thoralf

Direktlänk till inlägg 5 september 2015

ALLT ÄR SOM VANLIGT

Av Thoralf Alfsson - 5 september 2015 08:52

SD slår rekord i opinionsmätningarna. Idag 19,5 i Demoskop.

Media försöker smutskasta partiet och dess företrädare.

Fackförbund utesluter aktiva Sverigedemokrater.

För att inte tala om allt förtal som sker i sociala medier.

SD nekas delta i olika typer av arrangemang.


Den senaste veckan har vi sett flera sorgliga exempel på detta. Den svenskfientliga inställningen hos många journalisterna går inte att ta miste på. Förnekelsen av våra traditioner och kulturella identitet är ett gemensamt drag hos vänstern. Deras svenskfientlighet tillsammans med massinvandringen kommer utan tvekan leda till en katastrofal omdaning av det svenska samhället. Vi har bara sett början på detta idag!


Det bombardemang från media vi sett den senaste veckan är exceptionell. En tragisk död 3-åring och identiteten på Julia Caesar har fått media att fullständigt gå i spinn, trots att allt egentligen är precis som vanligt! Jag påstår att grundorsaken till denna uppmärksamhet inte enbart handlar om katastroferna i Medelhavet utan även om ett försök att minska stödet för Sverigedemokraterna. Det är ett cyniskt agerande av den svenska mediekåren.


På ledarsidan i Östra Småland idag lördag försvarar Joakim Carlsson uteslutningen av Sammy Augustsson. Han använder sig till och med av den döde 3-årigen Aylan Kurdi för att motivera uteslutningen av Sammy ur Transportarbetarförbundet endast på grund av att han är aktiv Sverigedemokrat. Vilket svineri av Joakim Carlsson! Vissa kan tydligen sjunka hur lågt som helst!


Jag funderar starkt på att lämna fackförbundet Unionen. Jag har aldrig haft något problem med Unionen eller det tidigare SIF men jag anser att de borde kritisera de fackförbund som utesluter sina medlemmar med enbart motiveringen att de är aktiva Sverigedemokrater. Jag kommer kontakta Unionen och ställa ett antal frågor till dem. Beroende på hur de sedan svarar och agerar kommer jag ta ett beslut om jag skall vara kvar som medlem.


Att förtala en Sverigedemokrat på sociala medier är idag helt tillåtet. Jag ser dagligen exempel på detta och jag själv drabbas väldigt ofta. Det är oftast väldigt grova anklagelser som får passera förbi utan åtgärd. Under den senaste veckan har det varit än mer vanligt än brukligt. Vi Sverigedemokrater får delvis skylla oss själva genom att vi låtit det fortgå under många år och att vi bara anmäler det riktigt grova fallen av förtal och hot. I dessa fall vinner vi också i tingsrätten och personerna döms för förtal eller olaga hot. Tyvärr har vi blivit så vana vid detta slentrianmässiga förtal på sociala medier att vi ständigt blundar för det.


Jag anser att vi borde skärpa vår syn på var gränserna går för detta förtal. Vi borde öka antalet anmälningar kraftigt. Jag kan lova er att detta skulle ha en god presumtiv effekt. Utan tvekan skulle vi även kunna anmäla ett flertal tidningar och journalister för förtal. Jag anser att det gäller att utnyttja de möjligheter som svensk lagstiftning faktiskt erbjuder.


Sverigedemokraterna skulle faktiskt kunna anställa en person vars enda uppgift skulle vara att stödja personer som vill göra anmälningar om förtal och hot. Jag är övertygad om att den kostnaden skulle vara väl investerade penningar med god utväxling på mer än ett sätt!


Allt skall inte längre vara som vanligt!


PS

Niklas Orrenius publicerar idag en artikel i DN. Han gör allt för att visa vilken god människa han är och vilka goda syften han haft med att spåra upp Julia Caesar. Uppriktigt sagt så tror jag inte en stavelse på detta inte minst på grund av att hans chef är Peter Wolodarski och DN:s ägare är Bonnier.


Att besöka Julia Caesar är inte bara att sätta sig i en bil, det kräver även lite planering. Varför gjorde Niklas Orrenius ett besök en lördag som normalt sett inte är en arbetsdag. Det var dessutom dagen innan valet söndagen den 14 september 2014. Givetvis var planen att avslöja Julia Caesars identitet med smaskiga rubriker i söndagsupplagan av DN, på valdagen!


Tror Niklas Orrenius att läsarna är dumma i huvudet?


Media har också skrivit att Annika Hamrud och Nilkas Orrenius arbetat helt självständigt. Det bekräftar inte Niklas Orrenius i sin artikel utan han kallar Annika Hamrud för sin kollega.


Var det Annika Hamrud som tipsade Niklas Orrenius om Julia Caesars identitet? Annika Hamrud jobbar ju åt Tomas Mattsson och Expressen, som har vänsterextremisterna Researchgruppen i sitt stall.







 
 
Ingen bild

Rune

5 september 2015 09:56

" Den svenskfientliga inställningen hos många journalisterna går inte att ta miste på."
--------------
Precis!
Journalistkåren har blivit en sekt!
Sekten har skapats vid journalisthögskolorna. Innan dessa journalisthögskolors existens, fanns det inget sektbeteende hos journalisterna.

 
Ingen bild

Lärare

5 september 2015 10:00

SD ökar om än lite försiktigt varje gång, men ändå!
Förstår inte hur svenska folket tänker, SD borde rätteligen ligga runt 30 - 35% i dagens läge, kanske så är fallet också men instituten manipulerar resultaten.

Gå ut med följande till folket så kanske de tänker till:
"Om Sverige minskar invandringen med 85% ligger vi på samma nivå som Tyskland per capita"! - Detta sagt av flera oberoende riksdagsmän.

Går inte fortsätta ta in flera nu, hälsocentralerna hinner inte längre med svenskarna som söker för vård, invandrarna går före i kön hela tiden, de tar stor tid av personalen. För att inte tala om all annan samhällelig kapitulation.
Stoppa invandringen nu! Tyskland kan ta över! Sverige har nog, det blir t o m över för utsändande till andra länder om det ska vara ngn slags rättvisa. Vi får väl skylla på de naiva politiker vi har och har haft som sänker Sverige mot avgrunden!

SD det enda oppositionspartiet i Sverige, det enda partiet som kan rädda landet undan total undergång!

 
Ingen bild

Bo

5 september 2015 10:10

Du hänvisar till en artikel i DN och via den länken dyker det upp ett fönster som uppmanar mig att betala en kr för att kunna läsa all artiklar i en månad. Vem betalar för at få läsa hatpropaganda om SD? Samtliga media inklusive SVT och SR levererar den hat-servicen helt gratis.

 
Ingen bild

Hacke

5 september 2015 10:19

Helt rätt Thoralf. Det är hög tid att sätta hårt mot hårt och anmäla. Och då torde det vara många som ligger pyrt till.
När det gäller turerna kring DN/Expressen/Researchgruppen m fl är jag övertygad om att det är vidöppna skott kring samarbete. Varför skulle en koncern inte utnyttja sin fulla kapacitet av fotsoldater, särskilt när det gäller hetsen och förföljelsen av deras gemensamma och största fiende, den nya svenska folkrörelsen. På det området agerar väl all svensk traditionell media i princip som en och samma elakartade organism.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 september 2015 10:23

Js, givetvis var Orrenius våta dröm, foto, namn och att kunna citera en ilsken kommentar av Julia Caesar på valdagens morgon.
Samma med de som snokade fram Jimmie Åkesons spelande på nätet. Det "råkade" komma fram fredag em i valhelgen...
Vi minns också den odemokratiska bilden på en solkig valsedel för SD i rännstenen. Var det Expressen..?
Och vem vet vad Orrenus, Hamrud, alla andra journalister, Resachgruppen, AFA mm mm har och kommer att snoka fram inför valet 2018...
Deras metoder vet vi redan och de lär töja lagar och regler än mera efter SD,s konstanta ökning av väljarstödet. Pengar är i detta fallet inte heller något som lär begränsa snokandet. (S), Facket, EXPO, Bonniers mfl mfl hjälper säkert glatt till...

 
Ingen bild

Exilenskalman

5 september 2015 10:24

Jag gick ur dåvarande SIF efter att de hade skitit totalt i mig i ett uppsägingsärende. Eftersom jag var yngst när företaget skulle säga upp folk så brydde man sig inte om att förhandla en deal till mig utan det fick jag göra på egen hand. När jag fick nytt jobb några veckor senare var det bara en tidsfråga innan jag fick fast anställning och i och med det gick jag ur. Ett beslut jag sldrig har ångrat.

Dessutom skulle jag gå en utbildning till skyddsombud och efter första dagen hoppade jag av eftersom hela dagen gick åt till socialistisk propaganda och smutskastning av borgerliga partier i allmänhet. Inte direkt vad jag hade förväntat mig på en skyddsombudskurs.

Så spara dina pengar Thoralf. Mata inte socialisterna i Unionen med mer än de redan har.

 
Ingen bild

Carl Hallström

5 september 2015 11:02

skulle tro att 19,5% är väl i underkant för att rädda landet i tid, det skulle ta åratal att stoppa denna enorma invällningen av muslimer.

 
Ingen bild

RobertSt

5 september 2015 11:16

Om han tror att folk är dumma i huvudet?
Nej han VET att folk ÄR dumma i huvudet. Jag tror du Toralf grovt överskattar en medelsvenssons intelligens!
Se bara vilken regering de har röstat fram!

 
Ingen bild

Christer

5 september 2015 11:37

Jag har alltid försökt att sätta mig in i mina meningsmotståndares tankemönster. För att i akt och mening bättre förklara mina egna ståndpunkter. Det som gör mig nedstämd är hur parterna i invandringsfrågan så fundamentalt lyckas tala förbi varandra.
Så här ser jag på saken: Ett mynt har 2 sidor, allting här i världen har för och nackdelar, allting har en motsats som salt o sött, som + och minus.
För att kunna tala korrekt om t.ex samhällsutvecklingen måste man ge hela bilden. Etablissemanget vill endast se till "medmänskligheten" och väljer att fokusera på det rent känslomässiga som nu en drunknad 3-åring. Det finns (underförstått) då en grupp som förment önskar fler drunknade, nämligen de som kallar sig Sverigevänner. Detta är naturligtvis felaktigt, vi har förstås också ett hjärta i kroppen. Jag brukar försöka att vidga synen när jag samtalar med människor som har den "sanna värdegrunden" att även se till myntets baksida - Med c:a 200 utanförskapsområden, drygt 50 s.k "no-go"områden, bilbränder, stenkastning mot utryckningsfordon, situationen i skolan och arbetslösheten, förklara med siffror, diagram och låta logiken tala. Alltså att man förstår att "volymerna" är den egentliga motorn bakom den dåliga integrationen. Försöker få dom att förstå att det här kan inte fortsätta, men där är dom helt blockerade och ser bara drunknade barn.
Vad kan vi Sverigevänner göra då? Tja, ett sätt är att inte fälla rasistiska kommentarer på anonyma sajter, ge dom inte någon näring. Låt det "goda hatet" i stället blomstra i Pk-media. Blir det personligt kan man gott anmäla så som Thoralf föreslår här.
Vår uppgift är att låta förnuftet tala genom att hela tiden beskriva myntets baksida. Och det är det som jag tror att en större del av svenska folket också själva gör, det är det som gör att SD hela tiden växer. Så på ena sidan finns där hopp om framtiden, medan den andra andas förtvivlan. Etablissemanget säger sig frukta näthatet, men det är egentligen yttrandefriheten dom vill förhindra.
I förlängningen - Vet vi om det blir ett fritt öppet val 2018? Den nuvarande Riksdagsmajoriteten kanske sjösätter en DÖ2.

 
Ingen bild

Iibbe

5 september 2015 11:47

SVT text-tv förmedlar idag en lögn. Julia C ska ha lagt ut Orrenius telefonnummer så att han på så sätt skulle kunna trakasseras och hotas. Sitt nummer har Orrenius lagt ut på Twitter tidigare. Ynkligt att se hur " oberoende tv" agerar men som sagt, nu är medierna i anfall på alla fronter som finns och då är sanningen en irrelevant faktor.

 
Ingen bild

Skånepåg och konen

5 september 2015 11:56

@ Lärare

Vår Vårdcentral har nu helt "klappat ihop". Hela systemet med "husläkare" verkar inte att fungera längre (för patienter med kroniska sjukdomar är detta en katastrof) utan patienterna får ställa sig i kö för att i bästa fall få träffa en AT-läkare (läkare utan erfarenhet som är under utbildning och som gör den kliniska praktiktiden). Har även förstått att många äldre försöker att undvika VC så länge det bara går m.h.t till språkförvirringen vid kontakt med utländska läkare, som är mer regel än undantag.

Före detta "fuskat inom medicin" som proktolog, androlog, gynekolog och urolog.

 
Ingen bild

OH

5 september 2015 12:27

Invällningsivrarna gör stora ekonomiska uppoffringar i dessa dagar. Dom tycks skänka ca 3 kr var till invällningen. Fantastiskt!

 
Ingen bild

Jan Eriksson

5 september 2015 12:42

Absolut helt rätt! SD måste stämma - hjälpa till att stämma - alla de som slentrianmässigt använder benämningar som "rasist, fascist, främlingsfientlig" och liknande nedvärderande benämningar utan saklig grund. Folk i gemen kan inte skilja på invandrarfientlig från motståndare till invandringspolitiken.

Även de som stör offentlig sammankomst borde stämmas då polisen sällan vågar ingripa.

 
Ingen bild

Göta

5 september 2015 12:45

Den norske hotellmiljardären Stordalens säger sig nu vilja hjälpa till och öppna sina eleganta lyxhotell i Norge och Sverige för de syriska flyktingarna. Hans hotell står redo att med kort varsel ta emot upp till 300 flyktingar. Men han är beredd att gå så långt som att öppna upp hela hotell till asylanläggningar.

Det sista alternativet blir nog bäst. Att endast öppna upp delar av ett lyxhotell till asylboende kan bli vanskligt. Kanske Stordalen skulle ta ett samtal med Sveriges största asylbaron Bert Karlsson, som förmodligen har Skandinaviens mesta erfarenhet av asylboenden. Bert har uttalat sig enligt följande: "Vägglössen får vi aldrig bukt med. Lössen finns i kläderna och väskorna. Det hjälper inte hur mycket vi sanerar. När nästa grupp kommit är det lika fullt med vägglöss igen."

Ett ur lägessynpunkt perfekt Stordalen-hotell är ju annars det relativt nyöppnade stora lyxhotellet Clarion Hotel Post på Drottningtorget i Göteborg, alldeles intill Centralstationen.

https://www.nordicchoicehotels.se/clarion/clarion-hotel-post/featured-amenities/

Runt Centralstationen i Gbg finns för övrigt flera andra stora och anrika lyxhotell som t ex Hotel Opera och Eggers. Likadant i Stockholm och Malmö. Det kommer nämligen att krävas allt vad som kan uppbringas i hotellväg nu när Sverige och EU ska öppna upp ordentligt för alla miljoner flyktingar från Mellanöstern och stora delar av den väldiga afrikanska kontinenten.

Så har vi ju tiggarna också. Varför ska de stackars tiggarna behöva bygga egna ofräscha boenden av gamla presenningar och brädlappar utan några som helst sanitära bekvämligheter? Någon rättvisa får det väl ändå vara här i Godhetslandet. Vi kan väl åtminstone forcera den redan påbörjade utkastningen av våra gamla från äldreboendena så tiggarna kan få bo där.
... Eller ... just det ja, de tömda äldreboendena är ju redan reserverade till det kraftigt ökande antalet "ensamkommande flyktingbarn".

 
Ingen bild

Demokrat

5 september 2015 12:49

Orrenius tror säkert inte att läsarna är dumma i huvudet. Men det verkar ju som många sd-sympatisörer ideligen vill bevisa att de är det.

 
Ingen bild

Clas

5 september 2015 12:55

Niklas Orrenius har tillsammans med 16 andra s.k journalister på DN konto hos researchgruppen/Piscatus:

https://expomakt.wordpress.com/finansiarer/

 
Ingen bild

Gubben Svensk

5 september 2015 13:09

Trakasserierna mot SD kommer att minska när mätningarna närmar sig 30% och däröver.
Journalister med dess tidningsägare får betraktas som folkets fiender och bör/skall bojkottas av alla slag!

 
Ingen bild

Göta

5 september 2015 13:16

Angående mitt tidigare inlägg om asyl- och tiggarboenden.

Så korkad jag är! Vi behöver verkligen inte alls oroa oss om boenden för de anstormande mängderna av asylsökare och tiggare. Det hade ju Annie Lööf & Co redan ordnat i Centerns 20 NYA FÖRSLAG om en bättre flyktingpolitik! Detta påpekade ju Lööf flera gånger i sin senaste debatt med Jimmie Åkesson.

SKÖÖÖNT, då kan vi alltså alla lugnt och tryggt se framtiden an. Vår fantastiska nuvarande regering kommer säkert att i sann DÖ-anda samarbeta med Centern och övriga Alliansen och fixa detta, både snabbt och smidigt...

 
snoffsan

snoffsan

5 september 2015 13:20

En galen värld med tokiga politiker, eller en tokig värld med galna politiker, frågan är vilket idag.
Allt har fullkomligt gått överstyr, det är nog de flesta överens om.
SD är det enda oppositionsparti idag, de som tycker olika. Detta är skrämmande år 2015 och bevisar också att DÖ diktaturen vill ha ett fascistiskt/kommunistiskt land, där man skrämmer folk till lydnad och tystnad.
Om inte alla hjälper till att borra hål i båten så den sjunker fortare, skall dessa som inte tycker det är en bra idé avrättas offentligt i media. Dessa skall smutskastas och förnedras, lögner och förtal är tillåtet.
Detta låter inte alls som ett demokratiskt samhälle, där yttrandefrihet fortfarande är tillåtet.
De senaste två dagarna har varit turbulenta, angående händelsen på stranden med den lilla pojken. Mona har anklagat Jimmie Åkesson för att vara skyldig och ansvarig för detta. Vilket är mycket märkligt, då SD inte har haft någon som helst makt och styre över den katastrofala massinvandringen.
Annie Lööf vill öppna upp helt, ta emot allt och alla. Detta kommer sluta i än mer sådana katastrofer. Nya aktörer människosmugglare kommer att explodera och erbjuda biljetter.
Konkurrensen om flyktingar blir hårdare, priserna sjunker då man kommer välja de billigaste alternativet, båtarna människosmugglarna kommer att använda, för att inte förlora för mycket pengar, kommer bli sämre och sämre.Folket kommer att vara dödsdömda redan när det betalat sin biljett och satt foten i båten.
Med Annie,s politik kommer inte bara en liten pojke få sätta livet till, tusentals människor kommer att spolas upp på stränder, flytande i haven och fastna i fiskenät. Annie uppmuntrar människosmugglarna att tjäna ännu mer pengar.
Skall Mona skylla detta på SD också i framtiden?
Det är fullkomligt kaos nu, i länderna runt omkring oss, tusentals och åter tusentals män, invaderar länderna.
Alla har ett mål, Tyskland och Sverige. Alla har de en sak gemensamt - Bidrag och uppehållstillstånd.
Än har man inte kunnat läsa om att någon av dessa vill komma till ett bättre land för att få ett jobb och trygghet. Bara bidrag som gäller.
Merkel säger i en artikel idag på Fria Tider, att det finns inga gränser nu, för hur många flyktingar man kan ta emot.
Håller delvis med virrpannan, landsmässigt kan hon ta emot hur många som helst, men pengamässigt sett finns det en gräns.
Man kan inte stoppa fattigdomen, men däremot med dagens galna massinvandring skapar nu rika länder mer fattigdom. Genom att urholka den egna ekonomin och välfärden.
När Europas länder nu går mot U länder själva, hur är det tänkt att vi skall hjälpa de människor, som inte lyckas skrapa ihop 100 000 tusen till turistbiljetterna? Skall vi bara lämna dessa åt sitt öde och svälta ihjäl?
Allt fler länder har på sista tiden börjat resa sig mot just EU diktaturen. Dessa länder har fått nog. Detta har förmodligen skrämt slag på de styrande så mycket att något måste hända för att tysta dem.Helt plötsligt dyker pojken på stranden upp, länderna som rest sig, börjar tystna och funderar på om de gjorde rätt som ville stoppa galenskapen.
Men jag undrar jag, hur många har inte fått sätta livet till ute på haven, som aldrig visats. Varför just den lilla pojken? Varför just nu när länderna vuxit sig starka mot EU och mot detta som händer i massinvandringens fotspår. Varför lagom precis just nu?

Bara valet 2018 kommer att bevisa om folket är korkade eller inte. Något är uppenbarligen fel, om man fortsätter rösta för sin egen undergång.



http://7wm2zu47tn

 
Ingen bild

Pepparholm

5 september 2015 13:27

Sydsvenskans chefredaktör följer SVT och påstår att det är Julia Caesar som yppat Orrenius telefonnummer. Detta i en artikel där hon säger att man ska skilja mellan journalistik och spekulation. Hon påstår att tidningen inte skriver innan man har fakta. Vi som finns utanför redaktionen kan om och om igen konstatera att det är inte hennes fotsoldater som gräver fram fakta. Fotsoldater som sprider invektiv som "obegåvade lågpannade as" om Sverigedemokrater.

Beträffande Stordalen så ska han säkert ha betalt för en god gärning, precis som Bert Karlsson.

 
gunilla cross

gunilla cross

5 september 2015 13:34

Varför tar ingen politiker frågan, hur många kan vi ta emot? Har de diskuterat något tak? Krigen därnere kommer inte att få ett stopp, inte imorgon, knappast om ett år. Fler och fler väller in och Europa har öppnat dörren. Om ett år talar vi om miljoner, om två år hur många kommer då. Politiker som är folkvalda och avlönas av oss väljare, talar om för oss vad vi ska tycka. De flesta svenskar är normala goda människor. Vill gärna hjälpa efter förmåga men vi vill behålla vårt land. Vi kan inte ställas till svar för att länder långt ifrån oss, krigar, dödar barn i religionens och klaners, stammars och andra falanger namn . I Europa har vi ett sekulärt styre, inga religioner styr vårt land. Vi ska hjälpa människor i nöd men de ska inte ta över vårt land. Kommer det miljoner hit ändrar det infrastrukturen totalt. Sverige blir, för alltid, ett annat land. . Vi kan inte avsätta Löfven, han finns där han finns fram till 2018. Hur ser vårt land ut då. Vad kan man då göra. Demonstrera, skicka protestlistor?? För övrigt var Jimmie väldigt bra i debatten med oppoturnistiska fru Lööf.
Gunilla

http://URL

 
Ingen bild

Tony

5 september 2015 13:51

Läste just i Aftonbladet att Statsministern öppnar
sitt hem för flyktingar?? Ja inte den Svenske, utan
den Finska. När ska hela den samlade Svenska hycklande
journalistkåren göra samma sak? Här finns ju chansen att
visa den del av befolkningen som dom föraktar och kallar
nedsättande omdömen om hur en äkta god människa agerar?
Ni är väl ett tusental stycken som tycker att ni står över
den övriga befolkningen i moral. Visa nu att ni i handling
är lika duktiga som ni är i käften! Kom an Fegisar!

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

5 september 2015 13:51

Marika Formgren skriver väldigt bra om journalisternas kåranda:
http://www.marikaformgren.se/#post82

 
Ingen bild

Kalle

5 september 2015 14:04

Är vi utsatta för en global mediakomplott??? Är det här sanningen om familjen med den dunknade lille pojken???

"" Detta är det ultimata exemplet på hur media manipulerar och luras om detta är sant!/.../
Sverige där tandvården är gratis för illegala invandrare. Tre syriska muslimer, två barn och deras mamma, drunknade alltså på grund av pappans fåfänga – att få nya tänder gratis.""

http://www.exponerat.net/ar-detta-sanningen-om-den-drunknade-lilla-pojken-pa-stranden/

Är detta sanningen som punkterar medias snyfthistorier. Pappan offrade sin familj. Det var hans eget och ingen annans beslut.

Vi svenskar och hela världen är oskyldiga till hans beslut!!!

 
Ingen bild

Cynisk konspirationsteoretiker

5 september 2015 14:23

De tre senaste exemplen på "flyktingar" i media:

1. TV4: Den syriska tjejen som bott så länge i Turkiet att hon lärt sig turkiska och tom fått jobb på turkisk TV.
Hon jobbade som hårfrisörska och hade ridning som hobby. Men hon ville hellre bo nära sin bror i Göteborg på svenska skattebetalares bekostnad.

2. Uppdrag granskning: Den marockanske "14-åringen" som ville hjälpa till att "bygga upp Sverige". Inte genom att plocka lingon eller svamp, utan genom att sälja knark utanför McDonalds. Troligen lönsamt att döma av hans dyra kläder, solglasögon och iPhone.
Han hade råd med en båtbiljett också för att ta en sväng och bygga upp Finland.

3. Den drunknade pojken. Hans pappa ville ha tandimplantat. Inte en vanlig lösgom, nej implantat skulle det vara. Var får man sådant gratis? I Sverige så klart! Så han tar sina ungar utan flytvästar på en gummibåt ut på Medelhavet...
Har barn något värde bland dessa människor? Palestinierna placera raketavfyrningsramper på skolor för att kunna visa upp lemlästade barn när israelerna besvarar med moteld. Man vet vilka strängar man ska spela på.
Att mannen sedan kunde åka hem och begrava hustru och barn i landet de flytt från tyder väl på att de inte var flyktingar.

Mainstreammedia verkar ha svårt att hitta riktiga flyktingar i den här stora folkvandringen. Finns det några?

 
Stefan K

Stefan K

5 september 2015 14:23

Att tvingas utstå hot är inget någon ska behöva drabbas av, oavsett vem du är.

Att Orrenius nu gråter ut om de hot han fått lämnar dock en besk smak i munnen. Vilka hot tror inte han att Julia Caesar får utså nu och i framtiden. Hon lär inte få chansen att gråta ut i media eller backas upp av etablissemanget.

Att Orrenius är ganska trög lyser också igenom. Tror han på fullt allvar att hans och andra journalisters agerande inte skapar en spiral av hot och hat?

En del politiker, journalister och fackliga företrädare hävdar att Sverigedemokrater är det värsta som finns och att SD är det största hotet mot vår demokrati.

Har de glömt de stora dagstidningarna som lever för att tysta den lilla människan från att framföra sin röst?

Har de glömt de höger- och vänsterextrema grupperna?

Har de glömt att IS och andra terrorgrupper har sympatisörer i Sverige?

Har de glömt att ett extremparti som Hizb ut-Tahrir etablerat sig i landet?

Leker vi med tanken, börjar man fundera över reaktionen hos etablissemanget om Sverigedemokrater plötsligt började angripas av IS-sympatisörer? Skulle de då för första gången stå upp på SD:s sida eller skulle de stå jubla i smyg när "det största hotet mot svensk demokrati attackeras av onda krafter"?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Skånepåg och konen

5 september 2015 14:31

@ Demokrat

"Orrenius tror säkert inte att läsarna är dumma i huvudet. Men det verkar ju som många sd-sympatisörer ideligen vill bevisa att de är det."

Sorry, men vi har inte en chans gentemot dig. Du är helt outstanding inom detta område!

Thoralf Alfsson

5 september 2015 15:02

Om SD-sympatisörer ägnar sig åt hot är de uppenbarligen dumma i huvudet. På det sättet har Demokrat rätt!

 
Ingen bild

joffe

5 september 2015 15:10

Det börjar bli jobbigt och jag beundrar Thoralf som orkar dra denna helt fantastiska blogg nära nog varje dag rykande intressant och läsvärd.
Det är också så roligt att läsa friska inlägg av klartänkande kommentatorer exvis Hulda, Snoffsan mfl av många tänkare som ger krydda i kommentarer åt händelser i landet, som tycks vara lamslaget efter senaste veckans tumult med uthängning i vanlig ordning. Några få i fri press orkar granska ett förvirrat land och dess system. Just detta som normalt grävande journalister borde analysera negligerar de konsekvent och avslöjanden uteblir av en helt paralyserad regim som saknar all förmåga att REGERA!

Som boende i Australien i drygt tre decennier där vi har en fungerande demokrati har jag aldrig sett en dylik cirkusaktig totalförvirring som råder i mitt gamla hemland. Jag skäms att ni saknar både ärlig regering och mediabevakning. Förr var jag stolt att i affärssammanhang nämna att jag var svensk. Nu är jag gammal men det skulle aldrig vara någon som helst positivt försälningsargument att vara svensk och sälja en kvalitativ svensk produkt i dag. Oj nej det skulle inte funka...

 
Ingen bild

OT

5 september 2015 15:19

Tack media! För att ni "Dance me to the end of love, LEONARD COHEN": https://www.youtube.com/watch?v=ye6JssTdnvw

Tack för att ni för oss in i "The future - Lenoard Cohen": https://www.youtube.com/watch?v=vnaxvBsyigM

Tacksamheten till er insats har snart inga gränser! Vänta er en stor framtida belöning! "Kjell höglund - Domens dag": https://www.youtube.com/watch?v=1lmuhv2w3no

 
Ingen bild

Demokrat

5 september 2015 15:26

Skånepåg och konen.
Sådana inlägg som du och vissa andra gör får ju mig att undra. Utan att veta vem jag är så kan du genom att läsa mitt inlägg dra sådana slutsater. Imponerande.
Thoralf kan i alla fall svara vänligt trots att han inte gillar det jag skriver. Å andra sidan är det ju inte alltid jag delar Thoralfs åsikter. Men för det behöver jag ju inte vara oförskämd mot honom.

 
Ingen bild

Christer

5 september 2015 15:53

En tanke om Margot Wallströms känga till Finland angående deras flyktingpolitik. "Det är bra att minnas sin historia", mästrar Wallström. "Sverige tog emot 70-tusen finska barn under kriget". Men jag tror inte finnarna ser den nuvarande situationen på samma sätt. Om,säger om, någonting skedde att svenskar skulle tving fly från sitt land, så skulle finnarna ta emot sitt broderfolk med öppna armar. Men dom ser inte den situationen med miljoner på flykt från oroshärdar från främst muslimska länder. Dessa är inte Finlands broderfolk! Finnarna minns sin historia mycket väl, det är inte mer än en mansålder sen ryssarna kom inklampandes ända in i sovrummet!
Viktor Orban i Ungern sa det rätta häromdan angående flyktingarna i hans land.- "Varför lämnar dom Turkiet? "Där råder inget krig, där var dom säkra"! Dessutom så talas där arabiska, kulturen och traditionerna är snarlika. Turkarna är Syriernas broderfolk. Där borde UNHCR ges alla möjligheter att hjälpa dessa människor med mat, vatten, läkarvård och även skolgång till barnen. Men nu vädjar FN om att pengar saknas! - Tror fan det när t.ex vi Sverige kan göda asylbaronerna som tillhandahåller bostäder till "ensamkommande" för 68-tusen per månad. Då finns det pengar! För övrigt finns det ett(1)parti som förespråkar denna hållningen, och det är det enda parti som ökar i opinionsundersökningarna!

 
Ådärkomdenja

Ådärkomdenja

5 september 2015 16:17

Det är den växande desperationen, som tvingar PK-journalisterna och de dödgrävare som anställt dem, att agera som dom gör. Och ju värre dom far fram, desto mer växer SD. Ta't lugnt Thoralf, börja med att gå ur facket, jag blev negativt överraskad att du är medlem av en fuckförening, dessa anser jag är en del av PK-Sveriges organisationsmaffia.

http://thwc

 
Ingen bild

Kalle

5 september 2015 16:38

Ja allt är som vanligt. Det började i Södertälje för ungfär 40 år sedan. Invandring i massor. Nu har massorna blivit ännu större.
Enda partiet som blivit större är Sverige demokraterna som motsätter sig denna eskalerande invandring. Varför???

Även Ungern höjer varningens finger.

""Européerna kommer att bli en minoritet i sina egna länder, det varnar den ungerske premiärministern Viktor Orbán för.""

http://www.friatider.se/orban-europeerna-kommer-att-bli-en-minoritet-i-sina-egna-lander

Det är framtiden för oss. Att utplånas med svenska politikers goda minne!!!

Det snackas om att Tyskland tar emot flest lycksökare/asylanter.

Räknat per capita för jämförelsens skull med antalet innevånare i ett land så tar lilla sverige emot 4 gånger fler aylanter/lycksökare
än det folkrika Tyskland.

Vi svenskar är bäst i klassen på att taga emot asylanter/lycksökare i inom EU!!!

Svenska media år bäst i klassen på att dölja detta faktum och fakta!!!

 
Ingen bild

Skånepåg och konen

5 september 2015 17:21


@ Demokrat

"Men det verkar ju som många sd-sympatisörer ideligen vill bevisa att de är det."

Kan du inte ens skilja på vem som börjar med oförskämdheterna, så är det bara att beklaga din läsförståelse!

 
Ingen bild

Göta

5 september 2015 17:37

Som Thoralf skrivit tidigare så är det nog så att det blir SD som slutligen kommer att få ta ansvar för 7-klöverpolitikernas okontrollerade vansinnesinvandring från MENA-länderna. Ett vansinne som nu eskalerar ytterligare varje vecka, helt utan kontroll!

Boendet (som jag kommenterat ovan 12:45 och 13:16) är ju faktiskt endast EN LITEN DEL i hela det enorma invandringskomplexet. Vi måste ju också lösa t.ex försörjning, jobb, vård, omsorg, infrastruktur, skolor och övrig undervisning. Det sistnämnda gäller både för barn och vuxna - från grundutbildning för analfabeter till vidareutbildning för lågutbildade.
Nej Löfven, majoriteten av de som kommer hit är definitivt INTE läkare och civilingenjörer. När Borlänge kartlade utbildningsläget för den stora mängd somalier som kommunen tog emot för ett par år sedan konstaterades att DRYGT HÄLFTEN (53 procent) av de vuxna somalierna var analfabeter och förstod sig inte ens på hur man skulle avläsa klockan. Läget för just syrier är visserligen något bättre. Eftersom den shiamuslimske Assad är en mer sekulariserad ledare hade Syrien ett väl utbyggt skolsystem som också inkluderade kvinnorna.

En annan viktig detalj som inte diskuterats är de många nya moskéer som måste byggas, eftersom nästan alla som kommer från MENA-länderna är troende muslimer.
Observera: BÅDE sunni- och shiamuslimer (vilket för övrigt också är huvudorsaken till inbördeskrigen i såväl Syrien som övriga muslimska länder). Det duger alltså inte med samma moské till de olika islamgrupperna, som har varit fiender och bekämpat varandra sedan profeten Muhammed dog år 632, då de inte kunde enas om profetens efterträdare skulle tillhöra Sunni- eller Shia.

Men även dessa problem har säkert Lööf och Centern lösningarna till i sina enligt dem själva fantastiska 20 Nya Förslag som jag skrev om tidigare.

 
Ingen bild

Gud

5 september 2015 17:50

Varför så mycket hat mot era medmänniskor?

Thoralf Alfsson

5 september 2015 18:56

Någon Gud är du inte! Du är dock väldigt naiv.

 
Ingen bild

Einstein

5 september 2015 19:30

Intressanta funderingar...

http://mikaelstyrman.blogspot.se/2015/09/hur-lange-far-merkel-sitta-kvar.html

 
Ingen bild

Zetor

5 september 2015 19:37

Jag hoppas våra invalda SD ledamöter i landstinget driver frågan om gratis busskort för oss pensionärer den frågan är ju en oerhört stark rättvisefråga ,kan asylsökande få gratis busskort som inte betalt en endaste krona i skatt i Sverige ,så ska vi pensionärer också åka gratis , det är ju även en miljöaspekt , det måste vara bättre att 10 pensionärer åker buss än att 10 pensionärer åker i varsin bil !

 
Ingen bild

alf

5 september 2015 19:40

@Gud
Jag tror du har kommit in på fel blogg.
Det är IS, Al Qaida och andra islamister som skall svara på den frågan.
Och det är verkligen på tiden att de förklarar.

 
Ingen bild

I see You

5 september 2015 21:12

Vi får inte glömma feminismen, eller vad vi ska kalla det mesta av den. Logikens frånvaro utövad av vilsna varelser och lättledda individer ur det täckta könet?

Tyvärr har de fått fäste på många platser(SR,SVT, tidningarna[drakarna och lokalblaskorna], grundskolorna! och universiteten) och naturligtvis följer facinationen för mångkultur med i den femala bilden.

Det här glöms ofta bort när man diskuterar situationen med Sveriges okontrollerade flyktingproblem.
Glöm inte att exempelvis M.Wallström och de flesta andra kvinnor i hennes maktposition är feminister samt att de har ett mycket starkt och brett kontaktnät.
Likaså alla dessa inom media och skolor. Klart att de har en kraftfull påverkan när de har sådana positioner!!

Jag är förundrad över att det så sällan tas upp det angående feminismen och invandringen.

 
Ryd

Ryd

5 september 2015 21:14

Varför driver inte pensionärs föreningarna denna fråga. Det har jag aldrig förstått. I Göteborg får pensionärerna åka gratis mellan kl 10.00 och 14.00 ( 0m jag är rätt informerad ). Varför inte i Småland? Är alla pensionärsföreningar helt blockerade av att dom en gång tillhört LO kollektivet som är vana vid att rätta sig efter sin chef.

http://sverige

 
Ingen bild

Göta

5 september 2015 22:55

@ Ryd
I Göteborgs kommun får pensionärerna åka gratis 08:30-15:00 samt
18:00-06.00 vardagar. På lördagar, söndagar och alla röda dagar gäller gratisåkning för pensionärerna hela dygnet. Det är alltså endast under högtrafik som "seniorkortet" inte gäller. BRA!

 
Ingen bild

vem är federal reserv

6 september 2015 01:14

Ryssland vill skapa fred i Syrien. UZA blir då arga för de vill ha kaoz och flyktingströmmar till EU.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-oroat-av-rysk-militar-i-syrien

 
Ingen bild

Observer

6 september 2015 01:28

På SVD:

"Öppna alla gränser" säger vänsterkändisar:

"Hur tycker du att vi gemensamt borde hjälpa till i den flyktingkris som pågår?

– Det som borde göras i dag är att sluta hyckla, och öppna alla gränser som finns. Glöm det här med fort Europa. Nationsgränser är förlegat. Det som håller i längden är att människor måste ta ett ansvar för att människor inte ska behöva fly. Kriget i Syrien eller Afghanistan borde aldrig ha börjat.

Vad gör du själv för att hjälpa?

– Jag gör det jag kan. Ska man skryta? Gör man det för sig själv eller för andra?

Vet inte med er men jag räknar med att Löfvén imorgon meddelar att han bokat 50 SAS-plan redo att plocka upp flyktingar. Annars får det va."

SVERIGEDEMOKRATERNA!
Se till att räkningen för dessa vänsterkommunisters olovliga bjudningar, Bekostade av oss skattebetalare skickas till dessa vänsterkommunister !
.....Fortsätt också förklara i TV i debatter mm att vi i n t e som kommunisterna påstår har ett "Ansvar" För det har vi i Europa INTE.
DET ÄR FLYKTINGARNAS HEMLÄNDER SOM HAR ETT ANSVAR -FÖR SIN EGEN BEFOLKNING, INGEN ANNAN!!!

 
Ingen bild

tigerone

6 september 2015 08:20

Politisk förföljelse är väl inte tillåten enligt UN,s human rights , är den delen struken ur den svenska versionen

 
Ingen bild

Zetor

6 september 2015 08:30

" Observer" precis mina tankar ,detta framhåller jag vid snack om flyktingpolitik !

 
Ingen bild

Katten

7 september 2015 01:02

Innan året är slut har Putin tagit Sverige. jag tror jag föredrar det framför att Sverige blir muslimskt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards