thoralf

Direktlänk till inlägg 5 augusti 2015

MYCKET MÄRKLIGT

Av Thoralf Alfsson - 5 augusti 2015 00:45

I Kalmar finns det en tiggerska som av media kallas Anna. Hon har nu klättrat upp på tak och byggkranar vid ett antal tillfällen, ett tiotal enligt Barometern under de senaste månaderna. Idag var det dags igen. Se följande länkar.


http://www.barometern.se/kalmar/raddningspadrag-i-centrala-kalmar-2/

http://www.barometern.se/kalmar/verkar-vara-ett-moment-22/

http://www.barometern.se/kalmar/skyttegatan-avsparrar-person-pa-tak/

http://www.barometern.se/kalmar/hotar-att-hoppa-for-att-fa-tillbaka-sitt-barn/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/person-pa-tak-igen/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/kvinnan-pa-taket-tillbaka-direkt/


Varje gång spärras gator av och förhandlingar inleds med kvinnan. Ibland tar det flera timmar innan kvinnan följer med ner från taket. . Polis, brandkåren, ambulans, insatsstyrkan med förhandlare från Malmö, allt betalas av skattebetalarna. Tidningar och radio rapporterar om händelsen. Journalister och fotografer med dyra teleobjektiv finns på plats i timmar!


Det märkliga är att aldrig har någon av medias fotografer lyckats få ett foto på kvinnan som publicerats. Mycket mäkligt! Vad säger det om tidningarnas fotografer?

 

Får jag chansen utlovar jag mina läsare en eller flera bilder på Anna i aktion på något hustak. Vi får se vad som händer under stadsfesten. Då blir det väl julafton för tiggarna i Kalmar.

 
 
Ingen bild

Slippery Slope

5 augusti 2015 01:25

...och varför skulle det vara av allmänintresse att publicera denna kvinnas bild? Hon mår uppenbarligen mycket dåligt och ditt scoop skulle vara att smäcka upp hennes bild här på bloggen? Till vilken nytta? Kommentaren "julafton för tiggarna" andas inte så lite människoförakt, för övrigt.

Thoralf Alfsson

5 augusti 2015 01:41

Efter att hon klättrat upp på tak ett tiotal gånger enligt Barometern undrar nog många vem kvinnan är.

Det märkliga är att det inte finns en enda bild med kvinnan på ett tak. Jag menar ingen närbild/porträtt.

Jag hr redan bilder på kvinnan när hon tigger men har inte publicerat dessa på bloggen.

 
Ingen bild

Observer

5 augusti 2015 01:36

Den dagen man slutar ge tiggarna pengar, börjar de att göra något (Jobba)!
-Tänk om jag skulle sätta mig utanför Boeing och peka på ett plan när någon kund gick förbi "Mr I want that plane"

.....Varför skall andra måsta jobba ihop saker -Inte dom, Tiggarna ?!!!

DÄRFÖR SKALL MAN FÖRBJUDA TIGGERIET O.M.G

 
Ingen bild

igor

5 augusti 2015 01:51

Problemet verkar ju var att ingen vill komma fram till en lösning. Hade inte det bästa varit om hon fått sin unge (ungar?) tillbaka och sedan en enkelbiljett till sitt hemland - hon har onekligen befunnits sig i landet i mer än de tre månaderna. Stadsmissionen kanske skall göra en insats där istället för att springa runt och bjuda på korv.

 
Ingen bild

vmm

5 augusti 2015 03:27

Det här är tragiskt. Jag råder Thoralf också därför att inte publicera identifierbara bilder på henne. Rent allmänna bilder på situationen är ok. Men va sjutton. Det går ju inte att ha det så här. Jag tänker på LVM-beslut men det gäller väl kanske bara missbrukare. "Psykiatrisk tvångsvård"? Finns det? Hon kan ju inte må psykiskt bra. Jag känner väldigt stor sympati med henne. Tragiskt.

 
Svensson

Svensson

5 augusti 2015 06:56

Det är nog bara ett troll,någon i den Rödgröna regeringen som håller på för att få uppmärksamhet.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Jan Eriksson

5 augusti 2015 06:58

Nja, det beror nog inte på fotograferna. Jag tror det beror på att deras kameralinser är skyddade av ett fast monterat s.k PK-filter.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 augusti 2015 07:16

Ja, dessa "migranter", de kostar oss stora belopp och ställer till med stora problem. Att kasta sitt skräp i en soptunna och att uträtta naturbehoven på rätt ställe, verkar vara otroligt svårt...
Denna kvinna som definitivt INTE heter Anna, borde tas omhand och förpassas ut landet omgående..
Media vill givetvis inte publicera någon bild på denna kvinna, då det inte är politiskt korrekt att hänga ut någon som kan indentifieras som tiggare..

 
Ingen bild

Man of peace

5 augusti 2015 07:35

Kvinnans beteende innebär stora kostnader för skattebetalarna. Om kvinnan är sjuk borde hon tas om hand och få hjälp. Eftersom kvinnan i vart fall inte lider av höjdskräck så är väl det bästa att låta hon sitta kvar på taket tills hon tröttnar och kommer ner igen. När polis och räddningskår återkommande tvingas rycka ut för att ta hand om kvinnan kan det här få till följd att människor som har ett verkligt behov av hjälp drabbas. Jag tycker du gör helt rätt Thoralf som tänker publicera en bild på kvinnan. Det är skattebetalarnas rätt att få se vilken eller vilka som är orsaken till att våra skattemedel slösas bort.

 
Ingen bild

Bo

5 augusti 2015 08:00

Den illegala invandraren skapar uppenbarligen en massa jobb i Sverige (som betalas av skattemedel). Skulle inte någon av dem som deltog i Mobbskandalen på T-banestationen i Stockholm i går kunna ge en hjälpande hand?

 
Ingen bild

Rolle

5 augusti 2015 08:21

Seriösa journalister har en etik som du inte verkar förstå. Det finns inget journalistiskt intresse i att hänga ut utsatta människor även om folk är nyfikna.

Men att sparka på de som ligger ned är väll i SDs linje.

 
Ingen bild

märta

5 augusti 2015 08:24

Nu har hon tränat så mycket på att klättra och blivit duktig på detta, man tycker hon borde klara av att ta sig ner igen på egen hand! Och media skulle låta bli att bry sig om vad hon gör. Så kanske hon tröttnar.

 
Ingen bild

Lasse

5 augusti 2015 08:47

Läs ledare i dagens Barometer, stadsmissionens chef tycker att tiggeriet ska permanentas.
Dessa godhetsapostlar lever i en fantasivärld som är skrämmande och yttrar sej över sånt de inte har en aning om.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 augusti 2015 08:55

Tryckfrihetsexperten Nils Funke debatterar nu med en kvinnlig kulturskribent och gnälltant i P1 om SD,s tunnelbanereklam. Lussningsvärt.. Oj, vad vad kulturvänstern hjälper till att sprida reklamen från SD..!

 
Lotta

Lotta

5 augusti 2015 09:14

Varför utvisas inte kvinnan till sitt hemland? Tydligen har man erbjudit henne hjälp med att återvända till Rumänien där hennes omhändertagna son finns enligt Östran. Detta har hon avböjt. Avböjt? Det är väl bara att skicka hem henne fortast möjligt. Helt sanslöst att samma människa kan tillåtas missbruka våra skattemedel på detta vis gång på gång. Nu får det vara nog. Skicka sedan fakturan på vad alla utryckningar har kostat till Rumänska staten. Då kanske de börjar ta hand om sina egna medborgare.

http://youtu.be/LPjzfGChGlE

 
Ingen bild

SM811

5 augusti 2015 09:26

@Rolle
"Seriösa journalister har en etik..."
Var det dummaste jag har hört. Bara att läsa tidningarna och se vilka som de visar med bild och inte. Trakasserar privatpersoner i deras hem mm. De t.o.m vitpixlar mörkhyade personer för att vilseleda.

 
Ingen bild

Hasse

5 augusti 2015 09:28

Rolle!
Seriösa och sakliga journalister finns inte längre. Journalister har det absolut sämsta förtroendet av alla yrken i de resultat som publiceras flera ggr/år i den förtroendebarometern.
För att få reda på fakta och sanningar är det alternativa medier som gäller. Kanske inte underligt att arbetslösheten är så hög bland journalister det läggs ju ner tidningar i parti och minut.

 
Lassekolja

Lassekolja

5 augusti 2015 09:34

Men Thoralf, hur har Du kunnat missa att lagar och regler gäller enbart skattebetalande svenskar!?! Jag är övertygad att Slippery Slope och Rolle kommer att turas om ta med Anna hem till sig, eftersom hon verkar behöva hjälp. Anna? Lika sannolikt som att en somalisk våldtäktsman heter "Erik", som ju är poppis hos media.
I morse diskuterades SD´s extremt lyckade reklamkampanj, i TV4. I studion satt fem(!) personer, bl.a Poul Ronge, en erkänd SD-hatare, och vände och vred på hur hemsk kampanjen är/var. Han brukar ju i alla andra sammanhang "ha näsa" för reklamvärden. SD´s opinionssiffror har lett till att media återgått(?) till strategin att tala OM SD, inte MED. Kommer under dagen att tillfråga TV4 om hur dom tänkte när någon från SD saknades i sudion.
GRATTIS SD till "valutan för reklampengarna"!!!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Billy Bob Jr.

5 augusti 2015 09:42

Thoralf! Finns ingen anledning att lägga ut sådana bilder. Det kan trigga i gång andra att göra samma sak, den psykiska ohälsan är utbredd. Östran publicerade en bild där kvinnan hoppar från taket på komvux ner i räddningstjänstens luftkudde. Det är ett grovt etiskt övertramp av Östran.

 
Ingen bild

Hacke

5 augusti 2015 10:25

"Seriösa journalister har en etik..."
Jo du Rolle, den "etiken" känner vi alltför väl till och är sannolikt främsta anledning till att denna yrkesgrupp ligger i den absoluta botten när det gäller förtroendemätningar. Deras s k etik är i högsta grad selektiv och det är just på grund av dessa s k journalisters egenmäktiga förfarande som Sverige ligger decennier efter exempelvis våra grannländer i frågor som invandring/flyktingpolitiken.
Råder dig att ta del av utländsk media och jämföra det du kallar etik och vi andra censur, lögn och manipulering.
Du skriver också att det inte finns något "journalistiskt intresse av att hänga ut dessa människor". Vad jag vet är det inte sina egna intressen man ska tjäna utan allmänhetens. Och det är väl just här vi har pudelns kärna när det gäller det pågående demokratiska haveriet med den stadigt växande klyftan mellan medieeliten och folket.

 
Ingen bild

Christer

5 augusti 2015 10:34

Situationen med kvinnan på taket är knepig. En virrpanna får tydligen kosta samhället hur mycket som helst i pådrag, gång efter gång. 30 personer från polis, räddningstjänst,mm, var på plats igår. Hur skulle det vara om man inte gav personen nån uppmärksamhet alls. Bara lät polisen spärra av trottoaren så att ingen förbipasserande blev skadad om olyckan skulle vara framme.

Det som skrämmer mig är om detta beteende sprider sig. Tänk om flera väljer hustak för att påtala sin situation, och inte bara i Kalmar - utan överallt i landet, varje dag!
Men detta är svårt, när man inte "kan" utvisa personer mot sin vilja. Kvinnan satt på en buss på väg tillbaka till Rumänien, men valde att hoppa av i Malmö. Hur gör man då? Det strider mot alla lagar att handfängsla henne under bussresan.
Kanske man kan skicka hem henne med flyg? Då kan man inte bara "stiga av". Kanske med regeringsplanet?

 
Ingen bild

Malte The Swede

5 augusti 2015 10:36


Det där med 'allas lika värde' omfattar det även sverigedemokrater?

 
Ingen bild

Mahmoud

5 augusti 2015 11:04

Hade hon varit svenska hade hon varit publicerad i närbild för länge sen….

 
Ingen bild

janjansson18@yahoo.de

5 augusti 2015 11:20

Varför skulle det vara oetiskt att publicera en bild av ett brott och brottslingen i fråga? Att kvinnan inte åtalas (framkallande av fara, exempelvis) och skickas hem ögons böj är en skandal. Men det verkar som om lagarna inte gäller för romer...

 
Ingen bild

Trollfar

5 augusti 2015 11:37

@Lassekolja, nja, de hade faktiskt två som läste upp lagen för Ronge. Han blev bortdribblad och börja surra om aborter. För en gångs skull så blev SD korrekt behandlade.

SL-kvinnan sade sanningen, de kan inte skilja på partier när de säljer reklam. Så länge den inte bryter mot lagen. Det gör uppenbarligen inte SD:s reklam.

 
Ingen bild

Göta

5 augusti 2015 11:45

Off Topic men...
LENA skriver följande i Thoralfs föregående inlägg:
"... Nigel Farage har sagt att han betraktar Putin som rätt man för sin tid i Ryssland med tanke på USAs och EUs manipulationer. [...] Ryssland är utsatt för omfattande manipulationer från väst. En av dem är att grannlandet Ukraina ska bli EU-land. Det är en provokation av enorma geopolitiska dimensioner."

Jättebra sammanfattat Lena!

I en del KOMMENTARER i Thoralfs blogg framkommer då och då ett tydligt "rysshat".
Eller kanske "Putin-hat" alternativt "Putin-skräck" är en mer korrekt benämning.

Jag rekommenderar verkligen alla här att läsa den kloka och sansade Lars Berns artikel "FREDSPROJEKTET EU PÅ VÄG ATT RÄMNA" i hans blogg Anthropocene.
Läs noggrant, och läs även kommentarerna under artikeln!

http://antropocene.se/2015/march/fredsprojektet-eu-pa-vag-att-ramna.html

 
Ingen bild

Maja Dacke

5 augusti 2015 12:21

En sak i allt det här som jag inte förstår:

Varför befinner sig den här kvinnan i Sverige och demonstrerar för att få tillbaka sin son som befinner sig i deras hemland?

Det är ju där hon skulle demonstrera och hota med att hoppa ner från tak.

Och har ingen upplyst om varför hennes son har omhändertagits i Rumänien? Det hade varit intressant att veta - mer än hur denna kvinna ser ut. Har hon redan i Rumänien bedömts vara en galning som inte kan uppfostra sin son? Och inte heller någon i hennes släkt? Har hon kanske rymt från någon rumänsk institution?

Ja, jag har inte följt detta ärende så jag vet inte. Men någon kan kanske reda ut mina frågetecken i korthet.

Thoralf Alfsson

5 augusti 2015 13:43

Sonen har omhändertagits i Sverige och senare förs till Rumänien.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

5 augusti 2015 12:24

I dagsläget är det lika vanligt att hitta en seriös journalist i Sverige som att få se den vita buffeln.

Han eller hon kanske finns därute men man måste nog anstränga sig hårt för att hitta en.

 
Ingen bild

Tony

5 augusti 2015 12:40

Ja så går det till i slapptaskarnas land, ingen kontroll
när dom anländer, ingen kontroll över om dom är kvar, därför
samlas all slags elände i detta en gång så trygga land.

Tänk om sådana figurer som Rolle och Slippery Slope
någon enda gång kunde ge prov på sin enorma godhet och
visa på att man gjort någon positiv insats för dessa
migranter, att med egna medel hjälpa sådana som dom tycker
så synd om, genom till exempel erbjuda någon en plats i
deras hem, och därmed visat menigheten på vilka rediga
kara karar dom själva är, och inte bara genom töntiga
insändare.
"Rolle, sparka på dem som ligger ned"??? Det handlade väl
om en dam som befann sig i höjden? Och du
Seriösa Journalister ha ha ha...... Var finns dom?
Inte Sverige väl, med något enstaka undantag!

 
Ingen bild

Göta

5 augusti 2015 15:44

Om min länk ovan (11:45) som inte blev klickbar:

Jag tycker Lars Berns artikel och hans syn på komplexet Ryssland-EU-USA-Nato är viktig, så jag försöker igen med en ny, förhoppningsvis klickbara version.

http://antropocene.se/2015/march/fredsprojektet-eu-pa-vag-att-ramna.html

http://korta.nu/eu-ramna

 
Ingen bild

Lena

5 augusti 2015 17:04

Tack @Göta för din support!
@Roffe 10.06 i föregående inlägg. Fortsättning på diskussionen om SD,s (i vart fall enl.Nalles uttalande i EU) support för den linje som Nigel Farage företräder. Jag antar att inte alla Sd-are tycker lika, troligen är det många som inte är det minsta insatta.
Din första fråga; Varför fick inte Ukraina bestämma? Var mer specifik. Om jag ska gissa så tror jag du syftar på Krim? Att Ryssarna snabbt som attan tog över Krimhalvön, det kan nog var ock en begripa. Dels att Krimhalvön alltid tidigare tillhört Ryssland, men av någon underlig anledning gav Chrusjtjov bort ön till Ukraina då på 50-talet, eftersom Ryssland o Ukraina var mycket nära varandra på den tiden. Nu har Ukraina förändrats, det verkar som om folket är delat i två. En del vill tillhöra väst, den andra till Ryssland. Krim intill Svarta havet är som en sluss ut till Medelhavet samt alla närliggande länder. Självklart tänker inte Putin låta EU och i förlängningen USA ta över det viktiga geografiska läget!

Det andra frågan var, varför SD stödjer Putin. Men gör de verkligen det? Personligen stödjer jag inget av blocken. Nigel Farage pekade på att Ryssland är utsatt för manipulationer av den mäktiga krigsapparaten i USA som också är vidhäftad EU. (Eftersom EU gör allt som USA säger till dem, faktiskt tror jag att det finns EU-gubbar och en dam EU-ministern, bland eliten bara är springpojkar till USA,s krigslobby). Så Roffe, det finns ett annat perspektiv.

Tänk också på att USA startar det ena kriget efter det andra i Mena-länderna. Det är inte det amerikanska folket som startar krigen, det är en maffia som tjänar enorma pengar o makt på att destabilisera dessa länder. Även Ryssland är utsatt.

 
Ingen bild

Anders

5 augusti 2015 17:18

Thoralf:Kan du förklara varför du alltid måste publicera bild och namn på flyktingar? Alla dom svenska män som misshandlar 20-30 kvinnor om dagen m.fl om du nu strävar så mycket efter rättvisa tycker jag den ser skev ut.

Thoralf Alfsson

5 augusti 2015 18:45

När det gäller svenska män som begår brott mörkar inte media. Därför finns det inget större behov att skriva om det. Enkelt!

 
Ingen bild

OT

5 augusti 2015 18:37

@FRA, SLÄPO m.fl jag vet att siten är propaganda.

Men, man skall inte förakta sanningen även om den kommer från den lede Fi!

"Migranter - ett sätt att håva in pengar i Sverige": http://se.sputniknews.com/norden/20150721/445904.html

P.S gammalt talesätt - "Alla sätt är bra förutom de dåliga"

 
Ingen bild

Mahmoud

5 augusti 2015 23:35

@Anders
Misshandlar 20-30 kvinnor om dagen? Källa tack!

Dessutom får du pris för veckans halmgubberesonemang. Grattis! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards