thoralf

Alla inlägg den 29 januari 2013

Av Thoralf Alfsson - 29 januari 2013 22:39

Idag har det varit en debatt angående klimatet i riksdagen. Som de flesta säkert känner till brukar jag kalla mig för klimatlogiker då jag anser att klimatalarmisterna får alldeles för stort utrymme i media och inte minst tolkningsföreträde när det gäller klimatförändringar.


Sverigedemokraterna företräddes av Josef Fransson i debatten. Josef sitter som ledamot i Miljö o jordbruksutskottet. Josef lyfter flera av de argument som inte är politiskt korrekta i den svenska debatten när det gäller klimatförändringar.

Lyssna och se debatten här.



Givetvis blir övriga klimatalarmister irriterad över att vi Sverigedemokrater inte håller oss till den pk-linje som gällt tidigare i riksdagen. Josef Fransson gör det väldigt bra enligt min uppfattning och ifrågasätter klimatalarmisterna i riksdagen, inte minst Gustaf Fridolin.


Media har varit väldigt försiktiga med att kommentera debatten. Jag förstår varför!

Dagens Nyheter försöker dock med att kalla SD för klimatförnekare. Men den som lyssnat på Josef Fransson vet att det inte är sant utan att det handlar om att vara klimatlogiker. Läs artiklar av DN och SVT.



Östrans bloggare Ahonen som gång på gång anklagar mig för diverse saker på Östrans webbsida har själv svårt med sanningen. Det bästa är att hålla sig till sanningen, då blir det aldrig problem i framtiden.


För några veckor sedan skrev Ahonen en krönika i Östran där han anklagade mig för både det ena och det andra med anledning av min motion om att riksdagsledamöter bara skall inneha svenskt medborgarskap. Personer med dubbla medborgarskap skall med andra ord inte vara valbara till Sveriges riksdag. Detta fick Ahonen att skriva krönikan. Så här skrev Ahonen den 8 januari.


”Inom en snar framtid kommer jag ha dubbelt medborgarskap men i den bästa av världar skulle det naturligtvis räcka med ett.”


”Såväl Sverige som Finland tillåter dubbelt medborgarskap och därför känns det helt naturligt för mig att ansöka om att få tillbaka det finländska som tilldelades mig via modersmjölken. Alfsson har trots allt en liten poäng då min lojalitet är ganska så kluven när det handlar om idrottskamper mellan mina länder och då framförallt när det gäller hockeymatcher mellan store- och lillebror”


När Ahonen började blogga på Östran var hans första blogginlägg en presentation av honom själv den 11 juni. I det blogginlägget skriver han att han har dubbla medborgarskap och att han alltid håller på de blåvita när det vankas idrott.


”Trots mitt finskklingade namn så känner jag mig såväl ursvensk- som smålänning och det djupt in i min sargade själ men som bekant är blod tjockare än vatten så när det vankas idrott så vajar alltid den blåvita finska flaggan högst. I idrottsdrabbningar länderna emellan så håller jag alltid på blåvitt men med tanke på mitt dubbla medborgarskap så vänder jag kappan efter vinden och kan därmed även jubla högst oavsett vilka som vinner.”


Det är bara att konstatera Östrans bloggare Markku Ahonen avslöjat sig själv som en mytoman på sin egen blogg. Han hade uppenbarligen inte dubbla medborgarskap vid den aktuella tidpunkten. Dessutom är blod tjockare än vatten vilket precis är andemeningen i min motion om dubbla medborgarskap för riksdagsledamöter.


Självmål i huvudet på Ahonen!


Undrar varför Ahonen inte kommenterat denna fotbollsmatch?


 


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards