thoralf

Direktlänk till inlägg 16 augusti 2013

SIDA + CENTERPARTIET = FUSK

Av Thoralf Alfsson - 16 augusti 2013 23:29

 

Pengar från SIDA i irakisk valkampanj?


Det skall bli väldigt intressant att följa hur Centerpartiet har försnillat 3,2 miljoner kronor från SIDA. Läs artikel på SR.


Den första frågan jag ställer mig är hur kan SIDA och Centerpartiet ha något tillsammans? Det som gör detta extra intressant är att Abir Al-Sahlani som är riksdagsledamot är inblandad i detta, upp över öronen. Det som gör det än mer intressant är att det är hennes far Abid Al-Sahlani som har haft det ekonomiska ansvaret för detta ”projekt”.


Ett projekt som om man skall tro uppgifterna har gått ut på att bland annat stödja Abid Al-Sahlanis parti, Nationella Demokratiska Alliansen där han är partiledare. Det luktar mygel och fusk rakt igenom!


En sak noterade jag för något år sedan och det var att Abir Al-Sahlani gjorde väldigt många resor till arabvärlden. Jag har undrat vem som finansierat alla dessa resor för det kan knappast var riksdagen men nu har antagligen en del av svaret kommit, SIDA!


Abir Al-Sahlani fick också väldigt mycket medieutrymme efter att hon kom in i riksdagen. Men under 2012 och 2013 har jag knappast hört en stavelse om henne, inte ens ifrån Centerpartiet. Nu förstår jag varför det varit så tyst!


Abir medverkade i den irakiska valrörelsen under våren 2010 och hjälpte då sin far. Tiden sammanfaller med den tid då det saknas täckning för stora summor av pengarna från SIDA. Aftonbladet hade den 6 mars 2010 en artikel om Abir Al-Sahlani. I artikeln säger hon blanda annat följande.


”Men trots en ny känsla av hopp fruktar Abir al-Sahlani att valdeltagande kommer att bli lågt. Korruptionen genomsyrar Irak och många har tappat tron på politikerna som de menar stjäl folkets pengar för att sko sig själv.

– Korruptionen stjäl inte bara Iraks pengar. Det hindrar också hela det demokratiska systemet när det kommer tjuvar till makten. Många känner att regeringen inte gjort något för dem och varför skulle de då gå och rösta?”


Inte undra på att Centerpartiet vägrar prata om irakiskt bistånd då det närmast verkar vara en familjeangelägenhet. Vi hemlighåller inget, säger Lena Ek.


Hur många tror att Centerpartiet och Lena Ek lämnar ut alla fakta?

 
 
Lassekolja

Lassekolja

16 augusti 2013 23:44

Betr. Lena Ek, hon är för modligen den mest intetsägande ministern i hela regeringen, iaf en av dom. Jag glömmer aldrig när Jimmie Å. mötte henne i en Riksdagsdebatt, Jimmie ställde som vanligt en "skarpladdad" men fullt begriplig fråga till henne men fick ett "Goddag yxskaftsvar" två gånger i följd.
Allt oftare undrar man vad som egentligen krävs för en ministerpost.
SD 2013 & 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

w-son

16 augusti 2013 23:58

Utöver det absurda i att svenska skattebetalarna skall betala valpropagandan i Irak, eller för den delen centerns projekt utomlands - de är ändock Europas rikaste parti, så slås man av hur rimligt och bra det är med riksdagsmän med dubbla medborgarskap. Frågan som ni i SD tog upp och som ni sedan fick löpa gatlopp för i pressen då denna självklara frågeställning omtolkades som en kvarleva från sossarnas rasbiologiska institut i Uppsala. Trots att det knappast kan anses det vara en universell mänsklig rättighet att sitta i Sveriges riksdag.

Frågan är var Abir al-Sahlani har sin största lojalitet - i Sverige hos svenskarna eller i Irak?
Det måste väl ändå anses som både angeläget och viktigt att inte den misstänksamhet om vare sig jäv eller lojalitetskonflikter kan uppstå eller ens misstänkas hos de folkvalda i riksdagen - eller?

 
Ingen bild

Hacke

17 augusti 2013 01:03

Sol- och vårarna från det nya frälset skär guld med täljkniv så fort dom välvilligt blir inkvoterade till den svenska skattegrytan.
Lögn och förbannad dikt sväljs med hull och hår av mer än lovligt naiva politiker och tjänstemän ur den svenska godhetsarmén. Hur många exempel likt detta i dess otaliga varianter har inte passerat revy genom åren och inget, absolut inget händer för att vi ska kunna skönja någon bättring.

 
Ingen bild

Kristendhimmie

17 augusti 2013 02:04

Det är sorgligt att se hur detta, än gång rika land, sjunker allt djupare. Staten är alltmer korrumperad. Våra skatter finansierar förutom en omfattande import av bl a islamister, terroristorganisationer, brottslingar på flykt och gratis sjukvård till hela världens befolkning. Numera även riksdagsmännens privata politiska partier i utlandet. Varför??? Vi tycks leva i världens rikaste land, vars resurser verkar vara obegränsade. Varför får inte jag en del av denna ofantliga rikedom som staten tycks förfoga över?

Snart är det dags att förbereda sig for nya flyktningsströmmar av islamister från Egypten. Grattis Sverige!

 
Ingen bild

biran

17 augusti 2013 06:43

Lena Ek är regeringens mest aroganta minister, helt enkelt en inkvoterad skitstövel.

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 augusti 2013 06:47

Aftonbladet publicerar nu en mätning från United/Minds.
S 33,2 procent
M 25,4
SD 11,3
MP 9,1
V 6,1
C 4,9
FP 4,6
KD 4,5

Tja, det går inte så bra för Reinfeldt. Uppryckningen för C och KD beror säket på M-väljare som stöttar, men hjälper det i längden?

Efter pengacirkusen med biståndspengar (se bla. ovan) kommer Centern att vara ännu mera skadeskjutet och deras närvaro i riksdagen efter nästa val är tveksamt.
Så också med KD. Satsa på pensionärer, visst, bra, men då bör man också förklara varför "papperslösa" ska ha snudd på gratis vård.

SD är återigen landets tredje största parti och vem är förvånad? Ett Sverige i sakta förfall gynnar Jimmie Åkesson, eftersom väljarna sedan länge tröttnat i varierande grad på det "mångkulturella samhället".

 
Svensson

Svensson

17 augusti 2013 08:03

Nu har man ingen myndighet som granskar vart biståndspengarna tar vägen, man skyller på att det bara är ett år till valet,det låter som dom tror dom ska förlora valet.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Micke

17 augusti 2013 09:29

Bra att Thoralf avslöjar när politker fuskar! Fult att försnilla svenska skattepengar till en sådan politisk kampanj i Irak!?? Jag tycker pengarna borde gå till sjukvården eller våra pensionärer istället. Det har slitit under hela sitt liv och nu får dom ligga i fullkissade blöjor på äldreboenden.

Men det finns flera som fuskar!!! Företaget Brandos t.ex lurar massor av sina kunder och kommer undan med det!! Nu har du chansen att tala om vad du tycker! Vad tycker du om Brandos??? Medverka i omröstningen på
http://brandosnejtack.bloggplatsen.se/

 
Sven Dacke

Sven Dacke

17 augusti 2013 09:37

På tal om komplett inkompetenta politiker och tjänstemän.

I Växjö har vi fått en ny bro över järnvägen. Nja kanske inte riktigt färdig.
Man ha satt igång bygget, men har inte haft klart finansieringen för slutförande, och därför så är det nu bara en slags portal över järnvägen, som kommer att stå så i alla fall ett halvår under tiden man försöker hitta "penningträdet" där man kan få fram mera klöver.

Men det är inte omöjligt att "portalen" kommer att stå som ett monument över ännu ett av alliansen misslyckande i Sverige, kanske även över valet 2014.
http://goo.gl/nXLDER

Men "Kejsar Neros" monument åt idrotten, Arenastaden är färdig.
" Ge folket mat och skådespel" gäller fortfarande även i Växjö



http://goo.gl/wvO5dQ

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 augusti 2013 09:49

Mona Sahlin poserar glatt med regnbågsfärgade naglar och hyllar Emma Green,s protest mot Rysslands homolagar.
Undrar om hon målar sina naglar på samma sätt nästa gång hon besöker en Moske? Knappast...

 
Ingen bild

Sladden

17 augusti 2013 10:21

Önskar att fler svenskar förstår vad homolagen i Ryssland står för. Det är nämligen så att lagen begränsar möjligheten för homosexuella att påverka barn i homosexuell rikting. Vad är det för fel med det?

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

17 augusti 2013 16:24


.....V A R F Ö R? .....Varför finns det i n g a politiker i maktposition

.............Som tänker på landets bästa?
.......Som har n å g o n PLAN för landet som är l ä n g r e än sin egen näsa?

Som vanligt i fall aom detta, är det väl bara att ränkna antalet ROLEX KLOCKOR I GULD samt räkna antalet MERCEDES S600!

 
Ingen bild

Pelle

17 augusti 2013 22:05

Bra Thoralf. Du är en nagel i ögat på alla politiker som trodde det var ok att mygla, men med dig och SD känns det tryggt. Jag vet att ni står på oss väljares sida och aldrig skulle utnyttja er makt att sko er själva. Ni sätter Sverige först. Det känns jättetryggt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards