thoralf

Alla inlägg under juni 2016

Av Thoralf Alfsson - 29 juni 2016 21:51

 


Landshövding Stefan Carlsson på pridefestival.  Foto Thoralf Alfsson

 

Lokalmedia skriver att landshövding Stefan Carlsson tar time out på grund av alkoholproblem. Han skall enligt honom själv få någon hjälp/behandling för att sluta med sitt drickande. Eftersom han även blivit sjukskriven måste situationen vara akut. Annars kan knappast sjukskrivning vara aktuell.


Nu kom inte detta som en blixt från klar himmel för mig. Jag har fått många samtal om landshövdingen under den tid han verkat i Kalmar. Det fanns ju en anledning till varför Stefan Carlsson fick lämna sin tjänst som VD för Apoteksbolaget. Läs artikel.


Det lite märkliga i mina ögon är att idag går många ut och hyllar landshövdingens mod. Inte minst av Barometern och av diverse personer. Jag ställer mig dock frågan om inte landshövdingens alkoholproblem också påverkat hans arbete som landshövding och inte minst hans omdöme. Är det ingen annan som funderar över detta? Är det inte dags för lite undersökande journalistik.


Det har ju sparkats flera kvinnor i chefsbefattningar på länsstyrelsen i Kalmar av just landshövdingen. Flera kvinnor i ledande befattningar har dessutom sagt upp sig själva, den senaste så sent som för en vecka sedan, kommunikationschef Annika Triberg. Kvinnor har uppenbarligen inte trivts på länsstyrelsen sedan Stefan Carlsson tillträde som landshövding. Jag undrar om alkoholproblemen och alla som lämnat sitt jobb har någon gemensam faktor?


Alla kommer säkert inte ihåg dessa artiklar.


 


Landshövdingen lovade dessutom att öka representationen. Den förre landshövdingens externa representation kostade ca 70 000 kronor under ett år. Stefan Carlsson ökade den med 250 procent och lovade än mer i media. Det blev säkert många glas alkohol. 


Här är några poster från 2014. Notera att det i stort sett endast gäller april och maj 2014.


 



Det är klart att det blir många tillfällen att dricka alkohol på skattebetalarnas bekostnad.


Inslag från Radio Kalmar.



För bara någon månad sedan var landshövdingens sätt att hantera sitt kontokort ett ämne i media.

http://www.barometern.se/kalmar/stefan-carlsson-lovar-halla-ordning-pa-utgifter/


Stefan Carlsson blev JO-anmäld på grund av sitt användande av kontokortet för privata inköp men JO valde att inte starta någon utredning/förundersökning.


I dagens artikel säger Stefan Carlsson följande.   


”Det här handlar inte om att det har hänt incidenter, om att jag skulle ha ställt till något. Det är tvärtom, det är mitt beslut i tid.”

 

Jag tror faktiskt att Stefan Carlsson glömt många incidenter. Vi har ju denna incident på slottet.


 



Jag tror detta uttalande var ett resultat av dåligt omdöme under påverkan av alkohol.


Sedan har vi då allt som inte blivit officiellt. Det dröjde inte många månader efter att Stefan Carlsson tillträtt sin befattning innan jag började få samtal om hur landshövdingen uppförde sig i diverse sammanhang, allt som oftast även påverkad. Inte minst på residenset.


"Malin Almqvist vill inte kommentera hur länge hon känt till att landshövdingen skulle ta en timeout eller att han hade problem med att hantera alkohol.

– Det är ett personalärende och det kommenterar vi inte."


Undrar vad som egentligen hände när landshvdingen var på besök hos Johan Persson och Malin Almqvist i Bjursnäs?


Vad hände egentligen i Kalmars tyska vänort Wismar förra året? Skämde han ut både sig själv och Kalmar? Jag har hört berättelser!


Att alla tycks vara så ovetande är minst sagt märkligt!


 


Notera att Dzenita Abaza är socialdemokrat och kommunalråd tillsammans med Johan Persson i Kalmar. Johan Persson som är sambo med länsrådet och tillförordnade landshövding Malin Almqvist. 


