thoralf

Alla inlägg den 7 mars 2016

Av Thoralf Alfsson - 7 mars 2016 23:11

När jag idag kom till sida nummer 5 i Barometern blev jag mycket förvånad och ganska upprörd över denna rubrik.


 


Rubriken är en ren lögn från Barometern! Migrationsverket delar ut gratis busskort som aldrig förr till asylsökande och så skall det vara under hela 2016 enligt avtalet mellan Migrationsverket och Landstinget. Jag har mejlat journalisten och frågat om han tycker det är en sanningsenlig rubrik men inte fått något svar under dagen.


I förra veckan skickade jag mejl till två andra journalister på Barometern men ingen av dem svarade. Uppenbarligen har journalisterna på Barometern uppmanats till att inte svara på mina mejl!


Idag var det dags för nästa R291 av Barometern angående en artikel om ett pistolrån i Emmaboda som tidningen skrev om. Nedan finns Barometerns ursprungliga text angående pistolrånet i Emmaboda.


”Enligt polisen är gärningsmännen i 20-30-årsåldern med nordafrikanskt utseende. En av dem har renrakat huvud. Vid tidpunkten för rånet bar de mörka kläder.”


Ganska snart ändrades dock texten men en av mina läsare uppmärksammade detta och dokumenterade det. Vad tror ni Barometern raderade i texten?


”Enligt polisen är gärningsmännen i 20-30-årsåldern. En av dem har renrakat huvud. Vid tidpunkten för rånet bar gärningsmännen mörka kläder.”


Idag fanns det ytterligare en sak på sidan 5 som jag reagerade på. Barometern är en lokaltidning som också ges ut i en annan utgåva med namnet Oskarshamns Tidning. Utgivningsområdet är södra och mellersta Kalmar län samt Öland. Med andra ord en riktig lokaltidning.

Många av min läsare kommer säkert ihåg gruppvåldtäkten i Mariannelund 2011. Barometern skrev inget eller mycket lite om gruppvåldtäkten och jag ställde frågan till ansvariga på tidningen och fick då svaret att Mariannelund låg utanför utgivningsområdet. Suck…


Vad läser jag då på sidan 5 idag. Barometern skickar sin journalist Ander Blank till Uganda för att besöka ett flyktingläger. Har Uganda nu helt plötsligt hamnat i Barometerns utgivningsområde!

Jag anser att det finns mängder av ämnen att gräva i på lokalnivå inom Barometerns utgivningsområde, till exempel all brottslighet kopplat till asylsökande men det vill uppenbarligen inte de anställda och ledningen på Barometern. Nu kommer vi istället få nya tårfyllda artiklar i Barometern, signerade Anders Blank.


http://www.barometern.se/nyheter/folj-anders-blank-i-uganda/


Av Thoralf Alfsson - 7 mars 2016 13:16

I lördags reagerade jag på att Östra Småland publicerade en insändare underskriven av AFA Dackebygd. Den var mer eller mindre ett personangrepp på Tafsvakten, Siri Bernhardsson. Jag skrev nedanstående kommentar på min FB.


 


Idag har uppenbarligen Östra Småland på sitt morgonmöte insett sin egen dumhet och tagit bort insändaren från sin nätsida och ber samtidigt Siri Bernhardsson om ursäkt. Enligt uppgifter på fb-sidan Tafsvakten har Siri Bernhardsson polisanmält Östra Småland.


 



Nu tror jag inte att Gunilla Persson var den som tog beslutet att publicera insändaren från AFA Dackebygd. Det finns en insändarredaktör vid namn Klas Palmqvist. Hur han förankrat beslutet vet bara ledningen på Östra Småland. Jag tolkar det som att Gunilla Persson inte vill ge skulden på någon av hennes anställda men samtidigt är det inte hon som tagit beslutet att publicera insändaren.


Av Thoralf Alfsson - 7 mars 2016 09:00

    


Jag lyssnade nyligen på en debatt i riksdagen angående energipolitiken. Miljöpartiets Lise Nordin, som är partiets energipolitiska talesperson var i talarstolen och berättade "sagor". Miljöpartiets verklighetsfrånvända politik och påverkan i riksdagen håller på att skapa en mycket allvarlig situation för svensk industri om de får fortsätta driva igenom sin agenda i regeringen och riksdagen. Den införda extra effektskatten på kärnkraft som infördes 1 januari kan innebära att flera rektorer stoppas och ställs av i förtid.


Det var horribelt att höra Lise Nordin prata om att industrin behöver stabila och säkra elleveranser och samtidigt mena att det skall åstadkommas genom investeringar och satsningar på vindkraft och solkraft. Hon är utbildad miljövetare vid handelshögskolan i Göteborgs universitet. Hmmm....

När hon sedan menade att vindkraft och annan elproduktion var betydligt mer lönsam än vattenkraft och kärnkraft undvek hon förstås hur verkligheten ser ut med skatter, avgifter och framförallt subventionerna och de undantag som finns för t.ex energiskatt.


Nyligen utkom Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och Svenskt näringsliv med en studie med rubriken ”Skatter och subventioner vid elproduktion”. Den visar med all tydlighet hur missgynnad kärnkraft och vattenkraft är. Samtidigt ser man också vilka enorma subventioner som går till vindkraft och solkraft.


En översikt hur skatter, avgifter, subventioner och undantag påverkar olika typer av kraftproduktion.


 


Vattenkraft och kärnkraft får alltså betala 8-9 öre/kwh de producerar medan t.ex vindkraften och solkraft får betalt genom stora subventioner.


Det är väl ingen djärv gissning att regeringen kommer backa ganska snart när det gäller effektskatten på kärnkraften. Frågan är om Miljöpartiet kommer sitta kvar i regeringen efter ett sådant beslut!    


Om man sedan även studerar nedastående diagram så borde vem som helst förstå att den energipolitik som bedrivs av de rödgröna är katastrofal för Sverige. Det finns knappast något annat land som har så låg användning av fossila bränslen som Sverige. Och detta förhållande är inget nytt och den utbyggda vindkraften har inte påverkat detta. Effekten är väl snarare att framförallt vattenkraft fått fungera som reglerkraft med följden att den inte kan utnyttjas helt och hållet. Med andra ord användningen av fossila bränslen för elproduktion i Sverige är marginell.


 


Varför vill svenska regeringar inte värna om vårt land och dess medborgare? Utan snarare rasera det som slitsamma svenskar i tidigare generationer skapat! Jag är helt förbluffad.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards