thoralf

Alla inlägg den 18 september 2014

Av Thoralf Alfsson - 18 september 2014 09:48

Hyckleriet inom media fortsätter. I dag kan man läsa en artikel i Barometern om att ett fotbollslag från Oskarshamn fått sin buss sönderslagen i samband med en fotbollsmatch i Växjö. När man läser artikeln förstår man att det uppenbarligen varit en otrevlig match för spelarna från Oskarshamn trots att man vann matchen efter straffar.

 

”Publiken sprang in på planen och firade med laget när det blev mål. Det sprang folk vid vår avbytarbänk och det var en hetsig stämning. Det kändes nästan surrealistiskt.”

 

”Det hela höll på att eskalera. Deras ledare och tränare var ganska heta. Jag kände tidigt att det var bara att hålla sig jättelugn, jag sa inte ”halv sju”. Jag sa till grabbarna i halvtid att vad ni än gör så ta det lugnt, vi höll nästan igen i närkamperna. Vi sa till domaren inför straffläggningen att kunde han inte få bort folk från målet så lämnar vi planen och avbryter matchen.

 

Straffläggningen kunde dock avgöras och OAIK slog samtliga fem straffar i mål och vann. När de skulle åka hem så upptäckte de att bussen vandaliserats.

– De hade slängt sten genom rutorna och det var bucklor på bussen.”

 

Vilka var då motståndarlaget? I artikeln finns det givetvis ingen antydan till vilka som är FC Sufstar. Men mina varningsklockor ringer kraftfullt när jag läser artikeln. Inte minst på grund av att journalisten utelämnar alla uppgifter om motståndarlaget, förutom namnet på föreningen.


En sökning Google ger följande svar.


”Föreningen startades år 2004 och har sedan dess varit aktiv för att vägleda nyanlända Somaliska ungdomar in i det Svenska samhället. Syftet är att främja integrationen mellan gamla och nyanlända Somaliska ungdomar och svenskar.”

 

En fotbollsförening som helt är grundad på etnicitet! Gårdagens händelse visar att man fullständigt misslyckats i sin ambition att främja integrationen. Det blir nästan lite parodi när man fortsätter att läsa om föreningen och hur de ser på Fair play.


”Den aktive ska följa ledares ordningsregler och regler enligt Fair Play.

 

• Vi följer alltid fotbollens regler

 

• Vi respekterar alltid domarens beslut

 

•Vi uppmuntrar alltid ärligt spel på planen

 

• Vi tackar alltid motståndare och domare efter matchen

 

• Vi uppträder alltid på ett juste och bra sätt, både på och vid sidan om planen i tränings- och matchsammanhang ska enbart spelare och ledare finnas närvarande vid sidan där avbytarbänken är placerad.”

 

Föreningen har uppenbarligen en hel del att jobba med bland sina spelare, ledare och supportrar. Men det som jag reagerar än mer på är följande avsnitt på föreningens webbsida. Läs det några gånger så att innebörden framgår.


”Droger

 

Sufstars fc accepterar inte att det förekommer droger så som narkotika, alkohol, tobak, khatt eller dopingpreparat när barn och ungdomar deltar i föreningens aktiviteter.”

 

FC Sufstar anser uppenbarligen att det är ok med narkotika, khatt och dopingpreparat bara inga barn och ungdomar är närvarande! Helt sanslöst!


Läs mer på föreningens webbsida.


Hur stora föreningsbidrag får FC Sufstar från moderaten Bo Frank och Växjö kommun varje år? Är föreningens regler förenliga med Växjö kommuns policy?


Genom att inte granska föreningar som bygger på etnicitet av rädsla för att kallas rasister medverkar både media och kommunen till att hyckleriet får fortsätta och dessvärre att problemen kommer öka med tanke på den rådande massinvandringen som pågår.


Det räcker ju med att läsa FC Sufstars webbsida för att frågeställningarna skall bli många!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards