thoralf

Direktlänk till inlägg 9 juni 2017

RIKSDAGEN IGEN?

Av Thoralf Alfsson - 9 juni 2017 20:30

Idag publicerade Östra Småland en artikel där man tar upp om jag kommer kandidera till riksdagen i valet 2018. Det blev en halvsida i tidningen och en bra text skriven av Ulf Carlsson, en sann journalist. Inga påhopp och inga negativa epitet i artikeln, utan bara sakliga uppgifter och några citat från mig.


Jag har givetvis länkat till artikeln på Facebook. Intressant att se vilka som gillar och vilka personer och partivänner som inte gillat artikeln. Vill du se mig i riksdagen igen får du gärna gilla artikeln på Facebook.Det finns dock många som inte kan läsa artikeln då den finns bakom en betalvägg. Någon journalist på Gota Media sa till mig att en artikeln skulle kunna vara läsbar under 48 timmar för alla om man länkade den till Facebook men det kanske inte stämmer.


Därför citerar jag delar av artikeln.


”Många partimedlemmar hoppas nu att Sverigedemokraternas profilerade bloggare Thoralf Alfsson i Kalmar åter hamnar i riksdagen.

 

”På partiets utvecklingsdagar i Norrköping i pingsthelgen fick Alfsson mycket stöd för en ny period i parlamentet.

– Det var verkligen uppmuntrande att höra, säger han. Det var en bra stämning i Norrköping.

– Och jag skulle tacka ja om jag fick frågan. Det är ju egentligen det man vill uppnå. Men slutgiltigt är det en fråga för valberedningen.

 

Efter att ha suttit i riksdagen 2010-2014, nominerades Thoralf Alfsson inte för en ny period inför valet 2014. Det blev i stället Mattias Johansson-Bäckström från Oskarshamn som tog över. Men han är egentligen inte riksdagsledamot för Kalmar utan för Västernorrland.

 

De två SD-mandaten från Kalmar gick i stället till Paula Bieler från Uppsala och Christina Östberg från Söderhamn. Orsaken är att SD har en gemensam lista för hela landet.

 

Det har gjort att partiledningen haft järnkoll på vilka som hamnat i riksdagen. Inför valet nästa år diskuteras om partiet ska arbeta på samma sätt som alla andra, med regionalt nominerade kandidater och i det läget blir det mycket svårt att runda Thoralf Alfsson, när det ska beslutas vilka som kandiderar för länet. Han är i dag en av de mest kända SD-profilerna utanför partiledningen.

 

Varför Alfsson petades förra gången vet han fortfarande inte.

– Det är faktiskt ingen i valberedningen som berättat. Men jag accepterar förstås det. Valberedningen bestämmer.

 

Möjligen kan ett skäl vara hans mycket lästa blogg med 40 000-70 000 unika besökare varje månad. Det gör att han har en egen plattform utanför partiledningens kontroll.

 

Om siffrorna från opinionsundersökningarna stämmer kan SD kamma hem ytterligare ett mandat i länet i september 2018.

 

Den 1 december ska nomineringarna till kommuner och landsting inför nästa års val vara inne hos Sverigedemokraterna. Vad som gäller för riksdagen är ännu inte klart, men förmodligen blir det samma datum.

Alla kandidater måste lämna in ett utdrag ur belastningsregistret och skriva under en försäkran om lojalitet mot partiet innan de sätts upp på en valsedel.

 

Förra gången var Thoralf Alfsson suppleant i en rad utskott innan han så småningom blev ordinarie i skatteutskottet.

 

Men även om han gärna skulle tacka ja till en nominering till riksdagen kan det bli väl så spännande i kommunen efter valet, menar han.

– Vi får se vilket läge det blir i Kalmar efter september nästa år. Det är först då vi har facit.

 

För tillfället är Thoralf Alfsson på samma sida som den politiska majoriteten, med kommunalrådet Johan Persson i spetsen i arenafrågan. SD tycker att kommunens planerade köp av anläggningen är ett bra förslag, trots att en stor majoritet i en omröstning på Alfssons blogg har en motsatt uppfattning. Av 332 röstande tycker 64 procent att köpet är en dålig idé.

 

Men det tycker inte gruppledaren för partiet och Thoralf Alfsson jobbar hårt i kommentarsfälten för att förklara varför han hamnat på samma sida som den politiska majoriteten i arenafrågan.

– Majoritetens förslag är det minst dåliga av de alternativ som finns. Det handlar lite om pest eller kolera.”

 

 
 
Ingen bild

Pepparholm

9 juni 2017 21:02

Korrekt reportage från en riktig journalist. Trevligt att läsa. Visst behövs Thoralf ånyo i riksdagen. Samtidigt behöver vi en Thoralf i varje kommun!

 
Ingen bild

Knaster

9 juni 2017 21:45

Du är grym Thoralf! Blev så glad när du skrev om sill och nubbe på nationaldagen. Så svenskt och underbart! Trevlig helg och hoppas du får en riksdagsplats!!!!

 
Ingen bild

Leif W

9 juni 2017 21:46

Heja Thoralf! Hoppas du kommer in i Riksdagen även om det skulle uppstå ett tomrum i Kalmar.

 
Ingen bild

Tors Hammare

9 juni 2017 21:56

Thoralf du bedriver ju faktiskt en av dom bästa Sverige vänliga sajterna. Som är mycket saklig och välskriven. Jag hoppas du kommer med i Riksdan igen som tex Miljöminister i en SD/M/Kd regering! Kommer aldrig mera spilla min röst på S skiten! Jag har ingen Fb så jag kan inte "gilla" annat än skriva här!

 
Ingen bild

calle

9 juni 2017 22:44

Thoralf, du verkar vara en sån bra person. så du borde få en ministerpost, det departementet skulle bästa på 30 år. och göra mucket för Sveriges återuppbyggnad

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

9 juni 2017 23:05

Du skall vara stolt, Thoralf. Jag känner inte till många politiker som ens kommer i närheten när det gäller ditt driv och engagemang. Och vad du faktiskt får gjort.

 
Ingen bild

En som vet

9 juni 2017 23:07

Ni pratade i föregående inlägg ATT C FRID okunnig men sitter hon inte i knät på PAMPEN JOHAN PERSSON???????
Thor Alf sitt kvar i Kalmar.

 
Ingen bild

hebbe

9 juni 2017 23:15

Jag vet ju att du skötte din blogg och ditt oppositionsarbete i kommunen exemplariskt under riksdagstiden men frågan är om inte SD som parti vinner fler väljare, sett på längre tid, om du stannar i lokalpolitiken och gräver, rapporterar och argumenterar där du får större genomslag men då som kommunalråd förstås!

Andra största parti på riksplanet betyder inte samma sak på kommunalnivå och jag tror att du behövs här nere på heltid för att JP skall ha någon motpart som har både talets och förståndets gåva.

Men självklart passar du i Riksdagen, du kommer göra ett bra jobb där även denna gång om du får chansen.

 
Ingen bild

Björn

9 juni 2017 23:47

Hoppas du får en plats i riksdagen och det tror jag också du får med tanke på den ökning som SD ser ut att göra.
Men, som Pepparholm skriver så behövs du ju också i kommunen.
Går det att klona?

 
Ingen bild

tony

10 juni 2017 08:08

du kommer att få min röst nästa år, du behövs, tack för att du orkar gräva

 
Ingen bild

Hacke

10 juni 2017 09:12

Få är värda framgångar inom politiken som du Thoralf.

Jag hoppas på det absolut bästa men är också kluven som så många andra här. Vid comeback i riksdagen lämnar du samtidigt ett enormt tomrum efter dig i lokalpolitiken och inte minst med ditt bloggande som saknar motstycke i landet. Tänk vilken suck av lättnad dina politiska motståndare och framför allt de lokala medierna skulle dra om de slapp ditt ständiga grävande och avslöjande. Det blir väl gemensamt tårtkalas på Barometern tillsammans med kommunpamparna kan tänka.

Thoralf Alfsson

10 juni 2017 09:31

Jag har en plan ;-)

 
Ingen bild

Så ska hatarna tas!

10 juni 2017 09:51

”Skithög”, ”en skam för mänskligheten” och ”mans-bäbis” – det var några av epiteten den amerikanske författaren och programledaren Reza Aslan nyligen valde att tillskriva USA:s president Donald Trump i två twitterinlägg. Nu väljer i sin tur den amerikanska tv-kanalen CNN att avsluta sitt samarbete med författaren, skriver New York Times.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/OxR53/cnn-profil-kritiserade-donald-trump--sparkas

Komikern och programledaren Kathy Griffin, 56, höll upp Trumps blodiga huvud i sociala medier.

Nu får hon sparken från CNN.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/OxMdk

Hoppas du har en plan du orkar med.
Hacke har fullständigt rätt att du gör bättre nytta på hemmaplan.
Att bli kommunens starke man väger tyngre än riksdagen.
Mvh

 
Ingen bild

Iceman

10 juni 2017 10:20

Jag hoppas också att du tar dig till riksdagen. Vårt land behöver rejäla och hederliga politiker som du! Tack för att du orkar kämpa och för den bästa bloggen! Här kan man andas och känna hopp.

 
Ingen bild

Hacke

10 juni 2017 11:07

Den planen ser jag verkligen fram emot Thoralf.

OT. Nu är lobbyverksamheten igång på bred front för att göra inskränkningar i den grundlagsbefästa yttrandefriheten (läs ”få tyst på oppositionen”). I detta fall är det SOM-institutet som ännu en gång utfört ett beställningsjobb och blandar äpplen och päron efter behag för att komma fram till den horribla slutsatsen att en majoritet av svenskarna vill inskränka yttrandefriheten!

Lite förvånad blir man dock när man samtidigt avslöjar vilka grupper som ivrigast förespråkar dessa inskränkningar. Det vi alla visste utan några vetenskapliga undersökningar - personer som politiskt placerar sig till vänster och kvinnor.
https://www.journalisten.se/nyheter/majoritet-vill-inskranka-yttrandefriheten

 
Ingen bild

C Andersson

10 juni 2017 11:17

"Jag har en plan"

Jag har just tittat igen om tv-serierna med studierektorn. Han var väl också i Stockholm ibland?

Thoralf Alfsson

10 juni 2017 11:28

Så var det kanske ;-)

 
Ingen bild

Ölandsbonde

10 juni 2017 11:28

Utanför ämnet:
Jag tycker att Janne Andersson påminner om Jimmie Åkesson.

 
Ingen bild

Observer

10 juni 2017 11:30

Thoralf behövs på riksplanet. Partiet skulle ta ett rejält kliv framåt med hjälp av honom.

 
Ingen bild

Observer

10 juni 2017 11:38

Dekadensen inom Svenska Universitet

http://www.inblick.se/nyheter/2017/06/09/da-terrordomda-nu-samhallstoppar

 
Ingen bild

calle

10 juni 2017 12:12

observer 11:38, inte konstigt svenskarna blivit hjärntvättade. idioters ideer har blivit vetenskap, som ungdomar skall lära sig!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

10 juni 2017 12:31

"skriva under en försäkran om lojalitet mot partiet innan de sätts upp på en valsedel."

Låter mycket obehagligt och olycksbådande. Endast SD-fasoner?

Thoralf Alfsson

10 juni 2017 15:50

ABsolut inte! Ett bra och rimligt krav!

 
Ingen bild

Nisse

10 juni 2017 12:47

Här har du en röst.

 
Ingen bild

Tony

10 juni 2017 13:27

Den författaren kan vara glad för att det var i ett
demokratiskt land han fällde oförskämdheterna, hade
det varit i ett muslimland hade han förmodligen varit
25-30 cm kortare idag?

 
Ingen bild

Lotta_1

10 juni 2017 14:28

Vet inte om någon tipsat om denna artikel:

http://www.gp.se/nyheter/debatt/nobbad-sd-donation-ingen-fjäder-i-hatten-för-stadsmissionen-1.4351908

Heter inte "tårtkommunisten" också Markovitz? Något släktskap kanske?

 
Ingen bild

Kalle

10 juni 2017 14:41

Självklart skall du in i Riksdagen igen.
Där bör du vara riksdagsman och ha tid över för att sköta din blogg med inriktning på riksplanet med SD ledningens goda tillåtelse /uppmuntran att göra det.

DU behövs överallt i SD som har tystnat i debatten.

Din blogg är så bra att den är den enda kontakten med SD som många medlemmar och anhängare har idag.

 
Ingen bild

KS

10 juni 2017 15:23

Hacke m.fl…
Eftersom jag råkade trycka in SR:s ekointervju idag, kunde jag förstå att det tydligen ”utreds” om pressalster som Nya tider skall erhålla ekonomiskt stöd i form av presstöd eller inte. Det är väl den huvudsakliga anledningen till den eventuella ändringen av den stödformen. Som vanligt var den intervjuvande, Monica Saarinen, igång med sitt vänstersnack, vilket gjorde att jag missade vem egentligen hon hade framför sig. Det framgick dock tydligt att ”högerpopulistiska hatalster” som nämnda tidning, fortsättningsvis skulle bli utan stöd. Allt enligt Monica Saarinen! Hatet skulle enligt henne, en kvinna igen! bestå i kritik mot den nuvarande regeringens invandringspolitik! Slutsats: Om du äger ett invandringskritiskt media, försök inte att ansöka om det nya mediabidraget! Som tur är bemötte den intervjuvade, även detta en kvinna, detta trams med att några särregler inte skulle införas. Särregler om uteslöt de demokratiska principerna. Men…..”Nya tider” skulle tydligen vara det man får tåla i ett demokratiskt samhälle…….
Och Thoralf; ”Jag har en plan”. ? Hm…..

 
Ingen bild

Veritas

10 juni 2017 15:46

"Jag har en plan"
https://www.youtube.com/watch?v=1Whr4zxGjrU
Jag har sett ex. på kommunpolitiker som suttit i riksdan och kommunen samma perioder. Men det är kanske inte så bra om man ska fokusera. Svårt val verkar det som. Du behövs både i riksdan och i din hemkommunen med dom äckliga pamparna du berättat om. Du är ju en ytterst kompetent politiker i båda fallen. Är det möjligt för mig som inte bor i Småland att lägga personröst på dig i rv-valet, då får du min röst 2018! SD behöver fler Thoralfs! Tack för din envisa kamp mot dom röda träbockarna.
SD 2018 >>>>>>>>>>

 
Ingen bild

ugglan

10 juni 2017 16:11

Jag är helt övertygad om att du intar din rättmätiga riksdagsplats efter valet 2018.

 
Ingen bild

Richard

10 juni 2017 16:49

Heja!

Du får mitt kryss om du står på listan!

 
Ingen bild

Pepparholm

10 juni 2017 17:16

#Veritas - Thoralf har också min personröst om det blir en "Sverigelista". Då blir nog hans avundsjuka motståndare i gamla valkommittén förskräckta över utfallet från hela landet.

Jag tycker dock, att nu har partiet blivit så stort att det är dags med regionalt inflytande över representationen.

 
Ingen bild

Hacke

10 juni 2017 17:22

@KS

Det är ett jäkla drev mot Nya Tider på alla plan. Inte minst för att det man kallar den "högerextremistiska tidningen" får statligt presstöd på 3,5 miljoner.
Men jag har aldrig hör någon inom msm tala om "den vänsterextremistiska" tidningen ETC som är svenska mästare i presstöd. Detta genom att dela upp tidningen i mindre editioner fifflar man åt sig rekordstora 18 miljoner!
Här har man inga problem med vare sig epitet eller groteska mängder statligt stöd för ren exteremvänsterpropaganda.

Thoralf Alfsson

10 juni 2017 17:59

Har gjort samma reflektion. Funderade på just detta när jag lyssnade på lördagsintervjun idag med Alice Bah Kunkhe

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

10 juni 2017 19:00

Jag har inte hört något i Svensk fulmedia om att Trump hade rätt när han hävdade att Demokraterna valfuskade !

 
Ingen bild

Vax

10 juni 2017 19:16

En stilla undran, vad har en driftig man som Thoralf uppe i riksdagen att göra.
En knapptryckare bland många, med partipiskan hängande över sig?

Bättre då att var kung i sitt eget rike, och med ökat antal mandat få ökad möjlighet att påverka.

Samtliga Sveriges kommuner kommer att ha lika miserabel ekonomi som Malmö om 8 (åtta) år. Då behövs de goda krafterna redan idag på hemmaplan.

Stanna kvar, borta bra.....

 
Ingen bild

Veritas

10 juni 2017 20:07

@ Pepparholm 10 juni 17:16
Absolut! SD växer hela tiden, men ändå så lär Thoralf få plats i riksdan om han tillåts ställa upp!
SD 2018 >>>>>>>>>

 
Ingen bild

Thoralf A

10 juni 2017 21:04

Mojo

Du är en bedrövlig mytoman.

Du förstår väl att jag inte godkänner din kommentar och dina lögner.

Du har dessutom ett antal frågor som du inte svarat på.

Hur skall vi stoppa de muslimska och islamistiska terroristerna?

 
Ingen bild

Hacke

10 juni 2017 21:15

Återkommer till det här med yttrandefrihet/pressstöd efter att ha hört reprisen av Ekots lördagsintervju med Alice Bah Kuhnke.
I den påpekade programledaren Monica Saarinen att presstöd inte skall ges till sådana som står för ”lågintensiv hatpropaganda” och räknade därefter upp några citat som man researchat fram och som uppenbarligen var det värsta man kunde hitta ur Nya Tider och som inleddes av ett påstående från Saarinen:

”…det ju en väldigt invandringskritisk tidning” (man får alltså enligt henne inte ens vara invandringskritisk, i varje fall inte ge uttryck för det!)

”…emot mångkultur då det skapar otrygghet, fiendskap och splittring i de samhällen som drabbas” (att uttala detta faktum ska alltså diskvalificera från presstöd)

”…släpper in 10 000-tals analfabeter i Sverige idag”. (Inte heller fakta som denna får torgföras enligt public service utan är att betrakta som hatpropaganda)

”…turkar förblir turkar hur mycket tunnelbana de än åker i Berlin eller Stockholm.” (samma hatpropaganda. Menar SR att turkar inte ska förbli turkar? Här pratar vi rasism på riktigt)

”…att Sverige idag med stormsteg närmar sig ett splittrat land med avund och skyhög kriminalitet.” (Är inte alla tämligen överens även om detta?)

Kuhnke svarade på dessa citat av ren fakta med en tung suck och sa att det är svårt att ge presstöd ”till sådant” och trasslade in konspirationsteorier och homofobi i sammanhanget. Men satte också i anständighetens namn det hela i förhållande till en frihet som är värd att bevaras.

Man förstår att lobbyisterna och aktivisterna på licensfinansierade public service är det kanske största hotet av allt mot yttrandefriheten när till och med deras egen partikamrat på kulturministerposten tvingas dra öronen åt sig när de går till attack (med i princip inget på fötterna).

Thoralf Alfsson

10 juni 2017 21:21

Det gäller ju att försvara sitt revir!

 
Ingen bild

Stefan A

10 juni 2017 21:19

Jo de kan om de vill journalisterna skriva helt vanliga artiklar om företrädare för SD, men låt inte lura er, nästa år börjar den sedvanliga jakten på Sverigedemokratiska fritidspolitiker....

Thoralf Alfsson

10 juni 2017 21:22

JO, den brukar börja i april när listorna (valsedlarna) är inlämnade till Länsstyrelsen.

 
Ingen bild

Micael Foghagen

10 juni 2017 22:23

Klart som korvspad att Thoralf ska sitta på en riksdagsplats - hur vi medlemmar, aktiva och förtroendevalda tar hand om kommunen för Sverigevänners bästa är ju enbart en positiv utmaning! Och den antar vi....

 
Ingen bild

skogsviol

10 juni 2017 22:57

Du är den bäste som sd har . självklart måste man ta hänsyn till det .

 
Ingen bild

Fredrik

11 juni 2017 00:16

Jag vill att min röst också ska räknas, därför Thoralf i riksdagen

 
Ingen bild

Mångkulturen levererar ånyo

11 juni 2017 03:53

Tonårsflickor våldtogs på fest – tre ynglingar döms

Tonåringar döms

Nu döms 17- och 18-åringen i Södertörns tingsrätt för grov våldtäkt till sluten ungdomsvård i tio månader respektive ett år och tio månaders fängelse. De ska tillsammans betala 178 800 kronor i skadestånd och utvisas i tio år. 17-åringen döms för misshandel av en tredje flicka på festen och 5 000 kronor i skadestånd.

Tingsrätten anser att våldtäkten ska anses som grov då två gärningsmän varit inblandade, de gjorde upp innan hur övergreppen skulle genomföras och om de skulle använda kondom.

I den 17-åriga flickans fall har gärningsmannens dna säkrats i hennes trosor.

Ytterligare en 17-årig pojke döms till fem månaders sluten ungdomsvård för våldtäkten och att betala 153 800 kronor i skadestånd.

De tilltalade har förnekat brott och hävdat att flickorna haft sex frivilligt.

Aftonbladet har sökt 18-åringens försvarare.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/nE3px/tonarsflickor-valdtogs-pa-fest--tre-ynglingar-doms

Men!
Vad är det för fel i huvudet på svenska tonårsflickor/pojkar.
Media har skördat ytterligare offer pga av förtigandet av faran med dessa invandrade tickande bomber.

 
Ingen bild

Lasse P

11 juni 2017 09:57

Det tror fan att tidningen Östran som är en sosse blaska prata att du ska till riksstan då slipper dom en mycket skicklig politiker i kalmar kommun. Vi och fotbollen behöver dig Alf.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Måndag 23 april 12:09

För ca 6 månader sedan skicka Mark o Miljödomstolen tillbaka ärendet om bygglov för en flyktingby i Påryd och och gav det överklagande rätt. Kalmar kommun bestämde då att man skulle ta om ärendet från början och söka ett nytt bygglov. Ärendet var p...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 22 april 09:45

"Ett långvarigt, brinnande engagemang för Sverige som snarare ökar än avtar vid motvind är helt klart det mest attraktiva hos en annan person. Personer som står stabilt i sin övertygelse både vid motgång och medgång, som drivs av någonting större och...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 20 april 23:23


Idag har vi kört upp till Skokloster där SD har ett möte för alla kommunföreningsordföranden i Sverige. Någon sa att vi var ca 170 anmälda. Jag förväntar mig en fullspäckad dag under lördagen med mängder av nyttig information angående kommande valrör...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 19 april 23:36


När Stefan Löfven för några dagar sedan gick ut med att Socialdemokraterna ville begränsa arbetsinvandringen till Sverige så blev jag faktiskt inte förvånad. Han hade i lördagsintervjun för någon vecka sedan flaggat för detta eller kanske skickat upp...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 19 april 14:02

I högermarginalen på bloggen hittar man nu en avdelning med länkar till mina granskningar av vissa kostnader för nyanlända i samtliga kommuner inom Kalmar län.    Granskningarna kommer även uppdateras om nya uppgifter tillkommer fram till valet 9...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 039 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se