thoralf

Direktlänk till inlägg 3 januari 2013

NY SD-HATARE HAR GJORT ENTRE

Av Thoralf Alfsson - 3 januari 2013 11:35

Idag fick jag ett mejl från en av mina trogna läsare tips om en krönika i en tidning. Ju mer jag läste av krönikan desto mer upprörd blev jag av de lögner och insinuationer som förekom i texten. Nu överväger jag inte bara en bojkott mot tidningen utan även en bojkott av företaget som står bakom tidningen.


Tidningen och företaget har visat på ett förnedrande synsätt av Sverige och ett rent SD-hat.

Krönikan är en ren smutskastning av Sverigedemokraterna och det svenska.


Bara rubriken anger tonen på krönikan. Svårt att finna en riktig ”svensk”.” Bara att sätta en svensk inom citattecken gör mig bestört. Menar skribenten att svensk är ett påhittat begrepp?


Här kommer ett antal exempel ur krönikan.


”Den enda rent svenska folkmusiken är väl näverlur och kohorn, och att kula eller köla – det vill säga ett sångsätt som går ut på att med gäll röst vråla hem korna.”


Jag såg dokumentären om ABBA igår. Undrar om krönikören hade skrivit samma sak om hon även sett dokumentären. Men är man ute efter att bara förminska och förnedra alla svenskar så finns inga gränser.


”Bort med jazz och blues som har afrikanska rötter, och bort med pop och rock också då förstås. Bort med den klassiska musiken, det mesta kommer från Centraleuropa. Vad blir kvar? Thore Skogman och Göingeflickorna?”


Själv lyssnar jag på mycket blues och gillar även gospeltoner. Är medlem i Kalmars bluesförening Crossroad och går på alla spelningar som de arrangerar. Dessa rader visar bara på de enorma fördomar som denna kvinnliga krönikör besitter.


”En statistiker i bekantskapskretsen säger att det är mycket svårt att finna en ”svensk” som i tre generationer inte har en enda utlänning. Som att hitta en vit älg i skogen ungefär. De finns, men få har sett en. Kanske borde någon grävande journalist snoka lite i Sverigedemokraternas stamtavlor, de har ju själva begärt en sorts etnisk rensning i riksdagen.”


Här framkommer även lite lögner från krönikören som borde läsa på lite mera. Sverigedemokraterna har aldrig begärt någon etnisk rensning av riksdagen. Däremot har jag skrivit en motion om att endast personer med enbart svenskt medborgarskap skall vara valbara till Sveriges riksdag. Något som inte utesluter en enda person på grund av etniskt ursprung.


När det gäller min egen stamtavla så skall ingen journalist behöva snoka efter den. Jag lägger upp lite av den längst ner i detta blogginlägg.


”Allra renast är förstås de folkslag som isolerat sej i generationer och bara gifter sej med varann. De sitter där gravt inavlade med hängande hakor, svåra genetiska sjukdomar och en IQ på 70.”


Krönikören visar här prov på något som nästan kan upplevas som rent rasistiska tankegångar.

Jag tycker jag känner igen dessa symtom! Inom vilka kulturer är kusingifte mest förekommande. Här borde nog krönikören ”snoka” lite grann. Det kanske då även skulle gå upp ett ”liljeholmens” även för henne.


”Borde vi förresten se misstänksamt på folk från Skåne, Halland och Blekinge som bara varit ”svenska” i sådär 300 år? Inte hälften så svenska som folk från Finland, som var svenska i 800 år! ”


Ja, vad skall man säga? Ena stunden går det knappast att finna några svenskar, i nästa stycke finns det folk som varit svenskar i 300 år eller i 800 år.


Men det allra värsta kommer sist.


”Svenska ”landskapsdräkter” skapades av romantiska kulturpersoner för drygt hundra år sen. De satte ihop lite plagg som var vanliga i vissa trakter och kallade dem typ Blekingedräkten. Jimmie Åkesson borde inte ha gula knäbyxor, han borde bära bomberjacka, kängor och tatueringar, den klassiska Sverigedräkten för det folkslag som bildade basen i hans parti.”


Den här krönikören lider av en allvarlig SD-fobi som har utvecklats till ett rent SD-hat. Det kan vi inte göra så mycket åt. Möjligen har hon stora identitetsproblem på grund av sitt efternamn Mazetti. Hon känner sig uppenbarligen inte som en svensk trots att hon och hennes italienska rötter kom till Sverige på 1800-talet. Om hon uppfattat sig själv som svensk hade hon inte skrivit så förnedrande om Sverige och vår kultur.


Att Katarina Mazetti får sin krönika publicerad av ICA-kuriren är bedrövligt men inte förvånande. Nu sällar sig således även storföretaget ICA till dem som är svenskfientliga. Jag blir minst sagt spyfärdig av Katarina Mazettis krönika.


Frågan är om jag vill handla på ICA igen?  Jag skall fråga min ICA-handlare vad han tycker om krönikan i ICA-kuriren.


Eftersom jag ägnat mig åt släktforskning kan jag informera Katarina Mazetti att jag är något så ”ovanligt” som en riktig svensk! Dessutom med en för mig rolig detalj i min stamtavla   


 


 

 
 
Ingen bild

Cap

3 januari 2013 12:08

Jag uppmanar ALLA att ringa till ICA-kuriren om ifrågasätta detta:

Chefredaktör, ansvarig utgivare
Helena Rönnberg
08-728 24 39
helena.ronnberg@formapg.se

Telefon kundtjänst
021-475 75 10

 
Patronzky

Patronzky

3 januari 2013 12:25

Hej!

Jisses,då är vi släkt.Virginia Eriksdotter och Håkan Knutsson Hand är mina förfäder också.

SD-hälsningar från Östergötland

http://thoralf.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Pär Green

3 januari 2013 12:29

Enkel logik som lätt kan förmedlas, allt är svart eller vitt.
Följande citat är bra:
”Argumentera aldrig med idioter, dom drar bara ner en på sin nivå och vinner på erfarenhet.”

 
Ingen bild

Hulda

3 januari 2013 12:31

Jag är själv en äkta Svensk med många generationer som levt och verkat i Sverige.
Till detta självklart UTAN inavel/kusingiften. Dess baksidor borde Katarina Mazetti sätta sig in i BETYDLIGT bättre!
Finns det verkligen inget viktigare att skriva om i dagens Sverige???

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

3 januari 2013 12:34

Vilka menar hon med "grovt inavlade" och "en IQ på 70"?
Är det något av de folkslagen som vi massimporterar nu?

 
Ingen bild

insikt

3 januari 2013 12:35

Det vore ju skönt om "journalisterna "slutade hata så mycket.

 
Ingen bild

AWSvensson

3 januari 2013 12:37

Jag kan till Katarina Mazettis sorg bekräfta att jag och hustrun båda är ovanligare än vita älgar. Det enda noterbara är att kusinbarnet glatt utropade på en förfrågan om de hittat något spännande i släktforskningen "vi har hittat en idiot". Kan tänkas att Mazettis ättlingar lika glatt utropar detsamma. Tilläggas bör att det inte var på min sida hon hittade idioten.

 
Ingen bild

Magentan

3 januari 2013 12:47

Ja Thoralf, det var beklagligt att behöva konstatera att både Katarina Mazetti (representant för kulturetablissemanget) samt ICA-kurirens utgivare (representant för PK-pressen) tillhör de desperata SD-fobiker som jag skrev om i min kommentar under ditt föregående blogginlägg.

Det är väl bara att konstatera att alla anti-SD-are nu efter SD:s starkt uppåtgående väljarsiffror verkligen anstränger sig till det allra yttersta för att försöka sprida sina fobisjuka lögner och fantasier.

De allra flesta (både svenskar och svenskvänliga invandrare) är emellertid rejält trötta och irriterade på den här typen av hysterisk nedvärdering av svenskar och allt svenskt, så med stor säkerhet får Mazetti-dravlet en helt annan effekt än vad hon och eventuellt ICA-utgivaren har tänkt sig.

 
Stefan K

Stefan K

3 januari 2013 12:48

För att vara en författare som vunnit Augustipriset och Piratenpriset, måste jag säga att denna artikel var oerhört tafflig skriven för att inte säga märklig.

2003 skrev Mazetti dessa ord i vänsterns Ordfront: "Förintelsens barnbarn praktiserar etnisk rensning" och ville att svenska skolbarn ratade resor till Auschwitz för att i stället bege sig till Betlehem och se hur Israel beter sig mot Palestina.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Funtaren

3 januari 2013 12:58

Stefan K: Detta visar egentligen bara vilken kvalitet det är på de som beslutar vem som skall få dessa priser.

Thoralf: Imponerande. Fast jag kan ge mig den på att de kommer att fokusera på C v SL och därmed deklarera att du inte skulle vara riktig svensk enligt SD:s synsätt. Dumheten har inga gränser.

 
Ingen bild

Morningstar

3 januari 2013 13:03

Då har vi ytterligare en kanddat till Dyngspaden när vi röstar år 2. :)

 
Ingen bild

Magnus Andreasson

3 januari 2013 13:04

Jag ringde nyss och pratade med chefsredaktör Helena Rönnberg som berättade att detta, tacka vara alla ilskna mail, kommentarer och telefonsamtal, var Katarina Mazettis sista krönika.

 
Susanne

Susanne

3 januari 2013 13:16

VARNING!
Bojkotta inte ICA-affärerna pga av vad ICA-kuriren publicera.
ICA-kuriren har inget med ICA att göra. Det var mycket länge sedan de hängde ihop.

http://billochbella.wordpress.com

 
Ingen bild

Skånepåg

3 januari 2013 13:16

Jag tror att Katarina Mazetti har riktat in sig på att få samtliga priser, som föreningarna för "invärtes" beundran inom massmedia kommer att delas ut under 2013.

En mera världsfrånvarande artikel har jag aldrig förut läst i mitt liv. Trollen som då och då brukar dyka upp här på bloggen, Mr. Alkhonen m.fl har inte en chans i årets Stora Floskel och Okunskapstävling. Här presenterar sig en kvinna vars verklighetsuppfattning är helt obefintlig och har absolut ingen aning vad hon skriver om. Helt makalöst att ICA-kuriren tog in detta dravel!

 
susanne

susanne

3 januari 2013 13:20

Här är en länk till krönikan där man även kan kommentera:
http://www.icakuriren.se/Diskutera-Fraga/Katarina-Mazetti/Svart-att-finna-en-riktig-svensk/

http://billochbella.wordpress.com

 
Ingen bild

Tompa

3 januari 2013 13:21

Och detta kommer från en tidning med etnisk renrasig redaktion. Tom praktikanten är ljushårig
http://www.icakuriren.se/Om-Icakuriren/Kontakta-oss/

F* fan vilket lågvatten. Verkar som man har handlat på ICA för sista gången.

 
Ingen bild

arkivarien

3 januari 2013 13:34

Vera Katarina Mazetti, född 29 april 1944 i Stockholm, är en svensk journalist, författare och lärare. Hon har varit verksam i flera genrer, däribland kåserier, noveller, romaner, barnböcker och ungdomsböcker.
Mazetti föddes i Stockholm men växte upp i Karlskrona och är bosatt i Lund, där hon också i sin ungdom studerade till en fil. mag. i svenska och engelska vid Lunds universitet, varefter hon arbetade flera år som lärare, innan hon blev reporter och producent på Sveriges Radio P1, bland annat i feministiskt inriktade program som Freja och Radio Ellen samt Ring P1.
Katarina Mazetti är en rapp och vass samtidsskildrare som med en stor portion humor skriver om allvarliga företeelser. Hennes roman "Grabben i graven bredvid", har sålts i 450 000 exemplar i Sverige och filmen med samma namn har setts av över en miljon svenskar.

 
Ingen bild

Skånepåg

3 januari 2013 13:39

@ arkivarien

Och?

 
Ingen bild

Lärare

3 januari 2013 13:57

Nu har det gått över styr riktigt kan man säga!
Har märkt att i all media görs det nu för tiden inget annat än att på alla sätt och i alla tidningar och program försöka flika in lite sd-hat.

Svenska folket som kan tänka själva har nog insett hur illa ställt det är med våra "sk journalister".

SD kommer fortsätta öka inget snack om den saken, vi får hela tiden hjälp av just dessa "sd-hatande journalister".

Ingen fara med att de försöker föra våra elever bakom ljuset, eleverna har sina föräldrar och de flesta har insett vart vi är på väg i Sverige.

Bra Thoralf att du förser oss med den ena galna artikeln efter den andra. Vi vidarebefordrar den som vanligt till alla våra vänner, släktingar, arbetskamrater m fl.

GOTT NYTT ÅR PÅ ALLA ER SD:ARE!

 
Ingen bild

Stefan A.

3 januari 2013 14:18

Hon borde skaffa sig en historiker i bekantskapskretsen ist. för en statistiker, finns de som har kämpat och dött för att vi skall kunna kalla just den här lilla plätten på jordklotet för Sverige, det är dessa hon hånar och spottar på.

 
Ingen bild

Hacke

3 januari 2013 14:20

Detta var nog något av det värsta jag läst till lågvattenmärke, alla kategorier.
Att det kommer från en vuxen, prisbelönt författare säger allt om hur katastrofalt illa det står till i det svenska kulturetablissemanget.
Dessbättre är hon så urbota korkad att hon inte förstår att detta missfoster till krönika enbart går hem hos de redan frälsta inom pk-maffian. Däremot väcker det sannolikt en och annan björn hos läsekretsen som till slut får nog av dyngspridandet.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

3 januari 2013 14:34

Jag tillhör också i så fall de vita älgarna och har släktforskat och först nio generationer bakåt hittar jag en fransman som kom till Sverige som livmedikus till drottning Kristina på 1600-talet.

Det roliga är också att min farbror faktiskt sköt en vit älg på 1950-talet, vars imponerande huvud sen hängde på väggen i hans hus i Skillingsfors i Värmland!

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

christel2

3 januari 2013 14:54

Thoralf - din släktskap med Gustav Vasa syns - dragen finns där.

Det är fantastiskt,gnm detta kan tydligt skönjas våra starka band

till förfäderna,inget är så längesedan som vi tror,deras liv i

Sverige formade vårt nutida liv.

På ett sätt så ÄR vi de som var före oss,vi har skyldigheter.

Och rättigheter.

 
Ingen bild

Bjorn57

3 januari 2013 15:05

En uschligt dålig krönika med virdriga insinuationer. Det värsta är att enligt vad jag hört då är Katarina Mazetti och jag släkt någonstans långt tillbaka i släktträden. Jag skäms för att tillstå detta, men det visar bara att mot dumhet finns det inga garantier.

Det är ju en milsvid skillnad på import av goda idéer samt ett hanterbart antal människor som kan integrera sig och en ohanterligt stor invandring av svårintegrerade människor med medeltida idéer. Om man inte vill förstå denna skillnad blir det ju omöjligt att föra en intelligent debatt.

 
Ingen bild

Stefan K

3 januari 2013 15:21

Varför detta har Katarina? Varför?

 
Ingen bild

Stefan K

3 januari 2013 15:22

Varför detta hat Katarina? Varför?
Ska det förstås vara...

 
Ingen bild

Bra jobbat.

3 januari 2013 15:22

@Magnus Andreasson

"Jag ringde nyss och pratade med chefsredaktör Helena Rönnberg som berättade att detta, tacka vara alla ilskna mail, kommentarer och telefonsamtal, var Katarina Mazettis sista krönika."
Tack för det initiativet Magnus.

Enade vi stå,splittrade vi falla.

 
Ingen bild

Tony

3 januari 2013 15:27

Ja men det är bara att sätta upp Katarina Mazetti
på svarta listan över vilka författare som låtit
hakan glappa över SD, och bojkotta deras skitböcker.
Själv har jag redan Camilla Läckberg, Jan Guillou
samt ett antal andra som jag aldrig kommer att köpa
något ifrån. Fick igår ett stort kuvert från Bonniers,
öppnade det, tog det portofria kuvertet och skrev på en
lös lapp att jag vill ej ha er skit, och slängde resten
i brasan

 
Ingen bild

Tony

3 januari 2013 15:32

När cloetta skulle gå sammans med Mazetti, döpte
folkhumorn om det till clozetti, och det passar
på något vis in på hennes krönika.

 
Ingen bild

Helena Rönnberg

3 januari 2013 15:53

Hej, jag vill bara göra ett förtydligande angående ett tidigare inlägg. Det är inte på grund av läsarreaktioner som Katarina Mazetti har slutat som krönikör hos Icakuriren, det var bestämt sedan tidigare. Men däremot har det varit mitt besked till dem som nu frågat om Katarina Mazetti kommer fortsätta skriva i Icakuriren. Vänliga hälsningar Helena Rönnberg, chefredaktör Icakuriren

 
Ingen bild

Lars Rosén SD Kalmar

3 januari 2013 15:55

Man hatade judar på 30 talet. Man hatade Palme på 60 och 70 talet. På tvåtusentalet hatar man SD. Varför måste man alltid hata. Vad har dessa människor innanför som måste ansluta sig till " flocken " hatare. Det måste vara en egen dålig självkänsla som gör att man ansluter sig till " mobbarna ". Är 100% säker att dom inte vet vad SD står för. Dom här människorna har säkerligen varit med och mobbat och fryst ut någon på en arbetsplats någon gång. Men det säger mer om dehär människorna än var dom själva tror.

 
Ingen bild

T.A

3 januari 2013 16:08

Palme porträtterades som en spindel som borde besprutas. Jimmie som en insekt som borde gasas.

Medias hetsjakt utan spår av saklighet är verkligen skrämmande. Varför är det så svårt att beskriva en sak ur 2 synvinklar innan man sätter punkt. Att media är vänster vet vi men att det också innebär fritt fram för deras personliga hat får mig att må illa.

 
Ingen bild

Carl Sjöberg

3 januari 2013 16:12

Jag har länge betraktat Katarina Mazetti som en riktig jubelidiot. I denna senaste dravelkrönika har hon mer än bekräftat denna min åsikt. Det är skönt att få bevis för att man har rätt ibland.

Fyra av SD:s politiker har, med omdömet grumlat av jästa och destillerade drycker, förolämpat en handfull personer. Detta är illa. Därom är de flesta, inklusive de överförfriskade politikerna själva eniga om.

I sitt bisarra hopkok i ICA-Kuriren förolämpar denna kända författare och journalist, vällustigt pösande i sin imbecilla tyckmyckenhet, ca en och en halv miljoner svenskar, som utgör SD:s väljare och sympatisörer. Förmodligen var hon dessutom nykter när hon skrev.

Katarina Mazetti kan vara förvissad om, att hur mycket av denna hatiska gallimatias hon än publicerar, har folk slutat bry sig. Det behövs varken studieskulder eller högskolepoäng, för att konstatera att Sverige är ett samhälle i förfall.

Att Sverigedemokraterna och likasinnade partier i Europa åtnjuter ett signifikant ökande opinionsstöd, är en långsiktig underliggande trend. Den påverkas varken av politiker på fyllan eller hatiska bitterfittor i mainstream media.

Du kan kalla oss kackerlackor eller inavlade byfånar. Vi bryr oss inte. Ingen annan bryr sig. Pladdra du på bara!


 
Ingen bild

Bra jobbat.

3 januari 2013 16:13

Kritiken är massiv på kommentarsfältet.
"Enade vi stå söndrade vi falla" ska det vara.
http://www.icakuriren.se/Diskutera-Fraga/Katarina-Mazetti/Svart-att-finna-en-riktig-svensk/?Page=1#Comments

 
Ingen bild

Jonas Nordh

3 januari 2013 16:19

@ Helena Rönnberg

Det ärar dig att du svarar, men jag undrar om ICA-kuriren delar Katarina Mazettis uppfattning att människor från kulturer där kusingifte förekommer, tex romer eller muslimer är missbildade individer med en IQ på 70?

 
Ingen bild

Ilmar

3 januari 2013 16:26

Dyngspaden är ett perfekt namn på Thoralfs journalisttävling! :-D

 
Ingen bild

Patetiskt från chefredaktören av ICA-kureiren.

3 januari 2013 16:38

"Jag vill bara förtydliga att Icakuriren och Ica inte har någonting med varandra att göra i vardagen.
Reaktionerna ska alltså riktas mot Icakuriren och inte drabba Ica, de har inte någonting med vår publicering av krönikor att göra. Vänliga hälsningar Helena Rönnberg, chefredaktör"

Om du inte begriper att detta hat spiller över på ICA-koncernen så bör du lämna din tjänst omedelbart.
Byt ut Sverigedemokrater mot Judar/Muslimer,tror du att dessa grupper hade accepterat att bli brännmärkta som oäkta svenskar och därmed andsra klassens invånare?
Ta ditt ansvar och publicera en ursäkt till Sverige och dess invånare!
När du gjort det så lämna din tjänst som propagandachef gentemot oss dissidenter/svenskar som har en förmåga att tänka självständigt.

Jag kräver en officiell upprättelse,och det nu!
Vänligast Mats Berndtsson Kävlinge Skåne Sverige.
Och före detta kund Skäms på er!

 
Ingen bild

Christer

3 januari 2013 16:45

Skickade en fråga direkt till ICA om dom står bakom dessa åsikter, i så fall vill jag inte ha mer med dom att göra.

 
Ingen bild

Absolut Yttrandefrihet

3 januari 2013 17:02

Papperstidningen ”Dispatch International” är ute nu.

Sänd ett inköpsförslag till ditt lokala bibliotek.

Nedan adressen till Stockholms Stadsbibliotek,
Ju fler som sänder desto bättre.

https://biblioteket.stockholm.se/info/kontakt/ink%C3%B6psf%C3%B6rslag-och-fj%C3%A4rrl%C3%A5n

Lämna även gärna in inköpsförslag på boken "Absolu Sverige- ett land i förändring" av Mikael Jalving.

 
Svensson

Svensson

3 januari 2013 17:06

Ica har ju åkt fast en massa gånger för fusk. Man maller ner gammalt kött, som har legat på golvet. Man säljer kött som inte är det kött man utger det för att vara. Dags att börja bojkotta ICA. Vi kan ju inte stödja något där man systematiskt fuskar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

AWSvensson

3 januari 2013 17:28

Ni om trodde att Carolina Klüft lämnat sandlådan misstog er ,hon fortsätter i samma stil som efter valet 2010.
Carolina Klüft säger att hon engagerar sig i många saker även om det just nu är två som hon anser viktigare än andra.
– Klimatförändringarna gör mig bekymrad. Vi bor alla på en planet
som är överutnyttjad och vi behöver en gemensam vision för vår boendeplats.
Jag är också oroad över att det finns ett främlingsfientligt parti
i vår riksdag. Det är inte ett sådant Sverige jag vill ha! Jag önskar ett öppet och tolerant samhälle där vi
stöttar varandra i gemenskap.
Smålandsposten lördagen den 29 Dec.

 
Ingen bild

Observer

3 januari 2013 17:29

Dras det linor eller hinkas mängder med brända och destillerade drycker när alster som Mazettis skapas?Hur lyckas man annars få ihop en så fullständigt förvriden skildring som beskrivningen av den svenska folkdräktens historiska bakgrund?

 
Ingen bild

Lärare

3 januari 2013 17:35

Har varit trogen kund på ICA och alltid varit helnöjd. Men är det så att de stödjer den alltmer utbredda svenskfientligheten och vill fortsätta med denna farliga väg vi är inne på nu, ja då slutar jag omedelbart handla där. Det finns andra affärer.

Jag ser som den enda räddningen av landet att stödja Sverigedemokraterna på alla sätt och vis. Det enda parti som bryr sig om det svenska folket.

Mazetti verkar vara en riktig farlig
svenskhatare utan like!

 
Ingen bild

aedfaga

3 januari 2013 17:45

"Helena Rönnberg

Torsdag 3 jan 15:53

Hej, jag vill bara göra ett förtydligande angående ett tidigare inlägg. Det är inte på grund av läsarreaktioner som Katarina Mazetti har slutat som krönikör hos Icakuriren, det var bestämt sedan tidigare. Men däremot har det varit mitt besked till dem som nu frågat om Katarina Mazetti kommer fortsätta skriva i Icakuriren. Vänliga hälsningar Helena Rönnberg, chefredaktör Icakuriren"

Passar Mazetti på att publicera sitt svenskhat i en sista krönika innan hon ändå ska sluta på ICA-kuriren?

Vet chefredaktören inte vad som publiceras innan det publiceras? (Självklart gör hon det.)

 
Ingen bild

Skånepåg

3 januari 2013 17:45


O.T
Dispatch International ute i dag

http://avpixlat.info/2013/01/03/premiar-for-papperstidningen-dispatch-idag/

 
Ingen bild

Rune

3 januari 2013 18:00

Märkligt med denna Katarina Mazetti? Hon brukar ju skriva intelligenta understreckare i Svenska Dagbladet som ju ofta är läsvärda.
Har hon supit sig full och skrivit denna krönika?
Eller har hon skrivit den i sån överdriven ton för att man skall uppfatta en ironi? Frågorna hopar sig?

 
Ingen bild

Hacke

3 januari 2013 18:12

Nu börjar det bli riktigt intressant.
Det går inte längre för etablissemanget att betrakta en miljon svenskar som om de vore en liten obskyr sekt.
Inget parti torde ha en sådan mängd upplysta och engagerade väljare som sd. Vi är en maktfaktor såväl i parlament och församlingar som det vi nu ser exempel på - en betydande och extremt uppkopplad och alert konsumentgrupp.
Förbi är snart tider då redaktörer kunde publicera vad skit som helst utan efterräkningar, särskilt då de tidningar och tidskrifter som är direkt knutna till plånboksfrågor.
Chefredaktören på ICA-kuriren sitter minst sagt pyrt till när hon nu t o m tvingas in här och förklara sina krumbukter. Och snart väntar ännu tuffare sittningar med uppdragsgivaren...
Det är nästan så man får ståpäls.
Bra jobbat Thoralf och ni andra som agerat!

 
Ingen bild

World Traveller

3 januari 2013 18:16

Till Helena Ronnberg. Jag kan bara halla med Mats Berndtsson i hans kommentar: Ta ditt ansvar och publicera en offentlig ursakt till Sverige och dess invanare!

Da och endast da kommer jag fortsatta att handla pa ICA.

 
Ingen bild

Funtaren

3 januari 2013 18:18

Jag anser att ICA bör bojkottas i högsta möjliga utsträckning tills Mazetti gjort avbön. ICA och ICA-kuriren påstås ju vara separerade, men detta gäller bara det dagliga arbetet. De är ägarmässigt hopkopplade genom moderbolaget Hakon Invest AB (fd ICA-Förbundet Invest AB), och eftersom arga brev till redaktionen inte kommer att resultera i något är en bojkott av butikerna bästa metoden att påverka.

Emellertid: Om man föresätter sig att bojkotta 100-procentigt håller det inte. Man kanske har långt till andra butiker, eller av annan anledning finner det svårt att upprätthålla bojkotten. Av denna anledning föreslår jag i stället för en total bojkott, en 80-90-procentig sådan. Dvs - alla stora veckoinköp görs i andra butiker, och i möjligaste mån andra inköp också. Akutinköp i ICA må vara hänt.

Om ICA förlorar 100% eller 80% av dina matpengar spelar ingen större roll. Det känns rejält i båda fallen. Det är bättre att köra en 80-procentig bojkott som har en chans att hålla än en 100-procentig som bara varar kanske ett par veckor, tills vardagens tidsbrist säger sitt.

 
Ingen bild

Irene

3 januari 2013 18:20

Fick en packe reklam idag och däri fanns ett erbjudande från IcaKuriren, 10 nummer för 69:- och då fick jag även "trendig klocka".Tänkte barnbarnet kunde få klockan så jag tecknade mig för nämnda tidning. Nu har jag rivit sönder svarskortet, det blir ingen prenumeration ty en tidning som tar in en krönika av detta slag är ett hån mot mig och alla Sverigevänner.

 
Ingen bild

Ola T

3 januari 2013 18:26

ICA-banken

Om många personer plockar bort sina pengar från ICA-banken så lär det också svida inom ICA-koncernen

 
Ingen bild

Karin

3 januari 2013 18:49

Vilken hemsk batikhäxa, så oerhört obehaglig dessutom oerhört rasistisk Ica-Kuriren? Aldrig i livet.

 
Ingen bild

Magentan

3 januari 2013 18:53

@ Tony
Du har väl satt upp Håkan Nesser också på din svarta lista över författare med SD-fobier. I hans senaste bok, Styckerskan från Lilla Burma, har han sänkt sig till samma låga anti-SD-tjafsarnivå som Läckberg och Mazetti. Mycket sorgligt! Jag trodde aldrig Nesser skulle sjunka så lågt. Inte mycket att göra åt dock, mer än att bojkotta hans kommande böcker. Läckberg och Mazetti läser man ju ändå inte, så det spelar mindre roll.

 
Ingen bild

Jack

3 januari 2013 18:53

Haha stor humor! Thoralfs repliker håller dagisnivå.

 
Ingen bild

Hakan

3 januari 2013 19:02

Min undersökning visar att "ICA kuriren" ägs av "Forma Publishing Group" som i sin tur ägs av "Hakon Invest Aktiebolag" som i sin tur ägs av "ICA HANDLARNAS FÖRBUND". Har jag fel? Detta är åtminstonde vad man finner genom att använda allabolag.se Slutsats: Nu är det färdighandlat på ICA. Ska för övrigt försöka påverka så många som möjligt att välja andra butiker.

 
Ingen bild

Funtaren

3 januari 2013 19:06

Hakan: som jag skrev ovan, bojkotta gärna - men överdriv inte. Det känns nästan lika mycket om ICA tappar 80 % som om de tappar 100% av dina matpengar, men skillnaden för ditt vardagsliv mellan 80% och 100% kan vara så stor att det avgör om du kan upprätthålla den.

 
Ingen bild

Hakan

3 januari 2013 19:22

Det finns gott om billiga och bra butiker som inte har anknytning
till ICA. För övrigt tycker jag alla läsare som känner samma sak som jag ska göra följande.

Att bara ge sig på "journalisten" är naivt. Det är Chefredaktör och ansvarig utgivare Helena Rönnberg som ska avskedas. Kontakta därför VD på Hakon invest Göran Blomberg Telefon: 08- 55 33 99 99 goran.blomberg@hakoninvest.se genom tex ett vänligt E-mail och tala om att ni inte tänker handla på ICA innan Helena Rönnberg fått lämna sin post.

Face fact, det finns bara ett sätt att få stopp på dessa dumheter och det är att ge sig på avsändarna av skiten där det känns - nämligen deras pengar. Varför skulle de annars bry sig?

 
Ingen bild

alf

3 januari 2013 19:24

Katharina Mazetti är rasist enligt den senaste logikens lagar.
Namnet Mazetti förknippar jag med choklad.
Choklad är brunt.
Brunt förknippar jag med brunskjortor.
Brunskjortor förknippar jag med Nazimen.
Alltså är Mazetti nazist.
Allt enligt samma logik som förknippar Jimmy Åkesson med bomberjackor.

 
Ingen bild

Carl Sjöberg

3 januari 2013 19:42

Jag har nu sagt upp mitt ICA-konto. Från och med nu blir det Hemköp och Lidl för min del. Sen finns det ju Coop, City Gross och Netto att välja på, förutom en del frifräsare.

 
Ingen bild

Hakan

3 januari 2013 19:48

"Torsdag 3 jan 19:24"
Katharina Mazetti må vara en tokstolle men sådana finns det gott om. MEN den som ger henne en plats i debatten/tidningen är chefredaktören/ansvarig utgivare. I detta fall Helena Rönnberg. Det är mot den personen kritiken ska inriktas. Vill du förändra något? Ja sitt då inte bara och var arg på nätet. Skriv till Helena Rönnbergs chef Göran Blomberg Telefon: 08- 55 33 99 99 goran.blomberg@hakoninvest.se och tala om att han kan behålla sina ICA varor så länge Helena Rönnberg är anställd inom ICA koncernen. Svårare än så är det inte.

För övrigt tycker jag Thoralf kunde ha en liten "Bojkotta dessa företag" list längst upp på sin blogg (med länk till en förklaring). När bojkottsorsaken är undanröjd tas man bort.

 
Ingen bild

Torpeden

3 januari 2013 19:53

Icakuriren hänger visst ihop med ICA:
Forma Publishing AB - Hakon Invest AB - ICA-hanldarnas förbund.
http://www.allabolag.se/5565862363/Forma_Publishing_Group_AB

 
Ingen bild

Nalli

3 januari 2013 20:01

Detta skrev jag till Ica-kuriren.

Avgå Helena Rönnberg

Nu klippte jag itu mitt ICA kort och Nu är det färdigt handlat i ICA- affärerna tack vare Katarina Mazettivares krönika som var godkänd av chefredaktören Helena Rönnberg.

 
Ingen bild

World Traveller

3 januari 2013 20:04

Det nya aret har verkligen borjat med en rivstart. SD och svensk-hatet sprutar ut ur svensk media alla tidningar, websidor, radio och tv-kanaler.

Jag ar uppriktigt orolig for hur det ska sluta.
Thoralf och alla ni andra SD-kaempar var raedda om er. Se er om over axeln naer ni gar hem pa kvaellarna. Ni ar Sveriges hopp och framtid. Utan er och alla svenska umgdomar saa ar Sveriges framtid moerk.

 
Ingen bild

Nalli

3 januari 2013 20:06

År 1496 till 1560 då fanns Gustav Vasa och idag har vi
Thoralf Alfsson.
Vad mer kan man begära.

 
Ingen bild

Trötter

3 januari 2013 20:28

Varför detta ständiga hat från journalisterna? Vilka är det som bidrar till att dra isär samhället? Ni kommer väl inte ge er innan någon i SD blivit mördad.

 
Ingen bild

Läsare

3 januari 2013 20:45

Svårt hitta en svensk utan en enda utlänning i 'stamtavlan' tre generationer bort? Hah, jag och min fru är knappast unika, jag själv har 450 år och frun 250 (kyrkan i socknen brann då) och är väsentligt mer än tre generationer ....

 
Ingen bild

Läsare

3 januari 2013 20:54

Tillägg: De flesta struntar nog fullständigt i folks 'stamtavla' så länge de är "bra folk". Vad detta innebär kan variera något och mer så mellan vitt skilda kulturer/religioner.

Vilken okunnig apa denna Katarina Mazetti är. 'Landskapsdräkter' finns att finna i MÅNGA om inte i alla länder (bara kika på en dokumentär om festivaler i Afrika). Ska de förlöjligas också?

 
Ingen bild

Skånepåg

3 januari 2013 20:55

@ World Traveller

Måste tillstå att jag är lika orolig som du är, nu när man mer och mer inom det "gamla" politiska etablissemanget inser hur Sd växer och på allvar börjar förstå vad detta kan komma att innebära på sikt.

 
Ingen bild

pimm

3 januari 2013 21:10

1 % av befolkningen var utrikesfödd 1940. Så nej, det är inte svårt att hitta svenskar utan utländskt påbrå tre generationer bakåt.

 
Ingen bild

pimm

3 januari 2013 21:18

1960 var omkring 2000 personer födda i Afrika eller Asien.

http://frianyheter.wordpress.com/2009/09/06/folkmangd-efter-fodelseland-ar-1900-2006/

Fungerande SCB-pdf finns som källa i artikeln.

 
Ingen bild

Skeggan

3 januari 2013 21:20

Stackars lilla vita kränkta man! *klappa Thoralf på huvudet*

 
Ingen bild

SAM

3 januari 2013 21:24

Inte för att spräcka din lilla bubbla Thoralf men din släktträd är jhu till bredden fylld med invällare och "nysvenskar" så vad var din poäng att påvisa att ICA-kuriren skribenten hade rätt i sitt uttalande?

 
Ingen bild

Läsare

3 januari 2013 21:27

En länk jag vill ha spridd för jag tycker det är rent förfärande läsning. http://www.cags.org.ae/faqs.html


Skrolla ned till "What is a consanguineous marriage?" och läs siffror och orsaker. Det är uppfriskande rakt på sak och från självaste Centre for Arabic Genomic Studies.

 
Ingen bild

Sven Dacke

3 januari 2013 21:29

Konstigt att ingen kommit på att artilklar som denna av Mazetti i själva verket är "förklädda" annonser för att värva röster till SD, i själva verket publicerat av Almkvist på PR avdelningen

http://tinyurl.com/b98cxrg

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

3 januari 2013 21:38

300 kommentarer just nu på ICA-Kuriren, det lär väl vara All-Time-High med råge! Det är bara för Sverigedemokraterna att tacka för några tusen nya röster plus att ICA-handlarna kommer att förlora ett stort antal kunder om ingen ansvarig hos ICA och ICA-Kurirens gemensamma ägare går ut och tar totalt avstånd från detta absoluta lågvattenmärke.

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Odalbonden

3 januari 2013 21:51

Har en stadig grund som svensk och nordbo från den tid kyrkböcker började föras. Innan dess var det mina förfäder och förmödrar som bröt bygd och ristade runor.

Mazetti - Be om ursäkt eller förbli en pajas.

 
Ingen bild

Skånepåg

3 januari 2013 21:53

@ Läsare

Förfärande siffror.
För den som har det "jobbigt" med engelskan, räcker det med att läsa sammanfattningen i sista stycket för att förstå vilka enorma påfrestningar detta kommer att innebära för den svenska sjuvården. framöver.

 
Ingen bild

Tobias

3 januari 2013 22:11

Gode min gud vad jag är trött på den eviga "halmgubben" att den som ifrågasätter mångkultur och massinvandring per defenition också måste vägra alla frivilliga influenser utifrån. När har någon påstått detta? Så om jag vill lyssna på blues så är jag skyldig att lämna ifrån mig mitt land som motprestation? Är människan rubbad?

 
Ingen bild

VindarnaViskar

3 januari 2013 22:18

Rubbad aer bara foernamnet !

 
Ingen bild

Non serviam

3 januari 2013 22:21

"Kvinnans intelligens är defekt", sade pedofeten Muhammed, grundare av islam, världens mest kvinnofientliga lära.

Katarina Mazetti´s defekta rappakalja får mig att i andanom trots all aversion tänka: Den där rackaren Muhammed hade nog rätt!

 
Ingen bild

För Sverige i tiden

3 januari 2013 22:35

Katarina Mazetti är en femtekolonnare.

 
Ingen bild

OT

3 januari 2013 22:35

@Non serviam

I England börjar allt fler inse detta också och konverterar därför vid skilsmässa till mohamedanism. På så sätt räddar de sin rikedom.

P.S: det som händer i England...

 
Ingen bild

Hulda

3 januari 2013 22:39

Skeggan + SAM...
Det är alltid intressant med nya kommentatorer här. Även sk. troll kan vara intressanta.
MEN nya kommentatorer och troll bör självklart föra diskussionen framåt. Trams finns det plats för på andra ställen på nätet...

 
Ingen bild

Tom

3 januari 2013 22:58

Dags att bojkotta Ica på alla sätt och vis. Icakuriren ägs av Icahandlarnas förbund. När de tar ställning politiskt på det här sättet så spottar de i ansiktet på de flesta som bor i Sverige.

 
Ingen bild

Magnus S

3 januari 2013 23:01

Så här skrev jag till högste hönset; Kommer ingen ursäkt från Chefredaktör och ansvarig utgivare Helena Rönnberg i nästa ICA-kuriren eller på något annat sätt till svenska folket och den dryga miljonen som tänker rösta på ett demokratiskt invalt parti i Sveriges Riksdag efter Katarina Mazetti vidriga krönika så kommer jag att sluta sätta in pengar på mitt ICA-kort. Vidare tänker jag inte sätta min fot på ICA i fortsättningen. Jag tänker tala illa om ICA och deras äckliga fusk med köttfärs vid varje tillfälle som ges. /Hälsningar ICA-kund Magnus SXXXX sedan nästan tio trogna år.

 
Ingen bild

OT

3 januari 2013 23:01

Har beslutat mig för en "All in" 2013, kommer från och med nu ställa upp där det behövs oavsett konsekvenserna. Tack Thoralf för att du visat vägen.

Basker blå på! (min gamla grupp chef sjunger denna sång): http://www.youtube.com/watch?v=Cz3AP8lUhdg

Denna låt är för dig riksdagspolitiker som följer partipiskan "Can I play with madness

Give me the sense to wonder
To wonder if I'm free
Give me a sense of wonder
To know I can be me
Geve me the strength to hold my head up
Spit back in their face": http://www.youtube.com/watch?v=g-_p6pwm1s8

 
Ingen bild

Stig MalmÖ

3 januari 2013 23:02

@ OT & Non serviam

Förnuftet säger att
kvinnorna borde vara livrädda för islam,
den lära som betraktar kvinnan som halv människa,
som i klartext uppmanar till mord på "olydiga" kvinnor,
en lära vars grundare hade 40 hustrur (ingen av dem hade en annan man),
för att inte tala om att den yngsta hustrun bara var 6 år då han äktade henne
Svenska kvinnor borde gå i bräschen i kampen mot islamiseringen, säger förnuftet.

Men det vi ser är det motsatta.
Islamvänligheten är störst bland svenska kvinnor,
hur kan man förklara det?

 
Ingen bild

OT

3 januari 2013 23:20

@Stig MalmÖ. Ärligt talat vem begriper vad kvinnor vill?

R. Broberg - Att få kontrakt med det motsatta hmm stönet: http://www.youtube.com/watch?v=tG6kQ61inKE

P.S: Kanske därför SD har en kvinno grupp?

 
Ingen bild

Non serviam

3 januari 2013 23:51

"Kvinnan dömd att betjäna döden - sin största fiende
Så skänker hon liv åt döden
Skuld föder skuld
Vems tid är det hon bortskänker?"

Cornelis Vreeswijk
Istället för Tao

 
Ingen bild

Mr_Realistic

4 januari 2013 00:04

Denna krönika i Ica-Kuriren tog nog priset. Jag har aldrig någonsin läst något så Sverigefientligt, inte ens i AB eller Expressen och det säger ganska mycket. Jag kan inte ens somna, så förbannad är jag.

 
Ingen bild

Skånepåg

4 januari 2013 00:06

@ Stig MalmÖ

Frugan och jag stod för några år sedan i en kassakö. Framför oss ett par tjejer cirka 20 och i kön intill nästa kassa ett gäng araber i stort sett i samma ålder. Både frugan och jag hörde hur den ena tjejen viskade till den andra: "Har du set vilka underbara mörka ögon dom har". Den andra tjejen nickade tillbaka. Vad säger man, är detta den enkla förklaringen!

Att sedan 9 av 10 "blandrelationer" spricker, oftast efter misshandel och upprepade våldtäkter av tjejen, är oerhört mycket större an vad som är allmänt känt. Bara att kolla med kvinnojourerna! Tyvärr har vi avlägsna släktingar/systrar som råkat ut för detta och som nu efter cirka 6 år på nytt börjar tro på livet. Har förstått att kvinnojourerna har betytt oerhört mycket för de här syskonen, och behöver allt stöd de kan få för att kunna fortsätta sin verksamhet.

 
Ingen bild

Skånepåg

4 januari 2013 00:13

@ Mr_Realistic

Andas lugna regelbundna andetag och tänk samtidigt att hjärtat slår lungt och regelbundet samt att du känner dig allmänt tung i hela kroppen. Hoppas du har nytta av detta tips från en gammal medöcinare.

 
Ingen bild

OT

4 januari 2013 00:25

Att vara en av dom är kanske oupnåeligt i en annan tid, vilket det inte är idag, jag är en av dem. För jag menar vad jag säger och jag kommer genomföra vad jag sagt. Tilllsammans blir vi starka nog. För i Sverige i tiden sägs det.

Kanske dags att göra en mission hemma vid? "Anita Lindblom Balladen om den blå baskern": http://www.youtube.com/watch?v=_1nB_W7j1VA

För övrigt gillar jag U.S.A - "Staff Sergeant Barry Sadler - Ballad Of The Green Berets": http://www.youtube.com/watch?v=-1CZ3xk4R08

 
Ingen bild

Stig MalmÖ

4 januari 2013 01:18

@ Skånepåg

Jag lutar mera åt Vreeswijk´s teori (citerat ovan av Non Serviam)

"Kvinnan dömd att betjäna döden - sin största fiende"!

Och döden i det här fallet är islam.

 
Ingen bild

SD raus

4 januari 2013 05:04

Katarina Mazetti!
Att du inte känner dig som svensk trots att din familj och släkt befunnit sig i Sverige i flera generationer gör mig beklämd. Detta visar på ett bra sätt att integrationen inte fungerar.
Jag kan bara sörja med dig för att det utanförskap du befinner dig i ger ett hat till landet som tog emot dig och din släkt med öppna armar.
Dock finner jag mig inte i detta hat som ni spyr över Sverige och dess invånare,att ICA väljer att stöda detta hat mot ett till riksdagen invalt demokratiskt parti gör att jag aldrig mer kommer att besöka era butiker!
Ni kan lika gärna sätta skyltar utanför ingången:
Sverigedemokrater och "svenskar" är inte välkomna. Vad är nästa steg?"Juden raus"eller dissidenter raus?

 
Ingen bild

Sven Dacke

4 januari 2013 07:27

Så här hanterar Australien, dom som i Sverige betraktar som frihetshjältar och som får livslång lön från skattebetalarna

"
Fängelse hotar stridande australier

Det kan kosta upp till 20 år i fängelse för australier som deltar i Syriens inbördeskrig, varnar en talesman för den australiska utrikesministern Bob Carr.

4 januari 2013 kl 06:16 , uppdaterad: 4 januari 2013 kl 06:18
Han framförde varningen sedan en australisk medborgare enligt rapporter har dött i konflikten. Australisk lag säger att landets medborgare inte får resa in i ett annat land för att delta i fientliga aktiviteter där. Den som rekryterar australier till krig utomlands kan få upp till sju års fängelse.

Över hundra australier deltar i striderna i Syrien enligt uppgifter till regeringen i Canberra.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/fangelse-hotar-stridande-australier_7796134.svd

 
Ingen bild

Hulda

4 januari 2013 07:45

Tittade in på ICA-Kurirens sida nu, med hjälp av länken från Karlskronabloggen. Insändarstormn fortsätter med oförminskad styrka.

Dert är bra att folk reagerar kraftfullt när man förolämpar allt som en riktig Svensk uppskattar och värderar.
Man kan också fundera över varför en mattidning ska ägna sig åt att bedriva politik?
Det blir säkert möte på möte idag på ICA-Kurirens redaktion.....

 
Ingen bild

kvällsbockenpåhugget

4 januari 2013 08:32

Tyvärr så har jag inte Ica-kuriren eller några pengar på Ica-banken. Hade jag haft det så skulle det ha varit glädjande att omgående kunnat avsluta dessa beröringspunkter. Det enda jag har kvar att reagera med att jag då och då brukar handla i någon Ica-butik. Det blir inget mera av med detta om inte Ica går ut och förklarar att de inte ställer sig bakom det som skrivs i kuriren.

 
Ingen bild

Tony

4 januari 2013 08:40

Nej det är märkligt att ingenting är Svenskt,
förutom om man är invandrad till landet, och
sen åker ner och deltar i kriget för Al.Shabab,
då är man plötsligt Svensk!

 
Ingen bild

Hulda

4 januari 2013 08:54

Kvällsbockenpåhugget...
Någon reaktion måste komma under dagen från ICA centralt. Detta smaklösa alster från Mazetti har verkligen provocerat ICA,s kunder.
Vi får avvakta den fortsatta utvecklingen av detta drama...

Stort plus till alla som reagerat här, på ICA-kurirens hemsida och med andra insatser.
Att tom. Helena Rönnberg kommenterar här på Thoralfs blogg är ett gott tecken på att den folkliga reaktionen är kraftfull!!
(Men skriv inga smaklösa inlägg. Man kan sabla ned någon med ett bra språkbruk också..)

 
Ingen bild

Funtaren

4 januari 2013 09:13

Jaha, då var alla kommentarer raderade under ICA-kurirens artikel. Som man kunde vänta sig - har man en viss läggning så väljer man denna utväg när argumenten saknas.

 
Ingen bild

Niklas

4 januari 2013 09:25

Som Funtaren skrev är kommentarerna nu borta. Ynkligt men inte särskilt förvånande. Nånstans runt 600 kommentarer. De första femtio jag hann lösa vår samtliga djupt kritiska.

 
Ingen bild

Funtaren

4 januari 2013 09:30

De har ju ett forum. De som känner för det kan ju fortsätta debatten där - jag lägger av och fokuserar på det nya nyårslöftet - att inte handla på ICA mer än absolut nödvändigt.

 
Ingen bild

SD påverkar

4 januari 2013 10:08

Det går dock att mejla ICAs kundkontakt om man känner för det och kräva en offentlig avbön.
kundkontakt@ica.se

 
susanne

susanne

4 januari 2013 10:09

Jag mailade alla i redaktionen på Icakuriren:
Hej!
Katarina Mazetti har skrivit en krönika som valsar runt på sociala media just nu som svenskfientlig och folk har blivit mycket upprörda som ni även kan se på kommentarerna till artikeln på hemsidan.
Problemet är att så många nu ska bojkotta ICA-affärer pga av krönikan. Det borde ni förtydliga att tidningen inte har nåt med butikerna att göra.
Den skiten ska inte respektive Ica-handlare behöva ta.

Hälsningar
Susanne

Fick detta svar:
Hej Susanne, tack för ditt mejl.
Vi kommer att ta in läsarreaktioner i ett kommande nummer, och jag har självklart svarat dem som hört av sig till mig precis just så, nämligen bett dem att inte låta Ica drabbas av något som Icakuriren gjort.

Vänliga hälsningar
Helena Rönnberg, Icakuriren

Då svarade jag:
Det verkar som du inte förstår kraften med sociala media.
Att skriva i kommande nummer när allt elände är på nätet är som att stoppa huvudet i sanden när det regnar.
Ni måste ju givetvis skriva redan nu vid krönikan att Ica inte ha med er att göra.
Hur stor är chansen att de som läser krönikan på hemsidan kommer att läsa kommande nummer av tidningen?

Jag skrev även på Icas facebooksida:
Tack vara en imbecill krönika på Icakuriren ska väldigt många bojkotta ica-affärer. Folk vet inte att Ica och Icakuriren inte hör ihop. Ni förlorar kunder på detta!

Deras svar:
Hej, det är en fråga för ICA-kuriren att kommentera. Tidningen ägs av Forma Publishing Group, drivs alltså inte av ICA och har ingen koppling till ICA Sverige. ICA-koncernen tar inte heller politisk ställning.

Jag skriver:
Ja, de ska ta upp läsarkommentarer i nästa nummer av tidningen men alla som läser på nätet har ju inte tidningen. Och det är er det drabbar.

Deras svar:
Hej igen!
Chefredaktören har nu gått in och stängt av kommentarsmöjligheterna eftersom det hade kommit in flera grova påhopp (varav några är polisanmälda). Hon har också förtydligat att Icakuriren inte har någon koppling till ICA Sverige.

Kära nån, dessa nötter (rent ut sagt) fattar inte genomslagskraften i sociala media.

http://billochbella.wordpress.com

 
Ingen bild

Bojkotta skiten

4 januari 2013 10:18

Då idkar vi lite konsumentmakt och så får vi se om ICA koncernen sedan fortfarande tycker att det är enbart ICA-kurirens problem.

 
Ingen bild

Funtaren

4 januari 2013 10:27

Susanne, har du inte uppfattat de inlägg som gjorts av mig och andra där vi påpekar att det visst finns en klar koppling mellan ICA och ICA-kuriren? Kopplingen utgörs av det ägande som Hakon Invest AB (fd ICA-förbundet Invest AB) har i de båda.

Att det inte finns några operativa kopplingar mellan företagen är ju bra, men för att vi skall få dem att fatta allvaret måste vi angripa där det gör som ondast. Och det är i plånboken.

Det är inte många som prenumererar på ICA-kuriren, och kan säga upp denna. Men vi handlar alla på ICA någon gång, och om vi styr om åtminstone en större del av dessa pengar så kommer det att kännas i ICA:s och därmed ägarens plånbok, och förhoppningsvis motivera ägaren till åtgärder.

 
Ingen bild

Ludvig

4 januari 2013 10:44

Jag visste inte att Katarina Mazetti hade sådant SD-hat. Men nu vet jag. Och kommer inte att prenumerera på ICA-Kuriren.

 
Ingen bild

Solidus

4 januari 2013 10:45

Jag är en gammal fartygschef och jag hade hela ansvaret även om jag inte var på bryggan. Detta gäller även en chefredaktör som inte gör sin hemläxa. Denna skall lämna sitt uppdrag enligt all logik.

 
Ingen bild

Hakan

4 januari 2013 10:56

Jaså det hävdas att Icakuriren inte har något med ICA att göra. Hur dumma tror de läsarna här är?

Ånyo, en enkel koll på allabolag.se ger: 1) "Icakuriren" ägs av "Forma Publishing Group" 2) "Forma Publishing Group" är dotterbolag till "Hakon Invest Aktiebolag" 3) "Hakon Invest Aktiebolag" är dotterbolag till "ICA HANDLARNAS FÖRBUND".

Hur svårt kan det va?

Om allabolag.se har korrekta uppgifter vilket de oftast tycks ha så är det alltså ren lögn/okunskap att hävda att "Icakuriren" och "ICA" inte har med´varandra att göra.

Ånyo, skriv till VD på Hakon Invest AB
Göran Blomberg
Telefon: 08- 55 33 99 99
goran.blomberg@hakoninvest.se

och meddela att så länge chefredaktör och ansvarig utgivare Helena Rönnberg på icakuriren sitter kvar så bojkotter du ICAs varor. Tex

Hej Göran, jag skriver till dig för att jag är upprörd över att icakuriren har blivit en svenskfientlig tidning under chefredaktör Helena Rönnbergs ledning. Hakon Invests AB har naturligtvis rätt att låta sitt dotterbolag icakuriren skriva vad som helst inom gällande lagstiftning även om det strioder mot mina värderingar. Men jag har också rätt att bojkotta ICA och försöka påverka min omgivning att göra detsamma. Detta kommer jag att göra så länge som Hakon Invest AB väljer att låta chefredaktör Helena Rönnberg vara anställd inom koncernen.

Mvh XXXXX

Sen bojkottar du och helst talar du även om för din lokala ICA handlar varför.

OBS - det är chefredaktör Helena Rönnberg som tagit det redaktionella beslutet att ta in denna artikel. Ingen annan! Innan det blir "farligt" för en chefredaktör att bete sig så har kommer aldrig något hända. Med "farligt" menas att chefredaktörens boss (ICA) börjar förlora pengar och tvingas välja mellan pengarna och chefredaktören. Nästa chefredaktören vet då spelreglerna - skriv inget "svenskfientligt".

 
Ingen bild

OH

4 januari 2013 11:49

Rönnbär har polisanmält vissa inlägg, det måste väl vara ansvarig utgivare som hen polisanmält. Det kan vara Facettis Italienska rötter från 1930-40 talet som krupit fram. Vem vet?

 
Ingen bild

Hacke

4 januari 2013 11:58

@SD raus
Kan bara hålla med dig. Har dessvärre sett/hört detta avgrundshat modell Mazetti läcka ut lite här och var hos personer som i princip "fått allt" i sitt nya hemland.

@Hakan

Bra där. Har precis mejlat högste ansvarige och meddelat min syn på saken.
Vi får heller inte låta oss hålla tillgodo med undanflykter som "redaktionell frihet" och andra floskler i det här fallet.

 
Ingen bild

Sveasrika

4 januari 2013 12:05

Visst har Rönnbergskan stängt av kommentarerna till Mazzetis klavertramp men hon har även egna funderingar kring det nya året och där kan vi hjälpa henna att fundera. ;)

Svea

 
Ingen bild

Hulda

4 januari 2013 12:23

Nu på förmiddagen har jag besökt en stad i närområdet som inhyser en av Sveriges största järnvägsknutar.
Inspirerad/irriterad av Mazettis krönika fann jag det lämpligt att veckohandla hos ortens COOP-handlare.

Jag är ganska säker på att ICA,s ledning och redaktionen för ICA-kuriren läser alla kommentarer här. Mina enkla ord och många andras ord bör ge ett uppvaknande.

Det är allvar nu. Vi är alla innerligt trötta på alla påhopp. Svensk kultur, svenska traditioner, svenska seder och nu detta sorgliga påhopp om oss äkta Svenskar bara ökar vår vrede....

Mazetti och Rönnberg bör snarast göra avbön. Här hos Thoralf och på ICA-kurirens hemsida. Varje timme minskar kundintäkterna hos landets ICA-handlare.
Återigen: Det är allvar nu..

 
Ingen bild

Hulda

4 januari 2013 12:38

ICA sponsrar bla. Röda Korset enligt sin hemsida. Vi vet alla om Röda Korset,s naiva agerande runt ensamkommande "barn" och "papperslösa"..

 
Ingen bild

Skånepåg

4 januari 2013 13:01

Allmänna funderingar

Jag har följt kommentatorerna under hela gårdagen och tidvis i natt (passat på vid min regelbundna dygnet runt medicinering) och inte enlit min mening sett något hot eller uttryck som är befogat att polisanmäla. Om det trots allt varit något sådant som jag missat, var väl det enda raka att ta bort just den kommentaren och låta de andra finnas kvar om man åtminstone vill framstå som något seriös och tar hänsyn till övriga kommentatorer. Man kan inte heller bortse från att en viss organisation eventuellt kan ha varit inblandad (mycket troligt), och på ett eller flera sätt bidraget och påverkat chefredaktörens förkastliga beslut.

Att man, som i det här fallet, stänger ner hela kommentatorsfältet tyder på ett visst mått av panik och där man enligt min mening tillgriper ren osanning i ett försök att begränsa skadeverkningarna (demage control) på ICA:s varumärke.

 
Ingen bild

SD påverkar

4 januari 2013 13:17

@Skånepåg
Håller med inga hot fanns i kommentarsfältet,visst det fanns några få opassande tillmälen till KM såsom batikhäxa tex.
Dom värsta avarterna riktades som vanligt mot SD sympatisörer,så visst kan man urskulda att man stänger kommentarsfältet pga hot osv och då är det med en sanning av modifikation.

 
Ingen bild

Hulda

4 januari 2013 13:27

Skånepåg...
Visst fanns det tyvärr mindre genomtänkta kommentarer på ICA-kurirens sida. Men de går ju som sagt att ta bort.
Så troligen har det "utgått ett påbud" från allrådande EXPO att alla kommentarer ska bort.
De läser säkert bla. denna blogg varje morgon.
Men, kan inte någon författa ett flygblad som vi kan skriva ut och diskret sätta upp på ICA-handlarnas anslagstavlor?
Ett litet anslag bland beg. cyklar och bortsprugna hundar...

 
Ingen bild

Skånepåg

4 januari 2013 13:29

Fredag 4 jan 13:01

Rättelse: (damage control)

 
Ingen bild

(((@)))

4 januari 2013 13:42

Somaliska jihadister, är inte de "riktiga svenskar" Katarina Mazetti?
Är du rasist?
 
Ingen bild

Tobbe S

4 januari 2013 13:54

Här finns alla kommentarerna att ladda hem.
https://anonfiles.com/file/e15075cb1a41587e26b7bc48c8804695

 
Ingen bild

^!^!^!^

4 januari 2013 13:57

Exempel på "riktig svensk":
Taimour Abdulwahab

 
Ingen bild

Mr_Realistic

4 januari 2013 14:03

Jag var så upprörd utav denna krönika att jag var tvungen att ligga i sängen i flera timmar in på natten för att läsa alla lugnande sköna Sverigevänliga kommentarer som strömmade in innan jag fick ro och kunde somna.

Det förekom inga hot eller uppmaningar till våld. Däremot kunde ju vissa kommentatorer hyfsat till språket och undvikit tillmälen som "batikhäxa" och "pk-troll" osv osv, men med tanke på att det trots allt är ett helt folk som krönikan pissar ned är det inte så konstigt att några få gick över gränsen när de kommenterade.

Inkom det hot fram på morgonkvisten när jag äntligen hade somnat så är ju det givetvis beklagligt, men i sådantfall är jag övertygad om de var skrivna utav vänstertrollen själva för att på vanligt vänstervis tysta debatter som inte är pk

 
Ingen bild

Kulturnyheterns Abdul hibombo ett fattigdomsbevis!

4 januari 2013 14:07

Taimour Abdulwahab var den sista "riktiga svensken"
och han blev offer för ett terrorattentat på Bryggargatan i Stockholm den 11 december 2010.
Så Katarina Mazetti har rätt. Det finns inga "riktiga svenskar" kvar i landet efter honom.

 
Ingen bild

En farlig tanke

4 januari 2013 14:21

Finns det några "riktiga samer", månntro?
"riktiga araber"
"riktiga zigenare"
^
^
^
"riktiga judar"?

 
Ingen bild

Bojkotta skiten

4 januari 2013 14:22

Det måste vara detta Mazetti menade med bombarjacka!
Exempel på en "riktig svensk"med ny folkdräkt som fick prematur utlösning:
Taimour Abdulwahab,årets "svensk"snart sommarpratare postumt,som får sin historia berättad av antisemiten och islamisten Gina Dirawi som nästlat in sig hos vänsterextrema SVT.
Detta land är upplösning,kaos anarki är det som väntar.
Det är dags att lämna det sjunkande skeppet Sverige!
Vill vi inte kapitulera så är det bara hårda tag som gäller!
En revolution som tar strid mot vänsterextremisterna som anser att Sverige ska vara multikulti fast vi håller ta död på det svenska sinnet,utseendet som blev hyllat utomlands.
Nämligen tanken att allas lika värde är värdefullt och bör vara en ledstjärna.
Tyvärr sa har islamisterna vunnit framgångar så nu måste vi mota olle i grind.
Så därför motverka all islamistisk påverkan,gör vad du kan för att göra er med dessa parasiter.
Enad vi svenskar stå,söndrade vi falla.
Sverige fosterland!


 
Ingen bild

RB

4 januari 2013 14:40

Hon slåss mot en fiende som inte finns. Ingen - alla minst något politiskt parti - driver den extrema isolationism som hon raljerar om. Men det vet hon väl egentligen.

Sedan går hon i samma fälla som så många andra, som söker det specifikt svenska i en massa prylar, som man kan bevisa är importerade. Det svenska ligger ju i hur man gör saker, vad som rimmar med den svenska folksjälen och vår nordiska natur. Jul, Lucia, midsommar etc, fungerar ju eftersom de passar ihop med våra årstider och vårt svenska lynne.

RB

 
Ingen bild

Tony

4 januari 2013 15:04

Helena Rönnberg har polisanmält en del av
dom kommentarer hon fått säger hon. Kan dom
då vara grövre än det hat som Mazetti tanten
spyr ut över Svenskhet och Sverige? Det måste
i så fall vara grova påhopp! Jag tror inte att
den här chefsredaktören förstår sprängkraften
i all den skit som den här uppblåsta tanten
skriver om ett demokratiskt parti och dess väljare!

 
Ingen bild

@Spelevinken

4 januari 2013 15:04

Jag försvarar på intet sätt den världsfrånvända hållning som Mazetti uttrycker om sverigedemokrater i ovan nämnda inlägg i ICA-kuriren. Men märk väl att det är en krönika* och hon uttrycker sin ståndpunkt om än med illa inhämtade faktakunskaper. Innehållet i en krönika behöver inte ens vara sant utan skrivs ofta för att provocera. Att den publiceras i ICA-kuriren skall vi inte lasta tidningen för. Återigen har vi yttrandefrihet i Sverige och vilken tokstolle som helst får i princip skriva vad denne vill. Sedan är det upp till var och en att tycka vad man vill om det.
Minns den i dagarna aktuelle Ulf Nilsons artikel i DI (Dispatch International) som orsakade hysteri på sociala medier just bara för att den publicerats i DI. Det viktiga är inte var man skriver utan VAD som skrivs.
Krönika=http://sv.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%B6nika

 
Ingen bild

Stellan Bojerud

4 januari 2013 15:18

OT. Det blev lite av släktträff här. Även jag räknar anor från familjen Hand och Virginia Eriksdotter.

 
Ingen bild

Stefan

4 januari 2013 15:25

Stellan!
Det var kul att se en kommentar från dig. Jag saknar din blogg och hoppas att du återkommer på nätet vad det lider. Jag hoppas att hälsan står dig bi så att du orkar med riksdagsarbetet som jag förstår att du prioriterar före bloggandet.

 
Ingen bild

Hakan

4 januari 2013 15:25

@Spelevinken Fredag 4 jan 15:04

Ok, du tycker inte att man ska lasta icakuriren eller dess ägare ICA för vad som står i den om jag förstår dig rätt.

Tyvärr har du fel för Helena Rönnberg är chefredaktör OCH ansvarig utgivare. Att vara ansvarig utgivare innebär att du GODKÄNT att innehållet publiceras. Tror du tex att en krönikör i icakuriren kan skriva "Hitler hade helt rätt i xxx" utan att Helena Rönnberg drar i bromsen?? Inte så troligt va. Jag tror snarare att Helena Rönnberg (och ICAs chefer) känner att de kan vinna PK poäng genom att slå på svenska folket helt ostraffat. Svenska folket är ju ändå dumma bondlurkar som tycks tåla vad som helst så varför inte. Kanske har de rätt för det har dröjt väldigt länge innan tex SDs väljarsympatier har blivit "mätbara". O detta i ett land i full upplösning.

Men att hade icakuriren hyllat svenska folket o dess kulturfolk samt kritiserat mångkulturen ja då hade det blivit andra bullar. Expo, DN ,SVT, Statsministern etc hade ryckt ut direkt o varnat för "nazisterna" i ICA samt krävt avgång både av Helena Rönnberg o VD på ICA (minst). Samt offentlig avbön i alla mediakanaler.

De som driver PK hysterin är nämligen inte så naiva att de bara ger sig på "journalisten" eller börjar vagt tala om att "tidningen kan inte lastas för vad som står i den". De vet bättre än så.

 
Ingen bild

Skånepåg

4 januari 2013 15:28

Dispatch International

För den som har svårt att komma in på Dispatch International p.g.a den är utsatt för sabotage. Denna länk har funkat OK:

http://www.e-pages.dk/dispatch/2/

@ Spelevinken
Du motsäger dig själv nåt så infernalistiskt, att jag inte begriper vad du egentligen vill ha sagt och vet inte hur jag skall bemöta det. Förresten grattis till en synnerligen passande pseudonym, med hänsyn till innehållet i din kommentar.

 
Ingen bild

biran

4 januari 2013 15:30

Redaktionen på ICA Kuriren består av idel fruntimmer och två henar, så varför skulle jag läsa en damtidning som bara sprider dynga?
http://www.icakuriren.se/Om-Icakuriren/Kontakta-oss/

 
Ingen bild

Maja Dacke

4 januari 2013 15:32

Stefan!
Stellan bloggar forfarande! http://sbojerud.wordpress.com/
Men inte så ofta som man skulle vilja ... Dock suger man länge på godbitarna.

 
Ingen bild

Lärare

4 januari 2013 15:47

Dags för "storhandling" inför helgen. Inte på ICA! Nu byter vi till Coop el ngn annan kedja.
Grannarna gör likadant, hoppas fler uppmärksammat den senaste tidens förföljelse av svenskarna och det svenskvänliga partiet Sverigedemokraterna.

Blir förmodligen långa köer på Coop och annorstädes nu. Men känns bra att få sätta ner foten. Nu har vi banne mig fått nog!

 
Ingen bild

SDare

4 januari 2013 15:50

http://www.youtube.com/watch?v=ZhY_rsxVRZk

 
Ingen bild

christina wegel

4 januari 2013 16:32

Mazettis krönika var välskriven. Alfssons överreaktion tangerar löjet.

 
Ingen bild

Ingeborg

4 januari 2013 16:34

Handla inte på ICA

 
Ingen bild

Hakan

4 januari 2013 16:38

Missade en grej när jag utredde ägare av icakuriren. Lyckligvis slog jag ett getöga på kommentarerna (tack XGrowth) på avpixlat.se. Hakon invest AB (som äger icakuriren o en stor del av ICA) äger dessutom följande andra bolag som du bör bojkotta:

Hemtex (68,5 %), Cervera (91,4 %), Kjell & Company (50 %), InkClubb (100 %).

De tidningar som de äger o du bör bojkotta är
1) Hus & Hem
2) Hus & Hem Trädgård
3) Hus & Hem Trädgård
4) Hus & Hem Retro
5) hälsotidning Hälsa
6) KRYSS & KNÅP
7) KRYSS & KNÅP SPECIAL
8) KRYSSA LUGNT
9) Icanyheter

samt en massa fler. Gå in på länken
http://www.formapg.se/Forma-Magazine/Specialutgavor/
o kolla så att du inte prenumererar/handlar skiten av misstag.

Dessutom kan avpixlat upplysa om att

"ICA, som redan tidigare har gjort sig känt för att tvinga på alla sina kunder halal-slaktat kött och bannlysa pepparkaksgubbar från sina butiker".

Icakurirens lilla snedsteg verkar knappast vara ett misstag utan en del av Hakon Invest AB företagsfilosofi.

Så nu är det upp till dig käre svensk. Kan man pissa på dig hur mycket som helst utan att du ens byter butik (vilket man räknar med) eller tänker du gå till praktisk handling och klippa till fienden där det känns - i plånboken.

Hakon Invests VD Göran kan kanske få lite svårt att förklara ett kanske 10-20 procents intäktsbortfall för aktieägarna med att "det är det värt bara jag får pissa på svenska folket".

 
Ingen bild

Skånepåg

4 januari 2013 16:56

@ christina wegel

Jodå krönikan var välskriven, men innehållet helkasst. Tydligen har du missat något?

 
T.A

T.A

4 januari 2013 17:05

Resumé skriver om ICA-kurirskrönikören och påstår att det kritiken handlar om folkdräkter....

Hatar vi folkdräkter? Tycker nog polotröjor är lika illa ;) hata hata..

http://www.resume.se/nyheter/media/2013/01/04/hata

 
Ingen bild

T.A

4 januari 2013 17:09

Kanske är lite mycket begärt att fackordföranden på Bonnier tidsskrifter ska förklara mer utförligt varför krönikan i ICA-kuriren upprörde folk.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

4 januari 2013 17:16

@ Maja Dacke

Shit! Jag hade missat att Stellan Bojerud startat ny blogg!
Nu har jag massor att läsa! Helgen är räddad!

(Jag har dock sett att han skriver på http://lantvarnet.wordpress.com/ ibland.)

 
Sveasrika

Sveasrika

4 januari 2013 17:23

Ha ha
jag var ju bara tvungen att läsa några av chefredaktörens egna alster och upptäckte för det första att hon inte kan stava och för det andra hyllar hon sina KOLLEGER och demokrati, med yttrande och tryckfrihet.
Där vi kan ta del av berättelser som inte censurerats av makt eller pengar. Ha ha vilken dj..la stjärna.

http://www.icakuriren.se/Om-Icakuriren/Helenas-kro

 
Ingen bild

Pensionsrederiet al-Estoniyya

4 januari 2013 17:33

I ena sekunden lovordar/kräver PK öppenhet inför andra folk/kulturer, och totalt kravlös skattefinansierad massinvandring/befolkningsutbyte.

I andra sekunden använder samma rasister detta emot svenskarna, för att förneka deras kultur, trampa på deras identitet och självkänsla, håna svenska seder, och påstå att några sådana inte existerar.

Ja, invandringen (som förövrigt varit marginell, jämte dom flesta andra folks/nationers, pga av den geografiska isolationen/klimatet) används t.o.m av rasistiska anti-svenskar som Mazetti, till att förneka att ett svenskt folk ens existerar. 

Och om några svenskar ändå skulle existera, så menar Mazetti att dom i så fall är gravt utvecklingsstörda och inavlade trots att inavel är extremt ovanligt i Norden i ett historiskt perspektiv http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Inavel

Vidare är Mazetti såklart en sån som kallar t.ex somalier - som precis invandrat, inte kan svenska, och föraktar den svenska kulturen, svenskar, svensk sexualmoral osv, och skyddar sina barn från er - för svenskar. Allt för att försöka underminera svensk kultur, och spotta på folket som välkomnat hennes förfäder (ja, nyss existerade ju inte svenskarna). För det är ju uppenbart att hon själv inte ens blivit svensk på 200 år.

Nåt liknande skulle förövrigt aldrig kunna ske på t.ex Färöarna, där 99% är vikingaättlingar http://sv.m.wikipedia.org/wiki/F%C3%A4r%C3%B6arna där är folket lojala med sitt folk, och stolta över sin kultur. 

Ja, Mazetti är alltså i egen person ett ypperligt exempel på varför kravlös massinvandring hotar svenska folkets existens.

/En assimilerad tjeck, som mår illa över denna otacksamhet och detta förakt mot svenska folket, och hädanefter kommer bojkotta ICA.

 
Ingen bild

Systemfel

4 januari 2013 17:56

http://www.resume.se/nyheter/media/2013/01/04/hatattack-mot-katarina-mazetti-efter-kronika-i-icakuriren/

”Det är en SD- riksdagsman i Kalmar vid namn Thoralf Alfsson som driver kampanjen och uppmanar alla att kontakta Icakuriren. Han och en kille Mats i Bjärred och några till fyller Flashback och andra forum med kommentarer. Långt intressantare än min krönika är den enorma manipulativa internetmakt vissa i SD besitter, där de hetsar varandra till hot och förföljelser. Jag anser att tidningars kommentatorsfält bör ha samma principer som insändarsidorna, dvs att även om man skriver under pseudonym ska tidningen veta ens namn, och hot, grova förolämpningar och förtal ska strykas. Det vore en kampanj att driva!”

 
Ingen bild

Jacob

4 januari 2013 18:00

Herregud, slappna av. Hur överspänd får man vara? Jag ser inget hat i krönikan. Däremot väldigt mycket hat i detta kommentarsfält... Skaffa hjälp.

 
Ingen bild

Hulda

4 januari 2013 18:03

Tittade in på ICA-kurirens hemsida vid middagstid.
Då var länken till Mazetti,s krönika borttagen från platsen längst uppe till höger och ersatt med en länk till en annan artikel.
Nu är Mazetti,s länk tilbaka.
Ser det som en ren provokation då möjligheten att protestera skriftligt mot dumheterna är borttagen.

OT....
Nu ska fö. Raul Wallenberg hyllas med en egen dag. Den 27:e augusti.
En hjälte som räddade många Judar från Hitlertysklands välkända utrotning.
Han kämpade mot en diktatur och dödades under oklara omständigheter av en annan lika hänsynslös diktatur. Stalins Sovjetunionen var inget direkt paradis heller...
Men en stor risk är att denne hjältes minne nu kommer att missbrukas för att hjärntvätta skolungdomar i sann EXPO-anda..

 
Ingen bild

Tommy B

4 januari 2013 18:07

Väldigt moget och trovärdigt beteende med förolämpningar via internetforum. Jimmie Åkesson skäms!

 
Ingen bild

Hulda

4 januari 2013 18:12

Jacob...
Jag ser både hat och arrogans i Mazettis krönika mot oss äkta svenskar. Jag ser också ett förlöjligande av våra traditioner occh vår kultur.

MEN stämmer det att div. "smarthuvuden" ringt hem till K. Mazetti och tom. uppehållt sig utanför hennes bostad inatt, då blir jag rasande.

Så beter man sig inte, inte ens mot en journalist som borde veta bättre.

 
Ingen bild

Hakan

4 januari 2013 18:26

Tommy B
Fredag 4 jan 18:07

Ja va märkligt att det kan bli så! Kan det bero på att att hela PK eliten med EXPO (Ashberg), Bonniersfären Stampemimperiet(GP Peter Hjörne), Kamrat SVT/SR jobbar så svetten flödar för att inga andra åsikter än PK elitens ska synas i media? Kolla tex drevet mot Ulf Nilson. Eller varför inte betrakta medias ständiga drev mot SD. Inte en positiv artikel på 5 år typ. Javisst är det underligt att vanligt folk blir förbannade o uttrycker sina åsikter på internetforum. Dra upp rullgardinen o kom ut i verkligheten Tommy. Kanske vore det mer passande o säga fy skäms till PK eliten med Ashberg, Bonnier, Hjörne i Spetsen. Eller kanske fy skäms till Fredrik R när han säger "allt svenskt är bara barbari". Eller kanske fy skäms till Fredrik R när han säger typ "Så kan det gå" när SD politiker blir knivskurna. Kanske ska man säga fy skäms till PK eliten när de ser till att folk blir avskedade för politiska åsikter. Javisst är det underligt Tommy att folk blir förbannade. Men kul att du är glad o nöjd. Det säger nog mer om dig än om oss.

 
Ingen bild

Skånepåg

4 januari 2013 18:31

@ Tommy B

Varför skall Jimmie Åkesson skämmas? Och vem är det som förolämpar mig som pusvensk och Sd-sympatisör, samt har enligt dig tydligen ett moget och trovärdigt beteende då man gör detta? Menar du möjligtvis K Mazetti eller vem avser du?

 
Ingen bild

Läs kommentarerna.

4 januari 2013 18:50

https://anonfiles.com/file/e15075cb1a41587e26b7bc48c8804695

 
Ingen bild

Jens Lagerkvist

4 januari 2013 19:08

Koncernstruktur:
http://www.121.nu/onetoone/koncernstruktur/Ica-Handlarnas-F?rbund

Andra företag i samma koncern: Cervera, Kjell & Co, Hus & Hem, Hemtex, InkClub, m fl.

ICA kuriren AB har noll anställda. Medarbetarna återfinns antagligen i Forma Publishing Group AB (25 anställda) eller i Forma Magazines AB (125 anställda).

ICA-Kurirens utgivningsbevis innehas av FORMA PUBLISHING GROUP AB. Ansvarig utgivare sedan 2008-12-22 är Åsa Lundegård Lublin.

 
Ingen bild

Jens Lagerkvist

4 januari 2013 19:34

Dags att byta namn på ICA-kuriren om det nu vara "mycket länge sedan de hängde ihop" med ICA?

Koncernstrukturen visar att ICA och ICA-kuriren hänger samman.
http://www.121.nu/onetoone/koncernstruktur/Ica-Handlarnas-F?rbund

Tidningens utgivningsbevis innehas av Forma Publishing Group AB.

 
Ingen bild

HH

4 januari 2013 20:22

Klockrent Thoralf.

Det måste betyda att du är vår nästa Monark, om den nuvarande skulle vilja avsäga sig uppdraget.

Jobba på Thoralf!!

 
Ingen bild

Funtaren

4 januari 2013 21:06

Nu, när hon inte behöver riskera att bli emotsagd, ljuger donnan sina läsare rakt i ansiktet. Under Mazettis bravader har Rönnbergskan lagt in en liten notis som bl a säger följande:

"På förekommen anledning vill jag också påpeka att tidningen Icakuriren ägs och drivs av Forma Magazines och har ingen koppling till ICA Sverige."

Som kan ses av andra inlägg här ovan, en med verkligheten icke överensstämmande utsaga. Att hon inte skäms!

 
Ingen bild

Läs kommentarerna.

4 januari 2013 21:23

Jag har inte office så jag kan inte läsa insändarkommentarerna på ICA-kuriren.
Ni som har ladda ner och läs här:
https://anonfiles.com/file/e15075cb1a41587e26b7bc48c8804695

 
Ingen bild

Funtaren

4 januari 2013 22:10

Förtydligande, eftersom hon säger att det inte finns någon koppling mellan Kuriren och ICA Sverige AB:

Det finns två koncerner här:

* ICA AB - toppbolag över bl a alla ICA-butiker inom ICA Sverige AB.
* ICA-handlarnas Förbund (en förening där alla ICA-handlare är medlemmar) - här ingår Hakon Invest AB, fd ICA-förbundet Invest AB, och ICA-handlarnas Förbund AB.

Föreningen ICA-handlarnas Förbund har alltså som medlemmar alla ICA-handlare och måste alltså sägas representera dessa. Redan här finns alltså en uppenbar koppling.

För ICA-handlarnas Förbund AB anges bla följande som ändamål:
"samordna och planera verksamheten inom ICA-rörelsen." ICA-rörelsen är alltså (givetvis) samordnad, vilket motsäger att det inte skulle finnas någon koppling mellan delarna.

ICA AB ägs till 40 % av Hakon Invest AB och till 60 % av ett nederländskt bolag. "Enligt aktieägaravtal har Royal Ahold och Hakon Invest gemensamt bestämmande inflytande i ICA AB."

Här finns alltså ytterligare en klar ägarkoppling med överenskommet inflytande.

Referenser:
http://reports.ica.se/ar2011sv/Start/Sa+styrs+ICA
http://www.121.nu/onetoone/foretag/ica-handlarnas-forbund-ab
http://www.121.nu/onetoone/koncernstruktur/Ica-Handlarnas-F?rbund
http://www.121.nu/onetoone/koncernstruktur/ICA-AB

 
Ingen bild

Funtaren

4 januari 2013 22:20

För den som inte har MS office kan jag rekommendera OpenOffice.org. Detta är ett gratis programpaket som ger likvärdiga funktioner. Funkar utmärkt att läsa kommentarerna med detta.

Länk: http://www.openoffice.org/sv/get/

 
Ingen bild

@Spelevinken

4 januari 2013 22:51

Har sett att några personer bevärdigat mig med en kommentar och det är ju intressant förutsatt att det som skrivs är värt att bemöta.

Först ett svar till Hakan:
Nej, jag tycker återigen inte man ska lasta Icakuriren för innehållet i krönikan utan Mazetti själv som skrivit den. Ica-kurirens chefred är visserligen ansvarig utgivare och har naturligtvis godkänt innehållet men det innebär INTE att hon nödvändigtvis håller med om det som skrivs av Mazetti. Skjut gärna på upphovsmakaren, inte budbäraren. Om du känner dig kränkt av innehållet så bemöt det eller om du tycker det är brottligt så varför inte göra slag i sak och polisanmäl.
Fö äger inte ICA denna tidskrift.
Saxat fr Icakuriren:
"Katarina Mazettis krönika har väckt starka reaktioner och fått många kommentarer. Men efter att jag gått igenom alla och konstaterat att somliga innehåller påhopp så grova att de är polisanmälda, så har jag valt att släcka ner hela kommentarsfältet. På förekommen anledning vill jag också påpeka att tidningen Icakuriren ägs och drivs av Forma Magazines och har ingen koppling till ICA Sverige.

Helena Rönnberg, chefredaktör Icakuriren"

Du fortsätter sedan med en härva av påståenden som du inte har belägg för och därför tänker jag inte bemöta dessa.

Så till Skånepåg:
Eftersom du inte ens kan formulera fram något för att bemöta det jag skrev vet jag inte varför du skrev något över huvud taget. Det var kanske därför du i stället valde att angripa min pseudonym och göra dig lustig däröver.

 
Ingen bild

Johnny Petersson

5 januari 2013 00:40

räcker att läsa detta:https://www.flashback.org/t2045619

 
Ingen bild

Sissi

5 januari 2013 00:41

Jag har ägnat ganska mycket tid till att reda ut mina anor, och jag har funnit att sedan 1658 - då Skåne blev svenskt - så har ALLA mina förfäder varit födda i Sverige.

 
Ingen bild

Skånepå

5 januari 2013 10:35

@ Spelevinken

Trots de samband som flera kommentatorer redogjort för och som visar på ICA-kurirens koppling till övriga ICA, fortsätter du att hävda att så är inte fallet. Din trovärdighet har du nu själv "kört i botten" och är lika med noll, genom att ignorera att allt detta finns i officiella register som vem som helst kan ta del av.

 
Ingen bild

Skånepåg

5 januari 2013 10:51

@ Johnny Petersson

Ja du Johnny. Det finns mycket man skulle kunna kommentera, men räcker med att konstatera att det finns många udda personer i "vår Herres hage".

Finns flera sätt att tolka det du skriver: "räcker att läsa detta". Men ju fler källor man utnyttjar, desto bättre bild får man av det hela om man nu är inresserad av en objektiv syn på vad det rör sig om.

 
Ingen bild

Hakan

5 januari 2013 14:00

@Spelevinken
Fredag 4 jan 22:51

Du har uppenbarligen svårt att ta in information. icakuriren ägs av Hakon invest som i sin tur äger ICA. Detta har visats av kanske 10 pers här men du fattar fortfarande inte. Än mindre orkar du kolla själv. Men du är åtminstonde konsekvent, resterande del av det du skriver håller samma kvalite. År du ett troll?

 
Ingen bild

Mari

5 januari 2013 15:25

Ganska trögt av ICA kuriren att publicera dyngan av Mazetti. De är inte rädda om sina kunder. Tur att jag bara handlar på Coop. Sen undrar man ju varför en som hatar Sverige så mycket som Mazetti gör stannar i detta landet?.Hon får helt enkelt flytta till ett bättre land då.

 
Ingen bild

Funtaren

5 januari 2013 15:33

Förvånande att vissa som reagerar på ICA-skandalen säger sig gilla COOP, ett av de mest genompolitiserade företag som Sverige har. Kunde någon förklara för mig hur man tänker för att få ihop den ekvationen?

 
Ingen bild

ensomförsöker...

7 januari 2013 10:47

Om alla människor slutade med att generalisera och istället för att göra personangrepp började diskutera sakfrågan i god ton så hade världen blivit ännu grönare.......................

 
Ingen bild

Hoppsan

9 januari 2013 16:32

Det roligaste är väl ändå att som vanligt när Sd tomtarna är igång tar dom inte reda på fakta. ICA har inget med ica kuriren att göra. Så Thoralf du är ute och cyklar som vanlig.

 
Ingen bild

Emma

9 januari 2013 17:08

Ja, ni är så underbart fredliga allihopa och har därför all rätt att vara missnöjda över invandrare som inte sköter sig. Att mordhota någon för att personen inte tycker som du är verkligen fredligt. Sverige som är känt för sin yttrandefrihet men så gäller den inte när man trampar SDare på tårna. Varför är man inte förvånad? :)

 
Swagboi97

Swagboi97

19 april 2013 11:07

vi måste få me swag i vårt politika system, in med mer invadrae så swagen balancera up sig. svenskar har inte lika mykt swag som vi araber altså måste vi ta in flera! SLUTA MED RASIMEN ERA SVENNAR!!!!!!

http://qwe

 
Ingen bild

poazi

29 maj 2013 10:09

Tror du har missuppfattat texten och gjort väldigt vridna tolkningar. Vad texten försöker belysa enligt mig är, vad är det som egentligen är svenskt. För det tas upp av SD väldigt ofta om att bevara den svenska kulturen och svenskheten, men vad är det du menar med svensk kultur? Pratar vi forna norden med vikingarna? Pratar vi om den tid då tyskarna strömmade till Sverige och påverkade kulturen, pratar vi om den tid då hovet var influerat av den franska kulturen och alla på hovet talade bara franska... vilken svenskhet är det ni pratar om? Enligt mig en viktig fråga. Abba är jätte svenskt, men svenskt för sin tid. Åk tillbaka 200 år i tiden, tro mig Abba skulle inte uppfattas som svenskt då. Tycker krönikan lyfter upp det här på ett bra sätt. Synd bara att folk inte tänker efter en extra gång.

 
rosalina

rosalina

17 mars 2017 16:02


Lån vittnesmål i 24 timmar
Hej du behöver finansiering för ditt hem, för företag, för bilköp för att skapa ditt eget företag, för dina mer tvivel personliga behov. Kontakta Ms Isabelle för dina lån ger personliga lån som sträcker sig från 000 € till 100. 2. 000 000 € med en kupongränta på 3% oavsett mängden Kontakt E-post: rosalina.adjose@gmail com

http://thoralf.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards