thoralf

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2012

KRISTDEMOKRAT DRABBAD AV SUNT FÖRNUFT

Av Thoralf Alfsson - 1 oktober 2012 21:47

 


"Lyckligtvis så finns det ett konservativt parti i riksdagen, ett som det dessutom går bra för. Detta eftersom man hittat en bärande tanke som stora väljargrupper längtat efter, att ta vanligt folks känsla av förlorad trygghet på allvar, och slå vakt om den nationella identiteten, och på så vis mota de värderadikala elitister som gjort det till sin uppgift att bekämpa majoritetssamhällets normer. Jag tror att den sverigedemokratiska rörelsen är vårt lands svar på en växande västerländsk rörelse som inneburit att de immateriella värdena kommit tillbaka till politiken. Immateriella värden innebär i det här fallet inte religion, utan att man efterfrågar en sund nationalism. Att frågor om vad det innebär att tillhöra sin nation innebär, vilken identitet man ska slå fast om, och vilka normer, värden och traditioner som ger samhällelig stabilitet, etik och har visat sig goda och uthålliga genom tiderna. Alla konservativa borde förespråka en sund nationalism. För mig har det har varit en glädje att se SDU kampanja med ett budskap som Stolt Svensk, ett budskap som man inte ens borde behöva föra fram, det borde vara någonting självklart för de flesta som engagerat sig politiskt."


Detta skriver Zeth Arkö Gogman som nu lämnar KDU för att istället bli medlem i SDU. Läs hela artikeln på Newsmill.

 
 
Ingen bild

Eric H

1 oktober 2012 22:28

Hoppsan! Vad händer nu, Göran Hägglund? Har ett av fåren lämnat hjorden? Och herden visste inget. Eller brydde sig inte?
...och detta går naturligtvis INTE att kommentera på Newsmill för hur skulle det sett ut med all glada tillrop och nålstick åt Göran H:s håll?

 
Ingen bild

Hulda

1 oktober 2012 23:09

Positivt! Han är säkert inte den första i raden från "sjuklövern" som fått nog.
Böneutrop, hedersvåld, separerade badtider, Halalmat i skolor, slöjor, burkor, Ullenhag, Lööf, mm. mm. Listan kan göras lång, så flera följer säkert i hans spår....

 
Ingen bild

Step UPA

1 oktober 2012 23:37

Jodå det går att kommentera på Newsmill! Med avpixlats tillägg till Disquis går det att kommentera. Det som skrivs kan ses av andra som installerat tillägget. Nu går det förstås alldeles utmärkt att kommentera artiklar på Studio Ett, Aftonbladet Newsmill, Expressen, mfl som stängt sina kommentarsfält genom att använda "Avpixlade kommentarer".
Läs mer om hur du gör här:
http://avpixlat.info/avpixlade-kommentarer/

(OBS! MYCKET ENKLARE ÄN DET LÅTER)

 
Ingen bild

joffe

2 oktober 2012 02:17

Mr Gogman har tagit ett mycket viktigt politiskt beslut och är att gratulera. Han uttrycker sig i klarspråk...
Jag är mycket förvånad över att inte fler ur 7-klövern fått upp ögonen för SD´s vinnarpolitik för nationen Sveriges befolkning... Äldre moderater i likhet med "Mopsen" som var med på exempelvis Bohmans tid borde för länge sen lämnat det sk nya M under Reinfeldts falskhetsflagg.
Men uppenbarligen styr tröghetslagen politiskt uppvaknande till en räddningskampanj för nationen Sveriges framtid via SD-politik...

 
Ingen bild

joffe

2 oktober 2012 02:30

Ursäkta ! - Det var en ung kvinna det handlade om! - Dess bättre! - Grattis !

 
Ingen bild

Markku Ahonen

2 oktober 2012 10:18

Var det inte Zeth Arkö Gogman som dagen efter terrorattentatet i Norge slog vad om en månadslön att det var islamister som låg bakom folkmordet på det demokratiska Norge. Grattis till ytterligare en stolleföreträdare för partiet.

 
Ingen bild

Nalli

2 oktober 2012 10:29

” Maria Hansson Nielsen om Transpersoner
Som frikyrkopredikant dolde jag vem jag var med kränkande uttalanden om homosexuella. ”
http://www.newsmill.se/artikel/2012/09/24/jag-var-rikshomofob-innan-jag-kom-ut-ur-garderoben

Precis som den ”flesta” politiker idag, rösta på sitt eget parti men är i själva verket äkta Sverige
Demokrater.

 
Ingen bild

joffe

2 oktober 2012 11:16

Sverige har blivit ett mycket underligt land de senaste ca 30 åren. Det styrs dessutom av en grupp förunderliga politiska pajasfigurer som saknar sunt nationellt förnuft och stolthet över sitt arv.
Bevare mig väl - det landet vill jag inte ens besöka som turist en enda gång till...

 
Ingen bild

Skånepåg

2 oktober 2012 11:40

Beträffande Ahonen

Hur han egentligen är funtad kan man verkligen undra, eftersom han tycks ha en märklig dragning till den här bloggen då han vill göra bort sig. Det som skedde i Norge var en massaker och inte ett folkmord, som har en helt annan nivå.

Beträffande tankebanorna hos de flesta människor med normal analysförmåga, var personen ifråga säkerligen långt ifrån ensam i inledningsskedet vem som kunde vara de/den skyldige med anledning av hur "duktiga" islamisterna varit i USA, Kenya, Spanien, Indien, Storbritannien o.s.v o.s.v

Ahonen kan känna sig stolt, eftersom hans ledande position som stolleföreträdare bland de politiska partierna fortfarande är helt ohotat!

 
Ingen bild

Thoralf A

2 oktober 2012 15:08

Markku Ahonen

Jag undrar vad du tänkte när du fick de första nyheterna/uppgifterna om sprängdåden i Oslo. Var din första tanke att det var en galen norrman som var gärningsmannen? Eller någon annan?

Tänkte du aldrig tanken att det kunde vara islamister som låg bakom?

Med tanke på 9/11, London, Madrid, Bali och Bombay/Mumbai vore det mycket märkligt.

Du får gärna berätta för oss.

 
Ingen bild

Ludvig

2 oktober 2012 16:53

Jag blir inte alls förvånad att han lämnar KD för SD.

 
Zeth Arkö Gogman

Zeth Arkö Gogman

3 oktober 2012 00:52

Har varit ett fantastiskt välkomnande från den sverigevänliga rörelsens sida. Stort tack för att du uppmärksammar min artikel, Thoralf, hoppas att vi ses inom kort! :)

Tänkte svara på några kommentarer: Ahonen, det där stämmer bara delvis. I timmarna efter bombattentatet i centrala Oslo, när jag var 17 år, satte mycket riktigt vår dåvarande distriktsordförande i KDU Stockholm stad sin månadslön på att det var islamister som låg bakom dådet på FB. Någon egen månadslön att sätta hade jag knappast på den tiden, men i en efterföljande kommentar satte jag ett paket tuggtobak på att ingen skulle våga sätta emot i tid (vilket jag hade rätt i). Det var naturligtvis ett snedsteg från både hans och min sida, men samtidigt var det nog en reaktion på att ingen vågade säga vad folkflertalet satt hemma och tänkte.

Joffe: Ledsen om jag gör dig besviken, men nog är jag allt en man. :) Är döpt efter gamle socialistledaren Zeth ”Zäta” Höglund. Att namnet är förvirrande likt Beth för den som inte är insatt i gamla bibliska/judiska namn får vi ta och skylla på honom. :)

http://lionofthenorth.blogspot.se

 
Ingen bild

joffe

3 oktober 2012 03:23

Zeth!
"Oops" is not in the dictionary, but for Australians, it is an all-pur-pose expression covering a variety of situations such as:

Oops! is ... sneezing so hard that your false teeth end up in the soup
Oops! är ... att på ålderns höstkant med dimmiga ögon se ett foto på en kvinna iklädd studentmössa på Newsmille som i verkligheten var en man!

Fatalt beklagansvärt misstag från min sida. Sorry Mate! Ursäkta! Huvudsaken är att du manhaftigt övergett KD för SD! - Good luck!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 13 dec 20:29


        Vårt svenska rättssystem har stora brister enligt min uppfattning. I flera avseenden är det en ”produkt” av naiva vänsterintressen som inte tror på att längre straff är rätt väg att gå. Jag har verkligen väldigt svårt att för...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 12 dec 20:46


Den senaste veckan har vi bombarderats med domedagsprofetior angående konsekvenserna av klimatförändringarna i samband med FN:s klimattoppmöte COP24 i Katowice.   Public service har mer eller mindre dagligen försett oss med nya skrämmande förutsä...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 11 dec 22:54

Talmannen Andreas Norlén överraskade idag med att han kommer föra fram Stefan Löfven som statsministerkandidat redan imorgon och med en omröstning på fredag. Men vad kommer hända sedan?   Kommer Andreas Norlén våga gå på en ny statsministerkandid...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 21:17

I eftermiddag tittade jag på statsminister Stefan Löfvens presskonferens. Statsministern verkade inte speciellt besviken på att förhandlingarna med Lööf och Björklund misslyckades. Men jag reagerade på en sak i statsministerns inledning av presskonfe...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 13:07

    Ledarsidorna skriver idag om Mehmet Kaplan. Man kan väl lugnt säga att Mehmet Kaplan hållit sig under radarn sedan han fick avgå som bostadsminister i Stefan Löfvens regering 2016, efter alla hans resor till Turkiet.   https://ledarsido...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 150 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se