thoralf

Alla inlägg den 30 juni 2017

Av Thoralf Alfsson - 30 juni 2017 18:53

Tyvärr finns det personer som tror på den bild som media och de sju partierna inom 7-klövern målar upp dag ut och dag in. Dock finns det nu även en del som vaknat och förstått vilka som i huvudsak ligger bakom antisemitismen. En studie som gjorts i flera länder visar en helt annan bild än den svenska experter, journalister och politiker har i frågan.


 


Muslimer och vänstersympatisörer är kraftigt överrepresenterade i Sverige! Det är framförallt muslimska ungdomar som behöver åka på besök till de tyska koncentrationslägren.


Hur många tror att Forum för levande historia riktar in sig mot muslimer och vänsterextrema? 

 

Barometerns ledarsida borde ta upp resultatet från dessa undersökningar.

 

Att Miljöpartiet haft islamkramare i sina led är ju allmänt känt men nu kan jag konstatera att det även gäller svenska kyrkan.

Av Thoralf Alfsson - 30 juni 2017 10:30

 


Idag anklagas jag på Barometerns ledarsida för att sprida desinformation och för ett angrepp på Stockholms tingsrätt. Anledningen är enligt tidningen att jag länkat till Granskning Sveriges samtal till domaren vid Stockholms tingsrätt Maria Hölcke. Anledningen är nog snarare min kritik av Barometern i mina tidigare blogginlägg.


I ett blogginlägg i måndags kritiserade jag Barometerns ledarskribent Daniel Braw för hans artikel angående den dispyt som utbröt mellan Richard Jomshof och moderaten Kahin Ahmed. I artikeln som är ett angrepp på Richard Jomshof nämner Daniel Braw inte med ett enda ord något om bakgrunden eller citerar ett enda uttalande från Kahin Ahmeds artikel i Nyheter 24. Det är att sprida desinformation!


När jag sedan i onsdags kritiserade Barometern i ett blogginlägg för att blockera sin egen artikel på Facebook och dessutom ta bort möjligheten att dela artikeln om stölden av 14 får i Påryd blev det tydligen för mycket för Barometerns ledarredaktion.


Var och en som lyssnar på samtalet med domare Maria Hölcke får bilda sig en egen uppfattning om samtalet och huruvida det är felaktiga uppgifter eller desinformation. Jag förstår att Martin Tunström inte gillar samtalet och det som sägs i samtalet men Maria Hölcke har ju faktiskt möjligheten att avbryta samtalet när hon vill men det gör hon inte. Det är helt frivilligt och pågår i ca 30 minuter.


 


Martin Tunström.   Foto Thoralf Alfsson


Martin Tunström gillar uppenbarligen inte samtalet men för den skulle borde han inte ägna sig åt att skjuta budbäraren. Men precis som Daniel Braw undviker Martin Tunström att ange bakgrunden och källan i sin artikel. Inte med ett enda ord nämner Martin Tunström att det är Granskning Sverige som står bakom dessa uppgifter. Jag får nästan känslan av att Martin Tunström vill få läsaren att tro att det är jag som ligger bakom dessa uppgifter.


När Martin Tunström sedan avslutar med ”angreppet har en antisemitisk och antikristen touch. Man kan bara spekulera i varför Thoralf Alfsson sprider denna sörja”, blir jag väldigt upprörd. Det är en synnerligen obehagligt angrepp och insinuation eller rent av en anklagelse från Martin Tunström!


Vi lever i ett land som säger sig ha åsiktsfrihet, yttrandefrihet och där människor själv får bestämma vad de skall tycka i olika frågor. Det verkar inte Barometerns politiska chefredaktör Martin Tunström ha förstått. Det är ett stort och allvarligt bekymmer!

 

PS


Jag har begärt att få en replik på Barometern ledarsida med samma antal tecken men ännu inte erhållit något svar från Martin Tunström.


Har nu fått svar från Martin Tunström och jag skall få in en replik på måndag.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards