thoralf

Direktlänk till inlägg 29 juli 2018

DEN KONFLIKTRÄDDE OCH NAIVA SVENSKEN BLUNDAR, DEL 4

Av Thoralf Alfsson - 29 juli 2018 22:04

Jag måste återkomma till det samtal jag hade med två muslimer igår, som kom till vårt tält på Kalmar marknad för att diskutera böneutrop och klockringning.


De ville bara diskutera böneutrop och menade att det är precis likvärdigt med klockringning. Jag delade givetvis inte den uppfattningen utan argumenterade för min ståndpunkt men de lyssnade överhuvudtaget inte. Jag försökte även förklara att flera andra saker spelar in på den negativa synen på böneutrop. Muslimernas kvinnoförtryck, något som blir extra tydligt i den extrema värme vi har i Sverige. Där den muslimska mannen går lättklädd medan den muslimska kvinnan tvingas klä sig i heltäckande klädsel och som jag själv såg under gårdagen i rena vinterkläder. Men de två muslimerna ville inte vare sig förstå eller inse skillnaden mellan män och kvinnor.


När jag även tog upp att många muslimer, kanske till och med en majoritet av muslimerna i Sverige vill leva enligt sharialagar så menade dessa båda muslimer att jag och andra som är kritiska till islam inte tolkade koranen och sharialagarna på ett riktigt sätt. När jag tog upp det ena efter det andra från sharia så hade jag bara tolkat fel men de kunde inte själva säga vad som var rätt eller fel. Men de ville inte diskutera något annat än böneutrop. Det hjälpte inte att jag menade att frågan är mer komplex än att man bara kan diskutera böneutrop och klockringning.


När jag sedan ställde frågan om det bara finns en islam så var svaret klockrent. Det finns bara en islam! Vilket hyckleri! Sedan håller man på med sina olika tolkningar av koranen som skall passa för stunden. När jag tog upp motsättningar mellan sunni och shia så viftades det bara bort. Om det nu bara finns en islam, varför finns det då både sunni och shia?


Under hela samtalet hade den mest aktive muslimen ett litet hånleende och en attityd att han som muslim stod över alla andra. Hans arroganta attityd skrämmer mig och jag befarar det värsta i framtiden. Det var inga hormonstinna 20-åringar det handlade om utan gissningsvis 35-40 åriga män.


Samtidigt är dessa personer väl insatta i våra grundlagar och utnyttjar dem till max i alla lägen. I synnerhet religionsfriheten. Islam är mer än en religion, islamism är en politisk ideologi som borde förbjudas i vårt land.


Samtal av den här typen gör mig förskräckt inför framtiden och den allt mer påtagliga islamiseringen av vårt samhälle. Människor som aldrig tar den här typen av diskussion och kritiserar islam möts heller aldrig av den här gruppen av människor och deras obehagliga attityd.

De naiva och godtrogna svenskarna bemöts sannolikt på ett helt annat sätt då de aldrig vågar ifrågasätta något. Den här gruppen av muslimer vet redan att de har kontroll på de naiva och godtrogna som tror på allt de säger. Hur dumt det än må vara!


Hur väcker man det ”sovande folket”? Räcker det inte med en självmordsbombare och en islamistisk terrorist på Drottninggatan? Vad behövs det mer? Det borde vara fullt tillräckligt.

 

På Kalmar marknad för några år sedan började vi räkna hur många som bar slöja, Hijab eller någon annan täckande klädsel av kvinnorna. Vi räknade till ca 20 kvinnor i dessa kvinnoförtryckarsymboler. Nu kunde vi inte hålla räkningen på alla. Det räcker inte med ett hundratal.


 

 

Enligt min mening så tror jag att islamiseringen är en ödesfråga för nationen Sverige!

 

Sverige först! Stoppa islam i Sverige!

 

Den konflikträdde och naive svensken låter hellre landet gå under än att han opponera sig mot all mångkulturell och islamistisk galenskap.

 

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/07/18/11550374-den-konfliktradde-och-naiva-svensken-blundar-del-1/

 

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/07/22/11551044-den-konfliktradde-och-naiva-svensken-blundar-del-2/

 

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/07/28/11552336-den-konfliktradde-och-naiva-svensken-blundar-del-3/

 

 
 
Ingen bild

Niklas R

29 juli 2018 22:32

För ett antal år sedan hade jag en diskussion med en gammal bekant och vi kom in på Sverige och hur situationen var här då. Jag, som är insatt i historia, förklarade hur vårt land har utvecklats under inflytandet av kristendomen och hur denna skapat och format vår nation och Europa och till slut ledde fram till demokrati och det vi har idag. Men även att Sverige är unikt ur många hänseenden som vi, som svenskar måste försvara och ta till vara på och bevara.

Då svarade: "Så vi ska bevara Sverige svenskt."
Jag blev tyst, min första reaktion var att säga nej. Men när jag tänkte efter vad orden faktiskt betyder så blev mitt svar: "Ja. Om inte vi gör det, vem ska då göra det?"

 
Ingen bild

Laglydig

29 juli 2018 22:46

Jag beundrar dig Thoralf! Att du ens orkar diskutera med dessa personer som bara har som mål att föra Sverige ett antal tusen år tillbaka i tiden genom att införa islam!

För mig behöver man INTE argumentera varför vi inte skall ha böneutrop i Sverige etc.
DET HÖR HELT ENKELT INTE HEMMA HÄR!!!

Inga böneutrop, inga moskéer, inga muslimer, INGET ISLAM!!! Punkt slut!!!

Börja massrepatrieringen NU!!!

 
Ingen bild

Leif W H

29 juli 2018 22:56

Självklart så ska kulturföreningar som ör våldsbejakande förbjudas i Sverige! Om vi jämför hur Jusus och Mohammed och hans släkt och följare levde så ser vi två helt klara skiljelinjer. Jusus predikade om kärlek och förlåtelse genom hela sitt liv. Mohammed blev förgiftad av en änka eftersom han dödat hennes man.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

29 juli 2018 23:10

Uppenbarligen befinner du dig i någon sorts vegetativt tillstånd och oförmögen att begripa att den politiska ideologin islam och muslimer kommer att döda Sverige, som vi känner/kände det.

Varför i helvete ska jag vara tyst eller flytta? Det är ju mitt och mina förfäders land. Islam och muslimer är en cancersvulst på den svenska samhällskroppen och måste bort. Det kommer även du att inse förr eller senare, men då är det sannolikt för sent!

Finns fortfarande läsförmåga rekommenderar jag dig att läsa något av Karen Armstrong, t.ex Muhammed – En biografi eller Islam.

Att stoppa islamiseringen handlar om vår överlevnad. Inget annat!

”Konsekvensen är att vi både i Sverige och runt om i Europa har ett växande antal muslimska enklaver, lokala samhällen som i praktiken är ockuperade av muslimer. Vill vi att den processen ska fortsätta, att som en cancer att äta sig djupare in i samhällskroppen? Ska det landa i ett inbördeskrig?”

Karl-Olov Arnstberg: Självmordspolitik
https://tinyurl.com/ycafrh4u
https://morklaggning.wordpress.com/2018/03/20/sjalvmordspolitik/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

29 juli 2018 23:11

Min kommentar var givetvis till

@Janne Söndag 29 juli 21:32

Missade det!

 
Ingen bild

Lars

29 juli 2018 23:16

Var det mycket muslimska marknadsknallar där?

 
Ingen bild

gammal gubbe

29 juli 2018 23:27


När går bögparaden i Mecka?!

En stor raggningsfest pågår här i Stockholm i en hel vecka sk pridevecka och staden invaderas av straponflator och läderbögar från alla håll och kanter. Som gammal gubbe tycker man det i alla fall är till hälften kul.
Gammal gubbe undrar dock vad det utbredda hatet i böglägret mot SD kommer sig ifrån. Det tycks som att de flesta på något vis fått om bakfoten att det är Sveriges vänner som är hotet mot bögeriet. SD-hatande bögar och flator skulle behöva skickas på studieresa till Mecka så att de kanske kan få lära något om världen, när eller om de dvs återvänder med skinnet i behåll.

 
Ingen bild

Stig

29 juli 2018 23:29

Sverige följer bara Barcelonaavtalet, positivt till massinvandring, muslimer, islam och islamisering.

 
Ingen bild

Lena1

29 juli 2018 23:55

Jo hucklena blir bara fler o fler. Dessa kvinnor törs inte annat för sina mäns skull, annars kan det gå dem illa, t o m små barn blir tvingade till detta - det är ren o skär barbari!

Muslimska länder på 70-talet ex iran, Afghanistan o Somalia, då gick kvinnorna klädda på västerländskt vis met ex kortkorta kjolar. Googla ni som inte tror det, det finns många bilder på det.

Men vi vet varför de helst väljer kristna länder att infiltrera sitt s k kulturarv på, det är för att det är "billigt" att leva här, de får allt gratis, kan gå i skolan i det oändliga - det krävs inget av dem. Att skaffa sig ett jobb är inte första prioritet för dessa s k stackars flyktingar som egentligen inte alls är flyktingar, bara migranter.

 
Ingen bild

Lena1

30 juli 2018 00:10

Steve Bannon igen, han sätter upp en fond i Europa för att stoppa Soros och vänstern.

https://www.youtube.com/watch?v=2-Wfipw-4ew

 
Ingen bild

Jomatan

30 juli 2018 00:25

Jag håller med om det som du skriver, Thoralf, men vilka verktyg är sd beredda att ta till för att stoppa islam, egentligen?

 
Ingen bild

Lena1

30 juli 2018 01:04

Steve Bannon som rör om i grytan igen nu i intervju med BBC, av en PK o vänsterkvinna som nästan skakar av ilska. Steve Bannon om varför han fick avgå som rådgivare hos Trump; jag är ingen politiker, jag är en streetfighter…

https://www.youtube.com/watch?v=mty3c_CARO0

 
Ingen bild

Björn

30 juli 2018 01:09

Fler i bekantskapskretsen börjar fundera på ev flytt till annat land. Detta pga situationen i Sverige. Så har det inte varit tidigare. Men var ska man flytta. Då blir man ju själv en invandrare.

Och vad kan vi vanliga Svenskar nu göra, annat än rösta på rätt parti till hösten?
Försöka väcka alla vi känner som fortfarande sover och som inte har ett dugg förståelse för våran oro?

Höstens val börjar kännas som ett ödesval. 4 år till med en röd-grön-C-kanske också L-regering vore nog allt annat än bra för Sverige och den Svenska identiteten, kulturen och traditionerna.

 
Ingen bild

Observer

30 juli 2018 01:16

@Janne

Varför jag inte drar? -Ja, du Janne!
Det skall jag tala om för dig. Det är mitt land.
uppåt halva Europa har nu till dags dato tröttnat på att få betala de oförskämda polisongprydda ofta gående på bidrag vänsterkulturmarxisterna som vill ge bort mer o mer av våra pengar och har misskött ländernas statsfunktioner å det grövsta.
Om 10 år till är vi i majoritet i Europa som lessnat på det.

 
Ingen bild

a

30 juli 2018 01:38

tror att det mesta handiar om okunskap snarare än flathet gemene man vet noll o inget om islam

 
Ingen bild

Galne Gunnar

30 juli 2018 01:51

@ Thoralf.

Har du fått någon förklaring till varför hela fyra riksdagspartier valde att inte träffa människor på stan under Kalmar Marknad?

Antar att Sd finns på stan under Stadsfesten, men kommer ni vara i centrum under fler tillfällen innan valet.

Kanske under IRONMAN?

Tack för ert engagemang under marknaden!

Thoralf Alfsson

30 juli 2018 06:27

Vi har en valstuga vid Jordbroporten från den 13 augusti fram till valdagen

 
Ingen bild

Observer

30 juli 2018 01:55

Största problematiken för socialismen är att man hellre håller sig till känslor än empirisk fakta samt att socialism bygger på hur man skall ordna sin försörjning med hjälp av sin grannes plånbok. Man är en gök som inte håller sig till fakta. Redan här faller det!

Västvärldens misslyckanden och tillbakagång på i det närmaste samtliga områden under 40 års tid
är ett resultat av att man drivit en socialistisk stil på politiken i stora drag under denna tidsperiod.
-Resultatet är rent katastrofalt. Enorma tillbakagångar inom det mesta trots enorma skattehöjningar som de som drar in dessa pengar börjat att tröttna efter 40 år. Det har inte gett dem något. Tvärt om. Därför vänder vindarna.

Istället för vetenskapsbaserad evidens som bas för samhällsutvecklingen har de röda bytt ut det som fungerat mot sådant som endast låter bra.
Det har inte fungerat någe vidare. Det är bara att titta på MSB mm mm.
Nu vill vi som betalar för alltihop återfå ett fungerande samhälle igen helt enkelt.
Någonting som vi redan betalar för. Men ser att vi i allt större grad inte får.

 
Ingen bild

Observer

30 juli 2018 02:11

@Janne

Sedan 1980 har vi som jobbat tvingats att betala i runda slängar 1.6 Miljoner till emigranter som vill hit (Jag har räknat bort 25% verkligt skyddsbehövande som är ok) OCH till okynnesbidrag till
slashasar som lurar till sig bidragspengar. Och jag är inte glad!
För 1.6 Miljoner hade jag kunnat köpa någonting roligare. Och det hade jag som sagt hellre gjort!

 
Ingen bild

Peter

30 juli 2018 06:56

@Observer

Var får du dina 25% skyddsbehövande från? Enligt FN är det ca 9% av de som söker asyl riktiga flyktingar.

 
Ingen bild

SM811

30 juli 2018 07:41

Bara detta att tro att är man muslim så står man över andra människor som har annan religion medför att islam skall förbjudas.
Sju(k)klöverpolitikerna är så konflikträdda så de vågar inte kritisera islam och bli kallade rasister av de PK.
Din mening..
"Islam är mer än en religion, islamism är en politisk ideologi som borde förbjudas i vårt land."
säger allt.
SD 2018 för ett bättre Sverige

 
Ingen bild

Lotta_1

30 juli 2018 09:20

Signaturen Janne tar säkert gladeligen på sig rollen som dhimmi om han inte redan konverterat. Flera muslimer har helt öppet deklarerat att de är här för att ta över vårt land men det tycks inte den sovande svensken eller alla naiva godhetsapostlar fatta. Jag är helt övertygad om att det är de sistnämnda som lärt islamisterna att klockringning ör att likställa med böneutrop vilket det naturligtvis inte är.

 
Ingen bild

Nils Dacke

30 juli 2018 09:40

Jag har under sommaren åkt lite genom Europa och bland annat besökt Slovenien, ett fantastiskt land med underbar natur med alplandskap, skog och kullandskap samt medelhavsnatur vid Adriaktiska havet, detta på en yta lite större än Småland. Deuitom rent och prydligt överallat, knappt ett papper på gatorna. Under den veckolånga vistelsen i bland annat huvudstaden Ljubljana såg jag totalt en kvinna med heltäckande klädsel och två ytterligare med hucklen på huvudet, absolut noll tiggare. Skillnaden när man vid ankomsten till Malmö Centrum var så påtaglig att man nästan inte förstod något, ett Malmö där dominansen av människor från Menaområdet var stor och påträngande, ett Malmö där skräp och papper fanns överallt trots att set fanns papperskorgar att kasta skräp i. Man blir både ledsen och rädd men samtidigt förbannad över utvecklingen av vårt land.

 
Ingen bild

Robban

30 juli 2018 11:38

Islam är mycket riktigt inte en religion!
Det är en politisk ideologi, kamouflerad som "religion"!
Jag har börjat omvärdera mina åsikter om islam! Islam ska naturligtvis förbjudas och med sina anhängare deporteras till ett mer passande klimat!
Men den stora faran är inte islam, utan de som importerat islam och muslimer hit och dessutom fortsätter att göra det, kombinerat med införa lagstadgat stöd och särrättigheter!
De personerna är betydligt farligare och skulle i ett friskt land, lagföras och interneras, med tanke på hur allvarlig deras brottslighet är!
Islam/muslimer är ett lätt problem att lösa, så fort deras svenska beskyddare apologeter är avklarade!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

30 juli 2018 11:55

Ju mer jag tänker mig in i situtionen för mig när Sverige blivit en islamsk stat desto mindre mörkt tycker jag det ser ut.

Som det nu är så är jag som vit man ansvarig för allt ont som sker. Genom att välja SD är jag ännu mer skyldig.

När så sharia tagit över vad kommer jag då att sakna?
Min yttrandefrihet? Nej, den har ingen betydelse.
Min rätt att välja företrädare i allmänna val? Nej, De som jag vill ha har ändå inget alls att säga till om. Så några val kommer jag egentligen inte att sakna.
Sverige som ett land med hög tekniknivå kan så klart inte komma att utveckla några nya tekniska lösningar och få exportinkomster av. Men är det så illa? I den muslimska världen har man inte utvecklat någonting sedan 1100-talet. Inte en uppfinning, inte ett patent och ingen industriell produktion överhuvudtaget. Undantag råvaruhantering som sköts av "utlänningar". Man får väl köpa det man behöver från de delar av världen om ännu inte har islamiserats.

Och kvinnorna bryr jag mig inte så mycket om. Jag vet att det finns massor av kvinnor med sunda inställningar men för dem talar ingen idag. Och de som talar har inget bra att säga och deras tystnad kan jag leva med.

Jag tror inte för egen del att det blir nödvändigt att konvertera. Möjligen får jag kapa av förhuden, men det är väl ett enkelt ingrepp. Det reder sig nog med att jag bara behöver betala Jizya . Men där finns en liten oro ändå. Skatten kan varieras så den bli så hög att jag inte kommer att ha råd. Och skulle nuvarande skatteuttag ligga kvar så pallar inte jag en jizya på 50%. Vem gör det? I så fall får det bli huvudet av. Men va fan. Något får man väl offra för att majoriteten i en demokrati ska vara de som bestämmer.

Vi kan väl börja med att bocka med huvudet och hälsa nästa regering med S, M och C välkomna till fortsatt "reformarbete".

 
Ingen bild

Peter

30 juli 2018 11:55

Thoralf du är också en hycklare som censurerar berättigad kritik mot SD.

 
Ingen bild

Observer

30 juli 2018 12:00

Socialdemokratin eller en fungerande socialism har bara fungerat under ett begränsat tidsfönster i historien. Det skedde i Sverige.
Sverige hade då en arbetarklass som var mycket starkt präglad av ärlighet. Både genom kyrkans försorg och genom det faktum att man på den tiden i vårt kalla och arktiska land inte kunde överleva som oärlig. Man behövde varandras hjälp.
Det här har man inte förstått. Så fort några i ett sådant system blir oärliga faller det.
Generationen som startade Socialdemokratin var oerhört dygdiga, arbetade hårt och var man inte ärlig så fanns risken för kyrkan och gud och inte minst att bli en skam inför de andra på byn, i församlingen eller i samhället.

Det finns också en inbyggd felaktighet: Nämligen den lurar människor att tro att en mycket liten minoritet kan appliceras på allihopa. T.ex kan denna få 98% av befolkningen att faktiskt tro att de alla skulle bli alkoholister om inte systembolagets statliga monopol fanns. Eller att tro att alla skulle få bo i en pappkartong som utslagen om vi inte betalar +50% i skattetryck. Denna fullkomligt bisarra villfarelse har socialdemokratin kunnat leva gott på under mycket lång tid och har förvandlat oss till stats-slavar som faktiskt i och med detta arbetar halva livet gratis -åt staten -åt andra!

När vi sedan inte ens har pengar över från lön att kunna köpa det nödvändigaste eller pension, Ja, då uppmanas vi att gå och ta lån och pensionsspara!

Man har blivit så pass hjärntvättade att man kan nästan fråga vem som helst om de tror att vi skulle ha råd att betala en läkare eller ett sjukhus om vi hade låg skatt så svarar dessa nästan samtliga nej!!
-Det som är oerhört fascinerande är att dessa samtidigt tror att vi k a n betala för en läkare, ett sjukhus OCH en gigantisk byråkratisk organisation kallad landsting!!

Nu förstår vi att hela den här apparaten är mycket känslig och sårbar. I det här läget räcker det med att det kommer en ny yngre generation som fått generösa bidrag, inte är vana vid att behöva “göra rätt för sig” träder in och dessutom avskaffar det sk Tjänstemannaansvaret. Dygden sedan kyrkan är borta för denna generationen.

WHAT CAN POSSIBLE GO WRONG

EPILOG: Således: Socialism kan bara fungera under tidsfönstret som jag beskrev tidigare, Med dem förutsättningarna. Alla andra förutsättningar kräver mer individualiserade lösningar å dit hör INTE ett gigantiskt gemensamt skattetryck.
Det andra sättet att köra socialism är genom tvång, Diktatur ..Den varianten är väl inte direkt festlig.

 
Ingen bild

Laglydig

30 juli 2018 12:25

Många människor (ja, till och med Sverigevänner) lever i villfarelsen att det inte är möjligt att ta ifrån personer som inte hör hemma här sitt svenska medborgarskap. Vi pratat om ca 1,6 miljoner personer i Sverige.

I Indien har man just tagit bort medborgarskapet för 4 miljoner muslimer!
https://www.reuters.com/article/us-india-politics-religion/india-excludes-4-million-people-from-draft-citizens-list-in-assam-state-idUSKBN1KK0EE

ALLT ÄR MÖJLIGT OM BARA VILJAN FINNS!

 
Ingen bild

Maja Dacke

30 juli 2018 13:47

Frågan är om valet kommer att göra någon skillnad. Löfven tänker ju sitta kvar med Ms godkännande om han ids strida om platsen med Lööf som Storebror utsett. Kan S och M bilda en minoritetsregering med V som tillägg och de övriga småpartiernas godkännande?

Hur mycket SD och övriga likasinnade än får under 50 procent lär inte hjälpa.

Jag brukar vara optimist men inte nu. Djävulen har slagit sina klor alltför djupt in de giriga och svaga. Vi har ju sett hur illa ställt det är i vissa/många kretsar.

Och Storebror bara väntar att Svensken ska visa vikingatakter för att sända in sina robotar ... Sen ... ...

 
Ingen bild

Lotta_1

30 juli 2018 14:30

Läste precis att staten ger Sveriges bönder 1,2 miljarder i stödpaket efter extremtorkan. Jämför det med 3,9 miljarder till 9000 åldersfuskande afghaner som helt saknar asylskäl. Är det inte dags att rikta om våra skattepengar så det går till det svenska folket och inte till bluffmakare från världens alla hörn som är för inkompetenta och lata för att sköta sina egna länder och dess utveckling. Nu räcker det.

 
Ingen bild

Lotta_1

30 juli 2018 14:36

2,9 miljarder skall det vara. Å andra sidan kostade 35000 sk ensamkommande 34 miljarder dvs mer än hels rättsväsendet tillsammans.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

30 juli 2018 14:41

2014 befann sig araben/muslimen Ibrahim Sabih, 29 år, på femte plats över Malmös värsta bilmålvakter Han hade då en skuld till Kronofogden på 2 miljoner

https://tinyurl.com/oum8wow
http://www.friatider.se/har-ar-sveriges-varsta-bilmalvakter

2018 har muslimen/araben Ibrahim Sabih avancerat till förstaplatsen. Araben/muslimen har numera 100 miljoner i skuld till Kronofogden. Under perioden jan 2017- maj 2018 registrerades muslimen/araben som ägare till 2442 bilar. 4,7 bilar om dagen eller var femte timme.

Problem med bilmålvakter fortsätter växa
https://tinyurl.com/y9y8z8dq
https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1117634?programid=4702

Undrar hur signaturen ”Janne” ska försvara eller förklara det här?

Samtliga bilmålvakter på listan som cirkulerar på internet är araber eller muslimer.

 
Ingen bild

Göta

30 juli 2018 14:42

Tack Thoralf för ett som vanligt viktigt och aktuellt inlägg från dig!

Jag har idag läst ytterligare två viktiga och aktuella inlägg från andra bloggar.
Det är bra om dessa inlägg också blir lästa av så många som möjligt.
De handlar om den POLITISERADE MILJONRULLNINGEN TILL GENUSFORSKNINGEN.
Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap - MSB är ju egentligen avsedd att utveckla och stödja samhällets förmåga att hantera olyckor och kriser. Men liksom hos ett ständigt ökat antal svenska myndigheter och institutioner som försörjs av vårt skattetyngda folk, så används dessa skattepengar i allt större utsträckning till finansiering av olika vänsterstyrda flumprojekt. Ett av dessa politiska flumprojekt som man öser pengar på är Genusforskningen. Sedan lång tid tillbaka smygs Genusforskningen in i alla möjliga och omöjliga sammanhang överallt. Så även hos MSB.

Bloggen "Det Goda Samhället" har idag ett avslöjande inlägg om denna "politiserade miljonrullning till genusforskning". Citat från artikeln:
"Med en forskningsbudget om 120 miljoner årligen kunde man valt att stödja forskning av relevans för landets säkerhet. Utfallet har i stället blivit politiserad miljonrullning till 'genusforskning'. Liksom Försvarsmakten tagit fram en 'Genushandbok', har MSB sponsrat forskning om exempelvis 'Den genuskodade räddningstjänsten' och om 'Genusgrundade normer och maktrelationer'."

Läs hela:
https://detgodasamhallet.com/2018/07/30/myndigheten-for-samhallsskydd-och-genusberedskap/#more-12893

Även bloggen Ledarsidorna.se handlar idag om att MSB blivit "en tummelplats för forskare inom gender och intersektionalitet". Under titeln "GENUSFORSKNING OCH INTERSEKTIONALITET DOMINERAR MSB - MEDAN SKOGSBRÄNDER RASAR VIDARE" skriver Johan Westerholm om att: "...MSB, den förvaltnings- och expertmyndighet som skall vara ett stöd för kommuner och landsting vid större olyckor, är idag en tummelplats för forskare inom gender och intersektionalitet...".

Läs hela:
https://ledarsidorna.se/2018/07/genderforskning-och-intersektionalitet-dominerar-msb-men-skogsbranderna-rasar-vidare/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

30 juli 2018 15:16

Konstaterar att F!:s Oldoz Javid, efter sitt hatiska utfall mot judar, får mycket uppbackning av kompisarna i socialistiska NMR.

 
Ingen bild

Friholt

30 juli 2018 15:17

Alf Henrikson (en annan smålänning med synpunkter på svenskens konflikträdsla)skrev:
"Mannen från Hökarängen suckade och sa: Min fru äter skorpor i sängen annars är allting bra."

 
Ingen bild

World traveller

30 juli 2018 17:24

Träffade på en fransk familj med två tonårsdöttrar när min fru och jag var i på semester i Asien. De bor utanför Marseille, i Aix-en-Provence men tänker lämna Frankrike. Frun sade att hon inte kan hänga sin mans polisunigorm på tork på tvättlinan för då riskerar hels familjen att mördas. De berättade om franska tonårsflickor som blir mördade av religiösa dårar som går fria efter sina dåd. De sade att Frankrike är förlorat, att Macron vann på grund av valfusk. Sverige går samma öde till mötes om inget görs.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

30 juli 2018 18:06

Bara i Sverige!

"Istället för att tacka arbetarna och företaget för att de ökar produktionen av brandslangar under semestern, ifrågasätter SVT-reportern varför de ”tjänar pengar” på skogsbränderna.

Inom vänsterliberala etablissemang trakasserar man de som jobbar och sliter, medan man ömmar om våldsverkare och lagbrytare (som asylsökande som fått avslag men ändå stannar)."

 
Ingen bild

Cosmik Debris

30 juli 2018 18:09

Regeringens krispaket till lantbrukarna: 1,2 miljarder
https://www.expressen.se/dinapengar/regeringens-krispaket-till-lantbrukarna-12-miljarder/

Småpengar.

Enligt en lantbrukare, som intervjuades i dagens Studio Ett, kommer stödet att räcka till foder i 14 dagar. 60 000 per bonde i genomsnitt. Kamelfarmen i Göteborg, som har konkursat, kostade skattebetalarna 1 500 000 kr.

Sannolikt har någon i Mellanöstern numera en välfylld plånbok, på svenska skattebetalares bekostnad.

 
Ingen bild

Leon

30 juli 2018 18:22

@ Laglydig - det stämmer att ca 1,6 miljoner personer i Sverige är av "utländskt" ursprung. Men antalet omfattar ALLA inklusive personer av nordiskt och europeiskt ursprung. Kan bara värt att få allting rätt från början.

 
Ingen bild

Undrande

30 juli 2018 19:15

Vad skiljer en rasist från en icke rasist?
Vad är rasism?

 
Ingen bild

Observer

30 juli 2018 20:44

@Janne! ..S v a r a nu på Thoralfs fråga; "Vilka är VI"?!!!

-Kommunister?
-Bidragsslashasar?

 
Ingen bild

Observer

30 juli 2018 20:52

Det senaste dygnets nyheter har få kunnat undgå följande:

"Kvinna föll från balkong" mannen i lägenheten är misstänkt för mord!"

Ähmen, VADDÅ "F ö l l från balkong" ?!!
-Hur kan de använda sig av den formuleringen, om det inte skulle vara för att skydda en brottsling?
VÅR MASSMEDIA VÄLJER ALLTSÅ ATT SKYDDA EN BROTTSLING!

....JAG SÄGER BARA V A R F Ö R ? -Visst är det ganska tydligt?

Mannen i lägenheten är misstänkt för mord på kvinnan som ....Trumvirvel: "F Ö L L F R Å N BALKONGEN"

NÄEJ, Hon föll inte. alla vet att hon sålunda måste ha KASTATS FRÅN BALKONGEN av aktuell man -...Trumvirvel...AV U T L Ä N D S K HÄRKOMST!!!!!!!!

-Är det konstigt att vi är LESS!?
-Är det konstigt att vi är förbannade?
-Är det jättekonstigt att det snart är inbördeskrig när vi som belalar för dessa har tröttnat?

SVAR = Nä!

 
lars johansson

lars johansson

30 juli 2018 23:03

Observer,observerar vad som sker runt om i Sverige! Det som är genomgående när det gäller brott ,så är män från utom Europa de som sysslar med denna form av våld är väldigt hög!

http://rdei

 
Ingen bild

Laglydig

30 juli 2018 23:38

@Leon
Måndag 30 juli 18:22

Om du bemödar dig att kolla upp SCB:s statistik över utlandsfödda efter födelseland och deras barn födda i Sverige så kommer du att komma fram till slutsatsen att det finns drygt 1,6 miljoner muslimer i Sverige.

Jag är väl medveten om otyget att använda siffran 24,5 % utlandsfödda eftersom det just som du säger inkluderar danskar, norskar och finnar.

Men antalet muslimer utgör drygt 16 % av befolkningen och var fjärde nyfödd svensk är en muslim!

Det kan vara värt att få allting rätt från början!

 
Ingen bild

Leon

31 juli 2018 08:42

@ Laglydig-statistik är inte särskilt lättillgänglig uppe på fjället. Men jag böjer mig för din uppgift och ser den som korrekt. Möjligen med den "brasklappen" att personer från ett "muslimskt" land eller deras svenskfödda barn inte med nödvändighet är "muslimer".

 
Ingen bild

Ludvig

31 juli 2018 09:40

Man undrar om sjuklövern inte fattar vad dom håller på med, eller om dom vill har tillbaka Sverige till 600-talet.

 
Ingen bild

Laglydig

31 juli 2018 11:18

@Leon
Tisdag 31 juli 08:42

Det är i huvudsak den här tabellen du skall studera (excel):
https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/pong/tabell-och-diagram/helarsstatistik--riket/befolkning-efter-fodelseland-och-ursprungsland/

Jag kan hålla med om att allt inte är kristallklart (t ex kristna syrianer födda i Turkiet), men det finns exempel på det omvända också såsom t ex Eritrea och Israel. Dessutom räknas barn till två svenskfödda muslimer (en grupp som ökar allt mer) såsom "svensk bakgrund". Lägg där till alla som befinner sig i asylprocessen samt alla som befinner sig illegalt i landet "papperslösa".
Det intressanta är också ökningstakten som nu ligger på 0,9 procentenheter per år. D v s vi kan på goda grunder anta att andelen muslimer i Sverige kommer att vara 16,9 % sommaren 2019. Men även denna stiger med ca 0,05 procentenheter per år. Allt större andel av muslimerna i Sverige kommer i framtiden att vara födda i Sverige. Alltså kommer alltmer av den muslimska befolkningsökningen att bero på födelsetalen och inte på migration. Med nuvarande ökningstakt kommer andelen muslimer att uppgå till 30 % redan år 2030 och 50 % år 2039.

 
Ingen bild

Mohamed

1 januari 2019 11:09

Helt sjuk
Vilka inlägg, detta är bara rent rasism fins inte i SD politik, ni borde skämmas dessutom gömmer ni bakom en data skärm, ni vågar inte stå för era tankar och handlingar, själv bild är inget bra, men det kommer ni att ser själva när allt tassa ner på grund av svensk själv bild hela EU skratta åt hos.

Thoralf Alfsson

1 januari 2019 11:29

SFI?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards