thoralf

Alla inlägg den 11 september 2015

Av Thoralf Alfsson - 11 september 2015 15:01

 


Organisationen Folk och Försvar beskriver sig själva på följande vis.


”En öppen arena för fred, frihet och demokrati.”

 

Så öppen är dock knappast denna arena för fred, frihet och demokrati, det har vi Sverigedemokrater fått erfara vid ett antal tillfällen.


Nu har vi även fått ett exempel på lokalnivå. Den 26 september i samband med Ölands skördefest anordnar Folk och Försvar tillsammans med Länsstyrelsen, Försvaret, Hemvärnet, Borgholms kommun och Mörbylånga kommun ett arrangemang som man kallar ”Totalförsvar Öland” vid Stora Rör.


I programmet ingår ett antal uppvisningar under dagen med bland annat överflygning av JAS-plan men även en politisk del där Allan Widman (FP) och Åsa Lindestam (S) kommer debattera det säkerhetspolitiska läget och Sveriges försvarspolitik. Allan Widman är ordförande i försvarsutskottet och Åsa Lindestam är vice ordförande i riksdagen försvarsutskott. De lär säkert också ha ett antal lokalpolitiker med sig till Stora Rör.


När detta blev känt kontaktade jag arrangörerna och frågade om Sverigedemokraterna kunde få en möjlighet att delta genom att närvara med vårt lilla tält (3*3 meter) och informera besökarna om hur vi ser på det säkerhetspolitiska läget och försvaret av Sverige. Kontaktpersonen kunde inte ge ett direkt svar utan vi fick vänta till styrelsen för arrangemanget hade sitt sammanträde den 31 augusti.


Jag fick sedan nedanstående svar.


”Hej Thoralf!


Du ringde mig för någon vecka sedan och framförde önskemål om att få sätta upp ett tält och ha en kampanj under vår förevisnings/rekryteringsövning i Stora Rör den 26/9. Evenemanget genomförs av Totalförsvar Öland/ Stora Rörs Intresseförening i samarbete med Länsstyrelsen, Borgholms och Mörbylånga kommuner, Försvarsmakten och Folk och Försvar. Vi har beslutat att tacka nej till Din förfrågan/erbjudande.”


Jag blir beklämd över detta svar! Eftersom ingen motivering gavs i svaret så efterfrågade jag det och fick då följande svar.


”Hej igen Thoralf!

 

Syftet med evenemanget är att låta den breda allmänheten få kontakt med totalförsvarets olika delar. Detta i form av en förevisnings- och rekryteringsövning! Det är också en rättvisefråga. Skall ett parti beredas plats i området så bör alla övriga få samma möjlighet. Det ryms inte vare sig tids- eller platsmässigt.

Självfallet är ni liksom den breda allmänheten varmt välkomna att besöka evenemanget.”

 

Enligt min mening har redan De rödgröna och Alliansen beretts plats genom att de deltar i debatten. Sedan är det ju faktiskt de enskilda partiernas eget intresse att delta vid detta event. Om de inte visar intresse kan ju knappast vare sig vi eller arrangören belastas för detta. 


Tänk hur många gånger jag varit med om att 7-klöverns partier bjudits in till ett event eller debatt men där SD aldrig ens fått någon inbjudan.


Jag tycker att det är hemskt tråkigt att detta förhållningssätt fortfarande lever kvar trots att SD varit Sveriges största parti i några opinionsundersökningar!

 

PS

Jag har skickat ytterligare ett mejl till arrangörerna men de har valt att inte svara.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards