thoralf

Direktlänk till inlägg 1 juni 2017

DRÖMSCENARIO

Av Thoralf Alfsson - 1 juni 2017 23:15

I kvällens Aktuellt utmanade Birgitta Olsson sin partiledare Jan Björklund om partiledarposten. Det är med andra ord upplagt för en infekterad partiledarstrid inom Liberalerna lagom till ett valår.


Tänk er följande partiledare för Alliansen i valrörelsen.


Anna Kinberg Batra, Moderaterna

Annie Lööf, Centerpartiet

Birgitta Olsson, Liberalerna

Ebba Busch Thor, Kristdemokraterna


Alliansväljarnas alternativ är sedan Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna! Vid detta scenario tror jag inte att andelen kvinnor som röstar på SD kommer öka, snarare minska.


Vi kanske även kan diskutera jämställdhet i detta perspektiv. En Allians med enbart kvinnliga partiledare. Är det smart? Hur kommer väljarna och då speciellt de manliga väljarna se på Alliansen? Vid valet 2014 var det Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund och Göran Hägglund och Annie Lööf. Kommer manliga väljare hellre lägga sin röst på en manlig partiledare?


Jag tror att fyra kvinnliga partiledare för Alliansen kan ha en viss psykologisk effekt hos väljarna jag tror att det vore ett drömläge för SD och Jimmie Åkesson.


I Kalmar har det varit lite turbulent sedan igår då nyheten att Kalmar kommun kommer att ta över ägandet av Guldfågeln arena.

 

Majoriteten beståndet av S, V och C kommer driva igenom detta. MP och L vill hellre att Kalmar FF går i konkurs och att Kalmar kommun får sin borgen på 120 miljoner kronor utlöst.


SD och KD är försiktigt positiva om avtalen som skrivs följer de som sagts muntligen.


Moderaterna vill istället öka föreningsbidraget till Kalmar FF från drygt 6 miljoner kronor till 18 miljoner kronor per år. Nog för att Moderaterna är ett oppositionsparti och oftast vill hitta sin egen lösning men i detta fall begriper jag mig inte på Moderaterna och Christina Fosnes. Det innebär att Moderaterna lösning skulle kosta 10 miljoner kronor mer per år för skattebetalarna än den lösningen som har presenterats av majoriteten och som SD kan tänka sig att stödja. Helt obegripligt! Jag förstår mig inte på Moderaterna i Kalmar! Det gäller inte bara i denna fråga utan i de flesta frågor som skall behandlas av politiken. Man försöker agera opposition men misslyckas väldigt ofta.


När det gäller majoritetens förslag så finns det dock några oklarheter som jag kommer försöka få svar på!


 
 
Ingen bild

OT

1 juni 2017 23:35

Apropå Eskilstuna och ”olyckorna” som sker runt om i vårat land - ”Så försökte grävmaskinisten blockera vägen för lastbilen”: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/sa-forsokte-han-blockera-vagen-for-lastbilen

Tack ”journalister” ni har nåt ert mål, äntligen multiculti ända in i kaklet!!!

En sång enbart för er.

”Friends all tried to warn me
But I held my head up high
All the time they warned me
But I only passed them by
They all tried to tell me
But I guess I didn't care
I turned my back and
Left them standing there…” - ”Reinfeldts Heroes - Theme Song”: https://www.youtube.com/watch?v=kgeIINs1TrQ

 
Ingen bild

Veritas

1 juni 2017 23:46

Bryr mig inte personligen om i fall det är kvinnor eller män som leder. Le Pen i Frankrike är ju kvinna. Men det kan vara som du säger Thoralf, könet kan kanske ha en psykologisk effekt och isf lett till Le Pens nederlag??? Det enda Drömscenario som jag ser framför mig i valet 2018 är:
SD ≥ 175 mandat
7P ≤ 174 mandat
Låt oss hoppas att det blir så 2018/2022! För Sveriges skull! För våra barns och andra efterkommande generationers skull. För våra kvinnors skull. Sluta vältra er och rulla runt i den äckliga mångkulturella svinstian!
SD 2018 >>>>>>>>>>>>>>

 
Ingen bild

SD

2 juni 2017 00:42

Fyra hönor som partiledare, vilken jävla hönsgård!

 
Ingen bild

OT

2 juni 2017 00:51

Med tanke på alla sinnessvaga kvinnor så vinner ”eddie meduza - eleganten från vidderna”: https://www.youtube.com/watch?v=IhHrm1Gqopw

Men räknade de sinnessvaga kvinnorna med sharialagar; kan man undra.

Inte heller förstod de - ”eddie meduza - sveriges kompani”: https://www.youtube.com/watch?v=ZdD6wLXdBiA

Jag tror att många av våra kvinnopolitiker vill hämnas på den svenska mannen för deras egna tillkortakommanden.

P:S Och ärligt talat; det är bara en Taliban som vill sätta på dem (allt mellan ... och döden)?

 
Ingen bild

OT

2 juni 2017 01:03

Det är nog trotts allt så här enkelt; när det gäller Sozzarna & Moderatena - ”Eddie Meduza - dunder och snus”: https://www.youtube.com/watch?v=JxhaS8mBxGs

P.S: De har sålt oss till lägst bjudande.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

2 juni 2017 01:18

Birgitta Olsson är exakt vad SD behöver. Vilket hönshus alliansen blir med alla dessa ”starka kvinnor” som ”tar plats”. Annie Lööfs hybris, Birgitta Olssons oresonlighet, AKB:s lättsamma personlighet och EBT:s långa livserfarenhet. Det blir ett helvetes kackel helt enkelt. Men är det egentligen det Sverige behöver just nu? Fler hönshjärnor?

Jan Helin frågar i en debattartikel i DN (unvisad så klart,så den är läsbar)

https://goo.gl/k3zWi3
https://unvis.it/dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/jan-helin-populistisk-politik-far-inte-smitta-den-seriosa-journalistiken

”Vad är det som förtigits om invandring? Det ges i diskussionen anmärkningsvärt få konkreta svar på den frågan.”

Är karlen från vettet eller är han från Äppelviken? Har han aldrig besökt en vårdcentral eller en akutmottagning i en icke segregerad stadsdel eller fått rapporter? Har han inte sett alla fientliga extrempolitiska möteslokaler som byggs på löpande band och hört folks oro för dessa? Har han inte besökt ett kommunalt badhus eller arbetsförmedlingens väntrum (obs.sarkasm) och observerat vilka etniciteter som där dominerar? osv. m.m

Nej, ut i verkligheten med dig Janne.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

2 juni 2017 06:30

"Duktig flicka"
Birgitta Olssons uttalande om sig själv !
"Smart Stockholmare"
Anna Kindberg Batra om sig själv !

Uttalanden som borde skrämma bort förståndiga kvinnor.

 
Ingen bild

Laglydig

2 juni 2017 07:18

Ett riktigt drömscenario

Birgitta Ohlsson ny partiledare för Liberalerna! Männen som röstar på Liberalerna lär ju fly till SD och en del kvinnor också.

Fattas ju då bara att det blir strid inom Socialdemokraterna och att Marita Ulvskog blir ny partiledare efter en bitter strid med antisemiten Margot Wallström.

Givetvis kommer Gustav Fridolin att sparkas ut till förmån för den enormt kompetente och kunnige Alice Bah Kuhnke.

Om man då inte skulle vara nöjd med någon av de kvinnliga partiledarna så finns ju alltid Feministiskt initiativ med Victoria Kawesa att rösta på!

Då har vi ett riktigt drömscenario. Dom flesta svenska män, som då förstås inte röstar på gamla VPK, lär ju rösta på Jimmie Åkesson och en hel del förnuftiga kvinnor också. Då har SD chansen att få över 175 friska riksdagsmandat i valet den 9 september 2018.

Och förresten BTW vad är skillnaden mellan Annie Griffin och Annie Lööf? Jag ser den inte!

Angående Guldfågeln Arena. Se nu bara till att det blir riktiga avtal så att det inte blir någon halvmesyr. Men det fixar du Thoralf och övriga SD i kommunfullmäktige i Kalmar. Då tycker jag ni skall rösta JA!

 
Ingen bild

World Traveller

2 juni 2017 07:47

En man utkladd till joggare har ofredat/forsokt valdta ett femtontal flickor i Vallentuna. Mannen har fangats pa bild ett flertal ganger saa polisen gar nu ut med en bild - pa en traningsoverall.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

2 juni 2017 07:48

Herre min Gud ,titta bara på exemplet Ylva Johansson ,vad har hon tillfört Sverige ? Bara kostnader !

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

2 juni 2017 07:56

Problemet är inte att de är kvinnor, problemet är att de är kvinnor som inte är lämpliga att leda Sverige.

 
Ingen bild

Friholt

2 juni 2017 08:24

Kvinnor? Tja, det är allt tur för Arbogakvinnan att hon inte är man. Då hade hon varit ett monster.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

2 juni 2017 09:16

Nu lägger pk-partierna all energi på att häckla Trump.
När vårt land har slängt bort otaliga miljarder och gett stora problem för samhället genom att godkänna 20-40 åringar som barn.
Detta är något som dom inte vill veta av och SD måste ta upp ämnet i riksdagen så att vi får höra om idioterna skäms.

Vilket svek mot hela det svenska folket !

 
Ingen bild

Ölandsbonde

2 juni 2017 09:17

Röstprocent kommunalval Öland
Mörbylånga
M 32, S 30, C 12, SD 10, MP 5
Borgholm
S 31, M 17, C18, lokalt parti 13, SD 7, MP 4
Röstprocent riksdagsval Öland
Mörbylånga
S 29, M 25, SD 15, C 10, MP 6
Borgholm
S 26, M 25, SD 15, C 15, MP 4

Stollarna i Fjollträsk i riksdagsvalet
M 28, S 22, MP 11, FP 8, V 8, FI 7, SD 7, C 5, KD 4

Det är inga trevliga inlägg som droppar in nu. Ska vi också hemfalla åt att göra politiken till en könsrollsfråga. Ska valet handla om "vita-rasistiska-män" med kontroll över "könsmaktsordningen", ockupanter av "det offentliga rummet" och allmänt förtryckare genom "patriakatet", å ena sidan och totalt galna identitetsidentifierande genushysteriker.

Är det som ska vara den stora frågan 2018?

"Vi mot dem", där kvinnorna är de. Skäms på er. Jag håller helt med om att "hela smartaste tjejgänget" är en skock idioter. Men det beror inte på deras kön. Orsaken är ruttenheten inom S, som av en sjuklig jämställdhetssträvan röstar fram "varannan". Detta är ett mycket bra exempel på hur det blir när man ställer kön före kompetenens. Samma sak gäller för flera andra partier. T ex V och MP. Kollar man de riksdagsstolar de har som kvinnor sitter på kan man inte bli annat än förfärad. Men återigen det är inte en fråga om kön utan hur urvalsprocessen är upplagd.

Kalmar FF
Du Thoralf ska vara försiktig med att låta ditt intresse för fotboll grummla ditt omdöme kring hur man hanterar kommunens ekonomi. Ställ dig utanför en stund och fundera på vad du tyckt om det gällt någon annan idrott än fotboll.

Betala borgen och låt arenabolaget gå i konkurs. Avvakta med spänning vad Swedbank ska göra med arenan. Vad kan en arena vara värd som bara duger till bollspel under halva året?

FF-fansen jublar. Nu pratar de om alla pengar som blir disponibla till att göra värvningar för. De är för fana lika dumma i huvudet som hammarbyare. Så fort de visar minsta lilla plus så tar de på sig de största spenderbyxorna.
Gäller inom alla deras idrottslig sektioner. Där vore det bra med lite "hushållningskunskap", tidigare utlärt till kvinnor på våra lantskolor.

Thoralf Alfsson

2 juni 2017 13:00

Vem vill ha arenan när KFF gått i konkurs?

 
Ingen bild

Tony

2 juni 2017 09:21

Jamen vilken syn i Riksdagen fyra partiledare iklädda Niqab
det kommer säkert att ge många nya Muslimröster?
Men Då kommer ju ingen att se Birgitta Ohlssons
intensivt stirrande blick som verkar som laserstrålar?

 
Ingen bild

Steve

2 juni 2017 09:59

Birgitta Olsson är en väldigt osympatisk människa, som inbillar sig att hon kommer att öka liberalernas röstandel. Tillåt mig tvivla starkt. Kommer ihåg deras historia från tiden med halmhattarna till idag. Snacka om kluven liberalism.

 
Ingen bild

jag

2 juni 2017 10:16

Som om de männen som sitter i regeringen idag skulle vara bättre? Ge er!

Thoralf Alfsson

2 juni 2017 12:57

Det handlar om fördomar och psykologi!

 
Ingen bild

Lena

2 juni 2017 10:39

@Laglydig Jag skrattade läppen av åt ditt inlägg - vilket drömscenario alltså! Men vem är BTW och Annie Griffin?

@Worldtraveller Ja ska man skratta eller gråta? Det är så bisarrt att det är komiskt helt enkelt.

 
Ingen bild

Lena

2 juni 2017 10:46

Regeringen tänker inte riva upp asylbeslut gjort på felaktiga grunder och ab bedragare som ljugit till sig ett asylstatus. Nej det går inte , men det är väl ungefär vad vi väntade oss av den här regeringen. De är ju allsmäktiga och även bedragare kan få rätt...

http://www.friatider.se/regeringen-t-nker-inte-riva-upp-p-felaktiga-grunder

 
Ingen bild

Bosse

2 juni 2017 11:53

Vi får verkligen hoppas på att Birgitta Olsson tar över efter Björklund innan valet! För då blir det nog bara två alianspartier som klarar fyraprocetspärren.

 
Ingen bild

Göta

2 juni 2017 12:16

Pretty Boy Floyd skrev 09:16 om de vuxna s.k barnen: "...SD måste ta upp ämnet i riksdagen så att vi får höra om idioterna skäms."

Paula Bieler (SD) tog upp just detta ämne i riksdagen igår under frågestunden med finansminister Magdalena Andersson (S). ... Och nej, det verkar inte som att "idioterna skäms" för att "vårt land har slängt bort otaliga miljarder och gett stora problem för samhället genom att godkänna 20-40 åringar som barn."
Man kan läsa mer om detta här:

http://www.friatider.se/regeringen-t-nker-inte-riva-upp-asylbeslut-p-felaktiga-grunder

 
Ingen bild

SM811

2 juni 2017 12:19

OT.
"Regeringen tänker inte riva upp asylbeslut på felaktiga grunder"
Magdalena har inte alla hästar hemma är helt klart.
Hon har noll konsekevenstänkande.
Det betyder att om jag fått felaktigt bostadsbidrag (för mycket) skall det gälla.
OBS! Gäller endast invandrare.
http://www.friatider.se/regeringen-t-nker-inte-riva-upp-asylbeslut-p-felaktiga-grunder

 
Ingen bild

kalle

2 juni 2017 12:35

alla partier i 7 klövern styrs i form av sekter, där partiledaren styr vad övriga skall tycka. i voteringar i riksdagen sitter personer längst fram och visar tumme upp, ned för ja och nej, eller strycker sig på huvudet om ledamöterna skall avstå att rösta. men vem styr partiledarna ? vem bestämmer att Sverige skulle hamna i detta mardrömsläge ?

 
Ingen bild

dajevlar

2 juni 2017 12:47

Man säger att svensk politik numer handlar om TRE block. Jag skulle vilja säga att det mer och mer handlar om TVÅ block igen. Inte höger vänster utan Ett för öppna gränser och välkomnande armar (mångkultur feminism etc) mot det andra som står för restriktiv invandring och lite mer konservativ hållning och ordning och reda.

Olsson vs Björklund är signifikativt för detta. Tror denna interna konflikt finns i många andra partier också (förutom V+ MP). SD är det enda partiet som hela tiden och endast står för vad de tycker och visar, i motsats till de andra som ändrar sig hela tiden.

 
Ingen bild

Göta

2 juni 2017 13:04

På Sveriges Radio P1 skäms de inte heller. Igår när jag råkade knäppa på radion hörde jag något som antagligen var ett i den stora mängden av alla snyftreportage om just dessa s.k "ensamkommande barn". En kvinnlig röst sa ungefär följande:
"...jag förstår inte alls hur man kan sända tillbaka ett barn bara för att han råkar vara 18 år i stället för 17... Tänk själva om era egna barn... vad har 18 år i stället för 17 för betydelse. Detta är helt vansinnigt..." osv.
Innan jag hann knäppa av radion, hann den likaledes kvinnliga journalisten med att ge den intervjuade stort beröm för det sagda.

Journalister och allmänhet har alltså fortfarande inte fattat att det INTE handlar om att råka vara 18 år istället för 17. DET HANDLAR SNARARE OM att vara 25 år istället för 17, eller över 30 år istället för 17. En och annan "ensamkommande" är till och med uppåt 40-års ålder men påstår sig vara 17 år!
Svaret på åldersbestämningarna visar nämligen endast att den undersökta personen är MINST 18 år, inte att han råkar ha fyllt 18 precis just nu.

Det handlar således om att vuxna män har LJUGIT för att få en gräddfil till permanent uppehållstillstånd i Sverige och rätt till vår skattefinansierade välfärd samt hjälp av svenska Gode Män till att krama ut så mycket det någonsin går av denna vår välfärd, vilken inte längre räcker till för våra egna gamla fattiga och sjuka svenskar som egentligen stått för finansieringen av den.

 
Ingen bild

Laglydig

2 juni 2017 13:19

@Lena BTW = By The Way
Den rödhåriga Annie Griffin är en s k komiker i USA som blev riktigt känd häromdagen då hon visade upp ett blodigt avhuggiet huvud av en Donald Trump mask.
Hon var bland annat anställd av CNN och det tog ett helt dygn innan CNN insåg det osmakliga och avskedade henne. Googla "Annie Griffin Trump" så finns bilder.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

2 juni 2017 13:45

@Ölandsbonde Fredag 2 juni 09:17

Vilka är det som i de flesta fall vill "avskaffa Sverige" och fylla landet med dysfunktionella och våldsamma typer?

Jo, det är fruntimmer, starka kvinnor eller kvinnor som "vågar tar plats". Att ta ansvar för sin galenskap verkar de inte vara ett dugg intresserade av att göra när kaoset är ett faktum. Idag skriver t.ex en galen präst (hona) att nationalsången bör skrivas om för att bli mer "inkluderande"?

http://www.aftonbladet.se/debatt/a/WprEa/alla-ska-med--skriv-om-nationalsangen

Fattas bara att Cecilia "gråten-i-halsen" Wikström gör comeback på den inrikespolitiska scenen så är galenskapen fullbordad.

 
Ingen bild

Hacke

2 juni 2017 13:53

Så var det då äntligen dags för moderatledningen att reagera och agera på det vi har sett och påtalat i åratal – bort med Reinfeldts apatiska nickedocka från allt vad brotts- och rättsfrågor heter. Förhoppningsvis är det bara början på utrensningarna efter folkförrädaren.

 
Ingen bild

M.A.

2 juni 2017 14:33

Alliansen vill fortsätta att investera i ett nyliberalt kaos. Ohållbart om samhällsutvecklingen fortsätter att försämras. De flesta jag pratat med i min bekantskapskrets förväntar sig någonting mer av ett ledarskap. Typ, sunt förnuft, saklig förvaltning av det allmänna och lag och ordning. SD har framtiden framför sig så länge alliansen inte gör upp med nyliberalismen.

 
Ingen bild

Fredrik

2 juni 2017 14:44

För exakt 3 år sedan hyllade Birgitta Sandvikenrapporten att dom gick 500 miljoner i "vinst" varje år tack vara invällarna från mena-länderna.
Men det var ju inte sant, så hon är bra naiv den hennen och kan nog vara ett bra sänke för L.
Annars känns hon som nån infiltratör från Fi eller mp.

 
Ingen bild

Kurtan

2 juni 2017 15:49

Eller istället för ett "drömscenario" blir det om de skulle komma till makten ett riktigt "mardrömsscenario"... brrr ryser bara vid tanken och tankarna går ett steg närmare emigrering...

 
Ingen bild

calle

2 juni 2017 16:12

cosmik debris 12:45. svenska kvinnor är helt hjärntvättade och hela befolkningen. men det verkar som några tjänar pengar på att avveckla hela Sverige, och utrota Svenska folket

 
Ingen bild

Jan Eriksson

2 juni 2017 16:57

"Vem vill ha arenan när KFF gått i konkurs?"

Det kan man inte veta. Möjligen något internationellt bolag som specialiserat sig på att driva arenor. Tror dock inte att Guldfågeln passar dem så bra. Dels själva arenan men också läget i landet. Nej, den kan bli mycket svårsåld. Vad ska Swedbank göra med den? Behålla och försöka dra in de många miljoner som bara underhållet kostar, eller sälja till bästa pris.
Kommunen förlorar sina borgenspengar och FF´s arenabolag förlorar sin arena. Sedan då? Kalmar FF förlorar en egen hemmaplan men FF kan väl inte gå i konkurs? Kan de det? Har även FF lånat pengar av Swedbank?
FF får väl hyra in sig någonstans när det ska spelas hemmamatcher. Kanske rentav på Guldfågeln om ägarna hellre tar emot 250.000 i planhyra än inget alls.

Hur som helst är detta verkligen inget för kommunen att engagera sig i. Bara att bita ihop, betala och gå vidare. Finns ingen anledning till att vänta på att en massa avtal ska bli färdiga och klargöra saker och ting. Dessa kan man ändå inte lita på. Lika lite som på de avtal sosseJohan gjorde med FF inför Guldfågelns tillkomst för att försäkra sig om en logeplats.

FF är inte en angelägenhet för alla i kommunen. Kalmar har ca 66.000 invånare. Publiksnittet hemma förra året var 6.220 och Guldåret var det 6.652 Alltså färre än var tionde invånare går och tittar på FF. Dessutom är inte hela publiken kommuninvånare. Där finns bortasupportrar och tillresande från Kalmar grannkommuner. Det är bara att titta på trafiken norrut på E22 efter match, eller alla bilar på väg över Ölandsbron.

Jag hoppas verkligen att SD-Kalmar håller sig för goda för att delta i en konstlad lösning av FF´s problem. Alla partier ska sätta de egna invånarnas intressen i främsta rummet och inte gynna privata företag med skattemedel.

Thoralf Alfsson

2 juni 2017 23:22

Så du förordar att Kalmar kommun kastar 120 miljoner i sjön och dessutom indirekt sätter Kalmar FF i konkurs!

Kalmar FF behöver inte hyra in sig någonstans.

 
Ingen bild

Observer

2 juni 2017 17:05

Ja, -Nu är det "Hela havet stormar" hos Moderaterna. ...Vem blir utan stol, den här gången?

Hoppas det kommer en tid när man kan skratta åt hur man höll på att slåss om platserna vid köttgrytorna.

Tänk om de bara kunde ägna sig åt sakfrågorna istället?!

 
Ingen bild

oveg

2 juni 2017 17:08

Och med Cecilia Wikström som vice - vad skulle kunna gå fel

 
Ingen bild

Cosmik Debris

2 juni 2017 17:12

När jag växte upp behövde man inte låsa cykeln
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6709407

Lyssna på detta inslag. Småföretagare och arbetare som berättar vad det pratas om på arbetsplatser runt om i vårt land. Det pratas, pratas och pratas om det enormt skadliga inflödet från muslimska, arabiska och afrikanska länder.

Stefan Löfven bör få fart på de utlovade utvisningarna om han överhuvudtaget ska lyckas nå ens 20 % i valet -18.

 
Ingen bild

Peter

2 juni 2017 17:22

Jag kan inte förstå uträkningen..om det kostar KFF 19 milj att driva arenan hur kan det bara kosta kommun 7 milj.....kan ngn förklara det.

Thoralf Alfsson

2 juni 2017 23:27

Att äga arenan kostar 7 miljoner kronor för Kalmar kommun ca 2 miljoner i räntekostnad och c 5 miljoner i avskrivningar.

För Kalmar FF är räntan på en helt annan nivå vilket gör att räntekostnaden är ca 7 miljoner kronor, Avskrivningar 5 miljoner kronor, drift kostnad ca 4 miljoner kronor

 
Ingen bild

Peter

2 juni 2017 17:27

Håller med sätt den i konkurs kommun får betala 120 milj i borgen...sen köper man dem för 10milj kostnad 130 istället för 240 milj...

Thoralf Alfsson

2 juni 2017 23:31

Vem skall spela fotboll på arenan när Kalmar FF gått i konkurs och när motståndarna är lokala föreningar.

När Kalmar FF gått i konkurs finns längre inget behov av en arena. Dessutom kommer givetvis hela spelartruppen försvinna till andra klubbar där kommunerna stödjer sitt allsvenska lag!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

2 juni 2017 17:29

Dagens muslimska kaos. Hittills alltså!

Studentkravaller på Götaplatsen och ett rån (sannolikt araber eller muslimer) där en polisbil är totalförstörd. Kostnad? 1 MILJON? Enligt Flashback är det muslimska palestinier som angrep poliser på Götaplatsen.

 
Ingen bild

Pepparholm

2 juni 2017 18:23

Kalmar och Guldfågeln är en fråga för dem som bor i staden. Principiellt anser jag att det är positivt att ha ett framgångsrikt lag i fotboll på sin ort. Reklamvärdet torde kunna jämföras med priset att annonsera på papper eller i TV och den sannolikt ringa intäkten.

För min del så går pappersreklamen direkt i sopen eller bläddras förbi i tidningen. På TV så stänger jag ljudet i reklampauserna.

Jag minns att att jag läste när Percy Nilsson byggde Arenan i Malmö. Det var snack om olika sponsorer och namn. Även banknamn. Men Percy hävdade, att det ska heta Malmö Arena som reklam för Malmö. Han fick ihop ett avtal med kommunen.

Nog är Malmö Arena mer positivt för massor av aktiviteter än Swedbank Stadion där Malmö FF spelar.

Thoralf Alfsson

2 juni 2017 23:35

Jag anser att arenan bör byta namn till Kalmar arena!

 
Ingen bild

Niklas R

2 juni 2017 18:56

Birgitta Olsson är precis den person som Folkpartiet Socialisterna behöver för att åka ut ur Riksdagen nästa år.

 
Ingen bild

dajevlar

2 juni 2017 20:50

Det bästa är att allt som någon någonsin har sagt offentligt finns kvar i den digitala världen. Framtiden visar vem som hade rätt.

(Fast snart kommer väl nån på en regel som säger att all Internethistorik måste raderas..... Man slutar aldrig att förundras...)

 
Ingen bild

Nisse

2 juni 2017 21:37

Lyssnade på Kristina Lindquist från DN när hon var med i SVT
där dom diskuterade den Svenska Nationaldagen.
Det är nästan otäckt att höra en sån person diskutera i detta ämne
om Sverige skall ha en Nationaldag eller inte.
Det enda man kan säga om henne är att där är det fritt blås igenom från öra till öra.

 
Ingen bild

Adam

3 juni 2017 01:03

Tycker Kalmar FF bör gå i konkurs. Detta är inget för kommuninvånarna att betala. Detta fenomen känns igen i Kalmar. Alla minns hur stora Kalmar BTK med JO Waldner ville vara och hur flott allt skulle vara. Man levde över sina tillgångar. Det slutade med ekonomisk krasch och nu i stort sett bara ungdomslag kvar i föreningen.

 
Ingen bild

OH

3 juni 2017 07:35

Låt banken ta över arenan. Låt dom sitta en tid med problemet. Det kostar dom pengar varje dag. Ingen vill betala annat än småsummor for anläggningen.

Thoralf Alfsson

3 juni 2017 13:01

Och sedan?

 
Ingen bild

Peter

3 juni 2017 09:27

Ok att räntan går ner men driftskostnaden på 4 milj bör väl gälla för kommun oxå? Sen är det inte ett fastighetsbolag som äger arenan? Man lan ju sätta det i konkurs..

Thoralf Alfsson

3 juni 2017 13:03

Driften skall fortfarande ligga på Kalmar FF

 
Ingen bild

Mutter

3 juni 2017 09:27

"

Thoralf Alfsson

Fredag 2 juni 13:00

Vem vill ha arenan när KFF gått i konkurs"

Muslimerna.

 
Ingen bild

Mutter

3 juni 2017 09:32

"Lena

Fredag 2 juni 10:39"

Annie Griffin är Peter Griffins syster

 
Ingen bild

Fredde

3 juni 2017 09:37

Dags att sätta TT under luppen!

Precis som förväntat så basunerar TT nu ut den ena artikeln efter den andra med rubriker som "Ogenomtänkt och farligt" när det gäller USA utträde ur Parisöverenskommelsen.

Nu är det inte någon framstående forskare eller politiker som citeras, utan en student. Vad vet en naiv student om världsekonomi och klimat?

Men, då TT ägs av skittidningar som Aftonbladet och Expressen är nivån inte förvånande. Tyvärr tror fortfarande många svenskar att TT står för något pålitligt.

Dags att lyfta fram sanningen om TT - det är definitivt inget att lita på!

Sorry för OT, Thoralf, men jag blir så förb--d när jag läser dravlet!

 
Ingen bild

Friholt

3 juni 2017 11:10

Vid det här framträdandet i Aktuellt av Birgitta Ohlsson syntes Judas i direktsändning trots 2000 år efteråt.

 
Ingen bild

Hacke

3 juni 2017 11:39

Var någonstans förutom i den feministiska stormakten Sverige kan sådan här sexhandel få förekomma mer eller mindre okontrollerat - dessutom skattefinansierad på svindlarnivå. Tack Ann Heberlein för att du gör ditt för att synliggöra en av vår tids största skandaler.
https://ledarsidorna.se/2017/06/vilka-overgrepp-sker-pa-de-ensamkommande-har-vi-lart-nagot/

 
Ingen bild

calle

3 juni 2017 11:40

nisse 21.37 hycklar-folk som blivit hjärntvättade och nu själva får

betalt för att hjärntvätta Svenska folket. om man funderar på vilka som

i toppen av politiska pyramiden tjänar på att Svenska folket

hjärntvättas till att förinta sig själva.

frankfurtskolan verkar vara grogrund till indoktrineringen.
vast det kommer nog rasa för Svenskar vill väl ha fungerande samhällen. ta folktandvården som exempel total kaos, beroende på vem du är som betalar man olika taxor, svenskar 3000 kr invandrare fr 50kr, och chefer är tvingade att få personalen hjärntvättad till politisk korrekthet och mångkultur. men privat så flyr de mångkultur så mycket de kan. och folktandvården måste väl redovisa vinster svårt med växande befolkning som får gratis tandvård, så svennebanan får betala halva sin månadslön till bastandvård om det finns några tider alls.

 
Ingen bild

Anette Jakobsson

3 juni 2017 12:11

Varför skulle kvinnor rösta efter politikers könstillhörighet o inte politikens innehåll?
Ser en hel del kvinnoförakt i sådana påståenden, även om jag vet att det är elitisterna inom media o kulturs våta dröm.
Blir något förundrad över att finna sådana påståenden här, som att kvinnor inte har tillgång till sitt förnuft o egen bedömningsförmåga!

Thoralf Alfsson

3 juni 2017 13:10

Om du syftar på mitt inlägg läser du in saker som jag inte skriver. Kvinnor röstar gärna på mjuka frågor och män mer på hårda frågor. Därför kopplas också kvinnor även partiledarna till mjuka frågor.

Sedan finns det också fördomar som inte suddas ut!

 
Ingen bild

SM811

3 juni 2017 12:18

Här är Birgitta Ohlssons Sverigehat: "Jag skulle aldrig fira nationaldagen"
– Jag vill upplösa nationalstaterna. Jag tycker inte om folkhemsromantik och jag skulle aldrig fira nationaldagen.

Tycks vara en bra kandidat till partiledarposten?
http://www.friatider.se/h-r-r-birgitta-ohlssons-sverigehat-jag-skulle-aldrig-fira-nationaldagen

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

3 juni 2017 13:06

Om Birgitta Olsson tar över Liberalerna kan man verkligen tala om "fittstim" i hönsgården som längtar efter en tupp.
Tuppen blir Stefan Löven för Jonas Sjöstedt kan aldrig hålla stånd.

 
Ingen bild

Bengt

3 juni 2017 13:26

Thoralf på stolen i riksdagen 2018? Ja, tack.
SD-ledamoten Anders Forsberg lämnar riksdagen pga skandaler då tycker jag att Thoralf Alfsson är förtjänt att bli ersättaren.
Vad tror du Thoralf? Du har mycket stöd i ryggen av SD's väljaren.
När kommer listan till riksdagen 2018 presenteras?

 
Ingen bild

Lena

3 juni 2017 13:30

Åkesson har gjort ett utspel i DN där han säger att det inte längre är ett krav att Batra samtalar med SD om inflytande i valet -18!!! Björn Söder har svarat i ett Facebook-inlägg med endast flera ????? Jag har alltid trott på Söder, han har ryggrad den mannen.
Det är ju NU som SD ska is i magen, det ser ju hela Sverige att den sk Alliansen håller på att gå sönder. Dessutom söker Birgitta "avskaffa Sverige Ohlsson mandat för att led L (nyliberalerna), bara det får många att skaka.

http://www.friatider.se/

Thoralf Alfsson

3 juni 2017 15:20

DN ljuger!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

3 juni 2017 13:31

Se till att länka till alla ni känner. Den här snuskiga videon förtjänar massiv spridning.

https://www.youtube.com/watch?v=3vTL28TqnK4&feature=youtu.be

 
Ingen bild

OT

3 juni 2017 13:50

Låtom oss nu alla böja oss ned och bedja regeringen om en sänkning av den globala temperaturen med 2 grader.

Tyvärr är det omöjligt enligt samma regeringen att kontrollera gränserna.

”Steyn on Paris Accord: Left Believes We Can’t Control the Border, But Can Control the Heavens”: http://www.breitbart.com/video/2017/06/01/steyn-paris-accord-left-believes-cant-control-border-can-control-heavens/

Lord Monckton - ”I can now officially declare that the climate scare is over.”: https://archive.is/cYrCe

Läs gärna https://www.desmogblog.com/about

 
Ingen bild

Lotta_1

3 juni 2017 14:05

Vämjeligt är bara förnamnet. Vore intressant att undersöka om det blivit någon nedgång av Gambiaresandet sedan HVB-hemmen började växa upp som svampar ur jorden.

https://ledarsidorna.se/2017/06/vilka-overgrepp-sker-pa-de-ensamkommande-har-vi-lart-nagot/

 
Ingen bild

OH

3 juni 2017 14:57

Och sen?
Banken tar över arenan men måste inom rimlig tid sälja, då kan intresserade komma över den till pris som gör det möjligt för KFF att hyra.

Thoralf Alfsson

3 juni 2017 15:24

Du känner inte till alla fakta och som binder KFF till en hyra på 13,3 miljoner kroner/år fram till 2031 om Swedbank eller något annat företag tar över arenan.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

3 juni 2017 15:36

Annat ämne: Batikhäxor och skäggbarn


Titta på det här klippet från TV4 Morgonsoffan(?). Två professionella Batikhäxor gråter ut i teven så det dånar om det. Intervjun är pervers, full av paradoxer och är skamligt tendensiös. Fundera gärna på vilka förhållanden dessa gråterskor ”egentligen” har med sina små kelgrisar. Det är något jävligt sjukt/perverst helt enkelt. Att sedan Peter Jihde inte ställer en enda kritisk fråga är oerhört provocerande.

Lek med tanken att det var två 55-åriga män från Torsby som grät i teven för att deras 21-åriga thailändskor inte fick stanna i landet. Helt otänkbart. Tänk er också att det var Jenny Strömstedt som intervjuade 55-åringarna.

Gullgossen Amin återsändes lyckligtvis till sitt hemland dagen efter den av TV4 iscensatta gråtfesten.

Amin deporteras imorgon: ”Han väntar på sin död!” - Nyhetsmorgon (TV4)
https://www.youtube.com/watch?v=1nW7zWRLx08

Travesterar en replik från James Bond – Diamantfeber

Mr. Jihde: If at first you don't succeed Mrs.Lindwall...?
Mrs. Lindwall: Try, try again, Mr. Jihde.

Ps.
Ann Heberlein är inne på samma spår. Diskussion om att låta skäggbarnen vill ligga i batikhäxornas sängar. "tvingas ta honom till sin säng”,"

”Det gör vi allihopa, ta det lugnt”, svarar vännen och ger rådet att ”ge närhet, det är det du kan göra”
https://ledarsidorna.se/2017/06/vilka-overgrepp-sker-pa-de-ensamkommande-har-vi-lart-nagot/


Perverst och vedervärdigt.

 
Ingen bild

Manifestation hölls mot våldet i Afghanistan

3 juni 2017 15:52

På initiativ av ungdomar från Afghanistan hölls under lördagen en manifestation på Flanaden i Oskarshamn.

"– Många har förlorat sina nära och sörjer. Vi vill att kriget tar slut och att det blir fred, sa Sakhidad Bakhshi, en av initiativtagarna."

Det borde gå bra att skicka hem barnen till återstående nära i Afganistan !
http://www.ostrasmaland.se/oskarshamn/manifestation-holls-mot-valdet-i-afghanistan/




 
Ingen bild

Lena

3 juni 2017 16:37

@ Thoralf Jag har inte läst DN-inlagan visserligen och det är inte svårt att inse att de vinklar ett uttalande. Men Söders ???? och Samtiden tar inte heller upp ämnet med hur vida Åkesson och SD kommer att KRÄVA också ministerposter och inte minst SAMTALA med Alliansen, att få vara med på överläggningar. Det är flummigt formulerat. Tycker visst att han och SD ska kräva tillbaka motsvarande antal röster.

https://samtiden..nu/2017/06/akesson-vi-utmanar-om-att-styra-landet/

Thoralf Alfsson

3 juni 2017 16:52

Jag litar mer på vad Jimmie Åkesson sa i sitt tal idag i Norrköping än vad jag gör på DN. Ljugmedia!

 
Ingen bild

Spiken i kistan

3 juni 2017 18:32

Ny skada på Elm igen idag mot Örebro. Hur tränar dom i KFF eller är dom dåligt tränade? Pinsamt!

 
Ingen bild

Lotta_1

3 juni 2017 19:17

Börjar det inte bli lite väl många storbränder i vårt land. Just nu brinner det i Karlstad.

Thoralf Alfsson

3 juni 2017 19:30

Det brinner varje dag även i Kalmar län!

 
Ingen bild

Stoppa pedofiler

3 juni 2017 20:56

Gillar ni inte tantsnusk så dela dessa länkar:

Bild på snäll tant som får blommor av baaarnen.
https://pbs.twimg.com/media/DBAz0iHXoAAHclg.jpg

Video där de goda tanterna får gråta ut när de skiljs från sina baarn.
https://www.youtube.com/watch?v=UifclNK7PY8

Video som visar hur tanter och pojkbarn trivs tillsammans.
https://www.youtube.com/watch?v=3vTL28TqnK4

 
Ingen bild

Tony

4 juni 2017 07:39

Drar man ett tak över arenan så kan den ju bli till
en Jättemoske, Saudiarabiens oljegubbar betalar?

 
Ingen bild

Lena

4 juni 2017 13:11

@Stoppa pedofiler lörd.3/6 20.56
Det var chockerande och snuskigt att se dessa videos (av "Videomannen" tack bland det rappaste jag sett). Fler borde se detta, det öppnar ögonen ytterligare, jag visste inte att detta var så frekvent. Kan knappt tro att ALLA dessa s k kvinnliga godhetsapostlar gör det för sex - det kan väl bara inte vara sant? Har de inget förstånd alls? När de fått sina uppehållstillstånd är det genast goodbye!

 
Ingen bild

Mange

4 juni 2017 23:08

Jag tror inte att kvinnor generellt kommer att rösta på kvinnor...kvinnor brukar väll i regel vara mer dömande när det kommer till andra kvinnor.

 
Ingen bild

Laglydig

5 juni 2017 09:17

@Stoppa pedofiler

Lite senkommet svar.

Men var är barnen på filmerna? Jag såg bara vuxna män i 30-års åldern.

Man kanske borde starta #vistårinteutheller

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards