thoralf

Alla inlägg den 5 januari 2013

Av Thoralf Alfsson - 5 januari 2013 10:39

 


Efter att jag läst artikeln i Resumé infinner sig en rad frågor.


Varför kontaktade inte Krister Berntsson mig innan han skrev färdigt artikeln?

Varför återger han inte de mest tokiga delarna i krönikan?

Varför finns det ingen länk till krönikan?

Varför ingen länk till min blogg?


Svaret är enkelt! Krister Berntsson sökte inte sanningen!


Givetvis är det upp till skribenten och Resumé vad man vill ta med i sin artikel men vill man uppfattas som seriösa krävs det lite mer från deras sida. Att Resumé ingår i Bonnierkoncernen förvånar säkert ingen men det är ändå en detalj som inte kan förbigås.


Vem är då Krister Berntsson? Om man skall tolka hans Twitter är han väldigt ny på Resumé.


 

 


Uppenbarligen har en negativ syn på SD men det är ju inte förvånande men man kan också ana att han vill få uppmärksamhet inom pk-kretsarna i media genom sin artikel och hänga på pk-drevet mot SD.


Sedan till innehållet i artikeln.

Att kalla det för att jag bedriver en hatkampanj är inget annan än en ren lögn. För det första innebär kampanj att någon upprepade gånger uttryckt åsikter eller information i ett ämne med syfte att påverka någon. I mitt fall rör det sig enbart om ett enda blogginlägg där jag är mycket kritisk mot innehållet i en krönika, inte mot skribenten i första hand. Har aldrig skrivit om Katarina Mazetti på min blogg tidigare.


Däremot uttrycker sig Katarina Mazetti sig på ett mycket obehagligt och lögnaktigt sätt i det mail hon skickat till Resumé.


”Det är en SD- riksdagsman i Kalmar vid namn Thoralf Alfsson som driver kampanjen och uppmanar alla att kontakta Icakuriren. Han och en kille Mats i Bjärred och några till fyller Flashback och andra forum med kommentarer. Långt intressantare än min krönika är den enorma manipulativa internetmakt vissa i SD besitter, där de hetsar varandra till hot och förföljelser.”


I detta stycke står lögnerna som spön i backen!


Jag driver vare sig kampanj eller har uppmanat till att kontakta ICA-kuriren. Att kontakta företag inom ”ICA-gruppen” är något som mina läsare klarat väldigt bra utan min hjälp. Detta skall Katarina Mazetti istället rannsaka sitt eget samvete över och fundera på om det inte är hennes krönika som orsakat dessa kraftiga reaktioner. Självinsikt kallas det, fru Mazetti.


Katarina Mazetti har till och med mage att anklaga mig för att jag ”fyller Flashback och andra forum med kommentarer”. Detta är en fruktansvärd anklagelse och lögn. Jag har inte ens ett konto hos Flashback och har därmed aldrig skrivit en kommentar på Flashback.

Däremot kollar jag Flashback i samband med ny brottslighet då det ibland kan finnas intressanta uppgifter och länkar. På precis samma sätt som polisen använder Flashback. Senast kollade jag Flashback angående mordbränderna på norra Öland.


Frågan är om inte denna artikel skulle kunna betraktas som förtal och därmed borde anmälas! Falska anklagelser är något som jag och andra måste se allvarligt på.


Om nu Krister Berntsson bemödat sig att kontakta mig hade han kunnat få samma information som jag gett till andra journalister (Expressen, Dagens opinion, Östran) men även samma uppmaning att kontakta Katarina Mazetti och be henne verifiera sina lögnaktiga påståenden.


Väldigt förvånad över att Expressen inte kommit med en artikel eftersom dom ringde redan vid 18-tiden igår. Men de kanske har lärt sig sin läxa!


Då hade jag informerat Krister Berntsson om att jag var i kontakt med Helena Rönnbäck flera gånger under torsdagen. Jag skickade henne ett mejl bara någon timma efter att jag lagt upp mitt blogginlägg om krönikan och såg vilka kraftfulla reaktioner som kom i mitt kommentarsfält.


 


Helena Rönnbäck svarade troligen direkt efter att hon läst mitt blogginlägg.


 


Efter några timmar fick jag ett nytt mejl från Helena Rönnbäck. Då vill hon göra mig uppmärksam på att hon skrivit en kommentar på min blogg.


 


Vi hade ytterligare några kontakter under kvällen och jag varnade henne ännu en gång för hat och hotmejl som kunde komma under kvällen och natten.


På fredagsmorgonen skrev jag följande mejl till Helena Rönnbäck, notera tidpunkten för mitt mejl.


 


På detta mejl har jag dock inte fått något svar från Helena Rönnbäck.

Bara ca 40-50 minuter efter mitt mejl har alla kommentarer raderats och kommentarsfunktionen är borttagen. Ett märkligt sammanträffande!


Enligt uppgift skall nu ICA-kuriren ha stängt ner hela sitt diskussionsforum idag. Alltså inte bara under den aktuella krönikan.


Nu finns det dock personer som varit förståndiga och dokumenterat alla kommentarer eller nästan 500 kommentarer innan ICA-kuriren stängde butiken. För den som är intresserad av att läsa kommentarerna finns de på denna länk. Läs dessa kommentarer och bedöm hur många som det finns fog att polisanmäla. Läs dokument


Som avslutning på detta blogginlägg vill jag också skriva att många ringde mig igår eller mejlade mig och tackade mig för mitt blogginlägg. Ett stort tack till alla som hörde av sig och till alla vänliga kommentarer på bloggen.


Artiklar

Resumé

Dagens opinion


UPPDATERING!

Expressen har skrivit en artikel utan att nämna mig eller min blogg. Nu blir man verkligen misstämksam!


Hur kan Katarina Mazetti känna till IP-nummer på de kommentarer som kommit in till ICA-Kuriren och hur vet hon att det är män. Läs artikel SVT

Västerbottens-kuriren

 


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards