thoralf

Direktlänk till inlägg 1 november 2017

KULTURELITEN I KALMAR RASANDE

Av Thoralf Alfsson - 1 november 2017 08:53

I vår landstingsbudget prioriterar Sverigedemokraterna återöppnandet av vårdavdelningar före satsningar på kulturen. Vi prioriterar människoliv före kulturprojekt och genusprojekt!


Sverigedemokraterna vill i sin budget dra in bidragen till Byteatern, Reaktor Sydost, Dans i Sydost och Kalmar konstmuseum. Det har fått kulturpersoner att rasa enligt en artikel i dagens Barometern. Men ingen av dessa kulturpersoner får frågan om de anser att det är viktigt med vårdplatser och att öppna tidigare stängda vårdavdelningar. Det är bedrövlig journalistik av Tina Jeppsson. Jag skulle till och med kalla hennes artikel för agendajournalistik.


Att dessa bidragsberoende institutioner befolkas av mer eller mindre enbart vänstermänniskor är väl heller ingen överdrift att påstå. Att dessutom också har en politisk agenda som därmed också ligger långt ut till vänster framgår också av intervjuerna. Man gömmer sig bakom begrepp eller floskler som mångfald, jämställdhet, hållbar utveckling, genuspedagogik och integration.


Det är så politiskt korrekt som det kan vara. Men i grund och botten handlar det om deras egen försörjning. Att få bra betalt för att lattja runt i sin egen lilla sandlåda med hink och spade på skattebetalarnas bekostnad och inte minst vårdens bekostnad. 

 

PS

 

Svaren på frågorna i mitt utdelade infoblad i Färjestaden med omgivningar finns på följande länk.

 
ANNONS
 
janne

janne

1 november 2017 09:00

Det är väl som vanligt det är en liten klick som berikar sig själva
övriga jobbar gratis,har själv varit inblandad i eländet.

http://Janne

 
Ingen bild

Stefan

1 november 2017 09:11

Det är klart att de rasar. Du ställer ju grupp mot grupp, sjuka kalmarbor mot kulturknuttar. Så får man inte göra i PK-Sverige. Nej, här gäller "Jalla, jalla - allt till alla"!

Skämt åsido så har du och SD helt rätt, samhällets begränsade resurser måste prioriteras och då måste vårdplatser vara viktigare än amatörteater och genusprojekt. Likaså måste svenska medborgares välfärd prioriteras före ekonomiska migranters önskan om en högre standard.

All politik handlar om att prioritera, eller om man så vill, ställa grupp mot grupp.

 
Ingen bild

Niklas R

1 november 2017 09:35

Med kvalitén och indoktrineringen hos dagens journalister så skulle de väl skriva om Titanic katastrofen att det var en gigantisk miljökatastrof som kommer att ge men för isbjörnarna under lång tid framöver och polarisen kommer att smälta i snabbare på grund av den.

 
Ingen bild

Pimm

1 november 2017 10:37

Märkligt kultureliten nämner enfald när det är just enfald att slå upp en kultursida eller höra en kulturarbetare uttala sig politiskt. Det är ju samma vänsterradikala ideologier de representerar. Liksom samma syn på vilken kultur som ska få skattemedel.

Det stora flertalet barn och ungdomar får sin kultur tack vare ideella krafter. Elitens finkultur kommer väldigt få till dels.

 
Ingen bild

Fredde

1 november 2017 11:02

Thoralf: räkna gärna samman vad Byteatern och konstmuseet kostat kommunen i form av både byggnation, bidrag och andra kostnader.

Räkna sedan om detta i vårdplatser.

Vad som är extra genant för finkultureliten är ju hur få besökare dessa instutitioner har, trots allehanda sponsring med skattepengar.
Jämför gärna med hur många som besöker på lokalrevyer, motordagar, hembygdsdagar och liknande, vilka dessutom inte får skattemiljoner i bidrag utan jobbar ideellt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 november 2017 11:48

@Thoralf. Annat ämne. Lyssna gärna på dagens Ring P1 i radion. En kvinna pratade en stund om ensamkommande i Kalmar. Kanske något för dig ...

Thoralf Alfsson

1 november 2017 14:23

Jag råkade höra det men jag uppfattar det som att hon är väldigt okunnig. De uppgifter hon nämnde stämmer inte. Kalmar kommun har fått 2,5 miljoner kronor extra i bidrag för detta men dessa pengar skall redan vara förbrukade på ensamkommande.

 
Ingen bild

s29

1 november 2017 12:34

Jag läste någonstans att Sverige har över 500 olika Myndigheter.Lika förbannat är det kaos överallt i samhället.I en mer normal värld så skulle det kanske räcka med 50.Våran Riksdag skulle ochså kunna bantas med 149 sömmniga parasiter.

 
Ingen bild

Stefan A

1 november 2017 12:41

Ont om Nobelpristagare i ekonomi i kulturkretsar, mera "ska ha" än att "be om" där...

 
Ingen bild

Hacke

1 november 2017 13:51

Kultur är något i grunden bra och positivt för människan. Men när jag hör ordet kultur idag så osäkrar jag min inre revolver. Idag är begreppet kultur i vårt land synonymt med vänsterpropaganda.
Ur det kommer inget gott mer än för de närmast inblandade ”konstnärerna” och deras vänner inom politiken som konfiskerar våra skattemedel och överför till deras gemensamma propagandaarbete under täcknamnet kultur.
Sverige är ruttet, rakt igenom.

 
Ingen bild

Tony

1 november 2017 14:16

Ja Kulturfjabbar är lika lättkränkta som våra invällare,
dom tro att det dom håller på med är viktigast i världen,
före sjukvård och andra viktiga saker, så det är nog inte
SD som står för enfalden.

 
Ingen bild

Observer

1 november 2017 14:37

@Thoralf! -Det där är rätt sätt att få bukt med kaviarkommunismen.
Eftersom de gärna vill leva på andras bekostnad (Det är kommunisternas svaghet) Så har dessa mycket svårt att få ihop några ekonomiska resurser att tala om.

När du kommer in i riksdagen igen, Lova att verka för att plocka av ALLA organisationer med bias åt vänster deras bidrag!

Gör man så kommer dessa vänsterelement att svälta bort helt enkelt.

Gör detsamma med allt presstöd.

 
Ingen bild

Lena

1 november 2017 15:25

Idag lämnas en utredning in till regeringen med förslag på att migranter med av- och utvisningsbeslut automatiskt ska kunna få uppehållstillstånd om av- eller utvisningen inte kan verkställas. Samhällsnytt kan nu avslöja att regeringens utredare är en profilerad asylaktivist.
Anna Lundberg som på regeringens uppdrag utfört utredningen är docent men också aktiv i organisationen Asylgruppen Malmö som arbetar för ”en generös flyktingpolitik”. Organisationen har särskilt fokus på hur s.k ‘papperslösa’, dvs personer som uppehåller sig illegalt i landet kan ges ökade rättigheter och större möjligheter att få stanna i Sverige.

Går det här förslaget igenom kommer det att kosta enorma summor och samtidigt har vi inte råd att ge de svenskar som är i behov av LSS och flera tusen kan förlora assistansersättningen.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6811606 (LSS)

https://samnytt.se/avslojar-regeringen-tillsatte-asylaktivist-som-utredare-i-migrationsfragor-foreslar-flyktingamnesti/

 
Ingen bild

Lena

1 november 2017 15:31

De återupplivade gamla SD-förslagen på löpande band och påstådda omlagda invandringspolitiken till trots – Ulf Kristersson klargör i en intervju med DN att han liksom Fredrik Reinfeldt inte avser föra några samtal, eller samarbeta, med SD.

https://www.dn.se/nyheter/sverige/ulf-kristersson-nej-jag-tanker-inte-samtala-med-sverigedemokraterna/

Ska bli intressant att se hur det hela slutar.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 november 2017 16:21

Varför inte gå igenom lönerna, pensionerna inte minst inbetalda tjänstepensioner till personalen på tex Byteatern?

Thoralf Alfsson

1 november 2017 16:37

Inga offentliga handlingar gissar jag.

 
Ingen bild

Antabus

1 november 2017 16:59

"Byteatern, Reaktor Sydost, Dans i Sydost och Kalmar konstmuseum."
Vem har ens hört talas om t ex "Dans i Sydost" eller "Reaktor i Sydost"?
Jag trodde Landstinget sysslade med sjukvård, men så är det tydligen inte, inte enbart. Nu har man om jag förstår det rätt sitt finger med i
busstrafiken, och köpt in nya bussar av märket Mercedes! Har vi inte några av världens bästa busstillverkare i Sverige?

Lägga ner Landstingen? Ja troligen bäst så.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

1 november 2017 17:04

Dagens Eko kvart i fem och Studio Ett: om det muslimska massmordet i NYC:

”åtta människor har dött efter att ha blivit skadade av en bil”

”fordon som rammar fotgängare”

”en bil, ett fordon”?

SR undanhåller för sina lyssnare att i bilen sitter det alltid en muslim.

Alltid!

 
Ingen bild

Pepparholm

1 november 2017 17:24

När jag läser dagens Uvell om hur hon klär av lobbyorganisationen Naturskyddsföreningen så undrar jag varför är hon så ensam. Jag har sedan många år ifrågasatt lobbyorganisationer, särskilt de som lever på att skrämmas om klimat och miljö.

Var finns den kritiska granskningen från media och riksdagspolitiker. Det kan väl inte vara så svårt med era resurser att ta fram de fakta som en ensam kvinna tar fram till sin blogg. Eller för den skull Thoralf lokalt i Kalmar.

https://uvell.se

 
Ingen bild

Jan

1 november 2017 20:59

Mycket bra Thoralf. Vi har för många bidragsparasiter i samhället.

 
Ingen bild

OT

1 november 2017 21:37

Apropå ”KULTURELITEN I KALMAR RASANDE”

Vi skattebetalare är bara glada om det blir över en korv med bröd till oss - ”Björn Rosenström - Korv med Bröd”: https://www.youtube.com/watch?v=0-TZe_UAI3I

 
Ingen bild

S-E Karlsson

2 november 2017 08:23

Rapport från Högsby ,de anställda på biblioteket i Högsby måste bära larm för sin säkerhets skull ,men vilka dom är rädda för framgick inte i reportaget !!Rädslan att bli kallad rasist överglänser allt annat !

 
Ingen bild

Sosse

2 november 2017 17:44

Man känner jävligt bortstött utav socialdemokraterna och Roger Holmberg.
Jag har varit sosse hela mitt liv men nu när vissa gå före i kön när det gäller fasta jobb så blir jag heligt förbannande.
TA REDA PÅ VEM NI ANSTÄLLER OCH VEM NI KNUFFA BORT!!!!!!!!
Jag har varit trogen kalmar kommun i många år men vad hjälper det.Jag har en gedigen utbildning men det hjälper inte mej med många andra.
JAG MED FLERA SKA RÖSTA PÅ
S V E R I G E - D E M O K R A T E R N A nu mera

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se