thoralf

Direktlänk till inlägg 27 december 2014

SEXPAKT, ALLIANSEN LÄMNAR WO

Av Thoralf Alfsson - 27 december 2014 10:45

 

Alliansen vågade inte gå till ett extra val. Gav bort makten till 2018.


Sverigedemokraternas opinionssiffor satte stopp för ett extra val. Ett extra val som utan tvekan skulle bli ett val för eller emot massinvandring till Sverige.


Nu valde istället en sexpakt eller sexpack att fortsätta regera Sverige ”tillsammans”. Allt för att kunna behålla massinvandringen till Sverige!


Massinvandring före välfärd och upprätthållande av våra trygghetssystem!

 

Jag föstår överhuvudtaget inte vad partierna inom Alliansen har att vinna på genom att låta Socialdemokraterna och Miljöpartiet sitta kvar i regeringsställning. Obegripligt! Har vi numera sju socialistiska partier i Sveriges riksdag?


Jag har inte sett eller hört att Alliansen fått något konkret tillbaka från regeringen.


Att Alliansen säger nej till möjligheten att ta över regeringsmakten i ett extra val är minst sagt sensationellt. Anna Kinberg Batra och Moderaterna framstår redan som en förlorare innan hon ens tillträtt som partiledare! Helt makalöst!

 

Jag tror Allianspartierna nu kommer förlora stort i opinionen! Den enda vinnaren är Stefan Löfven och möjligen Miljöpartiet men sannolikt kommer MP tvingas till många eftergifter att även de kommer att bli förlorare!


2018 kommer det politiska landskapet i Sverige förändras radikalt.

 

Hejdå Jan Björklund och Folkpartiet 2018!

Hejdå Göran Hägglund och Kristdemokraterna 2018!

Annie Lööfs höga svansföring försvann och nu framträder hon med svansen mellan benen!

Moderaterna under 20 procent igen ;-)


Sverigedemokraterna har fortfarande kvar sin vågmästarställning i riksdagen och kommer numera framstå som det enda riktiga oppositionspartiet!


SD kommer nu lämna in en misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven vilket kommer tvinga Alliansen att passivt stödja Stefan Löfven och en rödgrön regeringen. Något som ytterligare kommer försvaga Alliansen i opinionen.


Ett helt riktigt beslut av SD när vi i praktiken är det enda oppositionspartiet i riksdagen.


Alliansen har numera blivit ett stödparti till Socialdemokraterna!


UPPDATERING


Har lyssnat på Studio Ett och jag blir minst sagt förbluffad över de kommentarer som experter uttalar. Först ut var ”Tomtefar” som försvarade både det ena och det andra trots att han gång på gång svikit sina löften. Sedan var det dags för ”tomtemor” som inte hade svar på alla frågor eller rättare sagt svarade i stort sett samma sak på varje fråga. Undrar om ”tomtemor” kommer bli vald till ny partiledare om två veckor eller om protesterna mot uppgörelsen blir för stora.


En statsvetare förklarade att Alliansen i och med uppgörelsen inte kommer lägga några reservationer i utskotten när det gäller budgeten, utan endast särskilda yttranden. Det innebär att Alliansen lägger sig förbehållslöst på rygg för den rödgröna regeringen ända fram till 2018. Men sannolikt fram till 2022. Fullständigt makalöst!


Sverigedemokraterna kan dock göra misstroendeomröstningen till en riktig rysare genom att göra ett utspel innan omröstningen att man kan tänka sig att stödja en Alliansregeringen om Stefan Löfven fälls. Hur skulle då Alliansens riksdagsledamöter rösta?


Personligen ser jag hellre en Alliansregering än en Socialdemokratisk regering som låter MP och V få stort inflytande.


Intervjuad av Östran idag. Jag försöker se positivt på den nya situationen ;-) Rubriken är dock lite missvisande.

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/uppgorelsen-ar-en-ren-fordel-for-sd/Intressant omröstning i Barometern. Expressen har en liknande omröstning där ca 54 procent är negativa till att det inte blir ett extra val. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Janita

27 december 2014 10:50

Det var ju väntat. De vågar inte utlysa nyval för de vet att SD skulle vinna massor av röster då. Usch vilka hycklare dessa övriga partier är.

 
Ingen bild

Observer

27 december 2014 11:03

Att inte kosta på sig att respektera över en miljon Svenska väljare kommer att straffa sig väldigt tungt.

 
Ingen bild

Andreas

27 december 2014 11:05

Jag antar och hoppas att SD nu kommer att justera sin taktik och inte bara rösta emot regeringens budgetar, utan rösta ned den i VARJE ENSKILD FRÅGA.

 
Ingen bild

Rune

27 december 2014 11:12

Det var etablissemangets Molotov-Ribbentrop-pakt som sjösattes i dag. Den kommer att innebära lycka för dem fram till valet 2018.

 
Ingen bild

Sven Dacke

27 december 2014 11:43

Samtliga väljare är nu förlorare, genom att vår röst vem vi än ger den till saknar betydelse.

Vinnare är "Bilderbergarna" som lyckas med att sätta stopp för överutnytjande av välfärd i Sverige och kör oss i botten

 
Ingen bild

Tomas Olsson

27 december 2014 11:49

Jag är faktiskt ledsen. Besviken något så fruktansvärt. Här sitter de där feta jävla svinen och fumlar bort VÅR demokrati för att de ska få det lättare att behålla makten för sig själva, samt att folkutbytet är prioriterat över allt annat.

Jag avsäger mig all underlydnad till f.d demokratin Sverige.

 
Ingen bild

Argus

27 december 2014 11:50

Jag vet inte om de har vikarier på redaktionen eller om det är en medveten handling från en vaken medarbetare men bilden SvT lägger ut kallar de för PK-bild. http://www.svt.se/cachable_image/1419673426/svts/article2570761.svt/alternates/large_cinema/pk-bild-jpg Sällan har vi sett så många PK på en och samma bild.

 
Ingen bild

Eric H

27 december 2014 11:52

Tragiskt, för Sverige och för dess folk.
Vi har nu reellt endast två partier i landet, sd och "övriga" (dvs batrasket och socialistpartierna.)
Det enda glädjande vi nu har att se fram emot är nästa opinionsundersökning!

 
Ingen bild

matspp

27 december 2014 11:53

@Sven Dacke
Helt korrekt att vinnarna är "Bilderbergarna" med Wallenbergarna i topp. Wallenburka på nu igen och inget ljus synes i mörkret.

 
Ingen bild

Lotta

27 december 2014 11:57

Det lär förhoppningsvis visa sig i nästa opinionsundersökning hur stort stöd 7:an har efter detta beslut.

 
Ingen bild

Sven Dacke

27 december 2014 12:03

Lite gammalt om Wallenbergarna så klarnar kanske bilden för dom som inte riktigt förstår vad som händer i dag, även om mdet inte ger hela bilden, men det finns mera med hjälp av Google

http://goo.gl/PwfsJn

 
Ingen bild

Robert K

27 december 2014 12:04

Utmärkt jobbat av Löfven. I takt med att fler partier diskuterar migrationspolitiken från sina egna utgångspunkter (ej från SD:s unkna horisont) kommer också SD snart vara utraderat. Heja Sverige.

Thoralf Alfsson

27 december 2014 12:12

Du menar väl att Sverige snart är utraderat!

 
Ingen bild

Stridhsson

27 december 2014 12:07

Som jag skrev igår, nu måste vi ut och demonstrera, vi har inte råd
att vänta fyra år,men hur tusan ska man få med sig folk, då melodifestival och let´s dance är viktigare att fokusera på...

 
Ingen bild

Lotta

27 december 2014 12:07

OT/Visst är det konstigt att man, mitt på ljusa dagen vågar slänga in en flaska med brännbart ämne i en moské full med folk. Risken för upptäckt torde varit uppenbar för gärningsmannen I skydd av nattens mörker lyckas man däremot bara slå sönder den yttre rutan i en fönster på en annan moské?

Thoralf Alfsson

27 december 2014 12:19

Jag har också tänkt samma sak. I stort sett allt jag varit utsatt för har skett nattetid. Vem begår en attack klockan 13:00, mitt på ljusa dagen när det samtidigit är mörkt under ca 17 timmar av dygnet.

Dessutom väldigt lustigt att ingen i moskén hörde när fönstret krossades av flaskan med brännbar vätska.

Jag tror att denna händelse ganska snart kommer tystas ner i media när den verkliga brandorsaken konstaterats av brandutredarna. Men jag gissar att pk-media kommer vara väldigt "förstående" mot alla de som kastat ur sig diverse beskyllningar. Särskilt mot Stefan Löfvens expert!

 
Ingen bild

Nils H

27 december 2014 12:12

Robert K ja så blir det säkert och du tror på det själv med?

 
Ingen bild

OH

27 december 2014 12:13

På valnatten ansluter sig Reinfeldt till socialisterna trots en icke socialistisk valvinst.
Nu trots att Reinfeldt förhoppningsvis gått hädan inom politiken kryper återstående Allians in under Löfvens beskydd och lovar honom minst åttaårig underdånighet.
Vad tog Lööws stora ord om lastbilsskatterna och landsbygdens framtid vägen.
Det viktigaste för Allianspolitikerna var tydligen möjligheten att försäkra sig om ytterligare åtta års goda liv och inkomster.

 
Lasse T

Lasse T

27 december 2014 12:17

Danger Zone:

Citat:
Hoppas ingen av er som ligger bakom detta, och som stod därframme, får jobb i näringslivet. Någonsin. Det usla ledarskap som framför allt min partiledning givit uttryck för i sin ryckighet är sällan jag ser i verkliga livet. Det kommer i sådana fall kosta arbetstillfällen i de bolagen. Nu dribblar ni ”bara” med socialdemokratiska medlemmar samt medborgarnas förtroende för det demokratiska och politiska systemet.


http://ledarsidorna.se/2014/12/danger-zone/

http://ledarsidorna.se/2014/12/danger-zone

 
Ingen bild

Framtidsvision

27 december 2014 12:21

Ska bli intressant att se hur Löfvén kommer att lyckas med konststycket att regera tillsammans med alliansen de närmaste åren!

Väljarna kommer varken att känna igen "sitt eget parti" eller den politik de röstat på, eftersom den rögröna sörjan nu blandats ihop med ännu fler färger!

För de som hållit på med färger vet kanske att om man blandar ihop alla färger så får man, ja just det ja, svart, och just så kommer svensk politik att se ut framöver, nattsvart!

Förresten, tack för bra och informativ blogg Thoralf, och God fortsättning!

 
Ingen bild

Skånepåg

27 december 2014 12:40

@ Robert K

Du som försöker framstå som intellektuell och en riktig hejare på att avgöra vad som är rätt eller fel, vill du vara vänlig att förtydliga för oss lågutbildade medicinare vad du avser med ”SD:s unkna horisont”.

 
Ingen bild

Hm

27 december 2014 12:51

@Skånepåg
Mata inte trollen!!

 
Ingen bild

Lärare

27 december 2014 12:57

God Fortsättning på Er alla Sverigevänner!

Det här blir kalas för oss Sverigedemokrater. Vi är nu det enda oppositionspartiet i Riksdagen, kan inte leda till ngt annat än ökade opinionssiffror. Att Alliansen la sig platt inför den röd-gröns röran, bara för att stoppa SD:s framfart, framstår mer och mer som ett helt sanslöst och obetänkt beslut.

