thoralf

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2012

MYCKET RESANDE I HELGEN

Av Thoralf Alfsson - 28 oktober 2012 22:03

Efter besök både i Malmö och Västerås i helgen har jag nu landat i Kalmar. Jag vet inte hur många jag har hälsat på under helgen, både i Malmö och i Västerås och nära nog alla har också tackat mig för mitt bloggande. Det värmer extra mycket när flera berättar att det är tack vare min blogg som de tagit steget och blivit medlemmar i Sverigedemokrater. Givetvis känns det väldigt skönt att höra dessa vänliga ord. Tack allihopa!


Insamlingen till Maria Cimini har också diskuterats under helgen och jag kan berätta att nu även 40000 kronorsvallen har passerats.


Agenda idag handlar om Sverigedemokraternas framgångar men som vanligt får ingen Sverigedemokrat vara med. Back to basic av SVT!


Roligt att se Miljöpartiet och Folkpartiet träta med varandra om vem som debatterar invandringen och integrationen. Då kan ju vi inom SD vila en stund! Vilket är något som jag kommer göra efter morgondagens kommunfullmäktigemöte i Kalmar.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Gunnar!

28 oktober 2012 23:16

du har lite fel Thoralf om att det handlade om SD,dom skulle prata om er,men det var mest 2 andra partier som kastade skit på varandra!

men det slutade ju bra,för ni fick nog en 500 röster till när dessa personer inte ens kunde med ett ord nämna det dom skulle prata om!

 
Ingen bild

Magentan

29 oktober 2012 00:25

Jag hoppas verkligen du kommer att få chans till lite välförtjänt vila efter kommunalfullmäktigemötet Thoralf!

Nu till ett lästips på Avpixlat:
Det var inte särskilt längesen jag skrev i en kommentar på Avpixlat (och kanske här också) om att väldigt många av dem som får asyl inte har minsta aning om att det är svenska folkets skattepengar de lever av, utan de tror och de har fått information om att det är FN och UNHCR som förser Sverige med pengar för utdelning till dem.

Självklart är det mycket svårt att fatta att det finns så dumsnälla människor som vi svenskar är. Vilket annat folk är så korkat att de vräker bort miljarder varje år av skattepengar som istället borde användas till skolor samt vård och omsorg om deras deras egna anhöriga som är gamla och sjuka?

Nu har Avixlat ett inlägg (från Merit Wagers bloggg) om just detta utbredda missförstånd bland "flyktingarna". Det handlar om en migrationshandläggare som fick besök av en mycket upprörd sudanes. "Han skrek att han fick för lite pengar i Sverige och att han borde ha mer då FN (?!) ju betalade. Han ville genast också få en ny lägenhet i staden då han inte trivdes i den kommun han nu bodde i. Det fanns för få landsmän där."

http://avpixlat.info/2012/10/28/kraven-fran-asylsokande-vet-inga-granser/#disqus_thread

http://meritwager.wordpress.com/2012/10/28/en-migga-han-skrek-att-han-fick-for-lite-pengar-i-sverige-och-att-han-borde-ha-mer-da-fn-ju-betalade/

Upprepar också min kommentar under gårdagens Thoralf-inlägg eftersom den hänger ihop med ovanstående:

"Politik handlar om prioriteringar" som bekant. 6 professorer och läkare med lång erfarenhet av sjukvård, undervisning och forskning har skrivit en artikel i SvD om Sveriges dåliga åldringsvård.
Artikeln går att kommentera och finns här:
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/varden-av-aldre-maste-bli-battre_7621428.svd

 
Ingen bild

UncleBob

29 oktober 2012 04:24

Märkligt att nyheter om Sd oftast inte kan kommenteras i öppna kommentarsfält. Gammelmedia har oftast tagit bort denna funktion.
Men det går att kringgå! Skaffa "Avpxlade kommentarer" HÄR:
http://avpixlat.info/avpixlade-kommentarer/
Så får du tillgång till att bemöta och kan läsa vad andra tycker om ämnet. Det vore kul om du Thoralf ville puffa för denna funktion som säkert retar gallfeber på censuren.

 
Ingen bild

Essendon

29 oktober 2012 06:48

@UncleBob
Utmärkt bra! Det bara dom installerat scriptet som kan läsa kommentarerna.
Efter ett tag då många installerat scriptet blir det hela mycket intressant!

 
Ingen bild

Lotta

29 oktober 2012 07:09

OT/Läser Akinders lågvattenmärke till debattartikel i dagens Östran. Han skriver om SD:s ökning i opinionsundersökningarna. Bland annat skriver han att "somliga lockas av SD:s enkla lösningar". Enkla lösningar är vad 7-klövern sysslat med de senaste decennierna när de fullständigt okontrollerat släppt in i princip alla som vill utan någon som helst kontroll på vilka de är. En stoppa-huvudet-i-sanden-och-låtsas-som-om-det-regnarpolitik. Man har låtit det gå alldeles för långt så nu mäktar man inte med att ta hand om de problem den ohejdade massinvandringen orsakat med allt sämre välfärd, stor brist på bostäder osv, osv. Nästa år spår Migrationsverket att det kommer 65000 "flyktingar" till Sverige, som jämförelse hade hela Kalmar Kommun den 30 september 2011, 62 935 invånare. Det säger sig väl självt att det är ohållbart att lilla Sverige skall mäkta med att ta hand om en stor mängd människor.

 
Svensson

Svensson

29 oktober 2012 08:23

Thoralf du gör ett kanonjobb, bara så du vet :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hacke

29 oktober 2012 10:06

Det är lite oroväckande och helt uppenbart att politikeretablissemanget och fulmedia med gemensamma krafter nu försöker att inrikta invandringsproblematiken till att enbart handla om integration.
"Invandringen är det inget fel på men vi måste erkänna att vi har misslyckats med integrationen, som en moderat talesman hävdade nyss i P1 Morgon.
Och så går tongångarna över hela linjen sedan någon månad tillbaka där man dessutom ska försöka sätta sd på pottan för att sakna ideer för det de själva ställt och ställer till med.
Här gäller det att bibehålla fokus på kärnproblemet - den okontrollerade invällningen.


 
Ingen bild

alf

29 oktober 2012 10:15

@Lotta
Vad förväntar du dig av en sådan herre?
Opartiskhet och objektivitet?
http://www.nyheterna.net/NYHETER/Oskarshamn/roed_broder_naermare_hemmamatcherna

 
Ingen bild

Hulda

29 oktober 2012 10:23

Det verkar verkligen som de senaste väljarsiffrorna har skakat om eteblisemanget.
Agenda igår (en fö. mediåker debatt), P1 morgon idag, inringare i Ring P1 osv..
Det är säkert många invandrarkramare som nu "springer som råttor på en het bakplåt"....
Verkligheten talar för SD och det är bla. tack vare nätet som detta har hänt.
SD hade redan varit stort under Balkankrigen, med den enorma invandring som skedde då, om nätet funnits.
Så nu är det medvind för SD, även om många onda krafter gör sitt för att bromsa.
Intervjuer som förfalskas (se tidigare blogg här), debattartiklar av div. suspekta individer, EXPO,s hjärntvätt, inte minst av skolbarn/ungdomar, AFA,s attacker, senast på ett demokratiskt möte i Malmö, osv.
Så det kommer att bli en intressant tid de två år som återstår till nästa val...
(Till de som kritiskt läser inläggen här: Sanningen och verkligheten kommer alltid fram, oavsett var ni försöker med...)

 
Ingen bild

kalle II

29 oktober 2012 10:32

Behöver tips på morgontidning.

Har haft Barometern i 20år men tröttnade på allt jävla hymlande och ljug så jag gick över till Östran trots att jag aldrig varit i närheten av att rösta på sossarna. Men va fan efter att de inte skriver ett ord om Maria Cimini och dagens urbota korkade ledare, idioten Markku Ahonen mm så känns det som det är dax att byta igen.

Jag vill verkligen ha en morgontidning inte bara för mig själv utan också för mina barn, så frågan är vilken som är minst PK och inte riskerar att få mina barn att bli lallande idioter som tror att pengar växer på träd?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 oktober 2012 10:45

Kalle II : Då har du onekligen ett problem ang morgontidning

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 oktober 2012 10:47

Lotta : Killen tillhör historien har inget med det framtida Sverige att göra en tragedi i så unga år

 
Ingen bild

s-e karlsson

29 oktober 2012 10:55

OT:s politiske redaktör till hör dem som med drygt halvmiljonen i årslön tycker att Sverige är rikt och kan ta emot obegränsat av världens nödlidande ! Det har nog undgått honom att man planerar för sänkning av våra pensioner flera år framåt , ta av invandringskostnaderna och lägg på oss som jobbat för att svenska pensionärer ska ha det bra , det är vi som ska ha av reformerna inte de som inte lagt en svensk krona i skatt i Sverige !

 
Ingen bild

s-e karlsson

29 oktober 2012 10:58

Ska vara ON :s politiske redaktör men samma budskap !

 
Ingen bild

Medborgaren

29 oktober 2012 11:10

Men va f-n! Migverket räknar med 50.000 asylsökande 2013!!!
Finns inget sätt att omedelbart stoppa detta vansinne, känns liksom försent att vänta ända till 2014.
Finns det ingen politiker, SD undantaget, som besökt verkligheten åtminstone en liten stund och noterat massarbetslösheten och övriga samhällsproblem vi fått på halsen de senaste decennierna?
Man behöver inte vara ekonom för att begripa vad som händer på arbetsmarknaden när vi dagligen ser företag läggas ner eller flyttar utomlands och arbeten försvinner,alla kan ju inte jobba på flyktingförläggningar eller inom socialtjänsten.
Hur stoppa vansinnet redan nu?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 oktober 2012 11:11

Hulda : Ja sanningen kommer alltid fram skillnaden är bara att när SD når 15% så är det en miljon förbannade väljare, jämfört med sjuklöverns mediahjärntvättade vaneröstare, där vi alla varit mer eller mindre, innan polleten ramlade ned efter ett antal timmar Googling på nätet

Det är från denna skara SD:s kärnväljare kommer i en jämn ström pga av bilbränder våldtäkter FMI analfabetism mm.

Därför är det lite synd att Jimmie Åkesson jollrar om missnöjda väljare dvs anammar samma typ av argument som "enkla lösningar" från Boljevikernas ordverkstad .

Ett riktigt nedköp av Åkesson, men visst vill han flörta med världens mest politiskt faktaresistenta kvinnliga befolkning så är det hans sak han tröttnar snart.
Dessutom kommer riksdagsbiljetterna från dessa snubbar.

Det är samma anslutningsorsak från väljare nr 1-999999,utom nummer 456854 AW Svensson som föddes i blågula sparkbyxor och kunde säga Sverigedemokraterna innan första blöjan var begagnad.
Denna elitSverigevän har dessutom mäktiga kompisar.

Däremot skall alla tala samma språk fast det är å andra sidan en självklarhet om man rep Sverigedemokraterna, gäller för övrigt alla partier.

Att man kastar ut fribabblarna är bara bra.

Ned annleding av att Alfsson numera tillhör resandefolket kanske Åforstarzan kan sluta med sin nätmobbning.

Gubben o Gumman skriver som oberoende politiska experter utan koppling till Alfsson SD eller svensk-kinesiska kopiator förbundet

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 oktober 2012 11:13

S-E Karlsson : En elit sosse lever alltid på arbetarens slit

 
Ingen bild

Skånepåg

29 oktober 2012 11:25

@ Gubben och Gumman

"Ned annleding av att Alfsson numera tillhör resandefolket kanske Åforstarzan kan sluta med sin nätmobbning."

Tack för dagens första riktiga "smile"!

 
Ingen bild

SM811

29 oktober 2012 11:34

Detta måste alla höra. http://www.di.se/#!/artiklar/2012/10/28/olofsson-sd-framgang-mediernas-fel/
Maud måste vara påverkad av något.
Hon påstår att att SD vill slänga ut invandrare mm. När man lyssnar på Lööf förstår man varför hon är som hon är när hon haft Maud som förebild.
Hoppas innerligt att Centern åker ur Riksdagen.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 oktober 2012 11:48

Skånepåg : På tal om smile, musikintrott till Vattenfalls reklamfilm Samma intro som till Brand new leatherjacket.
Egentligen skulle någon maila artigt till Vattenfall och fråga vad dom håller på med.
Reklambyråchefen skulle få kraftig handsvett när dom ringer dit
Vilket debatt ämne för Agenda o vilda Belinda Abdaah
Vore coool om någon kunde lägga upp två länkar

 
Ingen bild

OH

29 oktober 2012 12:09

Centerns gamle ordf. Maud O har helt rätt när hon påstår att de flesta invandrarna genom sin företagsamhet bidrar till mycket i Sverige.
Innan ni kritiserar dessa måste ni ha klart för er hur mycket pengar dessa invandrare göder advokater och domstolsanställda med. Att som somliga skriver utvisa dessa företagare skulle onekligen leda till sysselsättningsbrist inom rättsväsendet.

 
Ingen bild

Skånepåg

29 oktober 2012 12:51

@ Gubben o Gubben

Är det den här trudelutten du menar?
http://www.youtube.com/watch?v=wq_lhlIn1e0 och som säger allt med sin enkla text.

Oavsett vilket, så är det ju detta som den levande Duracellkaninen hyllar i länken som SM811 i sin kommentar refererar till. Om hon är påverkad av något eller (mest troligt) saknar något, är det illa att så beskaffade personer kan få maktpositioner som leder till att ett samhälle sakta men säkert bryts ner och så småningom totalt krackelerar.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 oktober 2012 13:07

Skånepåg : Javisst och sedan Vattenfalls senaste TV reklamfilm, fast den kanske inte finns på nätet ?

