thoralf

Direktlänk till inlägg 15 augusti 2013

STORM I ETT VATTENGLAS AV SVEDJENÄS?

Av Thoralf Alfsson - 15 augusti 2013 18:30

”Inom kort kommer det 4-5 blogginlägg om det fula spelet i Kalmarpolitiken. Flera avslöjande om "chefen" utlovas...”

 

Detta utlovade nyligen B-G Svedjenäs på sin blogg. Han passade samtidigt på att ge centerns Anders Andersson en rejäl sågning. Eller vad sägs.


”Anders Andersson (C), vilken ynklig människa. Pissar på unga lovande Centerpolitiker ( Svenzén & Carlsson ). Alltså, läs hur han på ett fruktansvärt fegt sätt svarar på Östrans frågor. Efter ha fått högre arvode och makt genom att bli en nickedocka åt Johan Persson, skiter han i sitt parti.”

 

Nu väntar vi med stor spänning på vad B-G Svedjenäs tänker avslöja om chefen (kommunalrådet Johan Persson). Är det fler detaljer om hans kärleksaffär med det moderata oppositionsrådet Malin Pettersson, numera Almqvist och snart kanske Persson. Eller kommer det nya avslöjanden om Johan Perssons affärer med Kalmarkrogar eller Linnéuniversitetet eller GotaMedia eller .......


Östran är också nyfikna på vad som skall komma från Svedjenäs.


 


Rubriken och artikeln fick Svedjenäs att gå i taket och han skrev följande på sin blogg.


Inga kommentarer sa jag till Ulf Carlsson på Östran. Ändå fick han ihop en halvsida i dagens tidning.

- VET HUT ULF!


B-G Svedjenäs funderar på att ge sig in i politiken nu vet han också hur man blir behandlad av media. Han säger sig ha blivit tillfrågad av två partier. Jag kan försäkra att Sverigedemokraterna inte har frågat B-G. Vi raggar inte kandidater på samma sätt som socialdemokraterna söker affischnamn. Till Sverigedemokrater söker sig folk som sympatiserar med vår politik, inte för att göra en personlig ekonomisk vinning. B-G Svedjenäs har säkert många vänner i stan och skulle säkert vara ett tillskott för socialdemokraterna. Efter Svedjenäs hot om avslöjanden kanske Johan Persson erbjuder en valbar plats på socialdemokraternas valsedel, om Svedjenäs håller tyst.


Johan Persson flörtar ju med alla, utom SD förstås. Moderaten Bo Frank från Växjö var nyligen hos Johan och Malin på gardenparty. Undrar vad som diskuterades på denna tillställning. Undrar om den var både stadsnära och sjönära ;-)


Idag har till och med Peter Akinder på Östrans ledarsida tagit upp eventuella avslöjanden från Svedjenäs med rubriken ”Vilken väg går Svedjenäs”.


 


Uppenbarligen är man orolig på den socialdemokratiska ledarsidan att B-G Svedjenäs skall ha något riktigt otrevligt att avslöja om kommunens ”starke man”, Johan Persson.


Efter dessa artiklar i Östran och Svedjenäs blogginlägg ökar givetvis trycket och kraven på att B-G Svedjenäs verkligen har 4-5 kraftfulla saker att avslöja angående Johan Persson eller är det bara tomma "hot"?


Upp till bevis Svedjenäs! Vi väntar!


 
 
Ingen bild

J-Å Nilsson

15 augusti 2013 19:20

Skulle inte förvåna mej om denne "pajas" söker sej till sossarna. Men för guds skull uppmuntra inte till mer "skitsnack". Det har vi nog av inom politiken redan.

 
Ingen bild

Nalli

15 augusti 2013 19:30

Det tycks vara rena rama Grönköpingspolitik i Kalmar.

Tur att det åtminstone finns ett riktigt parti där. SD-2014 tack.

 
Ingen bild

UncleBob

16 augusti 2013 03:01

Det jag uppskattar med din blogg, Thoralf är mixen mellan de respektlösa avslöjanden av Kalmars Grönköpingsmässiga sjuklöverpartier.

Utan att någonsin ha gått över gränserna för konstruktiv retorik, målar du upp bilden så att karaktärerna får liv och vi bloggläsare får en inblick i den såpopera som utspelar sig i Kalmar med omnejd.

Det är en absurd såpopera som får "Kejsarens nya kläder" att framstå som ett pilotavsnitt. Fortsätt som hittills, Du gör ett fantastiskt arbete.

 
Svensson

Svensson

16 augusti 2013 07:55

Han tycks inte veta vilket ben han ska stå på, det högra eller det vänstra.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 augusti 2013 09:13

Då jag inte är insatt i Kalmars politiska händelser,blir det istället att kommentera andra händelser.
Sverige vann guld igår. Eller hur var det med svenskheten? Man funderar.
Egypten blir aldrig demokratiskt utan att Islams påverkan minskar radikalt.
En "pappreslös" ska nu utvisas efter ett stort antal års vistelse i Sverige. Hur kan han ha vistats här så länge, olagligt?? Hur många finns kvar som också givetvis ska ut ur landet?
Olikfärgade naglar väcker debatt, men hade de gjort en liknande protest för landslagsledningen i ett Muslimskt land.
Små flickor i England uppmanas att stoppa en tesked i trosorna för att slippa tas ur landet för att tvångsgiftas. De stoppas då i flygplatsens säkerhetskontroll och kan då få hjälp. Vad gör våra feminister för att stoppa liknande saker här? Ingenting...

 
Ingen bild

Lotta

16 augusti 2013 11:47

Fortsätter med OT/På Avpixlat kan man idag se en kort video med den alltid eminente Pat Condell som manar till bojkott av allt halal i butikerna. Jag tycker att SD borde driva frågan om ett krav på mycket tydlig märkning av alla halalvaror så att vi som inte vill ha detta har en chans att slippa det. Det tycker jag som konsument är minst lika viktigt om inte viktigare än datummärkningen av bröd.

http://m.avpixlat.info/2013/08/16/pat-condell-bojkotta-halal/

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 augusti 2013 13:12

Lotta...
Ja, en ypperlig tanke. Håller absolut med dig. Tänk också om någon framåt bloggare startade en sida där man samlade alla Halal-godkända produkter.
Då kan man lättare undvika/bojkotta dem.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

16 augusti 2013 15:21

Jag skall be min lokala ICA butik att tydligt märka upp vilka köttprodukter som inte är Halal slaktat

Gör det du med i din affär

http://goo.gl/snhYVg

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 augusti 2013 19:56

Papperslösas gratisvård.
På SR,s hemsida finns en artikel om KD,s förslag om satsningar för pensionärerna. Där fanns förut möjlighetan att kommentera.
Så jag och en annan påpekade då skillnaderna mellan "papperslösa" och våra pensionärers olika vårdkostnad.
Våra kommentarerna blev inte långlivade och nu är alla inkl. nägra andras kommentarer borttagna.
Känsligt, känsligt...

 
Ingen bild

Preben

16 augusti 2013 20:51

@Hulda: det är samma med Barometern i deras "Reagera" sektion, är man bara lite kritisk raderas kommentarerna, och blir det för många med fel åsikt tar man bort alla kommentarerna och stänger av kommentarsfunktionen. Där finns tydligen ingen regler för HUR man skall skriva eller vilka ord som får skrivas, allt sker helt godtyckligt, och det spelar ingen roll hur diplomatisk man är.

 
Ingen bild

Lotta

16 augusti 2013 21:14

En som borde skämmas ta mig faan å det grövsta är Göran Hägglund som försöker locka pensionärer att rösta på det sjunkande KD genom att lova sänkt skatt för pensionärer. Hela 50-60 kronor i månaden utlovas bl.a genom spam på Twitter. Hur mycket blir över av denna "furstliga höjning" när man räknar bort den utlovade säkningen nästa år?

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 augusti 2013 21:32

Preben...
Ja, det handlar inte bara om att ha en åsikt utan också att ha RÄTT åsikt. Det verkar finnas en gigantisk skräck för läsarkommentarer.

Journalisterna vet att vi läsare vet mer idag än förr. De vet att vi inte har någon som helst respekt för dem. De vet också att de får "på näbben" omedelbart på bloggar om de gör fel.
Det kommer säkerligen bli ännu hårdare inför nästa års val...

 
Ingen bild

Lotta

16 augusti 2013 22:00

Satt och tittade på Aktuellt där man tog upp något ämne där afroamerikaner kände sig diskriminerade. En tanke slog mig då Varför kallar man sig afroamerikaner, afrosvenskar osv? Vilka jobbar dessa grupper för? hela befolkningen eller den egna gruppen? Är det inte rasistiskt att utmärka sig som inte tillhörande oss andra? Skall vi då kalla oss svensksvenskar? Ytterligare ett exempel hittar man i fotbollsvärlden: Hur svensk känner man sig när man döper ett lag till Assyriska och Syrianska där ett av lagen till och med, än så länge i alla fall spelar i allSVENSKAN.

 
Ingen bild

Lotta

16 augusti 2013 23:39

Stoppa pressarna. Måna Muslim har låtit någon annan måla naglarna åt sig. Hon anser att Emma Green Treagaro gjorde något smart för att få uppmärksamhet. Tror jag att en gammal avdankad sosse kan behöva all uppmärksamhet hon kan få i sin numera undanskymda plats på extremistklubben Expo.

 
Ingen bild

Leon

16 augusti 2013 23:43

@ Lotta, Hulda mk1 m fl

Märkligt nog tycker jag det är ett alldeles utmärkt förslag med en märkning av Halal/Kosher slaktat kött. Både ur den den aspekt som jag antar ni framför allt avser...för att kunna undvika/bojkotta sådana varor av etiska eller (grumligt) ideologiska skäl. Men också att en sådan märkning skulle vara en form av "konsumentupplysning" till de som av religiösa skäl (judar/muslimer) söker just dessa varor.

För egen del, trots mitt ursprung, kvittar det vilken slaktmetod som använts för att jag ska "få biffen på fatet". Av respekt för några av mina närmaste släktingar, som är troende, kan det dock hända att jag ibland aktivt söker dessa varor. Och ärligt talat är det närmast omöjligt att få tag på dem i den "vanliga" livsmedelshandeln utan man hänvisas till mer specialiserade "invandrarbutiker" för sina inköp. Så problemet är nog trots er uppenbara indignation i själva verket ett "ickeproblem".

Beträffande namnen på fotbollsklubbarna har dessa sitt ursprung i att de bildades (Assyriska FF - 1974 och Syrianska - FC 1977) i Södertälje som idrottsföreningar av invandrare tillhöriga de assyrisk/syrinnska folkgrupperna. Desaa anlände till Sverige under tidigt 70-tal främst som flyktingar från det kaos och de religiösa förföljelser (gruppen är huvudsakligen syrianskt ortodoxa kristna) som förekom under inbördeskriget i Libanon. Lagen består fortfarande till stora delar av andra/tredje generationens assyrier/syrianer även om de i likhet med de flesta "allsvenska" lag idag börjar få karaktären av "främlingslegioner" med spelare av internationellt (d v s utländskt) ursprung.

 
Ingen bild

Maja Dacke

17 augusti 2013 00:40

Lotta - för en vegetarian är detta med halal inget problem. Men jag undrar ... Vilken ände skulle vändas mot Mecka när de skär av blasten på ett knippe morötter?

 
Ingen bild

Preben

17 augusti 2013 08:43

@Leon: Du har fel, Halalkött finns i nästan varenda affär, så sent som i onsdags var det nära att jag köpte halalkyckling i Netto, den var märkt med väldigt liten text. Jag vill inte ha halalkött, speciellt inte med tanke på att denna var dyrare än en normal kyckling.

 
Ingen bild

Leon

17 augusti 2013 11:15

I vanlig ordning kan "det som är sanning i Rom vara lögn i Ravenna" (snabb översättning av en klassisk latinsk sentens). I min hemstad (Uppsala) har jag vid aktivt sökande på ett stort antal "vanliga" livsmedelsbutiker (ICA, COOP, Axfood m fl) endast kunnat finna att halalkött är högst sporadiskt förekommande (om än alls). Enda avsteget är en Willysbutik som har, vad jag kallar en "halalhylla" för vissa charkuterier inte innehållande fläskkött, vilket i sig inte behöver innebära att köttråvaran för den skull är halalslaktad. Ska jag bjuda mina troende (judiska) släktingar (min mormor och mostrar/fastrar med familjer) på middag är jag MIN hemstad hänvisad till att anskaffa i vart fall kött från någon invandrarbutik.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

17 augusti 2013 16:46

Jag har haft pension sen år 2000 och jag har faen i mej inte sett till någon sänkning , jag betalar drygt 32 % , snacket om att pensionärerna fått sänkt skatt måste bevisas i allafall för mej !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards