thoralf

Direktlänk till inlägg 29 april 2013

ALLIANSENS NYA VALLÖFTE

Av Thoralf Alfsson - 29 april 2013 22:31

Integrationsminister Erik Ullenhag vill att Alliansen går till val på medborgarskapsutredningen.

Det skall bli mycket lättare att bli svenskt medborgare. Till och med en bonus inrättas för att snabbare kunna bli svenskt medborgare. Vilket innebär att det går snabbare att få rösta i riksdagsvalet men även att bli valbar till Sveriges riksdag.


Kommunerna skall även tvingas att införa medborgarskapscermonier.

- En ny portalparagraf om det svenska medborgarskapets betydelse ska föras in i medborgarskapslagen.


- Portalparagrafen ges i huvudsak följande innehåll: Det svenska medborgarskapet är det viktigaste rättsliga förhållandet mellan medborgaren och staten. Medborgarskapet innebär friheter, rättigheter och skyldigheter. Det är en grund för folkstyrelsen och står för samhörighet med Sverige.


- Alla kommuner ska anordna ceremonier för att välkomna nya svenska medborgare och markera medborgarskapets betydelse.


- Alla barn som har en förälder som är svensk medborgare ska bli svenska medborgare vid födelsen.


- Ett barn som föds i Sverige ska bli svensk medborgare vid födelsen, även om barnets föräldrar inte är svenska medborgare, under förutsättning att en av föräldrarna har varit folkbokförda i Sverige i minst fem år och har permanent uppehållstillstånd.


- Dagens hemvistkrav för medborgarskap bör bestå (fem år som huvudregel, fyra år för statslösa och flyktingar, två år för nordiska medborgare).


- En person som har en viss nivå av kunskaper i det svenska språket ska kunna bli svensk medborgare ett år tidigare än vad som annars hade krävts (språkbonus).


Jag tar tacksamt emot Erik Ullenhags förslag om att det skall vara ett vallöfte från Alliansen. Det är bara tacka och ta emot.


Vi kommer argumentera emot!


Det skall givetvis vara stora krav för att bli svenskt medborgare! Det räcker inte med att prata bra invandrarsvenska. Du skall även kunna läsa och skriva svenska och ha en bra kännedom om vårt samhällssystem, lagar, historia och kultur.

 
 
Ingen bild

Greg

29 april 2013 22:52


Lämmeltåg av höggravida kvinnor från alla världens hörn att vänta till Sverige så fort lagen klubbats igenom. Det kommer bli trångt på BB.

PS Jag har hört att många turkar utnyttjar en liknande lag som USA har, de flyger över dit med sina gravida fruar i nionde månaden och blir kvar där.

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 april 2013 23:09

Det finns ingen hejd på alla dumheter i Alliansen när det gäller invandringen. Har man totalt tappat kontakten med verkligheten?

Så om Muhammed eller Achmed åker hem efter att ha blivit "svensk" och roar sig med byn,s alla unga flickor, ska alla barn då bli Svenska medborgare 9 månader senare????

 
Lassekolja

Lassekolja

29 april 2013 23:22

Absurdistan blir bara mer och mer absurt.
Vad blir nästa steg? Att kunna köpa medborgarskap inkl. tolk hos Ge-Kå´s i Ullared? Ja, varför inte?
Den ekonomiska inflationen är låg. Tvärtom gäller det svenska medborgarskapet, det f.d finaste, som gick att få.
Min goda vän Greta(92år, SD-Kungsbackas äldsta medlem) ringde mig ikväll. Hon var i upplösningstillstånd över vad politikerna gör med Sverige inkl. medborgarskapet. Jag kunde bara sorgset instämma. Stackars våra barnbarn!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Gerg

29 april 2013 23:41


Hej Thoralf,

Jag skrev ett längre svar på din fråga under förra posten.
Här ytterligare förslag på hur man bör föra debatten enligt min mening.

SD bör bli skickligare på att själva formulera frågeställningen i en debatt även om det är media som bestämmer ämnesvalet.
Exempel 1:
I Agendas debatt om SD:s kvinnopolitik önskade jag att Jimmmie utnyttjade tillfället för att upplysa om att islam är det största hotet mot kvinnors rättigheter och kvinnors hälsa och att SD således har den bästa kvinnopolitiken då man är emot islam och islamiseringen av Sverige.
SD har ett trumfkort i handen i kampen mot kvinnoförtrycket i islam,
varför inte spela ut det?
Exempel 2:
I debatten i Lund lät Jimmie sin motståndare Ullenhag föra debatten och ställa de svåra frågorna som Vad är svensk kultur? och han försökte snällt ge svar, istället för att själv ta befälet och ställa Ullen mot väggen med svåra frågor som finns det svenskar? finns det svensk kultur? Om inte, finns det då samer, kurder, araber? samisk, kurdisk, arabisk kultur osv?

 
Ingen bild

Greg

29 april 2013 23:58


En annan viktig kuggfråga som jag skulle önska att Jimmie ställde till Ullenhag är:

Vill du se att muslimer blir i majoritet i Sverige?

 
Ingen bild

Agenda SVT2 5 maj

30 april 2013 01:32

Kl 20.00
Agenda: Partiledardebatt

Direktsänd partiledardebatt med Stefan Löfven (S), Fredrik Reinfeldt (M), Gustav Fridolin (MP), Annie Lööf (C), Jonas Sjöstedt (V), Jan Björklund (FP), Göran Hägglund (KD) och Jimmie Åkesson (SD). Programledare: Anna Hedenmo och Mats Knutson.

 
Ingen bild

Vansinne

30 april 2013 02:24

Beviljade uppehållstillstånd för arbetstagare utanför EU - största yrkesgrupperna 2013 2012 Ökning /minskning
Yrkesgrupp jan-mar 2013 jan-mar 2012 Antal Procent
1 Dataspecialister 826 1 021 -195 - 19 %
2 Skogsbrukare 241 113 128 + 113 %
3 Storhushåll,restaurangpers 208 314 -106 - 34 %
4 Städare m.fl 137 201 -64 - 32 %
5 Köks- och restaurangbiträden 117 197 -80 - 41 %
6 Civilingenj,arkitekter m.fl 108 201 -93 - 46 %
7 Bygg,anläggningsarbetare 83 89 -6 - 7 %
8 Vård- omsorgspersonal 68 66 2 + 3 %
9 Växtodlare,jordbruk,trädgård 67 86 -19 - 22 %
10 Ingenjörer och tekniker 58 167 -109 - 65 %
Övriga 743 1343 -600 - 45 %
TOTAL 2 656 3 798 -1 142 - 30 %

Sidan senast uppdaterad: 2013-04-04
http://www.migrationsverket.se/info/790.html

 
Ingen bild

w-son

30 april 2013 02:35

Det blir mycket intressant att se hur många kommuner som klarar sina budgetar i år och nästa år då de redan nu flaggar för att de spräckts, fr a pga skenande försörjnigsstöd - som ju lär skyllas på svenskar som är sjuka eller arbetslösa i vanlig ordning.
Förra året räddades de ju av återbäringen för AFA-försäkring som var en engångssumma. Och än värre lär det säkert bli.

 
Ingen bild

Morningstar

30 april 2013 02:51

"Vill du se att muslimer blir i majoritet i Sverige?"

Då han förmodligen anser att alla som bor i Sverige är svenskar så blir frågan meningslös.

 
Ingen bild

Stefan A.

30 april 2013 05:20

Den "svenska" terrorismen ökar runt om i världen och för de normalbegåvade skickar det signaler om att det borde bli svårare att bli svensk medborgare, men inte för den här galna tvärtomregeringen, som tydligen sätter en ära i att göra tvärtom mot vad man borde göra, snart räcker det med en kort tur med tunnelbaneförare Ullenhag för att bli fullvärdig svensk medborgare med bara rättigheter och inga skyldigheter för somliga.

 
Svensson

Svensson

30 april 2013 07:07

Man ska dela ut svensk medborgarskap, vansinne.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 april 2013 08:30

Pingstkyrkan i Osby attackeras och får sina rutor krossade.
Sociala kostnader knäcker budgeten för många kommuner i Skåne.
Finns att läsa på SR Skånes hemsida.
Det nya Sverige växer fram...

 
Ingen bild

Hacke

30 april 2013 09:08

Håller med signaturen Greg. Media har bestämt sig för att bara ha med sd i negativa sammanhang och på områden i debatter där man anser sd kommer till korta. Sd får exempelvis aldrig komma till tals när det gäller deras hjärtefrågor.
Nu åker trots det medieetablissemanget alltid på pumpen inte minst genom Åkessons dokumenterat goda debatteknik och fina framtoning i alla sammanhang.
Men det gäller att ta alla tillfällen i flykten när bollen ligger på straffpunkten som den ju alltid gör inte minst i frågan om islamiseringen som skär genom i princip alla samhällsfrågor idag.
Vrid vapnet ur händerna på motståndaren och rikta uppmärksamheten mot det som sd och en majoritet av folket upplever som mest promlematiskt idag. Och det är helt andra saker än exempelvis att invällarna ska få svensk medborgarskap i Corn Flakes-paketen första dagen i Sverige.

 
Ingen bild

Magentan

30 april 2013 09:11

SHARIAKURSER PÅ LUNDS UNIVERSITET
Citat: "Sverige förbereder sig på många sätt – inte bara genom sharia-kurser – på att tillmötesgå muslimers krav på att leva här mer som i sina hemländer. Det vill säga deras krav på införande av ett mer ”"muslimskt civilsamhälle" – eller flera, med tanke på att folk av olika muslimska trosinriktningar inte är sams och bär med sig konflikterna från sina hemländer. Men i svenska medier och bland svenska politiker är det oroväckande tyst om allt detta."

Ovanstående är citat från Merit Wagers (f.d. medborgarnas flyktingombudsman) senaste artikel med rubriken "Om framväxten – och den politiska acceptansen – av nya civilsamhällen i Sverige" i hennes viktiga blogg.

Läs hela denna artikel, där Wagers också uppmärksammar hur regeringen Reinfeldt och hans Allians i samarbete med Miljöpartiet använder svenskarnas skattepengar för att personer som bryter mot lagen och vistas här utan tillstånd ska ges ”fri” sjukvård och ”fri” skolgång i Sverige!

Pursvenskarna betalar med sämre skolor, sämre sjukvård, sämre pensioner, sämre äldrevård, dyrare mediciner, längre bostadsköer, längre jobbköer, längre vårdköer, större otrygghet både utomhus och i hemmen osv...

 
Ingen bild

Pengar, pengar

30 april 2013 09:20

@Greg, bra synpunkter, problemet är bara att SD har övergivit de som förde in dem i riksdagen. De tror som Hulda att de skall få överta KD:s tre röster, till vilken nytta kan man fråga? KD är med sina frågor på ut ur riksdagen, varför satsa på deras hästar?

Detta har Åkesson bevisat i debatt efter debatt, undfallande och nästan feg. Målet har legat öppet ett antal gånger senaste månaden och vad har SD gjort, inget.

I sanningens namn kan du undanta Thoralf han är en av de få som kämpar på gräsrotsnivå, de andra verkar ha försvunnit upp bland molnen.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 april 2013 09:41

Pengar, pengar...
SD behöver bredda sin politik. Därför var det bra att tala om aborterna. Ett osmakligt misbruk av våra sjukvårdstillgångar.

Men självklart är invandringen det största problemet i vårt land. En helt främmande och odemokratisk religion tvingas på oss av de som en majoritet satt att styra landet.
Den Svenska kulturen och de Svenska traditionerna vill många slänga på sophögen.
Det är det viktigaste SD självklart måste kämpa mot, men SD får inte bli ett rabiat enfrågeparti.

 
Ingen bild

Trollslakt

30 april 2013 09:44

Men så du svamlar "Pengar, pengar". Skulle Åkesson medvetet gå efter KDs väljare, skulle han ju prioriterat några av deras frågor. Eller hur?

Tvärtom är det genom att stå fast vid SD´s huvudlinje om en stram invandringspolitik som nya väljare har sökt sig till partiet. Dumdryga troll som försöker plantera medialögner i detta kommentarsfält är dömda till en ökenvandring.
Jimmie Åkesson är en skicklig politiker som nu breddar SD´s politik för att appelera till större och bredare väljargrupper. De enda som misstycker är de partier som ser sina väljare gå till SD.
Vilket "mål" har "legat öppet" enligt dig?
Sanningen är ju snarast att PK-media tystat all positiv rapportering för Sverigedemokraterna och skriver negativa kampanjer på Twitter.

 
Ingen bild

Greg

30 april 2013 10:34


@Morningstar

"Då han förmodligen anser att alla som bor i Sverige är svenskar så blir frågan meningslös".

- Alltså finns inga muslimer i Sverige?!

 
Ingen bild

Thoralf A

30 april 2013 10:40

Greg

Tack för dina svar och bra idéer!

Är du medlem i partiet så du får en möjlighet att genomföra det också eller anser du att det är enbart andras ansvar?

 
Ingen bild

Greg

30 april 2013 10:48


Det är oppositionen som ska förhöra regeringsmakten, inte tvärtom.

Det taktiska misstaget som Jimmie gjorde både i debatten mot Ullenhag och Arnholm är att han lät de som representerar makten föra debatten och ställa frågorna istället för tvärtom.

Exempel på frågor som den Sverigedemokratiska oppositionen bör ställa till regeringsmakten
(och inte bara en gång utan var på dem hela tiden, upprepa upprepa upprepa frågorna tills de får dåndimpen eller något!):

Vad är mångkulturalism?
Vilka kulturer ingår i det?
Vill ni ha sk hederskultur i Sverige?
Ska vi acceptera könsapartheid i moskéer, simhallar, koranskolor mm?
Finns det svenskar?
Finns det svensk kultur?
Om inte, finns det då samer, kurder, araber? samisk, kurdisk, arabisk kultur osv?
Vill ni se att muslimer blir majoritet i landet?
Och hela Sverige förvandlas till en muslimsk koloni (delar av landet är det redan)?
och dylika frågor.

 
Ingen bild

Greg

30 april 2013 11:08

@Thoralf

Tack för svaret.
SD är enda partiet i riksdagen som vill värna Sverige mot det islamiska hotet och jag sparar därför inte på krutet att försöka hjälpa partiet i den lilla mån jag kan.
Jag anser att det är nyttigt för partiet att föra den här typen av idédebatt offentligt på nätet och jag är tacksam och glad för att du tillåter det på din blogg. Både du personligen och partiet tjänar på att du föregår som förebild och låter din blogg vara ett öppet forum för alla sorters åsikter, även bisarra sådana. Den bästa insikten vinner alltid i längden i en fri och öppen debatt.

PS Din blogg är bara en av de fronter som "skrivbordskrigaren och fotsoldaten Greg" opererar på!
Om du sedan vill föra mina synpunkter och förslag vidare till en intern partidebatt så vore ju detta ingen nackdel.

Hälsningar!


 
Ingen bild

sarak

30 april 2013 15:23

Thoralf... Varför kan inte SD ha 2 pers i ledningen när miljöpartiet har det? Då kunde du hjälpa J.Å Tillsammans skulle ni vara starka. Det är ju populärt överallt också i TVsammanhangen

 
Ingen bild

Stefan K

30 april 2013 15:37

Inte alla uppskattar Ullenhags utredning.
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/for-forsiktigt-om-medborgarskap_8132856.svd
Bra!!

Ullenhags ord om att "Vi vill att ni stannar", ger dåliga vibbar. Innebär det att en återvändarpolitik inte är aktuell? Borde inte somalier resa hem och hjälpa till med återuppbyggnaden när det nu lugnat ned sig? Hur är det med alla syrier som anländer till Sverige. Ska de få permanent uppehållstillstånd istället för att resa hem och ta hand om sina familjer och hjälpa till med att bygga upp landet?

Nu väntas ett inbördeskrig i Irak och om det kommer, lär återigen 10 000-tals irakier anlända till Sverige och var sker nästa orolighet.
Det tar aldrig slut och ständigt ska lilla Sverige ställa upp som en garant för världens alla olycksbarn.

 
Ingen bild

Johnny

5 maj 2013 06:15

Det måste bli svårare och inte lättare att bli medborgare i Sverige.

För varje utlänning som erhåller medborgarskap så devalveras det politiska och ekonomiska värdet av befintliga medborgarskap.

Varför inte kräva minst godkända betyg från årskurs 9, det kräver vi av våra barn. Eller ännu bättre, godkända betyg från svenskt gymnasium som i praktiken krävs för att man skall kunna bli anställningsbar i Sverige.

Alliansen och MP arbetar stenhårt på att ruinera Sverige ekonomiskt, socialt och kulturellt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards