thoralf

Direktlänk till inlägg 16 april 2018

DRÖMHOTELLET VILL HA 100 000 KRONOR FRÅN SVENSKA KYRKAN

Av Thoralf Alfsson - Måndag 16 april 22:46

 

Håller Svenska kyrkan ställningarna?        Foto Thoralf Alfsson


För någon vecka sedan fick boendet för ensamkommande ungdomar som överklagat sina utvisningsbeslut eller inte accepterar Migrationsverkets åldersuppskrivningar och som av någon lustig anledning kallas för Drömhotellet i Mörbylånga nej från Mörbylånga kommun om mer pengar.


Nu har tydligen kommunen kommit till insikt att Drömhotellet inte är någon bra verksamhet. Att stödja den verksamheten är i princip ett uttryck för att man misstror det svenska rättssystemet när det för en gångs skull fungerar på ett riktigt sätt.


Nu har de ansvariga kvinnorna för Drömhotellet istället vänt sig till Svenska Kyrkan med en begäran om ett bidrag på 100 000 kronor. Skall bli intressant att se hur Södra Ölands pastorat hanterar denna begäran.


Kommer Södra Ölands pastorat skicka 100 000 kronor från den insamlade kollekten till Drömhotellet?

 

http://www.barometern.se/oland/inga-pengar-for-att-stoppa-utflyttning/

 

http://www.barometern.se/kalmar/razzia-mot-dromhotellet-kammade-noll/

 


 
 
Ingen bild

Lasse P

Måndag 16 april 23:25

Jag har pratat med en del som jobbar inom stat o kommun,dom tycker det är en bra idé att bidra med 100 000 tusen till dröm hotellet.
När man påpekar att skatten måste höjas för bidragen som betalas ut så står dom som sålt smöret och tappat pengarna.

Tyvär förstår inte vanligt folk att pengarna måste betalas tillbaka. Vi betalar tusentals kr i sjukvård,tandvård etc,men så kommer BOMBEN att brisera snart men då är det försent.

GLÖM EJ DETTA NU FÖR FAAN.

 
Ingen bild

Observer

Måndag 16 april 23:33

Minns ni att jag förutsåg att man kommer att försöka förbjuda SD för att förhindra att de ev vinner valet?!!

Så var det då dags:

http://www.friatider.se/fi-vill-f-rbjuda-invandringskritiska-partier


Kommunistdiktaturen närmar sig.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Måndag 16 april 23:55

"Nu har de ansvariga kvinnorna för Drömhotellet istället vänt sig till Svenska Kyrkan med en begäran om ett bidrag på 100 000 kronor."

Om vi ska få ordning på Sverige måste rösträtten för kvinnor inskränkas/avskaffas eller åtminstone pausas under en tjugoårsperiod. Förr eller senare kommer vi oundvikligen att landa i en diskussion om kvinnors rösträtt.

Hoppas att det då inte är på grund av att Sverige har blivit ett muslimskt kalifat.

”Mycket tyder på att kvinnors biologiska och könstypiska egenskaper i kombination med makt är en dödlig brygd för Sveriges väl.”

Syndafloden
https://morklaggning.wordpress.com/2018/04/09/syndafloden/

 
Ingen bild

Eda

Tisdag 17 april 00:01

Lyxmigranterna i Sverige har det bättre än fattigpensionärer.

 
Ingen bild

Humanist

Tisdag 17 april 00:14

Jag hoppas att du, Thoralf, följer händelseutvecklingen och rapporterar huruvida kyrkan väljer att sponsra asylfuskar-boendet eller ej. Om kyrkan ger pengar till detta ändamål bör det uppmärksammas. Det kommer förhoppningsvis att leda till att fler människor lämnar Svenska Kyrkan i protest.

 
Ingen bild

OH

Tisdag 17 april 07:44

Dessa fruntimmer missar säkerligen aldrig Gudstjänsten i sin hemkyrka. Dom är säkert givmilda när kollekthåven kommer.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

Tisdag 17 april 08:00

Tänkte på detta med att det är bra för miljön att äta insekter istället för kött.
Har någon hört om miljöpartister har börjat att äta skalbaggar än ?

 
Ingen bild

Lotta_1

Tisdag 17 april 08:01

@ Cosmik Debris

Nu generaliserar du. Alla kvinnor är inte som de du skriver om. Glöm aldrig det.

 
Ingen bild

SM811

Tisdag 17 april 09:43

Jobbfiasko för Löfven, jobbsuccé för Polen och Ungern
Länder som hindrat massinvandring upplever nu allt lägre arbetslöshet, medan Sverige sjunker som en sten i listan över länder med låg arbetslöshet.
https://samtiden.nu/2018/04/jobbfiasko-for-lofven-jobbsucce-for-polen-och-ungern/

 
Ingen bild

En småländska

Tisdag 17 april 10:38

Ger kyrkan detta bidrag kommer fler att lämna den. Det är sanslöst att vuxna karlar inte kan försörja sig själva, då är de på fel plats! Står åter i media idag att det tar åtta nästan nio år för hälften av invandrarna att komma i arbete, den andra hälften kommer aldrig i arbete.

 
Ingen bild

Hacke

Tisdag 17 april 10:41

Det är inte utan att man blir lite uppgiven i dårhuset Sverige.
Varje person som lyckats ta sig hit och sätta foten på svensk mark, ofta över halva världen, är svår för att inte säga omöjlig att bli av med även om personen fått avslag i alla instanser. De biter sig fast med alla till buds stående medel. Och till sin hjälp har de hur många godhetsposörer som helst. Ofta med våra offentliga inrättningars benägna bistånd. En form av organiserad anarki godkänd alternativt sedd mellan fingrarna av våra högsta beslutande och verkställande.
Ett gigantiskt Sisyfosprojekt för de som vill ha ordning och reda på riktigt.
Vågar man ens tro på att ett sd med egen majoritet skulle mäkta med ett fungerande utvisningssystem och repatrieringsprogram för dessa blodiglar. Det bästa skulle nog vara att till största delen satsa på en form av frivillighet genom frestande med de medel som lockade dem hit – pengar/försörjning. Detta genom en kombination av kraftigt strypta bidrag och generösa återvändarbidrag.
Vad som helst i den vägen skulle vara högvinst såväl ekonomiskt, trygghets- som framtidshoppsmässigt. Bara vi blir av med dem!
Därefter kan vi satsa på det som gör mest nytta, flyktinghjälp på plats/närområde och en strikt behovsprövad invandring.

Sedan ska vi naturligtvis inte lägga några hinder, snarare på alla sätt uppmuntra och underlätta för godhetsfolket att ta sig till konfliktområdena för frivilliginsatser. För att förhoppningsvis rentav stanna för gott och permanenta sin verksamhet även om det kan kännas svårt och fullkomligt meningslöst till en början utanför medias rampljus.

 
Ingen bild

Laglydig

Tisdag 17 april 11:36

I logikens namn så borde väl Drömhotellet inte begära pengarna av, den tyvärr alltmer muslimvänliga, Svenska kyrkan utan istället KRÄVA pengarna från Kalmar läns muslimska församlingar.

Sedan till det mycket viktiga som Hacke tar upp.
Tyvärr hör jag allt för ofta även från Sverigevänliga personer och till och med från SD-väljare att repatriering inte är möjlig.
Hur svårt kan det vara att bygga upp en repatrieringsmyndighet?
I huvudsak behövs det ekonomiska resurser för:
1) Repatrieringsbidrag
2) Hemresor
3) DNA-testning så att de repatrierade aldrig kan återvända till Sverige.

Detta måste väl logiskt sett vara betydligt enklare än att utbilda tiotusentals nya poliser, utbilda tiotusentals nya socialsekreterare, utbilda tiotusentals (om inte hundratusentals) nya förskollärare och lärare, bygga minst 400 000 nya bostäder, bygga nya skolor och förskolor med mera med mera?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Tisdag 17 april 11:36

Hacke
Jag har förståelse för att "barnen" och andra med avslag klänger sig kvar i landet. De har betalat stora pengar 50.000 - 90.000 för att bli smugglade hit. Pengar som samlats in av kanske hela släkten. Syftet är att när PUT erhållits så kommer anhörigvågen som ett brev på posten. (Sorry den liknelsen är lite gammal).
Att åka hem med skulden kvar och få skämmas är inte roligt. Det finns de som faktiskt hotar att ta sitt liv istället för att återvända.

Det hjälper inte heller att erbjuda några 30.000 kr. De sitter fortfarande med skuld. Detta gäller för de i den nya vågen av asylsökare. Den äldre invällningen, under sossarns förra mandatperiod, kom på hösten och bodde på t ex Öland (Lundegård). När våren kom och campingen behövde sina hus för sommarcamparna då tog de asylsökande tillbaka sin ansökan, fick 30.000 per vuxen och 7.500 per barn och reste hem. Så på hösten kom de åter o.s.v Gång på gång.
De var som vanliga campare som kommer till Öland under tre månader och betalar för sig. Fast de var här under de nio andra månaderna och fick allt gratis. Plus hemresebidrag.

Nej, det kommer att bli så svårt att avvisa folk att jag betraktar det som omöjligt.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

Tisdag 17 april 11:38

Åh,du vilka kriterier ska man leva upp till för att bli bjuden på Lions fester ? Det räcker tydligen inte att va gravt handikappad och pensionär sedan 20 år ! Är partitillhörigheten en avgörande faktor ? Och vem bestämmer att hon/han får komma men inte han/hon !

 
Ingen bild

Ulla

Tisdag 17 april 13:51

Vilka är andra klassens medborgare idag?

 
Ingen bild

Lena1

Tisdag 17 april 14:50

@Lotta_1 kl 08.01 Bra kommentar. När jag läste @Cosmic Debris inlägg om att kvinnor borde stoppas att rösta blev jag riktigt mörkrädd - detta är väl inte en åsikt som alla män som skriver på bloggen, eller? Du, @Cosmic Debris har nar hamnat i klass med Soraya Post vad gäller förståndet. Landet ska styras med förnuft.

Läs Fria Tider om Fi som vill förbjuda SD och AfS, de kallar att det är pga av "demokratin" som detta måste göras.... Herre min je, dessa människor är värre än jag trodde från början, har de ens en enda hjärncell kvar?

@ Hacke 10.41 Bra kommentar!

 
Ingen bild

Lena1

Tisdag 17 april 14:54

Polisen får 200 MILJONER extra ut regeringens vårbudget, och ensamkommande får närmare 5 MILJADER! Behöver man säga mer? Det är ju så tydligt det kan bli var prioriteringarna är. Tro inte att detta togt upp på Aktuellt igår o nej, sånt är väl rasistiskt att säg förstår ni väl...

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Tisdag 17 april 15:06

@Lena1Tisdag 17 april 14:50

"Landet ska styras med förnuft."

Det är ju precis det jag menar?

Läs Maj Grefve.
https://morklaggning.wordpress.com/2018/04/09/syndafloden/

 
Ingen bild

Göta

Tisdag 17 april 15:23

Off Topic:
AHA, DET ÄR SÅ DET HAR GÅTT TILL! DÅ FÖRSTÅR JAG!
Nu förstår jag varför Theresa May och Emmanuel Macron så villigt deltog i det senaste spektaklet i Mellanöstern, som målades ut så stort i förväg, men tack och lov bara bidde en liten tumme.

Läs Lars Berns avslöjande information idag i hans artikel "VÄSTVÄRLDENS FALSKSPEL" om de två senaste bedrägerierna i England respektive Mellanöstern!

Citat från Lars Berns artikel
"... Planen man av allt att döma hade, var att iscensätta ett nervgiftsmord på en avhoppad rysk agent för att kunna utmåla regimen i Moskva och den där populäre president Putin som totalt hänsynslösa mördare. Självklart utan tillstymmelse till bevis, sådana behöver aldrig den angloamerikanska eliten, det är ju de själva som skriver historien. Därefter skulle man åter ordna en False Flag i Syrien där ryssarnas allierade, den hos sitt folk populäre president Assad, skulle utmålas som en som bombade sitt eget folk med kemiska vapen. För vilken gång i ordningen kommer jag inte ihåg. På så sätt skulle man kunna mobilisera en ny militär attack på brittiskt initiativ mot ytterligare ett land befolkat av 'deplorables'. Det sönderfallande Britannien skulle framstå som stort igen..."

Man kan verkligen hålla med Lars Bern när han senare i artikeln påstår att:
"Arrogansen hos västliga politiker har nått en sådan bottennivå att man inte längre bryr sig om att man kommer med för alla iakttagare uppenbara lögner.
Som brukligt numera, är dessa politiker uppbackade av västvärldens Main Stream Media som okritiskt sprider sin Fake News-propaganda på beställning."

Läs hela här:
https://anthropocene.live/2018/04/17/vastvarldens-falskspel/


 
Ingen bild

SM811

Tisdag 17 april 15:32

Sju(k)klövern sitter fortfarande i sandlådan och vill inte prata med SD. Inte undra på att det ser ut som det gör i Sverige med dessa sjuka personers beteende.
https://samnytt.se/regeringen-bjuder-in-alliansen-och-vanstern-men-stanger-ute-sd-fran-forhandlingar-om-hoghastighetstag/

SD 2018 för ett demokratiskt Sverige.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Tisdag 17 april 15:39

@Lena1Tisdag 17 april 14:50

Lyssna gärna på vad Karl-Olov Arnstberg har att säga om kvinnlig rösträtt. Jag instämmer i allt.

Ingrid och Conrad #109 - med Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin

https://tinyurl.com/y7kyfjjz
https://vocaroo.com/i/s0f5aktPBcko

 
Ingen bild

Tony

Tisdag 17 april 16:17

Förvånar absolut inte ifall att kyrkan ställer upp på detta,
för det finns många märkliga figurer inom Svenska kyrkan idag.

 
Ingen bild

Christer

Tisdag 17 april 16:43

Till @ Hacke, Laglydig m.fl
Ibland hör man även från Sverigevänligt håll att repatriering av icke kompatibla människor är svåra, för att inte säga omöjliga att genomföra. Deras ursprungsländer kommer inte att ta emot dem. Jodå, det gör dom, men det handlar nog om att "smörja" rätt tjänstemän i deras förvaltning. Precis som Sverige fått göra i alla länder som vi sålt t.ex JAS-Gripen i. Alla människor som inte kunnat finna sig tillrätta här kommer också från dys-fuktionella länder med korruption och juridiskt godtycke. Så detta förfaringssätt passar som hand i handske.

 
Ingen bild

Stefan A

Tisdag 17 april 16:44

En kommun av Emmabodas storlek 9368 inv. full
med ensamkommande unga män utan flyktingskäl
som regeringen och centerpartiet nu tänker
ge amnesti, skickar man inte tillbaka de nu lär man
inte göra det om två tre år heller, dvs. om
v,mp,s och c får bestämma. Hur står det till med
demografin egentligen varit tyst om det länge, vi lär
ha passerat delar av Indien och Kina där de
aborterar flickfoster då pojkar anses mer värda vilket resulterar
i stort mansöverskott, vi gör detsamma men genom import.

 
Ingen bild

Lotta_1

Tisdag 17 april 19:17

@Cosmik Debris Tisdag 17 april 15:06. Bra krönika av Maj Grefve. Den sista meningen anser jag gäller mig och många med mig. Jag tänker inte ta på mig skulden eller ansvaret för vad sinnessjuka hysteriskor ställt till med genom decennier i vårt land. De talar inte för mig, har aldrig gjort och kommer heller aldrig att göra det. Jag vägrar helt enkelt att förknippas med dem.

 
Ingen bild

Lena1

Tisdag 17 april 20:28

@Cosmic Debris Arnsberg säger inte att kvinnor inte skulle få ha kvar rösträtten, han är inte ute efter kvinnor som individer utan det är den politiska ideologin "feminismen" där alltfler "galna" feministkvinnor fått makt, so gör att samhället kantrar.
Dessutom så kan vi ju vända på steken, tänk om det vore endast män som skulle besluta allt, så många krig som initierats av män. Det är ett feltänk av dig. Fram för mer jämlikhet och jämställdhet!

 
Ingen bild

Lena1

Tisdag 17 april 20:34

@Cosmic Debris Det är inte bara "de galna feministerna" som är syndabocken utan det finns minst lika många galna män. Titta även på de yngre generationerna, ex unga skolkillar som kommer på lunchraster och ska köpa energidryck på affärerna. De uppträder ibland som fullkomliga galningar. Det är maten, dryckerna och allt annat som ex alltför mycket porrsurfande som gör ungdomar idag till monster, de blir fördummade av miljön och allt de förtär. All strålning gör något med hjärnan, det blockeras etc. Detsamma har skett med "feministerna" som faktiskt inte alls är feminister på riktigt, de är manshatare och det är något annat.

 
Ingen bild

Lena1

Tisdag 17 april 21:00

Tack @Göta för inlägget, Lars Bern kan som få "se perspektiv". I krönikan "Västvärldens falskspel" skriver han även i slutklämmen: "Fiaskot för USA, Britannien och Frankrike är åter ett bevis för västs snabbt sönderfallande hegemoni. Jag fruktar för den dag när resten av världen gör upp räkningen med oss västerlänningar."

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Tisdag 17 april 22:45

@Lena1Tisdag 17 april 20:28

"Dessutom så kan vi ju vända på steken, tänk om det vore endast män som skulle besluta allt, så många krig som initierats av män."

Så är det. Män både bygger och river broar.

Själv är jag lyckligt lottad, då jag är omgiven av vettiga fruntimmer.

 
Ingen bild

Molle

Onsdag 18 april 00:14

Om nu kyrkan har så mycket pengar kan de ju skänka till våra äldreboende. Där har man inte råd att ge de gamla socker i kaffet ens.

 
Janne

Janne

Onsdag 18 april 06:22

Här i Mörbylånga har vi en annan benämning på drömhotället som är mer verklighetsförankrat K----hotellet,jag säger bara riv skiten.

http://Homer

 
Ingen bild

Lotta_1

Onsdag 18 april 18:58

@ Cosmik Debris

Tittar man på statistiken för hur det såg ut inför valet 2010 låg männens sympatier hos vår tids störste landsförstörare och svenskhatare Reinfeldt och kvinnorna på den för skattebrott dömde Sahlin. Så med tanke på resultatet skulle en diktator vara det bästa valet.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article12341266.ab

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Fredag 20 april 14:50

Är det inte idag det röstas i riksdagen om amnesty för asylbedragarna?
Hur röstar centern?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 dec 00:02

Lyssnat en del på så kallade experter i radio och TV som kommenterat att Stefan Löfven idag bara fick 116 röster för att få bilda regering medan 200 röstade emot det och 28 avstod ifrån att rösta. Ett riktigt nederlag för Löfven. Jag förstår att han ...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 13 dec 20:29


        Vårt svenska rättssystem har stora brister enligt min uppfattning. I flera avseenden är det en ”produkt” av naiva vänsterintressen som inte tror på att längre straff är rätt väg att gå. Jag har verkligen väldigt svårt att för...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 12 dec 20:46


Den senaste veckan har vi bombarderats med domedagsprofetior angående konsekvenserna av klimatförändringarna i samband med FN:s klimattoppmöte COP24 i Katowice.   Public service har mer eller mindre dagligen försett oss med nya skrämmande förutsä...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 11 dec 22:54

Talmannen Andreas Norlén överraskade idag med att han kommer föra fram Stefan Löfven som statsministerkandidat redan imorgon och med en omröstning på fredag. Men vad kommer hända sedan?   Kommer Andreas Norlén våga gå på en ny statsministerkandid...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 21:17

I eftermiddag tittade jag på statsminister Stefan Löfvens presskonferens. Statsministern verkade inte speciellt besviken på att förhandlingarna med Lööf och Björklund misslyckades. Men jag reagerade på en sak i statsministerns inledning av presskonfe...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 150 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se