thoralf

Direktlänk till inlägg 25 augusti 2013

SOVA GOTT INATT

Av Thoralf Alfsson - 25 augusti 2013 23:44

Hemkommen från två mycket bra dagar i Sölvesborg. Vi har dessutom fått ett bra utrymme i media. Inte minst tack vare Sifo:s opinionsundersökning som släpptes i helgen. Att vi också går starkt fram bland kvinnor är efterlängtat, likaväl som att även stockholmarna börjat begripa att vi är ett fullgott alternativ till 7-klövern. Allt detta bådar gott för en fortsatt positiv utveckling under hösten.


Jag mår riktigt gott ikväll och kommer säkerligen sova gott inatt.


Tittade på kvällens Agenda, samtidigt som jag stoppade valsedlar i våra kyrkovalsfoldrar och vare sig Anders Borg eller Stefan Löfven imponerade på mig. Stefan Löfven hade uppenbara problem med att svara på frågorna. Jag är övertygad om att ställningen mellan blocken kommer att jämnas under det kommande året. Då skall vi kapa åt oss ett gäng nya väljare.


Hörde i helgen att Malmö kommun under 2013 troligen kommer nå ”drömgränsen” på 1000 miljoner kronor i ekonomiskt bistånd eller 1 miljard kronor. Helt makalöst! Och ingen inom 7-klövern reagerar och ställer sig frågan vilka är det som i huvudsak tar emot detta bistånd. Nej, istället förespråkar de ännu större invandring.


Sedan skall man också komma ihåg att kostnaderna för etableringsreformen också skall läggas till dessa siffror. Reformen infördes bland annat för att avlasta kommunerna de första två åren. Kostnaderna för reformen stiger kraftigt för varje månad som går.


Jag kommer återkomma till etableringsersättningen på lokalnivå i ett kommande blogginlägg. Jag har nämligen fått ut lite statistik från Försäkringskassan.

 
ANNONS
 
Lassekolja

Lassekolja

26 augusti 2013 00:24

Ja, det har varit en del att glädjas över den här helgen. Jimmie höll, iaf enl. mig, sitt bästa sommartal hittills och som lök på laxen kom SIFO´s siffror med kvinnor och allt.
Varken Borg, Löfvén eller PK-Hedenmo låtsades om "elefanten i rummet" utan talar hellre om "nödvändiga besparingar i välfärden". Egentligen borde egen majoritet till SD vara lika självklar och lätt som att stjäla en glass från ett barn men dessvärre sätter PK-patrasket käppar i SD-hjulet till förfång för Välfärdssverige.

Sov gott Thoralf, det har Du verkligen förtjänat!

Med risk för att bli tjatig, lyssna på den gode Alf Robertsson med Mitt Land, så sover Ni alla ännu sötare!

http://www.youtube.com/watch?v=4eIq_yui1c8

 
Svensson

Svensson

26 augusti 2013 06:50

God Morgon,hoppas att du har sovit gott Thoralf,du gör ett kanonjobb :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ludvig

26 augusti 2013 07:17

Mycket glädjande att höra och läsa om Sifos senaste undersökning.

 
Stefan K

Stefan K

26 augusti 2013 07:23

Anders Borgs ord i Agenda, om en välfärd som inte raseras, klingar falska. Varför läser vi då nästan dagligen om en vård, skola och omsorg som dras med besparingar och följdverkningar som inte hör en välfärdsstat till?

Borg nämnde att regeringen tillsatt extraresurser till både utbildning, sjukvård och trygghetssystemen. Kan hända, men vilka som tilldelats dessa resurser nämnde han inte. När kommunerna ber om hjälp för att klara sin ekonomi och slippa lösa förlusten med nedskärningar och uppsägningar, så är det tvärstopp. Däremot när kommunerna ropar på ersättning för att finansiera migrationen öser regeringen ständigt ut nya miljarder.
Den verkligheten ville inte Borg nämna och Anna Hedenmo fråga om.

Stefan Löfven gjorde ett blekt och intetsägande framträdande.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

mullis

26 augusti 2013 07:58

som vanligt, Thoralf is the king, men läs Merith Wager idag, hon skriver lite om hur det borde gått till när åttaåringar kallar Mohammed för snusande gubbe, måste vara en av Sveriges klokaste kvinnor Merith

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 augusti 2013 08:31

Den bästa huvudkudden är ett rent samvete och även känslan av att ha gjort någonting bra, så Thoralf sover säkert länge idag. Välbehövligt!
Om Arbetsförmedlingens chef: Det är nog inte lätt att ha ett uppdrag som hennes. Tänk om man skulle tömma en båt med en 10-liters hink, samtidigt som någon häller i vatten med en 20-liters hink...
Dvs. att ha i uppdrag att minska arbetslöshetssiffrorna (speciellt nu inför valet) när invandrare på invandrare fyller på de arbetslösas skara. Därtill är många av dem sällsynt svårplacerade.

Men nu åker Arbetsförmedlingen på att betala två chefer. Har den tillträdande chefen lika stor lön som den avgående, då kostar chefen runt 280 000 i månaden(!)...

 
Sven Dacke

Sven Dacke

26 augusti 2013 08:33

Lite Moderata tankar i Växjö.

Ett koret klipp, läs hela på länken

" Läser i kapp tidningar och tidskrifter. SD går bra. Folkets protest mot euroropas generöstaste flyktingpolitik och den vanligaste frågan jag får när man går på stan. Människor är inte rasister. Tycker bara att Sverige utmärker sig. SD kommer inte att få lika mycket röster i valet. Då är det på allvar. Och sd är inget trovärdigt alternativ. Försöker för mycket med lättköpta poänger. Det finns dock en del att ta i för de etablerade partierna. Och själv funderar jag på en del som jag har svårt att fatta. Det finns många som fått politisk asyl i Sverige som bara några år senare åker på ”semester” till de länder man flytt ifrån. En paradox. Det finns många fler.

http://goo.gl/936CUq

 
Sven Dacke

Sven Dacke

26 augusti 2013 09:00

Statsmakten har sponsrat utveklingen av ett "Anonymt Internet" för att bland annat underlätta för regimkritiker i olika länder.


Nu slår "systemet" tillbaka och används även av gangster.

Kanske något för SD att börja använda så vi slipper läsa intern kommunikation i Expressen.

Förresten, har det kommit fram någon information hur kvällstidningar kom över filmer från privata mobiler mm

http://goo.gl/fdZfE3

 
Ingen bild

Jenny K

26 augusti 2013 09:32

En liten undran, när kommer JÅ´s sommartal upp?

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

26 augusti 2013 10:01

Ja, det var ett härligt sommartal i lördags och SIFO-siffrorna gladde väldigt mycket! Skönt att folk i Stockholm också tydligen börjar vakna! Såg även Jimmie i morse på TV1 där han klarade sig bra i intervjun och dessutom fick bra reklam för sin bok. För egen del har jag bara läst de första knappt hundra sidorna, men en mycket intressant bok som jag redan kan rekommendera!

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Thoralf A

26 augusti 2013 10:41

Jenny K

Jag hoppas att det kommer upp under dagen.

 
Ingen bild

Jenny K

26 augusti 2013 11:10

Tack Thoralf för att du alltid ger dig tid och svarar och för din envisa kamp för vårt underbara land!

 
Ingen bild

Fredde

26 augusti 2013 11:24

Håller med Jenny! Det finns hopp!

Ha en underbar dag Jenny & Thoralf!!

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 augusti 2013 12:05

När man läser SR,s nyheter ser man desvärre att Erik Ullenhag har kommit tillbaka från semestern.
Två nyhetsartiklar visar på det:
"Det ska löna sig ta emot flyktingar" tom. med bild på Ullenhag och Vill underlätta skicka pengar till anhöriga."

At det lönar sig med flyktingar, ser man på de som driver div. anläggningar för både "vanliga" flyktingar och speciellt sk. ensamkommande barn. Där tjänas grova pengar.

För oss skattebetalare innebär statens bidrag till kommunerna för flyktingar av alla slag, att statskassan dräneras och att vi definitivt INTE tjänar något...

 
Ingen bild

Magentan

26 augusti 2013 12:55

Länken nedan illustrerar hur "fritt och bra" det blev i Libyen efter att Västvärlden (inklusive Sverige) hjälpte "den rätta sidan" att segra i inbördeskriget där förra året.

Ska det bli samma sak med Syrien?

https://twitter.com/Magnus_Hgs/status/371938486992916480/photo/1

 
Ingen bild

Magentan

26 augusti 2013 13:49

Hmmm... Det verkar som jag är helt enig med Putin (!?) :-/
I vilket fall som helst så är Putins ord på länken nedan exakt desamma som jag också anser om USA:s och Västs omdömeslösa inblandning i Mellanösterns olika inbördeskrig (f.n.Syriens).

http://kristofferhell.net/fragestund-med-putin-syrien-usa-dronare-och-nsa/


 
Ingen bild

Bo Ek

26 augusti 2013 14:11

Utan storstädernas medelklass, framför allt Stockholms, står sig SD slätt. Det är en taktisk fråga. Ur den synvinkeln blir menlösa satsningar på inlandsbanan obegriplig. SD har en stor, outnyttjad väljarbas i Stockholm under förutsättning att partiet uppmärksammar den stockholmska medelklassen med en för den viktig fråga.

 
Ingen bild

Håkan

26 augusti 2013 14:20

Tänkte komma med en liten jobb förfrågan.

Kan ni tänka er att ta en promenad till biblioteket och be om en blankett för bokinköp.
På blanketten skriver ni: Satis polito av Jimmie Åkesson

Hur låter det, sverigevänner? Sprid gärna vidare

 
Ingen bild

who

26 augusti 2013 15:05

Något att fundera på inför kommande val!
Varför år den "privata" kyrkan intressant för politiska partier?Ta emot flyktingar ska löna sig

De kommuner som tar emot flest nyanlända invandrare kommer att få högre ersättning av staten.

Det föreslår regeringen i höstbudgeten. Totalt vill regeringen ge ytterligare 1,1 miljarder till flyktingmottagandet.

– Tanken med det nya ersättningssystemet är att det ska bli rättvisare för de kommuner som har ett stort mottagande, säger integrationsminister Erik Ullenhag, FP, på en pressträff på måndagsförmiddagen.

Kommuner som i förhållande till sin folkmängd tar emot fler nyanlända, i jämförelse med andra kommuner, kommer att få en högre ersättning.

Samtidigt kommer kommuner som tar emot få nyanlända att få en lägre ersättning.

Södertälje, Borlänge, Sandviken och Katrineholm är kommuner som med nuvarande mottagning kommer att få mer pengar.

Vellinge och Danderyd som tar emot väldigt få kommer att få en lägre ersättning per nyanländ.

Kan inte detta bli en ursäkt för Vellinge och Danderyd att ta emot ännu färre?

– Nej, Detta är en tydlig signal om att solidaitet lönar sig, säger Ullenhag.

http://www.dn.se/ekonomi/ta-emot-flyktingar-ska-lona-sig/
 
Ingen bild

Gubben o Gumman

26 augusti 2013 15:58

who : Vellinge och Danderyd skiter väl i om dom får 12 miljoner per år/vinstlott.
Fast det är smart för det blir svårare och svårare för rasisterna i dessa kommuner att motivera nej till vinstlotter

OT 1 Illegala får fri sjukvård/tandvård i Tyskland också

OT 2 Våldtäkt i Kalmar i helgen polisen förtegen......

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

26 augusti 2013 16:14

@ Håkan

"Satis Polito" finns faktiskt redan på biblioteket här i Karlskrona när jag söker i deras webbkatalog! Den är dock inte tillgänglig för utlåning förrän om någon dag eftersom den ska, som med alla böcker, plastas in, förses med streckkod och larm! Men sen går den att låna, precis som t ex "Invandring och mörkläggning" också finns för utlåning, men det är rätt lång kö eftersom de bara köpt in ett exemplar! "Satis Polito" köpte jag dock i Sölvesborg i lördags och fick signerad, så den behöver jag inte låna!

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

OlleBull

26 augusti 2013 16:27

Är Malmös vinstmaskiner också trasiga?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

26 augusti 2013 17:05

OT Våldtäkten har skett utanför stadsbiblioteket förmodligen överfallsvåldtäkt
Misshandel på Larmtorget 2 grupperingar rök ihop.

Vad tror ni om sakerna ?

 
Ingen bild

who

26 augusti 2013 18:02

Gubben o Gumman

Måndag 26 aug 17:05

Det är säkert ett flickebarn som förfört de stackars pojkarna!

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

26 augusti 2013 18:25

Sentio 14.6 %

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

26 augusti 2013 18:40

Ethno Press skriver om islamofober och andra psykfall
http://www.ethnopress.se/?p=938

 
Ingen bild

Fredde

26 augusti 2013 18:58

14.6% respekt !!

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 augusti 2013 21:39

Nu debatterar Ylva Johansson (S) Arbetsförmedlingen med en kvinna från Moderaterna i Aktuellt. Elefanten i rummet klampar omkring, men de blundar.

Det är klart som f-n, att det är en hög arbetslöshet när det kommer in mängder med okvalificerade invandrare, tom. analfabeter...

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

26 augusti 2013 22:15

Med anledning av den fullbordade våldtäkten vid stadsbiblioteket så undrar vi var helsidorna ang detta och intervjuer finns i Barometern Östra Småland.?
Det hade man vid en olycklig och medvetet feltolkat inlägg på denna bloggen förförra nyårshelgen det ansågs tydligen mera intressant än att kvinnor våldtas i Kalmar och misshandlas på öppen gata.

Era 3-4 rader på nätet visar vilka skitskallar ni är som journalister "äran" för helgens övergrepp kan ni ta åt er med ert mörkande i kvinnovåldsfrågor

 
Ingen bild

Odalbonde

26 augusti 2013 22:57

Sentio ger SD 14,6.
Man kan sova gott när svenska folket vaknar.

 
Ingen bild

Blåsippan

26 augusti 2013 23:03

6500 anmälda våldtäkter förra året. 1975 hade vi strax under 500. Klart att detta växande fenomen som drabbar våra blonda döttrar skall mörkast. Annars kan det ju gynna SD. Om media gjorde sitt jobb hade vi inte jublar över 14, 6% idag utan över 40% minst. Frågan är hur vi kan ha sådana journalister som vi har på varenda landsortstidnIng? Vad är det för människor?

Heja rakryggade SD ocj Thoralf!

 
Lennart Johansson

Lennart Johansson

26 augusti 2013 23:21

Tack TORALF för att du kämpar för Sveriges bästa och vad trevligt det var att lyssna på Alf Robertssons Vårt land, det är stämning så man ryser!

http://Lennart J

 
Ingen bild

Lotta

26 augusti 2013 23:36

Inte för att låta tjatig men nu har det gått ytterligare ett dygn men inget sommartal går att hitta. Börjar misstänka att vi aldrig kommer få se det. Inte bra om man vill locka nya eller behålla nyfrälsta sympasitörer när man inte heller får veta vad det beror på att det tar sådan lång tid. Det har det ju inte gjort förut.

 
Ingen bild

Lantjunkaren

28 augusti 2013 06:04

Etablisemanget håller nu på att köra kommunernas ekonomi totalt i botten.Försörjningsstödet (socialhjälpen) har skenande kostnader.Frågan förbigås med största möjliiga tyyystnad... av gammelmedia.Det är nämligen inte politiskt korrekt att tala om detta.Räkningen i form av kraftiga skattehöjningar kommer efter valet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se