thoralf

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2012

JIMMIE ÅKESSONS BREV TILL SD:s MEDLEMMAR

Av Thoralf Alfsson - 13 oktober 2012 22:49

Förvisso är det min födelsedag så jag borde ha ledigt från bloggen men Jimmies brev har uppenbarligen väckt medias intresse men det har också väckt många frågor hos medlemmarna inom Sverigedemokraterna. Många har undrat om det nu är munkavel som gäller för alla medlemmar?


För min egen del reagerade jag inte det minsta på detta brev. En helt normal uppmaning som kanske borde kommit för flera år sedan. Som företrädare för Sverigedemokraterna eller bara som medlem skall man givetvis använda ett vårdat språk och inte använda illa valda formuleringar.


Att det funnits medlemmar som använt ett mycket bedrövligt språk eller skrivit uppseendeväckande saker på nätet vet nog de flesta om. Den som inbillar sig att man kan vara anonym på nätet skall omedelbart sätta sig ner och fundera på hur mycket man har bakom pannbenet.


En gyllene regel skall vara att alltid kunna stå för vad man skrivit eller sagt.


Nu är det inte bara Sverigedemokrater som uttrycker sig väldigt bedrövligt. Under året har jag hört mängder mycket hårda ordalag om invandringen men framförallt om 7-klöverns politiker från allmänheten. Det har kommit från alla samhällsklasser, inte minst från företagsledare och etablerade politiker inom 7-klövern som är upprörda över att ingen försöker minska dagens massinvandring till Sverige, inte ens deras egna partiföreträdare i riksdagen eller deras ministrar.


Jag vill vara väldigt tydlig med att det går alldeles utmärkt att vara mycket kritisk till invandringspolitiken, kriminalpolitiken och hur 7-klövern raserar vårt land genom att använda ett vårdat språk. Det finns väldigt många kraftuttryck som kan användas om man vill visa sin negativa uppfattning om dessa samhällsfrågor i debatter, insändare, intervjuer, samtal eller på olika forum på nätet, utan att gå över gränsen till ett ovårdat språk


Jag kommer inte förändra något på min blogg med anledning av Jimmie Åkessons brev/mejl. Jag kommer kritisera islam lika hårt som innan, oavsett om jag kallas islamofob. Den som inte är islamofob i dagens samhälle har ”missat” något, enligt min mening. Nu kan man ju till och med kalla Daniel Poohl på Expo för islamofob efter hans debattartikel på SVT-debatt. Åtminstone om man använder den måttstock som Expo använt tidigare.


Jag tror många inte läst hela brevet från Jimmie Åkesson utan bara de delar som publicerats i media eller den del som Avpixlat publicerat. Men det är inte hela brevet. De positiva omdömena som Jimmie Åkesson beskriver i början på sitt brev har utelämnats i de artiklar jag sett.


Här kommer hela texten. En text jag finner väldigt positiv, inte negativ som många vill göra gällande!!!


Tid för ansvar


Riksdagsinträdet var en milstolpe för vårt parti, men valet 2010 innebar också stora framgångar på lokal nivå. Totalt erövrade vi 612 mandat i 246 kommuner. Dessutom fick vi representation i 15 landsting. Detta innebär i praktiken att fler än tusen personer numera företräder partiet i olika fullmäktigeförsamlingar, styrelser, nämnder, utskott, beredningar, kommunala bolag, domstolar med mera. Tillsammans utgör vi ett stort och brett parti med ambitioner för vårt land.


Jag gör mitt bästa för att följa våra lokalpolitikers arbete runt om i landet, och nästan varje dag finner jag anledning att vara stolt ledare för ett parti som visar engagemang och ansvarskänsla i såväl stort som smått. Själv är jag, vid sidan av partiledaruppdraget, kommunpolitiskt engagerad sedan 14 år tillbaka och vet mycket väl vilka utmaningar det innebär att vara sverigedemokratisk fritidspolitiker. Idag har jag förvisso tolv procent av väljarna i ryggen och ytterligare fem sverigedemokratiska kollegor i fullmäktigesalen, men även jag har tidigare suttit ensam på ett isolerat mandat och är i hög grad medveten om att det inte är en alldeles bekymmerslös situation. Det är likväl ett synnerligen viktigt arbete – och vi klarar det generellt sett väldigt bra. Jag vill härmed rikta ett stort och varmt tack till alla er som dagligen kämpar för vårt parti och vår sak.


Om några månader firar Sverigedemokraterna 25-årsjubileum. Det sker i en tid när vi håller på att ta nästa steg och etablera oss som ett stort parti. Vägen hit har varit lång och krokig. Många människor har gjort digra uppoffringar och investerat stora delar av sina liv för den framgång vi hittills nått och för att vi på längre sikt, på allvar, ska kunna påverka samhället i Sverigevänlig riktning. Det är våra gemensamma idéer för samhället och det bästa för Sverige som måste stå i fokus för att vi ska kunna nå nya framgångar och faktiskt uppnå det vi är här för - att göra Sverige till ett bättre land.


Med detta sagt vill jag lyfta de undantagsfall som avviker från denna generella bild och som – tyvärr – påverkar partiet i minst lika hög grad som våra tusentals duktiga företrädare. Titt som tätt dyker det upp enskilda, lokala företrädare som genom sitt agerande skadar partiets anseende. Jag tvingas tyvärr konstatera att det sammantaget har blivit alldeles för många sådana enskilda exempel och jag är därför angelägen om att en gång för alla klargöra hur jag och partiledningen ser på detta och vad vi avser göra åt problemet.


Sverigedemokraterna är ett demokratiskt, socialkonservativt parti med en nationalistisk grundsyn. I vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar. Att en del personer med sådana problem ändå hamnat i vårt parti hänger ihop med den snabba tillväxttakt vi upplevt, inte minst i samband med valet 2010. På det hela taget rör det sig dock om en mycket liten andel av partiets alla lokala företrädare och jag vägrar låta dessa sorgliga exempel sätta bilden av hur vårt parti uppfattas av väljarna. Vår sak är alldeles för viktig för att låta några enskildas personliga problem utgöra hinder för vår framgång. Från och med nu råder nolltolerans och arbetet med att städa upp i leden ges högsta prioritet.


Den som känner sig träffad av eller har problem med dessa skarpa formuleringar bör genast lämna Sverigedemokraterna frivilligt. Det skulle bespara oss en hel del arbete. Den som ändå väljer att stanna kvar, kommer inom kort att bli föremål för personärende och uteslutning.


Vårt parti är viktigt, alldeles för viktigt för att det förtroende vi vunnit ska förslösas genom några enskildas ideologiska och politiska avvikelser. Det är min fasta övertygelse.


Jag kan inte nog poängtera det jag sagt inledningsvis. Vårt parti består till allra största delen av engagerade, intelligenta och härliga människor och det går inte en dag utan att både jag och alla andra har goda skäl att vara stolta över det fantastiska arbete vi tillsammans utför, i varje kommunfullmäktigeförsamling, i varje landsting och i Sveriges riksdag. Låt oss fira 25-årsjubiléet till våren med den stoltheten i åtanke – tillsammans.


Jimmie Åkesson

Partiledare"

 
ANNONS
 
Kattsvans

Kattsvans

13 oktober 2012 23:28

Sd är bara ett parti inom 7-klövern...Kommer att lägga min röst på Svp nästa val

http://www.kattsvans.wordpress.com

 
Ingen bild

OT

13 oktober 2012 23:54

@Thoralf: "...I vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar..."

Då jag antar att denna mening kommer ligga till grund för bedömningar om SD representants lämplighet; så skall man inte underskatta betydelsen av att vara "extremt" tydlig med vad varje enskilt ord har för definition/betydelse. Detta med tanke på medias försök att förvränga definitionen/förståelsen för vissa ords betydelse.

Således så anser jag det nödvändigt att man nu från partiledningen klart och tydligt presenterar definitionen på dessa ord:

extremist :: Är det aftonbladets, expos, SD:s eller ordbokens[1] betydelse som gäller?

rasist :: Är det aftonbladets, expos, SD:s eller ordbokens[1] betydelse som gäller?

rättshaverist :: Är det aftonbladets, expos, SD:s eller ordbokens[1] betydelse som gäller?

personligt behov av politiska utsvävningar :: ...

personligt behov av privata utsvävningar :: ...

[1] Använd gärna en ordbok från år 1950.

 
Ingen bild

Thoralf A

14 oktober 2012 00:08

För mig är det självklart SD:s måttstock som gäller.

Jag tror inte en ordbok från 1950 skulle klara lagen om hets mot folkgrupp.Definitvt inte Bonniers konversationslexikon från 1948.

Kan du inte istället försöka läsa det positiva i brevet.

 
Lassekolja

Lassekolja

14 oktober 2012 00:14

OK Jimmie, Du får vara kvar i Sverigedemokraterna! Skämt åsido, personligen har jag inget problem med Jimmie´s brev men ibland tror jag faktiskt att ledningen är aningen överkänslig. Jag menar att vi kan inte låta oss styras av EXPO!
I lilla Kungsbacka har vi haft en uteslutning, som berört mig mycket illa, eftersom vi var ett så bra "gäng" och jag vet hur mycket vår "kollega" offrat för SD, både ekonomiskt och i arbetsinsats! Han borde, med hänsyn till sin ålder, erhållit en sista varning och därmed en chans till! Kan bara hoppas att våra väljare inte har tagit lika illa vid sig!?

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1094619-oonska

 
Ingen bild

Magnus S

14 oktober 2012 00:23

SD börjar mer och mer rätta in sig i ledet låter det som. Jag förstår problemet om någon tycker att man skall skjuta Reinfeldt. Det är självklart fel. Men vi skall aldrig rätta in oss i pk-ledet. Där ord som rasism och dyligt fått en ny betydelse. Varför skall vi böja oss för förljugen media? Så känns det.

Där är SDU ett ljus i tunneln. Måtte de inte böja sig också.

 
Ingen bild

Magnus S

14 oktober 2012 00:27

Grattis för resten Thoralf. Hoppas du haft en bra födelsedag.

 
Ingen bild

Kalle II

14 oktober 2012 00:32

Grattis kung Thoralf på födelsedagen!

 
Ingen bild

MB

14 oktober 2012 02:19

SD 7,7% senaste sifo

 
Ingen bild

MB

14 oktober 2012 05:32

Även trendbrott i rapportering?

Det finns ingen statistiskt säker förändring sedan förra SvD/Sifo-mätningen, men sedan augusti har SD en klar uppgång från 6,2 procent till 7,7 procent. Det är all time high och numera har partiet en ganska jämn åldersstruktur bland sina väljare. Det är inte längre bara unga män på landet som lockas av SD utan också storstadsväljarna.

Bäst går partiet i Malmöområdet med 11,2 procent. I Göteborg är SD uppe på 5,9 procent. Sämst går det fortfarande i Stockholmsområdet men där har partiet ändå ökat från 2 procent 2010 till dagens 5 procent.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fortsatt-upp-for-sd-i-sifo_7580736.svd

 
Ingen bild

World Traveller

14 oktober 2012 07:50

Hoppas du har raett Thoralf. Det later lite som diktatur i mina oron att inga medlemmar faar ha egna asikter och tankar och dels lite som om SD nu bojer sig for EXPO's och medias asiktsfortryck. Hoppas att SD inte borjar bli politiskt korrekta ocksa. Nagon maste vaagar tala oppet for folket mot vansinnet som paagaar, mot massinvandringen, mot islamiseringen, mot stodet till den "Arabiska vaaren", mot nedskarningar inom vaelfaerden, mot det rasistiska valdet mot svenskar. Om SD slutar gora det saa gaar manga over till mer extrema och nationalistiska partier och da splittras Sverige sonder totalt.

 
Ingen bild

mullis

14 oktober 2012 08:34

ett mycket välkommet och viktigt brev, vi är många som kanske röstar på sd nästa val, men, det får inte bli som ny demokrati, det tror jag inte heller, men slaskpressen försöker hela tiden hitta saken dom kan trixa med, som läget är just nu blir det sd för mig, jag håller på att komma ut med min partitillhörighet.

 
Ingen bild

Sven Dacke

14 oktober 2012 08:55

Kyrkan "Stampar med foten"

Svenska myndigheter behöver utbildning inom teologi och religion för att kunna göra riktiga bedömningar när det gäller religion som grund för asyl i Sverige. Det är budskapet i ett uttalande som Växjö stifts biskop Jan-Olof Johansson ställer sig bakom, tillsammans med Sveriges andra kyrkoledare.

http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=927141

PS. Dom kanske inte sover helt och hållet i Kyrkan !

 
Stefan K

Stefan K

14 oktober 2012 09:22

De som tror att man inte kan framföra en kritisk åsikt utan att använda svordomar, könsord, groteska liknelser och allmänt svammel är illa ute.
Politik går ut på att framföra sin åsikt på ett sakligt och välformulerat sätt och de som inte klarar det bör hålla till i partier långt ute i periferin.

Sedan är det viktigt att ni i SD inte dömer ut representanter utefter medias och Expos måttstockar, för då lär ni varken ha representanter eller väljare kvar.
Som bekant är man rasist bara man nämner ordet Sverigedemokrat i positiva ordalag eller råkar nysa när man passerar en somalisk kvinna i huckle på stan.

SD ska och kommer säkert att framföra hård kritik mot den allt mer horribla invandringspolitik som pågår och har ni läst de motioner som SD lagt fram, så ser ni att man inte har frångått sin politiska agenda på något vis.

Bara denna helg har jag hört idel positiva reaktioner på Åkessons beslut i min bekantskapskrets. Flera av dessa röstade på andra partier 2010, men stod och balanserade ett bra tag innan de gjorde sitt val. Är helt övertygad om att flertalet kommer ta steget över till rätt sida 2014.

Riksdagsledamöterna gör ett bra jobb, men utsätts för ett ständigt drev, så att låta deras slit grumlas av olämpliga ord som någon okänd representant i en liten svensk kommun kan aldrig tillåtas.
Dessutom finns det tusentals svenskar som gör ett utmärkt arbete i det osynliga, politiker, bloggare, flygbladsutdelare och andra. Låt inte dessa lägga ned ett hårt arbete för att sedan få detta förstört av någon okänd kommunpolitiker som inte kan framföra sin åsikt utan groteska uttalanden och idiotiska påhopp.

Om SD:s ledning klargör var gränsen går och vad den politiska gråzonen innehåller, kommer detta bli en vinst för SD.
Säkerligen kommer de som anser att en politik för Sveriges bästa bör innehålla hårda ord, påhopp och olämpliga uttryck, att försvinna till andra partier. De som ansluter till SD kommer att vara desto fler.

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Ingen bild

Rättvis

14 oktober 2012 09:24

Nu har media problem igen. Problemet stavas SD och deras framgångar i opinionen.
Media våndas över hur denna nyhet ska kunna smusslas undan eller förvanskas.
I alla fall har SD nu slagit nytt rekord i opinionsmätningen hos SIFO.
7,7 procent blev det. En rejäl uppgång på två år som indikerar ett valresultat på en bra bit över 10 procent.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD Kalmar

14 oktober 2012 09:51

Grattis på födelsedagen.

 
Ingen bild

SM811

14 oktober 2012 09:56

SD på rekordnivå på Sifo 7,7%. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fortsatt-upp-for-sd-i-sifo_7580736.svd

 
Ingen bild

Calle

14 oktober 2012 10:00

Grattis på födelsedagen (i efterskott),och tack för att du publicerade hela brevet. Kastar lite annat ljus över innehållet.
Är självklart ett problem när 50% av landets befolkning är kritiska till nuvarande massinvandring, men bara 10% röstar på det enda parti som vill åtgärda det.

 
Ingen bild

Fiona1177

14 oktober 2012 10:06

Naturligtvis kan man vara hur kritisk som helst till den politik som förs idag, MEN... med ett vårdat språk så biter det mycket bättre och verkar faktiskt lite mer seriöst.
Dessutom... grattis på födelsedagen Thoralf!

 
Ingen bild

Rättvis

14 oktober 2012 10:10

Rätt ska vara rätt. SvD publicerade denna pangnyhet på ett föredömligt sätt. Men på andra håll så smusslas denna nyhet bort. Se t ex DN och aftonbladet.
SvD skriver bl a :
”i Stockholmsområdet har partiet ändå ökat från 2 procent 2010 till dagens 5 procent”
Mycket, mycket glädjande. Det rör sig ju om en ökning med 150 procent på två år.
Helt klart har nu proppen lossnat. Stockholmarna kan inte längre skrämmas av Expo och AFA.

 
Ingen bild

AWSvensson

14 oktober 2012 10:16

Vi som minns Ny Demokrati minns också Bert Karlssons utspel, han kunde vakna en morgon med nya friska åsikter och innan frukost så hade utspelet presenterats media som i sin tur gjorde att Ian framåt eftermiddagen fick försöka reda ut begreppen, Detta tillsammans med en del friåkare som avvek från den gängse stigen gjorde att Ian hoppade av och partiet föll ihop till gagn för mediadrevet som faktiskt bidrog till att föra in NyD i riksdagen.
Genom att låta partiet och dess ledning ägnar sig åt politik och inte behöva gå i försvar för allehanda sanna eller lögnaktiga påståenden om medlemmar så gynnar detta partiet och Sverige. Ju närmre vi kommer valet 2014 desto mer lusläsande och fler mediepåhopp. Dagarna innan valet så kommer detta att accelererar,en lögn vid den tiden där inte tiden medger en dementi kan vara ödestigert , det finns så enormt galet i detta samhälle så verkligheten rätt beskriven är mer än väl för att få stora framgångar .Grattis till jubilaren förresten.

 
Ingen bild

Rättvis

14 oktober 2012 11:08

Självfallet har Åkesson rätt. Språket måste vårdas och det är särskilt viktigt för SD som ju utsätts för en särbehandling i media som kan betecknas som förföljelse.

Särbehandling?

Ja ta Täppas som exempel:

1. Han hetsade mot en konstnär i en artikel och i ordalag som för tanken till pogromer.
2. Han fick artikeln publicerad i PK-media
3. Han får stanna kvar på SR trots SR:s avtal om opartiskhet och skyldighet att värna demokratin.
4. Det är knäpp tyst i pk-media om Täppas hets och om hur SR förtrampar demokratin och sitt avtal


Ja ni ser själva hur olika PK-medias behandling av SD är.
Så oavsett om en arg suppleant i taxeringsnämnden, efter ett par groggar, ger utryck för sin ångest över invandringspolitiken …

Ja oavsett vad SD gör så kommer ett vettlöst drev.


 
Ingen bild

Inte-en-till

14 oktober 2012 11:34

Jag upprepar mitt inlägg i den förra tråden:

"Om man som jag stöder och röstar på SD och umgås i s k högutbildade kretsar med ett stockholmsperspektiv på tillvaron är den här aktionen helt nödvändig - om man vill att SD ska växa, vill säga.

Antalet fåntrattar med officiell SD-stämpel begränsar partiets möjligheter att växa. Det går mycket väl att vara mot massinvandringen utan att uttrycka sig taffligt och, på ett kontraproduktivt sätt, provocerande. (Provokationer kan fylla ett syfte, men då ska de vara just av den arten att de gagnar partiet, inte missgynnar det.)"

 
Ingen bild

Gute

14 oktober 2012 11:46

Thoralf, kan du förklara hur vågmästarrollen för SD påverkas ifall KD och/eller C åker ur efter valet!

Det var på tiden att Åkesson gick ut och uppmanade förtroendevalda att tänka sig för innan de skriver på nätet, och alkolås på tangentbordet kan vara en bra investering för vissa.

Grattis i efterskott!

 
Ingen bild

Lärare

14 oktober 2012 12:27

Grattis SD! Det har lossnat nu.
Framgång föder Framgång!

Grattis Thoralf, vad du nu fyller?

Nja, blev först lite fundersam vad "brevet sa". Tycker SD blivit lite för mjuka. Åkesson går hem, visst, men han och partiet får inte bli för utslätat. Det behövs rytas till rejält i det svenska samhället.

Klart att islam ska kritiseras fortsättningsvis! Tycker Ekeroth gör ett fantastiskt jobb, han skräder inte orden.
Hans kriminalpolitik kommer generera många nya röster.
Självklart röstar man SD även i fortsättningen, finns öht inget annat alternativ.

Nu fortsätter vi upplysa vidare om SD:s politik och därigenom värva flera röster till partiet.

Nästa mätning UM? Då hoppas vi på runt 10%!

 
Ingen bild

OT

14 oktober 2012 12:30

@Thoralf: "...Kan du inte istället försöka läsa det positiva i brevet."

Grattis på födelsedagen (i efterskott).

Jag lade inga känslor i vad jag tidigare skrev.

Jag tycker JÅ:s brev var nödvändigt att skriva.

Jag tycker valda representanter för SD:s måste ha en viss ordning på sitt språk.

Jag tycker SD måste ha järnkoll på vissa ords definitioner, "motståndarnas" definitioner får aldrig bli gällande.

Jag är tveksam till nyttan av lagen om hets mot folkgrupp som inte fyller det syfte den skapades för; se bara på Malmö och att vi svenskar inte är skyddade (iof ganska förståeligt då det sägs att vi inte finns).

 
Ingen bild

Hulda

14 oktober 2012 12:40

Grattis Thoralf!
Definitionen av diplomati är: Att be någon dra åt H-E på ett sådant sätt att den tilltalade ser fram emot resan.
Lite av det får vi använda i div. kommentatorsfält så att vi kan flyga under radarn med vår samhällskritik...

Och återigen: Glädjen över ett ökande stöd för SD, grusas av orsaken till det.
Ett samhälle där problem på problem kommer fram i dagen....

 
Ingen bild

Magentan

14 oktober 2012 12:45

Ärligt talat så är jag aningen osäker på vad jag ska tycka om Åkessons brev. Men brevet blev betydligt bättre när man läser hela versionen här än i de delar som Avpixlat och andra har relaterat.

Ordalydelsen i följande stycke från brevet känns emellertid för min del tveksam:
(Citat) "Den som känner sig träffad av eller har problem med dessa skarpa formuleringar bör genast lämna Sverigedemokraterna frivilligt. Det skulle bespara oss en hel del arbete. Den som ändå väljer att stanna kvar, kommer inom kort att bli föremål för personärende och uteslutning."

Säkert är det en och annan SD:representant som har jobbat hårt och länge under svåra villkor och som, när de läser detta, känner det som att de har fått ett rejält slag i ansiktet som tack. Jag menar alltså att den citerade uppmaningen kan få till följd att även HELT ANDRA PERSONER än de som Åkesson verkligen avser, nu oförtjänt kan känna sig både förbannade, ledsna, oroliga och osäkra på om det kanske är deras tur att åka ut trots allt jobb de har lagt ner på sin fritid för SD:s bästa.

Emellertid håller jag med Åkesson om att det förekommer för många olämpliga offentliga uttalanden, inte minst här på nätet, och att det faktiskt finns en och annan som behöver skärpa till sig härvidlag.

Dock är det väldigt viktigt för ledningen att hela tiden ha fullständigt klart för sig Expos och övriga PK-etablissemangets utstuderade baksluga och falska sätt att konsekvent förvränga och misstolka alla uttalanden från i synnerhet SD-folket, men numera även uttalanden från VILKEN PURSVENSK SOM HELST som råkar andas fram minsta lilla mening eller ord som alla de där proffsförvrängarna med sitt hysteriskt Orwellska sätt att tänka räknar som "RASISTISKT".

Å andra sidan har jag också hört från flera i bekantskapskretsen att "man mycket väl skulle kunna tänka sig rösta på SD, om man inte hade läst och hört om så många klantiga uttalanden från alltför många av dem - kan SD verkligen inte se till att få stopp på det"? Jag förstår alltså SD-ledningens frustration varje gång de i våra medier måste bemöta ett sådant där klantigt uttalande, och jag tror säkert att partiet skulle bli mycket intressant för flera väljare om man kunde slippa ifrån åtminstone de värsta och tydligaste klavertrampen.

 
Ingen bild

Rättvis

14 oktober 2012 12:48

Nu är SD precis lika stora som summan C och KD tillsammans.

 
Ingen bild

OT

14 oktober 2012 13:12

@Thoralf

Nu har du allt sovit på din post!

"NASIM Malik, a Swedish social democrat politician, has asked those who genuinely stand for the world peace to unite against those who produce sacrilegious, baneful material and who, in the name of freedom of expression, are bent upon destroying the little hope the humanity today has for peace."[1]

[1]: http://snaphanen.dk

 
Ingen bild

Solidus

14 oktober 2012 15:02

Jag håller med Åkesson till 100%. Jag själv väljer inte att jobba aktivt för Sverigedemokraterna för då jag har ett kraftfullt uttryckssätt som inte alla gånger uppfattas bra. Jag blev faktiskt tillfrågad men tackade nej då jag ansåg att jag skulle kunna säga något som skadade partiet då jag inte kan hålla igen ibland.

Man måste vara självkritisk och låta rätt man/kvinna ta ett förtroendeuppdrag. Jag har varit det.

 
Ingen bild

allemand

14 oktober 2012 15:33

@Magentan, du har alldeles rätt i det du skriver. Det är ett fullkomligt vansinnigt sätt att uttrycka sig och dessutom oproffsigt sätt att göra det på. Få verkar inse det, istället skriver Inge Sanden att jag är en fara för partiet.

Får man inte kritisera ledningen när de går ut med någonting som borde ha skötts på ett helt annat sätt då är SD illa ute.

Läser man vad som står skrivet så skulle Thoralf åkt ut med huvudet före som någon annan skrev tidigare om han inte plötsligt ändrat sin text om somalier. Så enkelt kan det bli och det innebär precis det du skriver i tredje stycket.

Besinna er innan det är försent, börjar SD jaga folk som kritiserar ledningens beslut är ni illa ute.

Min uppfattning som jag delar med flera är att detta har kunnat skett genom lokalutbildning. Där ledningen som aldrig träffat de som finns på golvet har satsat på ett utbildningspaket där man klargjort för alla vad som gäller och hur man agerar mot press och andra samt tagit upp andra väsentligheter.

Som det är nu vet ingen vad som är tillåtet eller förbjudet, utan kommer det att knacka på dörren den dagen du sagt eller gjort något som enligt banbullan inte är tillåtet?

Jag kan ställa första frågan: är ordet negerbollar tillåtet?

Förstår ni vad jag menar, SD skapar en osäkerhet inom grupperna som så här långt har jobbat baken av sig för Sverige och svenskarna precis som Magentan skriver.

Kopia på Inge Sandens svar "Du skadar partiet mera än du själv för står. Vad får du allt ifrån."

 
Ingen bild

hummelstadskarin

14 oktober 2012 15:43

I likhet med AWSvensson här blev också jag bränd av Ny Demokrati. Komplettera gärna inläggen här med Solguru som på Motpol idag skriver om "den stor utmaningen" och läs det åtminstone två gånger. På tal om gratulationer vill jag gratulera oss som har tillgång till Thoralfs blogg.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

14 oktober 2012 16:01

Att man håller igen lite i sin verbala framtoning behöver ju inte betyda att man inte kan föra fram sitt budskap. Att inneha ett förtroendeuppdrag betyder ju inte att man bara representerar sig själv!
Det är väl inget annat parti som nagelfars så av Media Och Expo så jag håller med Jimmie, det finns ingen plats för uttalande som kan skada partiet.
SD är vårt enda hopp om en förändring av en politik som håller på att ödelägga vårt land, så att "hålla tand för tungan" kan vara på sin plats när känslorna och ibland förståndet rusar iväg!

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

14 oktober 2012 16:12

F.ö instämmer jag med Allemand att detta kunde skötts med lokalutbildning. Vilket inte innebär ett hot mot yttrandefrihet inom partiet men att klargöra vad och hur man uttrycker sig och hanterar hyenorna inom media.

 
Ralph Haglund

Ralph Haglund

14 oktober 2012 16:18

Jag är medlem men får också varje gång trycka på att jag inte alls är överens om nazikvarlevorna om motstånd mot manlig omskärelse (som just nu görs i ett medicinskt program för 20 miljoner afrikaner) http://israelisverige.info/?p=10274 och kosherslakt - vilket är grunden för allt djurskydd, http://israelisverige.info/?p=9596 - detta speciellt framhävt av två medlemmar som personligen till mig har försklarat sig som religionshatare. Hade de idiotierna stoppats hade partiet kunnat växa och accepteras både av verkligt kristna och judar.

http://israelisverige.info

 
Ingen bild

Tony

14 oktober 2012 16:20

Det är nog bra att Jimmy Åkesson försöker stävja
korkade uttalanden från vissa håll, men samtidigt
bör han kanske själv tuffa till sig lite i debatten.
Det förefaller ofta bli lite väl tamt. Man behöver
inte vara oförskämd för att ge motståndarna en känga,
för ofta bjuder dom själva in till ett fränt svar,
men dessa svar uteblir påfallande ofta!

 
Svensson

Svensson

14 oktober 2012 16:28

Har ni tänkt på en sak, vi Sverigedemokrater är dom enda i riksdagen, som kan hissa den svenska flaggan och ha våran värdighet och stolthet i behåll.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

allemand

14 oktober 2012 16:41

Glömde i min ilska att gratulera Thoralf.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

14 oktober 2012 16:43

@Tony
Helt rätt, lite mer "klös" i debatter ifrån Jimmie själv vore önskvärt!

 
Ingen bild

Thomas

14 oktober 2012 16:59

Bra skrivet! Ett parti som vill bli tagna seriöst i debatten måste uttrycka sig på ett bra sätt. Rakt och tydligt.

Tror dessutom ärlighet är något väljare uppskattar. Tänk om någon ledande politiker i regeringen kunde erkänna fel när det uppenbarligen blivit fel. Det skulle inge förtroende, för alla gör vi ju fel. Så funkar jag i alla fall.

Rakt, ärligt men utan att trampa över!

 
Ingen bild

Läsare

14 oktober 2012 22:20

Jag såg då skrivelsen som ett led i att slippa att se representanter från SD uttrycka sig som vem ett antal man kan hitta på t.ex Flashback.
Kan man inte mosa det man vill mosa med hjälp av intelligent språk baserat på fakta, så bör man hålla tyst och bara jobba på.

Ta somaliskt lågt IQ som det så ofta skrivs om. Jag är säkert många andra är rätt övertygade om att med rätt skolning och någon generation till, så vips är det sagda IQ uppe i minst de acceptabla lägre nivåerna av t.ex svenskt IQ. Och vem vet vad flera generationer av bildning skulle göra. Just det vi vet inte, för det finns inte många generationer att jämföra med inom olika raser. Inbördeskrig, "fel religion" och traditioner kan göra mycket.

 
Ingen bild

Hm

14 oktober 2012 23:16

@Tony
Ja, du har rätt i det. Åkessons tama stil känns inte rätt. Han är utmärkt som talare när han kan lägga ut texten som han själv vill men blir påfallande defensiv när han ansätts av ful-media i alla dess former. Antagligen är det medvetet för att försöka vinna sympatier och fungerar det är det väl bra men på mig ger det passivt intryck. Stå upp för SD i alla lägen tycker jag!

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

14 oktober 2012 23:57

Håller med dig Thoralf! SD 2014!

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
HM

HM

15 oktober 2012 09:30

Ja inte skördar man precis några personliga framgångsfrukter genom att bli företrädare för Sd! I alla fall inte om man som jag befinner sig i de riktiga Sd-utmarkerna som jag och står lite ensam. Nog känns det som att nu är det jag mot hela världen när man läser det där brevet.

Men så får man väl fatta lite mod och tänka att man skall ju ändå dö och tills dess får man göra så gott man kan. Även om man nu är en lågutbildad lite wt förbannad gubbe på landsbygden. Klart vi skall göra vårt bästa, formulera oss klokt och bete oss hövligt mot våra medmänniskor även om de inte tänker precis som vi och ja vi får nog acceptera tomma stolar hellre än stolar fyllda av dumheter ungefär som Ulf Lundell sa när han mådde riktigt dåligt och drack för mycket: En inställd spelning är också en spelning. :-)

http://ondiklinte.blogspot.com

 
Ingen bild

s-e karlsson

15 oktober 2012 22:51

OT : Frimärksamlarna får stånd på Hemse torgdag ( Gotlands allehanda). Från H.G Strömers blogg .

 
Ingen bild

martin.andersson22@gmail.com

16 oktober 2012 19:55

SD ❤ Expo = sant. Adjö SD.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se