 
Ingen bild

Skånepåg

29 oktober 2012 13:38

O.T

Kanske dags att då och då påminna om det så kallade Luciabeslutet som fattades av den socialdemokratiska regeringen Carlsson 1989. Varje gång Ahonen och hans gelikar öppnar "näppet" och vräker ut sig någon typisk oförskämdhet här på bloggen, bör de påminnas om detta och att vi gärna vill höra deras synpunkter angående detta ”rasistiska” beslut.

http://inslag.se/journal/2011/1/27/varfor-fattades-luciabeslutet.html

Som framgår av den sista kommentaren, så träffar någon huvudet på spiken när han skriver: ”Sverigedemokraternas invandringspolitik idag är väl i princip till största delen jämförbar med Luciabeslutet, dvs socialdemokratisk ansvarsfull eftertanke som tyvärr kvävdes.” Socialdemokratisk ansvarsfull eftertanke som kvävdes.”
Vart tog den ansvarsfullheten vägen?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 oktober 2012 13:41

Sociala sektorn i Kalmar sparkar folk pga dålig ekonomi bla minskas fordonsparken, skuldsatt upp över öronen är man också.

Tar man en runda på stan så verkar det inte vara kris med alla socialbidragstagare som strosar runt eller längs Norra vägen påväg tex till hem för ensamkommande lastbilsturister i grupp.

Undrar om Kalmarborna förstår att deras välfärd skärs ned utöver det så är kommunen skuldsatt, den ena misshandeln efter den andra med 3-5 stycken mot en

 
Ingen bild

Bertil

29 oktober 2012 14:17

Östran skriver att Kalmar Kommun som passande nog kan förkortas KK ökat sin skuld ifrån 35 miljoner år 2005 till 675 miljoner.

Vet inte om man ska vara förvånad, kan man betala hög hyra för en villa i Påryd är det väl inte helt otänktbart att man gett sig in i andra mindre gynnsamma avtal.

Nej, jag skyller inte minusresulatet på några stackars nykomlingar i Påryd utan tar det bara som exempel på hur kommunen inte verkar hålla så bra i plånboken.

Har ledningen månne varit på studiebesök utomlands, grekland?

 
Ingen bild

Magentan

29 oktober 2012 15:59

Den vansinniga svenska s.k "rättvisan":

Läs här om den utvisade kvinnomisshandlaren som återvände till Sverige och fick 28.000 kr skadestånd för att han hade suttit häktad i 3 veckor!!!

http://www.exponerat.info/utvisad-kvinnomisshandlare-atervande-far-28-000-kronor/

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

29 oktober 2012 17:49

Nu är det bara en och en halv månad till Lucia.
Tänk om vi kunde fira Lucia med ett nytt Lucia-beslut!

 
HM

HM

29 oktober 2012 17:54

Alltså - jag är ingen gambler men: För några veckor sedan kollade jag vad Unibet gav för spel Sd över 20 % i riksdagsvalet 2014 och då gav de 75 gånger pengarna. Ett par veckor efter hade de sänkt till 60 gånger. Nu idag när jag tittade hade de sänkt utdelningen på Sd över 20 % i riksdagsvalet 2014 till 11 gånger pengarna.

Jag tycker det där är glädjande. De som sätter odds på spelbolag är ganska känsliga för utvecklingen och får grymt veta om de siar fel jämfört med andra "förståsigpåare". Det är nog inte längre bara vi som stenhårt tror på Sd och att Sd syftar på att bli ett statsbärande parti i framtiden som lurar oss själva i optimism som ser utvecklingen.

http://ondiklinte.blogspot.com

 
Ingen bild

Göteborgare

29 oktober 2012 17:57

Nord är nord och syd är syd.

Låt oss lämna EU och återskapa Kalmarunionen!

 
Ingen bild

HoHo

29 oktober 2012 22:26

Som riksdagsledamot så har du väl gratis resor som vi får betala antar jag?

 
Ingen bild

Thoralf A

29 oktober 2012 22:40

Eller partiet i vissa fall men också från egen plånbok.

Tycker du att vi Sverigedemokrater inte skall ha samma reseregler som t.ex socialdemokrater ooch moderater.

 
Ingen bild

Ludvig

30 oktober 2012 08:07

När det gäller morgontidning så har jag för många år sedan bytt från Barometern till Östran och ångrar inte detta byte. Barometern måste ju vara den fegaste tidning i Sverige. Däremot så finns det ju ibland dåliga ledare i Östran men Barometerns ledare är ju nästan alltid dåliga.

 
Ingen bild

Tony Toft

30 oktober 2012 10:48

Hej Thoralf jag var på plats i västerås men tyvärr fick jag ingen möjlighet att tacka för ditt bloggande..det var ju kö:)
Så jag tackar nu... Tack..

Mvh Tony Toft Valdemarsvik

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se