thoralf

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2017

EN MAJORITET AV VÄLJARKÅREN ÄR PRINCIPLÖS

Av Thoralf Alfsson - 21 oktober 2017 19:46

När jag läser dagens ledarartikel i GP skriven av Alice Teodorescu fylls jag av sorgsenhet. Jag blir själv förvånad över den känsla som fyller mitt bröst och hjärna. Jag blir nedstämd, trött, besviken och känner en viss hopplöshet.

 

 


Foto Thoralf Alfsson


Alice Teodorescu sätter fingret på något som är så självklart eller rättare sagt borde vara självklart men sedan inser jag att vi är i Sverige och det svenska sovande folket inte reagerar som människor som har en egen självbevarelsedrift.


”Till syvende och sist är allt en fråga om förtroende. Ingen relation, privat eller professionell, överlever utan tillit. Den som säger en sak men gör en annan, vars handlingar alltid beror på omständigheter men sällan på värderingar, är någon utan integritet och en sådan är ingen att hålla i handen i längden.

I politiken är förtroende hårdvaluta. Den som inte uppfattas som trovärdig kommer inte att lyckas vinna, eller för delen behålla, väljarnas förtroende. Trovärdigheten bygger i sin tur på en under längre tid återkommande förmåga att vara konsekvent.”

 

Hur stor andel av den svenska väljarkåren följer detta? Betongsossar har väl de flesta hört talas om. Får mig innebär begreppet att det socialdemokratiska socialistpartiet kan begå vilka handlingar eller kovändningar i politiken som helst men betongsossarna finns alltid kvar. Dessa väljare har i mitt tycke inget eget tänkande, de har inget eget liv.


”Låt mig bjuda på ett dagsaktuellt exempel från politiken. Socialdemokraternas nästintill häpnadsväckande kappvändande i migrationsfrågan och den efterföljande uppvisningen i "tvärtomleken" förtjänar ett antal framtida doktorsavhandlingar. Nedan ett axplock: från 70-talets motstånd mot den så framgångsrika arbetskraftsinvandringen till omläggningen med fokus på asylmottagande, 1989 års Luciabeslut, under ledning av statsminister Ingvar Carlsson (S), som innebar en kraftig inskränkning av just asylinvandringen och statsminister Göran Perssons (S) varningar om "social turism" i mitten av 00-talet med anledning av EU-utvidgningen.”

 

Jag är ju så pass gammal att jag varit med under alla dessa år och sett detta kappvändande pågå inför öppen ridå av alla dessa socialdemokratiska partiledare och statsministrar. Förvisso har den socialdemokratiska väljarskaran över tid minskat men om det beror på att förnuftet inträtt eller om det beror på att socialdemokratiska generationer så sakta går ur tiden vågar jag inte sia om.


”Vidare till oppositionsledare Stefan Löfven (S) som år 2014 sade sig bli störd på hur dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt (M) "ställer flyktingar, som flyr för sina liv, mot svensk välfärd (Expressen 20/8-2014) till att samme Löfven, nu som statsminister, i september år 2015 på Medborgarplatsen lät meddela att: "Nu måste vi bestämma oss vilket Europa vi ska vara. Mitt Europa tar emot flyktingar. Mitt Europa bygger inte murar.", för att sedan i november samma år lägga om de svenska asylreglerna till EU:s miniminivå i syfte att strypa den stora invandringen till Sverige.”

 

Det skiljer bara tre månader mellan dessa förändringar av socialdemokratisk politik. Har Stefan Löfven ställts mot väggen av den svenska journalistkåren? Har media ifrågasatt kappvändningen? Hur många socialdemokratiska väljare har förlorat tilliten till partiledaren och statsminister Stefan Löfven? Sannolikt ingen om man kan lita på de svenska opinionsmätningarna.


Nu, två år senare, i en riksdagsdebatt framhåller Löfven, mäkta stolt, att: "Vi har lagt om flyktingpolitiken som blev ohållbar under de borgerliga åren". Var de socialdemokratiska protesterna mot borgerlighetens "öppna hjärtan"-politik var när det begav sig framkommer av säkerhetsskäl icke. Detta samtidigt som partiet i veckan lanserade en annonskampanj föreställandes ryggtavlorna på en polis och en passkontrollant i tjänst på ett Öresundståg under parollen "Vi slår vakt om Sveriges säkerhet/Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas". 

 

 


Vad gjorde de socialdemokratiska ledamöterna i Sveriges riksdag för att minska invandringen under alliansens regeringsår mellan 2006-2014. Inte ett jäkla dugg enligt min mening! Under mina år i riksdagen uppfattade jag det som de drygt 100 socialdemokraterna i Sverige riksdag ville öka invandringen ännu mer. Några skärpta regler var ju ren rasism enligt de socialdemokratiska ledamöterna när vi Sverigedemokrater motionerade om det eller lyfte frågan under debatter i riksdagen.


”Problemet är snarare upphöjandet av hyckleriet till en egen disciplin. Givetvis skadar agerandet förtroendet för Socialdemokraterna i allmänhet och för svensk politik i synnerhet. En skada som Socialdemokraterna målmedvetet underskattar, liksom Moderaterna gjorde under lång tid dessförinnan.”

 

Jag betvivlar faktiskt att en majoritet av den svenska väljarkåren har förmågan till ett sådant konsekvenstänkande. De får dessutom god hjälp av den svenska mediekåren som så effektivt som möjligt sopar igen spåren efter en misslyckad politik vare sig det gäller regeringspartierna eller om det gäller den politiskt korrekta oppositionen.


”Men är det inte i grunden bra att göra rätt om man tidigare gjorde fel? Givetvis är det ansvarsfullt att lägga om politiken då nya fakta framkommer, att pragmatiskt anpassa sig efter en ny verklighet. Problemet för S, och många andra med dem, är att det knappast rör sig om nya fakta. Den som ville se verkligheten för vad den var, eller kunde komma att bli utifrån de premisser som förelåg, kunde göra det långt innan november år 2015. Den som inte ville det, för att det var mer bekvämt att brunstämpla alla som var av en annan uppfattning, har en del att förklara nu. Och be om ursäkt för.”

 

Brunstämplingen fortgår i samma styrka. Skall man bedöma efter de senaste partiledardebatterna i riksdagen och i SVT Agenda så verkar brunstämplingen tillta då det tycks vara det enda floskelargumentet som 7-klöverns partier har kvar när nu verkligheten visat att det var Sverigedemokraterna som haft rätt invandringspolitik under det senaste decenniet.


”Om förtroendet ska kunna återuppbyggas behöver Socialdemokraterna nämligen klargöra vad som gick fel och varför, annars framstår positionsförflyttningen enbart som populistisk i ordets sämsta bemärkelse. Dessvärre har man fullt upp med att kreera en verklighet i vilken man ger bilden av att man alltid företrätt den nu aktuella uppfattningen. Det i sig väcker frågan om vilka andra positionsförflyttningar som kan tänkas komma framöver som man på liknande vis kommer att ge sken av att man alltid företrätt? Vem vet, en dag är det kanske S som är av uppfattningen att Sverigedemokraterna skulle kunna utgöra en del av regeringsunderlaget.”


Med dagens socialdemokrater vid rodret skulle jag nog aldrig stödja S. Den brunstämpling som jag och mina partikamrater fått utstå har satt djupa spår i mig. Spår som inte kan raderas med en ursäkt eller lite makt. Jag vill avsätta så många socialdemokrater som möjligt.


”Principlösheten, liksom hur snabbt åsikter som ansågs som oanständiga för en tid sedan - om tiggeri, ensamkommande ungdomar och den lönsamma invandringen av högutbildade som skulle rädda välfärden, bara för att nämna några - plötsligt blir rumsrena om de kommer från "rätt" avsändare, är det verkliga problemet. Detta, liksom oviljan att be om ursäkt när misstag uppenbarligen, inte sällan mot bättre vetande, har begåtts. Dåliga beslut blir nämligen inte bättre för att de fattas av "goda" avsändare. Därför måste vi bli bättre på att objektivt bedöma handlingar och beslut, oavsett vem som står bakom dem. Bara så kan förtroende byggas i längden.”

 

Alice Teodorescus ledarartikel är i grund och botten en väldigt sorglig läsning då den på ett väldigt ärligt vis beskriver ett av Sveriges största partier och dess ledargestalter. Jag har dock väldigt svårt för att kalla dessa politiker för ledare. En ledare är något helt annat för mig. Kommer Sverige någonsin få en ledare och statsminister som sätter det svenska folket först, före människor från världens alla hörn som aldrig bidraget med något till vårt land och vår välfärd.


Jag känner mig ledsen och sorgsen. Jag har inget större förtroende för någon av 7-klöverns partiledare. Jag ser inte vilka partier som skulle kunna förändra Sverige och få upp landet på vägen igen. Att Sverigedemokraterna skulle få egen majoritet vore den enda möjligheten.


Men det kommer den svenska mediekåren arbeta hårt för att motverka. Hellre att Sverige går under än att skriva ett enda positivt ord om Sverigedemokraterna tycks vara den devis som gäller inom journalistkåren och deras anhang.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Niklas R

21 oktober 2017 20:21

Media är full av socialister och socialister vet vi av hävd är själva definitionen på idioter.
Att socialister också är den största gruppen sexförbrytare efter muslimer gör ju inte situationen bättre för dem. Men det faller väl in i första påståendet.

 
Ingen bild

Boris

21 oktober 2017 22:00

Stundtals känner jag samma tröstlöshet som du Thoralf men det varar som tur är inte länge innan mitt jävlar anamma tar över igen. Det är bara för SD att mala på och tala om vetkligheten. Jag får folk att vakna hela tiden även om det går långamt. Det är som droppen som urholkar stenen.

 
Ingen bild

Boris

21 oktober 2017 22:04

Noterar med stor glädje att Socialdemokraterna kollapsar även i Tjeckien och att de konservativa och invandringskritiska går kraftigt framåt.

 
Ingen bild

Martin

21 oktober 2017 22:11

Dels så har alla politiker i åttklövern gjort en pakt om att de ska vara lika trolösa. Se väljarna kan bara bedöma dem relativt varandra och då är de alla lika usla.

Dels, precis som du nämner, så är media allt i en demokrati. Och media är den mäktigaste institutionen långsiktigt. Politikerna i sverige har bara blivit det media har sagt till dem att bli. Det är det som är så djupt tragiskt med SD, de kom in i riksdagen efter en hatkampanj från media utan dess like. Och vad var det första de gjorde? De la sig platt för media och anammade medias alla värderingar. Tragiskt.

Men sedan handlar det här om vad det är att vara människa. Alla människor är inte lika. Detta gäller både mellan genetiskt olika människor så klart. Men framförallt gäller det inom en grupp. Över årtusendena har gruppdynamiker utvecklats, majoriteten av människorna i en population har helt enkelt inte förmåga att ifrågasätta makten. Det är lätt att förstå hur det varit till fördel för att just dina barn inte ska svälta ihjäl att låta bli att ifrågasätta makten. Det är också lätt att förstå hur en population med endast dissident-personligheter skulle bli helt ostyrbar och därmed ej konkurrenskraftig. I historien tror jag att det varit extremt sällsynt att hela ledarskiktet vänt sig mot det egna folket/stammen/klanen/gruppen och allierat sig med utländska folk. Så i sverige har vi en situation som vi helt enkelt inte är gjorda för att klara av.

När sverige fullständigt slits sönder de år som kommer tycker jag man ska ha det här i åtanke. Om vi hade varit många små enheter istället för en jätteenhet styrd från stockholm via ett enda system så hade den här katastrofen inte kunnat inträffa, annat än då möjligen lokalt.

 
Ingen bild

Martin

21 oktober 2017 22:12

"Från 70-talets motstånd mot den så framgångsrika arbetskraftsinvandringen.."

Framgångsrik för vem då? Alternativet till arbetskraftinvandring hade varit högre löneökningar för svenska arbetare. Till gång och efterfrågan, grundkurs 1a i ekonomi.

 
Ingen bild

Peter

21 oktober 2017 22:28

Bra skrivet men tänk ett steg längre. Det kommer en lågkonjunktur och den kommer snart. Om 1 - 2 år. Hushållen är överbelånade och jobben försvinner. Vad händer när räntan når 5 % kanske 10 %. Detta kommer att vara tio gånger värre än tidigare lågkonjunkturer. Pengar kommer inte att finnas till något. Då krävs krafttag . Om öppna hjärtan politiken är död nu så kommer den vara stendöd då. Ingen kommer ömma för de som kommit hit utan ha fullt upp med att klara sig själv. Bidragen blir sämre och de som kom sist flyr först. Det kommer bli många tuffa år men det kommer ordna sig. Du och jag kanske inte får uppleva det men våra barn får nog det. Ungefär som fågel Fenix. God kväll på er alla.

 
Ingen bild

s29

21 oktober 2017 22:51

Ja det är egenligen ganska enkelt att begripa vad som försigår.Först tar man reda på vad Kalergiplanen går ut på.Sen kollar man VILKA som kontrollerar banker och media.Dom som underordnar sig dessa är hororna,eller vekryggarna.Dom övriga benämms som rasister/naszister el liknande.I dagsläget så används den s,k Petrodollarn som styrvaluta.Den är alltså beroende av ett högt oljepris för att vara stark.Samtidigt som Ryssland och Kina har en guldbaserad valuta,och Kina har bildat en ny världsbank.Våran lättköpta regering bestämmer sig då för att försämra våran relation med Ryssland,b,l,a,annat genom att tillåta Nato övningar på Svenskt terretorium e,t,c.Den som vill förstå mer av vår korrupta historia kan även kolla bloggen Fria Sidor som är på Svenska.Vill man veta mer så är You Tube fortfarande en intressant källa,inte bara till s,k "konspirations teorier" utan även till hur utvecklingen i övriga ter sig.

 
Ingen bild

Lasse P

21 oktober 2017 22:54

Jag hoppas att SVERIGEDEMOKRATERNA har laddat bössan efter nyår, då det ska svida i skinnet fullt ut.
Du Thor Alf du har rätt som vanligt i din blogg.

 
Ingen bild

Joho

21 oktober 2017 23:18

Och nu ska vi slicka en moské i baken om man ska skicka ett brev bojkotta dessa frimärken och sen har PK mage att säga att Sverige inte håller på att smygislamiseras fy faen.

 
Ingen bild

EXpressens hyckleri

21 oktober 2017 23:26

ANNA DAHLBERG
Moderaterna har rätt om flyktingpolitiken
Publicerad 21 okt 2017 kl 19.00
"Europas asylsystem fungerar inte längre. Moderaterna förtjänar beröm, inte hätsk kritik, för att de vågar tänka i nya banor."

SDs politik som Moderaterna stulit rakt av hyllas nu av kappvändarna Expressen.
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/moderaterna-har-ratt-om-flyktingpolitiken/

 
Ingen bild

sunken

21 oktober 2017 23:34

Många av oss äldre som säkert röstat på socialdemokraterna kan givetvis inte förstå hur en klassisk, solidarisk politik idag huvudsakligen är inriktad på invandrare. De är viktigare än fattiga, sjukdomsdrabbade och andra lidande svenska grupper.Att i EU driva på i massinvandringen och utlova god sanitet åt miljoner i U-länder ger mer godhetspoäng.

 
Ingen bild

Totte

22 oktober 2017 00:10

Ja, hur kunde det som först först var på SD:s ritbord sen i slutänden i stort sett bli Regeringspolitik? Jo igenom Sossarnas hycklande. Och det här hycklandet kommer bara att fortsätta in i valrörelsen. Kommande val kommer tyvärr att bli det skitnaste i landets historia sen den allmänna och lika rösträtten infördes 1921 för både män och kvinnor. Det kommer att bli så mycket brunstämpling att färgen i TV-n och tidningarna inte räcker till. Tro mig. Sossarnas particentral kommer att förvandlas till ett underrättelsehögkvarter där allt som går att komma på i negativ mening om SD kommer att kablas ut. Påminner lite om Nordkorea...!

 
Ingen bild

Kurtan

22 oktober 2017 01:27

Vansinnet kommer att fortsätta ända till det svenska folket säger STOPP! Hur detta kommer att forma sig väljer de nuvarande styrande och etablisemang/media...

"Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable."
- John F. Kennedy

Ps vi är fortfarande i överlägsen majoritet i Sverige! Så länge som vi inte ger upp kan vi inte förlora...


 
Ingen bild

Cosmik Debris

22 oktober 2017 01:59

”Detta samtidigt som partiet i veckan lanserade en annonskampanj föreställandes ryggtavlorna på en polis och en passkontrollant i tjänst på ett Öresundståg under parollen "Vi slår vakt om Sveriges säkerhet/Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas".

Föreställ er att Sverigedemokraterna haft en liknande annonskampanj inför valet -14. Vad hade då hänt? Jo, kravaller och fördömanden. Glöm inte de närmast bisarra kravallerna i samband med SD:s lågmälda annonskampanj i Östermalmstorgs tunnelbana.

Satans vidriga hycklare. Jag föraktar er!!

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/ny-sd-reklam-vacker-starka-reaktioner

 
Ingen bild

Cosmik Debris

22 oktober 2017 04:53

Bra ledare om det hycklande patrask som kallas politiker.

"Flyktingar är inte längre högutbildade, invandring är inte längre lönsamt, afghanerna är inte längre barn, det är inte längre rasism att observera etnisk överrepresentation i viss brottslighet, eller att tala om vad Sverige ”klarar av”. Tankar som var djupt oanständiga för bara några månader sedan och sågs som hot mot samhällets humanitära grundvalar är nu okej."

Swedish psycho
http://tinyurl.com/y7cjzkhz
http://www.smp.se/ledare/swedish-psycho/

 
Ingen bild

sverigevän

22 oktober 2017 04:53

Ytterligare en invandrare som förtalar Sverige. Skicka henne dit hon kom ifrån!

Thoralf Alfsson

22 oktober 2017 08:35

Din logik är sjuklig!

 
Ingen bild

Friholt

22 oktober 2017 06:42

Alice Teodorescu och Sverigedemokraterna må stå på olika sidor. Men man tycks ändå ha en gemensam nämnare - nämligen det sunda förnuftet.
Det är som bekant en oöverträffad värdegrund.

 
Ingen bild

Tony

22 oktober 2017 09:25

Sossar kan begå vilka stinkande lögner som helst utan
att media gör någon sak av det, det såg vi senast om
turerna i transportstyrelsen, att Stefan Löfven kan
komma undan med att påstå att han inget visste visar
på att förfallet gått långt,men utan den Media vi har
hade det inte gått.
Om den mannen får förnyat förtroende vid valet 2018 så
hoppas jag innerligt att hans röstboskap får ett evigt
Helvete från kommande Generationer!

 
Ingen bild

Pg

22 oktober 2017 09:35

10 things that make Sweden family-friendly"

Om man går in på den svenska ambassadens hemsida i Amman


https://www.di.se/ledare/pm-nilsson-bidrag-ar-fel-satt-att-marknadsfora-sverige/

 
Ingen bild

Viveka

22 oktober 2017 10:32

Under gårdagen gjorde jag en egen liten demonstration. Jag hade en SD-reflex hängande från fickan och nedåt. Den svängde fram och tillbaka. (Det må vara en liten demonstration men ändå). Jag hoppades få en kommentar från någon men ingenting hände. Iså fall skulle de få svar på tal. Jag tänker fortsätta med det. Reflexen liknar jag vid en dubbel livräddare. Ni andra gör likadant! Låt oss bli många.

 
Ingen bild

Hacke

22 oktober 2017 10:46

Kommande valrörelse kommer att gå till historien som den smutsigaste men också mest surrealistiska någonsin. Där alla vet att ett parti haft rätt hela tiden och där övriga, med några marginalpartistiska undantag, i olika grad nu också kopierat deras politik.
Detta samtidigt som man fortsätter och vad vi sett hittills rentav intensifierar sin svartmålning av samma parti.
Vad ska vi tro? Öppnas ögonen på det sovande folket vid åsynen denna fars. Fa´n tro´t.

Sd har i varje fall en grannlaga uppgift att vid varje tillfälle göra folket uppmärksamma på detta faktum oavsett vilka villovägar agendajournalisterna/programledarna vill föra in debatten på.
En sak tror jag dock är tämligen säker. Väljarna lär inte acceptera ännu en valkampanj på rasistnazist-käbbelnivå. Den som inte inser att det kortet sedan länge är överspelat lär nog om inte förr bli varse det på valnatten.

 
Ingen bild

Mikael

22 oktober 2017 10:48

Problemet i Sverige är att det inte finns några riktiga alternativ att lägga rösten på.
Socialdemokratin, Moderaterna och allt vad dom nu heter är precis lika illa dom också, och när det enda möjliga alternativa partiet SD blivit så slätstruket som dom nu tyvärr är så är dom knappt heller ett parti värt att ge sin röst.
Det är ett stort jäkla vakuum som uppstått och där alla försöker lägga sig i en mittenfåra där globalism och EU främjande är honnörsord.
Är ens SD fortfarande ett parti som kräver en ny folkomröstning gällande EU medlemskapet?
Man röstar för Nato avtalet, man motionerar om ökade sanktioner mot Ryssland, man röstar för skattefinansiering av public service.
Jag är numera högst tveksam om jag skall fortsätta lägga rösten på SD framöver.

Thoralf Alfsson

22 oktober 2017 18:19

Vem skall du annars rösta på ? Tror du att det finns ett parti som tycker precis som du?

Du kan ju rösta på 7-klövern om du tycker att de har en bättre politik.

 
Ingen bild

Gustaf

22 oktober 2017 10:53

Blir vi inte av med Löfven samt Kristersson och Lööf snart så vad ska vi ta oss till ?
Nu är goda råd dyra.

 
Ingen bild

Tony

22 oktober 2017 10:55

Vid valet i Tjeckien Rasade Sossarna från 22% till 7%,
den utvecklingen vill jag se i Sverige 2018 med!

 
Ingen bild

World Traveller

22 oktober 2017 10:59

"sverigevan ar tydligen radd for sanningen. Han kanske kan fa jobb i regeringens sanningministerium.

 
Ingen bild

Lasse T

22 oktober 2017 11:03

Vad gäller PM Nilsson så har han historiskt sett alltid lyft fram minsta lilla gnutta av nyhet som kan ge negativa rubriker för SD.

En PK-slav

 
Ingen bild

Linden

22 oktober 2017 11:25

Cosmik Debris
Söndag 22 okt 04:53
Fredrik Haages ledare har fått mig att återuppta prenumerationen på Smålandsposten. På prov i 100dagar, bäst att tillägga, Jag tillåter mig att vara skeptisk mot övrigt innehåll i tidningen.

Vemodig krönika idag, beskriver känslor som jag tror snart en tredjedel av folket känner. Samtidigt paras detta vemod med ett frustande raseri mot folkförrädarna som applåderat och bidragit till denna för landet katastrofala utveckling.

 
Ingen bild

weasel

22 oktober 2017 11:25

Jag håller med Alice om allt.
Förutom då det där att folk tappar förtroende för sossarna.
I de senaste mätningarna som jag såg låg sossarna på ungefär samma siffror som vid valet `14, vilket ju är fullständigt absurt.

Dessutom skulle Alice artikel lika gärna kunna handla om Moderaterna.
Jag roade mig med att räkna- och kanske missade jag någon grej, men jag fick fram inte mindre än ÅTTA olika , tidigare "rasistiska" SD-förslag som moderaterna nu har kopierat .
Samtidigt som dom kopierar ÅTTA SD-förslag så vill dom inte samtala med det partiet som dom har snott förslagen ifrån eftersom det partiet har "fel värdegrund".
Ergo : Moderaterna anser att moderaterna har fel värdegrund.

Ridå.
Och jag känner mig väldigt uppgiven.
:(

 
Ingen bild

Lena1

22 oktober 2017 11:35

Mycket bra inlägg, Thoralf och bra reflektioner, tack för det. Vi är många som känner av denna "trötthet" som du beskriver. Men ge för tusan inte upp! Vi måste fortsätta "mala på". Att flera partier nu har kopierar SD,s rakt av är ju en komplimang (fastän ingen vill erkänna och säga, = mobbing).

Många bra kommentarer också bl.a @s29 som lyckas med konststycket att på några rader beskriva orsakerna bakom det skeende vi nu ser. Det är ingen slump utan det finns "planritningar" i form av dokument. Allt manifesteras nu och det mycket raskt.

 
Ingen bild

Lena1

22 oktober 2017 11:43

Jag ser hos inbitna sossar (eftersom jag växt upp med dem och har många släktingar som fortfarande röstar S)de är inte så självsäkra längre. Det som retat upp en med sossar är att så många är översittare. Dessutom saknar många kunskap och ser sosseriet som EN TRO. Det är en blind tro. Min far började arbeta som 13-åring och var sosse in i själen (betongsosse) därför han såg S som räddare. De stod på arbetarnas sida och reformer och förbättringar i både löner och arbetsliv. Men någon gång började en annan riktning. Sossarna blev "pampar" och översittare. Samt si såg vilka hycklare de blev de som var s k "ledare". De sa en sak och gjorde en annan. Så sjuk! men befolkningen ville inte släppa sin blinda tro.

 
Ingen bild

Lena1

22 oktober 2017 11:49

Hur modstulen man än blir över alla människor som inget förstår och heller inte inhämtar kunskap/eller ödmjukar sig att lyssna in andra människors syn på saker o ting. Livet är en skola och ens hjärta måste vara öppet för nya intryck och att navigera efter det nya som ändras i samhället. Många, många klarar inte detta. De klamrar sig fast vid "sin gamla tro". Deras föräldrar röstade S och det ska jag också göra.... etc. i det valet är jag inte konservativ men i moralfrågor och ansvar är jag konservativ. Det är något jag själv kommit underfund med under årens gång.

 
Ingen bild

Laglydig

22 oktober 2017 11:53

@sverigevän Söndag 22 okt 04:53
Vad är det där för främlingsfientligt hat? Skall vi skicka "hem" Hanif Bali och Mohamad Omar också?
Det finns exempel på massor av invandrare som bidragit till det svenska samhället. Det är den ekonomiskt betingade massinvationen som måste stoppas.
Mvh
Riktig Sverigevän

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

22 oktober 2017 12:32

Ja sanningen gör ont. Det Alice skriver är sant och sorgligt. MSN är de största svikarna som undanhåller sanningen för svenska folket.

 
Ingen bild

Vax

22 oktober 2017 12:58

Den finske översten, doktor Pekka Visuri, serverar på alliansfriheten.se
en analys av det säkerhetspolitiska läget som försvarsminister Peter
Hultqvist borde studera mycket noga innan han öppnar munnen nästa gång.

På punkt efter punkt går den finske militärexperten mot de alarmistiska
uppfattningar som dominerar i den svenska ledningen.

Först konstaterar han att Ryssland efter Sovjets upplösning rustat ned
kraftigt. Av armén på 4 miljoner man återstår 800 000.
http://www.8dagar.com/2017/10/kylig-finsk-sakerhetsanalys.html
Märkligt, Sjuklövern verkar vara totalt oförmögna att göra någonting rätt.

 
Ingen bild

Sent ska syndaren vakna

22 oktober 2017 14:02

Från censor till avfälling

”Jag slog ju uppåt, för de svaga, för människovärdet!”
Av Ann-Charlotte Marteus

https://kvartal.se/artiklar/fran-censor
Bör läsas

 
Ingen bild

Bosse

22 oktober 2017 14:12

Sverigedemokraterna kommer inte komma så långt som de tror i valet. Vinnare i detta val blir moderaterna och SD kommer stå utanför med byxorna längs med knäna. Det som behövs i SD är att rensa ut toppen och sätta dit nya. Ni visar ingenting vad ni vill eller har för framtidstankar. Jag önskar er lycka till iallafall!

Thoralf Alfsson

22 oktober 2017 18:17

Har du inte lyssnat på partiledardebatterna? De har varit två stycken i oktober.

Du bord kolla vår senaste budget och läsa vad vi vill och våra förslag.Men du kanske hellre tror på 7-klöverns lögner eller medias vinklade artiklar.

 
Ingen bild

Lotta_1

22 oktober 2017 16:24

Rekommenderar alla bloggens läsare att lösa det jag länkar till. Det var bland det djävligaste jag läst någonsin.

https://blogg.ng.se/bloggbevakning/2017/10/jag-trodde-att-metoo-var-alla-kvinnor

 
Ingen bild

The End

22 oktober 2017 16:27

PK-adeln=motbjudande varelser.

 
Ingen bild

sunken

22 oktober 2017 16:42

@ Vax
Den texten borde SD:s riksdagsledamöter ta till sig istället för att hetsa mot Ryssland. Den visar ju också att de från SD var helt intelligensbefriade när man röstade för värdlandsavtalet med NATO. Vart är SD på väg är en berättigad fråga.

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

22 oktober 2017 16:44

Verkar som stora delar av samhället demoraliserats på grund av islams närvaro!

 
Ingen bild

Anders

22 oktober 2017 17:33

Tröttnat på:

Invandringen
Batikhäxor
Lögner
Höga skatter

#MEE TOO

 
Ingen bild

Boris

22 oktober 2017 18:57

Håller med Lena1. Jag har också sett att många socialdemokrater börjar svaja i tron. De är inte så övertygade längre. Jag tror att det finns en stor potential att värva nya väljare från S.

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 oktober 2017 19:56

En SD-kvinna ville tala under #metoo-manifestationen i Uppsala idag. Det fick hon inte... Feministerna gjorde bort sig REJÄLT...

 
Ingen bild

Lotta_1

22 oktober 2017 21:20

Vore häftigt om någon ville starta hashtaggen #notme som motvikt till masshysterin som nu går som en löpeld över Sverige.

 
Ingen bild

C Andersson

22 oktober 2017 21:37

@Lotta_1@ @Hulda mk1@

Egentligen är det inte så mycket att spilla krut på. Aftonbladet, Expressen och inte minst public service har fastnat med fingrarna i syltburken. Jag tvivlar på att SVT kan mörka allt. De är ingen idé att försöka diskutera med gaphalsarna. Det är bara att samla på sig och avvakta. Någon i riksdagen borde förstås ifrågasätta varför en minister deltar i detta spektkel. Någon borde också gå in och kräva en förklaring från public service. De som hänt nu gör mig ännu mer övertygad när det gäller SVT. Jag tänker inte lägga min röst på ett parti som vill finansierara 'public service' skattevägen.

 
Ingen bild

Lotta_1

22 oktober 2017 21:59

Det är för farligt att skicka hem åldersmyglande afghaner till sitt hemland eftersom islamistiska fanatikerna i IS finns i landet. Det går däremot väldigt bra att välkomna samma islamistiska fanatiker tillbaka till Sverige. Ett land de myglat sig in i pga 7-klöverns sinnessjuka migrationspolitik som inneburit att det kommit hit mängder med individer som svenska, naiva 7-klövernpolitiker släppt in i landet utan någon som helst kontroll över vilka de är. Sverige är fantastiskt.

 
Ingen bild

C Andersson

22 oktober 2017 22:05

@Hulda mk1@ Det finns inget vettigt att läsa på sidan du länkar till.

 
Ingen bild

s29

23 oktober 2017 21:21

Jag håller med om att SD har gjort några riktiga tabbar,b,l,a att man uteslöt den kvinnliga Riksdagrepresentanten som ifrågasatte Mediaägandet.Hon borde ursäktas och få tillbaka sin plats.Likväl är vi Sverigevänner förpliktigade att rösta SD i nästa val.Dels för att på så sätt avsätta en hoper Kommunister ur Riksdan.Och dels för att visa omvärden hur ett Globaliststyrt dårhus ser ut och "fungerar",vilket kommer att visa sig vid nästa val.Vi borde även efter valet upprätta ett register där vi alla delger att vi röstat på SD.Sen kan man jämföra siffrorna med valresultatet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se