thoralf

Direktlänk till inlägg 20 december 2014

DEMOKRATI PÅ LOKAL NIVÅ

Av Thoralf Alfsson - 20 december 2014 11:02

Jag vet att de lokala journalisterna följer min blogg men att de aldrig kommenterar den offentligt. Trots att jag varje vecka och ibland dagligen presenterar fakta och statistik från Migrationsverket, SCB, Socialstyrelsen, Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen följer de aldrig upp dessa uppgifter. Tidningarnas läsare skall hållas okunniga om massinvandringens kostnader och konsekvenser.


Avhoppade lokala vänsterpolitiker citeras desto oftare i borgerliga Barometern.


Det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson ges dock stort utrymme i lokalmedia men ytterst sällan är vinklingen kritisk. Inte ens när Johan Persson bryter praxis reagerar dessa journalister. Barometern skall ju trots allt vara en borgerlig tidning.


Onekligen känns det som de lokala journalisterna "lever" i symbios med den lokala "makten" och därför inte vågar skriva kritiska artiklar. Det samma tycks gälla andra personer inom t.ex näringslivet, förutom ett antal personer som gått i pension och lämnat karriären bakom sig, vilket vi sett angående protesterna mot Linnéuniversitetets byggplaner i hamnen och till viss del angående Gota Medias bygge av mediehus.


I måndags hölls årets sista kommunfullmäktigemöte där bland annat budget för 2015, ökad flyktingmottagning och alla valärenden avhandlades. Jag hade faktiskt förväntat mig att de lokala journalisterna skulle åstadkomma lite mer!


Jag har i flera blogginlägg tagit upp hur Johan Persson ändrade reglerna för politiska sekreterare efter valet, när valresultatet var klart, helt emot praxis. Men det var inte det enda. Nu är alla valen för den kommande mandatperioden gjorde och som förväntat utestängs SD från i stort sett alla arvoderade platser/tjänster. Därför har jag gjort en sammanställnig över hur fördelningen ser ut i förhållande till hur valresultatet såg ut.


Ni journalister som läser detta får gärna använda dessa siffror i era artiklar. Jag kommer inte anmäla er för brott mot upphovsrätten ;-)


Så här ser mandatfördelningen ut i Kalmar kommun.


 

  

Ovanstående valresultat skall du sätta i relation till nedanstående fördelning av fasta arvoderade tjänster. Här ser du hur demokratin fungerar i praktiken och hur SD mobbas.


 


Sverigedemokraterna fick 10,03 procent av rösterna men ”demokratin” ger oss endast 2,3 procent av de årsavoderade ekonomiska resurserna för att bedriva politik.


Till detta skall läggas det partistöd som betalas ut. Detta sker i stort sett proportionellt mot valresultatet och ger nästan 30 000 kronor per mandat (Grundstöd + mandatstöd)


Jag försökte vid flera tillfällen få till en valteknisk samverkan mellan partierna i oppositionen med enda syfte att plocka nämnd och styrelseuppdrag från majoriteten men hos M, KD och MP fanns inget sådant intresse. Vi hade kunnat plocka ca 25 platser ifrån majoriteten vid en sådan samverkan. Nu fick istället Socialdemokraterna i stort sett alla dessa platser (ej årsarvoderade platser).


Jag vet att väldigt många är intresserade av hur dessa val utföll i kommunfullmäktige men att media underlåter att redovisa detta. Jag tillhandahåller dock en lista över alla fasta årsarvoderade tjänster för respektive parti och vem som erhållit dessa tjänster. Jag anser faktiskt att media har den skyldigheten.


Så här har majoriteten bestående av S, V och C fördelat de fasta årsarvoderade tjänsterna.


 


Och så här fördelades de fasta årsarvoderade tjänsterna för oppositionspartierna.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ludvig

20 december 2014 11:25

Som vanligt får vi sanningen av dig Thoralf. Tack!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

20 december 2014 11:41

Utanför ämnet : Lilla Fågelfors samhälle i Högsby kommun har 424 vuxna innevånare postnumret 570 75 inklusive ytterområdena lika många "flyktingar" ska placeras på det anrika och natursköna Solhöjden i Berga Högsby kommun alltså lika många flyktingar som ett helt samhälle , detta är för att bara använda förnamnet för djävligt och att vi tillåter att man får sko sej på våra inbetalda skatter är ännu djävligare !I Fågelfors bor det enligt Ratlibris personfakta 40 familjer med utländska namn som varken har inkomst av tjänst eller kapital och är dom med i Ratlibris personfakta så har dom också permanent uppehållstillstånd ,hur många av dessa kommer nånsin ut i arbete ?
Trevlig helg .

 
Ingen bild

Maja Dacke

20 december 2014 15:06

Är det inte detta som kallas roffarpolitik? Att dessutom förvägra det tredje största partiet sina rättmätiga positioner är korruptions- och svågerpolitik.

Inte visste/trodde jag att det fanns SÅ snåla och giriga smålänningar!

Jag brukar kalla oss ekonomiska och kreativa.

Är det brist på riktiga smålänningar i Kalmar?

 
Ingen bild

Hasse

20 december 2014 15:13

Alla har lika värde utom dom som har fel åsikt, för dom är värdelösa och dom får man mobba. Löfven må vara ett stolpskott men han har rätt på åtminstone en punkt: Politiken som förs på många håll i Sverige ligger på sandlådenivå.

 
Ingen bild

pg

20 december 2014 16:17

Maja Dacke
Lördag 20 dec 15:06

Det finns inga snåla smålänningar!
Det är skottarna som är snåla!
Smålänningen är ekonomisk, med egna medel!
Men det är alldeles för lätt att spendera gemensamma medel!
Rent ut sagt vilken djä... demokrati som inte finns varken i riksdag eller på lokal nivå!
Lövet fick ett generös erbjudande ifrån SD, men detta erbjudande kunde han inte hantera.
Nu kommer flyktinghanteringen att debatteras av samtliga partier. Det är enbart SD har ett realistiskt förslag och lösning!
Om denna lösning inte accepteras, hur då hantera övriga nordiska grannländers politik i denna fråga?

Ha detta i betänkande inför ett eventuellt extra val!

 
Ingen bild

Hood

20 december 2014 16:26

Ingen kan personifiera uttrycket "Igen blir profet sin egen hembygd" mer tydligt än Thoralf. Han har i nästan ett årtionde pekat på missförhållanden och vansinnigheter i lokal och rikspolitiken.Nu verkar det som om rikspolitiken tar en ny inriktning i och med Hägglunds utspel.Nu måste resten av 7-klövern följa efter om de vill suga åt sig rösterna som med stor säkerhet blir tillgängliga.Frågan är hur långt är 7-klövrn är beredd att sträcka sig,dels för att få röster i extravalet,och i förlängningen även inför nästa val 2018.För att behålla sina väljare, och rätta immigrationen efter majoritetens och inte östermalmsmaffians önskemål.Det kan var så att SD har gjort sin historiska insats och fått gamla Svedala på rätt spår igen. SD kommer alltid att behövas som en nagel i ögat etablissemanget och kulturmarxisterna.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

20 december 2014 18:09

Mångkultur i Malmö !
Det är väl trevligt och spännande att kulturer från andra länder dyker upp i Sverige !
Nyårsfyrverkeriet kommer lite tidigare än vi är vana och är lite kraftigare men öppna era hjärtan för det är bara kuturyttringar som inte får missförstås !

 
Ingen bild

Lena

20 december 2014 18:25

Intressant artikel på SVD om Björn Söders, minoriteter och historien. I princip ger han Söder rätt i sak det han sa och i andra europeiska länder skulle man inte reagera alls - där vet man skillnaden på stat och nation. Om allt detta är inte svenskar insatta i och blir förvirrade. (Dessutom är det ju locket på om man skulle ha en annan åsikt än vänstern. Man får direkt etiketten nyfascist).

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/absurd-forvirring-kring-sds-ideologi_4206167.svd

 
Ingen bild

OH

20 december 2014 19:09

Jag har skrivit det tidigare, jag skriver det igen.
SD hatet är endast en förevändning för att söka utesluta partiet från insyn i snart hundraårig korruptionstradition inom etablissemanget.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

20 december 2014 19:56

Varför är Sverige ett land med politiker som motarbetar sin egen befolkning ? Ta bara långtradarechaufförerna ! Utländska förare behöver inte ha varken pass eller körkort. Vad är det förena okunniga idioter idioter som bestämmer ?
Tiggarna t.ex Politikerna väntar på att innevånarna ska bli tillräckligt provoserade för att reagera,så att dom kan straffas !
Det är fult att tigga,har jag lärt mig !Särskilt organiserat,då är det kriminellt !

 
Ingen bild

OT

20 december 2014 20:12

Sjuklöverpolitikernas obändliga vilja, vilja styra oss! Medans vår obändliga vilja för frihet kämpar på!

Detta bådar intet gott! Ty någon bör vika sig! Och själva vikandet sker via valsedeln (det är det som kallas demokrati)!

Men som Thoralf visat och sjuklöverpolitikernas agerande visat så kör de med metoder som inte är politiskt korrekta.

Denna sång tillägnar jag sjuklöver politikerna, hoppas bara de lyssnar på denna sång: https://www.youtube.com/watch?v=vQI3zS1R9jg

P.S: När allt detta är över förväntar jag mig ett Danskt eller Norskt rättsuppgör; Där de ansvariga ställs inför rätta och får sona de brott mot mänskligheten de utövat!

 
Ingen bild

OT

20 december 2014 20:53

De etablerade partiernas trovärdighet är 0 i vitala frågor. När sedan folkets farhågor, besannas en efter en, finns det bara en väg för de etablerade partierna och det är att försvinna och bli en historisk notis om hur illa det kan gå om ett folk inte noga bevakar sina demokratiskt valda och sina fri och rättigheter.

För Socialdemokraternas del är det nu i stort sätt kört, de ligger på "Lit de parade"[1] och det skall till ett bibliskt under om de skall uppstå från de politiskt döda. Det är med stor chock jag och stora delar av Sverige börjar inse att socialdemokraterna inte längre klarar av att styra Sverige, de är helt enkelt regeringsodugliga! Ja det är så illa att många av deras representanter representerar andra intressen och brödraskap!

Ett utdrag ur boken: "Modern Democracies"[2] från år 1921 av James Bryce (Brittisk jurist, historiker och politiker).

sidan 150: "Abraham Lincoln, whom no one ever surpassed in knowing how to deal with men, summarized the results of his observation in the famous sentence":

"You can fool all the people some of the time and some of the people all the time, but you can't fool all the people all the time."

"Ni kan lura hela folket en del av tiden och någon del av folket hela tiden, men ni kan inte lura hela folket hela tiden."

I en snar framtid, kommer vi att se tillbaka på denna tidsperiod i Sveriges historia och säga om Sverigedemokraterna - I ett land styrt av kaos, mot omöjliga odds, vågade ett parti stå emot!

För er politiker inom de sjuka partierna som förstått, det finns hjälp! Lyssna på "Den Svenska Björnstammen: http://www.youtube.com/watch?v=IEC7sIfCtKs
Och kom över till oss. Vi förlåter er.

[1]: https://sv.wikipedia.org/wiki/Lit_de_parade
[2]: http://oll.libertyfund.org/index.php?option=com_staticxt&staticfile=show.php%3Ftitle=2084&Itemid=27

 
Ingen bild

OT

20 december 2014 21:02

"What would you do?
If your country was stolen
How far would you go?
To win your coutry back": https://www.youtube.com/watch?v=M8RPdzrSKXE

P.S Detta är något som både Norge, Danmark och Finland funderat över men icke Sverige.

 
Ingen bild

Verkligheten

20 december 2014 21:21

Jag hoppas att SD ökar från 13% till 16% och att du nu kommer med.

Inget skulle vara mer motiverande för mitt fortsatta arbete med flygblad och samtal än om Du och Gustav kom med på riksdagslistan. Kom ni inte med, skulle alla luft gå ur, tyvärr.

Thoralf Alfsson

20 december 2014 22:11

Det gäller nog även mig!

 
Ingen bild

Observer

20 december 2014 23:43

SD över 20% !!?

Då måste SD visa för människorna att:

1. Vi har tagit emot ca 1.500.000 st invandrare sedan 1980
2. Dessa har kostat x-kr

Vad hade hänt om vi bara tagit in de skyddsbehövande?

1. Det hade räckt till att ge varje Svensk familj x-kr
2. Vi hade kunnat ha 7 veckors semester.
3. Vi hade kunnat ha x % högre genomsnittslön i Sverige.
4. Vi hade kunnat ha helt gratis sjuk & tandvård i Sverige idag.
5. Vi hade fått x-tusen mer i pension per månad nu.

E.t.c

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

21 december 2014 08:11

När Reinfeltd har flugit färdigt och lyssnat på Ulf Lundell och njutit av Sveriges öppna landskap som kan hysa miljontals nya innevånare,så kan avsluta resan i Malmö föe att få lite perspektiv på hur hela Sverige kommer att se ut inom en snar framtid.

 
Ingen bild

Ivar

21 december 2014 08:53

Kalmar kommun, ett Nord-Korea i miniatyr. En stark man och ett par knähundar som kommunalråd som hjälper ledaren med att gnälla på opposition och SD. Lokala Tidningar och media lever i symbios med den store ledaren, så den vägen lämnas ingen information Enda skillnaden mot Nord - Korea är väl att Kalmar kommun inte avrättar sina meningsmotståndare men å andra sidan tiger de ihjäl dem, vet inte vilket som är bäst?
Nej kommunledningen i Kalmar är en bedrövlig samling, tur att Thoralf finns i kommunstyrelsen så vi får veta någonting.

 
Ingen bild

Pensionisten

21 december 2014 10:10

Alla ni som tar del av denna eminenta blogg och som vill ha med Thoralf på riksdagslistan inför extravalet ska göra som jag gör. Nämligen gå in på SD:s sida och framför era önskemål.

 
Ingen bild

Observer

21 december 2014 14:52

Lars Berns blogg hade mycket klokskap idag att förmedla. Tips!
Kontentan riktad till Sverigedemokraterna blir som följer.
Sverige bör få en tydlig positiv målbild att sträva mot. Allt som görs i det nya Sverige bör genomsyras av en grundtanke "Detta är bra för Sverige".
Denna grundtanke måste komma ut i varje liten folkrörelse, varje liten idrottsklubb, I skolorna, på arbetsplatserna. På mjölkpaketen skall det stå tryckt: "Gynna Svenska varor & jobb Köp Svenskt"
Pressen och massmedia måste med på tåget om det skall funka. Vi kan inte ha en massmedia såsom idag missgynnar allt inhemskt.
Därför kan man plocka av dem presstödet samt införa en straffskatt på de som inte vill vara med att arbeta för den gemensamma målbilden. Det är inte svårare än att om alla i ett fotbollslag tränar och arbetar för ett gemensamt mål man beslutat om gemensamt och några av lagkamraterna sitter på läktaren och kastar sten & förstör, Att man straffar dem och gynnar de som arbetar mot målet.
Så gör man redan i näringslivet.
Barn skall tidigt läras att ta ansvar så att de är väl förberedda på vuxenlivet. Barn som är duktiga och sommarjobbar e.t.c skall belönas rikligt så att deras kamrater fattar galoppen.
Dessa ungdomar skall ges möjlighet till bra bostäder.
Ett nationellt incentiveprogram kan tas fram där t.ex en skogsägare som röjt sly och hållit uppe åkerlandskap belönas med skattefrihet under ett par år. Eller en villaägare som gjort arbetsinsats som gynnat området, snöröjning el likn belönas för det. Hyreslägenhetsinnehavaren som med eget arbete städat eller på motsvarande vis förbättrat i sitt närområde belönas likaledes.
Föräldrar som läxläser med barnen eller coachar dem att klara högre än godkänt skall erhålla t.ex lägre skattesats alt högre barn el studiebidrag O.s.v

Vårt land behöver ett mål.
Vårt land behöver även en instruktionsbok.

 
Ingen bild

Mattias

21 december 2014 15:21

@Verkligheten
Lördag 20 dec 21:21
Enligt initierade SD-källor finns det inte en chans att Alfsson kommer med på riksdagslistan den här gången heller. Men det är klart, de kan ju ha fel...

 
Ingen bild

4SD

21 december 2014 16:40

Mattias

Intressant! Är initierade SD-källor IRM och Expo?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se