thoralf

Direktlänk till inlägg 16 oktober 2012

HITLER I MARKNADSFÖRINGEN

Av Thoralf Alfsson - 16 oktober 2012 23:15

I Kalmar finns en mångsysslare vid namn Martin Nilsson, han driver bland annat företaget Kallskänken men har en hel rad andra sysslor. För många är han nog mest känd som speaker på Guldfågeln arena. Man kan ibland uppfatta det som han tror att han är högsta ”hönset” på Guldfågeln arena när han skriver på sin blogg eller i andra sammanhang gör sin röst hörd. Dessutom hatar han oss sverigedemokrater och speciellt illa tycker han om mig. Även om vi aldrig har träffats.


Att Martin Nilsson är god vän med Henrik Rydström förvånar nog ingen. Martin Nilsson backar för övrigt upp det mesta som det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson föreslår. Moderaten Malin Pettersson, som blev ett par med ovannämnde Johan Persson har fått Martins stöd och han har inte varit nådig mot de moderater som varit kritiska till hennes falang inom moderaterna. Dessa har kallats för typ ”silverryggar” då de flesta passerat 50+.


Givetvis vill han att Gota Medias mediehus skall byggas vid Systraströmmen och även ett nytt Linnéuniversitet vid Ölandshamnen. Det gäller att hålla sig väl med samhällets ”toppskick” och inte gå emot något.


Att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen 2010 tog Martin Nilsson väldigt hårt, snyft.   


”Nej, fy fan. SD står för egoism, rädsla och okunskap. Det är ju så man överväger att lägga ner verksamheten i Karlskrona och samtidigt lägga in Skåne på Blocket.

Nej, det som är viktigt nu är att manifestera, företag, föreningar, organisationer måste visa sitt missnöje med SD’s inträde i riksdagen. Jag fick en idé….”


I en artikel i Östran vill han ge alla Sverigedemokrater en ”pungspark”! Något han sedan backar på i ett blogginlägg.


Efter valet förekom denna bild på bloggar där bland annat Kallskänken nämns vid namn, huruvida detta välkomstmeddelande kommer från en butik som tillhör Martin Nilsson och Kallskänken känner jag inte till men det skulle inte förvåna mig, det är helt i linje med Martin Nilsson. Martin kan kanske bekräfta eller dementera.


   


Martin Nilsson har också ett flertal gånger ondgjort sig över vår valfilm från 2010. Så här skrev han efter valet.


”Men när ett parti jagar väljare genom att i sin reklamfilm ställa pensionärer mot invandrare blir jag mörkrädd.”


Ändå har han publicerat filmen vid några tillfällen på sin blogg, något förvånande. Filmen är ju än mer aktuell idag än vad den var 2010 så det är bara att tacka Martin Nilsson.När vi skickade ut vårt informationsblad angående Gota Media i början av mars 2012 så kallade han Sverigedemokraterna för rasister. Undrar hur det gick ihop med en protest mot en detaljplan. 


”Och på tal om rasister. Det har ju gått ut ett ”informationsblad” från Sverigedemokraterna angående deras protest mot Gota-Mediahuset. För det första ser bladet ut att vara producerat av en lågstadieklass och för det andra, kanske har jag fått helt om bakfoten, men snackar vi inte om en byggplats som idag är en jävla parkering?”


Tänk vad förvånad Martin Nilsson skall bli när motorsågarna åker fram och de 150-åriga träden faller det ena efter det andra om inte vår överklagan går igenom och byggplanerna stoppas. Det kan väl inte finnas några träd på en parkeringsplats, eller hur Martin?  

Tänk så väl Gunilla Sax och Bennie Olsson (Barometern o Gota Media) lyckats dupera alla ja-sägare med att mediehuset skall ligga på parkeringsplatsen men de har ju fått god hjälp av Martins polare, sossarna Johan Persson och Mattias Adolfsson att marknadsföra detta falska budskap.


Martin Nilsson, fördjupa dig i detaljplanen så kanske du förstår lite mer! Jag förutsätter att du kan tolka ritningar.


Nu har Martin skrivit ett blogginlägg igen där han åter stigmatiserar Sverigedemokraterna och våra sympatisörer/väljare.


”I senaste united-minds-undersökningen får Sverigedemokraterna 7% och är nu landets tredje största parti. Vi följer nu samma tragiska mönster som resten av Europa och har ett starkt främlingsfientligt parti i riksdagen. Ett parti som bland annat gick till val med den här reklamfilmen 2010. Bara det är ju ett argument att bygga ett nytt universitet i hamnen och låta folk bli utbildade.”


Nu har då Martin lite dålig koll på siffror. United-minds gav SD 9,9% och inte 7%. I Sifo var det 7,7% men Martin kanske har lite svårt att hålla isär saker och ting.


Martin det handlar om var tionde väljare. Du kanske tpll och med har Sverigedemokrater närmare dig än du anar men i ditt sällskap vågar de säkert inte berätta detta. Då blir de säkert mobbade av dig.


Nu är ju tyvärr Martin en hycklare av stora mått! Titta på följande YouTube-klipp som Martin så passande beskrev enligt följande.


”Dammade av en gammal Kallskänks-klassiker med tanke på det rådande, blodiga och hänsynslösa take-awaykriget som råder i Kalmar.” 

Jag blir mörkrädd, för att citera Martin NIlsson. Min personliga uppfattning är att det är mycket osmakligt att använda sig av Hitler i en reklamkampanj för sitt företag Kallskänken. Den är till och med producerad och publicerad under valåret 2010.Tänk om en SD-företagare skulle producera en liknande film. Vilket mediedrev vi skulle få uppleva!


Det går bra att kritisera SD på väldigt svaga grunder samtidigt som man själv utnyttjar den värsta symbolen för död och förintelse i Europa, Hitler, i syfte att göra kommersiell reklam för sitt eget företag Kallskänken.


Här pratar vi inte bara om dubbelmoral, utan även hyckleri av stora mått. Fundera på detta nästa gång när ni sitter på Guldfågeln arena och lyssnar till speaker, Martin Nilsson!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Maja Dacke

16 oktober 2012 23:36

... en god kaffe ...

Vem har karlen haft som textare till filmen? Man behöver inte vara det nya svenskläraret för att veta att det heter 'ett gott kaffe'. Stackars man, vilka komplex han måste ha!

Och på Kallskänken gratisjobbar väl enbart nysvenskar? Kan de laga 'en god kaffe', tro?

 
Ingen bild

HenrikP.

16 oktober 2012 23:39

Ännu en svagbegåvad människa som endast vågar uttala sig i PK-riktning och med ett stort bekräftelsebehov. Dessa människor kommer att få ett jobbigt uppvaknande en dag, mycket jobbigt...
Off topic..såg att Reinfeldt jublade vilt i Berlin då Sverige reducerade på övertid....seså, stilla dig herr statsminister, inte bli FÖR nationalistisk nu.

 
Ingen bild

Thoralf A

16 oktober 2012 23:45

HenrikP

Han har ju partiledardebatt om drygt nio timmar. Hoppas att något av det nationalistiska fortfarande finns kvar men det är väl att hoppas på för mycket!

När han får se Jimmie Åkesson så får vi nog se de sura minerna igen.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

16 oktober 2012 23:55

En typisk socialdemokrat

 
Ingen bild

Kalle II

16 oktober 2012 23:57

Bra att du uppmärksammar majonäskungen.
Att han är polare med Rydström är inte förvånande men att B-G Svedjenäs är så korkad att han låter sig styras av dessa fånar är nog det som mest förbryllar.

Kolla gärna in http://godfather.blogg.se/ B-G´s blogg och då speciellt deras patetiska pod cast. Där har ni klubben för inbördes beundran personifierad. Blir du inte spyfärdig när du hör majonäskungens hånfulla skratt så är du nog immun mot att kräkas.

Fundera sedan på om du verkligen behöver en macka från Kallskänken eller en varmvattenberedare från Metro Therm?
Jag gör det INTE!

 
Ingen bild

vmm

16 oktober 2012 23:57

Jag trodde att filmbolaget som äger rättigheterna till Der Untergang hade satt stopp för dom där filmerna med Hitler. Rätt synd, eftersom dom var ganska roliga. Men förståeligt att dom satte stopp när det gäller filmer i kommersiellt syfte.

 
Ingen bild

OT

17 oktober 2012 00:02

Apropå SD:s RUT framtagna siffror och 120 miljarder andra skäl.

Så här ser det ut i Kanada - "Fiscal Transfers to Immigrants in Canada: Responding to Critics and a Revised Estimate": www.global-economics.ca/fiscal-transfers-to-immigrants-in-canada.pdf

Läs själva och begrunda, vem är det som har rätt, är det No-limit sjukklövern eller SD?

 
Ingen bild

Thoralf A

17 oktober 2012 00:03

Kalle II

Ja, det är mycket märkligt att B-G Svedjenäs deltar i detta. Men han kanske alltid varit S...?

 
Ingen bild

kvällsbockenpåhugget

17 oktober 2012 01:31

test

 
Ingen bild

ICH

17 oktober 2012 01:32

Med tanke på vilka Martin Nilsson tydligen helst vill se som klientel i sin butik, vilket han med all tydlighet visar i sin "reklam(?)video", så förstår man även bättre hans val av skyltning när han vill förbjuda SD-väljare inträde. Var han hämtat sin inspiration kan heller inte misstas.
Smaklöst så det förslår. Hur gammal är egentligen Martin Nilsson?

 
Ingen bild

Bosse

17 oktober 2012 02:28

Tackar för upplysningen Thoralf! Jag kommer aldrig att sätta min fot på Kallskänken igen. Martin verkar ju vara minst lika korkad som idioterna som driver skosajten Brandos.

 
Ingen bild

Magnus S

17 oktober 2012 02:28

Hur gammal man är spelar ingen roll i pk-världen. Bara man inte är sd.

Nu till något helt annat. Sverige vände fyra mot noll till fyra fyra. Vem är intresserad av vad Fredrik Reinfeldt har för åsikter om det? Att han var på plats och blev hänförd? Vem går på det? Zlatan gjorde ju bara ett av fyra mål.. Det var ju inbytet av Kim Källström som vände matchen och Rasmus Elm som kvitterade och sonika blev matchhjälte. Tre barbarer av fyra målskyttar.

 
Ingen bild

Sven Dacke

17 oktober 2012 06:50

Smålandsposten har i dag bekymmer om den felställda frågan i senaste debatten
"Hur mycket invandring tål Sverige"

Av de moderater som pratat med väljare i den valstuga som Moderaterna redan nu har haft utplacerad i ett par veckor på Norrmalmstorg i Stockholm framkommer att frågor kring invandring hör till de mest vanliga.

Missa inte att läsa hela artikeln, där problemet tydligen är Sverigedemokraternas intåg i Riksdagen och ingenting annat

http://www.smp.se/ledare/omformulera-fragorna(3480154).gm

Ledaren går fortfarande att kommentera, men frågan är hur länge till när det är ett så "brännbart" ämne

 
Ingen bild

Essendon

17 oktober 2012 06:53

Nilsson satsar uppenbarligen på politiska extraknäck i sossarna!
Han får nog skynda sig eftersom statusen i hos sossarna snart blir mycket besvärande....

 
Ingen bild

Ludvig

17 oktober 2012 07:14

Bra att få veta. Då blir det inget inhandlat på Kallskäken, det är en sak som är säker.

 
Ingen bild

Lotta

17 oktober 2012 07:19

@Kommer heller aldrig sätta min fot på Kallskänken. Nürnberg jag inte om de skärpt till sig men det hände vid ett antal tillfällen att kollegor fick gå tillbaka med mat man köpt för den var möglig. Lasagne om jag inte minns helt fel.

 
Ingen bild

Lotta

17 oktober 2012 07:20

Tänk att paddan skrev Nürnberg som passar så bra ihop med Kallskänkens reklamfilm, ödet? Det jag skulle skrivit var att nu vet jag inte osv

 
Ingen bild

Lars Rosén SD Kalmar

17 oktober 2012 08:47

Har killen kollektivavtal. Känner en annan företagare som " fjäskar " runt JP, men något kollektivavtal har inte figuren. Tror dom inte på sin egen politik? Har även hört att sistnämnde behandlar anställda som skit under skorna.

 
Ingen bild

J

17 oktober 2012 08:59

Förstår att Nilsson får Thoralf putt. Nilsson visar ju med tydlighet på sin arbetsplats hur vi bygger det framtida Sverige. Jag är stolt över Kallskänken.

 
Ingen bild

Pelle i Lyckeby

17 oktober 2012 09:09

Jag har ibland anlitat Kallskänken i Karlskrona för evenemang i mitt arbetet, likaså har min hustru handlat en del där till sitt arbete och även sin egen lunch.
Detta är det slut med från och med idag, och jag ska dessutom sprida det till andra företagare och privarpersoner.

/PiL

 
Ingen bild

Medborgaren

17 oktober 2012 09:26

Har aldrig handlat hos denne gynnare men nu är det definitivt aldrig aktuellt!
Herr Nilsson har nog satsat på fel kamel, efter valet blir det nog kärvt utan såssekompisarna.......................

 
Ingen bild

von Moltke

17 oktober 2012 09:28

Bisarrometern fortsätter bedriva sin kampanj för att R2 ska få stanna. Hyckleriet ifrån tidningens sida gör mig spyfärdig. Gota Media, där Bisarrometern ingår, sitter på hundratals miljoner, men inte en enda krona är man tydligen beredd att själv satsa för att bekosta vården för grabben, däremot går det tydligen bra att kräva att skattebetalarna ska göra det.

 
Ingen bild

s-e karlsson

17 oktober 2012 10:26

Nu är H.G.Strömer jublande glad på sin blogg över att Åkesson inte blir bjuden på Nobelfesten ! Strömer älskar visst sandlådefasoner !

 
Ingen bild

OH

17 oktober 2012 10:40

Thoralf
von Moltke skriver inte en krona är man beredd att satsa på vården.Det kommer mig att tänka på ett tel.samtal jag fick igår, han är ensamstående,(ej flyktingbarn), han blev sjuk kunde ej stiga ur sängen ringde då 112 han blev hämtad ock körd till sjukhuset.läkaren kunde ej diagnostisera felet, någon vidare undersökning kunde han tyvärr ej medverka till av den enkla anledningen, sjukhuset saknade pengar.Sjukhuset sade även till honom att inte ringa 112 fler gånger. Det numret var endast till för DÖDA och DÖENDE. Personen har betalat hög skatt i Sverige i mer än 50 år. Detta hände nu i vår huvudstad.Thoralf det är uppenbart att landet saknar resurser till att upprätthålla hygglig vård och omsorg om medborgarna. Skulle du vilja försöka påverka övriga riksdagsledamöter till att verka för att vi får en TV gala för insamling av medel så att även svenskarna i sitt eget land kan få human sjukvård?

 
Ingen bild

Elin

17 oktober 2012 11:44

Men hallå farfar! "Hitler reacts" är ju en gammal YouTube-trend. Man tar helt enkelt ett klipp ifrån filmen Der Untergang och textar till den. Det har gjorts hundratals filmer av detta slaget. Här kan du läsa om trenden: http://knowyourmeme.com/memes/downfall-hitler-reacts

Och ja - det har till och med gjorts en om SD:s valfilm. Kika och skratta (nej just det, ni Sverigedemokrater kan ju inte skratta åt er själva): http://www.youtube.com/watch?v=V5bx4rUvcoo

 
Ingen bild

Lars Rosén SD Kalmar

17 oktober 2012 11:51

Kan inte HR Nilsson hoppa in som stand in hos Pippi L.

 
Ingen bild

Skånepåg

17 oktober 2012 12:41

@ Elin

"Kika och skratta (nej just det, ni Sverigedemokrater kan ju inte skratta åt er själva):"

Om man skrattar åt sig själv tyder detta på att man skrattar åt sin egen enfald, vilket du tydligen inte förstår. Eftersom du tycks tillämpa detta som en naturlig del i vardagslivet, kan jag bara beklaga dina tankebanor och att du så småningom för din egen skull inser ditt problem. Stackars människa!

 
Ingen bild

J

17 oktober 2012 12:46

"Du kanske tpll och med har Sverigedemokrater..."

Nu har då Thoralf lite dålig koll på bokstäver. Det skulle ju vara ett i och inte ett p men Thoralf kanske har lite svårt att hålla isär saker och ting.

 
Ingen bild

Skånepåg

17 oktober 2012 12:54

@ J

Måste vara trevligt att ha barnasinnet kvar och tycka att det är givande att lägga energi på petitesser.

F.ö är det alltid trevligt att få ny kunskap, så var vänlig och ge gärna exempel på vilka saker som Thoralf har lite (det var nästan ett litet beröm) svvrt att hålla isär. Då kan ju vi andra också ta till oss denna visdom från en expääärt!

 
Ingen bild

Stefan A.

17 oktober 2012 12:55

Jo vist kan vi det Elin, skrattade gott i dag när Reinfeldt utnämnde Åkesson till dagens sosse,det var nästan fyndigt, men skrattade ännu mera när Åkesson undrade om han blev japan om han åkte i Tokyos tunnelbana, apropå Romsons som vanligt knäppa påståenden...

 
Ingen bild

Skånepåg

17 oktober 2012 12:58

Ojsan här blev det ett riktigt stort fel. Råkade bli ett "V" i stället för ett "å" i svårt. Men nu är detta allvarliga fel korrigerat genom denna rättelse.

 
Ingen bild

Thoralf A

17 oktober 2012 13:03

Elin

Jag är mycket väl medveten om att filmen textats i många olika varianter.

Jag tycker dock att det är anmärkningsvärt att någon som säger sig vara så starkt emot främlingsfientlighet, judehat, rasism o.s.v använder sig av den för sina egna kommersiella syften.

Kan du förstå min poäng?

 
Lassekolja

Lassekolja

17 oktober 2012 15:03

"Men när ett parti jagar väljare genom att i sin reklamfilm ställa pensionärer mot invandrare blir jag mörkrädd.”
Jag blir lite skadeglad när (den för mig helt okände) Martin Nilsson avslöjar sin okunnighet med syftet med all politik, speciellt i en begränsad ekonomi, nämligen att PRIORITERA. Olika Riksdagspartier prioriterar olika. Sverigedemokraterna vill i sin film visa att SD prioriterar välfärd, i första hand för de, som med flit och möda under flera generationer har byggt Välfärdssverige. Att de övriga sju partier vill göra Sverige till "hela världens socialbyrå" borde bekymra även Martin Nilsson!!!

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1094619-oonska

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

17 oktober 2012 16:24

Thor-alf : Gubben o Gumman förstår din poäng, ganska schizo reklam
Skattepengarna styr alltid en sosse typ lönebidrag wow.

 
Ingen bild

s29

17 oktober 2012 22:02

Som svar till j. Kolla in FN,s sida(human development index), och kolla deras framtidsprognås om Sverige. Vill du bli smartare? Ta då din familj och flytta till Botkyrka.

 
Ingen bild

Magnus S

18 oktober 2012 02:15

Då är jag plötsligt Österrikare för att jag åkte tunnelbana i Wien till Stefans platz och Spanska ridskolan för två och ett halvt år sedan? Det vill jag ju inte och hade ingen aning om. Jag vill fortsätta vara svensk. Otäckt det där med tunnelbanorna. Hur blir jag svensk igen? Genom att åka tunnelbana igen i Stockholm kanske? Men det tar nog ett halvår då jag bor i lilla Oskarshamn.

 
Ingen bild

J

18 oktober 2012 17:54

S29: Kanske bättre om du flyttar dit, kanske du kan lära dig stava till prognos!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se