thoralf

Direktlänk till inlägg 28 december 2014

DEMOKRATIFÖRAKT

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2014 19:24

Jag blir minst sagt förundrad när jag lyssnar till folks kommentarer över att det inte blir något extra val i olika medier. Hur tänker människor egentligen!


Det sägs att svenskar är konflikträdda och därmed alltid försöker undvika att säga sin åsikt. Är det däför alla svarar så märkligt på medias frågor. Uppenbarligen tycker svenskar att det blir alldeles för jobbigt att rösta fler gånger än vart fjärde år till Sveriges riksdag. Inser de inte att det är enda chansen de har att påverka sammansättningen i riksdagen. Skiter svensken i vilka som sitter i riksdagen?


Är svensken nöjd med att titta på Idol och annat trams på TV? De borde enligt min mening vara överlyckliga över att få rösta en extra gång. Men de kanske skulle tycka att det var lika skönt om valet 2018 också ställs in. Det är ju så jäkla jobbigt att behöva lyssna till politiker och bilda sig en uppfattning och sedan ta sig till en röstningslokal. Det är minst sagt kusligt så bortskämda svenska folket är.


Jag är förbluffad över att så många struntar i sin demokratiska rättighet att rösta i allmänna val. I mina ögon blir det ett demokratiförakt.


”Alldeles utmärkt. Det hade kostat en massa pengar att hålla nyval och nu kan man lägga pengarna på annat och viktigare saker.”

Bernt Åberg, Oskarshamn


”Det var bra att det ställdes in. Jag tycker politikerna ska försöka komma överens och agera mer samlat.”

Gunilla Strömberg, Oskarshamn

 

”Jag tycker det känns ganska skönt eftersom jag befarade att SD kunde ha blivit ännu större om det blivit ett val till.”

Matilda Nyberg, OskarshamnDecemberöverenskommelsen är i mina ögon också demokratiförakt. I detta fall är det dock än mer anmärkningsvärt när det är sex partier i Sveriges riksdag som står bakom uppgörelsen.Alliansens agerande är häpnadsväckande och mycket kortsiktigt. Nej, förresten det är inte ens kortsiktigt! Det är idiotiskt! Om de är så fruktansvärt naiva att de tror att de skall återta makten 2018 är de minst sagt tröga. Jag är fullständigt övertygad om att minst ett av allianspartier ramlar ur riksdagen 2018. Om det nu inte sker tidigare!  Det kan ju trots allt fortfarande bli ett extra val innan 2018.Jag är dock förvånad över att reaktionerna idag är så tafatta från de fyra partierna på högersidan. Men alla tycks vara mer mån om sin egen försörjning och position inom respektive parti än att man vågar gå ut och kritisera uppgörelsen. Ulf Adelsohns kommentar säger en hel del om knapptryckarpartiet.”De har väl haft en partistyrelse där ingen vågat säga ifrån eftersom Reinfeldt ledde den. Som vanligt.”

 

 

Östran hörde av sig igår och ville ha några kommentarer. Resultatet blev enligt nedan.”Sverigesdemokraternas tidigare riksdagsman Thoralf Alfsson tycker att beskedet om att extravalet var väntat.

– När vi förstod att det pågick förhandlingar och med tanke på opinionssiffrorna så var beskedet väntat.


Han tycker det är synd att Sverigedemokraterna nu inte får gå till nyval men å andra sidan är han ganska säker på att Alliansens stöd till regeringen i överenskommelsen kommer att spela hans eget parti och socialdemokraterna i händerna.

Därför är det också helt logiskt att den tillförordnade partiledaren Mattias Karlsson talade om att SD kommer att begära ett misstroendevotum mot Stefan Löfven.


– Det kommer inte att ändra något i sak men det blir tydligt för väljarna att Alliansen inte driver sin egen politik utan stödjer socialdemokratisk vänsterpolitik, säger Thoralf Alfsson.


Thoralf Alfsson säger att de områden som partierna valt ut att samarbeta kring inte är några överraskningar. Det finns redan långsiktiga överenskommelse om försvaret, pensionerna och energin.


– Det ger inget nytt. Alliansen vinner inget utan kommer bara att upplevas som stödpartier åt regeringen.


Han noterar att migrationsfrågan inte är med i uppgörelsen mellan regeringspartierna och Alliansen.


– Jag tror inte på dem när de säger att det 87 procent av väljarna stödjer nuvarande migrationspolitik. Det är inte min upplevelse när jag är ute och pratar med folk.


Han är övertygad om att hans partit kommer att öka till följd av Decemberöverenskommelsen.


– Det hade varit roligt med ett val men jag tror detta gynnar oss också!”

 
ANNONS
 
Ingen bild

Roger K

28 december 2014 19:42

Thoralf.
Kan det vara så att de intervjuade som tyckte att nyval skulle vara bra, inte kom med i reportaget?

Vi pratar ju om svensk teve

 
Ingen bild

Martin

28 december 2014 19:59

Media intervjuar 40 personer och väljer ut 3 av dessa som de publicerar. Verkligheten och vad media rapporterar har helt enkelt inte med varandra att göra.

 
Ingen bild

lundabo58

28 december 2014 20:14

Nu är det väl så att dessa kommentarer (i din artikel) är selektivt utvalda av den majoritet pk-journalister som går 7-partiets ärenden. Kommentarerna på allianspartiernas egna Fb-sidor talar dock ett annat språk.

Men det kommer nog att ändra sig även i media på sikt, nu när fler och fler f d 7-klöverkoryféer börjar uttala sig negativt om Münche...ehh...decemberöverenskommelsen.

 
DecemberKartellen

DecemberKartellen

28 december 2014 20:15

Den 27 december avskaffades parlamentarismen i Sverige.

Vad hände med "All makt utgår från folket"?

Regeringsformen: 1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket.

Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse.

Den offentliga makten utövas under lagarna.


https://lagen.nu/1974:152


Regeringsformen (RF) är den mest grundläggande av de fyra grundlagarna. Dess femton kapitel innehåller principer för statsskicket, en katalog över medborgerliga fri- och rättigheter, regler för hur regering, riksdag och övriga myndigheter ska arbeta, samt regler för dessas kompetens.


Löfven deklarerade att det skulle bli extra val den 22 mars, att själva beslutet inte kan klubbas igenom förrän 29 december är bara en formalitet. Helt obegripligt hur han i en handvändning bara kan ta tillbaka att det skulle bli ett extra val - det var ett tydligt besked - inget kanske. Men han såg väl tiden fram till 29 december som betänketid - men då hade han kunna uttrycka att han eventuellt kommer att genomföra ett extra val - allt beror på hur opinionssiffrorna ser ut.
Typ...
http://www.riksdagen.se/sv/Sa-funkar-riksdagen/Fragor--svar/Grundlagarna/Skriv-in-fragan-har12/?sid=37958

För att ändra en grundlag krävs att riksdagen fattar två beslut med likadant innehåll och att det hålls ett allmänt val mellan de två besluten. Riksdagen ska inte kunna fatta förhastade beslut som inskränker människors fri- och rättigheter.


Hur är det möjligt att kringgå en grundlag genom en uppgörelse? Än obegripligare är att denna uppgörelse sträcker sig över två val. Ingen vet hur resultatet blir i nästa val, ändå ska denna överenskommelse (åtsidosättande av demokratin) gälla över två val.

http://https://lagen.nu/1974:152

 
Ingen bild

Demokratur

28 december 2014 20:20

Svensken förtjänar inte att få leva i demokrati. Snart följer expropriering, skattehöjningar, konfiskation av ekonomiska medel, inskränkning av rösträtten m.m m.m Allt i de heliga massinvandringens namn. Själv ska jag skratta åt den naiva svensken. Landet är förlorat. Förrått av PK-folket.

 
Ingen bild

Synonymen

28 december 2014 20:21

Om det inte kommer en uppgörelse inom migration och integration där Sveriges bisarra och skadliga invandring begränsas kraftigt är det Moderaterna som är vinnare.

Fredrik ”Förstöraren” Reinfeldt lurar i kulisserna och spelar självklart en avgörande roll i den rekordsnabba nedmonteringen av den Svenska välfärden.

Om han tvingar Löfven genom idiotiska uttalanden och löften om Statsministerpost att det skadliga inflödet fortsätter i oförminskad kraft, är det Löfven som är den stora förloraren.

Det viktigaste för Reinfeldt är att slutligen krossa Svensk välfärd. Om han gör det som Statsminister eller från kulisserna är underordnat.

Men det har Löfven inte fattat ännu!

 
Ingen bild

Gubben Svensk

28 december 2014 20:22

Svenne Banan skiter i politiken och tittar på let`s dance och Idol!
Bröd och skådespel håller befolkningen lugna är ett klassiskt koncept.

Svenne är hjärntvättad av PK-Medias propaganda.
Aftonbladet, Expressen, DN och Göteborgs-Posten borde bojkottas totalt!

 
DecemberKartellen

DecemberKartellen

28 december 2014 20:22

Snuvad på extra valet? Här kan du protestera.

Skriv under Omval krävs o misstroende mot decemberöverenskommelsen

http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=9533

http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=9533

 
Ingen bild

Tompa

28 december 2014 20:40

Nu gäller det att maximera effekten av Decemberöverenskommelsen.

Nu ÄR det ett ypperligt tillfälle att komma ur SD garderoben. Alla våra sympatisörer som tidigare valt att hålla inne med sina partisympatier offentligt kan helt enkelt nu motivera att SD är enda motvikten och alternativet till kommunisterna.

En röst på ett Alliansparti är en röst på MP och V.

Nu ÄR det legalt att "proteströsta" på SD. När folk märker att deras arbetskamrater och grannar har tagit steget så kommer även de att göra samma sak.

 
Ingen bild

Tony

28 december 2014 20:51

Håller med Roger K om att bara positiva åsikter om
partiuppgörelsen nämns,så jobbar fegmedia. Ta bara en sådan
sak som att Fredrik Reinfeldt gång efter annan uttalar
negativa åsikter om Sverige och Svenskarna utan att det ens
nämns i Svensk Media? För har någon någonstans läst eller
hört i Radio eller Tv att F.R senast i Julhelgen påstod
att Sverige inte tillhör Svenskarna utan invandrarna, nej
man bara rapporterar om några lösryckta citat, men utelämnar
sådant som är verkligen kontroversiellt och som man vet kan
ge reaktioner. Det är rent ut sagt för djävligt när en figur som
varit ledare och statsminister för landet kan uttala den ena oförskämdheten efter den andra utan att det ens rapporteras i
Media.
Så som Fredrik R. betett sig under dom två mandatperioder
som han skövlat landet hade han aldrig kunnat åstadkomma
ifall vi hade haft en Media värd namnet och som hade gjort
sitt jobb och granskat makten, istället för att gå deras
ärenden!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

28 december 2014 20:59

Pellejönsen och Pelliansen är överens. Gulligt,men äckligt !

 
Ingen bild

N

28 december 2014 21:24

Kommentar: Genom att inte ordna nyval blir ju Sverige ett sämre land - eftersom SD inte kan växa förrän 2018 igen. 3,5 förlorade år.

 
rebell

rebell

28 december 2014 21:30

Nya Sveriges nya regering

http://korta.nu/segovernment

http://korta.nu/segovernment

 
Ingen bild

Det här är borgerligt högförräderi

28 december 2014 21:36

I stället för att fortsätta tvinga statsministern att söka stöd i riksdagen väljer den bordgerliga oppositionen helt enkelt att kapitulera. Det är inget annat än ynkligt och ett svek, skriver Christoffer Orméus, ordförande i borgerliga studentföreningen Heimdal i Uppsala.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/det-har-ar-borgerligt-hogforraderi_4217681.svd

 
Ingen bild

OH

28 december 2014 22:24

Många tycks anse det berömvärt att det sparas ca 100 milj. då det ej blir något extraval.
Samma gäng tycker att regeringens klåpaktiga trixande om förbifart Sthlm som kostat ca 400 milj. är kaffepengar.

 
Ingen bild

Hård kritik mot uppgörelsen

28 december 2014 22:36

Uppgörelsen mellan den rödgröna regeringen och Alliansen får i dag kritik för att vara odemokratisk. Tunga företrädare för både höger- och vänsterblocket tycker det är fel att en liten minoritet skall kunna få igenom sin politik i riksdagen. – Det är ett nederlag för demokratin och parlamentarismen, säger förre moderate försvarsministern Mikael Odenberg till SVT Nyheter.

Mikael Odenberg (M) säger att det är uppenbart att ett litet etablissemang runt partiledarna nu är nöjda och hyllar sin egen uppgörelse men bland vanligt folk och riksdagsledamöter är man egentligen oroad.

– Jag tycker att i grunden det är en felaktig överenskommelse, här träffar man en överenskommelse där oppositioner ”loggar ut” i tre och ett halvt år. Oppositionen kapitulerar och man gör det dessutom villkorslöst, när man lovar släppa igenom vilka förslag som helst – hur stolliga man än anser att de är.
”Omöjligt i andra demokratiska länder”

http://www.svt.se/nyheter/sverige/hard-kritik-mot-uppgorelsen

 
Ingen bild

lassese

28 december 2014 22:37

Jag gillar Janne Millds illustration:
http://janmilld.files.wordpress.com/2014/12/svampen.jpg?w=468&h=264
Sverige regeras nu av en svampinfektion!

 
Ingen bild

Eric H

28 december 2014 22:37

Ibland, Thoralf, så undrar man.
Lokalblaskan JP hade idag moderniserat sig och hade t o m en videosnutt på sin hemsida med fem personer som, konstigt nog, nästan ordagrant yttrade sig som de Dina exempel.
Alla FÖR, ingen däremot..
Kommenterade med att bl a ställa just den frågan, "endast personer FÖR? Fanns det inga andra?", Den kommentaren censurerades bort. Försökte senare utan frågan, då var det OK.
PK-maffian där pappertidn igår, de håller ihop..

 
DecemberKartellen

DecemberKartellen

28 december 2014 23:10

Hittat på FB:
https://www.flashback.org/t2499575


Vad innebär då den s.k Decemberöverenskommelsen?

Jo, att sjuklövern förbundit sig att rösta på visst sätt i flera år framöver. Detta är enligt min mening att frångå principen i 4 kap. 6 § RF om att varje riksdagsledamot och varje statsråd ska kunna yttra sig (och därmed rösta) i enlighet med de närmare bestämmelser som meddelas i riksdagsordningen, bl.a stadgandet i 11 kap. 10 § RO:

” Avgörande genom omröstning
10 § När ett ärende ska avgöras genom omröstning ska de yrkanden som har lagts fram under överläggningen ställas mot varandra. Det yrkande som enligt talmannens uppfattning har bifallits med acklamation, eller det yrkande som talmannen bestämmer, utgör huvudförslag vid omröstningen. Mot huvudförslaget ställs ett annat yrkande som motförslag.
Om det finns fler än ett yrkande som kan ställas mot huvudförslaget, ska kammaren först i ett eller flera förberedande beslut avgöra vilket yrkande som ska vara motförslag i huvudomröstningen.

Omröstningen sker öppet. I enlighet med bestämmelsen i 4 kap. 7 § regeringsformen är riksdagens beslut det förslag som stöds av mer än hälften av de röstande, om inte något annat anges i regeringsformen eller i denna lag. Talmannen tillkännager hur omröstningen har utfallit och bekräftar beslutet med ett klubbslag.”

Genom att lämna reglerna i såväl RF som RO därhän har sjuklövern således kunnat åsidosätta en lång rad med stadganden om hur riksdagsarbetet ska gå till. Detta strider inte bara mot RF:s och RO:s ordalydelser, utan mot hela andemeningen i konstitutionen. Nämligen att all makt ska utgå från folket och att om konstitutionen ska förändras så får det endast ske i enlighet med reglerna om grundlagsändring med ett riksdagsval emellan där folket får tillfälle att säga sin mening.

När sjuklövern nu lämnat dessa regler därhän står vi på första steget till en diktatur (eller demokratur om nu någon hellre vill använda det ordet).

__________________

http://https://www.flashback.org/t2499575

 
Ingen bild

Putte

29 december 2014 00:00

Nu måste väl ändå den mest trögtänkta inse att 7-klövern fullständigt skiter i Svenska folket. Det är invandrarna som är prio 1. Vår uppgift är tydligen bara slavar som ska finansiera eländet. Massinvandringen är ett mål för 7-klövern och inget annat.

 
Lassekolja

Lassekolja

29 december 2014 00:59

”Jag tycker det känns ganska skönt eftersom jag befarade att SD kunde ha blivit ännu större om det blivit ett val till.”
Så kan enbart en människa, som inte begriper sitt eget bästa resonera!!!
Samma fenomen som vid Kyrkovalet 2005, jag glömmer aldrig det gamla paret, som blev tillfrågade av SvT-Aktuellt om dom skulle rösta i Kyrkovalet. Det gamla paret svarade: "Ja, jo, vi vill ju inte ha för stora förändringar inom Svenska Kyrkan så vi kommer att rösta för att förhindra att SD blir större...." GODDAG YXSKAFT,säger jag!
"Så som Fredrik R. betett sig under dom två mandatperioder
som han skövlat landet hade han aldrig kunnat åstadkomma
ifall vi hade haft en Media värd namnet och som hade gjort
sitt jobb och granskat makten, istället för att gå deras
ärenden!" @Tony, just det! Precis så är det Tony! Hade svensk media fullföljt sitt uppdrag hade 7-klövern inte haft en chans mot SD!!! Medias enda demokratiska uppdrag i vår representativa demokrati är att granska makten och förmedla korrekta och sanningsenliga nyheter samt, sist men inte minst: ÖVERLÄMNA DE POLITISKA BESLUTEN ÅT VÄLJARNA! ! ! Alltså INTE agera politisk kraft åt väljarna!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Observer

29 december 2014 02:07

Ja, Thoralf!
Nu ser du hur viktigt det är att er info kommer ut till varje Svenskt hushåll.
Svenskar är i T O T A L avsaknad av referensramar!
De förstår heller inte att folk kan tjäna dubbelt så mycket i andra jämförbara länder. De säger: "Nähäää, det kan väl ändå inte vara möjligt" -Jo, säger jag då som jobbat internationellt. Det är som att det ändå inte sjunker in riktigt utan man tror att man i Sverige tjänar mest på hela planeten. Berättar man sedan att det finns länder med BÄTTRE välfärd än vårat samt med fler semesterdagar så är diskussionen genast avslutad och de reser sig upp och går från middagsbordet i affekt. Så är det.
Det var ju likadant i Rumänien och Östtyskland, De trodde att de hade de bäst i världen, körde bilar med kaross av pressad papp (Trabant) och fick vänta 7år på att få telefon inkopplad.
Därför är information direkt till hushållen, sådan de själva kan kontrollera på något sätt väldigt väldigt viktig!!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

29 december 2014 07:51

Våra grannländer bearbetar Sverige för att bli en demoktati !
Jag tillhör gruppen som inte blivit lurad av mitt parti !

 
Ingen bild

Irene

29 december 2014 10:02

Ja "Observer" svenska folket marineras in i en livslögn, tar man som du har försökt bort marinaden finns en okunnig, vilsen och rädd nolla kvar. Vem vill vakna och inse att man blivit lurad när man kan leva nöjd bakom förljugenhetens trygga väggar? Jag har slutat tro på att inf.blad väcker dem. De vill fortsätta att sova och gläds nu åt att 7-klövern blivit "sams" så de slipper besväret med att gå till röstlokalen.

 
Ingen bild

Onkel Sven

29 december 2014 11:18

Gäller den nedröstade budgeten nu , eller ?

 
Ingen bild

HM Gotland

29 december 2014 11:23

Vill bara lägga in mit veto mot att Idol-tittare inte bryr sig om Sverige och röstar SD. Jag vet flera om det nu iofs inte råkar vara jag.

Och det här med att svenskar inte gillar bråk och konflikter, det stämmer nog och det finns väl positiva sidor av det med som att vi haft fred i 200 år och att en massa folk röstar SD just för att slippa just bråk och konflikter som ju tycks vara intimt förknippad med den här så lovordade mångkulturen.

Fast i och för sig har vi nog nästan inte olika åsikter om någonting ändå och jag vill önska Thoralf Alfsson i synnerhet och alla andra läsare här ett Gott nytt år!

 
Ingen bild

GBJ

29 december 2014 11:24

Nu har man effektivt sidsteppat SD. Det spelar ingen roll hur många röster SD får i valet 2018, bara det understiger 50 %. Och förmodligen fortsätter man överenskommelsen även efter 2022, och då kommer väljarna tröttna att rösta på SD. Det finns nu bara ett hopp, och det är att det så snart som möjligt blir totalt och fullständigt kaos med invandringen (inga jobb, protester bland kommunerna, inga bostäder, vålet, utanförskapsområdena, no-go zones etc). Förr visst är det ofta så att först måste man ner i botten innan det vänder - med risk för att det är för sent förstås. Och den risken är överhängande. Man kan bli deprimerad för mindre. Tänk om vi kunde demonstrera i alla större städer varje måndag, som i Tyskland. Vem tar initiativet?

Thoralf Alfsson

29 december 2014 13:12

Delar inte din uppfattning. SD är fortfarande vågmästare i riksdagen!

Situationen kan ändra sig väldigt snabbt i riksdagen 2018. Men kanske även innan dess.

 
Ingen bild

Lena

29 december 2014 12:15

@Irene, Observer, Lassekolja, Decemberkarellen alla bra kommentarer.
Visst är många svenskar i avsaknad av referensramar, de VET helt enkelt inte mycket alls om världen, men är inbilska och blir ilskna om de blir påkomna om att det finns saker som är bättre i andra länder. Ofta är de som papegojor, de upprepar någon annans, vedertagen åsikt men det märks att de inte reflekterat på egen hand.

Jag brukar inte förakta eller bli irriterad på dessa personer, då det inte hjälper. Ofta tänker jag tillbaka på hur jag själv varit tidigare. Jag var inte alls politiskt medveten förrän för ca 12-15 år sedan då jag började läsa historia och fick ett helt nytt perspektiv på det mesta. Jag har alltid varit vetgirig och nyfiken och haft förmåga att lyssna på andra, och det har givit mig mycket kunskap. Men intresserad av politik på riktigt blev jag nog först för ca 12-15 år sedan. Det började med en obehaglig känsla av att allt inte stod rätt till varken bland folk i allmänhet eller bland beslutsfattare.

Kanske är det så att var sak har sin tid. De flesta människor och det gäller inte bara i Sverige, följer nog bara strömmen tror jag. Sedan kan det inträffar något som får dem att "vakna upp". Så vi ska inte misströsta helt o hållet.

Visserligen strömmar det in personer, en masse, i landet som troligen bara kommer hit för att bli försörjda. Många är inte heller som de ska i huvet, och det förstår vi ju att det är VI som är satta att integrera DEM som kommer att få ta emot mest sparkar och slag när pengarna tryter. Men sådant funderar nog inte våra s k ledare på. De är ju fullt upptagna av att smida ränker. Så visst är vi svenskar oroliga för framtiden, hur det ska utveckla sig osv inte undra på när våra s k ledare direkt motarbetar oss. Det är i en sådan här politisk situation som många "vaknar upp". Pengarna kommer inte att finnas längre fram för att försörja så många invandrare, vilken innebär att många av dem av sig själva att utvandra härifrån, när alla lador är tömda.
Då får vi äntligen börja om på nytt, med ett nytt politiskt system, t ex den att börja bygga upp våra företag igen och se till att de företagen också KAN växa. Inte som det är nu då småföretagen går på knäna för att skatterna ska in först. Vi har nu ett politiskt system som HÄMMAR småföretagandet.
Det andra som vi verkligen behöver är TILLIT till våra ledare. Vi har ju gått på pumpen något så vansinnigt vad gäller den s k stridshingsten.

P s glöm inte att se framåt! Det är nu som vi måste bygga upp inre styrka o mod. Det är faktiskt VI som skapar Sverige med våra tankar, kunskap, vilja, framförhållning och inte att förglömma med vår kärlek och intresse för att vårt land ska bli harmoniskt och ett trivsamt land igen att vistas i.

 
Ingen bild

Lena

29 december 2014 12:25

Språkrådet och nyordslistan:
En cis person? en som INTE är en transperson????
Nettokrati- ? förslag om nytt valsystem där varje väljare får 2 röster, en röst FÖR och en röst MOT!!! västerförslag, så galet!
Gurlesk - feministisk strömning med inslag av gullighet och groteskhet.
Kärrtorpa!!! Göra motstånd mot spridning av nazistisk propaganda och nazistiskt våld!
Matnationalism - Föreställning om att mat producerad i det egna landet är bättre än importerad.

Listan fortsätter, det gäller att vara vaken, den är åt skogen vänsterproducerad samt genusproducerad.
http://www.svt.se/nyheter/sverige/hela-listan-på-arets-nyord

 
Ingen bild

b

29 december 2014 12:55

Jag utgår ifrån att SD:s benämning på den nya 6-klövern blir "Juntan".

 
Ingen bild

Observer

29 december 2014 12:59

Att ha en nöjd befolkning är bra. Det är inget fel i det. Men i Sverige har en ytterst medveten propagandaapparat jobbat för länge.
-Man strejkar inte längre i Sverige!
-Man tror man tjänar bättre än i alla andra länder trots att man jobbar för halva priset.
-Istället för att kräva högre lön så går man snällt och köper en dieselbil för att spara in de där hundralapparna.
-Man är helt övertygad om att det kostar multum att bli sjuk i andra länder trots att det i flertalet jämförbara länder inte ens kostar 300:- för ett läkarbesök.
-Många tror att vi har ett starkt försvar.
-Många vet inte om att de flesta gamla Svenska storföretag sålts ut.

Man kan lugnt säga att media i det här landet totalt misslyckats med sin roll att leverera fakta till folk, Nä, de har i alla år sprungit etablissemangets ärenden -Att hålla folk ovetande.

Media behöver folket men folket behöver sannerligen inte media!

Folket behöver vakna.
Först när man känner till de korrekta omständigheterna kan man ta korrekta beslut.
I annat fall slutar landet som ett lullar-land med förledda individer som varken vet ut eller in och som inte kan ta sig framåt i utveckling.
Landet blir som en ungdom som läst serietidningar istället för att gå i skola. Lika handfallen.

 
Ingen bild

Stefan A.

29 december 2014 14:01

Mycket är oklart, faktiskt det mesta, SMP kommer i hösta att lägga en budget som höjer skatter kraftigt hos stora väljargrupper i MCFPKD, kommer alliansen då att protestera men sen lägga ned sina röster, politikerföraktet är redan stort i Sverige och behöver inte späs på, 141 riksdagsledamöter har en del att förklara för sina väljare, varav de flesta av de 141 säkert inte visste om någon uppgörelse. Batra pratar bara om 2018 varför vill hon inte fälla regeringen tidigare? politik är att vilja och våga ta makten, vill man inte det kan man förmoda att det bara är pengarna och förmåner man är ute efter, har M råd med ett stolpskott till ledare en gång till?

 
Ingen bild

Göta

29 december 2014 14:27

Observer skrev: "Ja, Thoralf! "Nu ser du hur viktigt det är att er info kommer ut till varje Svenskt hushåll."

Detta är Thoralf fullständigt medveten om sedan väldigt länge. Jag har förstått att han sliter som en dåre, dels med att knåpa ihop viktigt material och dels med att DISTRIBUERA det. Inte bara genom att jobba med den här bloggen, utan han har dessutom personligen DELAT UT ofantliga mängder samt även ordnat med postutskick i sitt distrikt. Jag har också förstått att det finns strävsamma personer runt Thoralf som gör sitt jobb, liksom att det finns massor av andra flitiga och duktiga utdelare och spridare av SD-info runt om i landet.

SD är inte vilket parti som helst utan en folkrörelser med utomordentligt lojala sympatisörer. Tyvärr har vi ju alla de korrupta, förljugna vänsterstyrda och statsunderstödda medierna att kämpa emot. Även om dessa kan synas oövervinnliga med tanke på att de når ända in i vardagsrummen hos väljarna och kan spy ut sitt SD-hat och sina lögner till hela befolkningen varje timme i nyhetsutsändningarna, så har vi sedan valet 2006 nått förhållandevis väldigt långt.

Om nu bara SD-riks fattar nödvändigheten av att nå ut till hushållen med direktinformation om verkligheten, minst ett par gånger per år - kosta vad det kosta vill. Detta är ENDA möjligheten för att även de tröga och numera bekväma sosseväljarna ska orka få upp ögonen för det pågående vansinnet.

 
Ingen bild

carl

29 december 2014 14:56

man läser på andra Svenskvänliga nyhetsbloggar att stasi-arkiven skall förstöras under år 2014, senast under nyårshelgen. är detta inte redan utfört eller sitter tjänstemänn på julledighet och eldar dokument. vart finns dessa arkiv? vilken byggnad ?

om kopior finns i tyskland borde nån kunna forska i dessa.
kan SD med 13 procent i riksdagen stoppa förstörelsen på juridisk väg.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

29 december 2014 15:03

Jag tycker det är fantastiskt när folk säger att det är bra att det inte blir något nyval på grund av kostnaden. Samtidigt som... ja ni vet vad kostar mer och mer för varje budget.

 
Björn söderberg

Björn söderberg

29 december 2014 16:17

Ja du thoralf.jag är nog lika förvånad över först och främst att folk inte bryr sig. Och gör dom det så är de dom mest besynnerliga förklaringar och omdömen.ibland önskar jag att dom som bara hackar, förtalar sd råkar riktigt illa ut.inte förän då kanske man vaknar till tyvärr.hur som helst ska det bli intressanta år med löfven vid rodret. Alliansen ligger ju platt fall.tror inte det kommer ge speciellt många röster till valet 2018.Löfven, romson och Fridolin kommer även dom få smaka på ett ännu sämre val 2018. Dom vet bara inte om det än. Chocken kommer då oavsett vilka odemokratiska beslut man gjort.

http://barrkis

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 december 2014 16:48

@Lena: Lika förvånad och chockerad. Varför kategorisera någon som cis? Normal är och låter låter rätt, men passar givetvis inte in i det vänstervridna samhälle som vi ska tvingas in i...

Vad gäller Decemberöverenskommelsen kommer säkert väljarnas svar bla. i SCB,s nästa väljarundersökning. Förväntar mig en rejäl ökning för SD, folkets svar på sju partiers hantering av vår demokrati...

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

29 december 2014 17:15

"Nyårsrevyn" av sexgruppen påminner mig om fusk inom idrotten !
Att dopa sig för att vinna.
Att ha en hästsko i boxhandsken för att vinna.
Att låta klockan gå vid avblåsning när hemmalaget leder och kan vinna ishockeymatchen.
Att använda ej tillåten utrustning för att vinna.
Det värsta är publiken (media) som sitter och apploderar.

 
Ingen bild

Ördög

29 december 2014 17:19

Även i Finland har DÖ väckt åtskilligt med debatt. Matti Virtanen, redaktör vid finska Yle, har skrivit en kolumn i ämnet. Bakom den putslustiga tonen kan man förnimma en genuin häpnad och aversion över hur politik bedrivs i folkhemmet. Kommentarer välkomnas!

Sveriges sak är vår – hallå Sverige!
http://svenska.yle.fi/artikel/2014/12/29/matti-virtanen-sveriges-sak-a r-var-halla-sverige

 
Ingen bild

Berit

29 december 2014 17:35

Jag vill att decemberöverenskommelsen rivs upp och att vi får ett nyval eller folkomröstning om massinvandringen för det är vad frågan handlar om.
Massinvandringen kan inte fortsätta,det är dags att tänka på det egna folket och Sverige.

 
Ingen bild

Tompa

29 december 2014 17:43

Alliansen behöver SDs stöd de närmaste 3,5 (7,5)åren. Alliansen kommer inte att få igenom en endaste enskild fråga igenom riksdagen på egen hand.
Att SD är det enda oppositionspartiet är ju helt klarlagt.

Alliansens byxor är ju inte bara neddragna till fotknölarna, brallorna är ju helt avdragna och redan sålda.

Måste väl ändå gratulera svetsaren som lurade upp den "smarta" Stockholmskan så det stod härliga till.

Kan inte hjälpa det men jag har vissa sympatier för Alliansväljarna. Denna total blåsning borde ju vara lika oförlåtlig som den är obegriplig.

Jag hälsar i alla fall alla ni fd Alliansväljarna välkomna till SD. Tillsammans går vi nu för minst 51%

 
thojuh

thojuh

29 december 2014 18:29

Ribbentrop . Molotov-pakten kommer snart att ses som vad det är - ett svek mot demokratin. Man hoppas att det öppnar svenskarnas ögon och att dom förstår vad som händer - nämligen att en röst på sju-klövern är bortkastad!

http://thojuh.se

 
Ingen bild

OT

29 december 2014 18:44

Apropå att den svenska stasi forskningen skall läggas ned och alla bevis skall förstöras.

Kanske är detta en "deal" i decemberöverenskommelsen, då det troligtvis är de mest lyckade rekryteringarna inom sjuklövern som numera styr Sverige.

"Rödare kan ingen vara,
Än Reinfeldts lilla skara,
DDR göms undan i himlafästet,
kommunister har infiltrerat nästet.

Reinfeldt sina trogna vårdar,
Uti Täbys helga gårdar,
Över dem Han sig förbarmar,
Bär dem uppå fadersarmar

Vad Han tar och vad Han giver,
Samme quisling Han förbliver,
Och Hans mål är blott det ena,
moderaternas undergång allena"

Psalm 248 - Tryggare kan ingen vara: http://www.youtube.com/watch?v=8A98i0ihExc

 
Ingen bild

Observer

29 december 2014 22:04

Göta skriver:

"Om nu bara SD-riks fattar nödvändigheten av att nå ut till hushållen med direktinformation om verkligheten, minst ett par gånger per år - kosta vad det kosta vill. Detta är ENDA möjligheten för att även de tröga och numera bekväma sosseväljarna ska orka få upp ögonen för det pågående vansinnet."

----->Exakt!

Själv tycker jag att Thoralf skall slå näven i planeringsbordet uppe på riks-nivå, vid lämpligt tillfälle och förklara det här för herrarna runt bordet (Om han nu inte redan har gjort det).
Detta är som många säger, Vägen framåt.
Jag är fullständigt övertygad om att Thoralf kommer vinna både respekt och aktning om el när han kommer med sina frörslag snedstreck krav. Krav kan han ställa då han har så mycket folk bakom sig, Absolut! -Mer än flera runt det där förhandlingsbordet. Om han vill kan vi följa med och vänta utanför så de får se!?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se