thoralf

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2013

NYA MODERATERNA I KRIS?

Av Thoralf Alfsson - 1 augusti 2013 22:23

 

SD-hatare Fredrik Reinfeldt?               Foto Thoralf Alfsson


Fredrik Reinfeldt tycks mer och mer tappa greppet och förtroendet bland medlemmarna i moderaterna. De två opinionsmätningar som kommit i juli är mer eller mindre en katastrof för moderaterna. Demoskop gav moderaterna 25,3 procent och Sentio 25,0 procent! Givetvis påverkar detta medlemmarnas förtroende för Fredrik Reinfeldt.


Almedalstalet blev säkerligen heller inget lyft för Reinfeldt och Moderaterna om man skall tolka de röster som gjort sig hörda.


I början av veckan kunde vi läsa om en moderat, Jerzy Golovkin som angrepp Fredrik Reinfeldt tillsammans med två Sverigedemokrater i en debattartikel i Hallandsposten.


Idag kan vi läsa i Hallandsposten att Jerzy Golovkin lämnar nya moderaterna då han inte känner igen det parti han en gång gick med i. Skall bli intressant att se om Jerzy kommer gå med i SD senare under hösten.


I Kalmar har det varit turbulent inom moderaterna de senaste åren och maktstriden har rasat mellan nya moderaterna och gamla moderaterna inför öppen ridå i media. Socialdemokraterna och moderaterna var på väg att göra gemensam sak men det slutade i sänghalmen för kommunalrådet Johan Persson (S) och oppositionsrådet Malin Petterson (M).  Och Malin Pettersson lämnade politiken och moderaternas partistyrelse. Mycket allvarligt för moderaterna när en partistyrelsemedlem "går raka vägen" till en toppolitiker inom Socialdemokraterna.


Det skulle dock inte förvåna mig det minsta om Malin Pettersson, numera Almqvist skulle kandidera för socialdemokraterna i Kalmar redan i valet 2014.


Missnöjet med Fredrik Reinfeldt och partiledningen är också stort i Kalmar om jag får tolka vad jag hör från moderater och andra källor.


Den före detta politiska chefredaktören på Barometern, Per Dahl har startat en egen personvalskampanj inför nästa års val med avsikt att bli moderaternas förstanamn i Kalmar.


Jag hör väldigt många rykten om moderaterna. Ett säger att ledande moderater lämnar partiet i det tysta.


Ett annat rykte säger att flera moderater förbereder att starta ett nytt parti i Kalmar. Ryktet säger också att ”Kalmarprofiler” skall vara tillfrågade om att kandidera för det nya partiet. Jag gissar att allt beror på hur den moderata valberedningen i Kalmar hanterar nomineringarna till de olika valsedlarna till valet 2014.


Ratas dessa personer från en valbar plats på listorna så startar man troligen ett nytt parti. Bråken och konflikterna inom moderaterna i Kalmar är inte slut även om det varit tyst i media den senaste tiden. Kommer moderaterna i Kalmar splittras?


Någon Jerzy Golovkin finns däremot inte i Kalmar, ingen moderat som vågar skriva en debattartikel tillsammans med oss Sverigedemokrater. Men det kanske även kommer i Kalmar!

Med en SD-hatande partiledare kommer dock kräftgången fortsätta för moderaterna. Genom detta SD-hat minskar spelplanen för varje dag för moderaterna.


Det kan paradoxallt nog innebära att Sverigedemokraterna förlorar sin vågmästarroll i riksdagen. De enda som kommer glädja sig över detta tycks vara Fredrik Reinfeldt och hans supportrar, de riktiga moderaterna har nog svårt att hålla sig för skratt.

 
 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 augusti 2013 22:48

Det är ju bra om moderaterna inte tappar men än ned till 20% eftervalförlusten så att man kan samregera med Sveriges största parti 2018, Sverigedemokraterna.
Nu väntar 4 år med upplopp våldtäkter skattehöjningar mera motborgare mm .
Dom sista åren för Sveriges kommunister, sedan kommer dom aldrig tillbaka.
Dessa 4 år är helt och hållet stolpskottet Fredrik Reinfeldts förtjänst karlfan är ju stendum

 
Ingen bild

Kalleman

1 augusti 2013 22:57

Moderaterna i Kalmar, eller någon annanstans i Sverige, behöver inte vara så blyga att de behöver bilda nya partier. Det är bara att börja jobba/ansluta sig till SD för att rädda vårt land, svårare än så är det inte!

 
Ingen bild

Wagner

1 augusti 2013 23:05

"NYA MODERATERNA I KRIS?" Frågetecknet var väl ändå överflödigt...

 
Ingen bild

Wagner

1 augusti 2013 23:07

"SD-hatare Fredrik Reinfeldt?" För att inte tala om nästa!

 
Lassekolja

Lassekolja

1 augusti 2013 23:08

Mina föräldrar var Moderater, jag röstade som mina föräldrar. När dom gick bort på 60-&70-talen växlade jag mellan FP & KDS.
Första gången som jag reagerade negativt på invandring var 1971, när "olika sorters jugoslaver" sköt skarpt mitt på Avenyen i (min uppväxtstad) Göteborg. Dom greps och jag tog för givet att dom fick respass hem men så skedde inte. Åren gick och invandringen ökade. 90-talet kom och Bengt Westerberg lät vid ett tillfälle drygt 20.000 få PUT på ett bräde. När jag hörde detta var jag på väg från färjan i Malmö på E-4:an till Jönköping och trodde knappt mina öron. Att jag inte körde i diket med bil+släp var nog ren tur. Som väl var bildades NyDemokrati med Ian och Bert. Att rösta på dom var det enklaste politiska beslut, som jag fattat. När NyD havererade och Ian´s försök med "Det nya partiet" misslyckades gick jag med i SD, första partiet jag blivit medlem i och aldrig behövt ångra. Blev ganska snart livstidsmedlem, vilket aldrig känts bättre än nu!
P.g.a KOL deltar jag inte längre på Riksårsmöten, senare Landsdagar men var iaf med när Jimmie Å. blev ordf. i Norrköping 2005, även om jag i första omröstningen valde Jan Milld. Med Jimmie har det ju faktiskt blivit rätt bra ändå och ett val som i september 2014 har aldrig varit mer spännande. Jag vill så gärna tro att SD får >20%. Det handlar helt och hållet om huruvida svenska folket fattar egna beslut eller tror på det politiskt korrumperade mediaetablissemanget!
SD 2013 & 2014 !!!

http://www.status.st

 
Stefan K

Stefan K

1 augusti 2013 23:58

Tänk att moderaterna av alla partier tvingar bort en invandrare från sina uppdrag.
Ska fråga polackerna på jobbet vad de anser om detta och om moderaterna är ett parti de vill rösta på.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Fale hin unge

2 augusti 2013 02:00


****** KEJSAREN ÄR NAKEN *******.

..Skanderade folkmassorna ...När de lessnat!

Tur att det finns gedignare kejsare, som kan det här med klädstil dessutom och som har folks förtroende, Thoralf är definitivt passande i rollen tycker jag!

 
Ingen bild

Magnus S

2 augusti 2013 02:25

Folket/svenskarna är inte längre blinda. Men vi måste hjälpas åt att väcka fler. Det gör vi på många olika sätt men det är viktigt att vi hjälps åt. Att alla gör det lilla på något sätt. Heja Sverige!

 
Ingen bild

zigge

2 augusti 2013 05:05

Idag vill KD påbörja sitt valfläskande med att ge rymmare på fängelserna lite påbackning. Från allinklusive till enbart frukost ungefär.
När den store Reinfeldt har problem vill den lille låtsasjesus vara med och försöka samla upp resterna.

 
Ingen bild

Sven Dacke

2 augusti 2013 06:23

Nästa år efter valet kan Fredrik Rainfelt och övriga ledare för alliansen dra sig tillbaka efter väl genomfört arbete.
Allt har gått helt enligt planerna , folkhemmet är rivet, och ersatt av kaoshemmet Sverige. Och Fredrik går vidare till nästa pinne på stegen inom NWO där ännu större uppgifter väntar.

Andelen utländska ägare till företag är stort, och även Saudiarabien finns med på många platser.

Några Allianspolitiker hänger kvar efter valet och inbillar sig att dom uträttat något bra, något som landets gammalsvenskar inte helt håller med om

Att Stefan Lövden redan är utsedd att fortsätta marschen mot det totalitära samhället har redan Bilderbergruppen bestämt.

Så allt är som det skall i Konungariket Sverige

 
Ingen bild

Ludvig

2 augusti 2013 07:27

Det vore för väl om förtroendet försvinner helt för Moderaterna, innan dom hinner förstöra Sverige helt.

 
Svensson

Svensson

2 augusti 2013 08:02

Redan när Fillipa lämnade honom,uppstod krisen.Han ska leda ett land,när han inte äns kan leda sin egna familj ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lotta

2 augusti 2013 08:28

@Lassekolja

Var det inte 40 000 som Bengt Vetbästeberg gav PUT på stående fot? Det har jag för mig.

 
Ingen bild

Hacke

2 augusti 2013 09:10

En ledare som endast visar äkta engagemang och känslor i samband med fotboll och hat mot oliktänkande är ingen lämplig ledare för något parti och definitivt inte för ett land.
Reinfeldt passar bäst i sällskap med sin förebild Sahlin i styrelsen för Expo eller någon annan suspekt organisation. I dessa frågor vet man i varje fall var man har honom.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 augusti 2013 09:25

Återigen...
Det blir knappast bättre med en "Rödgrön" regering efter nästa val. När man funderar över en sådan valutgång reser sig håren på mina armar av fasa...
Miljöpartister och Vänsterpartister som fritt styr över invandringen... Hej, kom och hjälp...
Nej, ett starkt SD med kraftigt inflytande är den enda lösningen, innan det är för dent.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 augusti 2013 09:37

Svensson...
Att politikers äktenskap kraschar är tyvärr inte ovanligt. Inte en enda politiker från något parti har använt detta mot Reinfeldt.
Vi här måste också respektera våra motståndares privatliv.
MVH Hulda mk1

 
Ingen bild

Medborgaren

2 augusti 2013 10:26

SD bör förbereda sig på ett valresultat runt 20-30%!
Massor med folk i min omgivning har tröttnat på vanstyret med tyrann Reinfelt i spetsen.
Vi måste få ett slut på förstörelsen av vårt vackra o en gång så framgångsrika land, SD är enda, och utmärkta, hoppet vi har!

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 augusti 2013 10:31

Dogge Doggelito skriver på Aftonbladet debatt idag. Ett naivt debattinlägg om invandringen.
Givetvis ska fler och fler in i Sverige, bla, bla, bla...
De som han propagerar för, får det säkert bra, men vi Svenskar får fler gigantiska "problem på köpet"...

 
Ingen bild

Ugglan

2 augusti 2013 10:53

Det var inte alltför länge sedan Moderaterna var ett parti kring 15%. Det behövs inte så mycket till för att partiet åter skall hamna där.
Skulle gissa på att det kommer att ske en hyfsat stor överströmning av moderatväljare till SD i valet 2014.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

2 augusti 2013 10:58

Det viktiga är att väcka fler genom bloggar och att prata med människor som indoktrineras att Sverigedemokraterna är ett annat parti än det som massmedier och politiska motståndare försöker ge sken av!

Nu pågår Karlskrona Skärgårdsfest i tre dagar och igår var Sverigedemokraterna enda politiska parti som spred information i centrala Karlskrona. Idag har de fått sällskap av Socialdemokraterna som har sitt tält alldeles bredvid, men övriga partier lyser helt med sin frånvaro! Jag tycker det märks en jätteskillnad mot tidigare år att många fler är intresserade att få information jämfört med för några sedan!

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Magentan

2 augusti 2013 11:35

@ Lotta och Lassekolja

Precis som Lassekolja blev jag chockad och häpen när nyheterna första gången meddelade att Westerberg&Bildt hade delat ut 20.000 uppehållstillstånd på ett bräde (jag tror det gällde bosnier den gången). Sedan kom under samma år ännu fler liknande chockbesked om 10-20.000 uppehållstillstånd åt gången. Sammanlagt fick ca 54 000 Bosnienmuslimer permanenta uppehållstillstånd i Sverige pga Jugoslavienkriget på 90-talet.
http://www.svt.se/nyheter/varlden/fa-har-atervant-till-bosnien

Under dessa år kom dessutom ca 30.000 Kosovoalbanska muslimer från Jugoslavien till Sverige, men jag vet inte hur många som fick PUT. Förmodlingen nästan alla, för nu finns i alla fall ca 40.000 personer i Sverige med kosovoalbanskt ursprung.

Det kom också en hel del zigenare från Jugoslavien under samma tid och senare. Ca 70% av de romska zigenarna från f.d Jugoslavien är muslimer.
http://www.tv4.se/efter-tio/artiklar/l%C3%A4s-chatten-med-rosita-och-ramona-4fbfbf7104bf725194006742

 
Lassekolja

Lassekolja

2 augusti 2013 12:22

@Lotta, jag vill minnas att det handlade om drygt 20.000 jugoslaver, som på ett bräde fick PUT i början på 90-talet. Det lika skrämmande var anledningen, att en inte alls förvånande propp hade uppstått i systemet hos Invandrarverket. Denna löstes upp genom ett enormt, för skattebetalare, kostsamt massbeslut av "Sverigedestruktören nr1" Bengt Westerberg, något han borde åtalas för om jag fick råda. Brottsrubricering: "Grov förskingring av allmänna medel". Istället borde en politiker med ansvar signalera att: "Vänd om, Sverige är f.n fullt!"
Slutsats: SD 2013 & 2014 !!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lärare

2 augusti 2013 12:38

Vi har hög ungdomsarbetslöshet i Sverige, svenska ungdomar reser till Norge för att få ett jobb, i restauranger eller fiskrenserier, ja alltså jobb som inte de norska ungdomarna vill ha.

MEN, likväl tas det in arbetslösa på löpande band in till landet, sen kostar man på en massa miljarder för att de s k flyktingarna och ensamkommande "barnen" ska ha ngt att göra, alltså påhittade, skapade jobb som naturligtvis betalas av oss skattebetalare.

NU, är det hög tid att vi tar tillbaka landet och ger de svenska ungdomarna arbeten i sitt eget land, de ska inte behöva fly pga massimporten av arbetslösa "svårassimilerade" invandrare.

Det är högst troligt att SD kan få ca 25% i valet. Jobba på svenskar med att upplysa alla vart våra skattepengar går!

SD forever!!!

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 augusti 2013 12:50

Lärare...
Ett perfekt argument för att väcka människor.
Varför ta in arbetskraftsinvandrare när så många redan är arbetslösa i Sverige.
Tänk också på de som redan åkt till Norge för att bla. SKALA BANANER...
Den som inte börjar fundera då, behöver vård...

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 augusti 2013 13:04

Annat ämne...
Den Vänsterextrema bloggen "Inte rasist men..." slår idag nya rekord i naivitet.
En Bilan Osman skriver om hatbrotten mot Malmös Judar och menar att det INTE är stadens allt för många Muslimer som står bakom dessa hatbrott.
Jaha, vi väntar med spänning på blogginlägg där det med kraft påstås att Jorden är platt, grisar kan flyga och att det snöar kraftigt i Sahara...

 
Ingen bild

OT

2 augusti 2013 13:04

Årets boktips!

Denna bok är ett måste för att på ett lättbegripligt sätt förstå hur man biaserar opnionsundersökningar och kanske en förklaring av varför media fortfarande kämpar med missinformation (som vid minsta eftertanke och verifierande vore tydligt).

Väljarna lägger mer tid på att välja ut ett kylskåp för att spara ett par tusenlappar, men är oftast för mentalt lata att inse att de kan spara tiofalt om de bara lätt granskade vart våra politiker för oss och korrigerade sin röst efter det.

Bok - Tänka snabbt och långsamt: "Psykologen Daniel Kahneman, som belönats med Ekonomipriset till Alfred Nobels minne för sin banbrytande forskning, anses vara en av vår tids viktigaste tänkare. Hans forskning har haft stort inflytande inom en rad olika områden från ekonomi och psykologi till medicin och politik..." http://akademibokhandeln.se/bok/tanka-snabbt-och-langsamt/

 
Ingen bild

Millan

2 augusti 2013 13:24

EN MÖJLIG LÖSNING PÅ INVANDRINGSPROBLEMATIKEN
Såg på universitetet en ide som presenterades av en forskare, Den gick ut på att invandrare skall få betala för att få komma till Sverige.

Folk betalar för en utbildning!
Varför skulle folk inte vilja betala för att bli räddad till livet? Eller betala för att få ett bättre liv?

* Flykting ( Som kan bevisa skyddsbehov ) - Skuldebrev om 300.000kr
* Invandrare. - Skuldebrev om 1.200.000kr

Tanken är att de som får betala är mån om att sköta sig och göra sitt bästa, bland invandrarna skulle man få de som har drivkraft och högsta möjliga vilja till anpassning till vårat land.
Man kunde t.ex tänka sig följande; Skulden skall börja betalas av senast efter 3års vistelse i landet. -Efter 15års nit o redighet D.v.s att man har jobb och har betalt skatt genom arbete i minst 10år skall man få 70% av lånet avskrivet. Är man dessutom omvittnat försvenskad bertäffande våra seder o traditioner så skall lånet avskrivas helt vid denna tid.

Detta skulle även i högsta grad eliminera allmänhetens misstroende mot invandrare, då folk vet att de garanterat bär sig själva ekonomiskt. Det skulle effektivt sålla bort alla lycksökare som kan ställa till stort förtret för både Svenskarna och den seriösa flyktingen/emigranten.

 
Ingen bild

Magentan

2 augusti 2013 15:03

@ Millan
Det var ju en ny idé. Nu är det inte sällan tvärtom. Flyktingarna (som oftast är ekonomiska flyktingar) får betala höga kostnader till människosmugglarna, men det mesta medelst en skuldförbindelse som de förbinder sig att avbetala med de bidragspengar de får här när de har fått asyl. (Det är därför de inte vågar åka tillbaka om de nekas asyl utan måste stanna kvar och jobba svart osv.) Flyktingsmugglarna får alltså indirekt betalt av våra svenska skattepengar.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 augusti 2013 15:08

Millan...
Som med allt annat, finns baksidor. Vilka har råd med dessa pengar? Knarksmugglare, terrorister, krigsförbrytare mm mm.
Eller deras barn och släktingar..
Möjligen om man grundligt undersöker de som vill hit, med DNA-prov, hälsokoll och nogrann dokumentation. Foto, bla på kännetecknen på kroppen. Tatueringar och annat. Givetvis i sammarbete med Interpol.

Men det bästa är nog att landets egna unga kvinnor får bättre ekonomiska möjligheter att försöka få barn.
Viss arbetskraftstillskott till specialposter är dock bra. Men då under en begränsad tid. Efter den tiden ska den anställde återvända till sin familj och hemland.

 
Ingen bild

K K K (Kort Koncist Kärnfullt)

2 augusti 2013 15:26


Brunkräm är rasistiskt!

När anrika nöjeskrogen Berns salonger i Stockholm ville hylla varitéaristen Joséphine Baker anlitades en vit statist som målades med brunkräm för att efterlikna sångerskan.
Detta föll inte den importerade lättkränkta censuren, påbackad av den politiskt korrekta mediaetablissemanget, i smaken som kallade greppet "nidbild av svarta" och började vifta vilt med rasistkortet.
Yvonne Sörensen Björud, vd på Berns salonger kunde förstås inget annat göra än att snabbt göra en pudel och be om ursäkt för det "dumma" tiltaget.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=5607388

 
Ingen bild

D E

2 augusti 2013 15:32

Är klarsynte moderaten Rolf B Bertilsson i Södertälje näste man att offras på Reinfeldts heliga PK-altare:

http://lt.se/asikter/debatt/1.2162263-helt-fel-med-assyrisk-friskola
http://lt.se/asikter/debatt/1.1027758-nar-kommer-tacket-

 
Ingen bild

K K K (Kort Koncist Kärnfullt)

2 augusti 2013 15:32


Brunkräm är rasistiskt!

När anrika nöjeskrogen Berns salonger i Stockholm ville hylla varitéaristen Joséphine Baker anlitades en vit statist som målades med brunkräm för att efterlikna sångerskan.
Detta föll inte den lättkränkta importerade censuren, påbackad av det politiskt korrekta mediaetablissemanget, i smaken som kallade greppet "nidbild av svarta" och började vifta vilt med rasistkortet.
Yvonne Sörensen Björud, vd på Berns salonger kunde förstås inget annat göra än att snabbt göra en pudel och be om ursäkt för det "dumma" tilltaget.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=5607388

 
Ingen bild

Gute

2 augusti 2013 16:58

Alla partiledare gör emellanåt dåligt genomtänkta uttalanden framförallt när de är pressade, men frågan är om inte Reinfeldts klavertramp - jag lämnar över till de rödgröna ifall...... - kommer att gå till historien som det mest idiotiska!?

Reinfeldt gjorde bort sig totalt i Almedalen genom att deklarera krig mot SD och dess väljare, det har aldrig lönat sig att snacka skit om sina motståndare om man inte har något bättre att komma med, något som man får lära sig första dagen på marknadsföringskurser.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 augusti 2013 17:02

K K K...
För en tid sedan spelades det in en film i Finland om krigshjälten Gustav Mannerheim.
Huvudrollsinnehavaren hade BETYDLIGT mörkare hudfärg än den han skulle gestalta. Tyst på kultursidorna.
Så nu vänter vi på filmen om Nelson Mandela. Persbrant, kanske...

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 augusti 2013 17:04

Gute...
Har du eller någon annan sett eller hört något från Reinfeldt efter totalhaveriet i Almedalen?

 
Ingen bild

Gute

2 augusti 2013 17:21

@ Hulda

Nej han tog nog semester efter det talet, om han inte inser att det är helt fel att fördöma ett parti som hans väljare och kollegor anser som klokt i många frågor, då ska han inte vara partiledare, och han har säkerligen redan ett nytt arbete klart efter valförlusten 2014.



 
Ingen bild

Magentan

2 augusti 2013 17:28

En nyanländ invandrarkvinna med tre barn (12, 13 och 14 år gamla) som bor i en hyresrätt på 85 kvm och har 7 000 kr i hyra får 22.249 kr i bidrag VARJE MÅNAD SKATTEFRITT!!!

6 776 kr i etableringsersättning
3 000 kr i etableringstillägg
3 754 kr i barnbidrag
3 819 kr i underhållsstöd
4 900 kr i bostadsbidrag
Källa: Försäkringskassan

Ny uträkning på Fria Tider:
http://www.friatider.se/forsakringskassan-invandrarnas-bidrag-ar-22249-kr-per-manad-och-detta-ar-inte-skattepliktig-inkomst

 
Lassekolja

Lassekolja

2 augusti 2013 17:45

Reinfeldt har inte semester, han har bara tagit ut valförlusten i förskott!
@Hulda 13:04, häromdagen fick ju SD skulden för judehatet i Malmö, har absolut inget med de goda och omtänksamma mussarna att göra, dom tillför ju...bla..bla...ja, Du vet....
Visste Du förresten Hulda att det är SD´s fel att isen vid polerna smälter? Det är som med judehatet, är det inte muslimerna fel så måste det ju vara SD´s ishat, som är orsaken!?! Det kan ju inte vara en slump att isarna smälter allt fortare när SD ökar.
Saken är klar, SD´s fel!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Gute

2 augusti 2013 17:51

Lassekolja jag förstår att du menar väl, men den sortens resonemang på en riksdagsledamots blogg är inte OK.

 
Ingen bild

Stefan A

2 augusti 2013 18:23

Grabben har redan gett upp, söker förvirrat stöd hos sossarna! berömmer Mona Sahlin...ja vad ska man säga, är det en lämplig avspark för en valrörelse? Nej det är bara en losers sista suck, bye bye Fredrik Reinfeldt saknad av ingen...

 
Ingen bild

S-E Karlsson

2 augusti 2013 19:05

Jodå, jag vill leva i harmoni med mina medmänniskor , invandrare men jag vill inte att man sänker min pension till att betala invandrarnas leverne med , då har det passerat märket !

 
Ingen bild

Lärare

2 augusti 2013 21:59

Sverigedemokraterna var först med landsbygdssatsningen,sen kom Centern och nu också Moderaterna.

Man tar sig för pannan, nu är man verkligen jätteskraj för SD som kommer med det ena förslaget efter det andra som de övriga är snabba att kopiera. Åtgärderna ser lite olika ut men ingen hade öht nämnt landsbygden innan SD tog upp det i sin vårbudget. Originalet (SD) är alltid bättre än kopian.

Spännande utveckling, SD har lösningen de vet var pengarna finns, ngt som de övriga inte vågar knysta om.

 
Lassekolja

Lassekolja

2 augusti 2013 22:26

@Gute, jag har stor respekt för både Dig och Thoralf men ibland blir jag frustrerad när SD får skulden för än det ena och än det andra. Senast idag har jag en ordväxling med chefredaktören för tidningen Norra Halland. Hon reagerade korkat på vår vice ordf.´s insändare. Då gav jag henne "Dagens ris", som faktiskt infördes i dagens tidning. I hennes bemötande anklagades vi/SD för att i vår budget spara kostnader på invandring och "lata kommunalarbetare". Det sista gjorde mig så förbannad och frustrerad, eftersom vi endast har efterlyst lite högre effektivitet bland Kommunalhusets tjänstemän, som inte bara fikar ofta utan även anlitar konsulter för 85.000.000kr förra året. Inget försvar för texten, som upprörde Dig Gute men väl en fölrklaring! OK?

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

2 augusti 2013 22:37

@Lärare, Jag instämmer med att våra motståndare ofta först avfärdar vår politik för att därefter framföra densamma under "eget namn". En annan sak jag ofta blir upprörd över är när både Alliansen och ibland sossarna talar varmt om "lärlingssystem", något som vi hade förr, jag var själv VVS-lärling i min ungdom på 60-talet. Lärlingssystem talade SD om redan i mitten på 90-talet men när Folkpartiet började tala om det i början på 2000-talet, då var det plötsligt så dj--la bra.
Sån´t stör jag mig på! SD har lagt ett otal motioner i Riksdagen, som de övriga röstat emot för att kort därefter själva lägga ungefär samma motion. Det gör mig frustrerad!!!
Summering: SD har hela Sveriges bästa politik inom alla områden!!! Konstigare än så är det inte!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

OH

2 augusti 2013 22:52

Nu verkar även Moderaterna ha vaknat och insett att Sverigedemokraterna har ett program som tilltalar oss på landsbygden.
Dom har nu tycker dom ett utmärkt programförslag där dom skall verka för, verka mot , tillsätta utredningar,bistå utveckling, ev. lappa någon väg, låta folk jaga på statens mark. Ett av deras viktigaste förslag är att vi skall få använda dubbdäck vintertid.Tja vad skall man säga.
Personligen tycker jag dom skall fortsätta spela moderatbandy. (golf).

 
Ingen bild

Magnus S

2 augusti 2013 22:59

Besökte idag Virserums marknad. Där fanns två politiska tält/stånd. SD och FP. Stannade till precis som jag gjorde förra året vid det blågula tältet. Nu känner jag ju personerna i och för sig men samtidigt stannade annat folk också. Mycket seriöst och trevligt bemötande från dessa sd-representanter. Bosse och Mattias mm. Det värmer att se. Idag liksom förra året hade inga störningsmoment skett utan ett mycket positivt bemötande från besökare. Detta känns glädjande. Mycket bra ide med infoblandat påse till intresserande. SD-kurir, flygblad mm, allt i ett. Heja SD!

 
Ingen bild

OT

2 augusti 2013 23:44

Så här ser det ut när verkligheten tränger sig på "Georgian President Mikheil Saakashvili eats his tie": http://www.youtube.com/watch?v=rZ02MlVRcMA

Undrar vad Reinfeldt kommer tugga på efter valet 2014? Samma som - vad heter han, politikern som inte ville drogtesta sig i TV?

 
Lassekolja

Lassekolja

2 augusti 2013 23:53

@OT, Reinfeldt kommer att slå sig själv i huve´t med tången han inte ville ta i Sverigedemokraterna med!?!

http://www.status.st

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

3 augusti 2013 00:04

@ OT
Det var Thomas Bodström (S) som inte vill drogtesta sig!
http://www.youtube.com/watch?v=Ttc7o-S-ZSM

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Mats

3 augusti 2013 00:37

Om tretton månader kommer jag sitta i min soffa, lutandes tillbaka med en cigarr och whiskey när den första valprognosen förkunnar att SD har 12.7 procent medan "Landsfadern" skrapar ihop dryga 20. Ju längre kvällen lider och SD:s siffror ökar, och "Landsfaderns" siffror dalar höjer jag en skål till Sverige och det sunda förnuftet.

SD 2014

 
Ingen bild

S-E Karlsson

3 augusti 2013 08:27

Min alldeles egna teori är att traditionsröstarna är dom farligaste ,när dom står i vallokalen så tänker dom oftast , äh jag röstar som farsan och morsan röstade !

 
Ingen bild

J B Doe

3 augusti 2013 20:56

Josephine Baker kan naturligtvis inte gestaltas av en brunmålad vit kvinna. Då blir det ett himla liv.
Konstigt då att SVT kan visa en svart Lucia. Borde vara lika kränkande.

 
Ingen bild

På Bohmans tid när moderaterna var moderater

7 augusti 2013 00:38

Jag har varit moderat i alla år. Jag är det nu också. Synd att nya moderaterna inte är det. En sak är säker, Reinfeldt måste bort (han har inte gjort många rätt på sistone), vi måste få tillbaka vårt konservativa parti. Just nu är väl (sd) det närmaste en konservativ politik man kommer. Om (sd) nu blir vågmästare med de rödgröna som största "block", ska det bli mycket intressant att se hur (m) släpper igenom en minoritetsregering som bara har majoritetsstöd i 10-20% av frågorna. Jag menar... det är enkelt att släppa fram en regering (ännu enklare att säga att man ska göra det). Men den ska ju funka också. Och här har liksom herr Reinfeldt inte sagt någonting om hur de ska stöda en vänsterpolitik. Jag uppmanar alla att se till att detta läge uppkommer, så vi får svaret! Det blir viktig vetskap inför valet 2018.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards