thoralf

Direktlänk till inlägg 18 mars 2015

VERKLIGHET ELLER FICTION FRÅN SMHI OCH IPCC

Av Thoralf Alfsson - 18 mars 2015 21:39

Länsstyrelsen i Kalmar län har tagit fram en klimatanpassningsplan. En plan som säkert innehåller en del bra saker men jag tänkte uppehålla mig vid en speciell del av dokumentet som handlar om havsnivåhöjningen. Tjänstemännen på länsstyrelsen har givetvis köpt IPCC och SMHI prognoser för att göra det lätt för sig. I den aktuella texten i dokumentet kan följande läsas.


”Framtida havsnivåhöjningar är liksom andra klimatförändringar beroende av hur väl vi lyckas minska vår klimatpåverkan. Socioekonomiska modeller pekar på olika scenarier för de närmaste 100 åren. Utifrån dessa modeller rekommenderar både IPCC och SMHI att vi bör räkna med att havsnivån kommer höjas med 1 m till år 2100.”

 

 

I rapporten ingår även kartor som visar att t.ex mer eller mindre hela Mörbylånga kommer ligga under vatten vid högvattenstånd 2100.

 

 

Jag har haft en dialog under några veckor med tjänstemän på Länsstyrelsen för att kunna verifiera vad man utgått ifrån. Jag har tolkat svaren som att man helt utgår från de klimatmodeller som IPCC tillhandahåller. Jag ställde frågan om de inte använder sig av befintlig statistik över havsnivåerna i Kalmarsund. Men någon sådan statistik hade man inte utan tjänstemännen hänvisade till SMHI. Något som verkligen förvånade mig. Länsstyrelsen hade ingen tillgång till statistik över havsnivåförändringar i Kalmarsund.Efter en kontakt med SMHI fick jag tillgång till en massa mätdata från de lokala mätstationerna vid Ölands norra udde, Oskarshamn och Kungsholmsfortet i Karlskrona. Efter lite bearbetning kunde jag presentera följande diagram över havsnivåändringarna i Oskarshamn sedan mätstationen startade 1961.


   


Den svarta linjen är trenden de senaste ca 50 åren. Precis det som jag förväntade mig att landhöjningen fortfarande är större än havsnivåhöjningen. Något som alla klimatalarmister vill tala tyst om!Svaret från tjänstemännen på Länsstyrelsen blev följande.”När man gör diagram är det viktigt att få med så långa tidsserier som möjligt för att kunna se trender.”Med andra ord ansåg man att tidsperioden (50 år) var för kort eller så ville man inte höra talas om att havsnivåerna faktiskt sjunker istället för att de stiger i Kalmarsund.


Mätstationen i Karlskrona hade dock betydligt längre tid på nacken. Närmare bestämt nästan 130 år men det tog dock lite tid att bearbeta över en miljon mätdata. Resultatet blev dock likartat med Oskarshamn, skillnaden är dock att landhöjningen i Karlskrona är mindre än i Oskarshamn.


 


Nu ville inte längre tjänstemännen på Länsstyrelsen svara på mina mejl med diagram. Klimatforskarnas påstådda stigande havsnivåerna existerar inte i Kalmarsund.


Eftersom både IPCC och SMHI hävdar att havsnivåerna skall stiga med 1 meter till år 2100 så roade jag mig att även lägga in även denna förändring i diagrammet.


 


Tystnaden fortsatte nu från Länsstyrelsen tjänstemän.


Hur många tror på den dramatiska förändringen i utvecklingen av havsnivåerna i Kalmarsund de kommande 85 åren?Personligen vill jag nog först se ett trendbrott i den verkliga  statistiken innan jag börjar oroa mig för stigande havsnivåer i Kalmarsund.


PS


Vill gärna återge en kommentar från Lars Cornell.


"Vi kan redan nu se resultatet av klimatförändringar", så står det på Länstyrelsens websidor. Jag har frågat landshövding, Stefan Carlsson, var då? Peka!
Han vägrar svara. En tjänsteman svarar i hans ställe.
"Vi har blivit tillsagda av SMHI att skriva så."


 
 
Ingen bild

Hulda mk1

18 mars 2015 22:43

Utbrast i ett skratt när jag såg det sista diagrammet! Tyvärr måste nog tjänstemännen hålla sig till den sanning som råder på deras arbetsplats, även om de tvivlar privat. Att mista jobbet pga. illojalitet är nog inte kul..
Det är skönt med människor som tänker själva och ifrågasätter! Tack Thoralf!

Thoralf Alfsson

18 mars 2015 22:47

Trevligt att du uppskattar mina diagram!

 
Ingen bild

Maja Dacke

18 mars 2015 22:55

Hihiii, Thoralf, du har en härlig humor. Det sista diagrammet gav mig nästan hihi-hicka. Och jag tänker på vita möss i en labyrint ... de springer runt runt och försöker hitta en utväg. Till sist ger de upp och stoppar huvudet i skrivbordslådan för att sedan ge sig av hem till familjemiddagen och den indoktrinerande teven ...

En god vän framhöll häromdagen att situationen i Sverige i synnerhet är ett enda stort spel. Alla spelar roller utifrån plats och publik - sedan byter de och spelar efter andra manus på annan plats. Alla är lika rädda att göra fel, att blanda ihop sina olika manus ...

Tänk, om den inbillade sjuke skulle hamna mitt i en Lars Norén-pjäs! Å andra sidan har det varit kul. Och med den förvirring som råder idag skulle nog inte många lägga märke till detta ... Hihi!

Var är dina semesterbilder, förresten, Thoralf?

 
Ingen bild

Eric H

18 mars 2015 23:36

Groucho Marx (för de yngre en av bröderna Marx, Googla!) påstås ha sagt. "Förstör nu inte diskussionen genom att komma dragandes med fakta!"
Vilket var vad jag kom direkt att tänka på efter att ha läst kalmarpolitikernas epos.
Man visar enbart det som stöder ens teorier. Nåja, det är de väl knappast ensamma om inom svensk politik, ett område där hyckleri upphöjts till en konstart!
Groucho lär också ha sagt: "..those are my principles, if you don't like'm I have others."
Något som absolut inte har något att göra med svenska politiker..

 
Ingen bild

oveg

19 mars 2015 00:01

Haha. Bra, Thoralf, Sverige behöver fler politiker av din sort

 
Ingen bild

Hasse

19 mars 2015 00:32

Best of Thoralf - Helt enkelt briljant!

 
Ingen bild

Observer

19 mars 2015 02:22

Grisar som försöker luras! & När de blir avslöjade blir tystnaden ...Total.

-PLOCKA AV DE HÄR ORGANISATIONERNA PENGARNA!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

19 mars 2015 02:30

Annat ämne: Skottlossning på Hisingen.

”Flera döda i skottdrama”
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2660760-flera-doda-i-skottdrama

Jag bodde under ett års tid 1985-86 vid Eketrägatan på Hisingen. Det var ALDRIG några skottlossningar på den tiden. De senaste tre åren har tre rån/gänguppgörelser med skjutvapen skett i anslutning till det hus jag bodde. En av dessa med dödlig utgång. Detta alltså BARA runt en fastighet. Vilken dessutom absolut inte tillhör de värsta området!!!!

Hur kan polis och politiker se på när Sverige faller sönder mitt framför ögonen på dem? När skall någon våga adressera orsaken till detta accelererande ohyggliga våldssamhälle.

Och ”lagens långa arm” skall vi inte ens prata om. Den är en skam för alla med ett friskt rättsmedvetande och har fullständigt havererat. Polisen kan ej längre skydda Svenska folket och det är bara en tidsfråga innan vanliga hyggliga svenskar börjar beväpna sig på bred front.

Jag har redan gjort det!

Ett aktuellt exempel är SOMALIERNA som våldtog en kvinna på Amorella.

Åtta Somalier gruppvåldtar en svensk kvinna och släpps sedan ur häktet efter 1 månad.

Dan Park sitter häktad tre månader för att han skrivit neger och jude.

Finns det någon som med hedern i behåll kan säga att ovanstående är tecken på ett fungerande rättssamhälle? Det är förresten inte konstigt när högsta chefen för polisen ägnar sig åt näthat och nepotism.

När dödas den första oskyldiga som t.ex är en förbipasserande eller ett butiksbiträde? De som då skall hållas ansvariga är: Reinfeldt, Ullenhag, Westerberg, Sahlin och resten av samhällsförstörarna.


 
Ingen bild

Ådärkomdenja

19 mars 2015 07:10

Bra jobbat, Thoralf! Klimatbluffen är en fabricerad PK-hysteri, i klass med myten att Massinvandringen till Sverige "behövs" (ur arbetskraftsperspektiv") och är "en vinst på lång sikt". Överheten tycks tro att svensken är lättlurad, när det bara är 87% som gått på falsarierna. ;)

 
Svensson

Svensson

19 mars 2015 07:12

Tjänstemännen köper statistik,dom kollar inte upp om det stämmer,tjänstemännen gör det enkelt för sig.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Pepparholm

19 mars 2015 07:38

Klimatanpassningsplan låter högstämt byråkratiskt och som Åsa Romson kan använda i sina högtidstal i fjärran konferensorter. Men det vore bättre och säkrare för oss skattebetalare om man anpassar Landshövdingen med sina Länsråd till verkligheten.

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 mars 2015 07:51

Annat ämne. Media fylls återigen med fasansfulla detaljer om en ny "gängskjutning". Denna gången i Göteborg. Det måste bli ett stopp på dessa illdåd.

Var finns alla samhällsforskare, kriminalforskare och andra? Samhällsdebattörer? Ansvariga ministrar?
Nu måste man gå till botten och utreda allt med dessa gängskjutningar runt om i Sverige. Vi som läser sverigevänliga bloggar, vi vet mer än "svenne banan".

Men nu j-äar i min lilla låda måste allt fram på bordet.
Vilka är med i dessa gäng? Ursprung, kultur, religion? Bott i Sverige - hur länge?
Att detta får fortsätta ske, är en skandal och nu måste många skjortor kavlas upp och den politiska korrektheten ställas åt sidan...

 
Ingen bild

Hasse

19 mars 2015 08:33

Suverän datapresentation som tjänstemännen inte har en chans att argumentera mot. Därför väljer de att vara tysta. Noterade för övrigt att Åsa R i går i presentationen av sin klimatstrategi hänvisade till IPPC i stället för IPCC. Faktakoll är inte klimathotarnas starka sida.

 
Ingen bild

Tony

19 mars 2015 08:44

Påminner lite om när Johan på Granskning Sverige
ställer makthavare inför besvärande fakta, när frågorna
blir för besvärliga så avslutar dom samtalen, då vill dom
inte vara med längre. Bra Jobbat!

Många framhåller Al Gore som ett föredöme i klimatfrågor,
men ingen ifrågasätter att det var först när han förlorat
möjligheterna att bli USA s president som han började
att tala om klimathotet?

 
Ingen bild

Sören Fogdenius

19 mars 2015 09:27

Ditt slutdiagram får mig att associera till en golfklubba...
Jag menar, till skillnad från en hockeyklubba ;-)
Kul att du eldar under deras breda bakar...Fortsätt med det!

 
Ingen bild

Pepparholm

19 mars 2015 10:38

Du har fått beröm för dina diagram av Professor Ingemar Nordin i Klimatupplysningen! Länk för den vetgirige till Klimatupplysningen finns i Thoralfs högermarginal.

 
Ingen bild

Niklas R

19 mars 2015 10:39

Verkar som att tjänstemännen på Länsstyrelsen går efter den gamla hederliga devisen från Sovjet som säger: Vid en konflikt mellan verkligheten och kartan så är det kartan som gäller!

 
Ingen bild

Errbe

19 mars 2015 11:00

Du är en stjärna !

Men det är förstås svårt för de flesta att ta till sig det sensationella faktum att numera är det myndigheterna som ljuger för oss. Och pressen som skall bevaka myndigheterna gör detsamma.

Dessutom vågar de inte gå i debatt om de viktigaste frågorna. De har hittills lyckats kväva riktig debatt genom att aldrig svara på kritiken. Det är få tidningar som tar in kritik mot den vettlösa "klimatpolitiken". Nu skryter Åsa Romson med att hon skänkt bort 4 miljarder av våra pengar till den "Gröna Klimatfonden" som skall utgöra framtida levebröd för de korrumperade byråkraterna i FN.

Okunskapen regerar !

 
Ingen bild

Tomas Olsson

19 mars 2015 11:20

Fan Thoralf, du borde satsa på politisk satir. Kunde inte hålla mig för skratt när jag såg det sista diagrammet.

 
Ingen bild

Lars Cornell

19 mars 2015 11:23

"Vi kan redan nu se resultatet av klimatförändringar", så står det på Länstyrelsens websidor. Jag har frågat landshövding, Stefan Carlsson, var då? Peka!
Han vägrar svara. En tjänsteman svarar i hans ställe.
"Vi har blivit tillsagda av SMHI att skriva så."

SMHI och Länstyrelsen blåljuger oss svenskar rakt upp i ansiktet.
www.tjust.com/vit/2015/JO-SMHI.pdf

Tack för att du finns Toralf !

 
Ingen bild

realisten

19 mars 2015 11:27

@Niklas R
Det var inom svenska militären det gällde, det lärde jag mig i lumpen på 60-talet.

 
Ingen bild

Evert Nilsson

19 mars 2015 11:38

Pepparholm, länk till berömmet. Hittar det inte på sidan.

Thoralf Alfsson

19 mars 2015 12:03

Finns i kommentarerna till ett inlägg om cykloner.

 
Ingen bild

OH

19 mars 2015 12:44

Återigen har länets hövding tagit sig vatten över huvudet.

 
Ingen bild

Tony

19 mars 2015 12:46

Ger mig fan på att Signaturen Realisten själv är en
av dessa byråkrater eftersom han i alla läge tycks
försvara allt konstigt i samhället!

 
Ingen bild

Tony

19 mars 2015 13:24

Det som förändras mest i Sverige är väl annars idiotin,
för den når nya höjder dagligen, nu är Sossarna på gång
med nya former av presstöd till landsortspressen för att
fortsättningsvis kunna få ut lögner och tillrättalagda
nyheter i alla hörn, det räcker tydligen inte med S(v)R/
S(v)T för att nå ut med falsarierna, att pröva att förmedla
verkligheten som den är finns väl inte i tankevärlden,
att sjunkande upplagor för pressen beror på att folk fått
upp ögonen för detta trixande det är svårt att ta in
tydligen,men hur gör man om folket inte vill läsa blaskorna
ändå??

 
Ingen bild

Stefan A

19 mars 2015 13:24

- tendensen är oroande, tycke t.o.m Sarnecki, den tendens som vi andra sett sedan länge, kriminologen borde kanske lyfta näsan från statistiktabellerna i bland och se verkligheten.

 
pappasven

pappasven

19 mars 2015 13:54

BRA gräv. Bara så här enkla diagram ger vid handen den tendentiösa indoktrineringen som pågår i vårt samhälle. Överallt skall vi matas med "färdiglagat" i stället för "råvaror". Vem vet vad som egentligen ingår och varför tillämpar man inte riktig vetenskap utan bara rön från avlönade s.k forskare . . MEN naturligtvis med en stor portion PK!

http://http:/pappasven.wordpress.com

 
Ingen bild

Andreas

19 mars 2015 16:04

Om du inte redan gjort det Thoralf, ta en utflykt på 9 mil till Karlskrona besök Marinmuseum på Stumholmen. Precis utanför finns ett båthus där de högsta havsstånden finns markerade. De största översvämningarna har definitivt inte inträffat de senaste åren, årtiondena eller ens århundrandet.

Thoralf Alfsson

19 mars 2015 16:28

Tack för tipset. Har ändå funderat på att göra ett besök på marinmuseum men nu finns det ytterligare en anledning.

 
Ingen bild

pg

19 mars 2015 16:05

Tyvärr finns det okunskap i riksdag och regering!

Därför är 8 kronor i klimatskatt per liter bensin + moms!
Och klimatskatt på energi och vindfjollor byggs enbart på grund av bidrag ifrån klimatstollarna!

 
Ingen bild

Tony

19 mars 2015 16:52

Nu har snart Alexandra Pascalidou gråtit ut i alla
kanaler om hur fruktansvärt synd det är om henne
Bu hu, alla är så stygga till henne. Att hon själv
är ansvarig för att en del går hårt åt henne, ja det
tycks hon inte begripa, hon tror att Svenska
folket blir djupt imponerade av hennes oförskämdheter.
Visserligen verkar det vara legalt idag att vara oförskämd
mot Svensken (Läs Reinfeldt eller Mona S) men det innebär
inte att A.P har rätt att spela översittare!

 
Ingen bild

Kalle

19 mars 2015 19:08

Som f d SMHI-anställd kan jag bekräfta att det du skriver stämmer.

 
Ingen bild

J B Doe

19 mars 2015 19:35

Man önskar att hela Thoralfs inlägg inklusive diagrammen kunde spridas i ett utskick i hela Kalmar, så alla kunde se md vilken visdom staden styrs.

 
Ingen bild

OT

19 mars 2015 21:13

Måste bara ge beröm till "Dagens samhälle"

Som publicerat "Granskare som inte tål en granskning": http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/granskare-som-inte-tal-en-granskning-14461

Tack! Den svenska björnstammen börjar ätligen vakna ur sitt idä - "Vart jag mig i världen vänder": https://www.youtube.com/watch?v=IEC7sIfCtKs

Så nu blir det troligtvis Rock'n Roll! "Procol Harum - Poor Mohammed": https://www.youtube.com/watch?v=vP7Z_MTjBRw

 
Ingen bild

Christer

19 mars 2015 21:17

Tack Thoralf för din blogg! Diagrammen visar så tydligt hur klimatalarmisterna härjar med sina lögner. Det börjar uppmärksammas mer o mer, men det är fortfarande ovanligt med forskare och journalister som klart vågar ta ställning emot.

En annan sak i dagens nyhetsflöde som gör en så trött. Gangstermorden i Göteborg, och de vanliga flosklerna som undviker elefanten i rummet. Hörde Göteborgs starka kvinna - Annelie Hulten på radion, hon sa att felet var att det var så lätt att få tag på vapen i GBG. Sånt sandlådesnack, vill skylla från sig på tull o polis, och i viss mån på lagstiftarna för det som inträffat. Journalisten i Morgonekot hade förstås ingen följdfråga på det.
Ok, om vi haft en tull, och en polis värd namnet så hade det kanske funnits något färre vapen bland de kriminella, men det är inte där felet finns.
Massinvandring + ingen integration är orsaken, men det kan ingen makthavare få över sina läppar. I stället har Mehmet Kaplan fått fria tyglar för att kunna bygga modulhus för att kunna landa ytterligare 350tusen nyanlända de närmaste 5 åren.
Men våldet, kriminaliteten, arbetslösheten och utanförskapet, hur ska vi möta det? Kaplan, Sahlin, Reinfeldt och Ullenhag har ni något svar på de verkliga frågorna? Eller har ni bara föraktet kvar för de som trots allt vågar?

 
Ingen bild

OT

19 mars 2015 21:24

Ära den som äras bör "Ola Sandstig": http://olasandstig.se

Höger eller vänster är inte frågan; utan frågan är hur förhåller du dig till sanningen!

P.S: För övrigt tycker jag att Fredrik Reinfeldt har öppnat "Pärleporten": https://www.youtube.com/watch?v=IUMsuDDVnCg
och det kommer vi svenskar inte förlåta honom i framtiden (det blir m.a.o ingen storbonde av dig).

 
Ingen bild

Henrik Mahlberg

19 mars 2015 21:24

Lysande artikel, just detta med den hotande havsnivåhöjningen i Sverige är ju skrattretande, det är ju trivialt att hämta hem riktigt data:
http://tidesandcurrents.noaa.gov/sltrends/sltrends.html

Leta rätt på Sverige och klicka på de olika serierna.

SMHI borde läggas ner. Har blivit en del av miljörörelsen.

 
Ingen bild

Kevin Benn

19 mars 2015 21:44

Utmärkt! Till Kalmar läns tidning; Barometern; Östnytt!!

 
Ingvar Engelbrecht

Ingvar Engelbrecht

19 mars 2015 22:58

snyggt jobbat!

http://ingvare.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

20 mars 2015 07:34

Att lögnen får så stort utrymme i dagens Sverige är
en följd av att det sitter kommunister på dom flesta
ledande poster. Lögnen är ju kommunistens främsta tillgång,
för något vettigt har aldrig kommit från den ideologin!

 
Ingen bild

Utan

20 mars 2015 10:48

Människan är på väg att dö ut, säger svensk forskare.
http://rt.com/news/242441-earth-facing-human-extinction/

 
Ingen bild

klimatscammen

21 mars 2015 11:49

Bra jobbat!
Här är länkar till färska peer reviewed paper vetenskapliga bevis för att själva beräknings-modellerna är korrupta.
Lord Monckton - Why models run hot

Kanske något att registrera hos kommunen och lägga grunden för en framtida process som tjänstefel etc eller en artikel i en lokal tidning...

http://www.climatedepot.com/2015/01/25/monckton-fires-back-point-by-point-rebuttal-at-warmist-critics-of-new-peer-reviewed-study-shoddy-rent-a-quote-scientists/
Lord Monckton - Why models run hot

http://www.scibull.com:8080/EN/abstract/abstract509579.shtml
Download för rapporten

http://wmbriggs.com/public/Monckton.et.al.pdf
PDF på rapporten

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards