thoralf

Direktlänk till inlägg 15 juli 2013

ALMI OM ATT ÖKA ANDELEN UTRIKES FÖDDA DEL2

Av Thoralf Alfsson - 15 juli 2013 12:11

Jag fortsätter med ett svar från ALMI på mina frågor angående att man i Kalmar skall arbeta för att öka andelen utrikes födda i Kalmar län.


Som chef för en organisation undrar jag på vilka grunder du skrev på detta dokument?

Almi Företagspartner arbetar med uppdraget att öka tillväxten och förnyelsen i näringslivet, vår vision är att ge möjlighet till alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas och detta gör vi bla genom att erbjuda finansiering och rådgivning. Utifrån Kalmar läns perspektiv har vi också ett särskilt uppdrag att öka tillväxten i befintliga företag. För att klara detta måste vi utnyttja alla de resurser ock kompetenser som vi har och som vi kan attrahera för att flytta till länet. Bla har vi en av de lägsta andelarna för start av nya företag i landet, vi står inför en enorm utmaning att generationsväxla/hitta köpare till 1000-tals företag där VD/ägare är i eller närmar sig pensionsåldern.

Samarbetet mellan kommuner, organisationer och företag i Kalmar län bör också utvecklas för att vi skall nå bästa möjlig resultat i vårt mål att få en region som växer och är attraktiv för företag och människor att verka och bo i. Dokumentet i sig visar en samsyn om detta som är viktig inför framtiden.


Hur anser din organisation att målet skall uppnås?

Almis ansvar och uppdrag i Integrationsstrategin är att bla att aktivt arbeta med att årligen premiera ”Årets Nybyggare” i länet, erbjuda kostnadsfri individuell affärsrådgivning till utrikes födda som vill starta företag i Kalmar län, erbjuda finansiering enligt ALMIs kriterier för finansiering. Detta gör vi för att nå de mål och den utveckling som beskrivs under föregående fråga.  Ett viktigt arbete är bla att visa på goda exempel som kan tjäna som förebilder och inspirera andra, exempel på detta är bla  ”Årets Nybyggare” där vi de senast sju åren haft tre företag med i finalen på Kungliga Slottet varav två dessutom vunnit Årets Nybyggare i Sverige och erhållit pris som utdelats av  H.M. Konung Carl XVI Gustav.


Var finns detta mål formulerat i din organisations uppdrag?

Se svaret under första frågan.


PS

Idag finns ännu en insändare om vård av papperslösa i Barometern. Den finns ännu ej på nätet.

 
 
Ingen bild

SM811

15 juli 2013 13:21

"individuell affärsrådgivning till utrikes födda" är ytterligare ett exempel på diskriminering. Hur var det nu med "vi och dom" Almis?
Självklart skall affärsrådgivning gälla alla. Även pursvenskar.

 
Ingen bild

Lärare

15 juli 2013 13:48

ALMI är ett statligt företag. Alltså ska deras rådgivare uppvisa resultat. Man kan fundera hur de arbetar egentligen? Pengarna rullar lätt ut, till vad? De anställda får ha kvar sina jobb i alla fall.
Har själv erfarenheter av ALMI!
Nu ska invandrare prioriteras, man "baxnar"!

Tack Thoralf för att du uppmärksammar ALMI`s nya arbetsmetoder.

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 juli 2013 13:51

"Årets Nybyggare"...
Bara dessa två ord säger en hel del.
Det blir säkert snart ett Halalslakteri som får stöd och pris ur Konungens hand. SUCK...

Vad gäller generationsskiften i många företag i alla landskap, finns det säkert redan idag många duktiga unga människor.
Ge dem rätt stöd istället.

Vad gäller den "svenske" lokalpolitiker som nu fick uppleva lite "militär fostran" i Etiopien, kan man verkligen fundera.

Han flydde säkert hit och fick åtnjuta allt gott i vårt land.
Han vet säkert bättre än oss hur läget är i det område han besökte.
Han känner säkert till de båda Vänsterjournalisternas öde i Etiopien.
Han tar med fru och NIO barn på resan som ska vara SEMESTER.
Semester till ett land han flytt ifrån.

Det verkar verkligen som Miljöpartiet har stor brist på lokalpolitiker. Antagningskraven verkar var sanslöst låga......

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

15 juli 2013 14:06

Skall pensionsräddare från Menaländerna ordna företag, och VD ämnen. ?
Är dom mera lämpade då än pursvenskar.?
Urhåligt Marxistresonemang ,när det är som mest vrickat från husse statsmakten, på ren svenska urlöjligt kom med något bättre Baba

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

15 juli 2013 14:24

OT Andra skolan i Stockholmsområdet (Rågsved) som brinner inom en vecka

 
Ingen bild

Medborgaren

15 juli 2013 14:40

Tror jag det att "utrikes födda" kan driva företag bättre än oss svenskar!
Märkligt dock att vi fortfarande inte kunnat notera detta i verkligheten efter 30 års massinvandring till Sverige...........

Dessutom blir man inte särskilt imponerad över 7-klöverns 5,4 Miljarderssatsning på sänkningen av restaurangmomsen då denna statliga jätteinvestering inte givit några nya jobb!

 
Svensson

Svensson

15 juli 2013 15:43

Varför vill dom hellre ha invandrare än svenskar,är det för dom vill lönedumpa lönerna,vi svenskar är för dyra ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Peter

15 juli 2013 16:50

FANTASTISK BLOGG!!!

Off topic, och hoppas att inte Thoralf Alfsson tar illa upp för reklamen för en annan blogg, men:

Missa inte en av nätets bästa bloggar, ”Den Obekväma Sanningen”! Massor av djuplodande artiklar om invandringens kostnader, pensionerna, etc. Ja, flera av artiklarna är skrivna efter att författaren gjort mycket grundlig research, vilket kanske till och med kan få era värsta PK-vänner och PK-släktingar att börja vakna upp så smått ...

Kommentera gärna eftersom det är alldeles för få som gör det. Det är förstås viktigt att fler och fler upptäcker bloggar som denna:

http://freedomofspeech2014.blogspot.se/

(Själv har jag inga kopplingar till Den Obekväma Sanningen, men det vore tråkigt om killen som driver den skulle ge upp på grund av att det är för få som kommenterar.)

 
Ingen bild

Kurtan

15 juli 2013 18:02


Detta är inget annat än ren statlig diskriminering av och förakt för det svenska folket I VÅRT EGET LAND!!! Detta sanktionerat av en korrumpera samt genomrutten regering och övriga 7-klöverpolitiker!

Sprid till folk i din närhet! Detta utbredda VANSINNE måste få ett slut!
MVH

Ps Kör hårt Thoralf du är en sann Sverigevän och hjälte!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards