thoralf

Direktlänk till inlägg 15 september 2014

ELEFANTEN I RUMMET ÄR KVAR

Av Thoralf Alfsson - 15 september 2014 23:06

De senaste 24 timmarna har väl adrig elefanten i rummet varit så tydlig. Valresultatet har kommenterats av så kallade experter och avdankade politker från alla läger men ändå är elefanten i rummet än mer tydlig.


Den politiska korrektheten kan tydligen förvrida huvudet fullständigt på väldigt välutbildade människor. Problemet är antagligen att de befinner sig i karriären och då förlorar man uppenbarligen sitt logiska tänkande.


Det är minst sagt pinsamt att lyssna på alla upptänkliga förklaringar av valresultatet men alla undviker att nämna massinvandringen, volymerna och innehållet! Elefanten i rummet växer.


Ju mer jag lyssnar och ser av dessa experter ju mer anser jag dem vara lika rent ut sagt naiva och inkompetenta. Alla experter kan väl inte vara helt okunniga.


På det lokala planet tittade jag in på några SD-hatares nätsidor. Ingen av dessa har skrivit en stavelse om valresultatet igår eller idag. Tydligen har dessa personer inte kommit över chocken ännu.

 
 
Ingen bild

Bör ses och delas

15 september 2014 23:15

Pekgul: "Ingen tar problemet på allvar"

Längd:
4,47 min
I TV4 Play sedan:
15 sep 2014

Nalin Pekgul (S) gästade "Valet dagen efter" och diskuterade Sverigedemokraternas stora framgångar i valet och hur partiet uttnyttjar problem som andra partier inte erkänner.

http://www-origin.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=2967644

 
Ingen bild

Joppe

15 september 2014 23:23

Dom är rädda om sitt jobb och för social stigmatisering tror jag. Det kan inte finnas en möjlighet att alla "vetare" är precis korkade?

 
Ingen bild

inrikesministern

15 september 2014 23:30

Och givetvis står de där och bara gapar, utan att ta till sig ett ord av set Nalin Pekgul säger. Inte ens en följdfråga. De känner inte sig det minsta träffade. De som är så goda...

 
Lassekolja

Lassekolja

15 september 2014 23:45

Jag har aldrig heller hört så många märkliga anledningar till att så många röstat SD.
Helle Klein upprepade som vanligt gång på gång att SD är rasistiskt, fascistiskt och t.o.m nazistiskt. Hon missade uppenbarligen grabben i kippa på SD´s valvaka.
Carin Jämtin upprepade gång på gång att "vi måste tala med SD´s väljare". Det sa dom 2010 också men det hjälpte tydligen inte. Det blev nästan komiskt när Carin Jämtin sa att "vi kommer aldrig att samarbeta med dom(SD) eftersom dom delar upp människor i "vi och dom"! GODDAG YXSKAFT säger jag!
Ännu konstigare blir det när Stefan Löfvén säger att han istället (för SD) skall "tala med några av dom demokratiska partierna". Hur demokratiskt är det att strunta i att tala med SD? Hur var det med "alla människors lika värde? GODDAG YXSKAFT igen!!!
Nån kulturtjej var chockad nån sa att "människor är oroliga...." o.s.v Flera tyckare anser att det var fel att Reinfeldt vädjade att "vi måste öppna våra hjärtan" och att invandring kostar pengar. Huruvida det är sanning och fakta eller ej är uppenbarligen inte intressant. Hyckleriet verkar inte ha några gränser i PK-världen.....?

http://www.status.st

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

16 september 2014 00:04

Vi vill inte ha ett vi-och-dom-samhälle, men vi pratar inte med dom (SD).

 
Ingen bild

Ronny

16 september 2014 00:09

På sajten, Snaphanen, idag intervjuar en dansk reporter, en sosse, en moderat och en politisk reporter på Kvällsposten. Man tror knappast att det är sant, att det är några sådana pucko, som dikterar vad vi/jag skall rösta på. Pinsamt är bara förordet. Lyssna på en mycket bra journalist från Danmark, som sätter det svenska s.k PK på plats:)

 
Ingen bild

Argus

16 september 2014 00:12

Jag såg på Agenda Special ikväll och de följde med några ungdomar, från en minoritet naturligtvis, till SAP:s valvaka. Minen när vallokalsundersökningen kom var obetalbar och ännu bättre blev det när de slutgiltiga resultaten trillade in.

Här satt alla fiiina människor och hoppades på framgångar för deras lika fiiina partier och de stod och stampade på 2010 års siffror utom Reinfeldts som störtdök då "stassministern" hade skjutit de i foten eller högre upp.

Så här såg SvT:s reporter Pontus Mattsson när första prognosen kom: http://www.friatider.se/sites/default/files/styles/wide_16x9/public/chocken.jpg

 
Ingen bild

hans

16 september 2014 00:24

De borde bjudit in Åke Ortmark.

"Problemet med SD är att de delvis har rätt: 1. Integrationspol ÄR misslyckad. 2. Mångkulturalism ÄR svårhanterad, inte BARA tillgång."

https://twitter.com/AkeOrtmark/status/511422242463686656

Istället bjöd de inte Helle Klein ... /facepalm.

 
Ingen bild

Twittervänstern mordhotar JÅ

16 september 2014 01:08

Skrämmande läsning,borde vara något för SÄPO.
http://bayimg.com/maAmLaaGG

 
Ingen bild

Håkan Rohdin

16 september 2014 01:30

Tycker dock att i det intellektuella mörker som var kommentatorernas försök att förklara framgången för SD så ska Andreas Johansson Heinö få en liten blomma för att iaf försöka sätta allting i ett perspektiv. Han nämnde det utbredda missnöjet med invandringen som finns hos svenska folket, ett missnöje som är mycket större än SD:s faktiska väljarstöd.

Men ja, hur blind kan man bli. Om ett parti i 20 års tid hundra gånger om hävdat att de vill minska invandringen därför att [skäl 1/2/3/4/etc] och sedan får många människor att stödja dem så kanske man inte måste fråga sig varför människor väljer att stödja dem? Jag menar, varför försöker man aldrig analysera varför andra partier drar väljare på samma sätt? Hur skulle det låta? Vi gör ett försök:

"Sex procent valde MP. De vill egentligen inte välja MP utan det är en protest. De väljer MP därför att de har en ogrundad rädsla för miljöförstöring. Därför måste alla goda partier ställa sig upp och visa att den miljöförstöring de ser är bra för samhället. Det är deras attityd till miljöförstöring vi måste jobba med. Vi kommer aldrig sjunka till en sådan nivå att vi tar itu med de farliga utsläppen, det skulle vara att låta MP vinna."

Nej, givetvis gör man inte så. Istället gör man antagandet att väljare vet vad de röstar på, och väljer parti efter hur de prioriterar de olika områdena.

Jag vet faktiskt inte om jag ska bli rädd eller bara skratta åt eländet. När vi låter kretiner som Sahlin och Klein analysera valet blir det en sämre slutsats än om jag skulle ge mig på att praktisera som tandläkare med en slagborr. Men samtidigt som det är skrattretande pinsamma förklaringar de kommer med så skrämmer det samtidigt att detta är några av landets mäktigaste. Detta är män och kvinnor som har - bokstavligen - makt över mitt liv. Och då är det lätt att hålla sig för skratt.

 
Ingen bild

Observer

16 september 2014 01:58

Detta visar medias makt!
Detta visar att media måste regleras.
-Media skall inte vara invisator, för det är detta som alla experter är rädda för.
Den här maktobalansen har visat sig omöjliggöra demokrati och ens ett vettigt vetenskapligt samtal. Den här obalansen har med all önskvärd tydlighet visat sig vara farlig.
Så farlig att den bakbinder så gott som alla parter i stigmatisering och rädsla.

 
Ingen bild

Observer

16 september 2014 02:53

Thoralf:

Tala med dina partikamrater och föreslå att presstödet plockas bort för tidningar som ägnar sig åt politisk aktivism.

 
Ingen bild

realisten

16 september 2014 03:08

@Observer
Föreslår du då en censurlag a la DDR?

 
Ingen bild

Full gas in i väggen Pjotr

16 september 2014 03:27

Realisten : Censur har vi nu i vilken lövhög har du varit sista 30 åren
Lyssna på förståsigpåarna mitt i karriären som Alfsson skriver
Ingen av dom har sett elefanten fast den står rätt på deras fötter
Det min vän är DDR censur, kom igen lite nu Pjotr

 
Ingen bild

thomas falk

16 september 2014 04:26

Det skall inte finnas presstöd alls. Varför skall vi genom skattsedeln
betala för en undermålig produkt? Släpp marknaden fri så kanske journalister börjar göra tidningar som folk är beredda att betala för.
Presstöd är konstgjord andning.

 
Ingen bild

World Traveller

16 september 2014 06:16

Ta bort presstödet och låt folk köpa de tidningar de anser skriver sanna och intressanta artiklar. Svensk media idag är en skam för hela världen. Sjukare än Sovjets någonsin var. De enda som får någonting ut av att läsa propaganda och lögner är såna som realisten.

 
Svensson

Svensson

16 september 2014 06:41

Det vi nu ser är bara början, nu när Sverigedemokraterna växer,så kommer dom fortsätta växa,och det kommer gå allt fortare.Det är den berömda ketchupeffekten.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Farbror Fredde

16 september 2014 07:56

Som dagispartierna käbblar blir det ingen regering alls, utan nyval, vilket SD kommer att tjäna på. (Dessutom kommer S få chansen att kuppa bort marionetten Löfven för att få Sahlin som statsminister.) Det mest näraliggande i dagsläget skulle vara att moderaterna omedelbart kickar sin partiledare F. R. för att kunna ingå i en regering med S. Annars kommer det bli kaos och flera nyval tills något parti (SD?) får majoritet och det kan ta sin tid.

 
Ingen bild

Tommy

16 september 2014 08:04

Sören Holmberg analyserade tydliga grupper bland SD-röstarna igår. Män, LO-arbetare, sjukskrivna, pensionärer och arbetslösa. Pensionärer är en grupp som känt sig åsidosatta, där gjorde Alliansen ett avgörande misstag när man satsade på ett sista jobbskatteavdrag framför att underlätta tillvaron för pensionärerna. Sjukskrivna och arbetslösa har fått mindre i plånboken och många letar då klassisk syndabock. Typiskt vid borgerligt styre. De i många fall lågt utbildade LO-arbetarna har inte riktigt anammat den konkurrens svenska företag mött i och med EU och globalisering. Även här blir en grupp syndabock.
I huvudsak är det missnöjesröster. Begränsar vi bara invandringen så blir allt bra. Lägg till medias tveksamma häxjakt som lett till martyrskap och en lysande Jimmie Åkesson så har vi knappt 13 procent som röstat på ett parti som inte kommer få ngt inflytande på migrationen kommande fyra år heller.
Fyra nya ideologilösa år troligen...

 
Ingen bild

Lars Rosén pol sek KALMAR

16 september 2014 08:33

Ja, elefanterna fortsätter. Gudrun S hade nya bruna ideér om oss. Det kom hon på efter 8 år. Men en sak är säker, svensken tycker inte om dåliga förlorare, och det luktar det lång väg i pressen nu. Det är väl bara och tacka, dom tycks inte har lärt sig någonting.

 
Ingen bild

Stefan A.

16 september 2014 09:13

Media har sin egen logik, det är SD som fenomen som är felet, inte de enorma kostnaderna för invandringen, inte den totalt misslyckade integrationen(trots mångmiljardsatsningar), inte bostadbristen som naturligtvis blir om man tar in 100 000 invandrare per år...kort sagt elefanten...

 
Ingen bild

Tony

16 september 2014 09:13

Så mycket trodde Reinfeldt och Anders Borg på sin politik
så att man efter ett valnederlag fegt likt skrämda harar
lägger benen på ryggen och flyr från det kaos man skapat.
Men dom känner naturligtvis till hur illa det är ställt
med mycket i landet och föredrar därför att fly istället
för att stanna kvar och rätta till konsekvenserna av deras
vanstyre.Ynkligt

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

16 september 2014 09:28

Det är faktiskt uppriktigt underhållande att se alla förståsigpåare som nu försöker analysera hur det kunde gå som det gick.
Helt ok, men snälla ni koppla på hjärnan.
"87% röstade inte på SD" känns så retro, dessutom stämmer ju inte siffrorna längre sedan 2010 då var det 94,3%, snacka om sirap i päronet
Vad är plus och minus ?

Nu är det tydligen plötsligt inte lantisar med hängande hakor längre, som är den typiska SD väljaren, wow, "Påhumaniseringen har börjat", fy fan vad en del journalister måste må dåligt innerst inne, nu när skutan sjunker både upplagemässigt, och moraliskt.
Se och lär hur det gick för Fredde och "Låne-Andersch", ten and out

Givetvis hajjar inte Gyllende Mattson detta ,han för sin kamp mot alla påhittade nazister i Sverige på sin blogg ,medans Chang Frick djävlas med en utelåst David Baas under tiden
Fricks och Kinnunens lilla samtal är riktigt roande faktiskt
"Det är hårt att vara journalist", galghumor på hög nivå.

Fast media kan ju alltid mobba vidare, så har SD minst 26% nästa val, kör hårt "Andersch" mfl, fortsätt gärna att intervjua "schizofrena motdemonstranter", så slutar läsarna köpa ISometern, och röstar SD, leve Lenin
Hur djävla korkad kan man få vara egentligen , och ändå stå på en avlöningslista hos Gota Media ?

Nalim Pekul står i tv och är uppriktigt ledsen för att ingen lyssnar eller gör något åt att en del kvinnor bla blir "inlåsta", och andra problem i problemområdena, tänk vilket fint stöd hon fått från hycklarna i bla sitt eget parti
Bengt Magnusson och "Steffo Jenny Strömkvist" står som fågelholkar och lyssnar förvånat , när hon säger "Ni journalister bor inte i dessa områdena".
Dumstrut på (Inte på Nalim om du är mediaanställd)

Nä dessa eminenta stjärnor bor i latteisolaten på "Rödermalm"
Måste vara jobbigt att tillhöra den delen av journalistkåren, som har förmåga att skämmas ,för att man dras med i Leningängets drev.

Som om det inte räckte fick Jonas Sjöstedt fikon av Steffe :=)(=:
Det kan gott den nyckelskramlande apflocken ha, vem fan vill ha sånt folk i en regering, varför inte åka till Angola med era nycklar ,och vuvuzelor, glöm inte ta med Dror för allt smör i Småland, finnen kan få åka med också
Snacka om bortgjorda, lång näsa känns lite fnuttigt, känns som en påle i häcken istället, men det är bara en känsla, samt talespråk ,tänk på det speciellt om du heter Ulf i förnamn och har pressleg.

MP fick pyspunka, FI fick 3% fast man måste visst ha 4% .....:=)(=:

Som grädde på moset tror "Shorty" att en vansinnig Annie Löf el Skolskövlaren skall ingå i hans regering, vilket vore politisk självmord till valet 2018, undrar vilken plats i kön Shorty hade, när förståndet delades ut, före eller efter Mona ?

Sverige är på väg mot nyval med stormsteg, landet går inte att styra
Kan ingen djävla sosse förklara det för Steffe ?
Gärna innan han gjort bort sej totalt, det är ju uppriktigt synd om karln ,lever i en egen fantasivärld, Alliansen är vansinniga stora delar av svenska folket också, Fredde och lånemästaren har sjappat, som dom ansvarstagande individer dom är......

Undrar förresten hur dom mår på bloggskämtet "Inte rasist men....har svårt med potträningen, kommer man att fortsätta att pumpa upp SD till 30%, ett stort tack förresten foliehattar keep up the good work :=)(=:

Gubben och Gumman skriver som fristående journalister utan koppling till Alfsson el SD, vi har heller inget Casinokonto hos bröderna Donkey

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

16 september 2014 09:50

OT : Nu har man börjat med nya flugan gatuodling ibland "gerillaodling"
se där ja, där fick CHE vara med på ett hörn också, is this for real
Givetvis promotas detta av kompisarna på TV4

Detta ger samma vibbar som Kenos reklamfilm och Stockholmarna på Gotlandssemester upphöjt till 10 , fast detta är på riktigt

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

16 september 2014 09:51

P.s Vi rör oss givetvis på Södermalm

 
Ingen bild

LSW14

16 september 2014 10:43

Tycker att Nalin Pekgul är modig när hon tar bladet från munnen. Det känns inte självklart att hon kommer att drunkna i "Gilla-markeringar" från Twittervänstern, om man säger så... Hatten av för Nalin.

Sören Holmberg har säkert i huvudsak rätt i sin analys av vilka grupper som röstar SD, dock tror jag att den "genomsnittlige svensken" är en betydligt större grupp än vad som framgår. Jag menar att många mörkar sina partisympatier pga skrämselfaktorn. Allt för många lever i en verklighet där den huvudlösa invandringspolitikens negativa konsekvenser blivit en realitet. Lägg därtill att i det läget är det (nästan) inga tunga politiker eller d:o media som vill vara med för att ta sitt ansvar, den drabbade får gilla läget och klara sig själv helt enkelt. I en sån verklighet är det inte troligt att man röstar på den som svek, dvs 7-klövern.

Helle Klein pratar om rasism! Hur i hela h----e kan den människan överhuvudtaget ta ordet rasism i sin mun? Hyckleriet når nya höjder när man betänker att hon, och tyvärr fler med henne, ger sitt fulla stöd till en av de idag mest rasistiska regimer som finns, tänker på bl a detta http://korta.nu/denna_inrikespolitiska_fraga. Men det finns mer, jag tar mig för pannan!

Att sedan Helle Klein är bästis med Barbara Lerner Spectre är något jag tar för givet, utan att för den skull säkert veta.

En annan fråga är naturligtvis varför SD en dag som denna (valdagen) i direktsändning på podiet visar upp Israels flagga?! Som att hälla upp en grogg i kyrkan en juldagsmorgon om du frågar mig. WTF?

Jag har inte tagit en massa skit pga mina SD-sympatier för att promota vare sig Israel eller några andra j---a globalister öht. Bara så ni vet! Så- var har SD-topparna sitt hjärta egentligen? Kanske finns det t o m 2 elefanter i rummet?

En annan sak; förutsatt att min salig mor inte bluffade mig helt så är det mitt judeblod som kokar just nu! Låt vara att det inte är 100-procentigt, men kom inte dragande med att jag är en judehatare bara. Just sayin.

Nåväl, oavsett allt annat så känner jag en fadd smak när vi nu kan konstatera att Thoralf inte längre sitter i Sveriges riksdag. Skandal och ytterligare ett skäl för mig att ifrågasätta SD:s ledning.

 
Ingen bild

Lena

16 september 2014 12:01

@LSW14
Mycket bra inlägg. Allt är inte svart eller vitt, många i Sverige vet inte mycket om Israel, dess historia och hur det kom till. Detta Youtube klipp från en författare, uppväxt i en judisk, zionistfamilj, son till en general, berättar på ett enkelt sätt hur det var när Israelisk militär tog över Palestina som var ett samhälle befolkat av palestinier. Motsvarande skulle vara att IS tog över Sverige för att de har vapen och kan skrämma folk till tystnad.
Men alla judar tänker inte samma sak och är inte rasister på det sätt som Nethanyau o co är, som vill ha en etniskt ren judisk stat.
https://www.youtube.com/watch?v=CtQKr6f_Uwk

 
Ingen bild

LSW14

16 september 2014 23:42

@Lena
Tack för länken, den är utan tvekan både intressant och relevant. Bör ses av alla, inte nödvändigtvis för att ge sitt bifall utan mest för att dra en egen slutsats. I ena eller andra riktningen.

Jag delar din uppfattning till 100 %, allt är inte svart eller vitt och självklart är inte alla judar rasister- finns inte ens på kartan. Vad som dock är beklämmande är att den kritiska granskningen i dessa politiska frågor aldrig lyfts i medierna. Vi blir ständigt påminda om Nassarnas raspolitik, men på vilket sätt kan ffa Likuds politik anses vara annorlunda. Det vore tveklöst en välgärning om Helle Klein, och varför inte, Barbara Lerner Spectre förklarade skillnaden. Mediautrymme lär ju inte vara något problem om bara viljan finns...

Exemplet med IS vs Sverige är både tänkvärt- och inte helt orealistiskt. Framtiden får utvisa hur det blir, det ju är som bekant svårt att sia- särskilt om framtiden!

 
Ingen bild

Lars

17 september 2014 11:16

OSAKEN har ett förhållande till VERKAN !
ANSVARSLÖS INVANDRING har resulterat i PROBLEM MED REGERINGSBILDNING !
Denna själklara förklaring ses inte av människor med skygglappar !
Jämtin och Klein t.ex
Pekgul är mera klarsynt i ämnet !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se