thoralf

Direktlänk till inlägg 2 mars 2016

SANNINGSFIENTLIGHET

Av Thoralf Alfsson - 2 mars 2016 22:50

Under söndagen rapporterade polisen i Kalmar län enligt nedan.


”Det blev en stökig natt i länet vid olika uteställen. Många berusade personer omhändertogs och det anmäldes även ett flertal fall av misshandel, uppger polisen. Några allvarliga personskador har dock inte rapporterats.”

 

Idag onsdag publicerar Barometern följande artikel.


 


När man läser artikeln framgår det att det handlar om en grupp invandrare/asylsökande som kom i bråk med personalen på O´Learys. Det behövdes med andra ord 13 ordningsvakter och poliser för att stävja bråket. Det tycker polisen inte platsar i sin rapportering till media under söndagen.


Alla förstår säkert varför! Det är på Larmtorget i Kalmar och gruppen har utländsk härkomst. Då är det mörkning som gäller.

 

En talesperson från polisen säger bland annat följande till Barometern i en annan artikel.


 


Jag blir ju minst sagt förundrad över polisens uttalande. Det som av en rutinerad ordningsvakt betecknas som upplopp med ca 15-20 personer har inget nyhetsvärde enligt polisens talesperson. Jag undrar vilka direktiv som rikspolischef Dan Eliasson skickat ut till myndigheten. Sedan vet väl alla att det finns chefer som gör allt för karriären och slickar cheferna där bak och sparkar neråt. De finns även inom polisen enligt en källa!


Sedan får vi heller inte glömma bort hur Barometern ändrade i sin ursprungsartikel.

 

”Vid sidan av slagsmålet tvingades ordningsvakterna under helgen också avvisa flera personer för sexuella trakasserier.

– Stämningen på krogarna är annorlunda, ansträngd. Vi avvisade tre killar som tafsat på tjejer, men tyvärr vill tjejerna inte polisanmäla. Men vi grep och en fjärde person, en gubbe i 40-50 årsåldern, han greps av polis eftersom den kvinnan gjorde en anmälan. Vi måste våga prata om vad som händer, det handlar inte om rasism utan om att till och med jag som rutinerad ordningsvakt har svårt att sova om nätterna efter jobbet, så tufft har det blivit, säger ordningsvakten.”

 

Efter någon timma kom tydligen redaktionen på att texten stred mot pressetiken. Kan ni gissa vad? Följande del ströks ur citatet från ordningsvakten.


”det handlar inte om rasism utan om att till och med”


Med ledning av den delen av texten kunde man dra slutsatsen att gruppen som startade upploppet hade utländsk bakgrund. Jag har ställt frågan till journalisten varför den delen av texten ströks men inte fått något svar under eftermiddagen och kvällen.


Sanningen är svår för media när det gäller migration och integration. Media fullständigt dräller av snyftartiklar och goda exempel på migranter som lyckats bra i Sverige. Men alla dåliga exempel och kriminalitet och brott skall mörkas. Media är i det avseendet sanningsfientliga.


I lördags publicerade Barometern i debattartikel skriven av Radio Kalmar chef, Anja Thorkelsson med rubriken ”Vi får inte acceptera näthatet”. Nej, givetvis skall vi inte acceptera näthatet men vi skall heller inte acceptera att media mörkar och undviker att berätta sanningen. Det glömmer Anja Thorkelsson fullständigt bort. Medias sanningsfientlighet när det migration och integrationsfrågor är en stor grogrund och i många fall den utlösande faktorn till näthatet. Hur svårt skall det vara att förstå det?


”I samma andetag beskylls Sveriges Radio och andra etablerade medier för att dölja konflikter och hålla minoriteter under armarna i maskopi med eliten i syfte att skada det så kallade folket.”

 

Ovanstående exempel är två alldeles utmärkta exempel på just denna mörkning som Anja Thorkelsson hävdar i debattartikeln inte existerar inom media.


”Ja, du som läser det här hör ju själv hur det låter. Det är en så urbota dum verklighetsbeskrivning att jag nästan inte ens tycker det är värt att kommentera.”


Sedan fortsätter Anja Thorkelsson med en rad floskler som vi har hört miljoner gånger men som aldrig har gått i uppfyllelse. Som att alla måste komma i arbete och alla bråk kan förklaras med traumatiska upplevelser och att invandringen är lönsam.


”Till exempel att köerna till folktandvården blir längre men också att det kanske inte är hela världen att jag som svenskfödd inte får min årskallelse som jag brukar få, utan får vänta lite längre.”

 

Nu tror jag inte att Anja Thorkelsson går hos Folktandvården. Jag tror att hon går till en privat tandläkare och de får inte ta emot några asylsökande, än så länge. Exemplet visar dock hur fullständigt okunnig Anja Thorkelsson är om verkligheten. Det är pinsamt.


Hur många tror att Anja Thorkelsson bor i något mångkulturellt område? Nej, just det. Hon bor på en exklusiv halvö i Karlskrona skärgård. Och det finns inte en enda invandrare skriven i grannskapet. Ännu en hycklare av rang som i avslutningen på debattartikeln skriver.


”Sveriges Radios principer står för det bästa som finns, publicistiskt oberoende och trovärdighet.”


 

Sanningsfientligheten är djupt rotad hos chefen på Radio Kalmar.


UPPDATERING


Enligt vittnen på platsen för upploppet rörde det sig om en grupp asylsökande. En polis skall också uttryckt att man inte haft ett så stort bråk på många, många år i Kalmar!

Men för ansvariga befäl var det en icke händelse utan nyhetsvärde! Skall polisen fortsätta att undergräva sitt eget förtroende hos allmänheten?


 

 
 
Ingen bild

Hasse

2 mars 2016 23:40

Game, Set & Match!!! Anja Thorkelsson blir fullständigt avklädd av Thoralf.

 
Ingen bild

Ingemar Ekman

2 mars 2016 23:57

Journalist måste vara det värsta yrke som finns. Att ständigt tänka på att man skriver pk-mässigt. Dem måste ju själva vara medvetna om att dem ljuger/utelämnar delar av sanningen. De måste ha en ständigt gnagande känsla av att de gör fel. Sover dem gott? Jag tror inte det. Och gör dem det, då är dem inte mänskliga.
Tag bort presstödet helt så media styrs endast av marknaden/läsarna. Då försvinner media som inte håller sig till verkligheten.

 
Ingen bild

Johan

3 mars 2016 00:02

Det har förundrat mig, att svenska s.k journalister gör anspråk på att s.a.s snabbutreda alla brott och därefter beslutar, vilka fakta som är "relevanta" för väljarna att känna till.

Nu har tydligen den svenska polisen utvidgat sin verksamhet till att göra nyhetsvärderingar.

 
Ingen bild

C Andersson

3 mars 2016 01:55

"Det är otroligt viktigt att kunna erbjuda hela publiken i Kalmar län att få ta del av detta. Larmtorget är en speciell mötesplats och det ska bli en härlig fest, säger Anja Thorkelsson, kanalchef på P4 Kalmar."

http://24kalmar.se/2016/02/29/artisterna-slapps-till-musik-pa-larmtorget/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

3 mars 2016 02:11

Svenska journalister är tydligen paniskt rädda för ”Den Stora Stygga Verkligheten.”

Journalister är som den mindre svartfenade revhajen som är en så kallad obligat ramventilerare. Det innebär att den hela tiden måste simma för att kunna andas.

Skillnaden är att journalister måste hela tiden ljuga för att kunna behålla jobbet.

 
Ingen bild

Observer

3 mars 2016 03:19

Den här var ju bäst:

"......det så kallade folket.."

Det är just det här som är själva problemet med de ansvariga inom bla Sveriges Radio och i det här fallet radio Kalmars Chef Anja Thorkelsson.

Man har ett bevisat förakt för folket!

Precis som Eric Honecker hade.
Och därför hatar de folkliga ledare som Donald Trump och Vladimir Putin. Svårare än så är det inte.

 
Ingen bild

Demokratur

3 mars 2016 06:10

Nu är det akut. Jag måste boka en resa bort från Sverige. Att vakna varenda morgon och få spykänsla direkt är fruktansvärt. Detta land betyder INGENTING för mig längre. Varför inte bara upplösa landet direkt. Måtte PK-etablissemanget brinna i helvetet i all evighet.

 
Ingen bild

Knaster

3 mars 2016 06:38

Bra granskat!

Igår begärde som sagt Migrationsverket ytterligare 28 miljarder! Sug på den Svensson! Det hade räckt att täcka många hål i välfärden! Knappt ngn notis i slaskmedia. Litet inslag på rapport igår kväll. Det borde ju bli en jättedebatt ju! 28 miljarder! Mer än polisen kostar oss. Då är 28 miljarder bara en extra summa. Snälla rara Svensson vakna nu! Sprid denna blogg till nära och kära så fler vaknar!

 
Ingen bild

Ludvig

3 mars 2016 06:40

Som jag skrivit förut, på din blogg får man veta sanningen. Tack!

 
Ingen bild

HM Gotland

3 mars 2016 06:43

Ja, skrämmande men det tycks uppkommit en spricka i fasaden i Kalmar. Ett av medierna väljer att rapportera om upploppet och inte tysta ned.

Jag undrar om det är Kalmar som är speciellt vilket jag för min del inte tror eller om det finns en mycket aktiv politiker och bloggare i staden som blir alltmer läst och ansedd som dessa utsatta och ögonvittnen kunde vänt sig till om de valt att mörka även denna gång?

 
Ingen bild

Per

3 mars 2016 07:08

Det bor inte särskilt många invandrare på TAs adress heller, så det är väl också priviligerat.

Thoralf Alfsson

3 mars 2016 08:15

Per

Din kommentar visar på stor okunskap och brist på slutledningsförmåga.

Jag har aldrig förespråkat ett mångkulturellt samhälle! Jag lever som jag lär, till skillnad mot den politiskt korrekta "eliten". Jag kommer aldrig bosätta mig i ett mångkulturellt område omgiven av insvepta kvinnor.

 
Ingen bild

Pepparholm

3 mars 2016 07:52

Riktiga poliser och ärliga journalister torde skämmas över sina fega chefer.

 
Ingen bild

Bo

3 mars 2016 08:23

Vad det är som får mig att tänka på när jag lyssnade på 78-varvskivan men Pippi Långstrump och de inte helt kompetenta konstaplarna Kling och Klang? På den tiden fanns det ändå ett viss mått av ordning och reda.

 
Ingen bild

Pepparholm

3 mars 2016 08:34

På tal om fega chefer. Nu mera så vimlar det av talespersoner och kommunikatörer som uttalar sig. Det är aldrig chefen själv utom i högtidliga sammanhang med skrivet manuskript och utan kritiker i närheten.

Chefen har betalt för att ta ansvar. Således bort med talespersoner och kommunikatörer från skrivborden. Ut på fältet och gör nytta för skattepengarna. Media och allmänhet - kräv alltid direkt svar av ansvarig chef. Ett typexempel är händelsen på Larmtorget där ansvariga nu duckar.

 
Ingen bild

Pippi på foto

3 mars 2016 08:41

Näthatet och dess utövare! Om ni ska få något gehör för era åsikter så lägg av med de råa kommentarerna! Att ta dö på folk är inte rätt metod som vi ser bl.annat i Syrien, så löser det inte problemen! Upplysningar är det som gäller och det har vi Thoralf som ett bra exempel! Vilket parti du vill tillhöra är fortfarande en rättighet och att värna det, gör du bäst i att uttrycka dej på ett sätt som inger dina motståndares respekt för dina åsikter. Om du röstar på det enda oppositionspartiet SD så gör grova åsikter mer skada än nytta för partiet och det vill vi väl inte. Vårdade men ändå kritiska kommentarer fortsättningsvis. Tack!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

3 mars 2016 08:53

Är Anja Thorkelsson dum eller är hon född sån ?

 
Ingen bild

Steve

3 mars 2016 09:27

Varför mörkar journalister. En journalist idag får sin research från Twitter och Facebook vänstern. "Nisse i Hökarängens" åsikter och upplevelser är fortfarande irrelevant för dessa media människor.

 
Ingen bild

Hacke

3 mars 2016 09:53

Myndigheter som polisen och lögnmedia gör numera gemensam sak i att dölja sanningen för folket. Och samtidigt förundras och förfäras man över att alternativmedia växer?! Över hela världen växer föraktet för det korrupta etablissemanget, vi ser det i USA med Trumps (och i viss mån Sanders) exempellösa framgångar, vi ser det på alltfler håll i Europa och Sverige och nu t o m på Island där deras Piratparti (inte att förväxla med det svenska med samma namn) nu är större än de båda största etablerade partierna tillsammans.
Det är folkets sunda revolt mot den missbrukande makteliten som väller fram. Och det enda etablissemanget vill göra åt det är att med alla medel försöka kväsa den framvällande vreden hos folk.

Hörde f ö att vänsterns Jonas Sjöstedt nu helt plötsligt också vill satsa på fler poliser! Men då naturligtvis inte p g a den eskalerande kriminaliteten utan mot det s k näthatet! Och då behöver vi ingen fickräknare för att förstå vad det egentligen handlar om.

@Demokratur: Du är sannerligen inte ensam om just de känslorna för det här landet.

@Thoralf: Tack för din klockrena kommentar till signaturen Per.

 
Ingen bild

Christer

3 mars 2016 10:02

@ Cosmic Debris har en fullträff i liknelsen med en revhaj o dagens PK-journalister.
Att så många i etablissemanget inte inte ser att hela samhällsutvecklingen befinner sig på ett skarpt sluttande plan är obegripligt, eller så är det helt enkelt så att vetskapen om att lönen kommer den 25:e gör att man fortsätter att "spela spelet".
Konstigt nog skriver Östra Småland idag sanningen om den senaste rättegången i det nya försöket till mordbrand i Berga Centrum i Kalmar. Åtalade var 2 unga män som fälldes för branden ödelade hela centrumet 2011. "Jag vill inte göra en brand", ursäktade han sig med.En annan hade inte sett vad som pågick, han hade dragit sig undan för att "röka hasch i lugn o ro".
Undrar hur mycket Kalmar Kommun satsade på ungdomsaktiviteter för dom unga männen i Berga och som inte hade "nån lokal" där. Dom fick b.la en multiarena och en inspelningsstudio, och nu visar dom igen sin tacksamhet. Och allt detta i ett samhälle som helt saknar förmågan att längre kunna beivra brott.
Den som inte ser att Sverige dag för dag sjunker allt djupare ner i ett svart hål av förljugenhet kommer ganska snart att finna att vi som land mödosamt arrangerat vår egen undergång.

 
Ingen bild

Observer

3 mars 2016 11:04

@Pepparholm

Du skriver:
"Riktiga poliser och ärliga journalister torde skämmas över sina fega chefer."

..Ja visst, det är klart dem gör!
Det är bara att gå in på Tvitter & läsa.

 
Ingen bild

joffe

3 mars 2016 11:06

Jag tycker fortfarande du Thoralf har en av de mest intressanta bloggarna.
Jag är lastgammal 84 och älskade Sverige där jag växte upp i idyll och glädje. Nu boende utomlands och jobbat runt världen i halva livet och följer vad som rapporteras i utländska media om Sverige. Då blir man vettskrämd. Vad sysslar ni med? Hur kan Ni hålla på med att vettlöst skänka bort Sveriges välstånd till paratiserande främlingar från tredje världen. De riktiga lidande flyktingarna sitter kvar i eländiga flyktingläger och kan aldrig ta sig till Sverige.

När proffsiga utländska journalister och TV-team med renhåriga rapporterande yrkesmän blir påkörda och får stryk av maskerade "nysvenskar" i Rinkeby or where ever då har det gått långt.
Och SVENSKA journalister inte ens vågar ge sig in och göra riktiga reportage och visa Svenska folket hur katastrofalt det verkligen blivit

De MÖRKAR istället vad som händer - i det EGNA landet. Då är det katastrof. Jag har lyssnat och sett på reportage om Sverige från Danmark, England CBN, Canadensiskt TV mfl och på söndag får jag väl se vad som hände när 60-minuts Aussieteamet med Liz Hayes rapporterar från Sverige. Det är ett av Australiens mest intressanta och sevärda program...Mycket populärt

Det är tragiskt att svenska folket aldrig får veta sanningen om den orimliga kravlösa invandringen som allt mer utformats som en islamisk kolonisation. Detta har ni själva accepterat och som nu förintar hela det uppbygda sammhällsystemet - på alla områden.- service och tjänster som ni diskrimineras och utestängs från...

Vi ca 660.000 utlandsboende lider av er Politiska och journalistiska landsförräderi och vi förundras inte heller över att utvandringsvågen från Sverige accelererar enligt dagsfärsk statistik.

 
Ingen bild

Stefan A

3 mars 2016 11:13

Ja vad skall man säga om Anja Thorkelsson? dags för pension är väl det snällaste, hoppas hon lagt undan bra med pengar för pensionen lär inte bli hög i framtiden, men det betvivlar jag inte media är full av groteskt överbetalda figurer i förhållande till vad de producerar. Det kom ett helt Kalmar förra året, 36 000 av bara "traumatiserade barn" och det kostar, nu behöver nog inte Anja oroa sig för några högre kostnader för psykologihjälp då de flesta "barnen" består av unga män som bara söker ett bättre liv och det är inte så traumatiskt, möjligen kan hon vara i behov av den hjälpen själv när hela omfattningen av hennes "godhet" gör sig gällande i samhället.
Det PK nu gör är att man under förevändning av bevarande av demokratin ropar efter polisstaten, så hårt trängd är man, man tror att åsikter försvinner för att man stänger kommentarsfält och instiftar lagar mot åsikter, men åsikter försvinner inte, det är tvärtom farligt att undertrycka folks åsikter det har historien visat, finns otaliga bevis på olika organisationer som bedrivit våld långt innan nätet blev allmän egendom, tvärtom kan nätet vara en säkerhetsventil så att folk inte går över till aktivt kamp och våld.

 
Ingen bild

Lena

3 mars 2016 11:13

"......för at dölja konflikter och hålla minoriteter under armarna i maskopi med eliten i syfte att skada det så kallade folket." DET SÅ KALLADE FOLKET, jo jo klockrent uttryck för förakt av folket. Man undrar verkligen om det kan vara sant att hon uttryckte sig så. ÄR INTE DET HAT? Den damen gör i så fall en projektion, dvs angriper andra för vad hon själv är bara att hon inte är medveten om det.

Mycket bra artikel, Thoralf, och många bra inlägg bl.a @Hacke som är värt att läsa igen, så solklar.

 
Ingen bild

Staffan.ohlsson

3 mars 2016 11:16

Underbar dynamit du delar ut här! Ändå anser många att den politiska korrektheten och medvetna lögnen numera fått stryka på foten. Nej, den fortsätter nästintill oförminskat överallt.

 
Ingen bild

Sara Holmström

3 mars 2016 11:27

Denna karikatyrteckning säger allt om dagens politiska läge.

http://www.breitbart.com/tech/2015/12/22/ben-garrison-how-the-internet-made-a-fake-white-supremacist/

Jobbar som grafisk formgivare och jag måste säga att det är bland det mest sammanfattande bild jag sett. Ville bara dela den med er.
Thoralf, Du gör ett jättejobb för alla oss som vill återställa Sverige. Tack.

 
Ingen bild

Henrik

3 mars 2016 11:45

Hur många såna där korkade artiklar har man inte läst nu? Såna som hon har blod på sina händer.

 
Ingen bild

Pippi på foto

3 mars 2016 13:36

Bussföretaget Keolis motsatte sig blockaden och tog ärendet till Arbetsdomstolen – som nu avgjort konflikten.

Arbetsdomstolen går på Keolis linje. Syndikalisternas stridsåtgärd bröt mot medbestämmandelagen eftersom facket inte förvarnade om blockaden sju dagar i förväg.

Arbetsdomstolen dömer Syndikalisterna att betala 70 000 kronor i skadestånd.

Syndikalisterna hävdar att det fanns fog för att kringgå paragrafen om förvarning.

”Hade medlemmarna kört bussar med SD-reklam under en varseltid hade blockaden varit verkningslös. Det har därför förelegat giltigt hinder mot att varsla” skriver Syndikalisterna i förarbetena till domslutet.

 
Ingen bild

Johan

3 mars 2016 14:03

I mina mörka stunder drömmer jag om att bli vittne när en polis råkar illa ut i bråk med ett "barn". Jag kommer då att tillämpa kod 291 och låtsas om att jag inte sett något. Sug på den farbror Blå.

 
Ingen bild

Kal p

3 mars 2016 14:21

Thoralf :Du är så full av skit så det är sanslöst!
Vet du hur många brott polisen i Kalmar län tar hand om varje dag? Hur ofta(läs aldrig) skriver du om dom kvinnor som blir misshandlade och dödade av svenska män i vårt län? Aldrig! Just för att ditt hat mot barn,kvinnor,män,åldringar som är flyktingar genomsyrar hela ditt retoriska resonemang. Du borde uppmana dina "hatiska" följeslagare att engagera sig i stället för att hata.
Kom med och hjälp oss med flyktingarna! Vi som hjälper dom är liberaler moderater,socialdemokrater, kristdemokrater, vänsterpartister, centerpartister,poliser,brandmän,socialarbetare, läkare Utan gränser, röda korset,svenska kyrkan,journalister, rädda barnen, SVT,SR,TV4, Banker, frivilligorganisationer, svenska idrottsrörelsen,det svenska kungahuset, vanligt folk m.fl
PS: Sverigedemokraterna har ca:15.000 medlemmar, i Sverige bor det ca:9,8 milj.innvånare

Thoralf Alfsson

3 mars 2016 14:39

Kal p

Jag tycker din kommentar har en stark underton av hat mot mig och SD.

Du får gärna informera mig om något fall eller flera där svenska män dödat sina kvinnor i länet. Jag tar tacksamt emot dessa upplysningar. Särskilt om polisen och media har mörkat dessa brott.

Jag är kritisk till den invandringspolitik som bedrivs i landet om jag skulle engagera mig enligt ditt förslag skulle det skicka helt motsatta signaler.

PS
Sverigedemokraterna har snart 25 000 medlemmar i landet och vi växer för varje dag. Hur många medlemmar har MP och V?

 
Ingen bild

Tommy

3 mars 2016 14:29

@thoralf
Jag delar definitivt inte alla dina åsikter men måste ge dig cred. för din journalistiska ådra.
Barometern och polisen har säkert goda intentioner men i slutändan slår det bara tillbaka på de själva och "vanligt folk" blir än mer skeptiska till statliga myndigheter och tidningar.
Risken finns att mer extrema grupperingar får ökat stöd. Om man tycker SD är en mörk kraft så finns det än mörkare krafter...

 
Ingen bild

GBM

3 mars 2016 14:30

Bevisligen så har ju inte Anja Thorkelsson de vassaste knivarna i lådan. Hon kan kanske administrera men hon ska definitivt inte ge sej på att skriva insändare.

 
Ingen bild

Hacke

3 mars 2016 14:39

Det var ett synnerligen osmakligt inlägg som Anja Thorkelsson beretts plats för hos sina kollegor och politiskt korrekta trosfränder på Barometern. Varje mening genomsyras av ett folkförakt som endast återfinns hos det politisk/mediala etablissemanget. Och när man nu möter berättigat mothugg tar man till den gamla välkända offerkoftan. Det är i sanning ynkligt att skåda. Ta bara denna till synes oförargliga mening mitt i alla övriga folkföraktande spyor:
"Vad jag menar är att det finns de som gör sitt yttersta för att sprida villfarelser i syfte att skada förtroendet för allas vår förmåga att även i svåra tider lösa nationella problem."
"...allas vår förmåga att även i svåra tider lösa nationella problem." Smaka på den. Det handlar alltså om de svåra tider som inte minst public service-radion i yttersta grad själv är ansvariga för med sin under decennier bedrivna propaganda för massinvandring och mångkulturalism. All kritik mot detta har klassats som rasism och nazism i den mån den överhuvud taget fått tillåtelse att komma till tals. Och nu med det förskräckande facit i hand passar det att ta på sig offerkoftan. Samtidigt menar man att de som medvetet och med största energi har skapat helvetet också är de som är bäst skickade att lösa det. Och det skall vi andra stillatigande inte bara stödja utan helst applådera. Det är så vidrigt motbjudande att man saknar ord.
Tack Thoralf för att du satte strålkastaren på ännu ett exempel på etablissemangets folkförräderi. Och som i det här fallet dessutom kryddats med oförskämdheter mot allmänheten som saknar motstycke.

 
Ingen bild

Sanningen?

3 mars 2016 14:53

Kal p, du verkar generellt vara dåligt informerad om verkligheten.

Vad oberoende sajter som t.ex Thoralfs skall ta upp är vad MSM och andra PK-medier inte tar upp. Du verkar inte ha förstått detta enkla faktum. Dessutom att påstå 15.000 när det i verklighen är närmare 25.000 bevisar ytterligare din okunnighet. Journalist kanske?

 
Ingen bild

KS

3 mars 2016 15:11

Människor (?) som denna sk radiochef i Kalmar skall ju egentligen bara ignoreras. Tydligen bor hon nära en hamn som kan skeppa henne tillbaka till det DDR där hon bäst hörde hemma! Jodå, Stasi finns kvar där. Inte minst även här i det fd. Sverige, vilket väldigt klart demonstrerades i lördags av en annan medieprodukt från det forna öst. Dessutom finns en annan känd Stasimedarbetare på mediepostion i Karlskrona. Varför gavs order om att arkiven skulle förstöras? Ett fåtal protester hördes men de räckte inte! Dessa fåtal försöker idag att bevara vårt fosterland.......

 
Ingen bild

Demokratur

3 mars 2016 15:15

@ Kal p

Du kan vara lugn. Om några år så är Sverige ett nytt Syrien. Precis som ni ville. Synd på ett bra land som Sverige en gång var men ödet ville annorlunda.
Under tiden får jag nöja mig med att skyffla skattepengar ner i det bottenlösa hål som heter Migrationsverket. Pengarna som skulle gått till vård, skola, omsorg, infrastruktur osv.

 
Ingen bild

Observer

3 mars 2016 15:33

@Karl p

"Kom med och hjälp oss med flyktingarna!" Säger du.
Vet du vad jag säger då? -Vi, hela den tysta majoriteten i landet är inte alls intresserade av att betala för dessa emigranter som ni har dragit hit! Det kan ni får göra själv. Bo kan de få göra hos er! Hjälp dem med era egna pengar! Å klarar ni inte det så skall både de och ni UT ur mitt land.

 
Ingen bild

Nimbus

3 mars 2016 15:35

Det är väl inte underligt att svenska polisen är som den är när högste polischefen Eliasson sitter i radions P1 och läser flyktinghistorier och alla med avslut om hur rasistiska svenskarna är! Torsdag kl 11.00 Andra medverkande bla Anne Ramberg och Lars Adaktusson samt diverse personer med utländska namn. I vilket annat land tror ni högste polischefen skulle sitta i radion och säga att landets befolkning är rasistisk?

 
Ingen bild

Stefan A

3 mars 2016 15:39

Nya svinerier Sydöstran kommer inte att ta in några som helst annonser från Sverigedemokraterna, men att lyfta 14,5 miljon i år och 13,5 miljoner förra året i presstöd ser man inga som helst problem med, vi betalar alltså 28 miljoner på två år för socialdemokratisk propaganda, borde räknas av mot partistödet eller iaf. räknas in i partistödet, börjar bli tröttsamt det här när man inte klara sig utan stöd men ändå kan vara styva i korken....

 
Ingen bild

calle

3 mars 2016 16:01

polisen får nog inte lösa brott som begås av personer som ingår i massinvandringsindustrin, alltså nyanlända. massinvandringsindustrin är 7 klövern rädda om, inget får hindra kassaflödet från skattebetalarna.

men det verkar som Polisen får gripa personer med utländskt påbrå som redan har svenskt medborgarskap. för då skadas inte massinvandrings-kassaflödet, där vinsten går till internationella långivare. kanske Saudi och andra oljearabfinansärer och Goldman Sachs, george soros, jp morgan, rotshild som troligen placerar kapital i Sverige och kräver motköp i folm av islamspridning och lån tagande för att försöja ständigt nya invandrare.

kräk-danne placerades nog för han var lydig och kan omvandla polisen till att ge support till massinvandringens kravspecifikation.
............................................................
men vad har hänt nu? regeringen gör nåt bra!

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/jag-blir-nastan-grinfardig

är Stockholm så överhettad så det går inte att höja bostadspriserna mer. bubblan spricker om de inte låter övriga landet få finnas kvar med myndigheter.

 
Ingen bild

Christer

3 mars 2016 16:04

Tack @Hacke 14:39 för ännu en smakfull kommentar på Thoralf´s fenomenala blogg. Jag tänker ibland på vad SD vore utan t.ex Thoralf, ständigt uppdaterad, ständigt aktuell.
Om man läser vad partiet själv producerar på t.ex Samtiden, så är den inte ens i närheten. En tråkig publikation i alla avseenden, ett sömnpiller av rang.

Thoralf Alfsson

3 mars 2016 16:57

Det kanske blir så om kontrollen är för stor!

 
Ingen bild

Putte

3 mars 2016 16:39

Vilka flyktingar Kal p? Du menar de som åker genom hela djä... Europa för att ta sig till Sverige? De som inget annat europeiskt land än Sverige duger åt?

 
Inez

Inez

3 mars 2016 17:24

Att media mörkar sanningar som inte är enhetliga med deras egna smak är ju tyvärr ingen nytt. Det är ju just därför klimatet är så ansträngt idag, folk ser en bild av Sverige men läser om en helt annan, därför ser vi alternativa medier som ständigt växer och nästan är lika stora som nyhetsjättarna idag.

http://svenskacasinobonusar.com

 
Ingen bild

Onkel Sven

3 mars 2016 17:35

Har nu kollat upp postnummer 57072 Fagerhult i Högsby kommun 14 familjer med utländska namn som varken har inkomst av tjänst eller kapital ,hur många det är i dessa familjer vet jag inte men troligtvis åtskilliga ,samtidigt finns det svenska ungdomar från 18- 25 år som heller inte har ngn inkomst av vare sej tjänst eller kapital ,alltså ingen av dessa 28 har arbete !!!
Källa Ratsit Personfakta .

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 mars 2016 17:39

@Putte. När hela tjocka släkten finns här, därför vill så många hit.

 
Ingen bild

Pepparholm

3 mars 2016 18:16

#Christer. Jag håller helt med dig om sömnpillret Samtiden. Jag har funderat över hur de som kämpar för ett bättre land kan ha en så usel produkt utan känsla och glöd. Det borde även i Stockholm finnas kämpar som kan bättre.

Med Thoralfs kommentar så tänker jag nu - aha - så kan det vara. Det sitter censorer i partiledningen som således är lika fega som de chefer som vi har nagelfarit i den här tråden. Usch!

 
Ingen bild

Jan Eriksson

3 mars 2016 18:34

Alan Kurdi

DN ägnade, jag vet inte hur många helsidor åt Alan Kurdis tragiska öde.

Detta är det tredje brevet jag skickat till DN. Inga svar så klart.

"Alan Kurdi" ger 11.200.000 träffar med Google. På DN.SE får man 57 sökträffar på artikelsök.

När nu åtal har väckts mot Alans människosmugglande far, tycker jag att en bra tidning som förmedlar nyheter borde ge detta plats. Inte minst med bakgrund i så mycket utrymme ni gett åt den tragiskt döda Alan.

Men har DN en annan agenda så har ni väl det. Det är inte DN man sedan flera år behöver, om man vill veta vad som sker i Sverige och världen. Ett stort tack till alla de sajter er chefredaktör kallar "kloaksajter". Utan dessa hade jag varit väldigt okunnig. T ex att min provisoriska tandlagning för 1.570 kr bara kostat 50 kr om jag varit utan vistelserätt i landet. En sådan där som ni kallar "papperslös". Det har jag fått veta på sverigevänliga sajter, inte av er.

Är det så ni vill ha det? Jag förväntar mig inte att ni ska svara på varför ni inte nämnt åtalet mot fadern, men nu kan jag i alla fall säga att jag skrivit och frågat.

Jan Eriksson

 
Ingen bild

Herman

3 mars 2016 19:07

Den försvunna jackan som orsakade tumult

 
Ingen bild

Herman

3 mars 2016 19:10

Den försvunna dunjackan som orsakade storbråket på La

 
Ingen bild

calle

3 mars 2016 19:50

VARNING, SE VAD SOM KAN (kommer)SKE!

Hela Sverige kan bli sålt till Saudiarabien!

Alla kommunala och statliga bolag, kommer behövas säljas för att få fram pengar till att försörja den ökande (Muslimska) invandrade befolkningen och även den pursvenska befolkningen i Sverige.

industrin försvinner till låglöneländer och befolkningen får jobb inom privatservice och offentlig sektor som får sina pengar från staten som lånar av internationella långivare.

en dag vill långivarna ha betalt, och då tvingas alla landets tillgångar säljas. om nu wahhabism skall spridas så blir det klockrent för Saudi att köpa alla Svenska statliga och kommunala bolag, och därmed ta kontroll över hela Sverige!

inte konstigt de internationella långivarna är passiva när det ständigt skapas nya konflikter och folk tvingas fly, till västländer, till europa, till de rika länderna, till Tyskland, till Sverige!

vilken mästerplan, för bankirer. vilken mardröm för pursvenskar

 
Ingen bild

World Traveller

3 mars 2016 19:59

Kal p, sluta hata oss som inte vill försörja vuxna arabiska män. Det skulle du må bättre av. Tänk om finnarne betett sig så under Andra Världskriget. Männen flytt och lämnat kvar kvinnor och barn i kriget. Förresten så är huvuddelen av de som kommer inte flyktingar utan bidragssökande lycksökare/parasiter och kriminella. Jag har irakiska kollegor som tagit sig till Sverige. Här i södra Irak är det lugnare än i till exempel Malmö, Landskrona, Bergsjön och Rinkeby.

 
Ingen bild

Ingemar Ekman

3 mars 2016 20:19

@Putte
Tänk på att Reinfeldt, Merkel och Löfven har skickat en stående inbjudan till hela världens folk att ta del av den Svenska välfärden.

 
Ingen bild

Funtaren

3 mars 2016 20:41

Ett av de bästa exemplen på förljugenhet läste jag här hos dig, Thoralf:

http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/03/25/10620565-barometern-trollar-med-sanningen-igen/

 
Ingen bild

calle

3 mars 2016 20:45

livsfarligt för poliser att stå nära en person man inte vet hur det står till med psyket.
Tysk hjärntvättad tjej på 15 år, slaktar blixtsnabbt en polis när han skall kolla hennes ID.

http://www.friatider.se/flicka-knivh-gg-tysk-polis

det är farligt att stå i kö i mataffär, i buss och tåg. överallt där man minst anar det, kan vem som helst på knivskuren. i Israel-Palestina konflikten är det knivattacker hela tiden i offentliga miljöer.
verkar bli vanligare och vanligare i Sverige med.

 
Ingen bild

LSW14

3 mars 2016 22:46

@Christer 16:04 "Samtiden...,ett sömnpiller av rang."

Väl talat! Instämmer till fullo och tyvärr kan detsamma sägas om partiet. SD framstår numera som inget annat än en samling "prospects" som väntar på att få bli en fullvärdig medlem i 8-klövern. Från SD är det i stort sett tyst som i graven i ett antal, för vår nations vidare existens, så viktiga frågor som Agenda 2030, NATO, banksystemets (FED, Goldman & Sachs, IMF, vår riksbank etc) makt och påverkan på vårt samhälle. Varför denna tystnad, vad är agendan?

Läste en insändare på Fria Tider*, där sign "Besviken SD-väljare" formulerat vad jag till 100% skriver under på, i mitt fall röstade jag dock på SD först 2014. Några brottstycken:

/"År 2006 och 2010 röstade jag förstås på SD igen. Invandringen var det jag brann för, men jag hade även upptäckt SD:s familjepolitik, SD:s försvarspolitik och skolpolitik vilka jag tyckte var de absolut bästa och mest realistiska..."

"Man uteslöt företrädare med samma argument och retorik som alla andra partier och media använt mot Sverigedemokraterna i alla år. Jimmie Åkesson gick runt ämnet i en intervju när han fick frågan om det finns svenskar och landade i att det nog inte gjorde det..."

"Vid två tillfällen, i Agenda den 7 februari och i Opinion live någon vecka tidigare, har Paula Bieler stått och prisat Moderaternas invandringspolitik. Det enda misstaget Moderaterna begått i invandringspolitiken verkar enligt Bieler vara att man under förra mandatperioden valde att samarbeta med Miljöpartiet..."

" Varför ska jag lägga min röst på ett parti som har betydligt mer oerfarna företrädare än Moderaterna? Varför ska jag lägga min röst på ett parti som utesluter företrädare för att ställa sig in hos mainstreammedia? Ett parti som ständigt dömer ut och tar avstånd från den media jag ser som sanningsenlig?..."/

Som sagt, varför ska man rösta på SD? Själv har jag inget svar på frågan, tyvärr!

*) länk till inlägget på FT:
http://www.friatider.se/sd-har-blivit-f-r-pk

 
Ingen bild

Elisabeth

3 mars 2016 23:06

Thoralf, har du sett det här? Från Kalmar län.

http://avpixlat.info/2016/03/03/asylsokande-saljer-sina-busskort-som-de-fatt-gratis/

 
Ingen bild

Fredde

4 mars 2016 08:20

Brir så förbannd på PK-maffians påståenden! T.ex "att tjejer utsatts för sexuella trakasserier men också att det kan bero på en helt annan kvinnosyn"
Skulle detta göra att det känns bättre för dem som utsätts för övergrepp?
Busskorten: behöver inte våra arbetslösa och fattigpensionärer också åka till läkare och affärer?

Hennes svammel ger en tydlig bild av vad hennes uppfattning om vad som är lämpligt att tycka.
Då är det ju en jäkla tur att det finns alternativa medier som inte döljer sanningen!

 
Ingen bild

Kal p

4 mars 2016 09:50

Thoralf: Det hat jag påstår att du och dina följeslagare visar upp i era texter,det står jag för. Jag däremot kan inte hata,däremot tycker jag väldigt illa om det du står för.

Du,ni talar ex.vis om att flyktingarna måste lära sig svenska och ta seden dit dom kommer?
Nu fyller busskortet bl.a den funktionen att väldigt många kan ta sig till praktikjobb dom fått på andra platser runt om i länet. Är det inte bättre än att dom ska sitta i ett boende och bara vänta o vänta?
Sen när det gäller Larmtorget har jag fullt förtroende för Ulf Karlsson när man gjort bedömningen att bråket inte hade något nyhetsvärde. Att sedan du blir upprörd och får med dig dina primitiva vänner,åtminstone en del av dom, visar bara att ert missnöje över polisens beslut,handlar mer om hat,ingenting annat.

Thoralf Alfsson

4 mars 2016 10:05

Anser du även att Migrationsverket är hatiska när det inte vill ge asylsökande gratis busskort i andra landsting eller regioner?


Anser du att flyktingar ska lära sig svenska och ta seden dit man kommer är att visa upp hat?

Ser du inte vilka problem som dessa gratis busskort givit upphov till? Läs mitt senaste blogginlägg. Dessutom anser jag att asylsökande inte skall vare sig få jobba eller uppta en praktikplats.

Att du har fullt förtroende för Ulf Carlsson vid polisen i Kalmar och att du misstror ordningsvakter som varje dag och helg brottas med problemen förvånar mig inte.

Den kategori av människor som du tillhör har alltid blundat för de negativa konsekvenserna av invandringen och kommer tyvärr dessutom fortsätta att göra det. Oavsett vilka brott som begås!

 
Ingen bild

Fredde

4 mars 2016 10:30

kal p: visst är det bra med busskort när man ska på praktik, men hur många av de som får busskort ska verkligen på praktik? 1%? 0,5%? 0,1%?
Och inte får svenskarna gratis busskort när de är utan ersättning, de får lösa resan själva.
Dessutom får ju alla asylsökande busskort oavsett om det kommer att stanna eller inte (de senare ska aldrig på praktik)

Självklart ska de ta seden dit de kommer. Så är det ju om vi åker till mellanöstern.
Eller kan vi hävda att vi har rätten att dricka alkohol och gå lättklädda för att vi gör det i vårt hemland? Kan vi kräva hemspråksundervisning om vi åker till Iran?

Hur kan ett storbråk inte anses ha ett nyhetsvärde, när enstaka misshandel har det? Försvinner brottet på grund av det utländska ursprunget på de inblandade?

Jag tycker inte kal p ska prata om primitiva personer när han inte kan inse vad som händer. Hoppas verkligen att han eller någon i hans familj inte råkar illa ut. Är det OK om hans dotter våldtas av en utlänning men inte av en svensk?

 
Ingen bild

Demokratur

4 mars 2016 12:02

"Kal k" är en obotlig oikofob. Denna kategori människor kommer alltid att förakta och avsky arvet från våra föräldrar och förfäder. De ska ignoreras.

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 mars 2016 13:10

Ännu ett knivmord på en invandrarförläggning. Är det någon som för statistik på allt jä---skap som sker av våra "Nysvenskar"..?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards