thoralf

Direktlänk till inlägg 9 januari 2013

AKTION MOT ICA-KURIREN OCH ICA

Av Thoralf Alfsson - 9 januari 2013 06:00

 


Stefan Torssell som är krönikör på Avpixlat har begärt att få ett genmäle publicerat hos ICA-kuriren med anledning av Katarina Mazettis osmakliga krönika. Chefredaktören Helena Rönnberg har dock avböjt denna förfrågan. Mycket beklagligt och inte särskilt smickrande för ICA-kuriren.


Katarina Mazetti har dock fått möjlighet att fortsätta sprida sina falska påståenden och insinuationer i diverse media som Sveriges Radio, Sveriges Television, TV4, Sydnytt, Dagens Nyheter, Expressen o.s.v


Något som inte förvånar mig det minsta med tanke vilka det är som styr media. Samtidigt visar det på hur illa ställt det är med objektiviteten i media och att det är Sverigedemokraterna som är måltavlan.


Stefan Torssell skriver idag på Avpixlat, en mycket bra artikel som är väl avvägd och som inte tar till några överord men som avslutas med en uppmaning om en köpbojkott mot ICA kommande fredag, lördag och söndag. Läs artikel på Avpixlat.


Även om jag alltid haft ICA som ”min” butik har jag blivit väldigt besviken på deras agerande. Jag tror faktiskt många ICA-butiksägare även sympatiserar med Sverigedemokraterna och jag tror många av dessa dessutom är lika förbannade på ICA-kuriren som publicerade Mazettis ”hatkrönika”. Men något uppror likt det som just nu pågår inom Centerpartiet tror jag inte vi får se bland ICA-handlarna men jag hoppas att många av dessa ändå hör av sig till deras ägare och till ICA-kuriren.


Som alla säkert vet kom Katarina Mazetti med rena lögner när hon påstod att jag låg bakom en hatkampanj. Därför stödjer jag det upprop som Stefan Torssell uppmanar till på Avpixlat i slutet av veckan.

Egentligen skulle ett flygblad tagits fram med Mazettis krönika och Stefan Torssells svar och en förklaring till varför en köpbojkott görs mot ICA. Detta flygblad skulle sedan med fördel kunnat lappats på alla bilar vid ICA/MAXI-butiker över landet under fredag-söndag.


Jag hoppas alla mina läsare avstår från att handla på ICA under kommande helg. Som en markering mot ICA och ICA-kuriren då ingen tillåts bemöta Mazettis krönika.

 
 
Ingen bild

Fale Bure

9 januari 2013 06:29

FÖRSLAG TILL VALREKLAM

"HAR DU OCKSÅ TRÖTTNAT PÅ "AKTÖRER"?"
(Aktörer inom: Vården, Skola, istället för SJ. Aktörer inom TV & MEDIA)


 
Ingen bild

Fale Bure

9 januari 2013 06:40

Inspirerad som jag blev av ICA-bilden ovan. Kan jag inte låta bli att komma med även en reklamfilms-snutt inför valet 2014:

Tänk er en simulering av "HÅ O HEJ MED FARBROR-FREJ" i flera olika varianter. (Likt ICA-Stig) enl följande:

1. ....Parodi på Centerns galna förslag
2 .....Parodi på Folkpartiets galna förslag
3 .....Parodi på vårdens nya aktörer
4 .....Parodi på SJ' s nya aktörer
5 .....Parodi på Aktörerna inom vården, Här kan ju Farbror-Frej sladda in i sin Lamborghini till sin flyktingmottagning han sedan säljer för 200 milj.

 
Svensson

Svensson

9 januari 2013 07:26

Jag handlar i andra butiker. Jag undviker Ica butikerna.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda

9 januari 2013 07:31

En köpbojkott är det enda som rår på ICA. En massiv uppsägning av prenumerationer slår hårt mot redaktionen på ICA-kuriren.

Har inte de Helena Rönnberg, Katarina Mazetti och deras rådgivare (EXPO?) förstått den vrede som denna sk-tkrönika provocerat fram?

Arrogansen mot Stefan Torssell och oss konsumenter visar på en naiv enögdhet som kommer att straffa sig mot dagskassorna i många ICA-butiker.

Men hela samhället har nu fått en nyttig påminnelse om att man inte kan skriva vad som helst om oss svenskar, utan att det ger följdverkningar.
Detta visar också på att ingen inom media VÅGAR ge SD och deras väljare rätt i någon fråga. Varenda journalist inser säkert att då "brister dammluckorna".
Det är allvar nu...

 
Ingen bild

Lotta

9 januari 2013 07:44

OT/Läste att Tommy Robison dömts till 10 månaders fängelse för att ha rest till USA på falskt pass. Gör man likadant till Sverige, dvs om man inte slänger sitt pass på vägen, belönas man oftast med livstidsförsörjning och PUT.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

9 januari 2013 07:46

En blogg ang bojkotter likt Affes bör komma framgent trycket i den Sverigevänliga rörelsen ökar ju snabbt.

 
Ingen bild

s-e karlsson

9 januari 2013 07:47

Jag kommer att bojkotta ICA Matmästarn i Högsby fredag,lördag och söndag !

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

9 januari 2013 07:48

Lotta :Asyl i Sverige måste väl stå för livstidsförsörjning i vissa fall?

 
Ingen bild

Sven Dacke

9 januari 2013 07:57

Artikel av "välkända" Lisa Bjurwald i Mediavärlden

När ska redaktörerna lära sig att sätta de egna medarbetarna före "trollen"? Författaren Katarina Mazetti har, som många medier rapporterat, utsatts för hot av både virtuellt och fysiskt slag efter en krönika om svenskhet i Icakuriren. 600 kommentarer släpptes igenom innan kommentarsfunktionen stängdes av. Sexhundra! Bland dem fanns inlägg som var så hotfulla, att tidningen såg sig tvingade att anmäla dem till polisen.

http://www.medievarlden.se/blogg/lisa-bj...tillater-lynchmobbar
Läs även kommentarerna

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

9 januari 2013 08:01

Som en del av planerad vilseföring, då av kriminellas ungdomar så har SVT 1 konstaterat via Brå att tex Malmös höga tal är pga av låga inkomster socialbidrag etc detta då via BRÅ:s rep
Man riktigt ser hur killen skäms för att sitta och ljuga.
Faktum är att detta börjar bli komiskt, fatta vad livrädda dessa är för SD.
"Detta är inget storstadsproblem" nähä vad är Malmö

Smålandsnytt har hängt på schemat, och inteRvjuar KRIS i Kalmar icke en multikullting så lågt kameran når, märkligt annars regisserar man eller dammsuger vyn efter pensionsräddare ?
Att KRIS inte fattar att man utnyttjas som nyttiga idioter av marxisterna inom media är trist.

En bilbrand, samt igår ett överfall med laser på en busschaufför i Kalmar igår på det nya året.

Lokalmedias ställning ang skriva om bilbränder:
Östran-Barometern 1-0

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

9 januari 2013 08:07

Sven Dacke : Mobb= svenska folket begär inte att en kulturmarxist som Lisa skall erkänna det, då är det bättre med ett namnbyte enligt den kommunistiska ordverkstaden.

 
Ingen bild

Cavatus

9 januari 2013 08:51

Thoralf skriver att ett flygblad skulle ha tagits fram. Tydligen har inte tid funnits för detta, eller så kommer det senare. Tills vidare kan ni hålla till godo med det här rudimentära flygbladet, som är enkelt till sin layout (för att spara på utdelarens skrivarbläck) men ändå får fram budskapet: vi bojkottar ICA tills Mazetti - eller någon annan potentat i sammanhanget - tar avstånd från den missfirmelse av svenska folket som krönikan visar prov på.

Bloggen Bojkotta Aftonbladet (bojkottaaftonbladet.wordpress.com) har skrivit mycket om den här affären och skrollar man ned till tredje eller fjärde inlägget finns ett proffsigare flygblad med snygg löpsedelkaraktär, om man hellre föredrar det. Man får göra en skärmdump och beskära bilden i Word eller Paint.

Jag skickade ett hövligt men uppmanande brev till ICA och ICA-kuriren igår där även Mazetti fick en kopia. Jag fick ganska raskt ett svar från Mazetti, som andades panik. Svaret innehöll varken hälsnings- eller avslutningsfras och det hon skriver är följande. Läs och begrunda människans psykiska tillstånd:

"Du har klara problem att läsa innantill. Inavel med genetiska skador drabbar bara mycket små grupper av människor, tex sådana som isolerats på öar, och den texten stod där bara för att visa att andra influenser kan vara nyttiga. Det är en självklarhet, till och med inom hundavel. "Svenska folket" är en stor grupp, och inte heller sverigedemokrater förökar sej väl bra med varann?

Den här texten cirkulerar på nätet nu. Jag har inte skrivit den.

"Låt oss gemensamt göra en tyst markering mot Icakurirens plötsliga Sverigefientliga hållning genom att inte handla i ICA under tre dagar fredag till söndag. Den som vill handla som vanligt ska inte behöva känna några problem med det. Var och en gör bara en tyst markering och överlåter åt ICA och Icakuriren att fundera kring sina varumärken."
Citatet är hämtat från nån gök på nätet som fått för sig att det är den lokale ICA-handlaren som ligger bakom Mazettis krönika - ungefär lika intelligent som att klandra Däckia för missförhållandena inom Caremas äldreboenden - Däckia ägs nämligen i slutänden av samma multinationella bolag som äger Carema. Och ICA-kuriren ägs av samma multinationella bolag som äger varumärket ICA - men det är också "i slutänden" av kedjan av bolag som ägs av bolag (och i slutänden hamnar vi oftast på Guersey eller i nåt annat skatteparadis..) Så nu sitter massor av SD:are och strimlar sina ICA-kort och hotar att börja handla på Konsum istället - och då säger jag bara! Ge fan i det! Jag är medlem i Konsum och vill för liv och kniv inte ha in en massa obskyra SD:are i mitt konsum! Skaffa er en egen affär!"

Hon vill inte ha Sverigedemokrater i "sitt" Konsum. Man baxnar över hennes människosyn. Jag har aldrig ens nämnt Sverigedemokrater i mitt brev till ICA/ICA-kuriren, utan hon drar långtgående växlar och överreagerar, slår vilt omkring sig, ja, hon fräser som en vildkatt. Ganska tillfredsställande att vi lyckats locka fram monstret ur denna besserwissertant.

Som sagt, om flygbladskampanjens enkla alster kan duga till helgens kampanj, så varsågod. Texten är följande:

"“Vi bojkottar ICA!
Tills vi får en offentlig ursäkt av Katarina Mazetti för hennes förolämpning av svenska folket i ICA-kuriren

Läs krönikan här: korta.nu/mazetti
Reaktioner: korta.nu/sursorti
och debatt: korta.nu/debatt”

Här har ni länkar till dessa flygblad. Snälla, ladda ned, skriv ut och SPRIIIIIIID!

Det värsta är att tanten sedan får valsa runt i medierna och debriefa sig själv utan att hennes värsta utsagor ens nämns eller ifrågasätts!

Vi måste sätta P för den här ständiga missfirmelsen av oss hårt arbetande skattebetalande svenskar som finansierar hela bygget:

https://www.box.com/files/0/f/160265727/1/f_5504362318
https://www.box.com/files/0/f/160265727/1/f_5504404066

 
Ingen bild

Flygblad ska spridas,bojkotta ICA

9 januari 2013 08:57

Inte en krona mer till ICA från mig,bojkotta möget.Jag är en kränkt skåning som vill ha upprättelse.

 
Ingen bild

Lasse

9 januari 2013 09:11

Min bojkott av ICA har redan börjat och kommer att fortsätta tills ICA-kuriren ber om ursäkt. Det finns många utmärkta alternativ till ICA.

 
Ingen bild

Stefan

9 januari 2013 09:17

Jag har sagt upp min prenumeration av ICA Kurien. Ska med glädje undvika ICA den närmaste månaden, minst. City Gross är ändå så bättre så ingen förlust.

 
Ingen bild

Göran

9 januari 2013 09:26

Intressant att se hur Interasistmen hänger ut denna blogg och gör allt för att svartmåla.
Stödjer detta upprop till 100% men anser att vi alla måste gå till ICA butiken och tala om "Varför" så dom förstår

 
Ingen bild

Lärare

9 januari 2013 09:27

Självklart följer vi tipset, inget ICA fre -- sön. Inget ICA öht. Finns så många andra alternativ.
Väntar fortfarande på ngn slags ursäkt eller förtydligande från Ica-kuriren. Först då kan vi börja handla där igen.

Det är dags nu att sätta ner foten och visa att vi menar allvar. Svenskfientligheten breder ut sig,tror dock att folket vaknat upp nu, i går träffade jag en gammal kollega som sa sig "upptäckt" SD. Nästa val röstar även han på partiet för ett bättre Sverige.

 
Ingen bild

Tommy

9 januari 2013 09:33

Självklart bojkottar även jag ICA i veckoslutet. Det är en markering mot Icakuriren förtalar och förtrycker mig som svensk.

 
Ingen bild

Ulrika

9 januari 2013 09:35

Varför ska ICA bojkottas? ICA-kuriren blev en tidning helt fristående från ICA för ganska många år sedan.
Ibland funderar jag på om SD enbart har tillgång till människor från begåvningsreserven.

 
Ingen bild

Cavatus

9 januari 2013 09:35

Fick just ett mejlsvar från från ICA Kundkontakt som försöker svära sig fria i frågan och låtsas som att ICA-kuriren och ICA inte har några som helst samband (trots gemensamt moderbolag i toppen):

"Hej!
Tack för att du har hört av dig till oss.

Det är en fråga för ICA-kuriren att kommentera.
Tidningen ägs av Forma Publishing Group, drivs alltså inte av ICA och har ingen koppling till ICA Sverige.
ICA-koncernen tar inte heller politisk ställning.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss. Vi hjälper gärna till!

Med vänlig hälsning
ICA Kundkontakt
Lena Svensson

Tel ICA Kundkontakt 020 - 83 33 33
Fax ICA Kundkontakt 020 - 83 33 30
E-post ICA Kundkontakt kundkontakt@ICA.se
Webbplats ICA www.ICA.se"

Om nu inte ICA tar ställning, så blir det surt för dem. De kan ju i så fall gå ut och meddela att de inte tar politisk ställning och att de i så fall tar avstånd från politiska uttalanden och ställningstaganden som görs i ICA-kuriren och som spiller över på ICA, anser jag. Vi får se hur det hela utvecklas!

 
Ingen bild

World Traveller

9 januari 2013 09:35

Det blir inga inkoep pa ICA forraen de offentligt bett om ursakt.

 
Ingen bild

Cavatus

9 januari 2013 09:37

Ulrika! Det finns visst samband och förgreningar. ICA och ICA-kuriren har långt upp ovanför förgreningarna samma moderbolag, så helt kan man inte svära sig fria, vilket de givetvis försöker göra. Så idiotförklara inte kritiker rakt av med invektiv. Då beter du dig lika illa som "antirasisterna".

 
Ingen bild

Tallbarr

9 januari 2013 09:55

Jag tror inte att Avpixlat hade sett att ICA nu har tagit in muslimska helgdagar i sin almanacka när den utmärkta texten skrevs av Stefan Torssell. Det har också visat sig att ICA-Kuriren och Helena Rönnberg står bakom hatartikeln mot Sverige. Samtidigt flörtar ICA med muslimer och andra folkgrupper som romer, kurder och andra folk i nya almanackan genom att markera deras helgdagar. ICA anser alltså att andra folkgrupper finns, men det finna inga svenskar. Det hela blir bara mer och mer bisarrt och en permanent bojkott är vad som bör gälla för alla som har möjlighet att handla på andra ställen.

http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/2013/01/08/ica-overgar-till-islam/

 
Ingen bild

Martin

9 januari 2013 09:56

Jag har redan slutat handla på ICA. Det blev Hemköp för första gången i veckan.

Jag kollade i går hur mycket jag handlat med mitt ICA-kort. Under 2012 var det för 38 102 kr. Det är en kund min lokala ICA-butik nu tappar p.g.a ICA-kuriren.

 
Ingen bild

Ludvig

9 januari 2013 10:06

Har nästan enbart handlat på Ica, nu blir det att tänka om.

 
Ingen bild

AWSvensson

9 januari 2013 10:07

GoG, nog såg vi elefanten som gick runt i studion, att inte koppla ungdomsbrottslighet till invandrarområden var en stor prestation som krävde många harklingar.Som sagt vilka var storstadsområden när varken Malmö eller Uppsala räknades dit. Ja Stockholms innerstad ,ett område som aldrig beskyllts för att vara invandrartätt och problemområde. Som sagt kan man inte definiera problemet så får man svårt att hitta lösningar.

 
Ingen bild

Bojkotta ICA

9 januari 2013 10:13

I sin nya almanacka för 2013 visar ICA var de står i
nationalitetsfrågor. Nyligen publicerade Katarina Mazetti en synnerligen
vulgär hetsartikel i ICA-Kuriren där hon förtalade svenska folket på
ett sällsynt grovt och föraktfullt sätt.

Några välmenande människor trodde att det kanske var ett tillfälligt
övertramp från ICA-Kuriren och att tidningen skulle be om ursäkt. Men
det visade sig snart att artikeln var medvetet placerad i tidningen och
godkänd av chefredaktören Helena Rönnberg. ICA-Kuriren ville visa sitt
förakt för det svenska Sverige och står för innehållet i artikeln.

Almanackan 2013 visar ICA:s mångkulturella agenda. Nu lanseras
muslimska och judiska heldagar, assyriska nyåret, romernas
internationella dag, det persisk-kurdiska nyåret, ramadan, Eid-al_fitr,
Jom Kipur och andra högtider för invandrargrupper och religioner som
växer snabbt.

Det är en alarmerande otrevlig verksamhet som ICA numera ägnar sig
åt. Lanseringen av muslimska, judiska och andra stora invandrargruppers
märkesdagar är ett sätt att legitimera främmande religioner i Sverige.
Samtidigt har ICA redan tonat ned sådant som kan hänföras till svenska
traditioner och det var en av anledningarna till att inte ens
pepparkaksgubbar salufördes av ICA i december. Det låter som ett skämt
från ICA:s sida men de menar blodigt allvar. Det svenska ska tonas ned,
det främmande ska lyftas fram.

ICA välkomnar perser, assyrier, thailändare, kurder, chilenare,
romer, judar och muslimer som kunder men visar ett öppet förakt för
svenskar. Kan det bli sjukare än så.

Nu finns det betydlig fler anledningar att bojkotta ICA.

 
Ingen bild

Funtaren

9 januari 2013 10:30

Ulrika: Jag får tydligen repetera det inlägg där jag visade att det du säger är osant.

Det finns två koncerner:

* ICA AB - toppbolag över bl a alla ICA-butiker inom ICA Sverige AB.
* ICA-handlarnas Förbund (en förening där alla ICA-handlare är medlemmar) - här ingår Hakon Invest AB, fd ICA-förbundet Invest AB, och ICA-handlarnas Förbund AB. Härunder ligger ICA-kuriren.

Föreningen ICA-handlarnas Förbund har alltså som medlemmar alla ICA-handlare och måste alltså sägas representera dessa. Redan här finns alltså en uppenbar koppling.

För ICA-handlarnas Förbund AB anges bla följande som ändamål:
"samordna och planera verksamheten inom ICA-rörelsen." ICA-rörelsen är alltså (givetvis) samordnad, vilket motsäger att det inte skulle finnas någon koppling mellan delarna.

ICA AB ägs till 40 % av Hakon Invest AB och till 60 % av ett nederländskt bolag. "Enligt aktieägaravtal har Royal Ahold och Hakon Invest gemensamt bestämmande inflytande i ICA AB."

Här finns alltså ytterligare en klar ägarkoppling med överenskommet inflytande.

Referenser:
http://reports.ica.se/ar2011sv/Start/Sa+styrs+ICA
http://www.121.nu/onetoone/foretag/ica-h...andlarnas-forbund-ab
http://www.121.nu/onetoone/koncernstrukt...a-Handlarnas-F?rbund
http://www.121.nu/onetoone/koncernstruktur/ICA-AB

Kan vi nu slippa se påståenden om att ICA-butikerna och ICA-kuriren är frikopplade?

 
Ingen bild

Funtaren

9 januari 2013 10:35

Jag kommer att bojkotta iCA permanent i så hög utsträckning som är praktisk för mig. Detta betyder att jag aktivt kommer att undvika ICA och endast om situationen så kräver handla där.

Jag anser inte att tre dagars bojkott räcker. Det är inte längre bara Rönnberg som agerar nämligen. Vid det här laget har hon förankrat sina handlingar med de centrala policymakarna, och vi kan alltså betrakta denna vägran att låta Torssell komma till tals som något som hela ICA står bakom.

Jag beklagar de enskilda handlare som oskyldigt får klä skott för detta. Kan bara uppmana dem att använda ICA:s interna kanaler för att ändra policy.

 
Ingen bild

Sven Dacke

9 januari 2013 10:48

ICA gillar ritualslakt, för dom "nya svenskarna" vill ha det

Samma med Regeringen

 
Ingen bild

Skånepåg

9 januari 2013 10:57

@ Thoralf

Något vajsing på bloggen eller vad. Går inte att ändra textstorlek under "Visa". Har inga problem med andra sidor på Internet. Mysko?

 
Ingen bild

Matti

9 januari 2013 10:57

Ni är inte bara få, ni är korkade också. Forza Mazetti!

 
Ingen bild

Sven Dacke

9 januari 2013 11:02

Läste i ett annonsblad från ICA. Skulle se om dom hade något "Svenskt kött" men enligt "nyspråk" så heter det så här.

Ursprung Sverige.

Använd detta varje gång någon stolle kommer med frågan "Vad är svensk"

Då svarar ni. Vi har "Ursprung Sverige"

Gorge Orwell skulle bli stolt hur bra Sverige anpassat sig till Sience fiction visionen 1984, som under lång tid använts som instruktionsbok

 
Ingen bild

kim

9 januari 2013 11:08

Hahaha, verkligen begåvningsreserven det här! Bojkotta på ni, muppar, som om någon på Ica skulle bry sig. Själv tycker jag det låter jätteskönt att i fortsättningen veta att det är några färre rasistsvin i affären när jag handlar.

 
Ingen bild

s-e karlsson

9 januari 2013 11:27

Hörde idag att den stora mängden flyktingar som bor i Fågelfors handlar ytterst lite i Konsumbutiken därstädes , istället samlar man ihop sej och åker till typ O-hamn och handlar där .

 
Ingen bild

Lars-Inge

9 januari 2013 11:33

@ Kim

"några färre rasistsvin i affären när jag handlar."

Så du ser helst att det enda återstående rasistsvinet som handlar i butiken är du själv?

 
Ingen bild

Funtaren

9 januari 2013 12:02

Lars-Inge: mata inte trollet är du snäll.

 
Ingen bild

Skånepåg

9 januari 2013 12:07


@ Thoralf
Fixat textproblemet på skärmen. Hade råkat klicka i en ruta i Explorer av misstag då jag gjorde en ändring. Sorry!

 
Ingen bild

Sven Dacke

9 januari 2013 12:19

Det är inget brott att ge bort vår egendom tycker Aftonbladet, jag håller inte med . Vi har tydligen olika värdegrund.


Stockholm och andra kommuner skänkte under 17 år bort verksamheter som förskolor, hemtjänst, skolor, fritis och äldreomsorg. Det kallades avknoppning. Ofta tog några driftiga chefer över ruljangsen för en struntsumma.
Ett ökänt exempel är försäljningen till sex läkare av vårdcentralen Serafen i Stockholm. De betalade 700 000 kronor. Fyra år senare sålde de vidare för 20 miljoner.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/peterkadhammar/article16039402.ab

 
Ingen bild

Hm

9 januari 2013 12:47

Har förgäves försökt ringa ICA-kuriren vid flertalet tillfällen men hela redaktionen inkl. chefredaktör gömmer sig bakom telefonsvarare, utan möjlighet att koppla tillbaka till växeln.

 
Ingen bild

larspers

9 januari 2013 13:18

Man handlar överhuvudtaget inte på Ica sämre butiker finns inte

 
Ingen bild

Tony

9 januari 2013 13:26

Men om nu ICA inte ställer sig bakom dom spyor som
Mazetti tanten rapat upp, är det väl ingen större
prestation att centralt ta avstånd från hennes nidbild
av Sverige! Eller är prestigen så mycket större än att
förlora ett större antal kunder?? Vi är många som kommer
att följa ICAS förehavande på denna historia!
Snacket om att ICA inte har med ICA kuriren att göra är
bara bortförklaringar, där finns klara beröringspunkter,
det är väl snarare en skatteteknisk historia att ägareförh.
är uppdelat!

Valet är ICAS!

 
Ingen bild

Nisseliten

9 januari 2013 13:29

Tycker också att det är beklagligt att ICA-kuriren nekar Stefan Torssell genmäle på Mazettis osmakliga krönika. Men tror att Helena Rönnberg har taktiska skäl till att neka genmälet. låt oss leka med tanken:

Mazettis krönika orsakar bojkott av ICA, som i och med detta förlorar stora pengar. ICA-handlarnas förbund, som äger ICA-kuriren, och har som uppgift att samordna verksamheten inom ICA-rörelsen. Finner att Rönnbergs agerande orsakat ICA stor ekonomisk skada och sparkar henne. Då har hon stor möjlighet att få ett annat toppjobb inom svensk rännstensmedia, hon har ju genom sitt agerande visat att hon hållit sig till den sanna PK-läran, och med stor sannolikhet även får en klapp på axlen av politruckerna på Expo.

Skulle hon däremot tagit in genmälet, och det ändå blivit bojkott av ICA, och därför även i detta scenario förlora jobbet, ja då hade hon haft det betydligt trögare på arbetsmarknaden, ty då är hon en avfälling som böjt sig för SD, för som en sådan blir det sura miner från Expo och dörrarna till andra jobb inom rännstensmedia stängs.

 
Ingen bild

I Kazetti

9 januari 2013 13:52

- Är det så att somaliska föräldrar gjort bedömningen att de inte vågar släppa sina barn till skolan, och de uppfattar att de utsatts för hatbrott och rasism, då är det brottsoffren som har rätt att beskriva den verklighet man upplever.
Så sa Ullenhag i samband med Forserumfarsen.

Det är lite annnan attityd när en svensk uppfattar någonting.

 
Ingen bild

Hacke

9 januari 2013 14:00

Det står ju mer och mer klart att detta inte var ett misstag utan ingår i en medveten strategi och agenda från Icakuriren.
Att fullständigt okritiskt flirta och stryka allt multikulti medhårs är illa nog men att spotta på svensken och svenskheten är naturligtvis totalt oacceptabelt.
Eftersom jag sedan många år bara befattar mig med svensk media via tång och än mindre betalar för skiten så blir min enda återstående köpbojkott således Ica. Det till den dag man tar avstånd från antisvenskhet typ Mazettis krönika i en av koncernens egna tidningar.
Den statsfinansierade nyberikningen må växa som köpgrupp men frågan är om inte den sverigevänliga rörelsen idag växer betydligt fortare trots nya invällningsrekord i regi alliansen.

 
Ingen bild

Pär Green

9 januari 2013 14:05

För att inte behöva hedra en ICA-butik, gjorde jag en koll med posten!
Den lokala ICA-butiken är ombud för Apoteket, Systembolaget och Posten!
Fick detta svar från Posten! (de andra tjänsterna är lättare att komma undan)

Dessvärre dirigeras paket och större brev automatiskt till det postombud som finns förknippat med ens postnummer. Eftersom att det är ens postnummer som uteslutande bestämmer vilket postombud man har, finns heller ingen möjlighet att byta.

Med vänlig hälsning
David Norman
Så ett exempel på den fria marknaden, fungerar den?

 
Ingen bild

Hulda

9 januari 2013 14:07

Kim....
Om du kämpar hårt, så kanske du kan uppnå kriterierna att få ingå i "begåvningsreserven" Men än så långe har du låång väg dit.

Handlade åt en anhörig idag på ortens ICA-affär. Då går jag till den affär som den anhörige vill.
Men en kassa mindre än vanligt var igång....

 
Ingen bild

Mattias

9 januari 2013 14:14

Kommer definitivt att handla på Lidl och Citygross framöver. Handlar för 20 000 om året, av och till på ICA. Det är det slut med nu. Blir så upprörd över ICA:s agerande. Nu kan dom gömma sig bakom etablerade medier som naturligtvis lyfter Katarina Mazzetti under vingarna och gör om henne till offer fast hon sprider svavelosande hat och lögner.

Visa konsumentmakt, BOJKOTTA ICA!!!

 
Ingen bild

biran

9 januari 2013 14:22

Tillåt mig att presentera årets mest korkade politiker.
1938693-pertoft-mp-vill-marka-latsasvapen

 
Ingen bild

Jan Carlen Söderman

9 januari 2013 16:05

Ok, SD vill inskränka pressfriheten i Sverige. Det är noterat

 
Ingen bild

HM

9 januari 2013 16:10

Här på Gotland uppmanades det till köpbojkott mot en småföretagare som ställde upp i förra valet för Sd.

I det lilla samhället där jag bor har vi en ICA och en Konsum. Den unga familjen som nyligen tagit över ICA har en svår situation. Jag skulle aldrig i livet vilja uppmana till köpbojkott av ICA här i samhället. Dessutom har ICA i vårt samhälle även under den tidigare ägarens tid tagit mycket större samhällsansvar men missgynnats av det sämre affärsläget.

ICA-Kuriren däremot vill jag ska få sig en ordentlig näsbränna och det hoppas jag de får nu också.

 
Ingen bild

Simon Lundström

9 januari 2013 16:12

Är det inte lite underligt att bojkotta ICA för något en tidning som de inte har något att göra med? ICA-kuriren är ju trots allt inte kopplad till ICA. http://www.resume.se/nyheter/media/2013/01/07/bojkottuppmaning-mot-ica-fick-liten-effekt/ Sedan är det underligt att driva kampanjer mot yttrandefrihet också tycker jag.

 
Ingen bild

Funtaren

9 januari 2013 16:16

Simon Lundström: Om du hade bemödat dig att läsa några kommentarer uppåt, där jag i ett inlägg demonstrerar att ICA och tidningen definitivt inte är separerade, eller själv sätta dig in i saken hade du insett att basen för ditt inlägg är felaktig.

 
Ingen bild

Funtaren

9 januari 2013 16:21

Ang artikeln i Resumé. Man försöker få det till att tidningen och butikerna är helt separerade. Inom en koncern finns alltid en samordning. ICA har ett eget företag, ICA-handlarnas Förbund AB, som har som uppgift att samordna "ICA-rörelsen". Sannolikheten att desa inte konsulterats i denna situation är obefintlig. Det vi ser ICA-kuriren göra nu är alltså välsignat från högsta ort inom ICA, och alltså är hela ICA ansvarigt för detta.

 
Ingen bild

Skånepåg

9 januari 2013 16:25

@ Jan Carlen Söderman

"Ok, SD vill inskränka pressfriheten i Sverige. Det är noterat"

Sorry, men jag hittar inte någonstans där detta framgår. Var vänlig ange källan till detta påstående?

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

9 januari 2013 16:25

Mitt nya ICA-kort ligger nu där det hör hemma, kunde inte låta bli att härma Expressen!

http://karlskronabloggen.se/2013/01/09/bojkott-av-ica-affarer-kommande-helg/

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Funtaren

9 januari 2013 16:30

Jan Carlen Söderman: du pratar så dumt att mjölken surnar.

Vi vill inte inskränka någon pressfrihet. Mazetti är fullt fri att prata dumheter. Däremot vill vi att det skall finnas en möjlighet att bemöta dessa dumheter. Om man tillåter kommentarer så är det ett sätt att uppfylla detta. Man bör också ta in genmälen mot en artikel som uppenbart är kontroversiell. För min del handlar inte bojkotten om att protestera mot Mazettis svada. Det handlar om att protestera mot det översitteri som Rönnbergskan, med välsignelse från ICA, uppvisat i hanteringen av saken.

 
Ingen bild

Hulda

9 januari 2013 16:44

HM...
Förstår ditt dilemma. Handla du hos din ICA-handlare som tydligen kämpar med sin affär.
Men ta ett allvarligt samtal med honom så länge, med lite utskrifter av det som hänt i Mazetti-dramat. Mazettis bedrövliga krönika, Thoralfs bloggposter med kommentarer och Stefan Thorsells krönikor från Avpixlat, får säkert honom att reagera. Sedan får du agera om inget händer.
Det är ju inte lokala kämpande handlare som vi vill ha utför stupet, vi vill ha deras hjälp att få en annan inriktning på ICA Sverige och ICA-kuriren.
Men lite tumskruvar, det bör alla ICA-handlare få en tid. Endast med lägre dagskassor blir det en förändring..!

 
PFEP

PFEP

9 januari 2013 16:51

Det är jo hemsk hur denna tant Mazarin har fått till det, nog borde tant visat lite mer folkvett, men kanske det är för mycket begärd.
En blir så ledsen att bli kallad efterbliven pga man gillar Sverige och svenska traditioner och det skal ni höra från en Dansk i Sverige där är assimilerad överlag!

http://hotmail.com

 
Ingen bild

Kirre

9 januari 2013 17:10

Vi har bara två butiker där jag bor. Kort fråga - ska jag handla på ICA eller hos Ali? ICA har större sortiment. Och Ali... tja han är ju inte född i Sverige. Det finns ett COOP tre kilometer bort, men är inte det bara för sossar?

 
Ingen bild

Medborgaren

9 januari 2013 17:15

"Kirre

Om man är så dum att man inte själv kan välja vilken livsmedelsbutik man ska handla i, ja då får du nog akta dej för män i vita rockar............

 
Ingen bild

Dansken

9 januari 2013 17:27

Varför straffa någon som inte har med saken att göra?

 
Ingen bild

HM

9 januari 2013 17:36

Hulda

Nä jag tänker inte ta något prat med det yngre paret som tagit över ICA här. Det är väl egentligen meningslöst att hålla på att diskutera köpbojkotter utifrån situationen i vårt lilla samhälle men jag gjorde det för att visa hur fel det skulle kunna bli.

Dessutom har vänsterpartister här i samhället lagt ut nedslag från MoH mot den tidigare ICA ägaren för att trycka till honom.

Bor man som jag i ett ganska litet samhälle där alla känner alla så blir alla ställningstaganden plötsligt mindre anonyma.

 
Ingen bild

Hulda

9 januari 2013 17:39

Dansken...
Har du ett bättre sätt att påverka ICA centralt, så att vi slipper liknande påhopp som det Mazetti presenterade och som ICA-kuriren välvilligt publicerade?
Eländet finns tom. kvar på ICA-kurirens hemsida..
Det är våra plånböcker, betalkort och tangentbord som är våra vapen nu.

 
Ingen bild

Skånepåg

9 januari 2013 17:44

@ Dansken
Den som straffar ICA-handlarna är ingen annan än ICA-kurirens chefredaktör, som inte tillåter Stefan Torssell att bemöta de lögner och direkta osmakliga och befängda påståenden som hon låter Katarina Mazetti göra i sin krönika. Chefredaktören har klart för sig, att om hon inte låter Torsell göra detta så är det hon och ingen annan som är ansvarig för konsekvenserna.

http://avpixlat.info/2013/01/08/icakurirens-hallningsloshet/

 
Ingen bild

Dansken

9 januari 2013 17:47

Hulda:

ICA-kuriren har lika mycket att göra med ICA som en sjöman har att göra med en sjömansbiff.

Det är ungefär som att bli sur på SJ bara för att LKAB ägs av staten.

Men lycka till med er sabotageverksamhet!

 
Ingen bild

Dansken

9 januari 2013 17:50

Erat agerande kan för övrigt jämföras med: "Kauf nicht bei Juden".

 
Ingen bild

Skånepåg

9 januari 2013 18:04

@ Dansken
Du är tydligen inte medveten om din bedrövliga kunskap om ägarstrukturen inom ICA. Läs inlägget av Funtaren ”Onsdag 9 jan 10:30” i en kommentar här i tråden, så erhåller du den kunskap som du så uppenbart saknar.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

9 januari 2013 18:09

@Dansken.

Godwins law.

Dessutom har jämförelsen brister eftersom:
-ICA som företag eller deras handlare tillhör absolut inte en specifik folkgrupp.
-De judar som bojkottades, blev bojkottade oavsett var de hade gjort eller vad de tyckte eller tänkte.

 
Ingen bild

Skånepåg

9 januari 2013 18:10

@ Dansken

"Erat agerande kan för övrigt jämföras med: "Kauf nicht bei Juden". Efter att ha läst detta, förstår jag din iver att backa upp berörda inblandade damer. Jag säger bar fy f-n!

 
Ingen bild

Tony

9 januari 2013 18:15

@Kirre.
Vem eller vilken har sagt att vi inte ska handla
hos någon som är utlandsfödd?

 
Ingen bild

Medborgaren

9 januari 2013 18:15

Ja, där gjorde "Dansken" bort sig totalt!
Såna stollar kan väl hänga hos Expo istället, i det sällskapet borde han ju trivas..............

 
Ingen bild

@Spelevinken

9 januari 2013 18:17

Det är inte en mänsklig rättighet att få en genmäle på en krönika publicerad i Icakuriren. Däremot att själv ta ställning, gärna med förnuft, till huruvida man vill bojkotta någon eller inte. Kritiken skall riktas mot Mazetti som skrivit krönikan och inte mot Icakuriren. Återigen, skjut gärna mot upphovsmakaren - inte budbäraren.
#flockbeteende

 
Ingen bild

Scugnizzo

9 januari 2013 18:29

Jag och min familj kommer gladeligen fortsätta att handla på ICA. Butiken har ett mycket bra utbud av varor (och lyckligtvis även utländska, t.o.m från muslimska länder). Handlaren och personalen är trevlig, priserna bra. ICA tar ju även ett socialt ansvar och reklamfilmerna är roliga (och där kan ni ju glädja er att samtliga av skådespelarna är svenska och inte "multikulti", vilken tur va'?).

 
Ingen bild

Skånepåg

9 januari 2013 18:30

@ Spelevinken

"Det är inte en mänsklig rättighet att få en genmäle på en krönika publicerad i Ica-kuriren."
Visar enbart att chefredaktören inte vill tillåta att uppenbara felaktigheter och plumpa påhopp rättas till och understryker vilken utomordentligt dåligt skrivna kröniker hon tillåter. Hon bör därför få stå sitt kast eftersom hon tillåter möget Mazetti producerat.

 
Ingen bild

Hulda

9 januari 2013 18:31

Så länge som Mazettis krönika står kvar på ICA-kurirens hemsida, ingen ursäkt sker från ansvarig chefredaktör Helena Rönnberg, ingen ursäkt kommer från Katarina Mazetti och inget genmäle tas in från Stefan Torssell i ICA-kuriren fortsätter aktionerna.
Bollen ligger främst hos Helena Rönnberg, och hennes chef.

Hoppas att alla troll som verkar ha hjälpklassintelligens kan läsa ovanstående sakta ett par gånger. Hoppas att budskapet tom. går in i deras hjärnor.

 
Ingen bild

SDare

9 januari 2013 18:34

Tur vi har Funtaren som rättar oss andra när vi skriver fel. Tycker fel. Formulerar oss fel....

 
Ingen bild

Hulda

9 januari 2013 18:49

scugnizzo..
Att ICA-affärer har varor från Muslimska länder och tom. Halalslaktat kött gör vreden ännu större.
Vi som vet vilka plågor de Halalskaltade djuren lider av under sina sista andetag i sina liv, befattar oss inte med de varorna.
Man kan också lägga bacon invid dem i frysdisken. Enkelt - effektivt.

 
Ingen bild

Tony

9 januari 2013 18:50

@ Spelevinken.
Flockbeteende är väl just vad PK folket
brukar syssla med, det är ju bara att du
kollar in hur Media agerar i denna fråga.
Man låter "häcklaren" lipa ut i både tidningar
och Etermedia, utan att på något sätt bli motsagd,
utan att hon konfronterad med den låga drapa som
hon presterat.

 
Ingen bild

Kung Fy

9 januari 2013 18:52

@Dansken

"ICA-kuriren har lika mycket att göra med ICA som en sjöman har att göra med en sjömansbiff"

För sista gången:

Icakuriren ägs av Forma Publishing Group som äger Icakuriren till 100%

Ägare till Forma Publishing Group är Hakon Invest.

Hakon Invest äger samtidigt 40% av ICA AB där bl a ICA-handlarnas förbund ingår.

Ser du kopplingen?

 
Ingen bild

pelle a

9 januari 2013 18:53

@scugnizzo
vad tycker du om halalslaktat kött hos hos ica är det ok?
ingen har förbjudet någon att handla på ica
jag föstår inte att du överhuvudtaget reagerar--är du icahandlare? om du är det så förstår jag ditt agerande
och du, som som tycks gilla multi kulti var tycker inte du som vi andra att Mazzeti ska bli bemött,för då kunde det bli en ärlig debatt båda sidorna lyfter fram sina åsikter---men det verkar inte passa dej,var vänlig och förklara varför det inte passar dej

 
Ingen bild

Scugnizzo

9 januari 2013 18:58

Varför blir du så vred över mat som inte är halalslaktat, Hulda?

 
Ingen bild

Scugnizzo

9 januari 2013 19:06

Är köttet slaktat enligt jordbruksverkets bestämmelser så är det helt ok. Sen har väl varje land egna regler och dem kan jag inte uttala mig om.

Jag är inte ICA-handlare. Jag reagerar på era reaktioner över Mazettis krönika. Tycker det är överdrivet och trångsynt.

 
Ingen bild

pelle a

9 januari 2013 19:08

@sugnisse
jag blir vred över halal slaktat för att det gör att djuret lider i onödan vid slakten
nu tebax till min fråga om mazzetis bemötande i debatten
jag vore väldigt nöjd om du kan svara på det.

 
Ingen bild

Solidus

9 januari 2013 19:08

Ibland tycker man det är meningslöst med bojkotter. Men nu känns det 100% riktigt och jag hänger på vi klipper vårt ICA - kort och kommer aldrig mer att handla där förrän ett genmäle publiceras mot Mazetti i ICA-kuriren och samtliga andra media bolag där hon spottat på mig och mina 4 barn och fru som har helsvenska rötter minst 30 generationer tillbaka och påstå att jag skulle ha IQ på 70 enheter är så genomruttet. Jag och min familj sprider detta till andra. Denna gång skall ICA inte slippa undan. BOJKOTTA ICA!!!!

 
Ingen bild

pelle a

9 januari 2013 19:26

scugnizzo
du kanske inte förstår att jag menar dej när jag skrev sugnisse
det var inte ont menat men tycker att man kan skoja lite fast man har olika åsikter
ok du har din fulla rätt att reagera på att vi som du tycker överreagerar över mazzetis krönika--då är det uträtt
men frågan kvarstår,tycker du att det är ok att hon får stå som allsmäktig oemotsagd?om dom som hon har ljugit om kan bevisa att hon har fel så borde dessa få komma till tals i den tidning mazzetis krönika skrevs i,något annat är ju odemokratiskt!
och demokrati vill väl även du ha antar jag?
men nu väntar jag på svar ifrån dej

 
Ingen bild

Hulda

9 januari 2013 19:31

scugnizzo...
Jo, jag vet att alla länder har sina speciella regler med det mesta. Men när religösa tokerier sedan många århundraden får gälla idag, trots bättre kunskap, då går jag i taket.
Varför ska djur plågas bara för att en enda människa med märkliga drömmar har lyckats pådyvla dem på en stor del av jordens mest okunniga befolkning.
Vi har kunskapen om en bättre djurhantering och självklart skall Halalkött icke få säljas i Sverige.
Bacon bredvid Halalkött - bra!

Har du läst HELA Mazettis bedrövliga krönika? Det verkar inte som om du gjort det...

 
Ingen bild

Bevara Sverige Svenskt

9 januari 2013 19:39

”Jävlas inte med svenskarna”!

Erik Almqvists bevingade ord 2012 kom att markera ett trendskifte i svenskarnas förhållningssätt gentemot invandrarkriminella.
Nu får det vara nog med mesigheten och undfallenheten.
Nyligen fick en kriminell invandrare bita i gräset då han försökte råna en guldbutik i Södertälje. Ännu en tydlig signal till alla kriminella invandrare att nu är det tuffa tag som gäller. Så…

”Akta er noga”!

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

9 januari 2013 20:19

Förutom val vart fjärde år, där folket får välja mellan ett antal utopiska löften som sviks dagarna efter valet, så har folket inte många möjligheter att föra fram sina åsikter.

De enda icke-revolutionära vapen folket har är strejken och köpbojkotten. De är kraftfulla eftersom de drabbar motparten ekonomiskt.
Men precis som strejken så drabbar köpbojkotten tyvärr också tredje man.

Det är ju tråkigt för den lille ICA-handlaren på Gotland, men han får väl försöka få ekonomisk kompensation från ICA-koncernen.

När Mazetti kränker oss svenskar kan vi ju inte gå till DO, så då får vi välja bland de bland de vapen vi har.

 
Ingen bild

Dumle

9 januari 2013 20:54

Cavatus@
Skrev hon verkligen så? ".. inte heller sverigedemokrater förökar väl sig bra med varann?"

Både jag och frugan är SD-are och vi har tre välskapta barn som visar att vi förökar oss alldeles utmärkt med varandra:)

 
Ingen bild

Johan

9 januari 2013 21:09

@scugnizzo

Efter att ha läst Mazettis krönika kan jag bara konstatera att det är fru Mazetti som är trångsynt. Jag tycker dessutom att det är synd att du m.fl har en så snäv världsbild och att du inte ens kan försöka att förstå de reaktioner som krönikan orsakar. Du är m.a.o ytterst exkluderande och nedlåtande.

 
Ingen bild

Stefan A.

9 januari 2013 21:47

Utsatta pursvenskar får snart fundera på om de skall konvertera till varg eller invandrare för att få en mänsklig behandling av sjuklöverpolitiker.....

 
Ingen bild

Scugnizzo

9 januari 2013 22:12

@ Pelle A Förstår att det var mig du menade och tyckte väl det inte det var så snyggt - och inte så kul heller. För mig är det ju helt ok att hon får stå oemotsagd eftersom jag inte anser att hon skrivit något som är särdeles uppseendeväckande. Dessutom har ju en del sagt emot, bl.a på detta forum. Om ICA-kurirens redaktör väljer att inte ta in en replik så är det ju upp till dem, likaväl som Thoralf väljer vad som publiceras på denna blogg. Det är ju ingen vetenskaplig artikel eller DN-debatt hon skrivit, utan en krönika.

 
Ingen bild

Cavatus

9 januari 2013 22:13

@ Dumle!
Ja, hon skrev faktiskt så. Och det andra hon skrev, att hon sverigedemkrater inte är välkomna till Konsumbutiker, där hon handlar, för hon vill inte riskera att frottera sig med sådana, vittnar också om hennes intoleranta förhållningssätt. Utåt vill hon säkert framhålla sig som en tolerant människa. Otäck person!

 
Ingen bild

Centerpartiet levererar igen. R.I.P

9 januari 2013 22:56

Estrid Faust Alfred Askeljung Centerpartiet
Fri invandring är det enda solidariska alternativet

Stureplanscenter: Den politiska diskussionen i dagens Sverige är uppenbart präglad av både konsensus och hyckleri. Både den politiska vänstern och högern talar vitt och brett om frihet och mänskliga rättigheter till alla men förslag som ”fri invandring” möts av fnysningar och hånfullhet från etablissemanget. Vi tänker vädra ut den unkna politiska korrekthet som säger ”hit – men inte längre” och stå upp för rätten till fri rörlighet.

De senaste åren har Sverige varit oerhört fattigt på idépolitik. De etablerade partierna har dragit sig allt närmre mitten och missnöjesrörelser på kanterna har på grund av denna försiktighet, kalla det feghet om så önskas, tagit sig hela vägen in i riksdagen och politikens finrum. För att råda på detta bekymmer talar politikerna sig varma om att vägra låta Sverigedemokraterna få problemformuleringsprivilegiet och att främlingsfientlighet inte några som helst villkor får ha påverkan på svensk politik.

Utifrån detta har Centerpartiet tagit ett plötsligt initiativ enligt en devis föga använd i svensk politik – anfall är bästa försvar. Man vill öppna gränserna helt, låta den mänskliga rättigheten till fri migration bli ett faktum och inte bara löst prat. I detta slår både ministrar och oberoende bedömare bakut. Kritik rasar från alla håll, det drivs hejdlöst med förslaget från både höger och vänster. Förslaget till idéprogrammet har kallats oseriöst, världsfrånvänt, en lekstuga och det är intressant nog vänsterhållet snarare än SD som skrikit högst.

Situationen visar tydligare än någonsin det hyckleri som präglar dagens politiska klimat. Vänsterblocket, som gärna målar upp sig själv som SD:s politiska motpol, drar öronen åt sig och visar på hur det vackra talet om arbetarrörelsens solidaritet blott är vad det alltid var - skitsnack. Det är ofrånkomligt att en struktur med starka lagregleringar och höga trösklar i syfte att värna vissa grupper stänger ute andra. Trots detta ifrågasätts den svenska modellen knappt alls, utan verkar sväljas av regeringar i alla färger. Att vara för fri invandring målas upp som en extrem och befängd åsikt, som inte får plats någonstans i det politiska klimatet.

Den sorgliga slutsatsen är att ordet solidaritet i Sverige inte betyder solidaritet med alla, utan med de som redan har ett arbete, de som redan är en del av samhället. Till de andra är Go home-attityden lika tydlig som någonsin. Det kan inte accepteras. Det är dags för äkta medmänsklighet, en solidaritet utan förbehåll. Må den vara röd eller blå, kallas nyliberal eller socialliberal, förespråkas av vem som så önskar. Faktum är dock att det endast finns ett parti som verkar skriva under på öppna gränser och en fri värld. Det enda riktiga solidariska alternativet på den svenska politiska kartan – som nu i rask takt ritas om – är Centerpartiet.
Estrid Faust och Alfred Askeljung
http://www.newsmill.se/node/48549

Om författaren

Estrid Faust (C)
Ordförande CUF Stureplan, medlem Stureplanscentern, ledamot Centerstudenter Stockholm.

Alfred Askeljung (C)
Liberal debattör, förbundsstyrelseledamot Centerstudenter, medlem CUF Stureplan.

 
Ingen bild

OT

9 januari 2013 23:00

Räck upp en hand om du inte som liten hört - "Rövarnas visa": http://www.youtube.com/watch?v=7lwt7HQytfg

Hör och häpna! Boken "Folk och rövare i Kamomilla stad" är under attack och skall "brännas" på bokbål av vem då?

En svensk ur den kulturella eliten (adolfs arvtagare) såklart, vem annars?

Se http://www.aftenposten.no/kultur/Svensk-regissor---Egner-er-direkte-skadelig-for-barn-7086217.html

Kan inte säga annat än - "Can I Play with Madness": http://www.youtube.com/watch?v=g-_p6pwm1s8

P.S Tacka www.snaphanen.dk

 
Ingen bild

pelle a

10 januari 2013 00:01

scugnizzo
jag har förstått att du tycker det är upp till icakuriren att låta någon försvara det som mazzeti skrev,men skulle det störa dej om någon som inte tycker som mazzeti fick bemöta henne på ett demokratiskt sätt
vad tycker du tex om när vänsterfolket skramlar med nycklar istället för att gå fram till mikrofonen och ta en debatt?
jag tror att det var över600kommentarer under mazzetis krönika som bara i ett nafs togs bort, vad tycker du om det?
vad står du för igentligen?
Blir du inte nyfiken på vad en dialog kan leda till mellan mazzeti och en som är motståndare till mångkulturen?Kanske skulle den ändra synen på tex invandring,sd,och svenskhet för både dej och mej och många andra.
För mej är det ganska enkelt--ica kuriren och mazzeti VET att dom får på nöten och det vet du med scuggnizzo, annars skulle du gladeligen se mazzeti tvåla till sin motdebbatör FEGT
Jag har informerat min ica handlare om att jag slutar handla hos honom,han vart arg-på- icakuriren och tyckte faktiskt som jag.
Får vi inte försvara oss på ett demokratiskt vis i ica kuriren så är det adjö med ica för min del,det är inte svårt -villys ligger vägg i vägg med ica.

 
Ingen bild

OT

10 januari 2013 00:05

Denna sång tillägnas Reinfel - Rövare Reinfeldt & hans rövar band: http://www.youtube.com/watch?v=pH18pkJGhMM

Visserligen så litar jag inte på "In Benny We Trust" men även en blind höna kan hitta ett korn ibland.

 
Ingen bild

OT

10 januari 2013 00:28

Tillägnad det arbete som kämpat fram SD till var det är idag.

"Den första gång jag såg ditt politiska program,
Och förstod hur du såg på mig.
Då föll allting jag trott var sant.
Jag förstod du tänkte likadant.

Det var så vacker då,
Som nått jag aldrig kunnat nå.
Och hjärtat slog ett slag, för var förlorad dag.

Jag gömde mig i fantasin.
Så rädd för vad du kunde bli.
Var gång som jag ljög för mig,
Så såg jag sanningen i dig.

Nu står du här i dag,
Med allt jag nånsin velat ha..." - Öppna din dörr: http://www.youtube.com/watch?v=Ug9KQU6IAmY

 
Ingen bild

Rännstensmedia

10 januari 2013 03:46

Gramsci-Vänstern,åsiktsförtrycket och glömskan

Med televisionens genombrott skedde en revolution, som inte bara grep in i människornas vardag utan som också fick genomgripande betydelse för möjligheterna till politisk påverkan och därmed politisk styrning.

Vad gäller Europa sammanföll detta genombrott i tiden med den vänstervåg, som fick sin tydligaste manifestation i 1968 års studentuppror i Paris - ett uppror som snabbt spred sig och som kom att engagera en hel ungdomsgeneration och då inte bara studenter. Detta snart sagt världen över. För spridningen av detta uppror spelade televisionens dramatiska rapportering stor roll. Världen hade stigit in i mediaåldern. Att detta skedde samtidigt som det blåste vänstervindar, fick avgörande betydelse för att medierna framgent fick en klar vänsterinriktning. I Sverige formligen ockuperades radio- och tv-huset och de stora tidningarnas redaktioner av hela kadrar från journalisthögskolorna nyutexaminerade samhällsomstörtare. ”Mediavänstern” blev ett begrepp.

Denna vänster var dock inte homogen annat än i den meningen, att man samfällt ville kasta det borgerliga samhället över ända. Den hade många olika gudar - Marx, Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot, Castro. Och den hämtade inspiration från skilda förkunnare. Bertolt Brecht, Herbert Marcuse och Jean Paul Sartre var några.

Vad som band samman och gjorde denna vänster - ”mediavänstern” - till en ny och de politiska partierna överordnad kraft var tillämpningen av Antonio Gramscis idé om den moderna, oblodiga revolutionen - en idé som gick ut på att invadera det borgerliga samhällets institutioner och på det sättet skaffa sig bastioner, utifrån vilka det blev möjligt att successivt och långsiktigt ersätta den borgerliga hegemonin med en socialistisk. För denna förvandling högprioriterade mål gällde de stora mediahusen men också för samhällslivet i stort betydelsefulla myndigheter. Riksdagen med sin genom allmänna val omständliga och svårstyrda rekrytering var däremot ett lågprioriterat mål. Makten - den verkliga makten - kunde vinnas på betydligt enklare sätt. Dessutom utan att behöva sättas på spel varje gång det kallades till val.

Med den avgörande roll, som ”mediavänstern” kommit att få, när det gäller att i gramsciitisk anda rasera det borgerliga samhällets värdegrund i akt och mening att bana väg för socialistiska tänkesätt, myntade jag för ett antal år sedan begreppet ”Gramsci-Vänstern”. För att ge denna vänster ett ansikte publicerade DSM (DSM 2/1995; se också www.dsm.nu) en lista över personer, som lyckats inta positioner utifrån vilka de kunde fungera som megafoner och opinionsbildare ägnade att understödja förvandlingen av Sverige till ett socialistiskt/kommunistiskt land med bindningar till den av Sovjet ledda kommunistvärlden. Detta senare till dels som en reaktion mot det i Vietnamkrigets skugga förhatliga USA.

Listan utgick ifrån en av tidskriften ORIGO gjord inventering av debattörer långt ut på vänsterkanten, som i slutet av 1960-talet lyckades göra Sveriges Radios kulturmagasin OBS till sitt speciella forum och som sedan kom att etablera sig som i det svenska mediasamhället viktiga opinionsbildare.
Tveklöst fullgjorde OBS-magasinet dessa år en mycket viktig funktion, när det gällde att å ena sidan lansera ”vänsterdebattörer” och å andra sidan stänga ute debattörer med borgerliga värderingar och då i synnerhet sådana som hade en till socialism och kommunism uttalat kritisk inställning. För att påvisa detta senare - ”utestängningen” - gjorde ORIGO också en inventering av debattörer av det senare slaget och som aldrig fick komma till tals i OBS-magasinet - ännu mindre i radions och televisionens övriga debatt- och samhällsprogram och som oriktigt kallades ”den tigande opinionen”. Den var inte ”tigande”. Den fick inte komma till tals. Den förtegs.

Det som nu så flitigt debatteras som ”public service” kom på detta sätt att under 1960- och 1970-talen gripa in i vilka som skulle beredas tillträde till ”det offentliga rummet” och vilka som inte skulle få ett sådant tillträde. Lägg till detta den roll som Olof Lagercrantz under sina år som DN:s chefredaktör kom att spela som ett slags det svenska kulturlivets Överkommissarie - en roll som sedan axlats av en lång rad koryféer av lite lägre lägre dignitet, av vilka Anders Ehnmark kan räknas som den främste.

Även om ORIGO var först med att påtala, hur företrädare för extremvänstern lyckades tränga in i de stora massmediahusen för att sedan i många fall göra livslång karriär i det svenska mediasamhället, är detta något som även fått belysning i andra i olika samhällsfrågor granskande tidskrifter. En sådan är socialdemokratiska ARENA, som i en artikel 1994 fäste uppmärksamhet på hur långa raden kommunister på den extrema maoistiska kanten haft stora framgångar i sin framförallt massmediala karriär. Av de som DSM hade med på sin lista över ”Gramsci-Vänsterns svenska nätverk” återfanns 12 på ARENA-listan över vad tidskriften rubricerade som en gång när det begav sig ”Sveriges häftigaste maoister”, nämligen:
http://www.dsm.nu/gramscifortrycket.html

 
Ingen bild

Hycklar du Annie Lööf?

10 januari 2013 03:55

Annie Lööf 2006: "Månggifte för de som önskar"

Efter stor turbulens i Centerpartiet tog partiledare Annie Lööf i går avstånd från idén om att tillåta om månggifte, en idé som finns i det förslag till nytt idéprogram som nu diskuteras i Centerpartiet. Lööf sade också att hon aldrig själv varit för månggifte, men det stämmer inte.

Ligger inte flera av de här kontroversiella förslagen ganska nära det du själv stod för innan du blev partiledare?

Men i maj 2006 var Annie Lööf vice ordförande i Centerpartiets ungdomsförbund. Ungdomsförbundet hade precis avslutat sin stämma och på sin blogg skrev Lööf om det politiska program som förbundet precis hade antagit. Rubrik: "Stolt över stämmans beslut".

Bland punkterna som Lööf räknade upp fanns:
Avskaffa lagen om anställningsskydd
Skrota AMS, CSN, Migrationsverket, dublinförordningen
Inför lokala skattebaser och ta bort skatteutjämningssystemet mellan kommunerna
Inför euron i Sverige
Månggifte för de som önskar

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5404106

 
Ingen bild

Nidacher

10 januari 2013 03:56

Nu blir det storhandling på ICa istället för COOP denna helg!

Med vänlig hälsning

 
Ingen bild

Tony

10 januari 2013 06:42

Nidacher@
Jag och säkert merparten som skriver här struntar högaktnigsfullt i var du handlar!

 
Ingen bild

Micael Foghagen SD-Kalmar

10 januari 2013 06:43

Gillar verkligen min ica-affär men denna helg får de klara sig utan mig.

 
Ingen bild

Hulda

10 januari 2013 06:51

Nidacher..
Du måste ha missuppfattat detta! Det var ICA vi skulle bojkotta nu i helgen. Vi måste alla agera mot Mazettis oerhört kränkande krönika i ICA-kuriren.


 
Ingen bild

UncleBob

10 januari 2013 06:52

http://img6.imageshack.us/img6/5531/icaweb.jpg

En förklarande bild. Jag anser att det är koncernledningen för ICA som skall inse allvaret. ICA kuriren tar inget ansvar överhuvudtaget

 
Ingen bild

Hulda

10 januari 2013 06:56

Ja, att Centern nu sakta glider ned i diket är helt självförvållat. Hur kan man ens tänka och tom. föreslå fri invandring, månggifte osv. osv.
Centern har förvandlats från ett stablit tryggt landsbygdsparti, till en lekstuga för naiva flummare....

 
Ingen bild

Centerpartiet levererar igen. R.I.P

10 januari 2013 07:06

@Hulda
Naiva flummare som påminner om nån form av frireligiös hjärntvättad vänstersekt som inväntar domedagen.

 
Ingen bild

s-e karlsson

10 januari 2013 07:06

Annie Lööf avbryter sin Thailandssemester , vad har hon semester från , dumma uttalanden ?

 
Ingen bild

Invandringspolitiken splittrar Moderaterna

10 januari 2013 07:43

Inte bara Centerpartiets ledning har problem med att lokalpolitikerna inte hänger med i alliansregeringens alltmer extrema vänsterpolitik. Även moderata kommunpolitiker börjar få upp ögonen för vad de gör sig medansvariga till. En kommunalman i Stockholmsområdet varnar för "fler avhopp och ett större uppror".

Nyligen konstaterade Ivarsson att partiet inte kan förändras – och drog konsekvenserna genom att lämna alla politiska uppdrag (FT rapporterade). Till Lysekilsposten sade Ivarsson att han lämnar politiken eftersom han ”inte vill vara delaktig i Moderaternas invandringspolitik.

Fler avhopp att vänta
I e-post som kommit FT tillhanda mot löfte om anonymitet har en moderat politiker hävdat att fler avhopp och rentav uppror mot partiledningen kan befaras.

Moderaten Björn Schaerström, ledamot av kommunfullmäktige i Vallentuna, publicerade i söndags en egen protest på samma tema som den ovan nämnde Jan Ivarsson. Schaerström koncentrerar sig på ekonomi och skriver att arbetslösheten, framför allt bland unga invandrare är ”alarmerande”:
http://www.friatider.se/invandringspolitiken-splittrar-moderaterna

 
Ingen bild

Lotta

10 januari 2013 07:51

Jag skulle gärna vilja veta vilket folkslag det är Mazettis pekar ut på detta vis: "(Allra renast är förstås de folkslag som isolerat sej i generationer och bara gifter sej med varann. De sitter där gravt inavlade med hängande hakor, svåra genetiska sjukdomar och en IQ på 70)." Ok ja, texten är direkt avkopierad från artikeln i ICA-kuriren.

 
Ingen bild

Lotta

10 januari 2013 07:53

@Hulda

Svaret på din fråga är vilken grupp hoppas Centern kunna locka till sig som väljare? Vilka skulle vara intresserade av fri invandring, månggifte och slopad skolplikt?

 
Ingen bild

Sven Dacke

10 januari 2013 08:19

Kalmars kommunalråd Johan Persson är en av landets mest omskrivna lokalpolitiker.


Johan Persson - en omskriven man.
Det framgår av en granskning som Dagens Samhälle gjort. Kommunstyrelsens ordförande i de 50 största kommunerna ingick i undersökning, som gick ut på att se hur många gånger var och en nämndes i tryckta medier under 2012. På första plats med 1830 gånger hamnade Malmös Ilmar Reepalu (S). Johan Perssons namn nämndes cirka 1100 gånger.

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/johan-persson-flitig-i-spalterna(3597903).gm

Det innebär att även Sveriges i särklass sämsta politiker kan hamna på en "topplista" bara namnet finns mest antal gånger i media.

Hjärnsläpp av Barometern och Dagens samhälle, jag vill hellre se en lista på vilken politiker som håller sina löften och sköter sitt jobb bäst med skattebetalarnas pengar

 
Ingen bild

Farbror Fredde

10 januari 2013 08:22

http://zawiszaczarny.wordpress.com/2007/02/28/oforstaende-journalist-eller-propagandist-exempel-britt-marie-mattsson-i-gp-2002/

Här finns Mazettis omtalade krönika från 2002 i en kommentar till ovanstående blogginlägg:

Göran skriver:
mars 3, 2007 kl. 2:53 f m
Det finns också exempel på äkta hat och förrvirrad tankevärld.
Här en känd opinionsbildare,författarina och programledare (bl.a Freja)
Läs och begrunda,ty hon sammanfattar allt vad hatpropaganda heter.
Året var 2002-bussar sprängdes i luften,barnen dog och lemlastades,gatorna
var fyllda av skräck.Dödandet pågick som värst.
Men Sveriges röst var följande:

Katarina Mazetti

Sluta skjuta på Yussuf, släpp Maria genom

avspärrningen och ge åsnan en hötapp!

Tänk på Betlehem i jultid

KANSKE ÄR DET DAGS att sluta resa till Auschwitz med svenska skolungdomar för att lära dem vad rasism och etnisk rensning kan få för följder.

Kanske ska vi bjuda dem på en julresa till Betlehem i stället, för att ta en titt på vad Auschwitzoffrens barnbarn i sin tur tar sej till när de ägnar sej åt etnisk rensning!

Titta på hur de israeliska soldaterna, när de tröttnat på att skjuta prick på födelsekyrkan, omsorgsfullt massakrerade ett palestinskt kulturcentrum och kletade avföring i resterna av arkiven. Se här de kvinnliga soldaternas bidrag, begagnade dambindor! Fotosafari till sönderskjutna flyktingläger! Slutningen en guidad tur till taggtrådsavspärrningarVästbanken runt!

En sådan kunskapsresa skulle kunna ge ungdomarna lite fylligare underlag för funderingar över vem som egentligen är Förövare och vem som är Offer. Förövare är vi allihopa, du med och jag med, om omständigheterna lurar oss till det, och offer kan vi också bli allihop.

Medan en resa enbart till Auschwitz möjligen skulle kunna ge intrycket av att eftersom judarna där slaktades med sådan hjärtskärande effektivitet har deras ättlingar rätt att bruka våld efter behag, sextio år senare. Offret blir automatiskt till hjälte ­ eller?

Nå, handlade det bara om det skulle både bögar och zigenare vara hjältar idag. Deblev ocksåbestialiskt slaktade i lägren. Vad skulle hända om en grupp zigenare slog sej samman och beväpnade sej och krävde till exempel Dalarna som kompensation för de fruktansvärda handlingar de utsattes för under kriget?Välkommen hit zigenska bröder från hela världen, det var här runt Siljan våra indoeuropeiskaförfäderbodde för tvåtusen år sedan, dalmasarna kan hålla sej i inhägnaden i Rättvik!« Nej, det var för all del inte dalmasarna som mördade zigenare under kriget, men å andra sidan var det ju inte palestinier som slaktade judar i koncentrationslägren heller. (Nu hör jag redan hur faxar och mejl surrar igång och det dunsar ilsket i brevlådan. Som journalist kan man säga det mesta om muslimskt kvinnoförtryck och hedersmordskultur utan att nån bråkar om det ­ men försök att säga någonting kritiskt mot judiska överträdelser och man råkar in i en hel bisvärm av lobbygrupper, en gratisprenumeration på Sionistiskt nyhetsbrevkommer som ett skott på posten och Per Ahlmark tuggar fradga i DN. Detta kan flera journalister intygaoch det ärnärmast genant att upptäcka , för man vill ju absolut inte förblandas med dem som fått för sej att allting styrs av en judisk världskonspiration.)

Men poängen som det gäller att hamra hem hos skolkidsen är att det FINNS inga onda och goda folkslag i sig , bara onda och goda handlingar, och tillmed till sådana finns alltid en sorts förklaring. Piloten som aldrig sett när bomberna landar, men omsorgsfullt hjärntvättats med presidentfloskler tillkamp mot Skurkstater.

Den fattige och hunsade pojkstackaren som plötsligt fåregen AK-47:a och en helflaska Sliwovitz och kallas hjälte.

Det finns finns till och med förklaring till att folkpartiet gjorde ett succéval, efter att några år bara låta tala om sej i samband med Lars Leijonborgs eventuellt rakade pung. De måste ha blivit tillflyktsparti för alla Sveriges rasister. Sådana kan inte rösta till vänster, där det finns ett uttalat motstånd mot rasism. Inte heller kan de rösta på c och kd som hukar sej i frågan. De kunde inte ens rösta på moderaterna, för till och med de mest reaktionära ser gärna ett inflöde av billig arbetskraft som konkurrerar med den inhemska. Så det fick bli folkpartiets finurligtformulerade krav på språkstudier, -för invandrarnas eget bästa-.

Men visst finns det genetiskt betingade rasskillnader,huvudsakligen knutna till utseende. Därför håller man nu på i världens laboratorier att knåpa ihop biologiska stridsmedel som kan slå ut alla med just den uppsättning gener som vi för tillfället ogillar. Redan detta är ett utmärkt skäl att verka för så omfattande rasblandning som möjligt på ett globalt plan. För då kommer de inte åt någon av oss! (Ölstinkande enfald som den danska apartheidlagstiftningen är till för att övervinnas.)

Tänka på Yussuf, släpp Maria genom avspärrningen och ge åsnan en hötappl ®

Katarina Mazetti är författare och krönikör i Ordfront magasin

ORDFRONT MAGASIN 12/2002

 
Ingen bild

Hulda

10 januari 2013 10:50

Farbror Fredde...
Ja, Katarina Mazetti hade en skev världsbild redan 2002.
Liknelsen med Zigenare och Dalarna är mycket märklig. Deras riktiga hemvist lär vara någonstans i Indien..
Det bör också noteras att hon skrev: ZIGENARE och inte Romer ;)

 
Ingen bild

Hulda

10 januari 2013 10:53

Lotta...
Jo, vi tänker säkert lika. Röstfiske i riktigt grumliga vatten.
Den gruppen är väl snart den enda grupp som vill rösta på Centern. Landsbygdens folk har tappat tron på Centern för länge sedan...

 
Ingen bild

OH

10 januari 2013 11:37

Tant Mazetti skriver att det inom vänstern finns ett uttalat motstånd mot rasism.Kan hon förklara vad en socialdemokratisk minister menade när han skrev att " RASBIOLOGIN ÄR EN NATURLIG DEL AV DEN SOCIALISTISKA IDEOLOGIN " . Det tycks gå bäst för socialisterna när dom gör som nuvarande sosseledare gör. HÅLLER TYST !.

 
Ingen bild

Sven Dacke

10 januari 2013 12:06

Då är det klarlagt

Räddningen för ungdomar i problemområden och förmodligen för hela Sverige är ISLAM

Framfört i går på statliga propagandakanalenSVT

Kan ses 12 minuter i i programmet

http://www.svt.se/aktuellt/se-program/9-1-21-00?autostart=true

Så nu vet ni vad som gäller, glöm kyrkor och annat kraft och satsa på ISLAM.

 
Ingen bild

Sven Dacke

10 januari 2013 12:21

Och snart presenterar Centern den nya partisymbolen med inslag av grönt, för att inte helt släppa rötterna till bondeförbundet


http://1.bp.blogspot.com/-EbiqV3xiBfE/TwO2RLCPWQI/AAAAAAAAALw/1wrAd-ob5To/s1600/islam.png

 
Ingen bild

Cavatus

10 januari 2013 12:50

@ Sven Dacke!
Precis detta slog mig också i gårdagens Aktuellt. Man var mycket noga med att framhålla att islam (OBS! Enligt gossens egen utsago) var hans räddning ur kriminalitet. I inslaget lämnade man liksom en liten andningspaus efter det uttalandet för att det riktigt skulle sjunka in hos tittarna.

Jag svor högt och rös av denna propaganda.

 
Ingen bild

Centerpartiet levererar igen. R.I.P

10 januari 2013 13:47

Gotländska Eva Nypelius var en av nio som tog fram det kritiserade C-idéprogrammet. Här svarar hon på frågan:
Hur många tycker du man ska få gifta sig med?

- Jag tycker att staten ska lägga sig i så lite som möjligt i hur man lever sitt privatliv och det står jag för, men personligen tycker jag inte om just förslaget till månggifte.

Hur ser du på att partiledaren Annie Lööf farit med osanning om vad hon tidigare sagt om månggifte?*
- De uttalanden som Annie har gjort tidigare får stå för henne, men hon har ett ansvar nu att som partiledare lyssna in sig på de frågor och synpunkter som kommer fram.

Hur starkt är ditt förtroende för Annie Lööf som partiledare?
- Hon har mitt fulla förtroende.
http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=8230479

 
Ingen bild

Om ni inte håller "måttet"så får ni servera!

10 januari 2013 14:11

Aftonbladets Åsa Linderborg erbjuder kollegor att gå på fest:
”Bär ut soporna på vår fest så får ni titta på".

Aftonbladets medarbetare erbjuds att få komma på årets stora kulturfest – för att bära ut sopor och korka upp vin.

Om en knapp vecka har Aftonbladet Kultur sin stora årliga fest, som av kulturchefen Åsa Linderborg beskrivs som ”den roligaste i branschen, den som alla vill gå på”.

Bland annat delas Aftonbladets litteraturpris, Axel Liffner-priset samt det relativt nya påfundet ”Hummerkniven” ut.

Alla Aftonbladets journalister, fotografer och redigerare får dock inte plats. Men de som kan tänka sig att agera serveringspersonal kan få släppas in i kulturelitens finrum.

I ett mejl som skickats till Aftonbladets medarbetare skriver kulturchefen Åsa Linderborg:
”Nu har du en chans att få vara med! Vi behöver nämligen hjälp: plocka tallrikar, blanda grogg, korka upp vin, konversera branschfolk, kasta sopor”, skriver hon i mejlet.

Någon lön blir det inte tal om.

”Har du lust att hjälpa till? Vi bjuder på mat, dryck och legender att berätta vidare.

Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling konstaterar att det inte låter som någon redaktionell arbetsuppgift och att han därför inte har några formella invändningar förutsatt att upplägget är frivilligt.

– Men om jag själv jobbade där skulle jag nog själv reagera på ett sådant brev. Jag skulle inte tycka att det var något för mig, säger han till dagensmedia.se.

Internt på Aftonbladet har vissa anställda blivit förvånade av erbjudandet att på nåder få gå på fest med kultureliten mot att i gengäld servera och bära ut sopor.

– Det låter inte som någon gruppstärkande aktivitet, säger Jonas Nordling.

Åsa Linderborg ser dock inget konstigt med erbjudandet.

– Det är inte så att vi beordrar folk att göra något. Det är en chans att helt frivilligt få vara med och hjälpa till och vara med när Aftonbladet Kultur har en jätterolig fest, säger hon.

Är det inte lite förnedrande för Aftonbladets journalister att behöva servera och bära ut sopor för att få gå på er fest?

– Är du dum? Hur skulle det kunna vara det?, frågar Åsa Linderborg och fortsätter:

– Man kan se det som en kollegial handling. Om du skulle tycka att det är förnedrande att hjälpa dina kompisar när de har fest får det stå för dig.

Det är alltså inte ett led i Schibsteds sparstrategi att använda egna medarbetare istället för att hyra in serveringspersonal?

– Nej verkligen inte. Det har alltid varit så att Aftonbladet Kultur gör sina egna fester. De är inte stiffa, som vissa andra mediehus fester, utan andas ett visst mått av bohemeri. Det är frikostigt med mat och dryck. Vi smyckar alltid lokalerna själva och gör allt själva, precis som i vår monter på bokmässan.

Det är en del av Aftonbladet Kulturs varumärke, att vi litar på oss själva och gör vad vi vill.

Den vänsterextrema eliten förnekar sig aldrig!

 
Ingen bild

Lantjunkaren

10 januari 2013 14:23

De vanliga reportrarna får vackert stå och "skrapa med foten" och servera ´kultureliten´på tidningen Aftonbladet vid deras fest.

 
Ingen bild

LP

10 januari 2013 14:57

Det viktigaste med en bojkott av detta slag (helgbojkott av ICA) är det PR-värde den kan ha, alltså det fokus den kan rikta mot orsaken till bojkotten.

Rent ekonomiskt tror jag inte den rör jättar som ICA i ryggen varken på lång eller kort sikt. Dessutom tror jag man kan ge sig f*n (ursäkta franskan, den lärde jag mig på högskolan) på att de alternativ man istället väljer (coop, willys etc) har en lika usel inställning till sakfrågan om de tvingas ta ställning.

Konsumentmakt i all ära, vi skall inte inbilla oss annat än att vi är helt delaktiga och integrerade i det system som dagligvaruleverantörerna och andra samhällsviktiga aktörer utgör. Vi kan egentligen inte ge fingret för vi har i praktiken svårt att finna verkligt oberoende alternativ.

Så vad skall vi göra?

Bojkotta för all del men vi skall inte sedan luta oss tillbaka och likt goda latteliberaler som köpt en hybridbil, tro att vi gjort vårt och kan sova sött.

 
Stina

Stina

10 januari 2013 15:28

Ålrajt. Så, mot yttrandefrihet, inskränk redaktörers inflytande på sina egna produkter och bojkotta Ica för en krönika i en fristående tidning. Klokt. Mycket klokt. Du är för fan riksdagsledamot. TÄNK!

http://www.burdusinabsurdum.wordpress.com

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

10 januari 2013 16:10

@Stina.

Fristående? Har du läst någonting i tråden. Om inte så är det värsta renomesnyltningen på Ica som annars bara förknippas med just daglivarukoncernen. Och vid sällsynta tillfällen en pantomimartist som gör barnprogram.

Jag vet inte vad du har för position i samhället men det kanske skulle behövas tänkas till lite där också?

 
Ingen bild

Stina

10 januari 2013 16:30

Jag har läst massor i tråden, personen med krångliga aliaset. Men det verkar som att väldigt många har problem med att förstå att ägare finns till allt. Oavsett om det handlar om fristående tidskrifter eller inte. Jag tänker massor, hela tiden. Därför blir jag helt bestört över denna jävla pöbelmentalitet där folk bara hakar på och sprider vidare utan att tänka till själva. En del av kommentarerna här som hatar halalslakt för att det är inhumant (ett lustigt ord att använda i sammanhanget) samtidigt som man gissningsvis käkar grisar som kastrerats utan bedövning, dränkts i elektrifierade vattenbad och sen skållats - i många fall utan att helt att dött - är inga problem. Det är i alla fall ett svenskt sätt att ha ihjäl djur på.

Mänskligheten... Ni skrämmer mig.

 
Ingen bild

Medborgaren

10 januari 2013 16:37

@Stina

Att läsa är en sak, att begripa vad man läser en annan...........
Hursomhelst måste du nog acceptera att det finns smartare människor än dej!
När du dessutom sprider lögner om grisslakt är du på samma låga nivå som Mazettitanten.
Med dina vridna åsikter är det nog bättre att du hänger hos kompisarna på Expo!
Gris är gott!

 
Ingen bild

Nissolf

10 januari 2013 16:39

Tråden börjar bli lång, kanske vi skal slappna av en liten stund med en artikel om något som kan se ut som renhårig svensk korruption

http://www.ostran.se/NYHETER/Oeland/Fiskesjoes-make-slog-fast-vite-paa-850-000-kronor/%28comment%29/view#view

 
Ingen bild

Stina

10 januari 2013 16:40

Medborgaren: Var vänlig och berätta för mig på vilket sätt jag spridit lögner? Jag är för övrigt mycket glad över att det finns människor som är smartare än mig.

 
Ingen bild

"Jävlas inte med svenskarna, Akta er noga"!

10 januari 2013 16:56

Mångkulturell liga bakom Södertäljerånet

Någon som blir förvånad?

Lista med de inblandade, alla med svåruttalade namn, återfinns bl a på petterssonsblogg.

PS
Vill passa på och sända en hyllning till de modiga polisermännen som snabbt var på plats och gjorde ett utmärkt arbete. De förtjänar att bli belönade med tapperhetsmedaljer av ädlaste sort.

 
Ingen bild

Scugnizzo

10 januari 2013 16:57

@Pelle A. Förstår inte riktigt det där med att ICA-kurirens handlande är odemokratiskt? Hade detta utespelat sig i ett kommunfullmäktige eller riksdagen och man inte fått bemöta, ja, då är det odemokratiskt. I detta fall är det ICA-kurirens redaktionella val. Och jag fårstår mycket väl varför man plockar bort kommentarerna (har sett några av dem i en länk på denna blogg), med tanke på vad som uttrycks där. Dessutom handlade en del av dem inte alls om krönikan.

Och nej - jag kommer aldrig bli Sverigedemokrat eller rasist. Det ligger inte i min natur. Jag tror på mångfald, mångkultur och öppenhet.

Faktum är att jag blir än mer övertygad om min inställning när jag läser denna blogg och kommentarerna.

 
Ingen bild

Stina

10 januari 2013 16:58

Och vad satan har Södertäljerånet här att göra? Jösses, är det Ica som ligger bakom det också? Icabanken eller Icakuriren eller lilla Icahandlaren på hörnet? Vilken är det? Vilken Ica-person och/eller -produkt ska jag hetsa emot? Hjälp!

 
Ingen bild

VindarnaViskar

10 januari 2013 17:04


Stina,

Din glaedje blir vael inte stoerre, men tack vare MENA-importen saa hamnar Du hoegre i statistiken.

 
Ingen bild

Pär Green

10 januari 2013 17:06

Till Stina!

dränkts i elektrifierade vattenbad och sen skållats - i många fall utan att helt att dött - är inga problem.
Har du erfarenhet som gris eller slaktare?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

10 januari 2013 17:15

Man behöver inte vara Cicero för att förstå mitt namn. Prova att googla.

Om du nu har läst massor i tråden och tänker hela tiden. Hur motiverar du då att Ica-kuriren är en tidning fristående från ICA-koncernen i övrigt? Med tanke på att den profilerar på Ica´s namn och att det är samma ägare? Borde inte något av parterna stämma varandra för varumärkesintrång? Kan du reda ut det så att jag och övrig pöbel förstår?

Vad har du får bevis på att de som är emot Halal-slakt av skäl som härör till djurskydd ochså samtidigt äter griskött från den typ av slaktmetod du refererar till? Och hur kan du veta det? Nu är jag inte direkt påläst om slaktmetoder det erkännes men är den slaktmetoden för grisar som du nämner tillåten i Sverige? Om inte, vilket land importerar vi griskött ifrån där den praktiseras?

Kanske tycker JIMS,AEN att det förekom någon form av Halal-slakt vid Södertäljerånet? Om det var polismannen, den skjutnes kumpaner(genom att backa över sin kompis) eller den skjutne själv(pga idiotin att vifta med en vapenreplika mot polisen) som utförde den tåls att diskutera.

 
Ingen bild

Stina

10 januari 2013 17:16

Pär Green: Jag har faktiskt erfarenhet av grisslakt, men då i mycket liten och lokal skala och där fanns inga elektrifierade bad. Men du kan ju googla lite på grisslakt och så, om du är intresserad, så får du läsa lite. En snabbtitt kan du ju också ta här: http://www.dn.se/nyheter/sverige/grisslakt-far-godkant-trots-missar

 
Ingen bild

Scugnizzo

10 januari 2013 17:17

@stina. Det funkar visst så här. Då och då slänger man in ett inlägg om något med multikulti, islam, osvenskhet eller slaskmedia. Inte alltid höjd på resonmangen med andra ord.

 
Ingen bild

Pär Green

10 januari 2013 17:22

Stina
Du skriver som ICA-Kuriren
"i många fall utan att helt att dött - är inga problem. Det är i alla fall ett svenskt sätt att ha ihjäl djur på. "
En rapport om 7 fall, är visserligen 7 fall för mycket!
Men Du tycks inte ha problem halal osv osv!

föreskriven inom judendom (kosherslakten) och islam (halalslakten). I båda fallen avlivas djuret genom att halspulsådrorna skärs av med kniv!
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%A4ktning_%28slaktmetod%29

 
Stina

Stina

10 januari 2013 17:27

Jag sa inte att jag inte förstod ditt namn. Men jag är en sån där avslappnad jävel som föredrar förnamn, men du kanske inte är bekväm med att duas av kreti och pleti på nätet. Så fine.

Jag vet inte riktigt hur jag ska motivera det, förutom att det är så det är. Tidningen är fristående på så sätt att Icakuriren och Ica inte har med varandra att göra. Förutom till namnet. Men ja, ska man gå på det kan man ju tycka att Göteborgs-Posten på något sätt har en hemlig koppling med Göteborgs kommun. Men ja, så funkar det ju inte.

Jag har inga bevis, kära nån. Jag skrev "gissningsvis". Och det där är en fullständigt normal och tillåten slaktmetod i Sverige. Googla lite. Det är liksom inte bara muslimerna som har ihjäl djur. Mördandet i sig är rätt inhumant, för att dra det till sin spets. Men folk glömmer gärna (och återigen, jag har inga vattentäta bevis för att detta gäller alla i denna tråden, men då flera hittills visat prov på att inte ens ha en aning om hur svensk grisslakt går till känns det ju inte som en helt vansinnig gissning) att svenskslaktade djur också får stå ut med en jävla massa skit - för att inte tala om de holländska grisarna eller danska kycklingarna.

http://https://burdusinabsurdum.wordpress.com

 
Stina

Stina

10 januari 2013 17:29

Pär Green: Jag är ju en sån där batikhäxa som inte gillar dödandet av djur oavsett på vilket sätt själva dödandet sker. Så jag gillar inte halal. Däremot kan jag inte påstå att jag gillar svensk slakt mer.

http://https://burdusinabsurdum.wordpress.com

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

10 januari 2013 17:35

När jag tittar på länken om grisslakt som du bifogade så framgår det att det är förbjudet i lag.

Problemet är att vissa slakterier brister i det. Det är alltså inte något felaktigt av konsumenterna av griskött utan tillsynen att lagar och förordningar följs. Om vissa producenter förekommer oftar kan man bojkotta dem om de namnges. Men vänta lite, du var ju emot bojkott nyss? Din lösning är alltså att vi skall acceptera Halal-slakt om vi äter griskött? Om vi nu inte äter griskött alls oavsett hur det är slaktat, får vi då protestera mot Halal-slakt? Djuret lider ju inte mindre för att det befinner sig utanför EU, eller gör det?

 
Ingen bild

Pär Green

10 januari 2013 17:36

Stina!
DU,
Var glad för att inga grisar,
slaktas med föreskriven inom judendom (kosherslakten) och islam (halalslakten). I båda fallen avlivas djuret genom att halspulsådrorna skärs av med kniv!
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%A4ktn...ing_%28slaktmetod%29
Verkar lite barbariskt att äta djur levande!

 
Stina

Stina

10 januari 2013 17:44

Det är förbjudet att missköta slakten. Det är ju en herrans tur. Det finns fler sätt att slakta grisar och höns på i Sverige, och kossor. Allt är industriellt (på de stora slakterierna, givetvis), ganska läskigt, blodigt och plågsamt för djuren. Det går liksom inte att komma ifrån. Att det är värre med halalslakt än med kycklingar som hängs upp i krokar och får halsarna avskurna med automatisk kniv, ja, det förstår jag helt enkelt inte. Och jag har aldrig påstått att jag är emot bojkotter, rent allmänt. Finns massa varumärken jag bojkottar. Av vettiga anledningar, givetvis. Du får protestera mot vad fan du vill, det är det som är tjusningen med det här landet. Men det kan ju vara klokt att veta varför, kunna motivera sig och kunna förklara sig. Tycker jag.

Pär Green: Ja. Äta levande djur verkar oerhört barbariskt. Och komplicerat. Till och med våra kycklingar är ju så övergödda att de nog kan bjussa på en rätt hård match om man sätter tänderna i dom.

http://https://burdusinabsurdum.wordpress.com

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

10 januari 2013 17:46

Läser nu ditt uppdaterade svar, Stina.

Om man tar din liknelse så kan man säga att den hade varit betydligt bättre om nu Göteborgs Stad och Turistnäring hade varit stora ägare av Göteborgsposten. Göteborg är till skillnad från Ica ett ortsnamn som förknippas med en hel del andra saker affärsmässigt. Jag tror knappast något bojkottar Göteborgsposten för något IFK Gögeborg gör.

Du är ingen batikhäxa det är du alldeles för ung för. Jag tycker mig märka att du skriver affektion då eftertänksamhet och perspektiv saknas. Ditt språkbruk är grovt och synsättet svartvitt. Världen är mer än svart eller vitt.

Om du nu anser dig vara bättre än vi i pöbeln så är det dags att bevisa det med bättre retorik och bättre språk.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

10 januari 2013 17:53

Det skrivs mycket medan jag själv skriver.

Det är stor skillnad på att vara emot dåligt behandling av djur till att anse det barbariskt att äta djur. Dessa går inte att kombinera även om vissa militanta veganer påstår sig i första hand värna om djurens välbefinnande.

Om man verkligen är insatt i frågan så kan man inte som Stina gör påstå att min inte förstår skillnade mellan våra slaktmetoder och Halal-slakt. Behöver jag nämna dödsångesten från det icke bedövade djuret medans blodet sipprar ut. Något som kan upp till 15 minuter beroende på djur och snitt.

 
Ingen bild

Hulda

10 januari 2013 17:55

Ja, man kan ju undra varför inte våra Muslimer kan ta till sig modern kunskap om slakt. Krigsherren Muhammed hade de kunskaper och förstånd som fanns då. Nu vet vi bättre.
Muslimer åker ju med flyg, kör bil (ja, de flesta utom Suaduíska kvinnor, ser på TV osv. osv.
Varför kan de inte då slakta sina djur med modern teknik och kunskap?

Nu löper Annie Lööf ett litet gatlopp i media. Men eftersom förslagen gynnar Islam och våra invandrare, blir nog tyvärr drevet kort...

 
Ingen bild

Joel

10 januari 2013 17:57

Med Thoralf i SD gräver partiet sin egen grav. Patetisk kampanj och helt fel fokus. Nä rensa upp och plocka bort sånna rötägg.

 
Stina

Stina

10 januari 2013 18:02

Nemo saltat sobrius: Kan man redigera sina inlägg? Jag har inte uppdaterat något av mina svar, vad jag vet. I så fall skedde det av misstag. Jag har blivit kallad batikhäxa massor av gånger, jag bär epitetet med stolthet. På samma sätt som jag gladeligen sätter feminist, PK-maffia och kulturmarxist på mitt visitkort.

Jag byggde ju min liknelse på din. Så nu bygger vi utav bara den här. Men vi kommer inte så mycket längre, inte sant? Kan du inte i stället motivera på vilket sätt Icakuriren INTE är fristående så kanske vi kan komma till nästa nivå i diskussionen.

Jag har inte heller ansett mig vara bättre än någon här. Däremot har jag mina åsikter väldigt klara och tydliga för mig och jag kan motivera dom. Även mina värderingar. Det är lite det jag försöker göra och jag är alltid på upplysningens djärva tåg - det måste ju vara det som är meningen med internet. Att jag kan berätta för folk att de har fel, inte sant? Dessutom skulle jag vilja påstå att jag är den som kommer med perspektiv här, och eftertänksamhet. I alla fall i slaktdiskussionen. Det är synd att du inte ser det så.

Att du inte gillar språket jag bjuder på kan jag inte göra så mycket åt.

http://https://burdusinabsurdum.wordpress.com

 
Ingen bild

Pär Green

10 januari 2013 18:07

Stina!

Snälla,snälla,snälla bifoga en bild!
Jag har aldrig sett någon häxa!

 
Ingen bild

Medborgaren

10 januari 2013 18:11

@ Stina

Stackars dej..............

 
Ingen bild

jidde

10 januari 2013 18:12

Till Joel: Var prata du för smörja! Det är väl bra att det kommer fram. Sd blir bara större varje dag som går. För dom tar upp problemen med pk mediorna. Där det sitter radikala feminister och kommunister, som skriker ut sin hat propaganda. Mot sådana som har andra åsikter. Vi , sd anhängare tycker inte om att gynnar sådana företag eller personer. Sen får du, Joel tycka var du vill.

 
Stina

Stina

10 januari 2013 18:12

Nemo saltat sobrius: Ursäkta? Nu måste du ha skrivit fel. Kan man inte kombinera ett motstånd mot djurplågeri med ett motstånd mot att äta kött? Det låter ju helt galet.

Hulda: Precis. Det måste vara vettigare att tömma djuren på blod på ett mer effektivt sätt än de där förbånkade musslorna.

http://https://burdusinabsurdum.wordpress.com

 
Ingen bild

jidde

10 januari 2013 18:20

Till stina: Hur kan man vara stolt att kalla sig batikhäxa och radikal feminist? Där ju samma sak,att man skulle vara stolt . Att vara en idiot.Det går bara utför i detta landet . När man har sådana svenskar i detta landet. Man förvånas aldrig längre.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

10 januari 2013 18:27

Nej, jag menade inte att du hade uppdaterat/ändrat i något inlägg utat att det hade kommit några nya medans jag skrev mitt inlägg. Önskar att man kunde rätta till sina stavfel man upptäcker i efterhand.

Jag är förvånad över att du inte kan se hur orelaterad din jämförelse är trots att jag pekar ut den?

Finns det något som kan få dig att ändra dig i dina åsikter? Jag tycker mig kunna se det i dina inlägg och den blogg du hänvisar till. En fanatiker omvärderar aldrig sitt ställningtagande medans in framåtsträvande alltid måste göra det när den inser att den har fel. Givetvis finns det också frågor där det inte finns rätt eller fel. Inget tycks vara så farligt som att tro att man har enkla och klara svar på komplicerade frågeställningar.

Att vilja att djur har ett drägligt liv är långt ifrån samma sak som att vilja förbjuda att döda dem för föda eller andra produkter. Bara det att du använder begrepp som mörda för att de är starkare indikerar att du anser att de är våra jämlikar. Det är inte ärligt att påstå att man värnar om djurens miljö och skötsel när man är emot allt utnyttjande av djur över huvud taget eller till och med djurhållning som sig och husdjur.

Om nu vetenskapen skulle komma fram till att vi måste äta animaliskt kött för att utvecklas och överleva. Skulle du då ändra din ställning? För du kan väl inte förebor de många rovdjur som måste äta kött för sin överlevnad?

 
Stina

Stina

10 januari 2013 18:45

jidde: Jag skrev aldrig att jag var radikal feminist. Exempelvis förespråkar jag inte kvotering och är emot kollektiv skuldbeläggning av män. Tycker du att jag är en idiot för att jag förespråkar jämställdhet i samhället? Härligt...

Ja, det finns massor av saker som kan få mig att ändra åsikter i vissa frågor. Nytillkomna fakta, exempelvis. En person som levererar ett nytt perspektiv, ett synsätt jag inte tänkt på eller räknat med. Att en bojkott av Ica är motiverat på grund av en krönika i Icakuriren är nödvändig kommer jag dock aldrig att tycka. Och du har hittills inte lyckats övertyga mig om att jag någonsin skulle kunna ändra åsikt där.

Om nu vetenskapen skulle säga till oss att vi inte kunde utvecklas och överleva utan kött (skulle helt klart vara en kioskvältare) så skulle det bli jävligt jobbigt, för att tala klarspråk, och jag skulle önska att den konstgjorda odlingen av kött ökade på takten en smula. Men, alltså, det här med att inte käka kött är ju inget nytt påhitt. Många människor har liksom inte käkat kött någonsin, vare sig nu eller historiskt, och trots detta både överlevt och utvecklats.

http://https://burdusinabsurdum.wordpress.com

 
Ingen bild

Stina

10 januari 2013 19:10

Nemo saltat sobrius: De två nedersta styckena i ovanstående kommentar var riktade till dig...

 
Ingen bild

Wq

10 januari 2013 19:10

Såg alldeles nyss på norsk tv och blev alldeles förbluffad över hur öppenhjärtligt det rapporterades om invandringen.
Bland annat talades det grundligt om problemet med att asylsökande sålde narkotika. Sådant får alternativa media rapportera om här i Svedala. Och för den nyhetsrapporeringen vankas inget tack. Tacket blir epitet som rasist och hatisk tönt.

 
Ingen bild

Undrande

10 januari 2013 19:25

Ni som är emot SD lyssnar inte överhuvudtaget på vad vi som stödjer partiet tycker. Något måste göras åt invandringen, Sverige kan inte ta hand om sina gamla som det är, stora problem i skolorna, arbetslösheten ökar inte minst bland unga, komvux fungerar inte pga utländska elever som inte besitter några baskunskaper öht. 111000 fick uppehållstillstånd förra året. Var skall de bo, jobba och arbeta? Hur har Sverige råd att betala barnbidrag retroaktivt och en särskild pension till gamla som kommer hit. Vi är många som fått nog nu, när Finland t ex sänker ers till ensamkommande "barn" så kommer de inte till Finland längre, men Sverige tar emot flest i Europa. Vi kan inte ens diskutera problemen? Vad skiljer oss från Danmark o Norge. Norge skickar tillbaks somalier, inget ramaskri uppstår, det är helt naturligt. Vi svenskar trodde att det var barn som skulle komma inte halvvuxna män med krav på både det ena och det andra. De som flydde från Norge under kriget var glada att de överlevde och kunde lätt anpassa sig. Svenskar som emigrerade till Amerika gjorde allt för smälta in, ändrade sina namn, pratade inte svenska med sina barn osv. Till Sverige kommer folk och det som vi tycker är svenskt skall ändras och vi skall ta till oss deras kultur istället.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

10 januari 2013 19:59

Läsvärt:
http://toklandet.wordpress.com/2013/01/10/nar-blev-svenskar-terrorister/

 
Ingen bild

Läskunnig

10 januari 2013 21:04

Mmmm. Fast nu står det ju inte i Mazettis krönika att just svenskar eller för den delen SD-anhängare är inavlade. Det där har Thoralf bara övertolkat på egen hand.

För mig är det rätt tydligt att Thoralf och många som kommenterat här inte riktigt har förstått vad krönikan vill förmedla, nämligen att det är mellan svårt och omöjligt att definiera vad en "riktig svensk tradition" är för något, samt att detta förändras över tiden. Det handlar inte om någon "attack" på det "svenska", utan en attack på den tankesyn som dels tror att det finns en fast och orubblig tradition som inte förändras, dels att det är bra med rasrenhet. Det är knappast en kontroversiell tanke att inavel är skadligt.

Eftersom Thoralf inte förstått krönikan blir hans svar bara konstigt. Helt i sin ordning att tidningen inte publicerar det.

 
Ingen bild

Pär Green

10 januari 2013 21:19

Läskunnig!

Vad är det Svenskt?

 
Ingen bild

Pär Green

10 januari 2013 21:21

Läskunnig!
Skulle vara:

Vad är Svenskt?
Du som kan läsa, har förutsättning att förklara!

 
Ingen bild

SD söker tidningsredaktör

10 januari 2013 21:26

Sverigedemokraterna ökar kraftigt i medlemsantal just nu vilket ställer högre krav på partiets egna medier. Sverigedemokratern söker nu en redaktör till partiets medlemstidning SD-Kuriren samt till tillhörande webbportal. Tidningen kommer att ges ut med omkring 10 nummer per år och med en upplaga på ca 10 000. Den tillhörande hemsidan ska ha dagliga uppdateringar.

Om tjänsten
Du kommer att bli en del av en nysatsning på partiets medlemstidning där man för tillfället genomgår en omstrukturering. Befintliga medlemstidningar ska slås samman till en tidning och en ny hemsida ska lanseras. Du kommer att ansvara för en liten redaktion där de flesta inte kommer att vara heltidsengagerade medarbetare i redaktionen. Som redaktör förväntas du leda verksamheten och säkerställa att utgivningen håller den plan som sätts upp. I arbetsuppgifterna ingår att redigera andras texter, sätta rubriker, göra intervjuer, skriva reportage och uppdatera hemsida.
Tjänsten är tillsvidare på heltid och med placering i Stockholm.
https://sverigedemokraterna.se/2013/01/10/sd-soker-tidningsredaktor/

 
Ingen bild

Oskar

10 januari 2013 22:06

Thoralf, Du har startat inte mindre än ett folkligt uppror med din äkta rättframhet. Alla svenskar skulle önska att de vågade vara lika öppna och ärliga som du är. Du är en ledstjärna och ett föredöme. Kanske vågar du för du har inom dig en resonans från Gustav Vasa, vad vet jag, men jag är inte själv svensk, dock german, och känner mig oerhört svensk, men är dock lite fundersam eftersom många svenskar anser att jag är rasist, därför funderar jag på att lämna Sverige, trots att jag är född här.

 
Ingen bild

Tony

10 januari 2013 22:09

Nu ni som klipper era kort på ICA, glöm inte att skicka
iväg det till ICA så kan dom själva bedöma, om det är
viktigare att låta en förvirrad författare spy galla över
landet och dess invånare i ICAs namn, än att klart och
tydligt ta avstånd från krönikans innehåll, som är en grov
förolämpning av bland annat ICAs kunder.
När vi nu är ute för att bojkotta, så brukar det så här efter
nyår dyka upp erbjudandet om bokpaket från det icke sverigevänliga förlaget Bonniers, en liten knäpp på näsan vore på sin plats! Använd det portofria kuvertet till att skicka in
och säg er mening om Bonniers tidskrifter och tidningar, resten av paketet kan ni slänga.

 
Ingen bild

Morningstar

10 januari 2013 22:27

Tanten Mazetti är ju rabiat galen och kan inte ha alla sina zigenare i husvagnen. Inte fanken kom dom hit för 2000 år sedan utan för 500 år sedan på Thoralfs släktings tid. Bara det att hen använder ordet zigenare borde rendera henne en officell pudel i Uffe Nilson-stil.

 
Ingen bild

P A

11 januari 2013 01:15

Nu har de värsta journalisterna fått sina priser, läs mer här.
.
http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/

 
Ingen bild

Magnus S

11 januari 2013 01:42

Jaha nu är Thoralf utomlands igen (gissar jag) då blir vardagen lite tommare. Läste explessen idag som låg och luktade illa på jobbet att Måna musslim var ledamot i systembolaget. Det förklarar ju skylten inför Julen "med ett alkoholfritt alternativ inför vinterfesten". Bra jobbat Måna men dricker dina muslimer alkohol? Jag trodde det var haram..

 
Ingen bild

Magnus S

11 januari 2013 01:47

Bra Jobbat Måna men besöker dina muslimer bolaget? Trodde det var haram skall det stå.

 
Ingen bild

Argus

11 januari 2013 02:10

På Ahonens bloggsida "I huvudet på Ahonen" http://markkuahonen.se/ är det tomt. Jag undrar stilla om det är symptomatiskt?

 
Ingen bild

Sveno

11 januari 2013 02:27

Mycket troligt kommer en bojkott inte påverka stora ICA. Men det gör Svensken lite starkare i sinnet. Och ett starkare mod kan svensken behöva för framtiden. Och denna handling kommer att innebära att du ingår i en folkrörelse i helgen. Sedan tillför inte "ingen koppling ICA - ICA kuriren" ngt. De har en mycket lättfattad koppling som alla ser bara de som är blinda missar det. Sedan att det skulle finnas dåliga slakt metoder av kycklingar berättigar inte att vi tillåter ytterligare dåliga metoder av andra djur. Detta är ett mycket vanligt sätt att svara på. Om jag tar upp problemen i staden x så brukar jag få svaret men det händer också i staden y. Då brukar jag fråga ,men är det bra då? Sedan kan man ju undra varför det var så dåligt för 40 år sedan? Jag tror att de flesta skulle kännts sig tryggare då. Om de kan leva utan Iphone förstås.

 
Ingen bild

Hulda

11 januari 2013 06:25

Mazettis kränkande krönika, bankrånet med en död rånare och Centerns galna framtidsvisioner är den senaste tidens händelser som retat upp alla förnuftiga svenskar.
På det finns de ständiga irritiationmomenten inom invandrings-"industrin".
SD ökar väljarstödet och "Svenne Banan" vaknar!

 
Svensson

Svensson

11 januari 2013 07:17

Handla på Ica ? - Nej tack, jag står för svenska värderingar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Bengt Wedding

11 januari 2013 08:10

Tack Thoralf! Vilket fint initiativ. Jag hoppas innerligt att din kampanj får ett starkt stöd och genomslag bland dina meningsfränder. Jag menar, att gå och handla mina dagligvaror är knappast något jag brukar se fram emot, eller njuta av när jag väl är där i affären och försöker återkalla i mitt minne vad som saknades där hemma i skafferiet. Men detta strålande initiativ kanske skulle innebära att min kära, men inte alltför roliga butik blir till en fristad dit jag kan gå och njuta en stund och för en gångs skull känna att alla människor runt omkring mig, vare sig jag känner dem eller ej, accepterar mig och alla andra i affären för dem vi är, oavsett vilket ursprung vi har. Tack än en gång, och lycka till med din kampanj! M v h /Bengt Wedding

 
Ingen bild

Hulda

11 januari 2013 08:28

Bengt Wedding...
Huruvida du blir själv, eller du får trängas i din affär, kommer även du att vakna upp en dag.
Börja med att läsa HELA Mazettis krönika och sedan alla kommentarer. Glöm bort "varningsskriken" om näthat. Den retoriken liknar maktens ord i Kina och Nordkorea.
Läs en gång till, och tänk sedan på vad du läst i några veckor.
Se dig omkring, se hur Sverige förändras fort och felaktigt.
Se hur våra feminister tittar bort när "fel" kvinnor och flickor förtrycks, hotas och mördas av sina familjer.
Du kanske möter en ung man som säger sig vara 16 år...
Se på allt annat som är fel i Sverige.
En vacker dag röstar även du på SD.

 
Ingen bild

lennart l

11 januari 2013 10:08

Idag publicerar både Aftonbladet och Expressen bild på en av de gripna rånarna mot Handelsbanken i Täby.
Vid rånet i Södertälje mot guldsmedsaffären visades inga bilder av de gripna eller den som sköts i huvudet. Vad skiljer de båda brotten åt? Jo, Södertäljerånet utfördes av ett gäng invandrare och det mörkades i vanlig ordning av media.

 
Cavatus

Cavatus

11 januari 2013 10:22

Missa inte Jan Millds krönika om Mazetti och hennes deltagande i morgonsoffan där hon helt felaktigt påstår sig blivit utsatt för ett hatbrott, efter alla kommentarer i ICA-kuriren!

Minuten innan har den närvarande polisen just berättat vad ett hatbrott är och enligt åklagarna i Malmö vet vi nu alla (utom Mazetti som inte lyssnade på polisen) att svenskar kan inte bli föremål för ett hatbrott, bara invandrare. Ändå hävdar hon att hon blivit utsatt för det brottet.

Det vittnar om hennes makalösa omdömeslöshet och om hur ömhudad hon är för kritik. Hon är nämligen ovan att bli kritiserad och nätets nya maktfaktor är något helt omvälvande för henne:

Millds text: http://janmilld.wordpress.com/2013/01/09/hatbrott-mot-svenskar/

Mazetti i morgonsoffan: http://www.svtplay.se/klipp/946383/svart-att-bevisa-hatbrott

Åklagare vittnar om att svenskar inte kan bli föremål för hatbrott: http://www.friatider.se/fritt-fram-for-invandrare-bega-hatbrott-mot-svenskar

---------------------------------------

Intressant och skrämmande text om hur pursvenska elever missgynnas ekonomiskt i den svenska skolan:

http://freedomofspeech2014.blogspot.se/2013/01/sveket-mot-svenskarna-och-de-svenska.html

http://www.korta.nu/flygblad

 
Ingen bild

UncleBob

11 januari 2013 11:04

http://imageshack.us/photo/my-images/6/icaweb.jpg/
Ju fler som visar upp sin klippta kort på bild, desto större påverkan på ICA.

 
Ingen bild

jidde

11 januari 2013 11:55

Till stina: Ni inte för jämställhet i detta landet . Mellan kvinnor och män. Ni är manshatare. Jag alltid undrat varför ni vill tar hit muslimer ? Framförallt muslimska män. Som har en helt annan uppfattning .När det gäller jämställhet jämför emot svenska män.Varför säger ni ingeting då? Men ni i är väl rädda att vara rasister eller islamofober. Ni som säger att ni är feminister. Är riktiga fegisar. När det verkligen gäller.

 
Ingen bild

tantmadam

11 januari 2013 15:28

Inget mer ICA förräns ursäkten landat! PUNKT SLUT!

 
Spjutflickan

Spjutflickan

11 januari 2013 15:55

Journalist Mazetti saknar vilja att ta reda på sanningen....

http://spydet.blogspot.se/2013/01/journalist-mazetti-mangler-vilje-til.html

http://undefined

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

11 januari 2013 16:19

@ Stina.

Först tycker jag det är bra att du nu har en trevligare ton i dina inlägg.

Skälet till min frågeställning var just att allt för många envisas med att följa kartan(sin ideologi) även när den inte stämmer överens med terrängen(verkligheten).

Inte heller jag tycker att Mazettis krönika i sig skulle leda till en bojkott. Det som är mer berättigande enligt mig är efterspelet.

Man tar bort kommentarerna och kallar de för näthat. Trots att väldigt få av de 600 inlägg ens med stor välvilja kan betraktas som hatiska. Än mindre som grund för polisanmälan. Man besvarar inte ens kritiken eller adresserar att de fakta Mazetti presenterar är grovt överdrivna eller inte stämmer över huvud taget? Man upplåter heller inte plats för någon form av genmäle vilket är detsamma som att ta politisk ställning.

Mazetti viker ut i TV-soffor och andra media med rena lögner om kritiken även om där finns viss berättigande i att ordvalet är plumt och att någon hade dunkat på hennes dörr? Men hon ljuger om att Thoralf eller andra leder detta. Anklagar man någon så bör man presentera bevis eller åtminstone indicier för detta.

I övrigt är jag kluven till bojkott av Ica. Ingen butik är bättre än den som driver den. Den lokala Ica-butiken suger men min sambo tycks föredra den medans jag handlar på Hemköp. Vi har ett Maxi en bit härifrån som vi storhandlar på och som är bra. Jag tror inte att jag kommer att bojkotta men jag har definitivt tagit mig en funderare på det.

Att bojkotta eller stödja är en helt normal del av livet och helt upp till var och en. Jag handlar gärna hos lokala handlare som stöttar saker jag gillar tex det lokala föreningslivet. Sen finns det många företag som jag inte handlar av och kommer förmodligen aldrig att handla av heller av olika skäl. Mina pengar, mina val. Jag kan bara motivera dem som andra gör här och kanske andra följer efter. Egentligen den bästa formen i ett demokratiskt samhälle.

Köttätandet var bara ett exempel. Jag tror jag vet var du står i den frågan och det närmaste vi kan enas är nog att jag anser att alla djur skall behandlas väl och att det skulle vara hälsosammare om vi halverade vår köttkonsumtion.

Tänkte kommentera jämställdhet och femminsism.
För mig och många andra så är den femminism som presenteras av staten och självutnämda språkrör med genusdebatt inget annat en ren fashism. Det finns inget vetenskapligt stöd och det är snarare så att kvinnor skall premieras. De finns få likheter med suffragetter som kämpade i förra sekelskiftet.

Jämlikhet för mig är att alla får samma möjligtheter, har samma rättigheter och skyldigheter. På det klarar vi oss gott.

 
Ingen bild

PFEP

11 januari 2013 20:31

ICA är historia idag och mer är det inte i det...

 
Ingen bild

Adolf Åkesson

12 januari 2013 05:49

Så, vad är det som är ''falskt'' med hennes uttalande? Förklaras inte i ditt blogginlägg. Inse sanningen och var stolt över att vara en ren hatare, rasist, eller rent utav nazist eftersom ni är ett parti.

 
Ingen bild

Adolf Åkesson

12 januari 2013 05:52

@Nemo saltat sobrius Ja, man förstår din nonchalans över feminism. Du går säkert också runt och kallar kvinnor som vågar stå upp för horor, precis som SDs styrelse. ''Sådan styrelse, sådana väljare''.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

12 januari 2013 18:43

@Adolf Åkesson.

Varför i hela fridens namn skulle jag kalla kvinnor som står upp för horor, för "Sådan styrelse, sådana väljare."

Och kallar verkligen SD´s styrelse dessa kvinnor för detta?

I övrigt kan man undra varför du lägger åsikter och uttalande i mun på andra som de faktiskt aldrig har sagt eller gett uttryck för?

Skall du vinna några sympatier eller retorikpoäng får du prestera bättre än så här.

 
Ingen bild

UncleBob

13 januari 2013 07:18

http://youtu.be/OmHZPcuSZp0 Katarina Mazetti utmålade svenskar som "inavlade". Det är en grov förolämpning. helt grundlös dessutom.
Tacka ICA för det genom att bojkotta skiten!
http://avpixlat.info/2013/01/12/svart-att-finna-en-riktig-italienare-katarina-mazetti-far-svar-pa-tal/

 
Ingen bild

Endre Persson

13 januari 2013 21:45

Jag har den senaste veckan undvikit ICA där jag alltid handlade tidigare. Kommer att göra så till dess ICA tillsammans med Luriren ber Sverige och svenskarna reservationslöst om ursäkt för Mazettis kränkande och rasistiska krönika.

 
Ingen bild

Andreas Limdahl

14 januari 2013 14:27

Jag hade inte trott det om inte jag sett det med egna ögon. Det finns ett byfånarnas riksdagsparti= Sverigedemokraterna.

Byfånar, Ica äger inte Ica Kuriren.
Ni behöver inte köpa något på närmsta Ica affär, lika lite som Ica behöver sälja något till er. Ica är ju ett av Sveriges största företag med många varuhus.

 
Ingen bild

Pär Green

15 januari 2013 15:49

Andreas Limdahl,
Nu har Du nog inte läst och förstått!
Läs igen!
Du framstår som en Byfånars Byfåne!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards