thoralf

Direktlänk till inlägg 30 december 2014

LANTISEN OCH STOCKHOLMSKAN

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2014 10:43

Svetsaren och lantisen lurade upp den ”smarta” stockholmskan på läktaren i minst tre och halvt år, med option på ytterligare fyra år. Vilken deal!


Stefan Löfven skrattade nog hela vägen till Sveavägen efter presskonferensen i riksdagen. Han har säkert fortsatt skratta gott när ledande moderater i parti och minut kritiserar uppgörelsen och kallar den för en villkorslös kapitulation. När till och med Carl Bildt uttrycker sin tvivel har man svårt att negligera kritiken inom Alliansen. På gräsrotsnivå kokar det också av ilska emot ledningen inom främst moderaterna, det största "oppositionspartiet".


På Sveavägen och på alla socialdemokratiska nyårsfester kommer man skåla i champagne och önska moderaterna Gott Nytt År, sitt nya stödparti. Annie Lööf kan väl passa på att ta sin sko som nyårssupé.

 

Vi som bryr oss om Sveriges bästa har dock väldigt svårt för att hålla oss för skratt och skåla!

 

En moderat politiker i Kalmar kallar alltid sina kollegor inom 7-klövern för faktaresistenta när det gäller frågor runt invandringen. Han har nu fått lämna alla sina uppdrag inom politiken. Så går det om man inte är en ja-sägare inom de politiskt korrekta partierna.Jag har fått de senaste siffrorna på hur kostnaderna för etableringsersättningarna utvecklats för hela riket fram till och med november 2014. Jag passade på att leta upp regeringens proposition angående etableringsreformen för att se vilka samhällsekonomiska kostnader man räknade med när den infördes.


 

                       

Tänk så fel regeringen och dess experter kan räkna! Om man sedan även lägger till att endast ca 4-5 procent har en egen försörjning efter två år i etableringsreformen enligt Riksrevisionen kan detta bara betraktas som ett fullständigt misslyckande och bara en reform för att avlasta kommunerna. Det hade sannolikt varit mer effektivt att ge pengarna direkt till kommunerna istället för att belasta både Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.


För 2014 blir sannolikt kostnaden 2,7 miljarder kronor. Långt över de 1,2 miljarder som regeringen beräknade 2009.


 


Det som dock är än mer alarmerande är att kostnaderna fortfarande tycks skena!


Med tanke på att 13000-15000 personer som fått uppehållstillstånd men fortfarande sitter fast på asylförläggningar och att antalet asylsökande är rekordstort kommer sannolikt månadskostnaderna fortsätta att skena.


Det är nog bara en tidsfråga innan kostnaderna är större än 300 miljoner kronor/månad. Vilket skulle peka på kostnader på 3,6 - 4,0 miljarder för 2015.


 

Källa. Försäkringskassan.


Nog har den nya ”juntan” i Sverige stora utmaningar under den kommande mandatperioden.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda mk1

30 december 2014 11:25

@Thoralf. Skrämmande siffror.
Om du har tid och möjlighet, ta gärna ett exempel med den fingerade Achmed, hans fru och fem barn. Följ dem genom flyktingboenden och i minst sju år för Achmed till ett ev. jobb. Hans fru lär aldrig få ett riktigt jobb och varken hon eller hennes man sörjer säkert inte det..
Kostnader, kringkostnader och samhällspåverkan. ( även andra insatta kan bidra)

Ja, vi kan nog vänta oss ett strömhopp av Alliansväljare över till SD.
Om Löfven lägger in Löntagarfonder i budgeten, vad händer då? Frågande..

Denna falska överenskommelse beror enligt mig till 100% på SD,s närvaro i riksdagen. Och varför finns SD? En exempellöst dåligt skött invandringspolitik...

 
Ingen bild

hummelstadskarin

30 december 2014 11:30

Kan man försvåra regerandet för packet - utan att bryta mot lagen? Kasta grus i maskineriet, så som folk gjorde i det kommunistiska Tjeckoslovakien? Jag minns inte några detaljer, bara att man hörde talas om folkets passiva motstånd. För närvarande finns det väl inte någon annan väg för oss före nästa val, men hur gör man?

 
Ingen bild

Tompa

30 december 2014 11:40

Det är många som är Faktaresistenta här i vårt land inte minst mainstream media.

Jag har en fråga till Ulf Lundell och Malena Ehrman:
När SD når över 30% strecket, kan inte ni lova att aldrig mer visa er på en scen och också vägra att alla era alster spelas i radio & Tv?

Deal??

 
Ingen bild

Tony

30 december 2014 12:00

Ledaren för Juntan han må skratta för att han drog
den enligt hennes eget tycke Smarta Stockholmskan
vid näsan, men jag tror nog att hans skratt kommer att
fastna i halsen, inte minst när SD s opinionssiffror
kommer att skjuta i höjden likt en nyårsraket!

 
Ingen bild

Maja Dacke

30 december 2014 12:20

Om detta handlar om digitala pengar går det väl att fixa bort dem med en liten bug e d i systemet?

Detsamma gäller statsskulden som garanterat har uppkommit digitalt . . .

Vad som därefter händer . . . Hoppsan!

 
Ingen bild

lassese

30 december 2014 12:22

Swe-tsaren... annars var det rätt.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

30 december 2014 12:43

Hur kan man komma överens om en så betydande fråga och godkänna en budget utan att veta hur den ser ut, vid ett kafferep, istället för att ta upp den i riksdagen ? Helt ofattbart !
Sedan behöver vi nog inte vara speciellt rädda för det här,för i verkligheten kommer det inte fungera.
Sossarna kommer att klämma in allt de bara kan i budgetomröstningen och alliansen kommer att bryta det muntliga avtalet !

 
Ingen bild

Göta

30 december 2014 13:49


Citat från docent Jan Tullbergs inlägg med titeln "Först självmål sedan harakiri" i dagens Avpixlat:

"... LO-basen Thorwaldsson hyllar statsministern för den stora framgången, men Löfven har inte presterat ett enda klokt drag. Det är motbjudande att en genuint oskicklig politiker räddas av ännu större klåpare. Det känns som att se på en dålig komedi där alla inblandade snavar på sina egna fötter och faller pladask; dum, dummare dummast.

I grunden handlar farsen om Reinfeldts SD-fobi. Han ger hellre bort regeringsmakten än hamnar i sällskap med SD. Varje ansvarsfull politiker överväger möjligheten att främja sina väljares preferenser istället för att följa sina antipatier."
[...]
"... Sverige har börjat halka nerför ett sluttande plan. Det är dags att tänka till nu, decemberuppgörelsens rätta plats är i papperskorgen. Den är en dålig metod för ett dåligt syfte. Sverige för en extrem, destruktiv och impopulär invandringspolitik och det finns stor risk att ett sådant syfte också leder till synnerligen diskutabla metoder.

Prins Hamlet summerar: There is something rotten in the state of Sweden."

Jag håller med Tullberg.

http://avpixlat.info/2014/12/30/forst-sjalvmal-sedan-harakiri/#more-137225

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

30 december 2014 13:50

Man kan inte låta bli att undra vad Alliansen får ut av uppgörelsen?

Eller har man tänkt stödja SDs misstroendevotering och efter ett eventuellt nyval tvinga S(Löfven) att stödja Alliansens nya majoritetsregering?

 
Ingen bild

ErIc

30 december 2014 13:51

Jag funderar på att flytta tillbaka till Sverige efter 9 år i utlandet, kan jag påräkna äldreförsörjningsstöd, pension, bostadsbidrag etc?

 
Ingen bild

Niklas R

30 december 2014 13:53

"utmaning" - är nysvenska för "hur fan döljer vi detta effektivast för väljarna?!?!!"

 
Ingen bild

Konen

30 december 2014 14:57

Allå allå alla i emliga armén.

Ding ding ding dong…. ding ding ding dong…. ”råttorna dansar på bordet med mera vansinne åt folket”…. upprepar ”råttorna dansar på bordet med mera vansinne åt folket”. Ding ding ding dong.

Krypteringsnyckel: Strindbergs Röda rummet.

 
Ingen bild

Stefan Löfven sterilserad av sitt älskade parti

30 december 2014 15:41

Ser man på fakta så är det sannolikt så.

Morfar nazist,mamma nazist,bortadopterad av staten,i sann Myrdahlsk(Socialdemokratisk) stil.

Stefan Löfven,inga barn,aldrig gift.
Ett förhållande endaste på gamla dar.

Ja du Stefan,det är tragiskt men sant,så länge aggressorn existerar så älskar/hatar man denna ovillkorligt.

Sök hjälp Stefan Löfven,och det snarast!

 
Ingen bild

Onkel Sven

30 december 2014 16:32

Punktsvetsare är inte lämpade att styra landet !

 
Da Capo

Da Capo

30 december 2014 17:13

BOKEN SOM FÖRSVANN
- och fortfarande efter 44 år är det som om denna bok aldrig har funnits...

(skulle mot all förmodan någonstans ett ex
finnas till salu, betalar sign. 500:- för det)
- - - - - - -

"Det blinda Sverige”

utgiven på Tema Förlag 1971, var titeln på Åke Ohlmarks översättning av Roland Huntfords *The New Totalitarians* (bild: http://korta.nu/huntford ), boken som kritiskt skildrade svenskarna och i synnerhet deras makthavare. Huntford (född 1927) var gift med en svenska och var 1961 – 1974 Skandinavienkorrespondent för den brittiska tidningen Observer med placering i Stockholm. Huntford beskrev Sverige som en redan då 'light version' av George Orwells ”1984” eller kanske Aldous Huxleys ”Du sköna, nya värld”.

Huntford menade att efter ett nästan 40-årigt socialdemokratiskt maktinnehav, hade svensken indoktrinerats till att bli "ett med staten".Huntfords mor var ryska, själv talade han ryska och hade god insyn i det sovjetiska systemet. Huntfords uppfattning var att Sverige mera liknade en öststat än något annat fritt, västeuropeiskt land.
--------------------
Ur Huntfords bok:

I västerländsk kultur beror individens säkerhet på lagens höghet och välde -- men i Sverige baseras den på den sociala välfärden ... För svensken är lagen inte medborgarens skydd utan statens makt- och verkningsmedel.

Vad svenskarna begär är välstånd och inget annat. De har konditionerats till tron på att deras materiella säkerhet är en gåva av staten. Och de betraktar politisk träldom som ett nödvändigt villkor och ett hyggligt pris för välståndets fortsättning.

Svenska språket har manipulerats på så sätt att det har blivit praktiskt taget omöjligt att ge uttryck för opposition, särskilt när det gäller staten och kollektivet.

Regeringen är mån om att överallt ha kanaler för indoktrinering och propaganda. I slutanalysen blir syftet med agitprop detsamma som hos Orwells tankepolis eller Huxleys kontrollanter: statens absoluta kontroll över tänkandet.

Det är mycket få som är i stånd till att känna igen indoktrineringen i den språkliga manipuleringen. I ordets egentligaste bemärkelse har folket genomgått hjärntvätt.

Samförståndets princip styr allting: den privata konversationen, det intellektuella livet och statens regerande.

Huntford menar att det är ungefär 300 personer som alla känner varandra och som tillhör ett ”spindelvävsnät” av likasinnade. De har strängt privata möten om vilka det aldrig rapporteras i massmedia. Det är där den politiska dialogen äger rum, medan riksdagsdebatten mest är ”taktisk svada”. Det som möjliggör för detta nätverk att fungera och så totalt regera Sverige är samförståndsandan. Det betyder också att de fåtaliga dissidenter som finns saknar betydelse. De kommer aldrig in i maktens inre cirklar och de har rent allmänt svårt att göra sig hörda.

Svenskarna har en närmast ömsint relation till överheten och förstår därför inte demokratins innersta väsen, som är att skapa och påverka samhället genom politisk dialog: De är fullständigt tillfreds med att lämna landets styrelse och skötsel åt byråkraterna, under förutsättning att fasaden är korrekt klädd.

Huntford har inte särskilt mycket till övers för svenska universitet som han anser vara. totalt kapade av socialdemokratin och vänstern och utgöra förgreningar av den statliga byråkratin. Den akademiska friheten är bara en retorisk fras, om ens det:
”Akademisk frihet har aldrig förekommit i Sverige: oberoende universitet skulle ha förhindrat tankekontrollen och är därför inte önskvärda.”

Om svenska journalister tycker Huntford ännu sämre. De skiljer sig från sina kollegor utomlands på följande sätt:
"Behovet av att förses med ett lager godkända åsikter är ett särdrag hos den svenska pressen och övriga massmedia. De agerar som en hjord. De är konformister till övermått och önskar bara att befordra det allmänna samförståndet. Det finns ingenting av den självrannsakan och efterprövning av grundprinciperna som annars ‘plågar’ västerlandet."

"Svensk press saknar den vitalitet och kritiska problemuppställning som kännetecknar den bästa anglosaxiska pressen; den är obligatoriskt samstämmig i en direkt förfärande grad – och detta i ett land där det påstås råda yttrandefrihet. Pressen stöder allt som systemet bygger på; den viktigaste grundvalen är samförstånd, men den täcker allt annat också."

"Det är praktiskt taget omöjligt för någon som opponerar mot regeringen att få göra sig hörd. Radio och TV har förvandlats till s-partiets och statens lydiga tjänare."

"Bedömt uteslutande efter sina olika massmedia verkar Sverige som om det styres av en tolerant, manipulerande diktatur. Medierna gör ett intryck av att finnas till för att indoktrinera en bestämd synvinkel. Det finns ett bestämt och avgränsat område av tolererade åsikter, och det är litet och trångt; ve den som inte håller sig inom dess råmärken!"Slutligen, observera att ovanstående avser den svenska verkligheten för 45 år sedan. Hur skulle dagens situation - nu tiofalt värre - ha skildrats av en författare med Huntfords kapacitet och klarsyn?
---------------------------------------
Karl-Olov Arnstberg har skrivit utförligt om Huntfords bok, dels i hans och Gunnar Sandelins bok "Invandring och mörkläggning" (2 delar), dels på sin blogg.
http://morklaggning.wordpress.com/
http://morklaggning.wordpress.com/blogg/
---
se också: Huntford+Susan Sontag: Hot Love and Cold People.
http://edoc.hu-berlin.de/nordeuropaforum/2009-1/marklund-carl-83/XML/
- - - - - - - - -
nedan citeras Karl-Olov Arnstberg:

"Det verkligt intressanta och skrämmande är att så mycket av det som Huntford skrev för över fyrtio år sedan stämmer in på dagens situation. Den stora skillnaden är att Huntford förklarar 1970-talets Sverige som ett resultat av ett långt och i det närmaste totalt socialdemokratiskt maktinnehav. I dag vet vi att samstämmigheten och den totalitära ambitionen sträcker sig över partigränserna. Det är absolut ingen förbättring. Det gör bara en verklig opposition inom systemet svårare. Den enda politiska opposition av betydelse som finns i Sverige kommer som bekant från Sverigedemokraterna. Den utlöser onekligen skrämmande politiska reaktioner, inte minst när det gäller uppfattningen av vad demokrati är.

I Sverige handlar demokrati inte om folkets vilja utan om *värdegrunden*. Eftersom Sverigedemokraterna inte delar de övriga riksdagspartiernas värdegrund, så beskylls de för att vara odemokratiska – ja till och med fascistiska (eller nyfascistiska). Att de är framröstade i demokratisk ordning och att deras partiprogram inte innehåller några som helst avsteg från demokratins principer är irrelevant.

Detta är det totalitära tänkandets kärna: demokrati handlar inte om att respektera folkets vilja utan om att folket måste tänka rätt. För att få folket att tänka rätt, behövs det en massiv propaganda. De få som inte är mottagliga för denna propaganda, de är helt enkelt odemokratiska. Då är det dags för journalistflocken att veva igång nyspråket: fascist-rasist-nazist …BOKEN SOM FÖRSVANN
- och fortfarande efter 44 år är det som om denna bok aldrig har funnits...

http://undefined

 
Ingen bild

Mange

30 december 2014 17:56

S och M borde samarbetat/samverkat till en koalitionsregering redan 2006, detta för Sveriges bästa. Nu kan man säga bättre sent än aldrig.

 
Ingen bild

Lena

30 december 2014 18:13

@Da Capo
Mycket, mycket bra. Hoppas många läser artikeln, den ger verkligen en pusselbit till: VARFÖR SVERIGE.

 
Ingen bild

carl

30 december 2014 19:06

orsaken till massinvandringen är nog att banker och rikskapitalbolag vill köpa statliga bolag och naturtillgångar billigt. utförsäjlning vore omöjlig att få stöd hos folket. men nu måste staten få in pengar till att försörja alla nya medborgare Och enda sättet är väl att sälja ut ex LKAB, kärnkraftverken, uran och ädelmetaller ur marken.

troligen har väl saudiavtalet stor påverkan att Sverige måste ta emot muslimsk befolkning som ett sorts motköp för att svenska storbolag (ägs av investor- Wallenberg)skall få säljkontrakt till oljeländer i mellanöstern.

blir inte roligt n'r skattepengarna är slut och asylsökarna inte får bo kvar på hotell och hergårdar. vart skall de då bo?

 
Ingen bild

OH

30 december 2014 19:11

Nu har gamla tanten Ramberg öppnat sitt tryne och anser att folket ej skall få rösta på partier som inte är maktens medlöpare. Hon hyllar därmed den enligt henne gamla goda Sovjetstaten.
Orsaken till hennes hat mot SD är troligen helt simpelt girighet.Sedan invandringsindustrin tog fart har antalet advokater ökat med ca 100%.
Detta ger sköna stålar till advokatsamfundet och en skara av dess medlemmar.Det skulle inte förvåna mig om advokaterna håvar in mer pengar än vad den gode Bert gör i sin verksamhet inom denna industri.
Något som borde granskas offentligt är advokatsamfundets verksamheter.

 
Ingen bild

Observer

30 december 2014 19:32

@Dacapo

Ja, precis så har det blivit!
Ursäkta språket, och detta är riktat till Sveriges alla journalister och massmedia:

HUR JÄVLA SVÅRT KAN DET VARA ATT BARA SKILDRA DEN NAKNA SANNINGEN OCH HÅLLA SIG TILL FAKA SAMT SAKFRÅGOR OCH KUNNA SKILJA PÅ SAK OCH PERSON ?!


 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

30 december 2014 19:38

Tisdagen den 30/12 går till historien.
Det var dagen när SVT sade en sanning.
Nämmerligen att M-väljare vill samarbeta med SD.

 
Ingen bild

Hood

30 december 2014 20:25

Jag är nyfiken på moderatpolitikern som fick avgå, pga "faktaresistens"vem var det? Jag har totalt missat detta

 
Ingen bild

KS

30 december 2014 20:37

I dagens P4 extra kunde man återigen höra en brandexpert som utan att blinka i sitt program kunde konstatera att moskèbranden i Eskilstuna var ett attentat. Han hade därför bjudit in muslimska imaner e.dyl som fick orera om alla attentat mot deras tro! Polisen i E-tuna däremot har idag (30/12) fortsatt sina undersökningar av brandplatsen. Resultat kommer att publiceras om 4-5 veckor. Skulle något exeptionellt ske, så kommer polisen att skicka ut ett nytt pressmeddelande. Redan innan branden släckts hade ett flertal andra brandexperter, såsom Malena Ernman och den där falske profeten som jag glömt namnet på, konstaterat att detta ATTENTAT var SD:s fel! Nu vet jag inte vad man idag skriver i pappersmedia om denna händelse. Det kanske man inte gör längre då "nyheten" inte passar in i PK:s journalisthantlangares agenda. Allt fortgår som vanligt med falsk informationen till folket.

 
Ingen bild

OT

30 december 2014 21:04

@Thoralf

Kan inte du somgenomlevt fyra år som riksdagsman, skriva en serie om de förmåner som riksdagsmän har idag?

Med utgångspunkt i de förmåner som får riksdagsledamöter att separeras från det svenska folket?

Exempel 1) Privat sjukvård - En förmån som gör att riksdagsledamoten blir avskärmad från problemen som medelsvensson upplever då de besöker vårdcentralen o.s.v

Thoralf Alfsson

30 december 2014 22:15

Jag har inte sett eller hört om några förmåner som skiljer sig från privata företag.

 
tan Gul

tan Gul

30 december 2014 22:20

Från Nydahls occident citeras:

"Den svenska politiska klassen har idag fått ett nygammalt ansikte. I själva verket är det sex ansikten som flyter ihop till ett och därmed förvandlar Sverige till ett politiskt väckelsemöte. Den stora väckelsen är den ideologi - "samförståndets" tystnad - som rått ganska länge, men som nu formaliseras och görs till högsta politiska princip. Hela den socialmoderata tillväxtreligionen blir här en parlamentarisk hydra som i princip avskaffar all politisk opposition. Det mina vänner kan vi kalla "fascism light" - i realiteten en med "demokrati" och "folkvilja" maskerad, totalitär statsmakt som ..." läs vidare:
http://korta.nu/nydahl

http://korta.nu/nydahl

 
Ingen bild

Verkligheten

30 december 2014 22:41

Ja, så det kan gå. Tråkigt för då fick vi inte veta om du kommit med på riksdagslistan.

Landet Sverige står inför något som kanske kan kallas för "a perfect storm". 1 miljon nya invandrare från underutvecklade länder, 1 miljon nya inom äldreomsorgen och en hotande deflation.

Något kommer att gå sänder med eller utan SD vid makten. Det enda som skiljer är hur illa ställt det kommer vara när landet till slut vaknar upp till verkligheten?

Med 8-års Kartellen ser det på pappret ut som att man bäddat för att det ska bli det värsta tänkbara tills kraschen kommer.

 
Ingen bild

Peter

31 december 2014 00:48

Som många redan hört kan 57% av allians- och 26% av sossesympatisörerna tänka sig ett samarbete med SD.

Översätter man detta rakt av på valresultatet så utgör dessa två grupper 32% av riksdagsrösterna. Man kan väl anta att närmare 100% av SD-sympatisörerna också är för ett samarbete vilket således ger att 45% inte har något emot att samarbete.

Nu finns varken V eller MP med i undersökningen och trots att de är raka motpolen till SD så finns det förmodligen även väljare i dessa grupper som kan tänka sig ett samarbete. Närmar sig 50% med andra ord.

 
Ingen bild

nojden

31 december 2014 03:37

http://varstundisverige.blogspot.se/2014/04/sverige-den-nya-sovjetstaten.html?m=1 här finns pdf att ladda ner. BOKEN SOM FÖRSVANN

 
Ingen bild

Ulrika

31 december 2014 06:27

Jag skulle önska att jämförelse med andra kostnadsområden redovisades när det handlar om invandringskostnader. Som det är nu så biter inte "miljoner hit, miljoner dit" på samma sätt som om man klart kunde tala om att xxx kostar si, xxx kostar så och invandringen så. En tydlig översikt, så folk fattar vore bra tack.

 
Svensson

Svensson

31 december 2014 10:15

Sverige ska bli ett invandrarland, och regeringen tycks ha Usa som sitt drömland.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lärare

31 december 2014 11:51

Exakt så Ulrika!

Det talas ofta att man inte ska prata kostnader när det gäller människor, men likt förb... hör man då och då att sjukskrivnigen kostar... pensionen kostar... arbetslösheten kostar osv...Det finns människor bakom varje kostnad som räknas upp.

Om man tar invandringen ca 10 år bakåt och tar med dessa som fortfarande kostar samhället, dvs har ännu inte kommit in i arbete. De kostar också lägg till dessa till övriga invandringskostnader så kommer vi upp i rent astronomiska summor!

Ser fram mot att få dela ut info om SD:s politik snart.
Thoralfs alla staplar och avslöjande artiklar ska med också.

Nu går vi på offensiven!!!

 
Ingen bild

Sven Dacke

31 december 2014 12:01

I natt i Araby Växjö

Ett 50-tal barn med raketer och smällare ställde till oro i Arabyområdet under tisdagskvällen. En förrådsbyggnad vid Centrumskolan blev brandskadad.När polis kom till platsen blev de beskjutna och åkte därifrån. Även brandmännen blev måltavlor för raketerna.

Kvinnan ringde polisen.
– Men då sa de att polisen inte skickar någon patrull, för det blir bara värre då.

När kvinnan såg att det börjat brinna i förrådsbyggnaden vid Centrumskolan ringde hon brandkåren.
– De var i alla fall snabba med att komma hit. Men då ställde sig ungdomarna i en barrikad och började skjuta mot dem istället.

http://goo.gl/tQh0AX


Och Säpo styrs av Löfven!!!!!

Hur var det med det som den mannen anklagade SD för att vara. Tror det är som den gamla barnramsan " Den som sade den var det"

 
Da Capo

Da Capo

31 december 2014 13:41

Hallå "nojden"!

Tack för tipset.
Min efterlysning gäller den svenska översättningen -
som verkligen tycks vara som bortblåst från jordens yta.
Har alla ex uppköpts av "makteliten"?

Engelskspråkiga originalet finns i vanlig oprdning att tillgå
antikvariskt, åtminstone utomlands.
Därmed inte sagt att det är utomordentligt glädjande att
den finns för nedladdning på nära håll.

HÖR SÅLEDES UPP, SVENSKA FOLK,
NI SOM INTE BARA FORTSÄTTER ATT SOVA!
Anmaningen gäller även dig, Anna Ramberg, som
tydligen fullkomligt har gått vilse i pannkakan.

Roland Huntfords bok
*The New Totalitarians* (på engelska)
finns för nedladdning på denna länk:
http://korta.nu/totalitarians

http://korta.nu/totalitarians

 
Ingen bild

Hulda 2

31 december 2014 14:57

Gott nytt år Toralf.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2588805-flyktingar-vagrar-ga-av-buss-vid-boende

 
Ingen bild

Erik

1 januari 2015 13:43

Jag är också kritisk till hur integrationen fungerar.
Men, etableringsersättningen är per flykting mycket låg:

"Du kan som mest få 4 500 kronor i etableringstillägg. Du ansöker på blanketten nedan."
http://www.forsakringskassan.se/privatpers/ny_i_sverige/etableringsersattning

Eller hur ser ni på den saken?

Thoralf Alfsson

1 januari 2015 15:17

Erik

Läs på lite innan du skriver sedan kan du komma tillbaka med frågor.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se