thoralf

Alla inlägg under september 2015

Av Thoralf Alfsson - 14 september 2015 11:59

 


”Under vecka 37 sökte totalt 4 503 personer asyl i Sverige, en ökning med 1 267 personer jämfört med veckan innan. 828 av de asylsökande under vecka 37 var ensamkommande barn, vilket är 106 fler än veckan innan.”


Migrationsverket.

 

Statsminister Stefan Löfven och regeringen är fullständigt handlingsförlamade. Andra EU-länder reagerar och agerar men i Sverige står det still. Nu har ca 8 000 sökt asyl under de två första veckorna i september. Närmare 1 600 är ensamkommande unga muslimska män. En situation som är fullständigt ohållbar för samhället och de svenska skattebetalarna.


Den mediekampanj som pågått de senaste veckorna har varit minst sagt intensiv med ett fokus på flyktingar och situationen i Syrien. Media trummar verkligen in i folks medvetande att alla flyktingarna kommer från Syrien. Man trummar även in att det är Assad i Syrien som måste stoppas, inte alls lika mycket fokus på IS längre. Är det hela sanningen?


Man behöver inte gräva särskilt djupt förrän man hittar statistik som pekar på något helt annat. Under 2015 har antalet asylsökande från Syrien minskat med hela 35 procent mot samma tidsperiod (jan-Aug) 2014. Mycket anmärkningsvärt!

 

Är det den bilden vi får när vi läser och ser svensk medierapportering? Hur många hade gissat att antalet asylsökande minskat från Syrien? Nej, troligen inte en enda om du gått ut på gatan och frågat människor. Inte en enda journalist hade heller inte känt till dessa uppgifter!


Fakta är att det är asylsökande från Etiopien, Afghanistan, Kosovo, Albanien, Ukraina och Mongoliet som ökar mest procentuellt. Vissa av dessa länder har ökat med mer än 100 procent i förhållande till motsvarande period under 2014.


Till och med statslösa har minskat med 40 procent!


Statistiken från Migrationsverket visar med all tydlighet hur verklighetsfrånvända svensk media är men det gäller även svenska myndigheter och inte minst regeringen med statsminister Stefan Löfven i spetsen.


Det är hög tid att tvinga bort Stefan Löfven från makten.
 

 Statistik från Migrationsverket.


PS


Var det moderaternas partiledare som intervjuades i Agenda? Eller var det en robotfloskelmaskin?

Av Thoralf Alfsson - 13 september 2015 20:18

I veckan kunde vi se ett inslag i Smålandsnytt om kvinnan som hade två ensamkommande barn boende i sitt hem. Hon framställdes som den riktigt goda människan av Smålandsnytt något som hon i viss mån bekräftade genom att säga att hon jobbade ideellt för Röda Korset. Det var nästan så att man kunde tro att hon hade dessa barn på ideell basis i sitt eget hem. Så är det sannolikt inte. Kvinnan får troligen ca 20 000 – 25 000 kronor i månaden för sin godhet från Växjö kommun. (jag väntar på exakta uppgifter från Växjö kommun). En större del av detta är också skattefri! Den sanna godhetenDet finns alltså en god möjlighet för alla att bli sin egen Bert Karlsson i sitt hem. Sedan rullar bara tusenlapparna in från kommunens skattkista av lånade pengar. Eller är det statens lånade penningar?

 

Sveriges kommuner och Landsting har en lista för rekommenderade ersättningar till familjehem. Något för alla som vill ha lite extra pengar på kontot.


Invandrarfamiljer kan till och med få betalt för att ta hand om sina egna barn i Sverige. Ingen uppger ju sin riktiga identitet!


Men om du nu inte vill ha någon inneboende i ditt hem finns det andra sätt att tjäna tusenlappar varje månad. Du kan bli en ”god man” för ett litet barn. Kalmar kommun har den senaste tiden sökt med ljus och lykta efter nya personer som vill ställa upp som God man för väldigt små barn om man skall tro deras reklam och foto. De är dock lite försiktiga med att visa hela sanningen.


 


Men läser du texten så förstår du nog att bilden inte riktigt stämmer med verkligheten utan är ett stort falsarium. Det handlar som vanligt om ensamkommande unga muslimska män till 80-90 procent. Unga män som i många fall döljer sin rätta ålder genom att inte visa upp några identitetshandlingar.


Svenska myndigheter utför heller inga ålderskontroller så du kan få förmånen av att vara God man åt en 25-åringen eller kanske till och med en 28-årig man från Afghanistan eller Somalia. En ny livserfarenhet som du kan ha stor nytta av i ditt framtida liv som minoritetsbefolkning i ditt eget land, Sverige!


Du har dock många sköna tusenlappar på ditt konto efter att du varit din egen Bert Karlsson så du behöver knappast klaga över tillvaron som en del av minoriteten i Sverige. Att du sedan inte tillåts utöva din egen religion, kristendom. Är ju knappast något problem då de flesta redan lämnat Svenska kyrkan idag. 


Länge leve godheten!


Av Thoralf Alfsson - 12 september 2015 23:13

Började dagen med att hjälpa till några timmar på Emmaboda marknad. Många givande samtal. De jag träffade är mer informerade om tillståndet i samhället än många tror! Många upprörda röster över de senaste dagarnas medierapportering.


Barometern hade igår 23 artiklar om asylsökande och flyktingkrisen. Dessutom ett antal artiklar om Kalmarsund Pride. Många var väldigt kritiska till vad de får i brevlådan och som de betalar dyrt för. Summerar man fredag och lördag blir det 34 artiklar om asylsökande och 10 om Kalmarsund Pride.


Fortsatte sedan till Kalmar vid lunch och hämtade mina kameror för att ta lite foto vid Prideparaden i Kalmar. I grund och botten ett riktigt spektakel och jag är mycket tveksam till om de deltagande riktigt inser vad de tar ställning för. Det gör definitivt inte den stora andelen barn som deltog. Jag skulle gissa att så mycket som 500-1 000 var barn!


 


Det framgår även av Smålandsnytts inslag hur många barn som gick i paraden!Jag fick närmare 200 bilder och en del kommer i blogginlägget andra sparar jag till bättre tillfällen. En sak kan jag i varje fall konstatera vissa företagsledare och tjänstemän deltog nog allra pliktskyldigast och hade nog helst avstått att på i paraden. I varje fall om man skall tolka hur de såg ut och hur snabbt de avvek från Larmtorget. Andra var mer roade.


 

Pontus "pussmunnen" Löfgren hade säkert sponsrat paraden med en hel del pengar.


Vissa profiler saknades eller så missade jag t.ex Henrik Rydström.


Av de politiska partierna såg jag S, M, C, MP och FP med banderoller eller liknande. SSU var också med i tåget. De skanderade ungefär så här.


”Inga rasister på våra gator,

In med bögar och flator”


Att SSU skanderade detta under paraden lär du inte få läsa i vare sig Barometern eller Östran. Synd att jag inte fick med det på ett filmklipp men det kanske någon annan läsare fick.


 


De skanderade extra mycket när det fick se mig. Men det säger väl mest en del om hur Socialdemokraternas återväxt ser ut.


Nu kan man knappast kalla prideparaden för mångkulturell, i varje fall så saknade jag den mest omhuldade gruppen och religionen i Sverige. Muslimer och islam! Inte en burka, niqab, slöja eller sjal så långt ögat kunde nå. Inga skäggiga män i vare sig pyjamas eller nattskjorta. Var inga muslimska föreningar inbjudna av arrangörerna? Eller hade alla avböjt? Fungerar inte integrationen i Kalmar trots ett integrationsråd som leds av bland annat Dzenita Abaza från socialdemokraterna.


 


En journalist överlämnade en liten prideflagga till mig på Storgatan. Väldigt snällt ;-) Eftersom entrén till källarmoskén låg bara 10 meter bort tyckte jag det var en lämplig placering.


 


En positiv sak var dock alla trevliga samtal jag hade under eftermiddagen. Det bådar gott inför framtiden. Landshövdingen Stefan Carlsson skulle hålla tal. Han ställde upp på ett foto innan talet.


 

 


 

 

 Av Thoralf Alfsson - 11 september 2015 15:01

 


Organisationen Folk och Försvar beskriver sig själva på följande vis.


”En öppen arena för fred, frihet och demokrati.”

 

Så öppen är dock knappast denna arena för fred, frihet och demokrati, det har vi Sverigedemokrater fått erfara vid ett antal tillfällen.


Nu har vi även fått ett exempel på lokalnivå. Den 26 september i samband med Ölands skördefest anordnar Folk och Försvar tillsammans med Länsstyrelsen, Försvaret, Hemvärnet, Borgholms kommun och Mörbylånga kommun ett arrangemang som man kallar ”Totalförsvar Öland” vid Stora Rör.


I programmet ingår ett antal uppvisningar under dagen med bland annat överflygning av JAS-plan men även en politisk del där Allan Widman (FP) och Åsa Lindestam (S) kommer debattera det säkerhetspolitiska läget och Sveriges försvarspolitik. Allan Widman är ordförande i försvarsutskottet och Åsa Lindestam är vice ordförande i riksdagen försvarsutskott. De lär säkert också ha ett antal lokalpolitiker med sig till Stora Rör.


När detta blev känt kontaktade jag arrangörerna och frågade om Sverigedemokraterna kunde få en möjlighet att delta genom att närvara med vårt lilla tält (3*3 meter) och informera besökarna om hur vi ser på det säkerhetspolitiska läget och försvaret av Sverige. Kontaktpersonen kunde inte ge ett direkt svar utan vi fick vänta till styrelsen för arrangemanget hade sitt sammanträde den 31 augusti.


Jag fick sedan nedanstående svar.


”Hej Thoralf!


Du ringde mig för någon vecka sedan och framförde önskemål om att få sätta upp ett tält och ha en kampanj under vår förevisnings/rekryteringsövning i Stora Rör den 26/9. Evenemanget genomförs av Totalförsvar Öland/ Stora Rörs Intresseförening i samarbete med Länsstyrelsen, Borgholms och Mörbylånga kommuner, Försvarsmakten och Folk och Försvar. Vi har beslutat att tacka nej till Din förfrågan/erbjudande.”


Jag blir beklämd över detta svar! Eftersom ingen motivering gavs i svaret så efterfrågade jag det och fick då följande svar.


”Hej igen Thoralf!

 

Syftet med evenemanget är att låta den breda allmänheten få kontakt med totalförsvarets olika delar. Detta i form av en förevisnings- och rekryteringsövning! Det är också en rättvisefråga. Skall ett parti beredas plats i området så bör alla övriga få samma möjlighet. Det ryms inte vare sig tids- eller platsmässigt.

Självfallet är ni liksom den breda allmänheten varmt välkomna att besöka evenemanget.”

 

Enligt min mening har redan De rödgröna och Alliansen beretts plats genom att de deltar i debatten. Sedan är det ju faktiskt de enskilda partiernas eget intresse att delta vid detta event. Om de inte visar intresse kan ju knappast vare sig vi eller arrangören belastas för detta. 


Tänk hur många gånger jag varit med om att 7-klöverns partier bjudits in till ett event eller debatt men där SD aldrig ens fått någon inbjudan.


Jag tycker att det är hemskt tråkigt att detta förhållningssätt fortfarande lever kvar trots att SD varit Sveriges största parti i några opinionsundersökningar!

 

PS

Jag har skickat ytterligare ett mejl till arrangörerna men de har valt att inte svara.

Av Thoralf Alfsson - 10 september 2015 21:15

När "läkaren" Reinfeldt fick ta hand om patienten Sverige ordinerade han 8 mg godhetspiller att intagas varje morgon. När "läkaren" Reinfeldt fick nytt förtroende ordinerade han samma godhetspiller på 8 mg både morgon och kväll men patienten Sverige har inte tillfrisknat.


Nu har "läkaren" Löfven tagit över och ordinerar istället 16 mg godhetspiller på morgonen! Med förhoppningen att patienten skall tillfriskna!


Stefan Löfven har kallat till presskonferens om Sverige tillsammans! En benämning som krackelerar redan innan trycksvärtan hunnit torka. Sverige tillsammans innebär att två miljoner väljare ställs utanför Sverige! Ett hån mot två miljoner väljare, i huvudsak svenska väljare! Stefan Löfven och hans rådgivare måste ha tappat kompassen.


Lotta Gröning har faktiskt en mycket bra krönika om Stefan Löfvens misslyckade satsning på Sverige tillsammans. Rubriken på krönikan är utmanande ”Sverige tillsammans för de pk”. Den har många bra poänger!


Det är tragiskt att man i dessa dagar måste vända sig till andra länder för att man skall få reda på fakta och vad det är som driver alla dessa ”flyktingar” just till Sverige. Danska TV2 ger delvis svaret.
Igår var det även debatt i EU-parlamentet om den så kallade flyktingkrisen. Nigel Farage talade klarspråk som vanligt.
Den tyska kanalen ZDF har gjort ett reportage om islam i Tyskland. Ett skrämmande reportage men samtidigt är det samma sak som vi hör vittnesmål om i Sverige. Samma flathet tycks råda i Tyskland som i Sverige mot att muslimer tillåts praktisera sina sharialagar och parallellsamhällen utan åtgärd från myndigheterna. Situationen lär knappast bli bättre efter den senaste tidens flyktingströmmar.Det är dags att säga ifrån i Sverige. I Sverige skall vi leva efter svenska lagar!


Kristina Winberg besökte nyligen den grekiska ön Kos. Hon har skrivit ner en del av sina upplevelser som har publicerats på Samtiden. Jag publicerar Kristina Winbergs text men även några av hennes foto från Kos.


"Jag kom nyligen tillbaka ifrån en resa till Kos, och det som en gång var en paradisö i Medelhavet har nu förvandlats till en ö av misär. Kos med sin population på 30 000 invånare har i år gett rum till lika många migranter som framförallt försöker ta sig vidare till Tyskland och Sverige.


 

Foto Kristina Winberg.


När jag frågade Polisen, myndigheterna och migranterna var de eniga i sin uppfattning om att situationen blivit totalt ohållbar. Parker har blivit avspärrade och de stränder som denna ö tidigare livnärde sig på via turismen har förstörts av sopor och avfall. Slagsmål, våld och brott har blivit en del av vardagen för lokalbefolkningen på Kos.


 

Foto Kristina Winberg.


Färden mellan Turkiet och Kos tar cirka 30 minuter och kostar mellan 13 000-23 000 svenska kronor. När jag pratade med två brittiska damer som delade ut förnödenheter fick jag höra historien om att de blivit slagna och hotade för att ha delat ut förnödenheter till kristna migranter – blåmärkena var fortfarande klart synliga på deras kroppar. De rykten om paradisländer i Europa som delar ut bidrag till asylsökande och permanenta uppehållstillstånd för de som påstår sig komma ifrån Syrien är en av de största dragkrafterna som motiverar många av migranterna att röra sig mot norra Europa. Det är oerhört oseriöst att påstå att den signalpolitik som Sverige skickar ut inte är en bidragande anledning till att folk är riskerar att drunkna i Medelhavet eller kvävas i en lastbil.


 

Foto Kristina Winberg.


En human invandringspolitik består inte av att ge de relativt få som lyckas komma till Sverige ett välkomnande i form av bidrag, boende och samhällsinsatser (som delvis finansieras av ett minskat humanitärt bistånd), för att sedan ge dem en eventuell chans på den allt mer krävande svenska arbetsmarknaden. För vissa slutar det helt enkelt i ett liv i det parallella samhället där fler utanförskapsområden växer fram. En bråkdel av den stora och växande summa pengar som varje år läggs på integration och migration hade kunnat rädda flera gånger mer liv om den spenderats på vaccin, mat och tillgång till rent vatten i de krigshärjade områdenas närområde.


 

Foto Kristina Winberg.


Situationen i Sverige är inte i närheten av den som för tillfället är rådande på Kos, vars innevånare nu är mycket oroliga. Deras tankar ligger på de 3 miljoner migranter som väntar vid Turkiets gräns på resan över. Och mina tankar går till de övriga partierna i Sveriges riksdag som tar från biståndet för att finansiera fortsatt massinvandring."


Kristina Winberg
EU-parlamentariker (SD)PS


På lördag är det Emmaboda marknad och Sverigedemokraterna kommer givetvis var på plats med sitt tält och ett antal förtroendevalda lokalpolitiker. Kom och träffa våra politiker under lördagen.


Barometerns Anders Blank försökte hänga ut mig i dagens tidning! Det gick inget vidare! Artikeln var full av sakfel och inte en enda delning på Facebook. Måste blivit en stor besvikelse för Anders Blank.
Av Thoralf Alfsson - 10 september 2015 10:36

SD största parti med råge.  Moderaterna nere under 20 procent! Fixat lite egen grafik ;-)


 


Hela mätningen för september månad – augustimätningen inom parentes


Vänsterpartiet 4,9 (7,5)
Socialdemokraterna 24,1 (23,5)
Miljöpartiet 6,7 (6,4)
Centerpartiet 6,6 (7,8)
Folkpartiet 4,1 (4,6)
Moderaterna 19,8 (21,1)
Kristdemokraterna 2,6 (2,0)

Sverigedemokraterna 26,5 (23,4)


Piratpartiet 1,3 (0,4)
Feministiskt Initiativ 2,7 (2,3)


Totalt har 1013 personer svarat i undersökningen från Nyheter Idag/Sentio mellan den 3 och 9 september. Mätningen är utförd med webbpanel.


Läs artikel med kommentarer på Nyheter idag.

Av Thoralf Alfsson - 10 september 2015 07:53

Trots den massiva kampanj som media bedrivet den senaste veckan går SD framåt i opinionen och sätter ett nytt rekord. Vi är nu större än moderaterna i denna mätning. Mycket glädjande!


Det dygnsrekord med besökare på min blogg som sattes i förra veckan med strax över 10 000 unika besökare slogs redan under gårdagen med 10 401 unika besökare. Mycket glädjande!


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se