stuga där det ev. skall byggas ett vindkraftverk eller bara ren avundsjuka!
Du börjar bli rent hysterisk i ditt motstånd.
Förmodligen kommer det inte att byggas fler kärnkraftverk på överskådlig tid på grund av mycket höga kostnader och grymma problem med avfallshanteringen.
Bäste Toralf, lägg ned ditt hat mot vindkraften så har du min röst till nästa val, för övrigt är du mycket duktig med dina kloka debattinlägg!

http://Lennart J

 
Ingen bild

Magentan

4 mars 2013 09:47

OH skriver: "Vad jag däremot vet , som bor på landsbygden, är att fler och fler börjar intressera sig för SD:s politik men är tveksamma till ett rabiat vindkraftsmotstånd inom partiet."

Jag är också tveksam till ett rabiat vindkraftsmotstånd (men inser att det måste till en hel del teknikutveckling innan vindkraft kan vara en energikälla att räkna med).

Kärnkraftsverken i Sverige och övriga världen anser jag utgöra en av de största riskerna till att utradera allt levande på jorden (på flera olika sätt och av flera olika anledningar).

Men just nu är utraderingen av svenskarna och demokratin det mest aktuella hotet, därför är det SD som gäller för mig.

 
Ingen bild

Thoralf A

4 mars 2013 10:09

Uppenbarligen förstår flera av mina läsare inte budskapet i mitt foto! Utan tolkar det som "rabiat motstånd" mot vindkraften.

Väderkvarnen är ju placerad på "vinden", därav vindkraft!

 
Ingen bild

Magentan

4 mars 2013 10:13

@ Lennart J
Mitt intryck av Thoralf är att han tillhör de sällsynta människor som till 100 procent går in för det han anser vara rätt och riktigt utan att spara på sig själv och utan att utnyttja andra. Det är inte alls samma sak som att vara rabiat eller hysterisk.

Om inte Thoralf hade varit som han är, så hade han ju inte varit Thoralf. :)

 
Ingen bild

Bertil

4 mars 2013 10:18

Thoralf, vad säger du om svaret du fick på din insädare i Ölandsbladet?

 
Ingen bild

Stefan A.

4 mars 2013 10:34

Vind duger bra till att mala säd där man kan vänta tills det blåser, men om man skall dra ned effekten på kärnkraftverken(dyrare per kwh) eller släppa förbi vattnet i vattenkraftverken bara för att man till varje pris skall ha vindkraft, då har man inte vunnit någonting. Vind riskerar bara att bli ett ytterligare "prishöjarverktyg" för kraftbolagen, tillsammans med "kabelbrott till Norge", "oplanerad" avstängning av ett k-verk, eller påstådd brist i vattenmagasinen, eller priset för el vid medelhavet med mycket mera.

 
Ingen bild

Thoralf A

4 mars 2013 10:44

Bertil

Är det detta svar du syftar på.

http://www.olandsbladet.se/index.php?id=21140&placid=31&template=

Hittade det nu! Kommer givetvis att bemöta det snarast.

 
Ingen bild

Sveno

4 mars 2013 11:01

All förnyelsebar energi skall få prioritet. Men om man tänker sig använda etanol gjort på mat är man inne på fel väg likaså om man tror att vindkraft kan ersätta kärnkraft. Förstår man de olika gröna energiernas svagheter så inser man hur fel det sedan är att subventionera dem samt underminera andra med skatter. Så försök förstå att vindkraft ger inte energi 100% av tiden och måste därför ha uppbackning av det som vindkraftsförespråkarna vill ha bort.

 
Ingen bild

Tony

4 mars 2013 11:04

Jo det finns dom som tjänar pengar på vindkraft, för när
en Bonde släpper till mark till dessa stålskelett, ja då är
där pengar att tjäna, åtminstone för Bonden, samhällsekonomiskt
däremot är det nog försumbart, och definitivt för konsumenten

 
Ingen bild

OH

4 mars 2013 11:07

Artikeln handlade såvitt jag förstår om vindkraftverk för ev.elproduktion Möllan verkar vara placerad på taket, ej på vinden troligen för att kunna utnyttja vinden.
Jag har absolut inget emot dig som person men att raljera mot kritiska insändare är knappast seriöst.Nog är du vindkraftsmotståndare.Ang tillförlitligheten för kärnkraft kanske du vill dementera uppgiften om att O-hamn 1 endast lyckats vara i drift en hel vecka under 2012.
Jag anser mig vara SD:are men önskar åtmindstone det rent taktiskt skulle vara lite högre i tak för att få fler tveksamma väljare.

 
Ingen bild

Observant

4 mars 2013 12:18

Det är inte bara på riksdagsnivå som Miljöpartiet och
"Nya moderaterna" visar en god samförståndsanda. I Nässjö, Smålands rödaste stad, har två moderater nyligen nu hoppat över till Miljöpartiet. Om detta går att läsa i en insändarartikel i nedanstående länk. Notera de välvilliga kommentarerna till artikeln. Att byta från M till MP, "so What". Kommentera gärna artikeln.

http://www.hoglandsnytt.se/opinion/miljopartiets-nyforvarv-i- nassjo-vacker-manga-fragor/

Är det inte just detta som artikeln visar, som alltid varit en kännetecknande essens för moderater. Kompisskap, karriärism, vindflöjelmentalitet och girighet?



 
Ingen bild

OH

4 mars 2013 13:08

Jag läser att Minister Ask är kritisk mot att domarna ger etablerade brottslingarna rabatter.Domarna lever ju ganska behagligt och bekvämt tack vare sina återkommande kunder. I de flesta verksamheter ger man storkunder höga rabatter.Detsamma gäller åklagarna och advokaterna som oftast kommenterar en dom med "den är väl skriven".
Det blir bingo i kassan för alla fyra.
Problemen flyttas återigen till Poliserna ute "på fältet" .Detta sker om igen,om igen,om igen,o.s.v.
Alla utom Poliserna blir snabbt mångmiljonärer.

 
Ingen bild

Magentan

4 mars 2013 13:26

I sina intensiva ansträngningar att arabisera och islamisera Sverige har Vänstern med Reinfeldts och Alliansens hjälp nu nått ytterligare ett par steg framåt:

1) Ahkbar Skåne - Sedan Januari i år finns en lokaltidning på arabiska i Skåne!
2) Malmö och Sverige kan snart få sin första arabiska biograf!

http://avpixlat.info/2013/03/04/ahkbar-skane-ny-lokaltidning-pa-arabiska/
http://avpixlat.info/2013/03/04/sverige-kan-snart-fa-sin-forsta-arabiska-biograf/

 
Ingen bild

Magentan

4 mars 2013 13:36

Piratpartiet kräver att illegala invandrare ska få stanna i Sverige!
Detta är Piratpartiet! Läs i Newsmill!
"Sveriges asylpolitik idag bär tydliga likheter med Sveriges utvisningar av judar till Nazityskland på 30-talet. Det är mot bakgrund av denna politik det grundlagsvidriga REVA-projektet måste förstås."

http://www.newsmill.se/artikel/2013/03/04/demonstrera-p-l-rdag-mot-reva

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

4 mars 2013 14:43

1 Bravo Leon
2 Föra vindkraften påtal handlar om att ordna pyspunka på Miljöpartiet
3 Hur svårt kan det vara att förstå det ?

 
Ingen bild

Medborgaren

4 mars 2013 15:39

Fantastisk bild Thoralf!
Den speglar vår skattefinansierade vindkraftsindustri i ett nötskal!
För min del är det helt OK om man fortsätter att utveckla o bygga ut vindkraften, bara man väljer platser där inte vi medborgare drabbas och att ALLA statliga bidrag upphör till denna verksamhet!
Som det är nu betalar vi mer skattemedel än vi får tillbaka i nytta, lite typ EU-fiaskot som även det härmar Ebberöds bank..............

 
Ingen bild

Dan

4 mars 2013 16:13

Denna Thoralf bör du se
http://youtu.be/WrdmjBAX0E0

 
Ingen bild

Sven Dacke

4 mars 2013 16:58

Håller Sverige på att få en ordningssam generation på halsen? Lägger man samman några färska undersökningar om ungas vanor pekar de i den inriktningen.


Frågan är naturligtvis varifrån ordningsamheten kommer. Några debattörer talar om en konservativ våg bland unga. Men den ökande skötsamheten kan lika gärna vara resultatet av teknisk utveckling, och av inflytandet från invandrade kulturer

Det minskade fylleriet kan säkerligen till del förklaras att fler barn har rötter i en kultur som inte ser vikingafyllor som en naturlig del av uppväxten. Och med minskat fylleri följer minskad brottslighet av annat slag.

Så det så!!!
http://www.smp.se/ledare/ungdomar-har-allt-battre-varderingar(3672787).gm

 
Ingen bild

PFEP

4 mars 2013 17:10

Jag är Sverigedemokrat, men har tamejf*n inte mycket till övers för dagens energidebatt.
Det pratas högt och lågt om subventioner hit och dit och det bör det väl göras, men betänk vänner att det finns inte ett enda kärnkraftverk med heltäckande försäkring på hela jorden, de får köra utan försäkring inför haverier (Fukushima någon?)
Det om någon får väl anses vara en subvention det heta duga...
Jag skal inte här promera det ena framför det andre, bara bredda underlaget lite.

 
Ingen bild

Nemo Saltat Sobrius

4 mars 2013 17:54

Jag tror man är rätt ute när man konstaterar att ungdomar spenderar mer tid hemma. Oftast framför datorn. Då är det svårt att göra ofog, än mindre begå brott som fylla, vandalisering, misshandel mm.

Däremot att man tror att invandring bidrar till nedgången är märkligt? Invandrarungdomar utmärker sig mer i brottsstatistiken än svenska ungdomar, så hur kan dom få ihop detta. Jag kan förstå att vissa kulturer har en annan inställning till alkohol. Å andra sidan har vi fått nya berusningsmedel som Kat.

Jag tror inte heller att man skall glömma bort den utseendefixering som har ökat. Många ungdomar är på gymmet utan att egentligen idrotta. Man vill se bra ut. Det spelar nog in på skötsamheten?

 
Ingen bild

Magentan

4 mars 2013 21:25

En stor grupp unga invandrare, som absolut inte är ute och dönar, är de muslimska tonårsflickorna. Förutom skolgången får de inte lämna hemmet utan förkläde och är väldigt strängt hållna därvidlag - till och med i de familjer som kan betecknas som sekulariserade. Dessutom är de både bortgifta och gravida innan deras tonårstid är över.

 
Ingen bild

Nu måste Östran bryta trenden

4 mars 2013 21:32

Upplagan backar. Annonsörerna lämnar. Men Östran/Nyheterna tänker fortsätta ge ut två titlar sex dagar i veckan.

1 100 färre prenumeranter under 2012. Nu är Östran/Nyheternas upplaga nere på 10 500 ex. Samtidigt söker sig annonsörerna andra vägar. Sista kvartalet 2012 var riktigt dystert och årets första två månader har inte inneburit någon förändring enligt vd Håkan Johansson.

Resultatet för 2013 blir enligt budget ett underskott på 8,5 miljoner. Men det kommer att bli större om inte trenden bryts.
http://www.medievarlden.se/nyheter/2013/03/nu-maste-ostran-bryta-trenden

Grattis Markku Ahonen!

 
Ingen bild

Medborgaren

4 mars 2013 21:36

OT/ Korvgrillningspolisen i Malmö som är i farten?
Hel stadsbuss utbränd o totalföstörd, hur fn handskas dom med elden?
Mysigt med mångkultur..........

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

4 mars 2013 23:19

På den sjunkande skutan Eastern Titanic spelar Finnen big band
Peter drömmer om en ny storhetstid för Konsum
Halleluja

 
Svensson

Svensson

5 mars 2013 07:01

Vi får ha tändstickorna inlåsta, annars brinner hela Sverige upp snart. En stadsbuss brann upp.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

OH

5 mars 2013 07:16

En brand eller bomb i en bil eller buss bör väl förekomma dagligen för att de nya enligt regeringen folket skall känna sig hemma.

 
Ingen bild

Stefan A.

5 mars 2013 08:16

Borg vill ta mera av biståndspengarna till Svensk massinvandring, dvs. förre skall hjälpas till mycket högre kostnader, det blir dyra "vinstlotter",ist. för att erkänna misslyckandet med massinvandringen försöker man smussla undan kostnaderna på olika sätt och fortsätta på samma inslagna väg, typisk moderat politik på något vis, de som har råd att ta sig hit "för att bättre liv" skall hjälpas, de verkligt fattiga lämnas i sticket.

 
Ingen bild

Arvid

5 mars 2013 08:48

Ni hörde kanske denna morgon programinslaget i SRP1 om bredbandsleverantören Bahnhof och Radiotjänst i Kiruna om den påtvingade TV-avgiften -- därför att datorer och smartphones över en natt har blivit TV-mottagare därför att SVT oombett har lagt ut hela sitt programutbud på nätet.

Alla vi som spolat reguljärt TV-mottagande, sagt upp TV-licensen, sålt TV-mottagaren därför att vi avskyr SVT och inte önskar ta del av SVT:s utbud av LÖGNER, SKITPROGRAM och indoktrineringssträvande STATS- och PK-PROPAGANDA, vad gör vi nu?

VARFÖR har inte SVT gjort det enda anständiga -- och förnuftiga: kodat sitt utbud, så att det blir tillgängligt ENDAST för betalande intresserade, som t.ex kunde köpa en "KOD" hos förslagsvivs ATG,
som efter inknappning medgav TV-tittande under en viss tid? Detta är en enkel, självreglerande, teknisk lösning allmänt använd för kontantbetald mobiltelefoni.

Det behövs tydligen en lagändring! Vill SD ta tag i detta absurada missförhållande och arbeta för den nödvändiga lagändringen.

Avskaffa denna odemokratiska och sverigefientliga tvångsdebitering!
Hur mycket totalitärt pungslående skall vi som är tvingade förbli mednorgare i DumSverige behöva utstå?

 
Ingen bild

Hulda

5 mars 2013 09:22

Arvid...
Stålarna måste in till Radiotjänst. Kvittar hur eller från vem. Där har du det enkla svaret.
Fri och oberoende Tv och Radio, en stor bluff...
Bluffen med en reklamfri Tv ovh Radio faller också platt till marken. Se tex. på alla uttröttade skidåkarna som alltid måste hänga på skidorna när de intervjuas...

Fö. övrigt meddelas att en SSU-avdelning avslöjats med byxorna nere. Hylla Stalin och Mao...man förvånas verkligen...
Finns att läsa på Avpixlat eller SDU,s hemsida.

 
Ingen bild

Sven Dacke

5 mars 2013 09:55

Platsannons till Moderaterna i Växjö av Bo Frank

Vi söker dig som är helt felfri och vill bli politiker
LOBBYN i dag 06:58 | Uppdaterad i dag 07:07

”Vi söker dig som har ett framgångsrikt arbete som anställd (dock inte i Växjö kommun) och är villig att gå ner i lön och jobba nästan obegränsat.
Vi söker dig som är beredd att ta maximalt ansvar men med sämre betalning än dina medarbetare. Du ska vara tillgänglig dygnet runt. Du ska för att ha koll på verkligheten ha arbetat 20 år som förskollärare, 20 år som lärare och 20 år som socialarbetare och 20 år inom vården. Utöver detta erfarenhet som byggnadsarbetare, chaufför och patrullerande polis. Du ska ha analytisk förmåga, vara social, behärskad och ha ledaregenskaper. Du ska ha erfarenhet av att ha familj, vara ensamstående, skild, företrädesvis kvinna, gärna med utländsk bakgrund.

Läs mera i Smålandsposten

http://www.smp.se/nyheter/lobbyn/vi-soker-dig-som-ar-helt-felfri-och-vill-bli-politiker(3676610).gm

 
Ingen bild

VargMan

5 mars 2013 11:33

Vindpark Vänern, ett svart hål för ytterligare 140 miljoner skattekronor:
http://nwt.se/hammaro/article1261331.ece

Fullständigt horribelt...

 
Ingen bild

gruelse

5 mars 2013 16:56

EU är i praktiken en gigantisk jordbrukskolchos, där Sverige via EU:s jordbrukspolitik är bundet till livsmedelskontrakt, där vi tvingas importera en stor del av den mat vi konsumerar. Därmed slås vårt inhemska jordbruk i kras. EU:s jordbrukspolitik säger att producenterna ska ansvara för matsäkerheten, samt uppmuntrar många gränsöverskridande processteg och transporter i livsmedelshanteringen, vilket också lockar till sig kriminalitet.

Sverige har jämte med Malta EU lägsta självförsörjningsgraden på livsmedel, ca 50 %. Den kommer troligen ytterligare minska, ty vårt jordbruksstöd från EU kommer sänkas med 17 % i långtidsbudgeten 2014-2020,.

Sverige hade före EU-inträde 1995 ett förbud mot azofärger i livsmedel. EG/EU hade det inte. I samband med EU-valet 1994 blev Sverige lovat en ”Miljögaranti” i EG-fördraget artikel (95.4), som innebär bl.a att Sverige kan ha strängare miljöregler och högre skyddsnivåer för människor än övriga EU. Avvikande nationella miljöregler måste vara motiverade utifrån:

* miljö- eller arbetsmiljöskydd
* hänsyn till allmän moral, ordning eller säkerhet
* skydd för människors och djurs hälsa och säkerhet eller för att bevara växter
* skydd av nationella skatter av konstnärligt, historiskt eller arkeologiskt värde
* skydd av industriell och kommersiell äganderätt.

Sverige åberopade miljögarantin för att få behålla förbudet mot de allergiframkallande azofärgerna i livsmedel, men förgäves. 1999 tvingades Sverige tillåta de smaklösa azofärgerna i livsmedel trots att färgernas ofarlighet är kraftigt ifrågasatt. Således upptäcktes för ca ett år sedan ungersk oxfilé i Sverige, som i själva verket var azofärgad fläskfilé, vilket till och med i EU är förbjudet.

Pga. EU:s jordbrukspolitik köper svenska Findus och Dafgård nötköttet främst från relativt ohygieniska irländska slakterier, trots att Sverige är väl lämpat för nötboskap och mer gynnsamt ur transportsynpunkt. Eftersom EU:s livsmedelskontrollsystem stipulerar att producenterna ska stå för livsmedelskontrollen, inte importörerna, så ansvarar de irländska slakterna för kontrollen och certifikatutfärdandet.

De irländska slakterierna slaktar inte bara nötkreatur utan också hästar, oftast tävlingshästar. Men hästkött är ingen storsäljare på de brittiska öarna. För att ändå kunna tjäna pengar på hästköttet, blandas det ned i vissa köttprodukter, med eller utan Dafgårds/Findus tysta medgivande, utan att det nödvändigtvis framgår av certifikaten,. Köttet kanske är 80 % nötkött och 20 % häst, men deklareras som 100 % nötkött. Genom att göra på detta sätt får slakterierna en högre vinstmarginal.

Merparten av tävlingshästarna, som går till de irländska slakterierna, har under sin karriär, för att kunna prestera toppresultat på tävlingsbanorna, fått en läkemedelscocktail som oftast innehåller:

* Fenylbutazon (antiinflammatorisk icke-steroid)
* Clenbuterol (steroid)
* Flunixin (antiinflammatoriskt medel)
* Ivermectin (avmaskningsmedel)
* Lasix (mot blödning)
* ormserum
* antibiotika

Dessa substanser ska inte finnas i livsmedel, speciellt inte det carcinogena fenylbutazon, som har påträffats i franska livsmedelsslakterier, och befaras ha kommit in i livsmedelskedjan.

Irländare är katoliker och hatar protestanter. Det svenska folket anses vara protestantiskt. Därför har irländare generellt sett låga tankar om oss. Sedan är det en spridd uppfattning i EU att svenskarna inte är så kvalitetsmedvetna vad importerat livsmedel anbelangar, utan det är priset som är det viktiga. Dessutom har det köttexporterande Irland en maktposition gentemot det köttimportberoende, jordbruksfattiga Sverige. Därför finns det tydliga incitament för irländska slakterier att ge irländska och kräsna kontinentaleuropeiska köttkonsumenter kött av god kvalitet. Till Sverige ger man då hellre kött av låg kvalitet, t.ex falskmärkt tävlingshästkött.

Sverige måste gå ur EU och satsa på egen jordbruksproduktion, ty det svenska folket förgiftas med stor sannolikhet av EU, via livsmedel som vi tvingas importera enligt EU:s kriminella jordbrukspolitik!

 
Ingen bild

Irene

5 mars 2013 17:16

Thoralf, jag tar mig friheten att skriva om annat än vindkraften ty idag kom jag över lokaltidningen "Mitt i Botkyrka 5/3" och vad läser jag där - jo SD-Botkyrka "har överklagat Botkyrka kommuns beslut att ogiltigförklara förbudet mot böneutrop vid moskén i Fittja till Länsrätten.SD menar att kommunen, tvärtemot vad tjänstemännen kommit fram till, visst har rätt att förbjuda böneutrop och hänvisar till paragrafer i Plan- och bygglagen och Miljöskyddslagen." I Botkyrka kommun har 7-klövern samfällt sagt ja till böneutrop genom att säga att det är polisen som ensam avgör i denna fråga. Tidningsnotisen är liten, inte många kommer att nås av den, men din hemsida läses av "halva Sverige" och därmed sprids SDs rakryggade handlande en stor läsekrets. SD värnar om religionsfriheten men det innebär inte att jag som agnostiker ska påtvingas böneutrop i det offentliga rummet. Heder åt SD-Botkyrka!

 
Stefan T

Stefan T

5 mars 2013 23:05

EUs undermåliga livsmedelskontroll måste upp i riksdagen (...hästkött)

http://www.sd2014.se

 
Ingen bild

IVV

5 mars 2013 23:59

Ha ha ha ha ha, ha ha ha, ha ha ha, ha, ha, nej, sluta, jag kan inte ta det längre, snälla, snälla, jag ber, ha,, ha, ha, stopp ... etc.

Har du blivit kittlade bortom det där stadiet -- då det roliga börjar bli obehagligt och panik nästan håller på att utbrista?

Vi är vid den punkten nu i västvärlden. Exemplet med den nya svenska finansieringeslösningen för den löpande massinvandringen är visserligen svensk, men samma typ av försök till lösning aktualiseras i varje västland, detaljerna kan skilja, men den vägledande principen är den samma.

IDIOTIN är ordningen för dagen i multiculti-maniska länder. Västerländska politiska och kulturella eliter är så uppbundna till den mångkulturella modellen - som de kommer att göra allt för att behålla - oavsett hur dumma,lögnaktiga eller hycklande de framstår.

Jag undrar varför det är på det viset? Kan det möjligen ha något att göra med deras växande rädsla för att till slut bli ansvariga för de problem som följer med denna massinvandring från tredje världen,som de har påtvingat sina egna landsmän mot deras vilja??

 
Ingen bild

Pär Green

6 mars 2013 15:04

Lite mer grafik angående vindfjollor!

http://www.youtube.com/watch?v=zc7rRPrA7rg

 
Ingen bild

Curt Widlund

7 augusti 2014 14:32

Infraljud är en tortyrmetod som används av totalitära stater som Nordkorea och Ryssland som straff och för påverkan vid förhör.

Infraljud består av frekvenser mellan 0 – 20 Hz som genereras av vindkraftverket. Infra ljudet tilltar med lägre frekvens. Omkring 1 Hz är nivån kring 100 dB.
En power point presentationmed infraljud information och funktion:
http://home.kpn.nl/oud/publications/OudM_NAG_EN.ppt

Infraljudets påverkan på människor och (djur) Video
https://www.youtube.com/watch?v=tX6nHUrL1Xs

Ett sätt att minska infraljudets inverkan i byggnader på Holländska Dutch. Använd Google translate.
http://www.laagfrequentgeluid.nl/

Fortsätt hitta artiklar på infraljud och dess påverkan på människor och sprid informationen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards