thoralf

Direktlänk till inlägg 2 september 2015

DE GODA HATARNA

Av Thoralf Alfsson - 2 september 2015 12:13

Jag är inte det minsta förvånad över att det är Expressen och Tomas Mattsson som går i spetsen för det drev som nu pk-etablissemanget inom media drar igång för att ta heder och ära från Julia Caesar.

 

Den artikel som Tomas Mattsson låter publicera i Expressen skriven av Annika Hamrud är ett riktigt lågvattenmärke i svensk mediehistoria. Syftet med artikeln är att förnedra och smutskasta Julia Caesar, inget annat. Det är vämjeligt att läsa! Artikeln är inte ens i närheten av att vara seriös.


Annika Hamruds hat mot de skribenter som inte följer pk-medias ”riktlinjer” framgår med all tydlighet. Att beskriva den verklighet vi lever i och de politiker och journalister som styr och ställer på något annat sätt än vad hon själv anser rätt, framkallar Annika Hamruds hat. Att Tomas Mattsson sedan väljer att publicera artikeln i den utformningen sätter honom i samma skamvrå! Är Tomas Mattsson uppfylld av samma hat som styrt Fredrik Reinfeldt?


Vart tog de pressetiska reglerna vägen? Reglerna som media i tid och otid hänvisar till.

 

Artikeln handlar endast om ren och skär smutskastning av Julia Caesar. Vad är hennes brott? Är hon terrorist? Är hon en mördare? Nej, hon har bara skrivit krönikor och böcker med stöd av den yttrandefrihet som är en del av våra grundlagar. Terrorister och mördare behandlas med större respekt i Expressen.


Nu agerar Expressen både domare och bödel! Minst sagt osmakligt!


Jag gjorde en sökning på Expressens webbsida på ”Julia Caesar”. Det blev 12 träffar! Två av dessa var dagsaktuella, flertalet av de övriga träffarna kommer från skådespelaren Julia Caesar.


Inte en enda gång i Expressens historia har man tagit upp någon av de ca 200 krönikor som Julia Caesar publicerat under ca 5 års tid, inte heller en enda artikel om de böcker hon publicerat. Alla förstår säkert varför! Expressen och Tomas Mattsson har varit livrädda för att ge Julia Caesar publicitet! Inte en enda gång har Expressen bemött Julia Caesars krönikor på nätet. Trots att de väckt stor uppmärksamhet och intresse i sociala medier. Nu har Expressen identiteten och då låter man drevet gå! Ynkligt av Tomas Mattsson.


I artikeln radar Annika Hamrud upp citat som hon anser anmärkningsvärda. Varför har aldrig Expressen tidigare lyft fram och bemött åsikterna i Julia Caesars krönikor eller böcker?


Karin Olsson från Expressen säger i radion idag att artikeln uppfyller de pressetiska reglerna.


Med identiteten säkrad kan de goda hatarna gå till attack och utnyttja hela mediekåren i en frontalattack. Risken är dock stor att det får raka motsatta effekten på vad Expressen och Tomas Mattsson förväntar sig.Peter Akinder i Östra Småland vill också vara duktig idag. Han har fått högerextrema på hjärnan i sin ledarartikel! När vänsterextremister utför sina attacker ojar sig sällan Peter Akinder över att det skulle vara ett hot mot demokratin.

Eller när fackförbund utesluter medlemmar på grund av att de endast är förtroendevalda Sverigedemokrater. Eller en anställd sparkas på grund av sitt förtroendeuppdrag som Sverigedemokrat.


Då anser inte Peter Akinder att det är ett hot mot demokratin!


https://www.facebook.com/sammy.SD.augustsson?fref=ts


Läser att dansk TV kontaktat honom angående uteslutningen. Från svensk media och Peter Akinders egen tidning är det uppenbarligen helt tyst.


Det är sanningens Sverige som det är "förbjudet" att skriva om i media.


  
 
Stefan K

Stefan K

2 september 2015 12:35

Om alla fackanslutna som redan eller kommer att sympatisera med SD, väljer att lämna facket med omedelbar verkan. Hur blir reaktionerna då?

Att tysta kritiker, var förekommer det? Jo, i stenhårda diktaturer och i dessa diktaturer är det journalister man försöker tysta. I Sverige är det journalister som försöker tysta kritiker.

Ur led är tiden.

http://nykping.blogg.se

 
Lotta

Lotta

2 september 2015 12:37

Inte heller skrev den "gode" Akinder en stavelse till stöd till de anhöriga till de båda mördade på IKEA. Han är ännu en i raden av de som är så genomsyrade av hat mot SD att de inte ser eller märker hur landet håller på att gå under.

http://youtu.be/LPjzfGChGlE

 
Ingen bild

Urban Jakobsson

2 september 2015 12:43

En annan som spyr galla över SD är Bo Frank.Vad jag har reagerat på är att han alltid stavar SD med små bokstäver,ett sätt i hans värld att förmiska SD,det går väl sådär.

 
Lotta

Lotta

2 september 2015 12:59

Någon som vet hur man blockar slaskmedia på iPhone och iPad? Har kollat på AdBlocker men den funkar tydligen in om man använder Safari? Hoppas även att många, många läser Julia Caesars krönikor men även stödjer henne genom att köpa hennes böcker.

http://youtu.be/LPjzfGChGlE

 
Ingen bild

Pelle

2 september 2015 13:11

Desperationen inom PKmedia är långt gången, och avslöjandet får nog motsatt effekt. Journalister som jagar sjuk 70åring. Hamruds adress är lätt tillgänglig på nätet, hon kommer säkert få ett och annat besök som stör lugnet för henne och frun.

 
Ingen bild

Demokratur

2 september 2015 13:13

Facket... Ha, ha, ha. Gammelmedia. Ha, ha, ha Sverige har blivit ett motbjudande land. Bara plats för viljelösa, icke-tänkande ynkryggar. Här finns ingen framtid. Det är över.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 september 2015 13:16

Julia Caesar är nu i riskzonen för hatbrott. Hoppas att hennes närmaste nu ger henne skydd i sina bostäder. Och att pålitliga sverigevänner i hennes omgivning också gör det.
Organiserad massbränning av Expressens pappersupplaga på något torg, kanske också vore bra...
En organiserad kampanj mot deras annonsörer är också en bra metod..
Men däremot är hatmai till Hamrud helt fel väg att gå.

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

2 september 2015 13:18

Varför är folk medlemmatr i facket? Särskilt LO, en politisk pösmunkorganisation, som skickar miljoner till Swe-Tsaren, landets dödgrävande statsminister.

Ps. Är ex Pressens vidrige Thomas Mattsson tvillingbror med Dan Kräkman-Eliason? Lika vidriga typer och svåra att skilja på.

 
Ingen bild

Martin

2 september 2015 13:22

Bra uppmärksammat av Thoralf! Särskilt att Expressen inte har skrivit ett knyst tidigare, väldigt tydligt att de inte har något intresse alls att informera sina läsare. Deras enda intresse är att uppfostra sina läsrare, rena rama propagandaorganet.

 
Ingen bild

Maja Dacke

2 september 2015 13:31

Transportarbetarförbundet har alltså i sina stadgar att ingen medlem får vara sverigedemokrat. I så fall förstår jag. Och frågar när den klausul/paragraf lades in i stadgarna. Före eller efter SDs inträde i RD?När?

Är det inte dags att kalla in EU i processen? I EUs 'stadgar' står det ju helt annorlunda. Men som vanligt med dögrävare så följer man EU bara när det passar.

Å andra sidan kommer saker och ting som är värre att hända runt mitten av september så ... ... ...

 
Ingen bild

Niklas R

2 september 2015 13:32

Pressens s.k "etiska" regler är bara humbug eftersom de används bara för att tidningarna skall ha en ursäkt att inte säga sanningen. Så som "reglerna" är utformade så skulle egentligen ingen artikel bli skriven som sa någonting om de faktiskt följde dem till punkt och pricka.

Så pressens "etiska regler" är löjliga och patetiska samt betyder inte ett skit.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

2 september 2015 13:57

Pelle
Du säger att -journalister jagar en sjuk 70åring
andra säger handikappad till den gräns av att hon kan dö av stress.
Jag blir så nyfiken.
Alla som skriver dessa fraser borde vara insatt. så vad har Julia ceasar för sjukdom/handikapp?

 
Ingen bild

Tony

2 september 2015 13:59

Och som inte det är jävligt nog ändå, så får
Fredrik Reinfeldt sitta i Morgonsofforna och göra
reklam för sin bok?? Har inte den mannen skadat landet
så det räcker, ska han nu göra det i bokform också
Den mannen har så mycket sjukt på sitt samvete så
han borde enligt mitt förmenande skaka galler idag!


KÖP INTE BOKEN!

 
Ingen bild

Tor Rusk

2 september 2015 14:13

Marika Formgren uppmanade till bojkott av DN. Jag vill uppmana till bojkott av ALL slaskmedia, inklusive SR/TV. Varje gång man går in på en dylik hemsida får dom ett "ping". Ju fler ping ju större orsak att annonsera. Svält ut dom. Ekonomin styr allt. Även för en arbetslös journalist.

 
Ingen bild

Tant Gul

2 september 2015 14:20

Läs Julia Ceasars krönika på engelska om landet ANNORLUNDA:

http://gatesofvienna.net/2013/06/we-changed-our-lives/

 
Ingen bild

Maja Dacke

2 september 2015 14:31

Mats (ateist) Proffstroll - hade du läst JCs senaste krönika så hade du vetat allt du undrar om. Skyll dig själv! Eller leta upp snaphanen.dk ...

 
Ingen bild

Odalbonde

2 september 2015 14:35

Nu är det uppenbart för alla och envar att kulturkommunisternas "tolerans och öppenhet" är en lögn. Bojkotta gammelmedia för din hälsa och själsro.

 
Ingen bild

V6

2 september 2015 14:53

Du skriver att Exp inte publicerat ngn av hennes krönikor. Det kan man väl delvis förstå med den rasbiologiska och ibland rent nazistiska retorik.
Delas har båda journalisterna som ni menar "förföljt" henne efter alla pressens etik regler försökt henne att bemöta det de tänkte publicera. Hon avböjde.
3 gånger under 12 månader har de knackat på för en kommentar. Det kan inte klassas som trakasserier.
Så under lite drygt 1 år har 2 oberoende grävande journalister försökt nå henne för att kommentera det hon skriver. Hennes svar....publicera deras telefonnummer med full vetskap vad det skulle få för effekt bland de högerextrema krafterna.
Att du Thoralf inte tar direkt avstånd från opinionsbildare som skriver om rasbiologi och levandsrum är en skam. Oavsett om du delar hennes syn på det hela taget.

Thoralf Alfsson

2 september 2015 15:32

Sluta med ditt tjafs om rasbiologi och nazistisk retorik. Jag tar avstånd från båda och det har jag alltid gjort.

Klistra inte på mig något som jag inte står för!

Du kan ju granska alla mina blogginlägg så förstår du kanske vad jag säger.

Varför granskar du inte vad diverse vänsterextremister uttrycker på sina bloggar? Där kan du hitta mängder saker som du kan ifrågasätta med liknande retorik.

 
Ingen bild

Dille

2 september 2015 15:30

Hetsen mot JC i Expressen vilar på osaklig grund. Så kallas det rasistiskt att beakta det där med iq. Det är bara det att iq finns. Det finns mätningar av iq och självaste FN listar iq i olika länder.
Det är stor skillnad mellan olika länders folk, om man får tro FN.

 
Ingen bild

Kalle

2 september 2015 15:35

Inte populärt att avslöja Julia Ceasars namn!!! Ingen av de andra rikstidningarna har hängt på Expressens avslöjande av Julias riktiga namn utan länkar i en del fall till Expressen.

Tycker även de andra tidningarna att Expressen klart har gjort en idiotdum publicering???

Andra rikstidningar sympatiserar nog inte med Expressens burdusa publiceringar!!!

 
Ingen bild

Clas

2 september 2015 15:47

Jag har inte köpt eller läst expressen på de senaste 30-40 åren. Jag besöker aldrig deras hemsida. Jag har ingen TV, lyssnar aldrig numera på SR, prenumererar inte på någon riks- eller lokaltidning utan läser endast utländsk media och svensk alternativmedia. Det är således svårt för mig att utöka min bojkott av s.k "mainstream media".

Jag har i alla fall i dag beställt Julias bok "Världsmästarna". Ska bli intressant att läsa. Funderar på fler sätt jag kan stötta Julia och sätta käppar i hjulet för expressen och övrig slaskmedia.

 
Ingen bild

Eric H

2 september 2015 15:57

Först en blomma till Thoralf för att han stavar rätt: "Julia Caesar" och inget annat.
Nu måste vi tycka rätt allihopa för annars åker vi på däng.
En namnpublicering ger ju våldsvänstern goda möjligheter till nattliga aktiviteter, förmodligen bara en tidsfråga.
Är der kanske dags att publicera Mattsons, Helins och Wolodarskis hemadresser, också?

 
Svensson

Svensson

2 september 2015 16:06

Vad ni än gör,köp inte Reinfeldts bok,nu ska vi som läser böcker,ge igen för dessa åtta år,då vårat land vart nedmonterat,han har stulit tillräckligt mycket av våra skattepengar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Lotta

Lotta

2 september 2015 16:16

Läs vad de goda skriver:

https://mobile.twitter.com/Schyffert/status/638950114661396480

https://mobile.twitter.com/hashtag/juliacaesar?ref_src=twsrc%5Etfw&src=hash

Asgamarna har fått vittring, allt tack vare en till synes glittrande glad och nöjd Annika Hamrud som efter sitt stordåd heroiskt flydde till USA.

"Annika Hamrud ‏@ahamrud
Det finns wifi på planet! Men herre vilket liv det var här :-)"

Signaturen V6 ljuger. JC har publicerat Niklas Orrenius mobilnummer INTE Hamruds. Frågan är då om Hamrud ljuger när hon påstår att även hon fått hotsamtal eller om hennes telefonnummer liksom Niklas Orrenius kanske går att hitta på andra vägar? Jag har läst många av Julia Caesars krönikor och vet att de alltid är uppbyggda med gedigna källor för den som ids titta. Till sist undrar jag om vilken artikel som får mest spridning, en artikel på Snaphanen eller en i Expressen? Fattar du vidden av den skada Annnika Hamrud åsamkat Julia Caesar?

http://youtu.be/LPjzfGChGlE

 
Ingen bild

Hm

2 september 2015 16:16

@Mats
Ring x-pressen och fråga.
@V6
De telefonnummer som angivits går väl till deras arbete? Har du problem med det? Din kommentar i övrigt är bara löjlig.

 
Ingen bild

Putte

2 september 2015 16:36

Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om det någon gång i en avlägsen demokratisk framtid skulle visa sig att Annika Hamrud är en gammal STASI-kärring.

 
Ingen bild

Lasse

2 september 2015 16:39

Dags att spränga varenda tidningshus i Sverige, eller måste vi vänta till IS kommer?

 
Ingen bild

Mia

2 september 2015 16:40

Vad tycker du om att Barbro Jöberger hänger ut Orrenius telefonnummer med syfte att han ska få dödshot och hotas? Är det okej när hon gör det?

Thoralf Alfsson

2 september 2015 17:10

Julia Caesar citerar ett meddelande från Niklas Orrenius där han angett sitt mobilnummer till sin arbetstelefon.

Sedan är det din mycket obehagliga och personliga uppfattning att anledningen skulle vara att han skall få "dödshot och hotas". Jag delar inte den uppfattningen.

Julia Caesar har inget ansvar för vad andra personer gör. Media hänger också ut personer ganska ofta, trots pressetiska regler och det tycks inte vara något problem.

 
Ingen bild

robert

2 september 2015 16:59

Varför tar dom upp hennes sjukdomshistoria? Om inte för att ta ära av henne? Framställa henne som klandervärd.
Är ändå förvånad att expressen lyckades sjunka lägre i mina ögon. Dom var redan på absoluta botten... trodde jag.

 
Ingen bild

Hacke

2 september 2015 17:00

Som någon så träffande twittrade:
Förr var bödlarna utrustade med bila och kåpa, i dagens Sverige med tangentbord och pressleg. Själv har jag svårt att finna ord för Mattssons och hans fotsoldaters vedervärdiga våldtäkter på yttrandefriheten. Kan Sverige verkligen längre betraktas som en rättsstat?

 
Skogdviol

Skogdviol

2 september 2015 17:23

Varför är man medlem i transport? Vad konkret gör dom för att förbättra svenska transportarbetares villkor? Varför försöker dom att styra medlemmarnas åsikter?
Man kan vara medlem i en A-kassa och behöver inte bekänna sig till åsiktsdiktaturen.

http://SVERIGE

 
Ingen bild

Gute

2 september 2015 17:38

Det här jävla skamgreppet att hänga ut privatpersoner som har valt att ha åsikter anonymt, kommer att bli ett rejält bakslag för media som har valt den linjen.

Jag har hört massor av folk som har förbannat Expressens offentliga skampålar av individer som uttrycker sig dumt eller kontroversiellt på nätet. Helt vanligt folk i samhället.

Jag anser att Tomas Mattsson är den värsta svinpälsen i historien inom kategorin chefredaktör.
-Han har missbrukat sin ställning för att bedriva hetsjakt på folk som inte tycker som han vill!

 
Ingen bild

Lotta

2 september 2015 17:46

@Mia

Hur vet du att de som påstås hotat Orrenius hittat hans mobilnummer i Julia Caesars krönika? Han har ju själv lagt ut det på Twitter vid åtminstone 2 tillfällen. Annika Hamrud som avslöjade Julia Caesars identitet påstår att hon också fått hotsamtal. Ljuger hon eller går hennes telefonnummer liksom Orrenius hitta någon annanstans?

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 september 2015 17:48

Expressen har gått från sk-ttidning till en vedervärdig tidning. Det skedde när man publicerade artikeln om Julia Caesar. Deras journalister gick samma väg samtidigt...

 
Ingen bild

Pharell

2 september 2015 18:15

Vi har aldrig sett några som helst bevis på att hot förekommer. Man skriver det var gång, men i verkligheten så har det förmodligen aldrig hänt.

Varför publiceras inte hoten? Fram med mejladresser till de som hotar eller ännu bättre namn på de som hotar.

Ni kommer aldrig att få se någondera för de existerar bara i sinnesvärlden hos skribenterna. Används flitigt som något slags försvar för de lögner de skriver dagligen.

 
snoffsan

snoffsan

2 september 2015 18:15

Du ställer alldeles för många frågor som dessa skall besvara, kommer aldrig att hända. Ty dessa har inte den förmåga att kunna svara på en enda av dem. Sorgligt nog.
Idag används våld, hat och drev. Inget intellektuellt där inte.
Tror aldrig att vi någonsin kommer kunna få ett enda vettigt svar varför de gör som de gör.
Det är bara att beklaga att vuxna gör som de gör, i tron att det gör något gott, utan att ha förmågan att inse att varje handling är ytterligare ett steg rakt ner i avgrunden. Ungefär som att såga av den gren man sitter på.
Fast vi får väl trösta oss med, att sanningen kommer alltid i kapp, för eller senare.
Tack för allt du lagt upp på så kort tid. Tänk på att andas och vila också. Snart dags att ta över skutan.

http://7wm2zu47tn

 
Ingen bild

F.O.LIDGREN

2 september 2015 18:21

Bra debatt här.Man kan undra hur Svenska Transportarbetareförbundet tolkar tesen om " alla människors lika värde."
I förbundets praktiska handlande förhåller det sig tydligen inte så. Vissa medlemmar är mer värda än andra. Allt detta får mig att tänka på Orwells bok vid namn ´Djurfarmen´ (1984).
I denna sagovärld är alla jämlika. Men en del djur är i boken m e r jämlika än andra.

 
Ingen bild

kalle

2 september 2015 18:22

nu borde alla filma och söka i dataregister på media-arbetarna
( kalla dom inte Journalister, det är en yrkestitel som inte finns kvar i Sverige) på expressen och DN. 2,5 -3 miljoner personer som redan är uppväckta ur Politisk korrekt indokrinering har möjlighet att lägga ut sin filmer och information på nätet. dom kommer inte kunna få en lugn stund nånstans, så länge de förstör samhället. fler personer kan göra som Granskning Sverige och lägga upp sina interjuver på youtube.

 
Ingen bild

Rune

2 september 2015 18:29

Gute skrev:
"Jag anser att Tomas Mattsson är den värsta svinpälsen i historien inom kategorin chefredaktör."
----------------------
Håller helt med! Men hur kan Bonniers som förr var så vänliga ha sådana personer på sin lönelista?

 
Ingen bild

Grålle

2 september 2015 18:36

Man måste ju ändå ge Expressen lite credit - det är ju en tidning som börjat från botten och lyckats hålla sig kvar där!

 
Ingen bild

Gute

2 september 2015 18:39

”Därför publicerar SvD inte Julia Caesars namn”
http://www.svd.se/darfor-publicerar-svd-inte-julia-caesars-namn

Här ser vi den milsvida skillnaden mellan god journalistik och slaskpress med en tydlig politisk agenda!

 
Ingen bild

Tony

2 september 2015 18:50

Det (O)Lustiga med skitjournalisternas uthängning av
Julia Caesars person, är att hon bara beskriver allt
som går och har gått snett i dagens Sverige. Att hon
dessutom gör det på ett förbannat bra sätt, där alla
får klart för sig vilka klandervärda figurer journalister
i Sverige är (med få undantag), ja det är naturligtvis
svårt att smälta för dessa lögnhalsar.

I Kvällens kultur nytt står en av dessa obehagliga
figurer, Sydsvenskans Andreas Ekström och gnäller
om hatsajter. Det vill säga samma man som beskrev
miljoner Sverigedemokrater som LÅGPANNADE AS när
han fick klart för sig att SD var på god väg att
bli Sveriges största parti???? Och som han dessutom
inte har vett att be om ursäkt för. Här syns tydligt
vilka låga figurer som kallar sig journalister, och
han ska nog inte förvåna sig, om det slår över hos
någon person, vilket jag inte hoppas för denna persons
skull. Men så mycket som dessa skitjournalister jävlas
med befolkningen, så kan nog vad som helst hända!

 
Ingen bild

Lotta

2 september 2015 18:52

Expressens kulturchef Karin Olsson hoppas att Julia Caesar inte skall bli utsatt för hot och hat men svär sig fri från ansvar genom att säga att det i så fall är en polissak. Varför hade hon inte samma åsikt när det gäller Orrenius och Hamrud dvs att de hot de påstås fått är en polissak som inte JC skall lastas för?

 
Ingen bild

Lars johansson

2 september 2015 18:58

Som Putte skrev om Hamrud som stasikärring? Vem vet,men det vi vet är att de svenska arkiven över de som var med-överlöpare, som i lönndom samlade uppgifter om svenska medborgare är stängda.Det säger oss att det finns mycket skumt där!Säkert många i pk-eliten finns avslöjade som de landsförädare de är.

 
Ingen bild

Lotta

2 september 2015 19:01

Nu förvanskas historien allt mer. På bloggen ljög signaturen V6 om att JC publicerat både Orrenius så självspridda samt Hamruds telefonnummer. På rapport kunde man höra i Kulturnyheterna att telefonnummer samt adresser publicerats. Innan dagen är över har man säkert lagt till både misshandel och mord på de stackars utsatta "journalisterna" allt utfört av "den hemska" Julia Caesar. För det vet ju alla att det som står i tidningen och sägs på TV är alldeles sant.

 
Ingen bild

Hasse

2 september 2015 19:09

Kalle!
Jag delar helt och hållet din uppmaning, om vi hjälps åt så kommer vi att finna........ vi kan börja med Orrenius och Hamrud. Därefter kan vi syna medarbetarna på SR/SVT:s vänsterborg på Gärdet i sömmarna, där finns mycket att hämta var så säkra.

 
Ingen bild

OH

2 september 2015 19:13

När vi folket tänkt över det som Mattsons blaska utsatt en hederlig person för ger det ännu fler röster till SD.

 
Ingen bild

Christer

2 september 2015 19:14

De flesta som kommenterar i Thoralfs blogg är sansade personer. Hat och hot tycks vara modererat, vilket du ska ha credit för Thoralf. Dessvärre finns det sajter där hat förekommer flitigt, och det är ur såna som Thomas Matsson hämtar sin näring, - och sitt hat. Som jag ser det är Sverige så splittrat i synen på invandringen att dialog är i princip omöjligt.
Jag har röstat med SD de senaste 3 Riksdagsvalen. Att jag drogs till SD beror i första hand på SD:s syn på invandring, islam och synen på kriminaliteten, våra synsätt sammanfaller på främst de punkterna.
Att öppet kunna kritisera dessa företeelser är dock inte möjligt längre i detta land - Även om du låter logiken tala, och undanhåller dig från rasistiska eller hatiska kommentarer. Att göra det öppet, innebär också att risken för en tegelsten genom fönstret om natten också är stor. Alla dras under samma kam, oavsett om du är saklig som Timo Sarandaji, eller en "tönt" i ett kommentatorsfält utan språklig finess. Detta är det "goda hatet"! Ty i det moderna DDR har vi åsiktsförbud! Och att hänga upp sig på "hatet" är endast en förevändning, det är det fria ordet man vill åt.

Tänker ibland på vad som var tillåtet att säga i det "gamla" Sverige. Jag minns när Sven Stolpe kom i dispyt med "Båstadspastorn" Ingemar Simonsson och Stolpe deklarerade att "såna som Simonsson skulle skäras i strimlor och bäras ut på ett dasslock"! Ord och inga visor, men Stolpe blev inte uthängd för det. Det var på något sätt högre i tak förr! Och Stolpe var heller inget hot mot etablissemanget inte att förglömma. Men skulle någon använda samma önskan riktad mot Matsson, Wolodarski, Orrenius eller Hamrud så skulle det inte ses som metafor med språklig finess, utan ett reellt hot som betingar dygnet runt bevakning av SÄPO.

 
Ingen bild

Skånepåg och konen

2 september 2015 19:19

O.T

http://www.mynewsdesk.com/se/ekonomistyrningsverket/pressreleases/utgifterna-foer-migration-och-integration-oekade-med-drygt-1-miljard-i-juli-1207971

Skulle vara intressant att få veta de totala migrationskostnaderna för juli och inte enbart den aktuella ökningen?

 
Ingen bild

wallrafra tillbaka

2 september 2015 19:19

jan helin lugnade ner sitt tokeri efter att han fick hembesök av folk som ville göra reportage om honom.

dom som bor i området där expressen arbetare bor borde kunna filma dom när de handlar och göra hembesök för reportage. bara fråga dom på stan om deras arbete. det kommer göra dom spaka. till slut kan de bara umgås med varandra inom pk-sfären. aldrig kunna handlöa gå på bio eller vistas bland folk för de konfronteras med folket som de hatar.

 
Ingen bild

Åkare

2 september 2015 19:20

För ett antal år sedan skaffade jag trafiktillstånd till mitt åkeri. Det komiska var att det hann knappt landa i brevlådan förrän jag blev kontaktad av transport som påpekade att jag bedrev verksamhet inom deras avtalsområde. Jag påpekade för dom att jag inte hade någon anställd, men se det hjälpte inte, de tyckte att jag skulle skriva på kollektivavtalet ändå. Det blev så i alla fall, men nu måste det uppstår en del huvudbry eftersom jag är sverigedemokrat. Kanske jag blir kontaktad igen och dom vill riva upp kollektivavtalet. Sådana stora och knepiga frågor får man sällan svar på, den lever får se.

 
Ingen bild

Helene

2 september 2015 19:26

Kommer nu Sverige få sin, mig veterligen, tredje politiske flykting? Först Mauricio Rojas som mer eller mindre landsförvisades för sina åsikter kring invandringsrelaterad brottslighet. För en tid sedan tvingades Ingrid Carlqvist fly landet då hoten från vänsterhatet blev alldeles för påfallande. Ska nu även Julia Caesar tvingas på fly landet? För vad då? Jo, för att hon har uttryckt sin sorg och oro för det land hon växt upp i och älskat håller på att falla i bitar. Hon beskriver i sina krönikor situationen i landet och som den svenska, klonade journalistkåren gör allt för undanhålla befolkningen. För det blir hon nu kallad "högerextrem".

 
Ingen bild

Morningstar

2 september 2015 19:57

Julia har redan blivit hotad med misshandel på Twitter. Kontot verkar sedermera ha blivit raderat.

https://pbs.twimg.com/media/CN46yayWsAAqapx.jpg

Samt även näthatad av ett sina egna barnbarn.

https://pbs.twimg.com/media/CN6ZHS_WoAAfm_v.jpg

Låt oss samla på allt näthat mot Julia vi kan hitta så samlar vi det i en pdf-fil lite senare. Så kan dom få det där med näthat tillbaka rakt i ansiktet var det lider.

Thoralf Alfsson

2 september 2015 20:02

Sorgligt!

 
thojuh

thojuh

2 september 2015 20:49

@ Realisten vad är du?
Sitter du och begrundar dom kloka inläggen
som presenteras här varje dag på bloggen.

Känner du dej torftig när du i efterhand läser dina kommentarer?

Det bör du göra, för du har gett begreppet BYFÅNE
en ny innebörd.

Byfåne= Realisten

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 september 2015 20:58

Expressens uthängning av Julia Caesar kommer att bli en märkesdag i svensk politisk historia.
Detta skamgrepp kommer att utlösa en folklig vrede och reaktioner av en storlek som ingen i media kan föreställa sig..
Köpbojkotter, bojkotter mot annonsörer och ett ännu större stöd för SD...

 
Ingen bild

Exilenskalman

2 september 2015 21:31

Tragiskt. Vem som helst med mer än två hjärnceller inser att uthängningen av JC bara har ett syfte: Att tysta henne. Det man från slaskmedia sysslar med är inte, vilket vore normalt i ett demokratiskt land, att bemöta hennes krönikor med argument och fakta om sådana finns. Nu är det ju ytterst tveksamt om sådana fakta och argument finns men det borde ju inte vara så svårt att sätta dem på pränt i så fall. Istället ägnar man sig åt ett offentligt karaktärsmord på en äldre, sjuklig kvinna och kastar henne åt vargarna i form av de vänsterextrema våldsverkarna. Skam är bara förnamnet.

 
Ingen bild

Argus

2 september 2015 21:36

För de som har blodtrycket under kontroll och ett tuggben i beredskap kan jag rekommendera den kulturmarxistiska svada i "Public service": http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6245952

Jag är inte religiös men jag tror på att den universella rättvisan kommer att straffa vissa personer.

 
Ingen bild

Anonym nätskribent

2 september 2015 21:51

Till alla anonyma nätskribenter
Skicka era texter till Thomas Mattsson chef för Sveriges nya censurmyndighet Expressen för granskning och godkännande innan ni publicerar dem på nätet, om ni inte vill hamna i onåd hos Mattsson som kan uppfatta era texter som hatiska och bestraffa er med att röja upp er identitet och publicera namn och bild på er i sin blaska.
Ni vet väl att landet är fullt med både AFA och IS-terrorister som står till Mattsson förfogande?
Vems vill leva ett liv under ständigt dödshot som Samman Rushdie och Lars Vilkas lever, eller gå samma öde till mötes som Theo Van Gogh och satirtecknarna på Charlie Hebdo?

 
Ingen bild

Demokratur

2 september 2015 21:55

För er som tänker lämna denna ankdamm. Tänk på att om man vill ha full pension (även garantipension) måste man, tyvärr, bosätta sig inom EES/EU området. Men det viktiga är ju att slippa Sverige. Det finns platser på behörigt avstånd där man kan betrakta eländet med full utdelning ekonomiskt sätt.

 
Ingen bild

Jakob

2 september 2015 22:03

Varför får inte media kritiskt granska anonyma bloggare som sprider falsarier? Problemet är att dessa bloggar har ett så starkt genomslag och tas som sanningsspridare utan att få kritiseras. Vem är det då som sprider hat? Är det demokratiskt tycker du?

Thoralf Alfsson

2 september 2015 22:08

Det kanske vore bättre att de granskade de fakta eller det du kallar för "falsarier". Men det är de inte alls intresserade av.

Expressen har inte granskat en enda av 200 krönikor skrivna av Julia Caesar! Inte en enda!

Varför har Expressen inte gjort det Jakob?

 
Ingen bild

Lena

2 september 2015 22:33

@Thoralf 17.10 som svar till sign. Mia och flera andra svar till diverse personer - dina svar är suveräna - jobbar du som bäst under press?

@Lotta dina många inlägg idag, jag har tagit del av alla som varit suveräna, ex twitter med Schyffert, man undrar ju hur det står till med karln.

@Christer
Så bra, precis vad som bör repeteras: "näthatet är bara en förevändning, det är fria ordet de vill åt". Så sant!

@Tjojuh 20.49
Du fick mig att skratta högt och länge;)... viktigt med humor!

Thoralf Alfsson

2 september 2015 22:42

Tack Lena! Trevligt med lite debatt!

 
Ingen bild

märta

2 september 2015 22:35

- demokratur. Vilket land rekommenderar du då? Vill inte vänta tills pensionen. Har för många år kvar. Vilket land är då lämpligt?
Tacksam för svar.

Thoralf Alfsson

2 september 2015 22:43

Portugal kanske med tanke på skatten.

 
Ingen bild

Jakob

2 september 2015 22:39

Hur förklarar du JCs resonemang om iq, vad vet hon om det? Det är falsarier, eller?

Thoralf Alfsson

2 september 2015 22:49

Jakob, du borde läsa på lite skrev jag tidigare idag.

Är United Nation en tillförlitlig källa för dig. Eller står FN för falsarier också?

Läs på följande länk. Det är den Julia Caesar hänvisar till. Menar du att FN ägnar sig åt rasism och rasbiologi?

Jag förväntar mig svara på dessa frågor när du läst vad som skrivs på länken.

http://hdr.undp.org/en/content/table-1-human-development-index-and-its-components

 
skogsstjärna

skogsstjärna

2 september 2015 22:57

Flera av dessa intyg från olika universitet i världen är bara fusk. Hur ska svensk säkerhetskontroll förhålla sig . Är det ok enligt svenskt förmenande att ljuga i hop sin examen eller finns det kontroller för detta ?Ska svenskar låta sig opereras av doktorer med ofullständiga kunskaper bara för att tillfredsed ställa systemet.

http://sverige

 
Ingen bild

Lena

2 september 2015 23:03

Uppdrag granskning var bara sorgesamt att se - tjena vilka journalister det finns. Orkar inte ens referera.

På Aktuellt debatt mellan Anne Lööv och Jimmie Åkesson som Jimmie naturligtvis tog hem utan bekymmer, däremot reagerade jag i inledningen då endast Anne Lööw presenterades. Så de "glömde" bort att Jimmie Åkesson skulle vara med.......... Svt satans svinpälsar! Snacka om att provocera fram hat! De är mycket skickliga på detta Svt.

Senare under "Kulturnyheter" togs debatten om Julia Caesar och krönikan "Mardrömmen" upp. JC framställs som rasist och att hon hotar Orrenius och Hamrud. Någon chefsjournalist so heter Giertta på tidningen Journalisten uttalar sig. Hon ljuger som en häst travar och ler generat - DET var medmeten lögn, annars är hon bortom allt förnuft. Hon påstår att "högersajterna" känt att de fått vind i seglen i sommar och tagit ett kliv framåt. Offren är Orrenius och Hamrud, men inte ett ord om att Expressen ALDRIG kommenterat JC s krönikor tidigare. Problemet är att detta västerfolk sitter och tjuvläser krönikorna men aldrig kommenterar detta. De låtsas som att de aldrig skrivs, inte på 5 år. Som sagt de beklagar sig över "näthatet" som bara är en ursäkt de gömmer sig bakom. Egentligen är de ute efter det fria ordet! Och dessa lögnare är själva producenter av hat i stor skala. Hur ska man kunna lita på dessa människor? De saknar sant och vett!


 
Ingen bild

Demokratur

2 september 2015 23:20

@Märta
Vill egentligen inte avslöja då jag är rädd att PK-folket kommer efter. Men Thoralf är bra på det... Finns ju avlägsna öar till detta land. Sedan finns det en väldigt avlägsen ö som ingår i EES/EU om jag fattat rätt men den avslöjar jag inte :-)

 
Ingen bild

Jakob

2 september 2015 23:26

Finner inget om iq i rapporten du länkade till, gör du?
Jag förstår inte vad du vill säga med den rapporten?

Thoralf Alfsson

3 september 2015 06:59

Men är du alldeles trög?

Måste jag länka till alla referenser i Julia Caesars krönika. Krönikan består av mängder av citat med länkar.

Jag föreslår att du kontaktar de personer som står för dessa citat och tar diskussionen med dem.

Jag bifogar länken till krönikan eftersom du troligen inte lässt den själv. Börja med det!

http://snaphanen.dk/2013/09/01/sondagskronika-betydelsen-av-iq/

 
Ingen bild

Tor Rusk

3 september 2015 00:10

@Demokratur.
Är lite osäker på om en ö är rätta platsen. Lätt att bli isolerad. Efter 5-10 år finns risken att man känner sig instängd. Och vad händer med bränslepriserna framöver (flyg)? Fastlandet känns mer flexibelt. Men Portugal är ett mycket bra alternativ.

@Märta.
Gå in på www.sparsamskatt.se . Det kan vara en början. Portugal är ett grundtips. Det finns flera mäklare som anordnar visningsresor. Tag dock god tid på dig och åk flera gånger. Portugal är underbart vackert, god mat, goda viner, trevliga människor. Mycket kultur. Engelska fungerar i och runt större städer, framförallt på Algarvekusten. Många väljer också Spanien eller Grekland men de är inte lika ekonomiskt fördelaktiga. Själv är jag dock på gång till Polen, ett land på stark frammarsch som nog snart går om Sverige (Polska skolan har redan gått om den Svenska, ingen större prestation i.o.f.s.) Även här finns mycket kultur, god mat mm. Lycka till i ditt val.

 
Ingen bild

Lisen Persson

3 september 2015 05:57

Jag har mått dåligt hela dan då jag tänkt på JC. Jag lider med henne. Har själv fått smaka på detta helvete. Dock inte i den omfattning som drabbat henne. Jag kan ändå ana hur hon mår - för man blir skadad av sånt. Tryggheten i hemmet och tilliten till samhället kommer aldrig att bli detsamma. Men å andra sidan får revanchlusten en hel del näring. Expressen har faktiskt ingen anständighetens gräns att passera - sedan länge. Många fler kvalficerar sej varav DN är ett lysande exempel på maktmissbruk. Skrota nolltolleransen SD - den ger media precis den makt de behöver för att skada den Sverigevänliga rörelsen så mycket det bara går. Ta hand om och stå upp för varandra ni som är kvar. Vi andra utfrysta jobbar vidare med att ovalönade sköta det jobb som "journalisterna" inte kan/vill.

 
Ingen bild

Kalle

3 september 2015 10:09

En underlig sak i detta är väl Ulf Nilssons försvunna krönika, där han skriver om Julia Caesar och varför hon måste vara anonym.

 
I folkets intresse

I folkets intresse

3 september 2015 10:13

Med retoriken att man inte skall avslöja näthatares identitet kommer debatten att bli oerhört snedfördelad. Jag har blivit både uthängd och fått stämplar på mig att vara både det ena och andra fruktansvärda medan jag inte kan försvara mig för jag vet inte vem jag skall försvara mig mot. Självklart skall alla anonyma som hänger ut andra, förtalar andra och begår andra brott hängas ut! Jag anser numer att man inte ens skall komma ut på nätet utan att först gått en kurs och fått internetkörkort!!

Alla som använder "PK" i debatten är med högsta sannolikhet själv näthatare, det är nämligen "näthatar-PK" hos näthatarna att använda den bokstavskombinationen.

http://www.ifolkets.intre.se

 
Ingen bild

Världen över

3 september 2015 10:53

@Thoralf.
Har du satt dig in i källorna som hon hänvisar till?, om inte gör det innan du raljerar.
Sedermera så är det en väldigt förenklad och endimensionell förklaring. Ingenting om kolonialismen och hur olika nationer/företag splittrat genom söndring.
Om alla i tex Afrika skulle ha samma förutsättningar som vi i väst så skulle ingen skillnad i iq finnas. Sjukdomar, levnadsförhållanden påverkar men en vit och en svart med samma förutsättningar skulle ha likvärdiga förutsättningar. Sedan varierar ju iq självklart på individnivå.

Thoralf Alfsson

3 september 2015 11:03

>Men nu är det inte så och kommer sannolikt aldrig bli så på grund av människans ondska!

 
Cavatus

Cavatus

3 september 2015 11:07

Kan rapportera att besöksstatistiken för Julia Caesars länksamling på Aktualiabloggen har visat rekordsiffror. Bara igår besökte 10 000 personer bloggen för att läsa hennes krönikor. Idag plingar det var och varannan sekund när besökarna går dit för att läsa hennes texter.

Någon vänlig själv har förärat sidan med en egen webbadress:
juliacaesar.info
Det tackar vi för. Nu blir det enklare att sprida länken.

Besöksrekordet tror jag inte var Hamruds mål. Nu hamnar hon i skamvrån och Julias krönikor sprids till medelsvensson och hamnar på var mans bord. Det tackar och bockar vi för, Hamrud och övriga gammelmedia som försökte smutskasta texterna.

http://www.korta.nu/jc

 
Ingen bild

Världen över

3 september 2015 12:11

@thoralf
Så det är ditt seriösa svar???
Att det inte ser ut så och att människan är ond?
Inget om att vi borde hålla kapitalismen i ett väldigt hårt koppel och inte avreglera. Att vi som människor kan åtstadkomma mycket bara vi samlar oss.
Även på individbasis kan vi göra mycket i våra val.
Om du levde i Pinochets Chile, Pol Pots Kambodja, Hitlers Tyskland, skulle du uttryckt samma åsikt då?
Det är som det ser ut och varför försöka ändra på ngt, ligger visserligen i social konservatismen att ha ett status que och sträva delvis bakåt.

 
Ingen bild

Zetor

3 september 2015 13:05

Hjärnan och röven verkar ha bytt plats på denne Jacob och flera andra som kommenterar här ! Herregud !

 
Lotta

Lotta

3 september 2015 14:16

@Världen tar över. Titta på filmen jag länkar till så kommer du inse i vilken rosafluffig utopi du lever i. Tyvärr.

http://youtu.be/LPjzfGChGlE

 
snoffsan

snoffsan

3 september 2015 15:02

Angående att Julia skrivit ut Orrenius telefon nummer i en krönika, har Fria tider en artikel angående just detta. Där har denne stackars offerkofta lagt ut sitt egna nummer, inte mindre än tjugo gånger. Alla med internet har alltså haft tillgång till hans telefonnummer.
Så att skylla på Julia, skall han kanske börja tänka efter före, hur hon fick tag i detta från första stund.
Bildbevis på att han lagt ut numret finnes också. Artikeln finns att läsa just nu.
Den som gräver en grop.....ni vet hur det går i slutändan.

http://7wm2zu47tn

 
Ingen bild

Jakob

3 september 2015 19:35

Har kollat referenserna och finner inga vetenskapligt underbyggda data som bevisar deras hypoteser, dock finner jag massa kritik mot just de källor som JC hänvisar till. Alltså falsarior och att bejaka rasbiologi där kommer man aldrig hitta någon vetenskaplig grund.

Men apropå att vara trög finns just forskning som säger att högerextrema ofta har låg iq, läs och begrunda 😃

http://m.pss.sagepub.com/content/early/2012/01/04/0956797611421206.abstract

Thoralf Alfsson

3 september 2015 23:05

Allt är uppenbarligen falsarier om det inte passar med din uppfattning!

Nu börjar du låta som en riktig rasist!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se