thoralf

Direktlänk till inlägg 21 augusti 2014

11,0 PROCENT TILL SD I KALMAR LÄN

Av Thoralf Alfsson - 21 augusti 2014 21:57

Barometern presenterade idag en stor opinionsundersökning i Kalmar län som ger SD 11,0 procent. Vilket innebär att SD är tredje största parti i Kalmar län. Moderaterna backar från 26,9 procent till 17,5 procent. Undersökningen gjordes mellan den 4-11 augusti.


Jag ät positivt överraskad och hade inte förväntat mig ett så bra resultat i en opinionsundersökning som baseras på telefonintervjuer med tanke på skämighetsfaktorn.


I sin artikel skriver Barometern att SD kan bli näst största parti i Högsby, Hultsfred och Torsås. Tydligen är siffrorna väldigt bra i dessa kommuner, vilket överensstämmer med valresultatet i EU-valet. Barometern skriver att ”SD är på väg mot ett superval” i artikeln.


Imorgondagens tidning kommer kommentarer till undersökningen. Skall bli intressant att läsa.


Bra tajming att vi just idag fick vårt valmanifest utdelat av Posten. Har fått många positiva reaktioner! Till och med personer som alltid röstat på V tänker nu rösta på SD.


Fick en kommentar på min blogg tidigare idag som jag tyckte var väldigt trevlig. Jag kopierar en del av kommentaren och lägger in den i blogginlägget.


”Besökstatistik 21/8-2014 för några olika hemsidor. Källa är Alexa.com som håller reda på sådana saker. Talet efter sidans adress visar sidans rang i Sverige. Ex Fria tider ligger alltså på 71:a plats. Ju lägre tal, desto bättre.

http://www.friatider.se/ 71
http://avpixlat.info/ 80
http://www.exponerat.net/ 381
http://thoralf.bloggplatsen.se/ 629
http://www.barometern.se/ 976
http://expo.se/ 2.129
http://sverigedemokraterna.se/ 2.420

Kommentar: Thoralfs sida lockar verkligen många läsare. Kan det möjligen bero på att han skriver bra, och tar upp angelägna saker? Fler läsare än Kalmar läns största dagstidning! Gott att se hur den skattestödda extremistorganisationen Expos sida sannerligen inte har många läsare. Fast stora i truten är de ändå.”

 
ANNONS
 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

21 augusti 2014 23:09

Grattis! Det måste kännas skönt att ditt slit ger utdelning. Och även andras i regionen.

 
Ingen bild

Lotta

21 augusti 2014 23:12

Hur sjukt är inte detta konstaterande: "Det totala kostnaderna för asylmottagandet till Sverige för 2015 uppgår till 27 miljarder kronor enligt Migrationsverket. UNHCR:s totala budget uppgår samtidigt till omkring 37 miljarder kronor för samma år, pengar som kan användas för att hjälpa 39 miljoner nödställda världen över."

http://www.friatider.se/sd-vi-sparar-150-miljarder-p-minskad-invandring

 
Ingen bild

Kalleman

21 augusti 2014 23:36

11%, det låter lite, du får nog räkna med det dubbla med tanke på det gedigna arbete du lagt ned, hoppas du har duktiga medarbetare som besätter platserna i Kalmar. Själv är jag Kronobergare.

 
Ingen bild

Petra

22 augusti 2014 00:06

Helt fantastiskt att fler läser din blogg än barometerns.

 
Ingen bild

Wagner

22 augusti 2014 00:22

Skrämselfaktorn skulle det väl benämnas. thoralf.bloggplatsen.se/2014/05/26/10719924-skramselfaktorn-uppdaterad/

 
Ingen bild

Göran

22 augusti 2014 01:30

Det första och sista jag gör varje dag är att "kika" på Din blogg. Du har ju varit "min" Riksdagsman på östgötabänken under en mandatperiod och gjort ett framstående arbete där. Personligen hade jag hoppats att Du skulle vara kvar i Riksdagen för jag anser att Du behövs där. Under, åtminstone de närmaste fyra åren får vi väl inte några rapporter från Riksdagen här på Din blogg. Det känns fattigt.
Det som händer i Kalmar kommun och Kalmar län känns väl inte så angeläget för mitt vidkommande även om Dina inlägg om de originella kufarna Bo Frank i Växjö och landshövding Stefan Carlsson utgör underlag för såväl komik som dårskap, så nog finns det en viss motivation för att fortsättningsvis läsa Din blogg även efter den 14 sept.

Tack för de gångna fyra åren i Riksdagen.

11 % är nog akterseglade siffror. Det dubbla låter mer sannfärdigt.

 
Ingen bild

Pimm

22 augusti 2014 01:46

Rent objektivt går det inte dra andra slutsatser än att SD blir valvinnare med över 10 % liksom att man lyckats få upp sina huvudfrågor på den politiska dagordningen. Men ändå kommer vi få se fram emot en hårdvinklad valvaka där SD:s framgångar är "förlust" eftersom politrukerna inte råkar tycka om SD. Om man gillar SD:s framgångar eller inte är ju en helt annan fråga, och där ska ju definitivt inte experter eller programledare lägga några värderingar. Om man nu ska vara public service och företräda allmänintresset, vilket rimligtvis måste inkludera även SD-sympatisörer...

 
Ingen bild

Erik i viken

22 augusti 2014 02:45

Jag ser inga program på SVT, och självklart inte på TV4. Inte heller lyssnar jag längre på P1. Egentligen tråkigt då jag har trivts väldigt bra med deras allmänbildande program, oavsett programrubrik.

Nåväl. Nu har jag sett vår statsminister "frågas" ut av två representativa "journalister" till en rejäl bakgrund med människor på flykt.

Var är jag? I vilket land?

Hur kan man ljuga så ohämmat? Statsministern säger att han inget visste om den ökade invandringen, som han tror skedde i somras. Fakta är att redan i april räknade MV upp antalet för asylsökande från 60.000 till 70.000 I juli från 70´till 80´. Och nu i augusti från 80.000 till 100.000 Jag sätter en slant på att vi kommer upp i minst 120.000

Varför presenteras asylsökande som flyktingar???
De är inte flyktingar. Vi tar emot ca 1.500 flyktingar varje år. Jag tror inte någon har problem med det. Problemet är den massiva asylinvandringen + den åtföljande anhörighetsinvandringen. 100.000 asylinvandrare som fått PUT + anhöriga för en kärleksfull återförening här i Sverige ger 300.000 till att försörja.

Vore dagens enorma invandring något som kunde ses som en tillfällig topp, tror jag att många kunde smälta att vi fick ta några svåra år i humanitetens namn. Men så är det så klart inte.
Det är en ständigt ökande invandring, och något maxtal finns inte.
FP signalerar för att ta emot 20.000.000
CP signalerer för att ta emot 40.000.000
MP ser inga begränsningar överhuvudtaget.

Det enda "roliga" med intervjun var att se på programledarna. Deras ögon avslöjade att de inte kände sig så särskilt bekväma. Ställa några riktiga frågor vågade de ändå inte.
Får väl klippa några boxar med rött när de vandrat hem till söder.

Håller med om att SD´s hemsida är mkt. svag. De kunde åtminstone lägga upp dina diagram.

 
Ingen bild

Stefan i Std

22 augusti 2014 03:36

@Erik i Viken

"Hur kan man ljuga så ohämmat? Statsministern säger att han inget visste om den ökade invandringen, som han tror skedde i somras."

Jag tittar inte heller på SVT eller TV överhuvudtaget. Jag utgår från att du återger korrekt vad FR sa.

Fredrik Reinfeldt VET att han slipper krångliga, smarta och självklara frågor när det gäller invandring. Därför ljuger han Svenska folket rakt upp i ansiktet som den psykopat han är.

Detta helvete skulle inte folket behövt genomlida om vi haft journalister som skötte sitt jobb. De är i högst grad medskyldiga till att vansinnet gått så långt att vi nu skymtar kollaps inom skolan, vården och statsfinanserna.

 
Ingen bild

Det ser bra ut för SD

22 augusti 2014 05:36

Han kommer som en president, Åkesson. Polisen kommer ett par timmar före, undersöker omgivningen och sätter upp kravallstängsel. Sedan kommer bussen, BMW med Åkesson och valcirkusen. Polisen eskorterar dem till platsen för torgmötet. Inte ens statsministern omges med så rigorösa säkerhetsåtgärder.

Jag var hos doktorn med mitt onda hjärta men jag beslöt att utsätta hjärtat för än mer påfrestning. Jag besökte Jimmie Åkessons möte i Forserum.
Publiken strömmade till. Det kom femtio personer, sedan kom sjuttiofem till och så sjuttiofem till, sedan ytterligare hundra. Vi var trehundrafemtio personer, jag räknade dem alla. Skulle jag lagt till alla de invandrare som lyssnade från öppnade fönster så kunde jag lagt till femton personer. Dessutom var ett tjugotal poliser på plats och ett antal journalister. Så var det en motdemonstrant som vände Åkesson ryggen tappert.

Hade en normalpolitiker haft lika många besökare skulle det betecknats som folkvandring. Jag assisterade stackars Stefan Attefall (kd) med högtalarutrustning på Eksjö Torg förra valet. De enda som lyssnade på honom var jag och en ekorre. Inte ens a-laget var på plats. Då är det illa.

Jag gick runt och pratade med publiken i Forserum. Det var gamla fabriksarbetare, tjänstemän, bönder, pensionärer och en annan invandrare. Alla har byggt Sverige.
Som jobbaren sa: inte har alliansen lyckats, de har tredubblat arbetslösheten, det var under deras era jag blev arbetslös.
”De har lurat mig på Pensionen”, säger en äldre man. En arg dam konstaterar: vad har vi i EU att göra. Bonden som känner sig lurad och rädd för att Folk- och Miljöpartiet skall ta brödet ur munnen på honom. Man känner att detta är Åkessons folk. Alla människorna ser slitna ut efter många år av hårt arbete. Det är dessa som insuper Åkessons budskap.
Varför har det blivit så? Ja grunden är Alliansens nonchalans, jag säger som Åkesson ”är det någon här som fått några av regeringens 250 000 nya jobb”… nej så är det.

Vi har högfärdiga bunkerpolitiker som inte vågar ta debatten med SD. De skulle aldrig våga ställa sig i en talarstol i en öppen debatt diskutera med SD. De högfärdiges problem är att en stor del av det egna partiet tycker som Åkesson, även i invandrarfrågan. LO kan aldrig ta en debatt med SD. Risken är uppenbar att en majoritet säger: ”håll käft” vi tycker som SD.

Allt beror på att vi vågar inte ta debatten med SD i bygdegårdar eller folkets hus. Vi låter tokvänstern föra vår talan. Åkesson behöver bara peka på tokvänstern och säga: är det dem eller mig ni behöver. Svaret blir ett rungande bifall till Jimmys samhällsprogram. Tokvänstern hör hemma på sophögen.

Sanna mina ord: SD blir Sveriges näst största parti och går om Moderaterna kanske redan i valet om fyra veckor. Problemet med svensk politik är inte SD. Problemet är M, Fp, C, S, Mp och S. De är så fisförnäma och rädda för frågorna som SD driver. De har inte stämt i bäcken utan nonchalerat frågeställningen kring SD.

Tyvärr har liberalerna fått driva frågorna om invandringen hur opinion skall bildas. Folkpartiets invandringspolitik står ljusår från verkligheten i Forserum. Som en farbror sa till mig: ”Migrationsverket och politiken de skiter väl i invandrarna, de gör som Fariséen i templet, står inför våra vanligaste massmedia, bockar och talar om hur många goda gärningar de gjort#.
”Jag skall säga dig Halldin”, säger en dam som känner mig. ”De är ledsna de här människorna tusen mil hemifrån, oroliga för nära och kära de gråter sig till sömns men det gör inte Migrationsverket de sover på sidenlakan. De gör inte ett skit för dessa människor de sänder inte ens brev till dem på deras hemspråk. Inte några kontaktpersoner, inga jobb och ingen framtid”. De kommer rösta på SD de också det är problemet i ett nötskal. Tack vare högfärdiga Svenska politiker som finns inom Stockholms tullar.
http://www.hoglandsnytt.se/jag-vill-ta-debatten-med-sd-ring-mig/

 
Ingen bild

Sven Dacke

22 augusti 2014 06:41

Det finns ett parti som det talas om i nästan varje TV sändning, i nästan varje program. Man får läsa om det i alla media.

Alla har åsikter om det, så det måste vara ett mycket viktigt parti för alla.

Men när skall dom komma på att dom faktiskt kan tala MED SD om annat än invandring.

Helt klart en het höst, och Dan Park åkte i fängelse för att han gav sig på "fel" grupp och inte vanliga kristna som Wallin.

 
Ingen bild

Hej!

22 augusti 2014 07:23Hej!

Fredag 22 aug 07:21

@ Thoralf

Vilken valbarometer du är för ditt län Thoralf, riktningen du slagit ut visar en logik som allt fler förstår är riktig och ärlig.

 
Ingen bild

Jag

22 augusti 2014 07:30

Snälla Thoralf, flytta till min kommun!

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 augusti 2014 07:38

Annat ämne.
Det har varit väldigt tyst om Schyman och hennes Fi i media, trots att det nu är högtryck i valrörelsen. Skillnaden mellan nu och valrörelsen till EU-valet är enorm.

Eftersom de flesta journalister är antingen Vänsterpartister eller Miljöpartister, är det troligen så att de nu bromsar Schmyns exponering i media.
Ett Fi med högt väljarstöd, tom kanske över 4% innebär bara problem för de Rödgröna. Mer röra i politiken och "bortkastade"röster.
För egen del skulle ett valresultat för Fi på 3,5 till 3,9% vara perfekt!

 
Svensson

Svensson

22 augusti 2014 07:44

Moderaterna kommer fortsätta tappa framöver,till slut kommer dom vara ett litet parti bland många andra.Medans Sverigedemokraterns kurva stiger uppåt,vi får komma ihåg att SD ofta visar för lite i dessa undersökningar, dom ligger alltid några procent högre upp.Grattis till dina framgångar med bloggen Thoralf,jag kikar in varje dag. Mvh Svensson

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Björn söderberg

Björn söderberg

22 augusti 2014 08:58

Diskussionerna går höga om Sd prognoser inför valet 10 till 11 % hoppas dock inerligt att dom får upp till 15-18 % vilken chock de skulle bli för dom etablerade partierna

http://barrkis

 
Ingen bild

Stefan

22 augusti 2014 09:06

Du har mer trafik på din blogg än lokaltidningen! Fantastiskt bra betyg på det arbete du gör på bloggen. Du skriver bra och det är lättläst. Du tar upp sådant som vanliga tidningar försöker mörka eller förvränga. Det är därför som du har nått sådana enorma framgångar. Du borde bli SDs medieansvarige. Fast, om jag förstått det hela rätt, så är bloggen en av anledningarna till varför du får lämna riksdagsplatsen. Du sticker ut lite för mycket ibland trots att du har rätt i sak.

Jag gillar i varje fall det du skriver och många andra med mig!
Fortsätt i samma anda! :-)

 
Ingen bild

Gute

22 augusti 2014 09:11

Eva Bofride berättar: "En massiv attack av hat"

http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=10077644

http://www.helagotland.se/ledare/artikel.aspx?articleid=10076238

 
Ingen bild

Pepparholm

22 augusti 2014 09:19

Tänk om Thoralf vore chefredaktör i t ex Dagens Nyheter eller Sydsvenskan! Det ni ägare i Bonnierfamiljen - då skulle jag prenumerera och börja läsa tidningen igen. Men jag unnar Kalmarborna att han i stället blir chef för Barometern.

 
Ingen bild

Tony

22 augusti 2014 09:29

Aftonbladets Peter Kadhammar lever i sin egen lilla
insnöade värld, nämligen Stockholms innerstad.
Han tycker nämligen att SDs valturne redan verkar
uppgiven, han har lyckats hitta en plats där det var få
besökare på grund av dåligt väder, detta tar han som
intäkt för att intresset för SD svalnat? Inget kan vara
mer felaktigt, men han har inte velat se alla dom
fullproppade torg och platser som Jimmie Åkesson besökt,
om dem skriver han inte ,bara när han lyckats hitta ett
med få deltagare. Typiskt Aftonbladet!

 
Ingen bild

World Traveller

22 augusti 2014 09:38

Chefredaktör och ledarskribent på Skånskan, Lars J Eriksson, vill att Väst stödjer Islamiska Staten och betalar deras infrastruktur m.m
Hur kommer det sig att just Sverige har begåvats med ett så stort antal självdestruktiva stollar?

 
Ingen bild

Stefan A

22 augusti 2014 10:25

Tror inte Thoralf skulle stå ut i den miljön som är i dagens media,där lögn blir sanning, och där sanning blir lögn, där grav förföljelse på grund av politisk övertygelse är vardagsmat och påbjuden från högre ort..mao. ingen plats för normala människor, man behöver en diagnos eller helst flera för att stå ut där...

 
Ingen bild

Lärare

22 augusti 2014 10:32

Tittade på SVT och intervjun med Reinfeldt. Herre Jösses, vilken pajas.
Ska detta föreställa Sveriges Statsminister? Hur kan han sitta i TV och uttala sig som han gjorde, nämligen att han ska isolera SD från all politiskt inflytande. Det vill säga, då nonchalerar han alltså ca 15% av Sveriges befolkning, hur går det ihop med alla människors lika värde?

Han är full av hat mot SD! Det lyser i ögonen på honom, han yttrade också ngt om främlingsfientlighet och rasism när han talade om SD.
Han har tydligen insett att han inte klarar av att debattera mot Åkesson. I partiledardebatterna har han aldrig vågat ta en replik på Åkessons anföranden. Säger väl allt!

Ett land kan väl inte styras av en statsminister som inte godtar demokratin och respekterar valresultaten, kör över ca 15% av väljarna.
Så styr man inte ett land Fredrik Reinfeldt!
Han borde åka till Finland, Norge och Danmark och lära sig hur demokratin fungerar.

Jag möter människor varje dag på möten, föreningsliv och resor bl a. Har den senaste tiden noterat att fler och fler kommer rösta på det enda vettiga partiet för Sveriges framtid, nämligen Sverigedemokraterna. Hör yttranden som: "Vi måste sätta stopp nu och börja tänka på svenska folket, vi kommer bli minoriteter i vårt eget land"!

Rösta SD!

 
Ingen bild

realisten

22 augusti 2014 10:50

@Lärare
Menar du att de 15% skall bestämma över de andra 85%?

 
Ingen bild

Hm

22 augusti 2014 10:56

Thoralf, jag tycker det är bättre att skriva 'skrämselfaktorn' eller det vetenskapliga uttrycket Bradley-effekten. "Skämmighetsfaktorn" är ett PK-uttryck som vill låta påskina att man skulle skämmas för att man röstar på Sverigedemokraterna.

 
Ingen bild

World Traveller

22 augusti 2014 11:10

realisten, har du aldrig hört talas om medbestämmande? Ingår inte det i EXPO's utbildning? Jag ser på nyheterna att IS värvar folk i Stockholm. Är du inte intresserad?

 
Ingen bild

Lärare

22 augusti 2014 11:23

Realisten!

Man kan inte i en demokrati, nonchalera ca 15% (kan bli mer) av befolkningen, avfärda dom med att de ska inte få ngt politiskt inflytande öht! Stänga dom ute helt, bara för att hatet är så stort från vår statsminister. Man leder inte ett land på hat!

Med sitt uttalande, är det ren och skär diskriminering av ett demokratiskt invalt parti i Riksdagen!
Hör inte hemma i en demokrati!

Har aldrig skrivit att 15% ska bestämma över de övriga 85%!.
Finns ngt som heter "samarbete" ev "samsyn" och RESPEKT!
Statsministern är helt sanslös i sina uttalanden!

Det ordnar sig nog ska Du se. SD kommer öka stort efter detta! 
Ingen bild

Göta

22 augusti 2014 11:34

USA ÖVERVÄGER NU LUFTANGREPP MOT ISIS I SYRIEN
Så har cirkeln slutit sig. Nu är det Syriens president som USA ska hjälpa MOT "rebellerna"!

Först var Syriens president Assad världens grymmaste diktator, som inte ville ge de "stackars rebellerna" i Syrien deras hett efterlängtade "frihet och demokrati". USA och EU (inklusive Sverige) ställde upp med vapen och pengar för att hjälpa dessa "stackars rebeller". Regeringen Reinfeldt bidrog med många miljoner kronor av våra skattepengar. Våra svenska medier bidrog med sin vanliga upphetsade och ensidiga propaganda. Utan denna hjälp från västvärlden hade det inte blivit något stort inbördeskrig i Syrien, och ISIS hade knappast funnits.

"ISIS är välorganiserade, taktiska och har kopiösa mängder pengar, de är mer än en terrorgrupp", säger nu USAs försvarsminister i radio P1:s morgonnyheter. Javisst, facit börjar forma sig. Med västvärldens hjälp (inklusive Sveriges) har nu stora delar av dessa "stackars rebeller" bildat ett eget muslimskt kalifat i sina erövrade oljerika områden av Syrien och Irak. Därifrån sänder rebellerna ut vidriga autentiska videoklipp, där de briljerar över sina halshuggningar och stolt visar de avhuggna människohuvudena i olika positioner, ibland placerade på de huvudlösa människornas bröst, ibland spetsade på höga räcken med resten av kroppen liggande under.

I dessa omänskligt vidriga mordorgier deltar även muslimer från Sverige och andra EU-länder, som själva, eller vars föräldrar, tidigare kommit hit och fått flyktingstatus här. Nu strömmar hundratusentals människor från muslimska länder in i Sverige i stort sett HELT UTAN KONTROLL! Endast 10 procent av dessa människomassor visar upp pass eller giltiga ID-handlingar.

VI HAR INGEN ANING OM VILKA SOM FINNS BLAND ALLA DEM som Reinfeldt & Co så frikostigt erbjuder permanent uppehållstillstånd (PUT) med livstidsgaranterad försörjning och bostad i Sverige.

 
Ingen bild

Peter

22 augusti 2014 11:40

Sionismens NWO är vår värsta fiende

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 augusti 2014 12:43

@Peter.
Hur menar du? NWO?

 
Ingen bild

Göta

22 augusti 2014 12:52

Om ni har tid och lust att studera hur en ung och naiv (vänsterliberal?) matematikstudent försöker briljera mot den betydligt klokare och kunnigare journalisten Gunnar Sandelin, så kan läsa följande tre färska artiklar från Dagens Samhälle.

Använd gärna någon av röstningsknapparna under respektive artikel!

Artikel 1:
http://www.dagenssamhalle.se/debatt/sandelin-vet-inte-vad-yttrandefrihet-aer-10205

Artikel 2:
http://www.dagenssamhalle.se/debatt/jo-svenska-asiktskorridoren-aer-foer-trang-10217

Artikel 3:
http://www.dagenssamhalle.se/debatt/sandelin-vet-inte-vad-yttrandefrihet-aer-10205

 
Ingen bild

Göta

22 augusti 2014 12:59


OBS! Länken till Artikel 3 blev fel. Här kommer den rätta (med en snarlik titel):

Artikel 3:
http://www.dagenssamhalle.se/debatt/sandelin-ofoermoegen-foersta-yttrandefriheten-10298

 
Ingen bild

Stefan A

22 augusti 2014 13:05

Kommunstyrelsens ordförande Södertälje gråter ut på ab debatt, hon har inte sett till vare sig de två barmhärtiga samariterna Reinfeldt o Borg eller några pengar från staten, är det inte så med de nya stureplansmoderaterna, de bjuder flott..men låter andra ta räkningen..

 
Ingen bild

Lena

22 augusti 2014 13:05

@Göta
Delar din uppfattning i detta. Tror att USA (menar egentligen skuggregeringen i USA s k "Illuminatiklanen")som via Obama vill skapa så mycket kaos som det går i världen över. Det finns därför ingen "logik i vilka de stöder, det kan vara de värsta massmördarna som de stöder, för de vet att de flesta inte orkar se genom enorma informationsflöden samt att media (som de äger) bara ger förvirrande förklaringar. Men säkert är att de arbetat länge genom att SKAPA MOTSÄTTNINGAR mellan olika folkgrupper för att bygga in spänningar och förhoppningsvis kaos i alla samhällen. Det är så mycket enklare att styra och utöva fullkomlig makt då, de vill se människor rädda. Dessa eviga krig runtom i världen samt oroligheter inom länderna är skapat av dem via CIA o andra grupper.
Svenssons kan inte se detta för de orkar inte eller har heller inte tid att engagera sig i allt och alla.

Det statsminister vi nu har kommer att gå till historien som den mest galna (och han stöder Bilderbergsfären), när han sitter på bästa TV-tid och blir intervjuvad inför valet, och säger att han minsann är den största av humanister som om det vore den viktigaste frågan för en svensk statsminister. Trots det har han inget till övers för svenskar. Så talar en dåre och troligen är han psykopat. Men denna gång har han nog lurat sig själv mest och det såg man också på journalisternas reaktioner. Ju mer man ser av honom desto bättre exponering får vi.

 
Ingen bild

Lena

22 augusti 2014 13:11

@Lotta 12.42
Hoppas ALLA går in och läser den länken - den bästa på länge. Tack!

 
Ingen bild

Trollfar

22 augusti 2014 13:12

@realisten

"@Lärare
Menar du att de 15% skall bestämma över de andra 85%?"

Med det svaret till Lärare har du bevisat att ordet demokrati är inget du förstår. Det anta mig efter att ha läst ditt trams under en längre tid.

Du får nog be Expo att förnya sina kurser. Blir lite mycket av samma trams från dig och dina vänner i Expo-skolan.

 
Lotta

Lotta

22 augusti 2014 13:24

I dagens Östran på sidan 9 finns ett öppet brev riktat till Reinfeldt, Lövén samt övriga partiledare signerat Jimmie Åkesson. Mycket bra skrivet.

@Lena
Tack för det, brukar tipsa om lite grann jag hittar.

http://youtu.be/l-XlebxzrN4

 
Ingen bild

Hej!

22 augusti 2014 15:11

@ Thoralf

Nog är det högtryck i din blogg, men jag byter det till kompass för att det skall bli rätt :)

 
Lotta

Lotta

22 augusti 2014 15:15

Jimmie Åkessons brev till Reinfeldt och Lövén samt övriga partiledare som bla är införd i dagens Östran. mycket bra skrivet:

Hej Fredrik Reinfeldt, Stefan Löfven och övriga partiledare!
Ursäkta att jag stör mitt i det hektiska valkampanjandet, men jag har några viktiga frågor som det är ytterst angeläget att ni svarar på. I många, många år har ni sagt till de svenska väljarna att invandringen till vårt land är en ekonomisk vinst. Alldeles nyligen kom dock nya rapporter från Migrationsverket som visade att invandringen kommer att slå alla rekord under de kommande åren och att detta kommer att kosta tiotals miljarder kronor utöver alla de pengar som invandringspolitiken redan kostar. Tiotals miljarder som inte finns. Detta gjorde att bubblan till slut sprack och att regeringen tvingades erkänna att invandringspolitiken är otroligt kostsam och därmed utgör ett direkt hot mot den svenska välfärden. Statsminister Fredrik Reinfeldt förklarade: “Jag kan redan säga att det kommer att bli omfattande kostnader för att ta emot dessa människor. De är så pass omfattande att det kommer att lägga ytterligare restriktioner för vad som finns utrymme för i offentlig finansiering. Därför lovar vi nära nog ingenting i den här valrörelsen.” *
Detta är anledningen till att jag skriver till er. Ni är under valrörelsen fantastiskt bra på att lova en massa saker till väljarna. Ni strör dagligen ut miljarder och åter miljarder i valfläsk. Men, om det nu är så att vi inte har råd med något annat än invandringen, om det till och med är så att vi måste börja dra ned på befintliga verksamheter för att kunna utöka invandringen, hur ska ni då få vår ekonomi att gå ihop? Hur ska ni kunna minska arbetslösheten? Var ska ni få pengarna ifrån? Försvaret finns ju knappt längre, där kan ni inte skära mer. Så, vad tänker ni spara på?
Ska de utsatta barnen i skolan få ännu mindre stöd? Ska fattigpensionärerna tvingas bli ännu fattigare? Ska ännu fler sjuka behöva lida och vänta ännu längre innan de får vård? Ska personalen i äldreomsorgen tvingas arbeta ännu hårdare till ännu lägre löner? Ska de gamla i äldreomsorgen få ännu sämre mat och få komma ut ännu mer sällan? Ska polisen fånga ännu färre bovar? Ska brottsoffer få ännu mindre stöd? Eller är er plan att skatterna ska chockhöjas för att klara mer invandring?
Oavsett vad ni väljer, så måste ni alla lämna besked till väljarna och ni måste göra det nu. Ni kan inte fortsätta att lova saker för pengar som ni faktiskt inte har.
Mitt partis budskap till de svenska väljarna är tydligt: Det är dags för en mer kostnadseffektiv flyktinghjälp i krisområdenas närhet. Det är dags att börja prioritera svensk välfärd och att stå upp för utsatta och svaga grupper i vårt land.
Det är dags för förändring, förändring på riktigt!

http://youtu.be/l-XlebxzrN4

 
Lassekolja

Lassekolja

22 augusti 2014 17:06

TACK Lotta för att Du återger Jimmie Åkessons öppna brev till Reinfeldt och Löfvén! Underbar läsning! En liten detalj, han borde antingen inleda eller avsluta med en påminnelse till de båda motståndarna att "vi Sverigedemokrater skyller ABSOLUT INGENTING på vare sig enskilda invandrare eller invandrare i grupp utan HELA ANSVARET för konsekvenserna för västvärldens mest omfattande och vidlyftiga (mass-)invandring bär Du Fredrik Reinfeldt och Din regering, ingen, absolut inga andra än Ni bär HELA ANSVARET!!! Så skyll inte ifrån Dig Fredrik utan stå upp som en riktig stridshingst och ta Ditt ansvar för Din politik!!!"

http://www.status.st

 
Ingen bild

Tony

22 augusti 2014 17:37

Om signaturen Realisten hade kunnat gå ut och fråga Svenska
folket om dom tycker att den förda invandringspolitiken är
bra, så är jag ganska övertygad om att mer än hälften av
dem hade varit negativa. Du gör det tämligen lätt för dig,
bara för att en majoritet röstat på dom andra partierna, så
betyder inte det att man gillar allt vad dom gjort

 
Ingen bild

Mattias

22 augusti 2014 18:06

@Hulda mk1 12:43
"@Peter.
Hur menar du? NWO?"

Denne Peter måste mena konspirationsteorierna angående: New World Order, illuminati, frimurarna, offerriter till den kanaanitiske eldsguden moloch på Bohemian Groove. Och så vidare, rent trams alltså.

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 augusti 2014 20:25

@Mattias.
Ok. Tack. Det verkade skumt och det var det.
När det gnälls över "Sionismen" då reagerar jag.

 
Ingen bild

Hood

22 augusti 2014 20:45

Många har framfört åsikten att Reinfeldt är dum och handlar pga missriktad medmänsklighet.Inget kan vara mer felaktigt.Han har troligtvis blivit instruerad att agera på detta viset av Bilderberggruppen,i vilkas sammankomster han och Carl Bildt har deltagit vid ett flertal tillfällen.Reinfeldt har en illa dold agenda som går ut på det klassiska temat "Söndra och härska".Mannen är den största faran för Sverige som nation som någonsin har agerat på vår politiska scen.Han vill överlåta så mycket makt som möjligt till EU och den internationella storfinnansen.Vi i Sverige behöver en egen Nigel Farage för att klara oss ur detta.Utan att ta något ifrån SD:s representanter i EU parlamentet,skulle det med dagens teknologi vara möjligt att klona en arbetsmyra och grävande agitator som Thoralf så att han kunde verka på flera arenor samtidigt.

 
Ingen bild

Hood

22 augusti 2014 21:19

Jag glömde nämna att vår svenska eu kommissionär Cecilia Malmström får sammanlagt ca 20 miljoner skr i ersättning från EU för att under 5 år propagera för ökad massinvandring till Sverige.Man kan ju bara drömma om vad herr Reinfeldt håvar in bakom kulisserna för att göra detta möjligt.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

22 augusti 2014 22:05

En Politisk korrekt Nationalekonom halkar fel!
Redogörelsen om Reinfelds vansinnespolitik verkar börja
bra, men sedan vurpar ekonomen i diket!

http://www.svt.se/svttext/tv/pages/124.html
http://www.svt.se/svttext/tv/pages/125.html

SVT: En del menar att det här gynnar
Sverigedemokraterna?

-Ja, det finns en sådan risk, säger
Lars Calmfors.

Nationalekonomer skall vara neutrala och
hålla politiskt korrekta åsikter utanför,
eller hur Lars Calmfors?

 
Ingen bild

Lina

24 augusti 2014 14:58

Eller läser många för att om igen få konstatera hur jävla korkade och inskränkta ni är !!! Idioter !!

 
Ingen bild

Saga

26 augusti 2014 21:26

Det första jag gjorde när jag fick hem ert valmanifest var att riva sönder det :-) o det kändes för jävla bra ska du veta!!

Sådana som du Thoralf, är en skam för detta land. Det är så pinsamt att folk ens läser det du skriver. Men nu när jag tänker efter är det inte så konstigt. De är ju lika IQ-befriade som dig din gamla gubbe!!

Må era smutsiga själar ruttna i helvetet!!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se