thoralf

Alla inlägg under september 2015

Av Thoralf Alfsson - 9 september 2015 22:31

Sitter och pläddrar i gamla tidningsurklipp och minns hur det var som Sverigedemokrat för snart 10 år sedan. Skall välja ut vilka klipp som skall hamna inom glas och ram i vår partilokal.


När jag läser de artiklar som framlidne Kurt Lundgren skrev blir jag både rörd och ledsen över att han inte längre finns ibland oss. Tänk om Kurt hade fått skriva om DÖ och Stefan Löfven, Anna Kinberg Batra och inte mist Åsa Romson. Vilka läsvärda artiklar det hade blivit!


Men framförallt saknar jag Kurt Lundgrens vassa artiklar i lokalpolitiken och som bloggaren på Östra Ölands Fria Horisont. Hans blogg finns fortfarande kvar och jag besöker den ibland när jag behöver friska upp minnet.


Kurt Lundgren var inte rädd för att skriva om oss Sverigedemokrater! Till skillnad mot Barometern och Östran.  I en artikel om den så kallade fredsdemonstrationen i Kalmar 2009 kallade han Barometern och Östran artiklar för ”usel journalistik”. Hårda ord om sina kollegor men fullt berättigat. Jag fick istället en ”klapp” på axeln av Kurt Lundgren. Inte minst när vi träffades mellan 4 ögon. Då var han inte nådig i sin kritik av 7-klövern men det lyste även igenom i hans artiklar på ett mer nyanserat och ironiskt sätt.


 


Utvecklingen i Turkiet är oroväckande. Erdogan är en mycket obehaglig person och någon som Europa borde ta avstånd ifrån. Jag tror att det är väldigt viktigt att EU stödjer Grekland och Bulgarien som utgör EU:s yttre gräns mot Turkiet. Jag tror att det kommer visa sig vara välinvesterade pengar i framtiden när Turkiet omvandlats till en islamistisk stat med sharialagar och allt som följer i dess spår.


Ivar Arpi på SvD skriver delvis om detta i en ledarartikel. Det är svårt att hitta några andra ledarartiklar i svensk media. Är de rädda för att skriva om islam och islamisten Erdogan?


Den stora frågan är dock en annan när det gäller ledarsidorna i Sverige. Har Alice Teodorescu på GP fått samma skrivförbud som Marika Formgren fick på Corren? Inte en enda text från Alice om yttrandefriheten när det gäller avslöjandet av Julia Caesars identitet eller ett enda ord om flyktingkrisen eller ansvarskrisen som vissa felaktigt vill kalla det. Sverige har inget formellt ansvar. Det skulle möjligen kunna kallas för en ”moralisk ansvarskris”. Ämnen som tidigare väldigt starkt engagerat Alice Teodorescu. Istället har Alice skrivit en text om det fria skolvalet.


Varför denna tystnad? Jag undrar!

 

Som avslutning en bild på två ensamkommande barn från dagens sändning av Smålandsnytt. Ålder? Enligt inslaget är en av dem 16,5 år. Jag gissar på 25-30 år! Sverige är inte bara naivt det är också ett sjukdomstillstånd.


 

Av Thoralf Alfsson - 9 september 2015 08:20

Anna Hedh (S) och Cecilia Wikström (FP) mot Kristina Winberg (SD). Helt makalöst hur programledaren tillåter två halvhysteriska kvinnor, Hedh och Wikström avbryta Kristina Winberg gång på gång.

 

Kristina Winberg fick inte berätta om Alan Kurdi då fick Anna Hedh och Cecilia Wikström "spelet"! Varför?

 

Bra Kristina!


Av Thoralf Alfsson - 8 september 2015 23:17

Precis som jag förutspådde igår kommer ingen i pk-media rätta vetenskapsmannen och professorn Hans Roslings felaktiga uppgifter i SVT Aktuellt igår. Det är minst sagt skrämmande!

 

Jag har idag intervjuats om den påstådda svängning i opinionen när det gäller svenska folkets inställning till att ta emot ”flyktingar”. Det är inget annat än en psykos inom media!


Jag är dock helt övertygad om att SD lyfter i opinionen. De reaktioner jag möter är att många anser att media helt enkelt inte är riktigt kloka. Den ena journalisten efter den andra försöker överträffa varandra. Eller så tittar man på antalet besökare på min blogg som ökat med ca 50 procent de senaste veckorna. Om opinionssiffrorna ökar med 50 procent också blir det riktigt spännande under hösten ;-)


Nyligen var vår EU-parlamentariker Kristina Winberg på besök på den grekiska ön Kos och träffade ansvariga myndigheter och borgmästare. De uppgifter som framkom tyder på att 1-2 miljoner människor väntar i Turkiet på att kunna forslar över till en grekisk ö i en gummibåt. Idag har vi kunnat läsa att bara på något dygn har 15 000 – 20 000 kommit till den grekiska ön Lesbos. Enligt media finns det idag minst 30 000 på grekiska öar. Grekland bara skickar dem vidare till norra Europa och Sverige.


Stäng Öresundsbron!


En av de personer som under många år kommenterat på min blogg och som jag även känner till hans identitet är ”WorldTraveller”. Han har informerat mig om sitt arbete under flera år men samtidigt varit försiktig med att inte röja sin identitet offentligt. Jag har dock fått en hel rad av foton från hans arbetsplatser i krigszoner som aldrig visats i svensk media. Jag har inte det minsta tvivel över de uppgifter han lämnar till bloggen. Därför publicerar jag några av hans kommentarer från den senaste veckan på bloggen.


    


”Innan "administratören" stänger av denna sajt för oss här så kan jag meddela att två av mina irakiska kollegor har gett sig av till Sverige som "ensamkommande flyktingbarn". De är i sena tjugoårsåldern och har antagligen varit medlemmar av Mahdi Army vilket flera av våra kollegor varit, men det är ju inget hinder för att få asyl som "barn" i Sverige.”

 

 

”Lite nya fakta från Irak om den pågående invasionen av Europa. De senaste två månaderna har 1,2 miljoner män lämnat Irak för att ta sig till Europa. Målet i första hand är Sverige, i andra hand Tyskland och i tredje hand Storbritannien. Dessa män har ofta välbetalda jobb (som några av mina före detta kollegor som stuckit) och bor i egna hus som är betalda kontant. De flesta har tillhört olika milis eller terrorgrupper beroende på hur man ser det. Kostnaden för att åka till Västeuropa och få livstids försörjning är nu endast 2000 dollar för en flygbiljett till Turkiet. Där hjälper turkiska myndigheter och muslimska ambassader och hjälporganisationer till med att smuggla in dom till Europa. Detta är endast från Irak.

 

Liknande invasionsstyrkor kommer från Afghanistan, Pakistan, Syrien, Marocko, Libyen, Nigeria och andra länder. Om jag vore en svensk kvinna så skulle jag bli rädd. Nu säger alla mina kollegor rakt ut att det kommer att bli krig. Det ser inte bättre ut än att våra politiker och journalister har sålt ut oss.”

 


”Johan, en kollega till mig som kommer från Barbados men som varit soldat i brittiska armen bröt idag med alla sina vänner som sympatiserar med media och går på flyktingbluffen. Mina två kollegor som tagit sig till Sverige ingick i hans team här och han är mäkta förbannad på dom. Fattar du vidden av vad som pågår? På två månader har 1,2 miljoner irakiska MÄN lämnat Irak för att ta sig till Europa (Sverige i första hand) och fler väntas. Två ur mitt team pratar nu om att ansluta sig. De har bra och välbetalda jobb här och det går ingen som helst nöd på dom. De har egna hus och fina bilar (vanligast nya Chrysler Charger eller Chevrolet Camaro). De säger rakt ut att de inte vill arbeta och de vill till Sverige ''för där får man hög lön och behöver inte arbeta''. Lägg sen till lika många från varje muslimskt land. Ser du fortfarande inget problem? Lägg då även till att mina kollegor tidigare ingick i grupper som Mahdi Army och har stor vana av att ta livet av folk. Ser det fortfarande bra ut? Det är män som kommer, män i vapenför och sexuellt aktiv ålder med stor vana att använda våld. Hur tror du svenska kvinnor och flickor kommer att känna sig? Eller tror du att de kommer för att bidra till vår välfärd och vill bli mönstermedborgare? Jag kan tala om för dig att de har inget som helst intresse av det. De VILL parasitera och ta över vårt land.”


Grattis Sverige! Eller rättare sagt Gonatt Sverige!

 

Av Thoralf Alfsson - 8 september 2015 08:35


Vetenskapsmannen och professorn Hans Rosling håller en hög profil i intervjuerna men faktakunskapen brister uppenbarligen kraftigt!


I Aktuellts 21-sändning (7 september) påstår Hans Rosling att invandringen (asylmottagning) inte kostat statsbudgeten en enda krona, utan att allt finansieras genom att man tar 8 miljarder kronor från biståndsbudgeten. Det är ett hårresande och okunnigt påstående från Hans Rosling. Givetvis nappar Aktuellt studion på detta påstående och upprepar det.


Jag hoppas att den som såg inslaget eller ser inslaget i efterhand och gör det med öppna ögon och öron inser att det är hjälp i närområdena som gör mest nytta och som dessutom är mest effektivt. Något som också kan minska flyktingströmmarna!


Skall man undervisa programledare som Hans Rosling säger sig göra skall man veta vad man pratar om!


Den som tror på att asylmottagningen kostar 8 miljarder kronor är minst sagt naiv! I statens budget för 2015 för Migration och Integration är kostnaden ca 35 miljarder kronor. Om två veckor lägger den rödgröna regeringen fram sin budget för 2016 och jag skulle inte bli det minsta förvånad om dessa båda utgiftsområden budgeteras till över 40 miljarder kronor.


Jag fick igår ut uppgifter från Migrationsverket om kostnader och kostnadsutvecklingen på mer detaljnivå för de senaste 5 åren. När jag bearbetat dessa siffror kommer jag återkomma i ett antal blogginlägg och redovisa hur verkligheten ser ut. Något som Hans Rosling borde gjort innan han uttalade sig i Aktuellt.


Tino Sanandaji är också upprörd över de faktafel som Hans Rosling framförde. Tino redovisar i sitt blogginlägg de 35 miljarder kronor i statsbudgeten som jag tar upp.


Frågan är om svensk media (DN, Expressen, Aftonbladet och SVD) men framförallt SVT idag kommer rätta Hans Rosling med stora rubriker om detta kraftiga faktafel?


Vi vet ju hur snabba media är med att rätta den minsta felsägning från en Sverigedemokrat.


Av Thoralf Alfsson - 7 september 2015 21:52

Dansk Folkepartis partiledare, Kristian Thulesen Dahl drar i sitt senaste veckobrev de rätta slutsatserna av Tysklands och Angela Merkels agerande de senaste dagarna.


Schengenavtalet har brutit samman!

 

”Hvis nogen skulle være det mindste i tvivl, så har denne weekend vist det klart: Schengen-samarbejdet og Dublin-forordningen er brudt endegyldigt sammen!”

 

”Og lørdag sagde den tyske kansler Merkel, at grænserne ville blive åbnet, så de mange migranter kunne komme til Tyskland. I realiteten har Tyskland dermed suspenderet såvel Schengen-samarbejdet, som Dublin-forordningen.”

 

”Idéen med Schengen dengang var, at der skulle være fri bevægelighed inden for EU, men at EUs ydre grænser så skulle sikres. Det er helt åbenlyst, at EUs ydre grænser er alt andet end sikret.”

 

Klarspråk av Kristian Thulesen Dahl. Det märkliga är att Tyskland egenmäktigat kan strunta i de avtal som de själva varit med om att skapa och instifta. EU:s yttre gräns är dessutom ett skämt! Följden av Tysklands agerande blir precis det som också Kristian Thulesen Dahl kommer fram till.


”Når nu Tyskland på denne måde suspenderer de fælles spilleregler, er forudsætningen for de fælles regler selvsagt væk. Derfor har Danmark lov til at genindføre den grænsekontrol, som mange danskere ønsker.”

 

Sverige borde dra samma slutsatser som Dansk Folkeparti i Danmark. Tyskland har brutit både Schengenavtalet och Dublinförordningen och därmed har Sverige ingen anledning att vara så ”plikttrogna” mot Schengenavtalet. Vi borde därmed införa hårdare gränskontroller mot framförallt Tyskland och Danmark.


Inför 100 procentiga gränskontroller vid Öresundsbron, för att stoppa asylsökande och skicka tillbaka dem till Danmark.


 


Ikväll har jag lyssnat på utrikeskorrespondenterna Cecilia Uddén och Beatrice Janzon i Kalmar. Det mesta har jag hört tidigare eftersom jag ofta lyssnar på P1. Udden rapporterar ju från Mellersta Östern och Janzon från Frankrike, Italien och Spanien i huvudsak.


Jag hoppas att de ca 300 som lyssnade gjorde den reflektion som jag gjorde. De flesta eller mer eller mindre alla ämnen som avhandlades hade islam som grund eller orsak. Cecilia Uddén var minst sagt dyster och negativ om utvecklingen i Mellersta Östern. Hon har fått revidera sin positiva uppfattning om arabiska våren.


Islam är skit!


Av Thoralf Alfsson - 7 september 2015 11:50

Det vi upplevt under den senaste veckan kan bara kallas för något av de värsta mediedreven som funnits i Sverige. Mediehusen och journalisterna löper fullständigt amok av eufori över följderna av den arabiska våren och flyktingströmmarna. Ja, för det är faktiskt det vi ser just nu. Följderna av den arabiska våren, som skulle störta alla diktaturer i MENA-länderna!


Den arabiska våren som prisades av journalisterna men i ännu större grad av svenska politiker, inte minst de som satt i Sveriges riksdag under förra mandatperioden. Och då tänker jag inte på Sverigedemokraterna som varnade för den arabiska våren utan riksdagspolitikerna från 7-klövern.Nu driver media och journalisterna politikerna i 7-klövern framför sig! Som en medieplog, i sin eufori drar de sig inte det minsta för att överdriva och ljuga om verkligheten. Till och med polismyndigheten spelar med i denna eufori. Eller har man hittat en politiskt korrekt polis som gissat det önskade antalet på Medborgarplatsen.


Här kommer några exempel.


Dagens Nyheter

 


Expressen

 


SVT

 Jag har idag pratat med en boende på Södermalm som bedömde antalet till ca 2000-3000 personer under manifestationen.


Detta är en bild på en Vasaloppsstart med 14 716 startande. Jämför det med nedanstående bild från Medborgarplatsen eller bilderna i länkarna. Jösses vad man ljuger friskt i media!


 

 


Gör en egen bedömning!


Jag tror att det var nästan lika många som lyssnade på Jimmie Åkesson i Sölvesborg den 29 augusti som det var på manifestationen på Medborgarplatsen.Medieplogen gör allt för att driva politikerna i rätt riktning. ”Nisse i Hökarängen” bara följer med.


Fri invandring till Sverige och nedmontering av välfärdssystemen tycks vara målet med godheten!

Av Thoralf Alfsson - 6 september 2015 20:27

Kände ikväll ett starkt behov av att få frisk luft, trots ihållande kraftigt regn och blåst tog jag en långpromenad. Det kändes som en reningsprocess att bli riktigt blöt men samtidigt fri från all propaganda som msm producerat under dagen. Eller berodde det på att jag under promenaden även lyssnade på samtalet mellan Marika Formgren, Gunnar Sandelin, Ingrid Carlqvist och Radio Länsman.


Ett mycket trevligt samtal mellan dessa personer som även lockade fram ett och annat befriande skratt. Jag tycker att den som har möjlighet att lyssna på samtalet. Marika Formgren avslutar med att ge några råd som jag hoppas alla tar till sig.Första intervjun med Julia Caesar!


Av Thoralf Alfsson - 6 september 2015 12:25

 


”Efter dagens artikel i Expressen vet vi vem som ligger bakom pseudonymen "Julia Caesar" och debatten kan föras i öppen dager. Demokratin mår bäst så.”

 

Så skrev Karin Olsson på Expressen i veckan. Jag kan bara konstatera att det inte är ovanligt att man på ledarsidorna i flera tidningar ser osignerade ledarartiklar i känsliga ämnen. Det är således ett tecken på att demokratin mår dåligt på dessa tidningar enligt Karin Olsson.


Jag har i flera blogginlägg under de senaste åren tagit upp det anonyma och mystiska företaget Tidningarnas Telegrambyrå. Företaget som många svenskar upplever som en ”statlig nyhetsbyrå” och som alltid framför den ”riktiga sanningen”. Om en artikel är underskriven med ”TT” kan man lita på innehållet, tror många svenskar. Så är dock inte fallet!


Om man t.ex läser utländska nyhetsartiklar som sedan TT skriver om, upptäcker man att det är ganska vanligt att TT censurer uppgifter som inte svenska läsare tål att läsa. Framförallt om det kan innebära att bilden av invandringen som något positivt skulle rubbas.


Det märkliga är dock att 99 procent av dessa artiklar är underskrivna av pseudonymen ”TT”. Jag har endast vid något enstaka tillfälle även sett ett namn. Dessa artiklar får stor spridning, framförallt i våra lokaltidningar över hela landet men även de stora mediehusen använder TT:s artiklar vid många tillfällen.


Den som läst mina gamla blogginlägg om TT vet vilka som ligger bakom företaget. Här finns två länkar till tidigare blogginlägg.


http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/april/tt-sveriges-storsta-pk-filter.html


http://thoralf.bloggplatsen.se/2013/11/07/10326058-anonymitet-ingar-i-tt-s-image/


Hur många kan namnet på någon medarbetare på TT? Nej, jag misstänkte det!


Enligt årsredovisningen för 2014 hade TT Nyhetsbyrån AB hela 268 anställda. Det märkliga är att så gott som ingen svensk kan namnge en enda person på TT Nyhetsbyrån AB. Har företaget en chefredaktör? Har företaget en ansvarig utgivare? Men vem är det i så fall?


Läser du ovanstående länkar så förstår du vilket ”hemlighetsmakeri” det ligger bakom TT och vilka som i verkligheten styr nyhetsflödet i landet!


Sedan jag skrev dessa båda blogginlägg har styrelserna förändrats en del och gissa vem man hittar som styrelsesuppleant? Jo, en viss Karin Olsson från Expressen!


Hon är uppenbarligen Tomas Mattssons och Exprssens högra hand i styrelsen! Ännu ett tecken på den obehagliga maktkoncentration som finns inom svensk media.


Karin Olssons ord att ”demokratin mår bäst så” klingar väldigt falskt enligt min mening. Men jag förutsätter att Karin Olsson nu arbetar hårt i styrelsen för TT Nyhetsbyrån AB att man avskaffar pseudonymen ”TT” och att vi därmed får reda på vem som skrivit artiklarna. Om nu Karin Olsson verkligen anser att demokratin mår bäst av en öppen debatt, utan pseudonymer. PS


Missa inte Lars Berns senaste blogginlägg "Godhetsindustrin"


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se