thoralf

Direktlänk till inlägg 20 december 2013

SD-KURIREN

Av Thoralf Alfsson - 20 december 2013 18:19

För den som inte uppmärksammat det har jag lagt in en länk till SD-Kuriren i höger marginalen. Det kommer nu nästan dagligen nya och läsvärda artiklar på SD-Kurirens webbsida.


Idag skriver Björns Söder om Kärrtorp och den demonstration som skall hållas på söndag. 7-klövern och vänsteroragnisationerna tycks omfamna varandra i en "antinazistkram" men i mina ögon blir det en fadd eftersmak då det framgår i artikeln vilka som ligger bakom Linje 17.


Jag tror inte Säpo hade varit särskilt överlyckliga om ett antal av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter valt att åka till Kärrtorp på söndag med tanke på att det sannolikt kommer vara många våldsbenägna vänsterextremister på plats som vill synas tillsammans med Löfven, Ullenhag, Westerberg, Sjöstedt, Ohly, Federley, Enström och Palm.


Läs artikel på SD-Kuriren


PS

Bara så det inte blir något missförstånd så tar jag givetvis avstånd från allt våld inklusive nynazister och vänsterextremister. Jag har engagerat mig i Sverigedemokraterna för att förändra vårt samhälle med demokratiska verktyg. Min blogg är en viktig del av dessa verktyg.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda mk1

20 december 2013 18:53

Självklart är både Vänster och Högervåld förkastligt. Lika illa är registrering av personer pga. deras politiska åsikter.
Att många riksdagspartier nu väljer att tåga tillsammans med Vänsterextremister, är djupt beklämmande och bådar illa för framtiden.
Vänsterextremismens fribrev från kritik i media och tom. samarbete med en av landets större tidningar är oroande.

Hitler och Stalins naiva efterföljare är tragiska figurer...

 
Ingen bild

lennart l

20 december 2013 19:00

"Historien är full av exempel där det varit rätt att bemöta fascismen med våld. Det är mycket möjligt att demokratiskt sinnade även i framtiden kommer tvingas överväga de metoderna - men vi är inte där än."

Ovanstående citat är från Åsa Linderborg i Aftonbladet. Men nu hörs inga röster av fördömande från de så kallade demokraterna som ska demonstrera mot våldet i Kärrtorp.
Står du bara på rätt sida är våldet ok.

 
Ingen bild

World Traveller

20 december 2013 19:34

Jag tycker det är sinnessjukt att det har gått så långt i Sverige att politiken börjar präglas av våld. Ska Sverige sälla sig till länder som Egypten och Zimbabwe? Har man inga argument så tar man till nävarna (och stenar, fyrverkeriopjäser, vuvuzelor, nyckelknippor, flaskor m.m.)
Ska Sverigedemokraterna få ha sina torgmöten i lugn och ro nästa år tro? Ska vi som vanliga medborgare kunna gå och lyssna på deras budskap och gå fram och ställa frågor till SD-politikerna?
Eller har Reinfeldt, Löfven, Mattsson och deras brunskjortor i RF, AFA och andra bokstavskombinationer tänkt se till att vi inte har den möjligheten. Jag har aldrig sett ett torgmöte arrangerat av SD men skulle hemskt gärna vilja se det. Jag såg några från SDU (tror jag det var) för några år sen i Göteborg precis när jag kommit hem med flyget. De gick på avenyn och blev angripna av vänsterterrorister och islamister som kastade knallskott, rökbomber, stenar m.m på SDU'arna. Jag såg en som jag tror var den där Greider eller vad han heter. Gubben såg helt sinnessjuk ut. Jag har aldrig skådat sånt hat, och ändå har jag tillbringat större delen av mitt liv i krigszoner. Varför hatar de oss så?

 
Ingen bild

Robban

20 december 2013 19:51

Hej Thoralf! Har ju inte kunnat komma in på din blogg den senaste tiden, ingen aning varför, men nu tycks äntligen allt fungera igen i alla fall. Tänkte därför passa på att fråga dig om du har en aning om när SD:s vallåt för 2014 släpps? Sista dagen för inlämning av musikbidrag var ju 31/10...ska bli intressant å se om den kommer upp i samma nivå (eller över)som "Blåsippans väg". Önskar dig en riktigt God Jul å sköna ledighet från riksdagsarbetet!

 
Ingen bild

Dumle

20 december 2013 20:39

Skamligt att övriga politiker ens överväger att gå i samma demonstrationståg som vänsterfascisterna i AFA och RF. Att legitimera politiskt våld som metod är aldrig OK, oavsett hur vällovliga syften du har!!

 
Lassekolja

Lassekolja

20 december 2013 23:24

@World Traveller, "Varför hatar dom oss så?", en mycket berättigad fråga, som även jag har ställt mig under många år. Svaret kan inte ha med SD´s politik att göra utan snarare med den totalförvridna mediabilden av SD. Med ett fungerande medieetablissemang i en fungerande demokrati hade sannolikt antingen SD inte behövts alternativt haft egen majoritet.

Efter att ha läst Björn Söder´s artikel kan man konstatera att gruppen "nyttiga idioter" växer t.o.m snabbare än SD. I en fungerande demokrati, befriad från hycklare, hade det varit tvärtom, alltså SD hade vuxit ännu snabbare!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Dan

21 december 2013 00:25

Thoralf, på den revisionsbyrå där jag jobbar/är delägare kommer 6 av 8 att rösta för Sveriges bästa. Vi är helt befriade från arga unga lågutbildade män (om det skulle vara så hemskt att tillhöra den kategorin) Deras röster är lika mycket värda i vilket fall som helst.
Att SD tar avstånd från våld och extremism är inget du behöver förtydliga längre, den twittrande kultureliten som argumenterar på det sättet ses numera av allmänheten som partsinlagor från den yttersta vänstern.
Sverige tackar dig och dina partivänner för er outtröttliga opinionsbildning för landets bästa.
Önskar dig god jul och ett gott nytt år!

 
Ingen bild

OT

21 december 2013 02:30

Våld är ingen lösning, bara den sista formen av kommunikation...

Vissa ting tål att upprepas om och om igen således här är ETT utdrag ur boken: "Modern Democracies" från år 1921 av James Bryce (Brittisk jurist, historiker och politiker). Se http://oll.libertyfund.org/index.php?option=com_staticxt&staticfile=show.php%3Ftitle=2084&Itemid=27

sidan 20: "THE word Democracy has been used ever since the time of Herodotus to denote that form of government in which the ruling power of a State is legally vested, not in any particular class or classes, but in the members of the community as a whole. This means, in communities which act by voting, that rule belongs to the majority, as no other method has been found for determining peaceably and legally what is to be deemed the will of a community which is not unanimous. Usage has made this the accepted sense of the term, and usage is the safest guide in the employment of words."

sidan 109: "Democratic government rests upon and requires the exercise of a well-informed and sensible opinion by the great bulk of the citizens. Where the materials for the formation of such an opinion are so artfully supplied as to prevent the citizens from judging fairly the merits of a question, opinion is artificially made instead of being let grow in a natural way, and a wrong is done to democracy."

sidan 150: "Abraham Lincoln, whom no one ever surpassed in knowing how to deal with men, summarized the results of his observation in the famous sentence": "You can fool all the people some of the time and some of the people all the time, but you can't fool all the people all the time."

Vi lever verkligen i "Land of Confusion - Genesis": http://www.youtube.com/watch?v=xF7HkpbLK9s

 
Ingen bild

Blåsippan

21 december 2013 03:16

Det är många i Stockholm som inte väljer att deltaga. Sen är det beklagligt att så många politiker väljer att delta ihop med våldsvänstern för rasism, terror grova misshandlar riktat mot infödda etniska svenskar. Men där existerar inte rasism? Rasism kan endast begås av oss svenskar när vi tycker att det blivit för mycket?! Därför röstar jag SD.

 
Ingen bild

Håkan

21 december 2013 08:07

Kärrtorp var en välregisserad, False flag händelse. Om vi börjar med att ta bort den MYCKET felaktiga påståendet om höger-vänster extrem när det gäller nazister, som är nationalsocialister, ingenting annat, så kanske bilden klarnar.
På Flashback, under, Aktuella brott och kriminalfall, finns en tråd som heter, Nazister attackerar demonstration i Stockholm 15/12-13. På sidan 9 dyker ett ögonvittne upp, som inte deltog i demonstrationen, som säger vad jag tänkte omedelbart,
Det hela är arrangerat på samma sätt som fotbollshuliganer brukar göra. Jag bor inte så långt från området och har aldrig sett något nazi klotter, eller annat, som det hävdats vara orsaken till demonstrationen. Istället hänger det här ihop med Expressen kampanjen. Allt regisserad för att blanda bort korten och smeta ner SD med nazi/höger fascism för att skrämma bort tveksamma väljare.

 
Ingen bild

Tony

21 december 2013 08:30

Har någon hört eller sett Stefan Lövden ta avstånd
ifrån alla dom attacker som Sd s demonstrationståg
blivit utsatt för varje gång?Men det visar på det
enorma hyckleri som hela sjuklövern är besatt av.
Att gå hand i hand med våldsbenägna kommunister,
ja det säger mycket om både det nuvarande och det
tilltänkta styret av skutan Sverige. Det är bara att
hoppas på att valdeltagarna i Sverige har större
begrip än vad Stockholms inaveln har, annars är nog
loppet kört för all framtid.

Varför passar inte plakatkineser på att samtidigt
demonstrera mot det övriga Europa för att dom sammantaget
inte tar emot fler flyktingar än vad Sverige gör själva?
Varför inte tala om för övriga Europa vilka förbannade
rasister dom är, som tänker på sina egna medborgare i
första hand, och inte gör som Sverige att mass upplåna kapital för att försörja andra länders medborgare? Hur kan man ha
utbyte med länder som Finland, som tar emot en rännil
flyktingar jämfört med Sverige, och för att inte tala om
Japan som inte tar emot någon.
Tänk att det bara är Sverige som har begåvats med så
förståndiga ledargestalter!

 
Ingen bild

SDare

21 december 2013 08:45

Hela världens media ser och säger utom i Sverige.

http://www.frontpagemag.com/2013/bruce-bawer/swedens-march-into-oblivion/

 
Ingen bild

Stefan A

21 december 2013 09:15

Att det politiska våldet skulle öka är knappast någon raketforskning efter förr valets smutsiga valrörelse där vänstern fick fritt spelrum att störa politiska motståndare påhejade av Europas sämsta media, sjuklöverpartierna har haft fyra år på sig att agera och de har inte gjort någonting, politiska hänsyn får aldrig styra polisens insatser.I det aktuella fallet finns ju en indigriens till, Kärrtorp är antagligen på de stockolmska bunkerjournalisternas egen bakgård och då blir det sju resor värre, och en riktigt stor "riksnyhet".

 
Stefan K

Stefan K

21 december 2013 09:17

Alla bör och ska ta avstånd från det politiska våld som breder ut sig i landet. Att talmannen, några partiledare och flera riksdagsledamöter nu väljer att stå sida vid sida med våldsbejakande element från vänsterkanten kan bara tyda på en sak.
Deras våld är mer accepterat då det vänder sig mot "rätt" grupper. I.o.m detta så legitimerar man deras existens och dessa våldsbejakande element känner nu att de bjudits in i värmen.

Jag skulle vilja se en manifestation mot det politiska våldet där samtliga riksdagspartier, deras partiledare och riksdagsmän/kvinnor, gemensamt tog avstånd från allt politiskt våld, oavsett från vilket håll det kommer.

Vem minns inte när SDU bjöd in övriga ungdomsförbund till en manifestation mot det politiska våldet, men där samtliga tackade nej...om de ens svarade.
http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/sdu-uppmanar-oevriga-ungdomsfoerbund-att-ta-avstaand-fraan-vaenstervaaldet-640370

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Glenn

21 december 2013 10:17

De la bra, men ytterst få läser den tidningen på nätet. Riks SD bör skaffa sig en kanal som når fler.

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 december 2013 10:28

På SVT Debatt skriver nu Vänsterpartiets Aron Etzler och Christina Höj Larsen. Kärrtorpsmanifestationen i morgon verkar få många att gå igång.

Jag citerar en mening: "Och det är polisens skyldigheter att skydda oss från våld och hot när vi nyttjar våra demokratiska rättigheter".

Den tanke som på en tusendels sekund dyker upp i min hjärna är: Gäller detta bara sk" antirasistiska" aktiviteter, dvs. Vänsteaktiviteter? Eller gäller det alla som utnyttjar sina demokratiska rättigheter?
Tyvärr vet vi alla svaret på mina funderingar. SD och SDU,s torgmöten brukar tyvärr alltid ha en skränande pöbelhop som stör mötet.

Våldsvänsterns CV är ingen trevlig läsning genom historien. Det som väckte min ilska på allvar var Göteborgskravallerna 2001.
Sedan har det blivit värre och värre. RF, AFA, det nya linje 17, djurrättsaktivister, sk.fredsaktivister, och annat drägg ställer bara till problem.
Att nu tydligen sju riksdagspartier samverkar med Linje 17, AFA och RF är djupt beklagligt.
Att protestera mot Nynazister är givetvis bra, men man kanske bör välja LITE noggrannare med vilka man gör det...

 
Ingen bild

pg

21 december 2013 11:27

Klokt av SD.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sd-darfor-deltar-sd-inte-i-demonstrationen-i-karrtorp_8843650.svd

 
Lassekolja

Lassekolja

21 december 2013 11:49

@Stefan K & @Hulda mk1, instämmer helt i Era kloka inlägg!
Det bedrövliga är ju att Talmannen och övriga 7-klöverpolitiker riskerar ingenting, ex.-vis besvärande frågor om vilka de allierar sig med. Tvärtom legitimerar dom den tokiga våldsvänstern, gränsar till en slags "politisk prostitution". Jag är stolt över att tillhöra ett parti, som vägrar hemfalla åt billig populism utan tvärtom står upp för vanliga svenskars intresse för att åtminstone försöka att bibehålla Välfärdssverige. Tråkigt men dessvärre verkligt att SD blir allt ensammare om detta, som borde vara en självklarhet för samtliga svenska folkvalda politiker. Man undrar om man någonsin får uppleva att Riksdag och Regering åtminstone försöker att genomföra hälften av allt dom lovar vitt och brett före valen.

Gick in och kollade satsskulden. Hur många väljare är medvetna om att "vi" lånar ca 120miljoner kr(=120.000.000kr!) per timme(!)? Per dygn blir det 2,82miljarder kr(2.820.000.000kr!)!
Visst är det, ur det perspektivet, mycket märkligt att SD är ensamt om att vilja minska invandringen. Vi intecknar alltså, inte enbart våra barns, utan även våra barnbarns framtid, d.v.s de, som väljer att stanna i Sverige. Vi SD-are är de enda, som inte behöver skämmas när våra barnbarn en dag ställer frågan: "Hur kunde Ni ställa till det så här för oss, Ni tycker väl ändå inte så illa om oss"???

SD 2014!!!

http://www.statsskuld.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 december 2013 13:30

Lassekolja...
Tackar och bockar för uppskattningen! Men det är många här som skriver kloka kommentarer. Dessvärre dyker det ibland upp troll som skriver dynga.
Förnuftiga motfrågor och debatt med respekt för motparten är konstruktivt, men trams, nej tack...

Hör nu lite på Ekots Lördagsintervju med Vänsterns partiledare. Frågorna om uteslutningarna av förtroendevalda från ungdomsförbundet, pga. deras stöd till Våldsvänstern var tuffa och han verkade besvärad.
Men vad tycker han EGENTLIGEN...?
Finns det något besvärande om honom från hans ungdomsår?

 
Ingen bild

Per

21 december 2013 14:23

Thoralf,

vad Säpo skulle tycka beror väl lite på vilken sida ni tänkt dyka upp... Inte tror jag att någon skulle tycka att det vore särskilt illa om ni för en gångs skull verkligen gjorde något i handling också och inte bara i fagra ord för att ta avstånd från rasismen.

 
Ingen bild

Thoralf A

21 december 2013 15:24

Per

Vänsterextremister är alltid vänsterextremister! Jag har sett dem i aktion, det har inget med demokrati att göra.

Jag kommer aldrig demonstrera tillsammans med grupper som använder våld!

 
Ingen bild

Skeggan

22 december 2013 11:54

Se där, första gången jag ser dig ta avstånd från dina åsiktsfränders handgemäng!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se