thoralf

Alla inlägg under september 2015

Av Thoralf Alfsson - 6 september 2015 07:12

Har lyssnat på P1 Medierna. Det var klokt av Julia Caesar att inte delta i programmet. Det bästa Julia Caesar kan göra tror jag är att fortsätta publicera sina söndagskrönikor under namnet Julia Caesar och inte ställa upp på vare sig intervjuer, radioprogram eller TV-program.


Att hon fortsätter beskriva verkligheten ur hennes och många andras perspektiv, till skillnad mot vad DN, Expressen, Aftonbladet, Sveriges Radio och SVT gör men inte minst TT, Tidningarnas Telegrambyrå som ofta glöms bort.


Läs söndagens krönika Rapport från skampålen.


http://snaphanen.dk/2015/09/06/sondagskronika-rapport-fraan-skampaalen/Av Thoralf Alfsson - 5 september 2015 08:52

SD slår rekord i opinionsmätningarna. Idag 19,5 i Demoskop.

Media försöker smutskasta partiet och dess företrädare.

Fackförbund utesluter aktiva Sverigedemokrater.

För att inte tala om allt förtal som sker i sociala medier.

SD nekas delta i olika typer av arrangemang.


Den senaste veckan har vi sett flera sorgliga exempel på detta. Den svenskfientliga inställningen hos många journalisterna går inte att ta miste på. Förnekelsen av våra traditioner och kulturella identitet är ett gemensamt drag hos vänstern. Deras svenskfientlighet tillsammans med massinvandringen kommer utan tvekan leda till en katastrofal omdaning av det svenska samhället. Vi har bara sett början på detta idag!


Det bombardemang från media vi sett den senaste veckan är exceptionell. En tragisk död 3-åring och identiteten på Julia Caesar har fått media att fullständigt gå i spinn, trots att allt egentligen är precis som vanligt! Jag påstår att grundorsaken till denna uppmärksamhet inte enbart handlar om katastroferna i Medelhavet utan även om ett försök att minska stödet för Sverigedemokraterna. Det är ett cyniskt agerande av den svenska mediekåren.


På ledarsidan i Östra Småland idag lördag försvarar Joakim Carlsson uteslutningen av Sammy Augustsson. Han använder sig till och med av den döde 3-årigen Aylan Kurdi för att motivera uteslutningen av Sammy ur Transportarbetarförbundet endast på grund av att han är aktiv Sverigedemokrat. Vilket svineri av Joakim Carlsson! Vissa kan tydligen sjunka hur lågt som helst!


Jag funderar starkt på att lämna fackförbundet Unionen. Jag har aldrig haft något problem med Unionen eller det tidigare SIF men jag anser att de borde kritisera de fackförbund som utesluter sina medlemmar med enbart motiveringen att de är aktiva Sverigedemokrater. Jag kommer kontakta Unionen och ställa ett antal frågor till dem. Beroende på hur de sedan svarar och agerar kommer jag ta ett beslut om jag skall vara kvar som medlem.


Att förtala en Sverigedemokrat på sociala medier är idag helt tillåtet. Jag ser dagligen exempel på detta och jag själv drabbas väldigt ofta. Det är oftast väldigt grova anklagelser som får passera förbi utan åtgärd. Under den senaste veckan har det varit än mer vanligt än brukligt. Vi Sverigedemokrater får delvis skylla oss själva genom att vi låtit det fortgå under många år och att vi bara anmäler det riktigt grova fallen av förtal och hot. I dessa fall vinner vi också i tingsrätten och personerna döms för förtal eller olaga hot. Tyvärr har vi blivit så vana vid detta slentrianmässiga förtal på sociala medier att vi ständigt blundar för det.


Jag anser att vi borde skärpa vår syn på var gränserna går för detta förtal. Vi borde öka antalet anmälningar kraftigt. Jag kan lova er att detta skulle ha en god presumtiv effekt. Utan tvekan skulle vi även kunna anmäla ett flertal tidningar och journalister för förtal. Jag anser att det gäller att utnyttja de möjligheter som svensk lagstiftning faktiskt erbjuder.


Sverigedemokraterna skulle faktiskt kunna anställa en person vars enda uppgift skulle vara att stödja personer som vill göra anmälningar om förtal och hot. Jag är övertygad om att den kostnaden skulle vara väl investerade penningar med god utväxling på mer än ett sätt!


Allt skall inte längre vara som vanligt!


PS

Niklas Orrenius publicerar idag en artikel i DN. Han gör allt för att visa vilken god människa han är och vilka goda syften han haft med att spåra upp Julia Caesar. Uppriktigt sagt så tror jag inte en stavelse på detta inte minst på grund av att hans chef är Peter Wolodarski och DN:s ägare är Bonnier.


Att besöka Julia Caesar är inte bara att sätta sig i en bil, det kräver även lite planering. Varför gjorde Niklas Orrenius ett besök en lördag som normalt sett inte är en arbetsdag. Det var dessutom dagen innan valet söndagen den 14 september 2014. Givetvis var planen att avslöja Julia Caesars identitet med smaskiga rubriker i söndagsupplagan av DN, på valdagen!


Tror Niklas Orrenius att läsarna är dumma i huvudet?


Media har också skrivit att Annika Hamrud och Nilkas Orrenius arbetat helt självständigt. Det bekräftar inte Niklas Orrenius i sin artikel utan han kallar Annika Hamrud för sin kollega.


Var det Annika Hamrud som tipsade Niklas Orrenius om Julia Caesars identitet? Annika Hamrud jobbar ju åt Tomas Mattsson och Expressen, som har vänsterextremisterna Researchgruppen i sitt stall.Av Thoralf Alfsson - 4 september 2015 00:14

Det är otroligt skönt att kunna skriva ett nytt blogginlägg efter en ny all time high när det gäller antalet unika besökare på bloggen under augusti. För första gången når jag över 60 000 unika besökare! Nämligen 61 339 besökare!


Som inte det vore nog har september börjat med rekordmånga besökare. Idag (3 september) slogs ett nytt dygnsrekordet med 10 193 unika besökare. Första gången med över 10 000 besökare under ett dygn.


Jag vet att många av mina trogna läsare gläds över dessa rekord! Som säkert många förstår gläds jag själv väldigt mycket över det stora intresset för min blogg och den tacksamhet som många känner för mitt arbete med bloggen. Det fick jag många bevis för under lördagen i Sölvesborg. Samtidigt är det en liten revansch för mig när det gäller petningen från riksdagslistan.


Sedan retar det säkert en och annan av våra politiska motståndare och inte minst ett antal journalister. Hoppas på fler rekord! Ökningen i antalet besökare på bloggen följer i stort sett ökningen i opinionen ;-)


Hur många av mina läsare tror att lokalmedia i Kalmar är intresserade av den glädjande utvecklingen och intresset för bloggen. Nej, jag räknar inte med något intresse från vare sig Barometern eller Östra Småland eller någon annan tidning. Min blogg skall tigas ihjäl på samma sätt som media gjorde med Julia Caesar ända tills det fanns något att anklaga henne för. Hennes identitet! 

Av Thoralf Alfsson - 2 september 2015 21:44

Har lyssnat på debatten mellan Jimmie Åkesson och Annie Lööf. En mycket bra insats av Jimmie Åkesson som verkligen är tillbaka efter sin sjukskrivning. Det kommer bli en intressant höst med Jimmie Åkesson i högform.


TV4 Nyheterna har ikväll kört ett inslag om en 19-årig tjej från Syrien, Nour Ammar. Eller är hon från Turkiet? Se inslaget.TV4 Nyheterna berättar dock inte en viktig detalj. Något som man däremot gör i en artikel hos BBC.


“Nour and her mother, Islam, fled Deir al-Zour in Syria three years ago. Her father, who stayed behind, was killed shortly afterwards. She and her mother eventually moved to exile in Turkey.


For two years in Istanbul, she enjoyed a comfortable life. Nour found work in a hair transplant salon, and later with Turkish state TV. She learnt Turkish, went horse-riding and dyed her hair blonde for the summer.


But she wanted to start a new life away from the region. She aimed to make it to the Swedish city of Gothenburg where her brother lives with his young family. There, she would apply for political asylum.”

 

Alla med lite insikt förstår varför TV4 utelämnade dessa uppgifter. Nour Ammar är ingen riktig flykting. Hon har haft en komfortabelt liv i Turkiet med bra jobb och ridning.


Hon har med andra ord inga asylskäl! Men Migrationsverket kommer sannolikt ge henna asyl och låta svenska skattebetalare stå för kostnaderna.


Varför berättar inte TV4 hela sanningen?

 

För några dagar sedan skrev en vän följande på sin Facebook. En liknande historia.

 

"SÅ UPPRÖRD!!!

Hade gäster ifrån Dubai här på vår B&B. Rika, välutbildade dock var kvinnorna täckta och de propagerade för Islam. Ok, inga problem, de åker väl hem igen, dock visade det sig att de egentligen var ifrån Syrien (för 20 år sedan) och att de skickat hit en av sina söner att bo i flyktingförläggning här i Mönsterås då de vill flytta hit genom honom!!!


Jag diskuterade detta med dem och de hävdade att då deras ursprungsland låg i krig kunde de ej åka hem. Efter 20 år i Dubai skall de alltså hävda flyktingstatus pga sin härkomst! Dubai ger ej permanenta uppehållstillstånd utan du måste ha ett arbete etc för att få stanna.


De, som hjärtspecialist och barnläkare kommer knappast slängas ut efter 20 år, men det är mycket bättre att komma hit där ekonomin för sonen ej belastar dem alls! De funderar, sade de, på att komma hit genom honom efter han får PUT genom anhöriginvandringen, detta är helt galet!!


Dessa människor är inte lidande flyktingar med risk för livet!!! Sådana människor tar platsen för de fattiga RIKTIGA flyktingarna som verkligen behöver vår hjälp! De hävdade dessutom att ISIS är européer och judar som dödar muslimer!!!!!"


Grattis alla naiva svenskar som tror på alla journalister som bedyrar att de alltid säger och skriver sanningen i sina inslag och artiklar.

Av Thoralf Alfsson - 2 september 2015 12:13

Jag är inte det minsta förvånad över att det är Expressen och Tomas Mattsson som går i spetsen för det drev som nu pk-etablissemanget inom media drar igång för att ta heder och ära från Julia Caesar.

 

Den artikel som Tomas Mattsson låter publicera i Expressen skriven av Annika Hamrud är ett riktigt lågvattenmärke i svensk mediehistoria. Syftet med artikeln är att förnedra och smutskasta Julia Caesar, inget annat. Det är vämjeligt att läsa! Artikeln är inte ens i närheten av att vara seriös.


Annika Hamruds hat mot de skribenter som inte följer pk-medias ”riktlinjer” framgår med all tydlighet. Att beskriva den verklighet vi lever i och de politiker och journalister som styr och ställer på något annat sätt än vad hon själv anser rätt, framkallar Annika Hamruds hat. Att Tomas Mattsson sedan väljer att publicera artikeln i den utformningen sätter honom i samma skamvrå! Är Tomas Mattsson uppfylld av samma hat som styrt Fredrik Reinfeldt?


Vart tog de pressetiska reglerna vägen? Reglerna som media i tid och otid hänvisar till.

 

Artikeln handlar endast om ren och skär smutskastning av Julia Caesar. Vad är hennes brott? Är hon terrorist? Är hon en mördare? Nej, hon har bara skrivit krönikor och böcker med stöd av den yttrandefrihet som är en del av våra grundlagar. Terrorister och mördare behandlas med större respekt i Expressen.


Nu agerar Expressen både domare och bödel! Minst sagt osmakligt!


Jag gjorde en sökning på Expressens webbsida på ”Julia Caesar”. Det blev 12 träffar! Två av dessa var dagsaktuella, flertalet av de övriga träffarna kommer från skådespelaren Julia Caesar.


Inte en enda gång i Expressens historia har man tagit upp någon av de ca 200 krönikor som Julia Caesar publicerat under ca 5 års tid, inte heller en enda artikel om de böcker hon publicerat. Alla förstår säkert varför! Expressen och Tomas Mattsson har varit livrädda för att ge Julia Caesar publicitet! Inte en enda gång har Expressen bemött Julia Caesars krönikor på nätet. Trots att de väckt stor uppmärksamhet och intresse i sociala medier. Nu har Expressen identiteten och då låter man drevet gå! Ynkligt av Tomas Mattsson.


I artikeln radar Annika Hamrud upp citat som hon anser anmärkningsvärda. Varför har aldrig Expressen tidigare lyft fram och bemött åsikterna i Julia Caesars krönikor eller böcker?


Karin Olsson från Expressen säger i radion idag att artikeln uppfyller de pressetiska reglerna.


Med identiteten säkrad kan de goda hatarna gå till attack och utnyttja hela mediekåren i en frontalattack. Risken är dock stor att det får raka motsatta effekten på vad Expressen och Tomas Mattsson förväntar sig.Peter Akinder i Östra Småland vill också vara duktig idag. Han har fått högerextrema på hjärnan i sin ledarartikel! När vänsterextremister utför sina attacker ojar sig sällan Peter Akinder över att det skulle vara ett hot mot demokratin.

Eller när fackförbund utesluter medlemmar på grund av att de endast är förtroendevalda Sverigedemokrater. Eller en anställd sparkas på grund av sitt förtroendeuppdrag som Sverigedemokrat.


Då anser inte Peter Akinder att det är ett hot mot demokratin!


https://www.facebook.com/sammy.SD.augustsson?fref=ts


Läser att dansk TV kontaktat honom angående uteslutningen. Från svensk media och Peter Akinders egen tidning är det uppenbarligen helt tyst.


Det är sanningens Sverige som det är "förbjudet" att skriva om i media.


 Av Thoralf Alfsson - 1 september 2015 20:15

Statistik från Migrationsverket visar att nya rekord i antal asylsökande slogs under augusti. För första gången sökte mer än 10 000 människor asyl i Sverige under en enda månad. Hela 11 743 personer sökte asyl i augusti. Av dessa var 8490 män.


När man sedan jämför med den statistik som finns tillgänglig från övriga nordiska grannländer blir jag mörkrädd.


 Antalet ensamkommande unga män slog också ett enormt rekord under augusti med hela 2 960 ensamkommande. Eftersom varje ensamkommande kostar ca 1 miljon kronor/år ökade svenska skattebetalares kostnader för ensamkommande barn med ca 3 miljarder kronor under bara augusti.


Totalt har det under 2015 kommit 9 383 ensamkommande. Migrationsverkets prognos om 12 000 ensamkommande kommer inte hålla! En mer trovärdig prognos är ca 15 000 ensamkommande under 2015.


Vilket motsvarar en kostnad på ca 15 miljarder kronor/år.


 

 

Det här kommer drabba kommunerna hårt när staten inte längre kommer kunna klara av att ge kommunerna den ersättning de får idag. Den dagen kommer snart om inte regeringen är villig att betala ut mer ersättning till kommunerna för ensamkommande unga män än vad man ger det svenska försvaret i anslag. Men med Miljöpartiet i regeringen så är det nog fullt möjligt!

 

När skall svenska folket säga ifrån?

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se