6-klövern (i detta fall) kommer bittert få ångra sig. Bara vänta och se.
Jag undrar hur omvärlden ser på Sverige idag?

Vi får väl tacka Fru Batra att hon fortsätter med Reinfeldts "utplåningpolitik" av det Svenska folket. Ger fler röster till Sverigevänliga Sverigedemokraterna!

 
Ingen bild

Robert K

27 december 2014 12:57

Skånepåg, unkenheten består bland annat i demonseringen av vissa kulturer eller människor som kommer från vissa geografiska områden. Herr Alfsson skriver också ständigt om "befolkningsutbytet", där den givna utgångspunkten är att etniska svenskar är att föredra.. Nog luktar det unket och inskränkt, alltid. Vi som bor i förorten gillar olika.

Thoralf Alfsson

27 december 2014 13:27

Robert K

Vad kallar du det då svenskar blir i minoritet i flera svenska kommuner?

 
Ingen bild

Observer

27 december 2014 13:02

***** VARNING ******

Kåkstäder permanentas i Sverige !

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/taltlager-i-stockholm-far-sta-kvar-tills-vidare_4194149.svd

Alla vet vi hur Brasiliens kåkstäder "Favelor" ser ut, alla har vi funderat över hur deras politiker tänker.

...Fundera no more!

Jaa, Det här var en tråkig dag för Sverige! -Det går ju inte frammåt, som vi ser.
Man hånar SD´s mer än en miljon väljare.
Man hånar Socialdemokraternas kärnväljare
Man hånar Moderaternas kärnväljare.
Man hånar demokratin.
4-Dubbel byxpinkning! (Mkt varmt o skönt en liten stund)

Ja, vilket jävla gäng vi har som nu sitter där, och skall styra oss! Vilka sopor!

Ja, det vill nog till att Lövén lyckas med konststycket att ge Svenskarna 7v semester, fri tandvård, dubblad pension om han skall kunna sitta kvar -även efter nästa val, Den saken är säker.

 
Ingen bild

WS

27 december 2014 13:15

Det värsta är att alliansen numera i praktisk mening ger sitt stöd till tilvänsterpartiet. Den budget som alliansen kommer att stödja har ju - efter langa forhandlingar - snickrats ihop av v och s.

l


 
Ingen bild

Observer

27 december 2014 13:19

Sverige tar nu ytterligare ett stort steg mot att bli en diktatur.
Valresultatet passade inte 7-partiet så då ändras spelreglerna.
Blir det något val 2018 eller kommer 7-partiet att "ta sitt ansvar" och
ställa in även det?

Stefan Löfven har givit lögnen och det svikna ordet ett ansikte.
Aldrig förr har en statsminister ljugit så mycket för så många på så kort tid!

 
Ingen bild

Niklas R

27 december 2014 13:22

Som jag sagt i en annan tråd.

Det är positivt att sjuklövern kommer ut som vad de verkligen är, sossarna med sex stödfalanger.

Nu har vi bara två block i Riksdagen igen, det Sverigefientliga-blocket och det Sverigevänliga-blocket.

Sverige framför allt!!

 
Ingen bild

Hej!

27 december 2014 13:24

Samla, organisera, mobilisera SD som enda block i oposition med krafter för demokratiskt övertagande i valet 2018 det kommer att behövas då Sverige slår bakut de närmaste 4 åren med en massinvandring för extrem missär och social oro.

...är det någon som vet vad det nya blocket kallar sig som fick 87% av väljarsympatierna och om stödjer författningsändringar och massinvandring i förnekelsens tecken?

 
Ingen bild

Per

27 december 2014 13:28

Ett tips till Robet K.

Läs gärna vad Johan Westerholm (S) skriver.

"Ni har dessutom det dåliga omdömet att inte erkänna motiven varför. Det enda skälet till att ni gör detta är för att ni inte förmår ta tag i migrations- och integrationspolitiken på ett sådant sätt så att ni kan hålla Sverigedemokraterna utanför en vågmästarroll. Ni inser inte vad ni gjort. Ni har givit Sverigedemokraterna möjligheter till konsolidering samtidigt som ni givit dem extra kraft inför 2018 om ni visar sig lika fega de kommande åren. För ni säger att det är tre områden som ni måste jobba med, i väljarmedvetandet så finns dock detta fjärde och tror ni att effekterna av 95 000 asylsökande under 2015 kommer bli lägre än tidigare tror ni fel."

Källa:
http://ledarsidorna.se/2014/12/danger-zone/

 
Ingen bild

Alf

27 december 2014 13:32

Det är mycket illa när riksdagspolitikern och snart Partiledaren Anna Kinberg Batra står på pressträffen idag och säger till det svenska folket

"Inget parti kan längre ensamt göra anspråk på regeringsmakten i Sverige"

Varför skall vi då ha allmänna val om inte folket får bestämma vilket parti som ska få just regeringsmakten?

 
Ingen bild

Mahmoud

27 december 2014 13:45

@ Robert K
"Vi som bor i förorten gillar olika."
Alltid lika kul med en svenne som hyllar nåt han varken har upplevt eller kan förstå.

 
Ingen bild

Robert K

27 december 2014 13:48

Ja, Thoralf, till skillnad från dig är jag rätt ointresserad av etiketter som svenskar eller icke-svenskar. Det är vissa SD-företrädare som älskar att älta sådana oväsentligheter. Ett synsätt som näppeligen delas av era väljare.

Thoralf Alfsson

27 december 2014 13:56

Nej, jag förstår att du inte bryr dig om Sverige och vår framtid. Lite islamister är förstås bra för Sverige! För att inte tala om dödsskjutningar och bomber!

Bara spännande och en utmaning!

 
Björn söderberg

Björn söderberg

27 december 2014 13:51

Där står dom och säger sig ta ansvar för Sverige. Vilket skämt. Allt för att stoppa Sd.undra om dom vet vad dom gjort ? Skulle sd vinna till nästa val över dessa landsförädare vilka regler kommer man försöka snickra till då ? Hoppas alla som valt sossarna eller Alliansen känner sig riktigt svikna efter dagen sk uppgörelse. Att man forsätter den totalt okontrollerade asylpolitiken som kommer få upp ögonen på det sovande folket till valet 2018. Att hela ligan som stod på podiet i dag åker ut i avsittarbåset valet 2018 och aldrig mer kommer få sitta i regeringsställning. Att bilderberggruppens planer går i stöpet för gott.

http://barrkis

 
Ingen bild

Pepparholm

27 december 2014 13:52

Den dagen som Svarta December tog makten från folket.

 
Ingen bild

sarak

27 december 2014 13:55

Tycker det påminner om när kommunisterna borta i Kina skulle tvinga alla att lära sej demokrati och socialism.
Hur kan man vara så undfallande?

 
Ingen bild

Hood

27 december 2014 13:56

Denna dag måste betecknas som den "hittills" lägsta nivån på svensk politik. Jag skriver "hittills" för att jag befarar att det kommer att bli värre. När jag läser att sammarbetet mellan socialisterna och borgarna utlovas att vara till minst 2022,då anar jag att det är stora förändringar på gång. Man kommer troligtvis att försöka ändra i grundlagen så att det gynnar 7-klövern.För att detta ska vara lagenligt behövs två mandatperioder.SD måste för Sveriges och sin egen överlevnad försöka stoppa detta redan i valet 2018.

 
Ingen bild

Skånepåg

27 december 2014 14:02

O.T

Vi har nu hamnat i ett nytt politiskt läge genom de spelregler som presenterats i dag. Detta innebär att politikerna ”styr” konsekvenserna av ett valresultat, i stället för att som i en demokrati där väljarna ”styr” vilken politik och vilka politiker som man stödjer.

Allt detta eftersom SD ökar, då fler och fler får upp ögonen för vad som sker och har skett de senaste åren. Steget till diktatur blir allt mindre och mindre då vårt fosterland nu kommer att styras av personer där de egna intressen kommer före landets och det av våra förfäder skapade välmående landet så småningom hamnar i totalt kaos och samhällsupplösning. Ordet landsförräderi ger en besk smak i min mun, men hos Robert K och likasinnade tydligen rena sockervadden.

 
Ingen bild

Thoralf A

27 december 2014 14:02

Skeggan

Det finns ingen rättighet att kommentera på min blogg. Du kastar ständigt ut anklagelser och ovärdiga epitet varje gång du skriver en kommentar. Du är en anledning av flera till att jag modererar alla kommentarer.

Ditt hat mot oliktänkande är vedervärdigt men jag ser på andra ställen på nätet att du gillar att "röka på" och det säger allt för mig.

Jag vill bara upplysa dig om att jag sparar alla dina kommentarer inklusive IP-nummer och klockslag som jag sedan överlåter till andra att lägga pussel med.

 
Ingen bild

Tony

27 december 2014 14:19

Så har då Sveriges vingel petter till statsminister fattat
ännu ett fantastiskt beslut, han som stolt deklarerade att
han inte skulle sitta och administrera någon annans politik
då avgick han hellre. Trots att han förlorade i riksdagen
klamrade han sig kvar, och utlyste nyval, detta varar i ett
par veckor, som han nu dragit tillbaks, och skall sitta och
driva Alliansens politik? Fantastiskt, till och med inbitna
Sossar måste tycka att det är genant med en sådan ledare.
Men dom är skiträdda för att SD skulle öka vid ett nyval,
Sorry socialistpartierna 7 klövern, det kommer SD att göra
i alla fall!

 
Ingen bild

Decemberkartellen

27 december 2014 14:23

Att man ska kunna regera landet i minoritet - gäller alltså fram till 2022 - om jag fattat det rätt.

Är det så att Decemberkartellen har räknat ut att inför det valet kommer SD att vara det största partiet/blocket -
inte i majoritet (över 50 %), men i vart fall större än Socialistblocket och Arrogansen.

Så då kommer man (Social-Moderaterna / Moderat-Socialisterna) att göra en ny uppgörelse inför 2022 om att man måste ha majoritet för sin budget - för annars så kan SD få regera i minoritet.

Kan inte vi medborgare kräva ett extraval Folkomröstning om extraval - hur många underskrifter krävs.

http://www.realtid.se/ArticlePages/201409/16/20140916154104_Realtid981/20140916154104_Realtid981.dbp.asp

När Eurostat redovisar siffror för antal som beviljas asyl första halvåret 2014 visar det sig att Sverige, med ungefär 2 procent av EU:s befolkning, står för 22 procent av de beviljade asylansökningarna. Det innebär att Sverige ensamt beviljar fler asyl än vad Storbritannien, Frankrike, Spanien, Finland, Danmark och Norge gör tillsammans.

 
Ingen bild

Fiona1177

27 december 2014 14:28

Om, jag säger om, SD skulle få egen majoritet, låt säga 2022, hur i herrans namn skulle de ha möjlighet att kunna återställa Sverige? Jag kanske är pessimistisk, men jag tror inte att det finns en rimlig chans till det. Var börja någonstans i så fall?

 
Ingen bild

Lärare

27 december 2014 14:33

I senaste SD-kuriren efterlyste redaktionen fler skribenter!
Thoralf! Där ska naturligtvis Du ingå!

Om det inte blir en hel sida så skulle det passa med en återkommande spalt: "Thoralf gräver vidare..." eller ngt likande.

Skulle bli ett klart lyft för tidningen. Den finns numera tillgänglig på bibioteken. Om den saknas, säg bara till ansvarig, så tar dom hem den. 
Ingen bild

Systemfel

27 december 2014 14:36

Rena rama upproret på Nya Moderaternas facebooksida...

https://www.facebook.com/moderaterna/posts/10152605309466156

 
Ingen bild

Tony

27 december 2014 14:38

Sverige är redan idag ett skämt i andra länders ögon,
December månads händelser har ytterligare spätt på denna
negativa syn på hur ett utvecklat land vänder och går
baklänges in i framtiden, tillbaks till underutveckling.!

Nu har ju alla dom Moderater och även dom i andra partierna
som varit kritiska till Svensk invandringspolitik bara en
sak att göra, och det är att söka medlemskap i SD, för det
enda nu kvarvarande oppositionspartiet måste komma upp i
majoritetssiffror, för i annat fall är Sveriges saga all!

 
Stefan K

Stefan K

27 december 2014 14:41

Nyfiken som jag är så lyssnade jag av folk på stan idag. Merparten kände jag inte, men några moderater kände jag igen från den lokala politiken.
Jag tror inte Alliansväljarna känner sig stolta idag och de tre moderaterna muttrade betänkligt.
Jag tror många Alliansväljare har svårt att svälja förtreten och jag tror de delar detta med många borgerliga kommunpolitiker.
2018 lär lamslå 7-klövern och de journalister som idag hyllar att SD ställs utanför inflytande. Har sagt det förut och säger det igen.

Inom ett halvår har SD:s väljarstöd passerat M:s
Minns var ni läste detta....

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

27 december 2014 14:42

LÖFVEN är en stor LÖGNARE och ALIANSEN tillåter sig att bli BORTGJORD.
SVERIGES BEFOLKNING LEVER I DIKTATUR

 
Ingen bild

Pepparholm

27 december 2014 14:44

Vart tog Hägglunds(kd) och Björklunds (fp) "fascistiska" förslag om invandring vägen på presskonferensen? Är det glömt nu när det inte blir något val så att Miljöpartiets vilja fortsätter att vara sju-packsbeslut.

 
Ingen bild

skitGrums

27 december 2014 14:47

Kan det inte fortfarande bli ett nyval innan 2018.
Invandringspolitikens stigande kostnader måste ju fortfarande finansieras på något vis och de kostnaderna ska ju tas nånstans ifrån.
Fast det är ju klart,det är ju fortfarande 87% som gärna vill öppna sina hjärtan och plånböcker

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

27 december 2014 14:51

Jag tycker att dom skulle kalla "Decemberuppgörelsen" för "Svekuppgörelsen"

 
Stefan K

Stefan K

27 december 2014 14:51

Läs kommentarerna på Moderaternas Facebook-sida
https://www.facebook.com/moderaterna/posts/10152605309466156

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Fiona1177

27 december 2014 14:59

Tja, då har vi numera tre partier kvar att rösta på: Socialalliansen, SD samt Vänsterpartiet.

 
Ingen bild

Lena

27 december 2014 15:02

Svetsar´n = än slank han hit, än slank han dit, och än slak han ner i diket! Tror detta kommer att straffa sig för alla parter, och det med rätta. Det kommer dock att ta ett tag.

Alliansen släpper fram en socialistisk politik utan strid, trots att vi inte har en socialistisk majoritet i regeringsställning! Det om något kommer väl många borgare att se som ett svek?

http://www.samtiden.nu/8313/ett-overgrepp-pa-parlamentarism-och-politisk-anstandighet/

 
Ingen bild

Stefan

27 december 2014 15:12

En mycket märklig och desperat överenskommelse för att fördröja SD's framryckning. Alliansen har alltså lovat att släppa fram Lövéns budgetar under resten av mandatperioden oavsett hur de ser ut. Regeringen kan alltså höja skatter som de vill, kanske till och med förstatliga verksamheter och införa planekonomi om MP och V trycker på hos S. Detta har alltså alliansen lovat att släppa fram... Eller gäller inte överenskommelsen om de tycker alltför illa om regeringens budget?

 
Ingen bild

Barbaren

27 december 2014 15:17

Ingen kan längre påstå att vi lever i en demokrati. Efter den här dagen finns inga ingen återvändo, kejsaren har blottat sig och alla inser att vi hela tiden blivit lurade av de "goda demokraternas" skådespel. Sverige kommer aldrig mer bli sig likt och förrädarna i Rosenbad och Bonnierhuset kommer behöva se sig om efter nya jobb.

 
Ingen bild

Tony

27 december 2014 15:29

Ja hur ska Hägglund nu agera, med sina förslag till
inskränkning av den fria asylrätten? Ska det nu bli en
pudel om att han inte riktigt menade vad han sade?
Han är visserligen vand vid att balansera på marginalerna,
men om han backar om sina förslag kan han nog glömma Riksdagen!

 
Ingen bild

Rune

27 december 2014 15:31

Jaha, då blev det alltså en mellandagsrea på demokratin.

 
Stefan K

Stefan K

27 december 2014 16:39

Bo Frank (M) på sin blogg:

13:47 idag: "...jag känner många moderater som tycker det är skönt att slippa stå upp för partiets officiella flyktingpolitik"

13:56 idag: "...tyckte inte att jag fått riktiga svar vad den s k decemberöverenskommelsen innebär. Inte ens från partiets centrala utskick"

Tror att Bo Frank och många moderater är heligt förbannade idag. M accepterar alltså att Mp tillåts diktera svensk politik, även i minoritetsställning.
På Moderaternas Facebook-sida raderar man ilskna kommentarer på löpande band. Blir AKB det sänke som drar ned partiet under ytan?
Vore intressant att lyssna på samtalen mellan äldre moderater just nu.

http://petterssonsblogg.se

 
Man ur huse

Man ur huse

27 december 2014 17:06

Kan folket inte kräva ett extra val?
Finns det någon sådan möjlighet?

Finns det någon lista att skriva på för ett extra val.
Det måste gå att protestera mot denna decemberkartell...

http://chqx

 
Ingen bild

Tompa

27 december 2014 17:08

Jag har skrivit det förr och idag sjösattes nya planen
Moderaternas nya valslogan

"De sista moderaterna"

Vill även passa på att hälsa alla alliansväljare välkomna till SD.
Välkomna.

 
Ingen bild

Observer

27 december 2014 17:27

SD måste ha en reservplan.
-Varför?
Jo, Därför att jag tror att SD kommer att förbjudas.
De styrande har idag visat att man är fullt kapabel till det.

I god tid innan nästa val kommer dessa att börja med att förbjuda sådana här bloggar. Det finns ingen tvekan om den saken. Och skulle partiet ändå lyckas få stora röstsiffror så förbjuder bara Lövén "Facistpartier" året innan valet 2018.

Jag säger bara en sak till er alla Sverigevänner:

"FÖRBERED ER PÅ EN UTLANDSFLYTT"

.....Det är vi många kloka människor & företag som gör just nu!

 
Ingen bild

Göta

27 december 2014 17:27

Det här kommer att blir bra. Moderaternas och alliansens väljare kommer nu äntligen fatta att deras partier har svikit dem för ett samarbete med de stora kommunistskarorna i S och MP (+ V för det partiet kommer få mycket att säga till om nu, trots att de inte ingår i demokraturpakten).

Hur länge kommer Alliansen låta den tafflige Grinollen Löfven regera på walkover genom att lägga ned sina röster och samtidigt se sina väljare försvinna till SD?
Och det finns trots allt en hel del sossar som har uppfattat att Sverige inte kommer att klara den ständigt ökande massinvandringen. De kommer inte gilla läget utan väljer SD istället.

Jag är säker på att Reinfeldt ligger bakom detta stora svek till alliansens väljare. Fru Batra har fått "goda och stränga råd" av deras store f.d ledare, vars största mål i livet är att sänka SD. Han kan nämligen aldrig komma över sin enorma frustration och ilska över att han blev snuvad på konfekten att bekvämt få leda en majoritetsregering 2010 när SD kom in i riksdagen och förstörde detta för honom.

 
Ingen bild

Lärare

27 december 2014 17:38

Gå in på Expressen och rösta vad ni tycker om nyvalet!

 
Ingen bild

Hood

27 december 2014 17:48

När jag tänker på Kindberg Lööf Hägglund Björklund tillsammans med Löven Sjöstedt Frigolit o Romson i en och samma vy vill jag spy,fy fan vilken demokratur.De påstår sig ha över 80% av rösterna men i vissa synnerligen viktiga frågor har de ingen majoritet.De vill kväva och förtrycka vanligt folks åsikter.Deras egna östermalmsvärld handlar om trevliga trendiga restauranger som drivs av invandrarfamiljer med tvivelaktiga arbetstider och dito skattekonton.

 
Ingen bild

Sissi

27 december 2014 17:50

Hur mår alla de valarbetare som jobbade för alliansen i september idag? Någon som vet?

 
Ingen bild

Kurtan

27 december 2014 17:56

Ni vet väl vad förkortningen på denna demokratiföraktande "Decemberöverenskommelse" blir... jo passande nog "DÖ"... Hoppas att det avser 7-klöverns politiska svek och inte Sverige...

Thoralf Alfsson

27 december 2014 18:13

Hahaha!!!

 
Ingen bild

Eric H

27 december 2014 18:45

@sissi
Vad tror du de som röstade (m) tycker idag? Att deras m-röst blev en röst på s+mp??
Vi har nog ännu bara sett början på stor(m)en.
Tsunamin började nerifrån och arbetade sig uppåt! (sk vertikal jordbävning)

 
Ingen bild

Onkel Sven

27 december 2014 18:47

De som styr inom SD måste hålla tätt och inte tala om vad och hur dom tänker agera ! Allt annat är att spela svekalliansen i händerna !

 
Ingen bild

Tony

27 december 2014 18:51

Och i bakgrunden har landsförrädaren Fredrik Reinfeldt
agerat, ni vet han som sade att Sverige inte tillhör
Svenskarna utan invandrarna? Detta skadedjur som har
åsamkat landet enorma skador med sin invandringspolitik
fortsätter att agera sänke för landet, dom enda som borde
jubla är väl Bonnierkoncernen EU och Bilderberg gruppen,
för landet Sverige är det en katastrof!


 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

27 december 2014 18:53

Det enda dom har kommit överens om är att dom ska hålla ihop mot SD med en muntlig sveköverenskomelse.
Det är väl inget nytt !
Löfven är en pajas i kostym.

 
Ingen bild

Observer

27 december 2014 18:59

@Göta
Jo, visst är det bra. Vi får många nya röster.
Problemet är bara, att det här vet de om! Dom VET att det är kört för dem i valet 2018. Det vet dom.
Därför kommer de att förbjuda SD innan det valet. Nej, det är inget skämt!
Givetvis vet de om det här och kalkylerar inför det också. Och de tänker k n a p p a s t släppa ifrån sig makten frivilligt, Det ser vi ju nu.

Så det finns bara två val:

1. Emigrera (Vilket jag föredrar)
2. Låta vapnen "prata"

...Tyvärr!

 
Ingen bild

Putte

27 december 2014 19:15

Så har då Sverige fått ett tvåpartisystem. Sverigedemokraterna och Landsförrädarpartiet PK-iterna.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

27 december 2014 19:31

Roligt att "Ståupparna" uppträdde samtidigt idag !

 
Ingen bild

Stig Yngve

27 december 2014 20:18

Enligt många bedömare kommer det inte bli något val 2018 om opinionssiffrorna för SD är "för bra". Kanske är SD det näst största partiet. Och befinner sig KD, FP och MP under 4% spärren så kommer "sexklövern", att göra allt för att helt utestänga SD. Genom att tillämpa taskspel och lögner om SD precis som man gjort hittills, men med grövre artilleri. Därför måste SD "ta kampen" mot de partier som vill avskaffa demokratin och stoppa SD.

 
Ingen bild

hans-olof Carlson

27 december 2014 20:30

så har då det samlade politiska politiska etablissimanget (patrasket)i Sverige visat sitt rätta ansikte. Ett etablissimang som till varje pris vill bita sig fast vid makten oavsett vad folket tycker. Att SD fick 13% av folkets röster väger lätt mot deras egna maktambitioner. Ja så lätt att man lägger sig med fienden i hopp om egen vinning. Sverige håller på att sjunka på grund av den vansinniga invandringspolitiken skiter de i. Fy fan för ett sådant politikerpatrask. Men den dagen kommer då dessa fähundar kommer att ställas till svars för sitt landsförräderi.

 
Ingen bild

Sven Dacke

27 december 2014 20:31

Pratade just men en bekant, gammal militär och lokalpolitiker i Moderaterna

Han känner sig sviken och lurad!

 
Ingen bild

Calle

27 december 2014 20:33

Instämmer helt med Tony 18:41, här har " stridshingsten" varit med och orkestrerat det hela mot Sverige och det Svenska." Jag är inte bitter", som R. Gustavsson sa i en parodi på Tony Richardsson. När jag läste ordet " sexpakt" i rubriken, slog det mej att det kanske ligger sanning i påståendet om " hingstens" förhållande med N. Sabuni. Det skulle förklara hans agerande i all den stund hans svåger i så fall skulle vara Kitimba ? Sabuni., ordf. i afrosvenskarnas förening.Det gäller ju att bli accepterad av släkten för att få l...a.

 
Ingen bild

OH

27 december 2014 21:37

Äntligen har Alliansens företrädare lyckats bli fullvärdiga medlemmar i Stockholms rödvinsklubbar.

 
Ingen bild

Odalbonde

27 december 2014 22:07

Robert K

Påståendet "vi som bor i förorten" gäller inte alla som redan har flyttat därifrån. Begreppet White Flight är en realitet även i Sverige. Marika Formgren skrev en bra krönika på det ämnet härförleden www.marikaformgren.se/#post66 .

Inom en snar framtid kommer verkligheten att göra sig påmind även i de välmående svenska områdena i Stockholm. Då man inte kan fly längre kommer SD öka även där. Tillika ute i förorten kommer SD att öka, eftersom den förda politiken också sänker förorten.

 
Ingen bild

Lena

27 december 2014 22:18

@Göta, Observer, Tony m.fl
Tror att många är i chock idag, tycker själv att det känns "overkligt" att Löfvén, MP och Alliansen gått ihop för att blockera SD. Det betyder bara en sak, att de är otroligt rädda. Nu är det dags för SD att visa mer handling, mod och sätta hårt mot hårt Det är många nu som mycket väl "förstår" hur det står till med Lövet+ Alliansen. Skam går på torra land och det kommer att uppstå problem i det dagliga livet i Sverige efter det här. Nu är ALLT så uppenbart.

Visst om det vill sig väldigt illa så kan de börja förbjuda Sd-vänliga bloggar (eller mer troligt är att de hittar på något som bloggarna kan anklagas för), men tror inte att de kan hinna implementera det eftersom de andra EU-länderna inte alls är "mogna" för en sådan begränsning av yttrandefriheten. Då blir upproret ännu större i hela Europa. Men tycker också att det ser ut som om de tar det ena steget efter det andra för att implementera Bilderberggruppens önskedrömmar i en allt snabbare takt.

 
Ingen bild

Tompa

27 december 2014 22:29

Skärmdump på de censureade facebook kommentarerna. Listan är lång.....
http://imgur.com/YPySFkz

Kom ihåg att artigt hälsa alla alliansväljare välkomna till ett parti som respekterar sina väljare

 
Ingen bild

Stridshingsten

27 december 2014 23:06

Det är Svinfeldt som ligger bakom detta spektakel!

 
Ingen bild

Göta

27 december 2014 23:58

Aftonbladet skriver om flera toppmoderater som "har luftat sin ilska". Här kommer några axplock från Aftonbladets artikel:

Före detta partiledaren för Moderaterna, Ulf Adelsohn, är mycket kritisk mot dagens överenskommelse. I en kommentar på Anna Kinberg Batras Facebooksida skriver han:
”Tyvärr är det här riktigt illa. I iver att utestänga SD har ni gjort V till vågmästare och bara sett till regerandets form inte dess innehåll. Det är inte bra för Sverige att få en vänsterpolitik som ni måste släppa igenom fyra vårar och tre höstar. En villkorslös kapitulation där 158 mandat ska regera över Sverige. Ska ni lägga ner rösterna även om inte V röstar med regeringen.”

Även tidigare kulturministern Cecilia Stegö Chilò (M) vädrar sitt missnöje på Kinberg Batras Facebooksida:
”Sorry Anna, detta var inte bra. Hur kan du sluta en överenskommelse som binder 100 självständigt valda riksdagsledamöter? Hur kan du fösa regeringen i armarna på V? Hur kan du avstå från att opponera på följdpropositioner? Hastverk.”

På sin egen Facebook går Ulf Adelsohn till ännu en attack:
”Vi ska tydligen redan i vår lägga oss platt och inte rösta på våra egna förslag. Varje skatt de röda vill ha ska nu genomföras mot en riksdagsmajoritets uppfattning. Grattis till de röda. Att utesluta SD har fått alliansen att sträcka vapnen.”

Adelsohns hustru, tidigare kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth (M) håller med sin make och skriver till Anna Kinberg Batra:
”Det blir rejäl uppförsbacke Anna. Jag tror inte detta är bra för Alliansen. Löfven såg lika förtjust ut som katten Måns, när han grundligt lurat Pelle”.
Hon har även kommenterat Kinberg Batras inlägg om dagens överenskommelse med en smiley som gråter.
Den forna kulturministern skriver vidare på sin egen Facebooksida:
”Läser i tidningskommentarer att SD tror att ”decemberöverenskommelsen” kommer att gagna dem. Det tror jag också…”

 
Ingen bild

Brandmannen

28 december 2014 00:05

Kan vi inte göra som I Tyskland, demonstrera mot våra politikers massinvandring?

 
Ingen bild

OT

28 december 2014 00:30

Detta kommer straffa sig!

SD 2018

 
Ingen bild

thomas falk

28 december 2014 01:15

Har sagt det förut och säger det igen: AKB är SD:s största vallokomotiv.
Som fendertar har hon fått övriga partiledare i alliansen med på tåget.
Detta bådar gott för 2018. Problemet är de fyra åren fram till dess.
Finns det något välfärdssamhälle kvar då?
Ja, "Observer", håller med dig. 5-7 år kvar, sen flykt utomlands.

 
Ingen bild

Observer

28 december 2014 03:35

Ojojoj!
Kilometervis av både Moderat och Socialdemokratbloggar samt Facebooksidor av medlemmar från dessa båda partier är i uppror.
Alla avsäger sig nu sin röst som de gav i valet!
Idag blev M & S förvandlat till småpartier. Så underbart korkat!
För att undvika att man ändrar regler eller rent av förbjuder SD, för det är dessa fullt kapabla till -Tro inget annat.
Så bör SD hädanefter etablera/bredda nyhetsbevakning från utlandet! Detta är ytterst viktigt. Därför att då får de svårare att hitta på dumheter som regeländringar och förbud. De skall ha strålkastarljus på sig från utlandet!!!
SD bör samarbeta med de media som har goda relationer med systerpartierna ute i Europa som Front National mf om att belysa processen här hemma i Sverige. Vi vill inte ha en situation där man lyckas kväsa demokratin helt och hållet, Speciellt som det inte handlar om en grupp arga studenter som fallet var när Kina stoppade studentupproret. Det är redan 1 Miljon Svenskar det handlar om. Och kanske uppemot 3 milj Svenskar 2017. Den parlamentariska möjligheten måste få finnas kvar. Jag tror nämligen, till skillnad från Lars Ohly (v) inte att utomparlamentariska metoder från dessa 3 Milj missnöjda Svenskar vore så lyckat.

 
Ingen bild

felix

28 december 2014 11:16

På vilket sätt är SD inte (lika) socialistiska (som sexpakten)? Vill SD minska statens makt på något sätt?

Thoralf Alfsson

28 december 2014 11:19

Demokrati och folkomröstningar är en bra början!

 
Ingen bild

Fredrik

30 december 2014 23:36

Hög invandring och att inte samarbeta med SD är alltså prioritet nr 1 för Alliansen. Skattemedel skall alltså främst gå till att finansiera ökad invandring och flyktingmotagning. Skola, sjukvård, pensioner, bidrag... allt annat kommer längre ned på listan.

I princip innebär detta att Sverigedemokrateran kan få 49% i nästa val utan att få något att säga till om.

Min gissning är att KD bryter sig ur Alliansen och december ök, börjar samarbeta med SD och därmed tar med sig en stor mängd svikna Alliansenväljare.

 
Ingen bild

FE

30 december 2014 23:46

Robert K, du som gillar olika. Om du tar en titt på brottsstatistiken så ser du alltså inget som helst problem med svensk invadringpolitik? Eller ser du problemet och tycker om det? Förklara hur du tänker! (Om du är ovetandes kan du läsa på nedanstående artikel i SvD som hänvisar till Brå och SCB - om du nu litar på deras information.)

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/brottslighet-bland-invandrare-borde-oroa-alla-partier_6272110.svd


"Den senaste svenska mätningen gav vid handen att överrepresentationen i registrerad brottslighet för utrikes födda var 2,5. Ännu högre när det gäller grövre brott: överrepresentationen var 4,2 i kategorin dödligt våld och försök till mord och dråp, samt 5,0 vad gäller våldtäkt och försök till våldtäkt. Sett till antalet brott, i samtliga kategorier, som begicks under mätperioden stod utrikes födda och barn till utrikes födda för sammanlagt 40 procent, enligt Brå."

 
FE

FE

30 december 2014 23:52

Robert K och ni andra som tycker svensk invandringpolitik är väldigt lyckad och skall försvaras med högsta prioritet av alla partier?! Hur ser ni på följande lista över Sveriges idag tyngsta kriminella (följ länken som källhänvisning):

Bandidos - Mehdi Seyyed
Naserligan - Naser Dzeljilji
Original Gangsters - Denho Acar
Asir - Süyar Gürbüz
Black Cobra Malmö - Tigane Charif
Back Cobra Linköping - Shahin Amani
Black Cobra Norrköping - Semi Oueslati
Black Cobra Sthlm - Herish Abid Sadeq Salim
Scorpions - Shahin Amani
Bandidos - Eddy Paver
Brödraskapet Wolfpack - Pasi Kopra
Tigrarna - Ali Reza Dashti Pour


http://www.expressen.se/nyheter/de-styr-gangen-i-sverige/

http://hycn

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se