Vissa saker kan jag inte skriva om på bloggen eftersom jag inte har fått någon bekräftelse. Jag skulle kunna bli anmäld för förtal. Men det är en lång lista som jag har. En sak undersöker jag faktiskt sedan en tid tillbaka och om uppgifterna stämmer är det mycket graverande för landshövdingen.

Det är inte utan att jag funderar om det har något samband med Stefan Carlssons beslut att ta tag i sina alkoholproblem.


Vi får hoppas att Stefan Carlsson får ordning på sina alkoholproblem. Men att det skulle gå på en dryg månad är nog lite väl optimistiskt.


PS

Malin Almqvist går nu in som tillförordnad landshövding under Stefan Carlsson frånvaro. Malin Almqvist är sambo med kommunalrådet Johan Persson (S). Det är en mycket obehaglig jävssituation som uppstår och som dessutom finns i och med att Malin Almqvist blev länsråd.


Något som vare sig Barometern, Östra Småland eller Radio Kalmar tagit upp. Hur tänker journalisterna?

Av Thoralf Alfsson - 29 juni 2016 09:50

Sandlådan Bryssel fortsatte igår. Frågan är om Juncker var nykter? Han såg lite dimmig ut men han kanske alltid ser sån ut. Han kanske har samma problem som landshövdingen för Kalmar län. Det återkommer jag till i ett blogginlägg till kvällen. 


Av Thoralf Alfsson - 28 juni 2016 23:45

Har idag varit hos min tandläkare i Hultsfred. Eftersom vädret var fint passade jag på att köra med min trehjuling. Tog med lite infoblad för utdelning. Delade ut ca 1 500 infoblad i Hultsfred, Målilla, Järnforsen och Virserum.


Det är beklämmande att besöka dessa orter och se utvecklingen. På bara några få år har dessa orter förändras till mångkulturella och muslimska orter. Det är sorgligt att se. Kioskägaren i Virserum som satt utanför och rökte vattenpipa. Alla nedgångna hus som bebos av asylsökande. Tiggare utanför alla affärer. Kvinnor med slöja eller annan heltäckande klädsel. Hela hyreshus som sannolikt bebos av invandrare då alla persienner är neddragna för alla fönster.


Jag kan inte med ord beskriva hur illa jag tycker om de som tillåtit att mitt land utvecklats så negativt.

 

Jag tror dock att SD kommer få många nya röster på dessa orter! Jag menar verkligen många, många nya röster i valet 2018.

 

Idag har jag kommenterat Brexit i Östra Småland. Rubriken gillar jag inte. Jag vill visst att Sverige skall folkomrösta men jag anser att vi skall invänta hur det går för Storbritannien i förhandlingarna med EU, innan vi folkomröstar. Vi skall försöka plocka en del russin ut EU-kakan.


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/alfsson-sd-nojd-med-brexit-men-vill-inte-att-sverige-ska-folkomrosta/


I dagens Barometern har jag också fått en debattartikel publicerad angående placeringen av en ny simhall. Att blanda ihop ny simhall med snabba bostäder för asylsökande var inte populärt. Jag har fått en del påhopp idag. Politiskt beslut om placering tas inte förrän till hösten men jag tar chansen att lyfta in några icke politiskt korrekta argument för att bredda debatten.


Malin ”fotbollsfrun” Wollin har bland annat kommenterat på Facebook. Behöver väl inte kommentera så mycket, mina läsare kommer nog kommentera detta.


 




Av Thoralf Alfsson - 27 juni 2016 23:21

Kostnadsutvecklingen fortsätter när det gäller etableringsreformen. Det finns dessutom inget som tyder på att utvecklingen skulle ändras med tanke på att antalet asylsökande har ökat varje år fram till 2016. Efter två år i etableringsreformen övergår ansvaret till kommunerna. Grafen för Kalmar talar sitt eget språk.


 


Kalmar har 65 000 invånare. En kommun som är betydligt mindre men som har samma kostnader för etableringsreformen är Hultsfred. Hultsfreds kommun har dock mindre än 14 000 invånare med bara lite drygt 11 000 med svensk bakgrund.


 


Dessa kostnader kommer bli rena katastrofen för Hultsfred om bara något år.  Kommunalråden i många kommuner kommer göra uppror mot regeringen om man inte får ersättningar som motsvarar dessa kostnader. Vilket innebär att finansminister Magdalena Andersson kommer tvingas låna många, många miljarder kronor. Det vill säga om hon fortfarande är finansminister! 

Av Thoralf Alfsson - 26 juni 2016 17:02

 


Jag har i veckan skickat in mitt yttrande till Göta  hovrätt. Jag är väldigt nöjd med den experthjälp som jag fått angående min överklagan av Kalmar tingsrätts dom av den helt oprovocerade misshandel jag råkade ut för strax innan jul 2015.


Mitt yttrande är sju sidor långt och jag lägger upp en länk för den som vill läsa hela yttrandet. Vi refererar till fem tidigare domar, varav tre vid Göta hovrätt där rätten tidigare tagit hänsyn till försvårande omständigheter vid hot och ofredande av politiker. I detta fall handlar det om misshandel, vilket borde väga tyngre vid bedömningen av straffvärdet.


För det kan väl inte vara så att domstolar gör skillnad på om målsägaren är Sverigedemokrat eller tillhör något parti inom 7-klövern. 

 

Länk till mitt yttrande till Göta hovrätt.

 

När försvaret inkommer med sitt yttrande kommer jag att publicera det. Men det dröjer säkert några veckor.

 

Av Thoralf Alfsson - 26 juni 2016 12:02

Imorgon den 27 juni har vi troligen det sista Öppet hus i vår partilokal i Kalmar innan ett sommaruppehåll. Vi kan diskutera sommarens aktiviteter imorgon. Grillkväll, utflykt till Karlskrona och marinmuseum, Kalmar marknad och Kalmar stadsfest.


Imorgon bjuder vi på korvgrillning och fika på balkongen då det ser ut som midsommarvädret består även under måndagen. Många vill säkert diskutera folkomröstningen i Storbritannien.

Av Thoralf Alfsson - 25 juni 2016 19:49

Jag hörde ett inslag i kvällens Ekot 17:45. Svensk public service tycks driva en kampanj för att stoppa Brexit. Respekten för resultatet av folkomröstningen är noll och ingenting. Hur många tror att public service hade drivit motsvarande kampanj om stanna hade vunnit folkomröstningen.

 

Helt jäkla sanslöst!



Lyssna till Mustafa Hashim efter ca 3:30 minuter men lyssna även till greken som är en av få Londonbor som röstade på att lämna EU, enligt Sveriges Radio. En av få? Idioter! Tänk om SR kunde åka utanför London och intervjua vanligt folk!

Lyssna sedan till Adam Line som tycker att valresultatet är avskyvärt och hellre skulle flytta till Afghanistan. Men för helvete flytta till Afghanistan då!


Sveriges Radio är minst sagt partiska. Jag kommer ta mig faan vägra betala TV-licens på grund av att SR och SVT inte är opartiska.

Det får bli nästa kampanj från min blogg. Jag har fått nog av SR och SVT. Jag betalar inte längre för politisk propaganda!

 

Signaturen Ibbe har skrivit en träffande kommentar på bloggen.


”Det råder panik på flera håll efter brexitresultatet. Intressant är att höra en del kommentatorer använda uttrycket " en europeisk stat" om EU. Här trumpetar man ut en amerikansk , i Washington , rådande uppfattning. Det är lättare att kontrollera en stat, en regering än att styra många europeiska regeringar. Washington är emot alla länder som vill kliva ur EU-arrangemanget. så har engelsmännen fräckheten att göra detta.


Obama ryser, Soros ryser och inte minst det amerikanska militärindustriella komplexet ryser. Inte en analys har setts i svenska medier. Inte heller några kommentarer om att EU-lagar , krav och förordningar har en förtryckande karaktär gentemot suveräna stater. Det engelska folkets röstning ligger definitivt inte i USA:s intresse.


Kommer Washington att tillåta att en brittisk regering följer ett demokratiskt framröstat resultat. Här hemma lär detta faktum inte kommenteras. Däremot torde Expressen och Aftonbladet komma fram till att det engelska valresultatet är Putins fel.”


Undrar om inte Ibbe har rätt. Nu väntar vi på att även SR och SVT ger Putin skulden. Men även den politiskt korrekte Daniel Braw på Barometern! 


Intresssanta fakta från folkomröstningen. Precis vad jag skrev för ngra dagar sedan.


 


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards