thoralf

Alla inlägg den 8 juni 2017

Av Thoralf Alfsson - 8 juni 2017 23:36

För en tid sedan skrev Östra Småland en artikel om ett barnäktenskap i Kalmar där en flicka på 16 år som dessutom var tvåbarns mamma tilläts bo tillsammans med en vuxen man av socialförvaltningen. Man godkände med andra ord ett barnäktenskap enligt artikeln. Det som dock inte nämndes i artikeln var åldern på den vuxne mannen. Jag begärde därför att få reda på åldern, inte något annat. Socialförvaltningens chef Cecilia Frid nekade dock att lämna ut uppgiften om åldern i ett mejl. Jag begärde att få detta beslut skriftligt vilket jag fick idag.


 



I beslutet skriver man att mannen påstås förekomma i socialnämndens register. Väldigt konstigt då det framgår av den tidningsartikel som publicerats.

Vad den enskilde skulle kunna lida för men om hans ålder lämnas ut är dock en gåta för mig.

Socialförvaltningen har ju redan bekräftat kännedom om mannen genom tidningsartikeln.


Jag citerar några stycken från artikeln.


"Socialnämnden i Kalmar gjorde sin skyddsbedömning samma dag som tonårsmamman kom till Kalmar. Hon informerades om att hon inte behövde bo tillsammans med mannen. Man har försökt reda ut hur det gick till när äktenskapet ingicks och hur relationen fungerar. Hon har flera gånger fått möjligheten att med stöd lämna relationen. Allt har dokumenterats. Den gode mannen har hela tiden hållits informerad.


Olika placeringsalternativ har hela tiden övervägts. Tvångsomhändertagande har varit ett alternativ. Men eftersom det inte bedömts vara någon fara för flickans utveckling har det bedömts att LVU-omhändertagande inte varit möjligt. Socialnämnden ansåg också att tvångsåtgärder skulle skada flickans förtroende för svenska myndigheter och att det skulle vara skadligt för henne att splittra familjen.

 

Hon bor nu kvar hos den vuxne mannen och har stöd av en kontaktperson från socialförvaltningen."


Mångkulturen skall uppenbarligen drivas igenom till varje pris i vårt land.


För ca en vecka sedan blev jag dock uppringd av en person som misstänkte att det kunde röra sig om ett familj/par som tidigare bott i en annan kommun i Kalmar län men som flyttat från kommunen. Beskrivningen av flickan stämde väldigt bra in på den som fanns i artikeln i Östra Småland. Personen kände också till åldern på mannen som bodde tillsammans och enligt uppgift skulle vara gift med 16-åringen.


Om det nu rör sig om samma familj/par är mannen drygt 50 år gammal! Det kan man i så fall verkligen kalla för en vuxen man och ett barnäktenskap! Sanningen vet bara handläggarna på socialförvaltningen i Kalmar. Jag kommer aldrig få reda på sanningen.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards