thoralf

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2013

HALVSANNING OCH SYNDABOCK

Av Thoralf Alfsson - 23 augusti 2013 22:57

Jag hade egentligen tänkt att skriva om något helt annorlunda ikväll men dagens händelser och nyheter gör att jag vill kommentera två saker.


Fler utländska fångar i svenska fängelser. Aldrig har andelen utländska fångar varit så stor i de svenska fängelserna. Under första halvåret 2013 var andelen hela 35 procent rapporterar Sveriges Radio.


Det är dock en dålig halvsanning!


Personer med dubbla eller tredubbla medborgarskap räknas inte med i denna rapport om ett av medborgarskapen är svenskt. Vilket t.ex innebär att den somaliska medborgaren som nyss fått svenskt medborgarskap och begått en våldtäkt inte räknas med i statistiken över utländska medborgare i svenska fängelser. Helt sjukt i mina ögon och därför har jag motionerat om detta i riksdagen. Läs min motion.


I själva verket gissar jag att ca 30-40 procent av de som sitter i fängelse har flerdubbla medborgarskap. Tillsammans med de 35 procent i rapporten ger det att ca 65-75 procent av de som sitter i svenska fängelser har ett utländskt medborgarskap.


Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist har inte längre styrelsens förstroende men hon vägrar uppenbarligen att avgå. Jag har svårt att bedöma hur hon klarat sin uppgift men en sak kan jag dock konstatera och det är att regeringens politik har inte gjort det lätt för henne. Läs artikel i DN.


Med den massinvandringspolitik som råder och inte minst den vansinniga arbetskraftsinvandringen är det inte lätt att minska arbetslöshetssiffrorna.  Visserligen verkar generaldirektören ha tagit ut svängarna på ett ganska ogenerat sätt men det gör inte regeringens politik oskyldig till den uppkomna situationen.


Vi som läser alternativa nyhetskällor och bloggar begriper att det är svårt att komma åt arbetslösheten i en lågkonjunktur om man samtidigt ger 100000 människor uppehållstillstånd i Sverige varje år. Det är en ekvation som helt enkelt inte går ihop men det tycks ingen inom 7-klövern begripa.


Istället väljer styrelsen och sannolikt också regeringen att inte ha något förtroende för generaldirektören. Komik på hög politisk nivå!

 
ANNONS
 
Lassekolja

Lassekolja

23 augusti 2013 23:34

Intressant ämne! Jag minns att för 20-25 år sedan, då det fortfarande ansågs legitimt att föra relevant statistik i svenskt intresse, var antalet "intagna"(sv.=fångar) med utländskt påbrå 57% och ingen kan lura i mig att den siffran har sjunkit. Kostnaden för detta samt försörjningsbidrag till intagnas familjer, skall självklart föras in på det mångkulturella kontot om ytterligare utrymme finnes.
Det borde vara självklart att kriminella utlänningar skall sitta av sina straff i forna hemlandet. Dom har ju faktiskt ändå visat att dom inte trivs i Sverige!
För den som vill lugna ner känslorna rekommenderar jag att lyssna på Alf Robertsson med "Mitt Land"!(Att Alf Robertsson bodde i Alexander Bengtssons uppväxtort Frillesås mellan Kungsbacka och Varberg är svårt att tro!)

http://www.youtube.com/watch?v=4eIq_yui1c8

 
Ingen bild

Lotta

24 augusti 2013 00:06

Frågan är vad det beror på att Reinfeldt kan ha fullt förtroende för Angeles Bermudez- Svankvist och till och med rekommendera henne för tjänsten som generaldirektör för arbetsförnedringen? Hon fick ju sparken innan hon tillträde tjänsten som stadsdirektör i Södertälje men hade ändå mage att plocka ut en fallskärm värd 900 000 kronor. Hörde också på nyheterna att vården för skott- och knivskador skenar. 2005 var det 46 stycken och 2011 hade det ökat till 89 stycken. Vården kan kosta allt mellan ett par hundra tusen kronor till 5-6 miljoner. Som en jämförelse tog man igår upp att landstingen inte har råd att varje dag tvätta stickade bläckfiskar som visat sig hjälpa för tidigt födda barn överleva. Man slutar aldrig förvånas över vilka prioriteringar de bestämmande i samhället gör.

 
Lassekolja

Lassekolja

24 augusti 2013 00:21

Bra Lotta! Håller verkligen med Dig! Jag såg dessa nyhetsinslagen igår och ikväll. I Absurdistan förvånas man inte längre över någonting!
Nu ser vi fram emot Jimmies Sommartal senare idag! Hoppas man kan följa det på webben!?

http://www.youtube.com/watch?v=4eIq_yui1c8

 
Ingen bild

Olle Bergmark

24 augusti 2013 00:23

Som sagt, Centralbankerna har kommit på hur man kan upprätthålla det galna ekonomiska systemet, att slippa haveri, att få ständig tillväxt -Man kan skapa nya pengar i systemen genom utlåning. Då behövs mer och mer människor, som kommer in i systemet och till slut behöver låna pengar.

Det är därför man tar in allt o alla -Att de ej integreras eller är kriminella eller eldar bilar är därför utan betydelse.

 
Ingen bild

Magentan

24 augusti 2013 00:24

På nedanstående länk finns en del att läsa om Arbetsförmedlingens generaldirektör, Angeles Bermudez-Svankvist. Jag minns att jag verkligen inte fick något positivt intryck av henne när hon presenterades i TV-rutan vid sitt tillträde 2010. Då fick hon den högsta lönen bland statens alla generaldirektörer, 133.500 kr i månaden.

I början av denna sommar hade hennes lön höjts till 140.000:- per månad, vilket hon emellertid var väldigt missnöjd med. Försäkringskassans generaldirektör, Dan Eliasson, hade nämligen seglat förbi henne med ett par tusenlappar, så hon hade alltså sjunkit ner till plats nr 2 i värstingligan bland generaldirektörerna. Detta ansåg hon vara helt fel, med tanke på "vilket bra jobb hon gjorde".

http://avpixlat.info/2013/06/15/bermudez-svankvist-kanner-sig-underbetald/

 
Ingen bild

Farbror Sven

24 augusti 2013 05:11

Vart ?

Direktören gör ett avbrott i sin diktamen och frågar sekreteraren : - Kan fröken följa med ?
- Ja tack gärna . Vart ska vi gå ?

 
Ingen bild

Stefan A

24 augusti 2013 05:43

Nomenklaturan verkar tro att bara man inte talar om saker och ting så försvinner det av sig själv, men så är det tyvärr inte. Reinfeldt gråter nog nu den här Bermudez har varit en lydig piga åt regeringen, bl.a genom att sprida myten om arbetskraftsbrist.

 
Ingen bild

Pelle

24 augusti 2013 07:15

Så länge man räknas som sysselsatt om man arbetar några timmar i veckan kan vi inte lita på statistiken. Sedan måste hänsyn tas till vad det är för arbete, bidragsfinansierade arbeten, osv. Jag har helt tappat förtroendet för all offentlig statistik. Den är inte objektiv utan tjänar som enda syfte att dölja. Har tyvärr också tappat allt förtroende för alliansen såväl som miljövänstern. De vill inte Sverige väl helt enkelt, talar inte sanning och förtjänar inte svenska folkets förtroende.

 
Ingen bild

Ludvig

24 augusti 2013 07:21

Att man kan få så bra betalt för att missköta ett jobb.

 
Ingen bild

zigge

24 augusti 2013 07:38

Till råga på allt, så får man i ansiktet att
i Örebro har det visat sig att efter tre år är invandrare självförsörjande eller iallafall inte mer kostsamma än svenskar.

 
Ingen bild

StefanTenn

24 augusti 2013 07:42

Om antagandet att ca 70% av fångarna i fängelserna har utländskt medborgarskap, då kan förstås också 70% av hela kriminalvårdskostnaden rillskrivas mångkulturen / massinvandringen.

 
Ingen bild

StefanTenn

24 augusti 2013 07:46

Bra motion, 2011/12:Ju386.
Kort, koncis, och skönt befriad från 7-klöverns manipulerande omskrivningar.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

24 augusti 2013 07:55

Public service Sveriges Radio markerar helt klart och sätter agendan för rapportering om Jimmie Åkessons tal i dag, genom att igår lokalt på SR Sölvesborg skriva
-------------------------------------------
Åkesson (SD) polisanmäld för förtal av avlidne Petzäll
Publicerat: fredag 23 augusti kl 11:06 , Nyheter P4 Blekinge Kommentera
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson från Sölvesborg polisanmäls för uppgifter i hans bok som snart ges ut. Bakom anmälan står Annika Petzäll, mamma till den Sverigedemokratiske riksdagsmannen William Petzäll som dog av en överdos mediciner förra hösten.

---------------------
Blir det någon information om talet i dag, är jag övertygad att detta kommer att få största rubrikerna.

Så infernaliskt genialt genomtänkt av dom som ingår i stora PR staben, Göbbels hade varit stolt

http://goo.gl/bV9o31

 
Svensson

Svensson

24 augusti 2013 08:05

Vi måste ha en bättre och ärligare statistik,så vanliga medborgare vet vad som händer med vårat land.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

S-E Karlsson

24 augusti 2013 08:28

Det värsta med dessa som missköter sina uppgifter är att dom nästan får lika bra betalt om dom får sparken , dom skulle få ställa sej i AF .kön likväl som vi andra !

 
Ingen bild

biran

24 augusti 2013 08:37

Ingen blir svensk bara för att en kriminell tjänsteman skriver ut ett papper. Ingen arab eller somalier blir svensk bara för att dom föds i Sverige. Man blir inte ens svensk om man åker tunnelbana med Åsa Romsom. Ränar vi på detta sätte så torde andelen blattar i svenska fängelser vara över 95 procent.

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 augusti 2013 09:01

Man klagar över Riksdagsledamöterna och deras löner i parti och minut. Men denna kvinna och andra väldigt höga statliga tjänstemän, vräks det pengar över utan att någon klagar. Undrar vad Regeringskvarterens samtliga anställda tjänstemän kostar i timmen..?

Om hon tvingas lämna jobbet, så kommer hon att sitta i karantän ett tag, för att sedan sparkas "snett uppåt".
Vi minns fd. DO Katrin Linna, som om jag inte minns fel, nu har ett lite undanskymt jobb med bra betalt. Troligen ett "hittepåjobb"...

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 augusti 2013 09:11

biran...
Ja, tänk om någon Svensk idrottare av någon anledning blir medborgare i Kina. Hur skriker sportreportrarna då på upploppet mot målet?
- Här kommer Kinesen Kalle Svensson. Han ligger nu trea, men tar in på de som ligger före. Nu segar han sig före tvåan, Svensken Achmed Muhammed och verkar ha krafter kvar för ytterligare fartökning. Jo, han tar in på Norrmannen Muhammed Hussein och går förbi...
Nu spräcker han målsnöret som etta och alla hans Kinesiska landsmän runt arenan jublar!!! Kalle Svensson, Kinesen,en riktig kämpe som nu tagit ännu en guldmedalj för sitt land...

Visst låter det löjligt och otroligt fel...

 
Ingen bild

Gute

24 augusti 2013 10:08

Kommer Jimmies sommartal att direktsändas?

 
Sven Dacke

Sven Dacke

24 augusti 2013 10:14

Kanske någon med konto på Facebook skulle fråga redaktionen på SK Blekinge om dom kommer att sända annan information om SD och Åkesson förutom att han är polisanmäld

https://www.facebook.com/sverigesradioblekinge

http://https://www.facebook.com/sverigesradioblekinge

 
Sven Dacke

Sven Dacke

24 augusti 2013 10:54

Sverige är ett perfekt land med ordning och reda, i varje fall för vissa saker.

Läs denna fantastiska historia, men varför i h....te gör man inte samma med människor.

Redan i slutet av 1800 talet undersöktes immigranter på Elis Island i USA innan dom kom in i det "förlovade landet"

Varför har vi inget lärt på denna tid, har intelligensnivån sjunkit så mycket redan

-----------------------------------
KALLINGE/LINKÖPING
Veterinär undersöker helikoptrar
Publicerat: kl 06:45 , Nyheter P4 Blekinge

När helikoptrarna som varit ombord på HMS Carlskrona nu återvänt till Sverige dröjer det innan de kan användas igen. Först sätts de två maskinerna i karantän under tio dagar, men försiktighetsåtgärderna tar inte slut där.
"Det låter lite konstigt"


Rutinerna för de båda helikoptrarna är egentligen inte helt olik rutinerna om du skulle få för dig att importera en hund eller en katt – först en tids karantän och sedan en undersökning av en veterinär.
Letar efter bakterier
Maskinerna har under fyra månader varit ombord på HMS Carlskrona, men de har också stått uppställda i Djibouti. Och även om man städat dem noga inför hemtransporten bedömer man alltså att det finns risk för smitta.

http://goo.gl/PXGcIn

 
Ingen bild

S-E Karlsson

24 augusti 2013 11:20

Sven Dacke , jag är jevligt orolig för mitt kommande tandläkarbesök , dom som nu från 1 juli har nästan gratis tandvård och sjukvård och som är i Sverige illegalt är dom hälsoundersökta ? Man kan ju få vilka sjukdomar som helst via tandvården , det är faen imej ruskigt !

 
Ingen bild

Lärare

24 augusti 2013 11:46

Ingen sd-webbtv från Åkessons tal?
Kan inte hitta det någonstans.

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 augusti 2013 12:09

Sven Dacke...
Människor från tex. Somalia är de mest fulländade människorna som någonsin funnits på denna planet.
De är alltid friska, välutbildade, arbetssamma, drogfria, kultiverade, anpassningsbara och har ALDRIG NÅGONSIN haft med några som helst vägglöss i sina resväskor in i Sverige.
Eller kan jag möjligen ha något lite fel...

 
Ingen bild

Sladden

24 augusti 2013 13:19

@zigge, glöm Örebro-statistiken, för det första är den från 90 och inte relevant nu. Socialstyrelsen har statistik från 2012 som visar helt andra siffror.

 
Ingen bild

u

24 augusti 2013 13:28

Vore det inte lämpligt att utnyttja vårt EU-medlemskap och outsourca fängelsevistelsen för ickemedborgare till t.ex Rumänien eller Bulgarien?

 
Ingen bild

Kalle

24 augusti 2013 15:12

""I Sverige kämpar feminister och politiker för islamiskt kvinnoförtryck - samtidigt kämpar Egyptens kvinnor för att bli av med samma gift."" skriver Avpixlat

http://avpixlat.info/2013/08/23/svenskt-kontra-egyptiskt-upprop/

Sverige i ett nötskal!!!

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 augusti 2013 15:36

Kalle...
Jo, det är märkligt. Gudrun Schyman mfl. kämpar för att Muslimska kvinnor ska förtryckas.
Vad blir nästa galenskap? En påsydd gul Judestjärna hos de politiskt korrekta? Man häpnar över dumheten...

 
Ingen bild

lennart larsson

24 augusti 2013 18:04

Lärare:
Här körde de talet live...
En utskrift..
http://www.exponerat.info/jimmie-akessons-sommartal-i-solvesborg/

 
Ingen bild

Einars

24 augusti 2013 21:23

Det här är ju skandal.
Jag kunde inte se Åessons tal i direktsändning och har nu väntat i 6 timmar att det ska läggas upp. Men fortfarande ingenting. Talet borde ha varit ute på nätet strax efter det var klart. Skandal är det. Anställ någon person inom SD som kan fixa detta snabbt.

 
Ingen bild

Lärare

24 augusti 2013 21:35

Tack för det Lennart Larsson!

 
Ingen bild

Blåsippan

24 augusti 2013 22:39

Missade också och har väntat och väntat. Den som väntar på något gott väntar dock aldrig för länge.

 
Ingen bild

Fredde

24 augusti 2013 23:43

Inte en bokstav i Aftonblaskan ang Jimmys tal! Otroligt! Ska man kväva SD nu eller???

God natt SD vänner :)

 
Lassekolja

Lassekolja

24 augusti 2013 23:57

Det är så dags nu och jag vill inte strö salt i såret men den, som missade Jimmie´s sommartal har faktiskt inte letat tillräckligt. Här såg jag hela talet: (SD´s webb-TV)
https://sverigedemokraterna.se/?page_id=12729
Den som vill lugna ner sig kan med fördel göra det med Alf Robertssons Mitt Land:

http://www.youtube.com/watch?v=4eIq_yui1c8

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se