thoralf

Alla inlägg under september 2015

Av Thoralf Alfsson - 21 september 2015 12:34

Regeringens budgetproposition är en sorglig läsning. Den blir än mer sorglig när man också betänker Decemberöverenskommelsen. Alliansen kommer nu lägga sig platt för denna budget! Man har till och med i förväg lämnat WO till Löfven och Romson.


Jag förstår att många idag ”hatar” politikerna i 7-klövern!

 

Miljardrullningen fortsätter inom migration och integration! Utgiftsområde 8 och 13 närmar sig nu 40 miljarder kronor. För bara några år sedan (2011) var kostnaden drygt 10 miljarder kronor. Det finns inget utgiftsområde som ökat så okontrollerat under de senaste åren.


 


Men egentligen är det inte okontrollerat. 7-klöverns politiker har genom de beslut som tagits medverkat till att tusentals människor varje månad sökt sig till Sverige med löften om både bostäder och livstidsförsörjning. Dessutom även försörjning till efterkommande anhöriga. För att inte tala om regelverket för ensamkommande barn. Det svek som 7-klöverns politiker begått mot den egna befolkningen som hela tiden fått bekosta detta ”befolkningsutbyte” i storformat är fullständigt obegripligt.


Den här budgeten är sannolikt sista spiken i kistan för Alliansen! Lägger sig Alliansens politiker platt för budgeten har de inget förtroende kvar hos stora delar av det svenska folket. Vänsterjournalisterna inom media jublar säkert på sina redaktioner men kommer sannolikt för syns skull skriva lite kritiskt om budgeten innan de ikväll går hem och korkar upp champagnen!


Jag hoppas att SD har en strategi för den kommande hösten. Hur man skall "hudflänga" Anna Kinberg Batra och göra Moderaterna till ett 10-procents parti. Hur man skall få störst hävstångseffekt på Decemberöverenskommelsen och därmed bli ett 30-procentparti redan under hösten. Om Alliansen sedan väljer att lägga sig platt för Löfvens budget i budgetomröstningen i december skall det inte gå många dagar innan SD lämnar in en misstroendeförklaring mot Löfvens regering och därmed ställer Alliansen inför ett fullständigt fiasko om de väljer att stödja Löfven genom att lägga ned sina röster vid en omröstning.

Av Thoralf Alfsson - 19 september 2015 22:41

I tisdags tittade jag på riksdagens öppnande och speciellt Stefan Löfvens regeringsförklaring. Det finns givetvis mängder av synpunkter och frågor som går att ställa på regeringsförklaringen. Stefan Löfven pratade ganska mycket om klimatförändringar och jag tolkar det som i väldigt negativa ordalag. Jag fastnade för ett uttalande i regeringsförklaringen.


”Klimatförändringarna är här, de är allvarliga och de påverkar alla – både oss som lever nu och framtida generationer.”


De påverkar alla! Hur påverkar det mig? Mina barn? Mina barnbarn? Detta måste ju regeringen kunna berätta med fakta. Annars är det ju bara svammel! Därför skickade jag ett mejl till regeringskansliet, Miljö- o Energidepartementet men även till ordförande i Matilda Ernkrans i Miljö- o Jordbruksutskottet i riksdagen med följande frågor.


Frågan är då hur allvarlig är situationen i Sverige?

Vilka klimatförändringar kan vi se i Sverige?

Vilka negativa effekter har vi sett i Sverige av klimatförändringarna?


Hur många tror att jag fått svar på mina frågor? Med tanke på att regeringen planerar att skjuta till ytterligare 4,5 miljarder kronor på området i budgeten utöver de stora satsningar som redan görs måste situationen vara allvarlig för Sverige. Då borde det inte vara svårt att peka på allvarliga och negativa klimatförändringar i Sverige för regeringen och vilka negativa effekter som redan uppkommit och som påverkar alla enligt Stefan Löfven!


Detta är svaret jag fått från regeringen.


Hej Thoralf,

 

Tack för ditt mejl.

 

SMHI är regeringens expertmyndighet inom detta område. Bra information finns på myndighetens webbplats. Jag bifogar en länk:

 

http://www.smhi.se/tema/klimat-i-forandring

 

Har du ytterligare frågor kring detta hittar du myndighetens kontaktuppgifter här:

 

http://www.smhi.se/kontakta-smhi

 

Vänliga hälsningar

 

Viktoria Chlot

Departementssekreterare


Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta! Jag har tidigare läst sammanfattningen på SMHI:s webbsida och det finns inte ett enda ord om vilka negativa effekter som uppkommit idag! 


Det är sorgligt att så gott som alla politiska ledare i västvärlden drabbats av masspsykos av IPCC och dess ivriga påhejare som t.ex svensken Johan Rockström.


Det finns givetvis en hel rad mycket allvarliga miljöfrågor som världen i jordklotet står inför. Den råder en enorm miljöförstöring i vissa länder eller snarare i en majoritet av världens länder men det har inget med klimatförändringar att göra. Det är något vi borde fokusera på i större utsträckning.


Svensk media tillåter heller knappast någon kritik mot IPCC och andra klimatalarmister.  I Danmark är dock debattklimatet helt annorlunda. Jyllands Posten publicerade idag en artikel med rubriken ”Förfelade klimatprognoser”.Jag litar mer på artikeln i JP än Stefan Löfvens svammel i regeringsförklaringen som saknar dessutom fakta, vilket tystnaden från regeringskansliet visar.Men de skall inte slippa undan så lätt.


Av Thoralf Alfsson - 18 september 2015 22:05

Under torsdagen passade jag på att besöka riksdagen under några timmar. Väldigt trevligt att träffa både ledamöter och tjänstemän för lite samtal om både politik och annat. Extra kul att besöka vår vice talman Björn Söder på hans tjänsterum.  Lunch med partiets kanslichef i riksdagen Helen Spaak och politiske sekreteraren Christian Staaf.


Många trevliga samtal och även upplysande om hur arbetet i riksdagen fungerar under den nya mandatperioden. Uppenbarligen är det inte lika smidigt som det var med 20 ledamöter under min mandatperiod i riksdagen. Idag finns det ytterligare 29 ledamöter och en otydligare ledning med Jimmie Åkesson som varit sjukskriven och Björn Söder som talman.


Träffade även ledamöter från 7-klövern som även satt i riksdagen under förra mandatperioden och som jag därmed känner en del. Utan tvekan råder en stor irritation eller rent av ilska mot DÖ. Frustrationen är minst sagt stor över att man inte får driva en riktig oppositionspolitik för att försvaga regeringen och Stefan Löfven. Eller rent av att fälla regeringens budget ännu en gång och därmed tvinga fram ett nyval. Jag tolkar det nästan som en viss uppgivenhet över den uppkomna situationen genom DÖ. Ledamöter inom alliansen känner sig fullständigt bakbundna av DÖ. Frågan är hur länge de klarar av att upprätthålla skenet utåt! Om det jag hörde i riksdagen under torsdagen stämmer på fler ledamöter överlever inte DÖ moderaternas stämma till hösten, om omröstning sker genom sluten omröstning. Frågan är om någon moderat vågar begära att omröstningen skall vara sluten! Det skall i så fall vara Finn Bengtsson.


En ledamot från Alliansen hoppades att SD skall ställa en misstroendeförklaring mot Stefan Löfven som statsminister under hösten. Vilket skulle ställa Allianspartierna inför en mycket besvärlig situation.


Mitt mål med besöket i Stockholm var egentligen avresa på en semesterresa till Kreta på torsdagskvällen från Arlanda. Jag har bjudit mina barn och barnbarn på en semestervecka. Just nu sitter jag på min lilla terrass i Chania och bara njuter av värmen efter en alldeles utmärkt första dag. Alla är nöjda med hotellet och barnbarnen har badat mest hela dagen. Så det blir begränsad tid vid datorn, bara en stund sent på kvällen.


Jag har börjat läsa fjärde boken i millennium trilogin. Givetvis har författaren David Lagercrantz fått med diverse negativa stycken om Sverigedemokraterna i berättelsen. Det är minst sagt lågt men det ger säkert en och annan poäng inom pk-etablissemanget och på Söder. Har tyvärr inte gårdagens Debatt men när jag läser kommentarerna så var det uppenbarligen något i hästväg. SVT hade formerat i riktigt pk-lag från Sverige. Var det inga seriösa personer från 7-klövern som ville ställa upp?


Men det finns också små stycken i boken som jag också kan se andra paralleller i. T.ex de tre T:na! Tolerans, Talang och Täthet.


”Med tolerans menar han att det krävs tolerans både för udda idéer och udda personer… Alltför homogena och dömande organisationer åstadkommer inget.”


”Talanger, åstadkommer inte bara goda resultat. De drar till sig andra begåvningar också. De skapar en miljö där folk vill vara.”


”Att dessa talanger just ska sitta tätt. Det skall inte krävas någon omständlig byråkrati för att träffas… Man skall bara kunna klampa in och diskutera.”

 

Jag fäster mig speciellt vid ”Alltför homogena och dömande organisationer åstadkommer inget.”

 

Någon som känner igen följande visdomsord om hur en styrelse bör utformas.

”Om två personer i en styrelse alltid tycker lika, är en person överflödig/onödig”

 

Att skapa en styrelse med enbart ja-sägare leder med andra ord inte till någon utveckling utan snarare till avveckling.


Av Thoralf Alfsson - 16 september 2015 21:09

 


Dagens Nyheter skriver idag om hur lyckan vänt för den syriske mannen.


”Men nu har lyckan vänt för den syriska pappan och hans familj. Den spanska fotbollstränarorganisationen Cenafe snappade upp att Osama Abdul Mohsen var fotbollstränare i division ett i Syrien innan han tvingades fly. Nu har de erbjudit honom ett jobb och kommer dessutom att stå för hans boende och uppehälle tills han och hans familj har kommit på fötter igen.”

 

Tidigare idag fick jag dock ett tips om en video på nätet som ger en helt annan bild av den syriska mannen. Om uppgifterna stämmer får vi gratulera Spanien till sitt nyförvärv!


Hur många tror att DN kommer uppdatera sin nyhet eller komma med en ny artikel om uppgifterna stämmer i filmklippet.


Av Thoralf Alfsson - 15 september 2015 23:01


Några korta citat och kommentarer på Stefan Löfvens regeringsförklaring.


”För ett sammanhållet och solidariskt samhälle är en förutsättning för ett rikt och välmående land.”

 

Är det möjligen så att ett homogent land är en bra grund för ett rikt och välmående land?


”Lagliga vägar för att söka asyl måste finnas.”

”Ansvaret för asylsökande måste delas”. ”Ingen kommun ska kunna smita undan sitt ansvar”.

 

Vilket ansvar syftar Löfven på? Var finns det inskrivet i kommunallagen? Är det inte kommunallagen som skall styra kommunernas verksamhet.


”Sverige tillsammans, för en ännu bättre etablering. Kommuner, regioner, civilsamhället, idrottsrörelsen, trossamfund, myndigheter, näringsliv och fackföreningar med flera bjuds in för att ta fram de bästa lösningarna för ett starkt svenskt mottagande.”

 

Innebär det att Sveriges största parti enligt flera opinionsundersökningar inte blir inbjudna men muslimska trossamfund med tvivelaktigt rykte kommer att bjudas in? Kan Stefan Löfven vara så odemokratisk?


”Under flera år har svensk produktivitet och konkurrenskraft sjunkit. Underskotten i statens finanser har vuxit. Arbetslösheten har ökat. Klyftorna har vidgats. Skolresultaten har fallit. Miljöarbetet har prioriterats ned.”

 

Vi som vågar se sanningen i vitögat har våra teorier om orsakerna till denna utveckling. Massinvandringen!


Skattehöjningarna på ca 40-60 miljarder kronor som skall betala alla löften tar säkert Stefan Löfven i nästa vecka.
Av Thoralf Alfsson - 15 september 2015 22:43

Alla människors lika värdighet? Eller vad? Vilken värdighet?


Alexandra Pascalidou ger uppenbarligen Europa skulden för IS. Hon borde fundera allvarligt över hur intresserade muslimer är av att integrera sig i ett västerländskt samhälle!


 

Av Thoralf Alfsson - 15 september 2015 10:29

Enligt polisen ökar inbrotten kraftigt i Kalmar kommun. Under året har ca 175 inbrott anmälts till polisen. Det skall jämföras med 124 inbrott under hela 2014. Inte helt oväntat är de norra delarna av Kalmar (stadsdelen Norrliden) mest drabbad.


Nyligen grep polisen en liga som misstänks ligga bakom ett stort antal inbrott då det påträffades stora mängder stöldgods. TT och Barometern har skrivit om gripandet.


”Männen, mellan 25 och 45 år, greps i Växjö efter en större spaningsinsats. Vid en husrannsakan hittades stora mängder stöldgods som polisen försöker koppla till fler inbrott.

Männen som är hemmahörande i Kalmar län har gjort vissa medgivanden.”

 

TT och Barometern skriver att männen är hemmahörande i Kalmar län. Läsarna får nog utan tvekan känslan av att detta är en svensk stöldliga. Men en koll med Kalmar Tingsrätt ger en helt annan bild av de fyra männen. Enligt häktningsframställan framkommer följande.


Ingen har en adress i Sverige!

Två är medborgare i Albanien, var de två andra är medborgare framgår inte men tolk behövs.


Frågan är om det är asylsökande från Albanien på stöldturne i Sverige? I så fall är det inte första gången en asylansökan används som täckmantel för stöldturne. Läs artikel.

Eller handlar det om tiggare från Albanien som ”extraknäcker”?


Varför mörkar TT och Barometern identiteten på ligans medlemmar?

Varför är det så känsligt att ange att det handlar om utländska medborgare?


Det kan knappast handla om de pressetiska reglerna då tidningen Östra Småland i sin artikel anger att samtliga är utländska medborgare.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se