thoralf

Alla inlägg den 20 juni 2016

Av Thoralf Alfsson - 20 juni 2016 20:55

Idag har vi haft budgetfullmäktige i Kalmar. Det är därför det varit lite tyst på bloggen de senaste dagarna då tiden inte räckt till även för bloggen.


Det mest häpnadsväckande med dagens budgetdebatt var inte Miljöpartiet eller Vänsterpartiet utan Moderaterna i Kalmar. Jag återkommer till det i morgon. Moderaterna i Kalmar förtjänar ett eget blogginlägg. Deras väljare bör få veta hur deras företrädare agerar i Kalmarkommunfullmäktige!


Här nedan följer inledningen av mitt första anförande i budgetdebatten innan jag gick in i detalj på våra besparingar på invandringsområdet, uppsägningar av avtal med Migrationsverket, redovisning av invandring och flyktingkostnader (mångkulturellt bokslut), försäljning av Kolbodagården (boende för ensamkommande barn). Vi hade närmare 40 yrkande i vår budgetreservation.


”Sedan vi hade förra årets budgetfullmäktige är det en fråga som dominerat den politiska debatten, asylkaoset och massinvandringen.

 

Den invandringspolitik som Sverigedemokraterna förespråkat under många år har nu till stora delar införts av regeringen bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Häpnadsväckande!

 


Det har också gjorts med Alliansens samtycke! Moderaterna har till och med drivit på för ett än hårdare regelverk och till och med att stänga Öresundsbron! Ditt parti Jonas Lövgren!

Den politik som vi Sverigedemokrater har stigmatiserats för, hånats för, att vi skulle haft en dålig barndom och kallats för främlingsfientliga, rasister och till och med fascister av 7-klöverns politiker och statsminister Stefan Löfven men också inte minst av journalister, är nu en verklighet.

 

VÄLKOMMEN TILL VERKLIGHETEN!

 

Den fullständigt oansvariga och naiva invandringspolitiken som skapade förra årets kaos har vi ännu inte sett effekterna av fullt ut i det svenska samhället och i kommunerna. Den 1 juni befann sig ca 165 000 personer i Migrationsverkets mottagningssystem.

Hur många som Kalmar kommun tvingas att ta emot, vet vi lite om idag. Det kommer sannolikt innebära stora  kostnader för kommunen när det gäller skola, omsorgen, socialtjänst, arbetsmarknad och ökat utanförskap.

 

Finansminister Magdalena Andersson delade i december ut 10 miljarder kronor i mutpengar till kommunerna. Kalmar kommun fick drygt 27 miljoner kronor. I år delas det ut 10 miljarder i nya mutpengar till kommunerna, nu kallas de dock för välfärdsmiljarder.

 


Enligt majoritetens budget får Kalmar kommun 38,4 miljoner kronor. Det innebär totalt ca 66 miljoner kronor. Det motsvarar en skattehöjning på 50-60 öre per hundralapp. Vad händer med kommunalskatten när dessa statsbidrag upphör?

 

Vänsterpartiet kallar det för vänstermiljarderna. Regeringen lånar inte så långt ifrån 100 miljoner kronor per dag, trots att vi befinner oss i en högkonjunktur, för att få ihop Sveriges dåliga ekonomi, vilket orsakats av en oansvarig och naiv invandringspolitik.

 


Vänstermiljarderna är lånade pengar! Men det är ju alltid någon annan som skall betala om Vänsterpartiet får bestämma!

 

SKL har i flera prognoser varnat för att kommunerna kan tvingas höja kommunalskatten med närmare två kronor till 2019 om inte staten höjer statsbidragen. I verksamhetsplanen och budgeten ser vi också att det kommer att bli betydligt kärvare redan fram mot 2018 och 2019.

 

Idag är kostnaderna för etableringsersättningarna uppe på 2 miljoner kronor per månad eller ca 25 miljoner kronor per år. De fortsätter dessutom att stiga. Detta drabbar redan Kalmar kommun men kostnaderna kommer fortsätta att stiga under minst två år.

 

I Sverigedemokraternas budgetreservation anser vi att det allra viktigaste är att begränsa effekterna av den oansvariga massinvandringspolitiken.”


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards