thoralf

Direktlänk till inlägg 1 november 2013

KALMARTROJKAN

Av Thoralf Alfsson - 1 november 2013 23:59

 

Kalmartrojkan?                                                       Foto Thoralf Alfsson


Folkdemokratin flödar inte i Kalmar. En namninsamling på drygt 5000 namn imponerar inte på kalmartrojkan. Sedan majoriteten i Kalmar slängt ut den olydige Jonas Löhnn och den så hurtfriska Anna Thore från Miljöpartiet och istället tagit in centerpartiets makthungriga Anders Andersson som kommunalråd styr nu socialdemokraternas ledare Johan Persson enväldigt med hjälp av vänsterpartiet och centerpartiet.


För snart två år sedan fick vi dessutom en ny landshövding, Stefan Carlsson, sedan dess har cheferna på länsstyrelsen lämnat i en strid ström. Nyligen kunde vi läsa att kvarvarande 13 chefer skulle bli tvungna att söka om sina tjänster. Så agerar en maktfullkomlig landshövding. Allt går ut på att samla enbart ja-sägare till sin stab. Turbulensen sägs vara omfattande på länsstyrelsen men landshövdingen åker runt och inviger luftslott på Öland.


     

Landshövding Stefan Carlsson inviger luftslott.  Foto Thoralf Alfsson


På Linnéuniversitetet sitter rektor Stephen Hwang med sitt halssmycke för 242 000 kronor. Designat av Erika Lagerbielke. Läs artikel.


Men nu räcker inte detta för Stephen Hwang då han även vill ha havsutsikt från sitt tjänsterum. Jag hörde Stephen Hwang i kommunfullmäktige för några år sedan och jag blev inte imponerad! Snarare var det märkligt hur han uttryckte sig om de nya universitetetslokalerna. Han skulle ju bara hyra dem! Inte bygga dem. Hyreskostnaden verkade fullständigt irrelevant för denne man.


Dessa tre personer utgör nu en kalmartrojka som håller på att driva igenom ett beslut om att bygga nya universitetslokaler i Ölandshamnen. Något som med stor sannolikhet kommer få stor negativ inverkan på verksamheten i Kalmar hamn och framtida möjligheter till utökad verksamhet och fler jobb. Tre maktfullkomliga individer som vägrar lyssna på någon annan och definitivt inte på vanligt folk som bor i Kalmar med omnejd.


Det obehagliga är att Länsstyrelsen med landshövdigen Stefan Carlsson fungerar som ”kontrollmyndighet” för kommunen och Johan Persson vid överklaganden. Men i mina ögon verkar det mer vara en kompisrelation! Inte minst med tanke på att Johan Perssons nya sambo är Stefan Carlsson närmaste medarbetare på länsstyrelsen. Undrar om även Malin Almqvist är tvungen att söka om sitt jobb.


Frågan är inte om vänskapskorruptionen flödar hos kalmartrojkan? Frågan är hur mycket som görs upp vid ”sidan om” sammanträdesrummen?

 
 
Ingen bild

Arvid

2 november 2013 04:59


QUO VADIS SD

Varför rösta på SD om ett år?
• Därför att det är det enda sättet att markera sitt absoluta avståndstagande från 7-klöverpolitiken.
Att rösta blankt är meningslöst eftersom rösterna inte räknas.
Att rösta på de nationalistiska partierna är än så länge tyvärr meningslöst eftersom antalet sympatisörer ch medlemmar inte räckertill för att forcera 4%-spärren.

Är det med glädje och hoppfullhet jag röstar på SD?
• Nej. SD bara finns till - för partitoppens försöjrning måhända? - SD vegeterar. SD har inte kommit med en enda fräsch, frisk och ny tanke eller dito initiativ sedan de kom in i RD. Visserligen har de inte utan framgång argumenterat/bjäbbat emot dumheterna som utgått från 7-klövern, men detta föranleder ingen ändring av den förda vansinnespolitiken. "Förvisso-Åkesson" & Söder är två tragiska skepnader.

Det ser ut som om den kloke Jan Milld delar min uppfattning.
Han skriver:
Det är nog viktigt att Sverigedemokraterna finns, inte så mycket för vad de representerar, som för vad många tror att de representerar. Det ger möjlighet att genom en SD-röst ge uttryck för en form av protest. Samtidigt kommer ständigt nya indikationer på politisk vilsenhet.
Se vidare:
http://janmilld.wordpress.com/2013/11/01/vart-gar-sd/

 
Ingen bild

Jenny K

2 november 2013 10:32

Detta tal borde Jå hålla i dirktsändning!

Citat Herr Klarsynt


Ni fortsätter med era odemokratiska metoder där ni vägrar diskutera på ett sakligt sätt vad ni ställt till med och raseringen av välfärdsstaten, som ni tidigare vurmade för till varje pris. Det s k före detta arbetarpartiet Socialdemokraterna som stödjer lönedumpning och extrem massinvandring av lågutbildad arbetskraft från främmande kulturer och rasering av välfärdsstaten, men inte är beredd att ens diskutera vad man ställt till med och göra någonting åt saken - det måste vara höjden av oansvarighet. Jag förstår de är jobbigt att ställas till svars för det h-e ni ställt till med för svenskarna och detta land (de ni inte bryr er om), bara ni kan trycka ned mångkulturen i halsen på oss genom era odemokratiska metoder. Men det är ert ansvar att städa upp efter vad ni ställt till med. HYCKLARE. Skäms, se er i spegeln o skäms.

JÅ måste starkt poängtera att SD INTE skapat nuvarande samhälle. Det måste poängteras gång på gång. Han måste slå in dessa fakta i den sovande svenskens huvud.
Den här kommentaren är menad till Vintertid.

 
Ingen bild

Pågens

2 november 2013 10:34


- ”Visserligen har de inte utan framgång argumenterat/bjäbbat emot”. Bjäbbat emot?
- "Förvisso-Åkesson" & Söder är två tragiska skepnader.”

Vi har nu äntligen fått läsa en oerhört genomtänkt kommentar av den verklige förståsigpåarna och expääärten. Hurra, helgen är räddad!

 
Ingen bild

Pågens

2 november 2013 10:38

Rättelse: "förståsigpåarna" skall vara "förståsigpåaren".

 
Ingen bild

Thoralf A

2 november 2013 10:41

Arvid

Jag låter din kommentar stå kvar men jag anser att du har fått mycket om bakfoten. Du lever uppenbarligen inte i verkligheten eller vill du inte förstå hur verkligheten ser ut inom politiken.

Det troliga är att du befinner dig långt ut på högerkanten och har svårt att greppa helheten.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

2 november 2013 10:51

Utanför ämnet,men Expressen har idag en intressant artikel om Stefan Löfvén och Socialdemokraternas valstrategi.

"En fråga som lyftes på strategimötet var hur man ska tackla Sverigedemokraterna. Det var Jan Larsson som förklarade hur man tänker kring SD och Jimmie Åkesson.
I stället för att ta striden mot Sverigedemokraterna tänker man släppa frågan helt.
- Vi behärskar inte detta."

Nej, det är väl rätt klart att inget parti behärskar debatter med Sverigedemokraterna, det har ju alla vi som följt riksdagsdebatter och andra debatter själva kunnat konstatera eftersom det bara är ett parti som lever i verkligheten.

Länk till artikeln (om den nu för ovanlighetens skull fungerar, annars "kopiera och klistra in".
http://www.expressen.se/nyheter/stefan-lofvens-strategi-infor-valet/

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Arvid

2 november 2013 11:58

Sverigedemoktatena får oförändrat 8.4 %.....
meddelar SR P1 Nyhter kl 11.

Herrar Thoralf och Pågens, vars 'alla helgons dag' nu är räddad, (enligt pseudoproselyten Pågens), varför ger ni er inte på Jan Milld, sveriges i offentligheten kanske klokaste och kunnigaste person när det gäller svensk inrikespolitik, invandring, 7-klövervansinne samt det sverigedemokratiska perspektivet?

Varför inte ospecificerat påstå att han "har fått mycket om bakfoten"? Att han är ute och cyklar beträffande t.ex Carina Herrstedt. I kommentaren ovan, som du Thoralf nästan raderade - men ändå avstod från, vilket väl får anses vara resultatet av en fräsch tanke, är han (Milld) och jag ganska samtyckande. Du Thoralf är alltför bra för att du skall tillåta dig frestas tillgripa Taqiyya- och Kitman-mane´r. Sådana här hemma enkom i fiendelägret.

 
Ingen bild

Pågens

2 november 2013 14:01

Grattis Arvid.

Du har nu lyckats införliva ett nytt ord "pseudoproselyt" i det svenska språket. Hade också varit trevligt att veta vad det enligt din mening betyder? Om man roar sig med att kombinera vad pseudo respektive proselyt betyder, kan man få en mängd olika betydelser. Men huvudsaken för Arvid är väl antagligen att verka oerhört "bildad". Du får säkert ett diplom från Svenska Akademien för detta nya ord.

 
Ingen bild

Skräcken

2 november 2013 14:51

@Pågens och andra, varför föda trollen?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

2 november 2013 15:19

Makten i Kalmar är nog en svårslagen parodi, en hypermanipulativ Ölänning ,som placerar slangklämman rätt i kontrollhuset.

Där huserar en "paradgök" modell Lilla Fridolf ,som skall slänga turister i sjön då ,förutom skattepengar, för att dyka efter vrak
Varför inte bara ordna ett studiebesök i maktens korridorer där "hänger " många vrak

Gubben o Gumman skriver som fristående Sverigevänliga journalister vi hoppas inte att få sluta våra bana som krönikörer på Kalmarposten (kluck-kluck posten)
Någon koppling till Alfsson eller SD finnes ej heller till Inte rasist men... Visst hade Che Gue Vara en fin basker

 
Lassekolja

Lassekolja

2 november 2013 15:29

@Arvid
Ditt inlägg platsar enl. mig väldigt bra i avdelning "Destruktiv klagan på SD utan konstruktiva egna idéer"!
Håller med Dig betr. Jan Milld, en mycket kunnig person, vars kunskaper SD hade haft god nytta av om det inte blivit, för mig okänt, strul i relationen SD/Milld, vilket jag beklagar, men så ser verkligheten ut och den är jag övertygad att SD gör det allra bästa av! För övrigt tillhör jag dem, som röstade på Jan Milld som ny ordf. i SD under Riksårsmötet år 2005 i Norrköping. Nu vann Jimmie Åkesson och då gratulerade vi honom och sen har vi gått vidare och det har ju blivit riktigt bra tycker jag. Man måste kunna gilla läget, även när inte allt blir exakt som man själv har tänkt sig.
Alla/De, som gnäller på SD, var snäll och avslöja för oss, som inte riktigt förstår, vilket REALISTISKT alternativ till SD, som Ni rekommenderar. Vill gärna veta, eftersom jag inte själv inte är kapabel att se något.
110% SD i samtliga val 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Skräcken

2 november 2013 17:07

@lassekolja, Det är 0,01 procentarna som försöker göra sig större än de är.

 
Ingen bild

Maja Dacke

2 november 2013 17:49

Tänk, jag visste inte att Jan Milld varit med i SD, jag trodde han var förespråkare för SvP. Men vad vet jag, vad vet jag ...

Lassekolja, tack för din upplysning som fick mig att förstå. Och du, googla på bikarbonat - med anledning av något du nämnde i en annan tråd.

Vänligen, Maja

 
Ingen bild

Rune

2 november 2013 18:33

Jan Milld var partisekreterare en tid för SD. Men efter detta så meddelade han att han hellre ville vara fri skribent.
Varför han klev av eller varför han tvingades till det vet jag inget om.

 
Lassekolja

Lassekolja

2 november 2013 18:50

@Maja, Jan Milld var SD´s partisekreterare 2004-05. Om jag minns rätt efterträddes han en kort tid av den eminente David Lång till dess att Björn Söder tog över. Därefter har inga omvälvande förändringar skett. Detsamma gäller vice ordf.-posten, som Jonas Åkerlund besitter.
Vad Jan Milld röstar på idag vet jag inte men gissar antingen SD eller SvP? Vet ej!
Själv är jag livstidsmedlem vilket förhoppningsvis innebär att jag, trots KOL får uppleva Jimmie Åkesson som Statsminister. Är rent logiskt/borde endast vara en tidsfråga så som Sverige utvecklats, d.v.s om någon öht vill bli det när den dagen kommer!?!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Thoralf A

2 november 2013 18:54

Jag tror knappast att någon kan klaga över utvecklingen för SD sedan Jimmie blev partiledare. Inget annat parti har varit i närheten av den utvecklingen.

Jag tycker dock att det är lite tråkigt när man blir bitter över den utvecklingen och istället försöker sätta käppar i hjulet för partiets fortsatta utveckling.

SD är enda alternativet för en förändring av utvecklingen i vårt kära fosterland.

 
Ingen bild

lennart l

2 november 2013 19:09

"LASSEKOLJA 15:29
Jan Milld har inte den utstrålningen som behövs för att gå hem hos folket. Han må vara kunnig men för tråkig (torr), sorry.

 
Ingen bild

Göran

2 november 2013 19:36

@ Lassekolja, Maja Dacke m fl,

Jan Milld lämnade, enligt egen utsaga, SD för att han upplevde att SD hade "för lågt i tak".

Det må så vara att Jan Milld är lite rå och distinkt i sin framtoning, men jag tror inte att han är anhängare av det mera totalitära SvP.

 
Ingen bild

Morningstar

2 november 2013 21:24

@lennart1. Det har väl inte Stridshingsten men det har ju inte förhindrat en framgångsrik politisk karriär. Då är Jan Milld åtminstone vettigare än honom. Så vad ville du ha sagt? Att man röstar på någon som är bra på att le, vinka, snacka utlova guld och gröna skogar? Nej, tack. Jag tar hellre en realist än en narcissist.

 
Ingen bild

UncleBob

3 november 2013 09:17

Jag har från säker källa inhämtat anledningen till att Jan Milld lämnade partiet. Det var ingen uteslutning och inget tjafs bakom men det interna samarbetet fungerade mindre bra. Jan Milld ansågs inte vara en "god lagspelare", något som krävs för att vara en optimal företrädare för SD. Janne har fortsatt vara en sverigevänlig röst och han säger sig komma bättre till sin rätt som fri opimionsbildare.

Jag tycker att man skall respektera detta beslut och se framtiden an. Han kan ju komma tillbaka om några år?

Janne Milld må ha lämnat partipolitiken men han har hjärtat hos Sverigedemokraterna eftersom han är övertygad att de är de enda som kan verkligen göra skillnad.

 
Ingen bild

lennart l

3 november 2013 10:46

@Morningstar Lö 21:24
Nej fy för den lede stridshingsten, han är hemsk. Min kommentar ang Milld var en jämförelse kontra Jimmie Åkesson och Jimmie slår Milld med hästlängder.

 
Ingen bild

Modolarus

8 november 2013 00:08

Vore kanske bättre om rektor Staffan Hwang höll sig till fysiken.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards