thoralf

Alla inlägg den 29 juni 2016

Av Thoralf Alfsson - 29 juni 2016 21:51

 


Landshövding Stefan Carlsson på pridefestival.  Foto Thoralf Alfsson

 

Lokalmedia skriver att landshövding Stefan Carlsson tar time out på grund av alkoholproblem. Han skall enligt honom själv få någon hjälp/behandling för att sluta med sitt drickande. Eftersom han även blivit sjukskriven måste situationen vara akut. Annars kan knappast sjukskrivning vara aktuell.


Nu kom inte detta som en blixt från klar himmel för mig. Jag har fått många samtal om landshövdingen under den tid han verkat i Kalmar. Det fanns ju en anledning till varför Stefan Carlsson fick lämna sin tjänst som VD för Apoteksbolaget. Läs artikel.


Det lite märkliga i mina ögon är att idag går många ut och hyllar landshövdingens mod. Inte minst av Barometern och av diverse personer. Jag ställer mig dock frågan om inte landshövdingens alkoholproblem också påverkat hans arbete som landshövding och inte minst hans omdöme. Är det ingen annan som funderar över detta? Är det inte dags för lite undersökande journalistik.


Det har ju sparkats flera kvinnor i chefsbefattningar på länsstyrelsen i Kalmar av just landshövdingen. Flera kvinnor i ledande befattningar har dessutom sagt upp sig själva, den senaste så sent som för en vecka sedan, kommunikationschef Annika Triberg. Kvinnor har uppenbarligen inte trivts på länsstyrelsen sedan Stefan Carlsson tillträde som landshövding. Jag undrar om alkoholproblemen och alla som lämnat sitt jobb har någon gemensam faktor?


Alla kommer säkert inte ihåg dessa artiklar.


 


Landshövdingen lovade dessutom att öka representationen. Den förre landshövdingens externa representation kostade ca 70 000 kronor under ett år. Stefan Carlsson ökade den med 250 procent och lovade än mer i media. Det blev säkert många glas alkohol. 


Här är några poster från 2014. Notera att det i stort sett endast gäller april och maj 2014.


 



Det är klart att det blir många tillfällen att dricka alkohol på skattebetalarnas bekostnad.


Inslag från Radio Kalmar.



För bara någon månad sedan var landshövdingens sätt att hantera sitt kontokort ett ämne i media.

http://www.barometern.se/kalmar/stefan-carlsson-lovar-halla-ordning-pa-utgifter/


Stefan Carlsson blev JO-anmäld på grund av sitt användande av kontokortet för privata inköp men JO valde att inte starta någon utredning/förundersökning.


I dagens artikel säger Stefan Carlsson följande.   


”Det här handlar inte om att det har hänt incidenter, om att jag skulle ha ställt till något. Det är tvärtom, det är mitt beslut i tid.”

 

Jag tror faktiskt att Stefan Carlsson glömt många incidenter. Vi har ju denna incident på slottet.


 



Jag tror detta uttalande var ett resultat av dåligt omdöme under påverkan av alkohol.


Sedan har vi då allt som inte blivit officiellt. Det dröjde inte många månader efter att Stefan Carlsson tillträtt sin befattning innan jag började få samtal om hur landshövdingen uppförde sig i diverse sammanhang, allt som oftast även påverkad. Inte minst på residenset.


"Malin Almqvist vill inte kommentera hur länge hon känt till att landshövdingen skulle ta en timeout eller att han hade problem med att hantera alkohol.

– Det är ett personalärende och det kommenterar vi inte."


Undrar vad som egentligen hände när landshvdingen var på besök hos Johan Persson och Malin Almqvist i Bjursnäs?


Vad hände egentligen i Kalmars tyska vänort Wismar förra året? Skämde han ut både sig själv och Kalmar? Jag har hört berättelser!


Att alla tycks vara så ovetande är minst sagt märkligt!


 


Notera att Dzenita Abaza är socialdemokrat och kommunalråd tillsammans med Johan Persson i Kalmar. Johan Persson som är sambo med länsrådet och tillförordnade landshövding Malin Almqvist. 


Vissa saker kan jag inte skriva om på bloggen eftersom jag inte har fått någon bekräftelse. Jag skulle kunna bli anmäld för förtal. Men det är en lång lista som jag har. En sak undersöker jag faktiskt sedan en tid tillbaka och om uppgifterna stämmer är det mycket graverande för landshövdingen.

Det är inte utan att jag funderar om det har något samband med Stefan Carlssons beslut att ta tag i sina alkoholproblem.


Vi får hoppas att Stefan Carlsson får ordning på sina alkoholproblem. Men att det skulle gå på en dryg månad är nog lite väl optimistiskt.


PS

Malin Almqvist går nu in som tillförordnad landshövding under Stefan Carlsson frånvaro. Malin Almqvist är sambo med kommunalrådet Johan Persson (S). Det är en mycket obehaglig jävssituation som uppstår och som dessutom finns i och med att Malin Almqvist blev länsråd.


Något som vare sig Barometern, Östra Småland eller Radio Kalmar tagit upp. Hur tänker journalisterna?

Av Thoralf Alfsson - 29 juni 2016 09:50

Sandlådan Bryssel fortsatte igår. Frågan är om Juncker var nykter? Han såg lite dimmig ut men han kanske alltid ser sån ut. Han kanske har samma problem som landshövdingen för Kalmar län. Det återkommer jag till i ett blogginlägg till kvällen. 


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards