thoralf

Alla inlägg den 9 juni 2017

Av Thoralf Alfsson - 9 juni 2017 20:30

Idag publicerade Östra Småland en artikel där man tar upp om jag kommer kandidera till riksdagen i valet 2018. Det blev en halvsida i tidningen och en bra text skriven av Ulf Carlsson, en sann journalist. Inga påhopp och inga negativa epitet i artikeln, utan bara sakliga uppgifter och några citat från mig.


Jag har givetvis länkat till artikeln på Facebook. Intressant att se vilka som gillar och vilka personer och partivänner som inte gillat artikeln. Vill du se mig i riksdagen igen får du gärna gilla artikeln på Facebook.



Det finns dock många som inte kan läsa artikeln då den finns bakom en betalvägg. Någon journalist på Gota Media sa till mig att en artikeln skulle kunna vara läsbar under 48 timmar för alla om man länkade den till Facebook men det kanske inte stämmer.


Därför citerar jag delar av artikeln.


”Många partimedlemmar hoppas nu att Sverigedemokraternas profilerade bloggare Thoralf Alfsson i Kalmar åter hamnar i riksdagen.

 

”På partiets utvecklingsdagar i Norrköping i pingsthelgen fick Alfsson mycket stöd för en ny period i parlamentet.

– Det var verkligen uppmuntrande att höra, säger han. Det var en bra stämning i Norrköping.

– Och jag skulle tacka ja om jag fick frågan. Det är ju egentligen det man vill uppnå. Men slutgiltigt är det en fråga för valberedningen.

 

Efter att ha suttit i riksdagen 2010-2014, nominerades Thoralf Alfsson inte för en ny period inför valet 2014. Det blev i stället Mattias Johansson-Bäckström från Oskarshamn som tog över. Men han är egentligen inte riksdagsledamot för Kalmar utan för Västernorrland.

 

De två SD-mandaten från Kalmar gick i stället till Paula Bieler från Uppsala och Christina Östberg från Söderhamn. Orsaken är att SD har en gemensam lista för hela landet.

 

Det har gjort att partiledningen haft järnkoll på vilka som hamnat i riksdagen. Inför valet nästa år diskuteras om partiet ska arbeta på samma sätt som alla andra, med regionalt nominerade kandidater och i det läget blir det mycket svårt att runda Thoralf Alfsson, när det ska beslutas vilka som kandiderar för länet. Han är i dag en av de mest kända SD-profilerna utanför partiledningen.

 

Varför Alfsson petades förra gången vet han fortfarande inte.

– Det är faktiskt ingen i valberedningen som berättat. Men jag accepterar förstås det. Valberedningen bestämmer.

 

Möjligen kan ett skäl vara hans mycket lästa blogg med 40 000-70 000 unika besökare varje månad. Det gör att han har en egen plattform utanför partiledningens kontroll.

 

Om siffrorna från opinionsundersökningarna stämmer kan SD kamma hem ytterligare ett mandat i länet i september 2018.

 

Den 1 december ska nomineringarna till kommuner och landsting inför nästa års val vara inne hos Sverigedemokraterna. Vad som gäller för riksdagen är ännu inte klart, men förmodligen blir det samma datum.

Alla kandidater måste lämna in ett utdrag ur belastningsregistret och skriva under en försäkran om lojalitet mot partiet innan de sätts upp på en valsedel.

 

Förra gången var Thoralf Alfsson suppleant i en rad utskott innan han så småningom blev ordinarie i skatteutskottet.

 

Men även om han gärna skulle tacka ja till en nominering till riksdagen kan det bli väl så spännande i kommunen efter valet, menar han.

– Vi får se vilket läge det blir i Kalmar efter september nästa år. Det är först då vi har facit.

 

För tillfället är Thoralf Alfsson på samma sida som den politiska majoriteten, med kommunalrådet Johan Persson i spetsen i arenafrågan. SD tycker att kommunens planerade köp av anläggningen är ett bra förslag, trots att en stor majoritet i en omröstning på Alfssons blogg har en motsatt uppfattning. Av 332 röstande tycker 64 procent att köpet är en dålig idé.

 

Men det tycker inte gruppledaren för partiet och Thoralf Alfsson jobbar hårt i kommentarsfälten för att förklara varför han hamnat på samma sida som den politiska majoriteten i arenafrågan.

– Majoritetens förslag är det minst dåliga av de alternativ som finns. Det handlar lite om pest eller kolera.”

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards