thoralf

Direktlänk till inlägg 11 november 2017

DET SOCIALDEMOKRATISKA PAMPVÄLDET KÖR ÖVER FACKET IGEN

Av Thoralf Alfsson - 11 november 2017 18:03

 

 

Den 25 april 2016 drev den rödgröna majoriteten med stöd av restalliansen (M, L och KD) igenom att alla kommunens personliga assistenter (ca 130st) skulle privatiseras. Sverigedemokraterna motsatte sig detta beslut då vi ansåg att detta tillhör kommunens kärnverksamhet och att den besparing som skulle kunna uppnås helt och hållet skulle drabba personalen genom sämre anställningsavtal.


Det är helt absurt att en majoritet som bland annat består av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet driver igenom detta beslut. Precis tvärtemot hur S och V agerar i andra kommuner.


Men pampen Johan Persson ligger bakom detta och då skall det drivas igenom till varje pris!

 

När Socialförvaltningen sedan gick ut för att få in intressenter som var beredda att ta över alla personliga assistenter var intresset väldigt klent beroende på de villkor som Kalmar kommun ställde. Sedan har det varit väldigt tyst om detta under en längre period men nu skriver Östra Småland att Kalmar kommuns Socialförvaltning ”sockrar” sitt förslag med ett startbidrag på 4,5 miljoner kronor till det företag som vill ta över de personliga assistenterna!


Helt makalöst! Är det ens lagligt att stödja ett enskilt företag på det sättet? Jag tror det bryter mot kommunallagen.


”8 § Kommuner och landsting får genomföra åtgärder för att allmänt främja näringslivet i kommunen eller landstinget. Individuellt inriktat stöd till enskilda näringsidkare får lämnas bara om det finns synnerliga skäl för det.

 

Att Kalmar kommun vill privatisera de personliga assistenterna kan knappast betraktas som synnerliga skäl, enligt lagtexten!


När förslaget röstades igenom i Kalmar kommunfullmäktige var 5 ordinarie ledamöter från socialdemokraterna frånvarande och hade ersatts av Ja-sägare till privatiseringen. En av de frånvarande var kommunals ordförande Marie Simonsson. Hon smet även denna gång ifrån sitt ansvar för sina medlemmar.


Ibland de närvarande 29 socialdemokraterna var det 8 som avstod ifrån att rösta enligt protokollet (bilaga C, sid 36). Splittringen var med andra ord stor inom socialdemokraterna men kommunalpampen Johan Persson drev igenom sitt beslut trots det interna motståndet. Nasim Malik röstade givetvis som Johan Persson.


Om detta startbidrag på 4,5 miljoner kronor blir verklighet kommer jag sannolikt överklaga det för att få en prövning mot gällande lagstiftning i kommunallagen!

 

PS

Tyvärr så finns artikeln inte på nätet eller Östra Smålands webbsida utan endast i lördagens pappersupplaga och pdf-tidning.


Nu har artiklarna kommit på webbsidan!


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/ger-4-5-miljoner-for-privatisering/

 

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/det-har-trixandet-ar-ren-skandal-ga-ett-steg-tillbaka/Jag noterar också att Moderaterna nu kopierar Sverigedemokraternas retorik i Kalmar ;-)


Dels börjar man använda begreppet pampfasoner som SD använt vid flera tillfällen. Dessutom anväånder sig Moderaterna av vår slogan "Kalmar förtjänar bättre" som vi kallade vår folder som delades ut det samtliga hushåll i Kalmar kommun den 2 november.


 

Väldigt vad kreativa Moderaterna är i Kalmar;-)


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

calle

11 november 2017 18:28

7 klöverns kreatur förnekar sig inte. allt går ju på att några få skall bli rika andras bekostnad. skattebetalarnas pengar skall hamna i privata företag vars ledning skall bli rika, medans de som utför vårdenen skall jobba gratis och vårdtagarna är objekt man tjänar pengar på.
på andra håll har sosseblocket och alliansen gått ihop en gemensam maffia-SocialModeraterna.

en fråga till pk-folket, om man skall dansa salsa skall ju manen vara manlig och föra kvinnan, hur gör man om bägge skall vara hen, och genusvetenskapligt korrekt ?

 
Ingen bild

Tony

11 november 2017 19:17

Karbonpartiet moderaterna.

 
Ingen bild

USCH

11 november 2017 19:36

Pampen och diktatorn Johan Persson måste nog snart inse att han har gjort sitt i Kalmar - eller ska folket fortsätta smöra för honom och ge honom nytt förtroende? Snacka om det sovande folket. Historien kring "Papi" är tillräcklig för att JO skulle syna det hela. Det skedda är inget annat än katastrof, inte ett dugg bättre än Nordkorea för att vara ärlig. Om händelsen inte kommer upp på JO's bord så är det illa. Kalmar kommun kan inte fortsätta stifta egna och/eller kringgå lagar i landet.

 
Ingen bild

Pepparholm

11 november 2017 19:40

Det är lärorikt att konkret få veta socialdemokraternas och fackets "värdegrund". Samma potentater som vägrar att tala med sverigedemokrater och där facket utesluter annan uppfattning än Karl-Petter Thorwaldssons.

 
Ingen bild

Maja Dacke

11 november 2017 21:29

Jag följer Thoralfs blogg dagligen ... utan att kommentera. Men idag kom det ackumulerade 'OTROLIGT!' ut. Ändå tror jag inte att Kalmar är den enda stad/kommun som begåvats med dylika ... (fyll i lämpliga epitet!)

Girighet är som jag ser det idag den största dödssynden, men alltför många ser den inte hos sig själva. En dag får de erfara det. Sedan att alltför många har alltför många mer pengar än de har förnuft är en annan sak. Och inget de kan ta med sig när de går ...

Suck!

 
Ingen bild

Micael Foghagen

11 november 2017 21:34

Ja när det ska bli slut på eländet? Thoralf sliter som en hund och vi andra gör vårt bästa. Men vad hjälper det när JP byter och intragerar med andra villiga som vill sitta vid köttgrytorna... Passar inte galosherna är det hej då, in med ny ja-sägare.

Tycker att vi numera kan kalla Johan Persson för PJP..... första P som i pamp!

 
Ingen bild

Björn

11 november 2017 22:24

Att kommunerna privatiserar, skär ner på sina olika förvaltningar och lägger ut på entreprenad är ju inget nytt och varför man gör det kan man ju fråga sig. Är det bara för att man inte vill ha en massa verksamheter under eget tak, eller? Då slipper man ju direkt ansvar och kan skylla på entreprenörerna om något inte fungerar. Att privata företag skär ner på personal är ju helt naturligt när det handlar om besparingsåtgärder. Men en kommun är betald av skattemedel för att upprätthålla en viss medborgerlig service. En kommun ska inte gå med vinst.
Att moderaterna mer och mer tar efter SD tyder ju bara på en desperation och idètorka. Man har börjat inse att folket är trötta på den förda politiken (som man ju själv är en del av). Nu gäller det att försöka visa att man visst kan ta ansvar för landet och börja försöka få tillbaka alla som har börjat sympatisera med SD.

 
Ingen bild

Lasse P

12 november 2017 04:42

Det är helt klart att m tar efter SVERIGEDEMOKRATERNA i både tal och skrift.Jag får dagligen frågor om SD och deras politik.
Men när man klargjort vad SD gör och inte gör så är det lugnt.
Sedan så återgår rösten på SD igen.Tack för ordet.

 
Ingen bild

En som vet

12 november 2017 05:18

Gamle Ian Wachtmeister är död men ingen nyheter på sv radio.
Tyvär så det var ett hatobjekt.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

12 november 2017 09:18

Paragraf 8 och kommunens satsning på FF för ca 250 miljoner och rena strunthyran för att disponera Guldfågeln med alla försäljningsställen. Hur passar det in?

Thoralf Alfsson

12 november 2017 10:57

Ideell förening.

 
Ingen bild

Lena1

12 november 2017 09:23

Utanför ämnet: Intervju från Swebbtv. BBC har gjort en dokumentär om en mystisk sjukdom som endast finns i Sverige om de "apatiska" asylsökande barnen. Enligt psykiartikern dr Jackson som anser att det är några oerhörda övergrepp på barnen därför att en del är köpta barn från barnbordeller. Många av dessa barn är där för att de falska föräldrarna ska få asyl. Även SvD har skrivit om ett sådant fall, där "föräldrarna" som sedan de fått asyl övergav barnet på sjukhuset.


https://www.youtube.se/watch?v=P7yhz-eDAw

 
Ingen bild

Lena1

12 november 2017 09:40

Intervjun på Swebbtv MÅSTE lyssnas på om "den största medicinska skandalen någonsin". Maccariniaffären är småpotatis i jämförelse och det är många internationella läkare om vad som pågår i Sverige eftersom vi tillåter dessa övergrepp på sjukhus som helt lagliga.

Psyjiatirn Dr Jackson anser att vi i Sverige är i ett psykotiskt tillstånd...
https://www.youtube.com/watch?v=P7yhz-eDAw

 
Ingen bild

Lena1

12 november 2017 09:48

Upprepar vad som sägs i intervjun med Dr Jackson, som också har anmält Jan Helin för grovt förtal och de ska mötas i tingsrätten den 22 november. OM pressen kommer dit så kommer denna skandal att tas upp. Journalisterna måste ju berätta om dessa övergrepp på svenska sjukhus som ENDAST EXISTERAR I SVERIGE. För i andra länder finns lagar som stoppar dessa trafficking "fake parent" som utnyttja köpta barn.

 
Ingen bild

Lena

12 november 2017 10:38

Så har 7-Klövern mer eller mindre alltid agerat.

 
Ingen bild

Denna godhetsapostels soffa är fortfarande tom

12 november 2017 10:46

I många kommuner får ensamkommande som fyller 18 stanna på sina boenden tills deras överklagande till Migrationsdomstolen har behandlats. Vellinge har tagit ett beslut i motsatt riktning: när ungdomarna blir myndiga tvingas de flytta till ett vuxenboende någon annanstans i Sverige.

21 pojkar i kommunen har nyligen blivit myndiga eller räknats upp i ålder till 18 år. Ytterligare ett tjugotal personer hamnar i samma situation inom ett halvår.
– Ungdomarna kom när de var 16. Asylprocessen har dragit ut i flera år och nu måste Migrationsverket forcera fram beslut. Ett avslag innebär i princip alltid att de räknas upp i ålder och blir hemlösa. Läget är akut, säger Mikael Kinning från Röda Korsets projekt Medmänniskanu.
https://www.merinfo.se/search?ae6=Boltensternsv%C3%A4gen+41+B&ae4=H%C3%B6llviken&d=p

https://www.sydsvenskan.se/2017-11-12/miljonbidrag-ska-stoppa-hemloshet-bland-nyanlanda-tonaringar-men-i-vellinge-far-ungdomarna-vanta
Hyckleri?

 
Ingen bild

Mika

12 november 2017 11:27

Går att Moderaterna raderat inlägget, med den uppenbara stölden eller ska vi säga lånet av SD retoriken...

Thoralf Alfsson

12 november 2017 12:16

Inlägget är kvar men min ironiska kommentar har plockats bort på deras FB ;-)

 
Ingen bild

Lotta_1

12 november 2017 11:29

Så uttrycker sig “de goda” när det blev känt att Ian Wachtmeister gått bort: http://www.friatider.se/twitter-v-nstern-i-gl-djeyra-n-r-ian-wachtmeister-d-r-hurra-f-r-cancer

Vilka vidriga ursäkter till människor.

 
Ingen bild

Dubbelmoral

12 november 2017 11:47

OT: varför bedrivs det häxjakt på Martin Timell, men inte på Lotta Bromé och Soran Ismail som betett sig likadant? En flata och en invandrare, är det förklaringen?

 
Ingen bild

Observer

12 november 2017 12:56

Några ord om tillit.
I framtiden måste vi bygga ut tilliten mellan oss i vårt land. Och hur skall vi göra det? Det skall var och en fundera på!

 
Ingen bild

Erik

12 november 2017 12:58

@Dubbelmoral

Den svenske vita mannen ska utrotas, det är anledningen.

Det som händer i Kalmar är häpnadsväckande. Man får inte särbehandla invånare och denna privatisering är ju sjuk, men ni fortsätter ju rösta på diktatorn Johan Persson.

 
Ingen bild

Observer

12 november 2017 12:59

En framtidstro bör byggas!

 
Ingen bild

Hacke

12 november 2017 14:08

Mycket bra info Thoralf kring sossepampväldet. Samma fasoner där som här.
Det är bara detaljerna som skiljer. Och var finns oppositionen förutom sd?
Moderaternas låtsassvängning under galgen ter sig ytterst patetisk.
Varför bry sig om en dålig kopia när det finns ett bättre och definitivt tillförlitligare original

 
Ingen bild

Ölandsbonde

12 november 2017 16:39

Så en ideell förening rundar §8? Vad skulle du tycka om Norrlidens Bastuförening fick några tiotals miljoner?

Jag tycker du hycklar i Guldfågelnfrågan och låter ditt intresse för fotboll påverka vad du tycker.

Thoralf Alfsson

12 november 2017 17:01

Du får väl fråga en jurist om skillnaden mellan en ideell förening och ett företag när det gäller bidrag/stöd från det offentliga och vad kommunallagen säger om det.

Det handlar inte om vad jag tycker utan om vad lagen säger!

 
Ingen bild

Fredde

13 november 2017 07:54

Det är otäckt när PK-maffian snor SD-s politik och kallar den sin egen.

Självklart kommer de plocka röster på det, och därmed ställa SD i sämre dager.

Men, vi vet ju alla vilka kappvändare PK-maffian är, samvetet är rymligt.
Sen, när valet är över kommer de ändå ändra kurs.
För vad är ett vallöfte värt? Vad lovade (S) innan förra valet?
Inte röra bränsleskatterna.
Vad blev det?
Rejäl höjning varje år!

Men, vi här vet ju vart pengarna går. Fast det skriver inte PK-media.

Folk är skrämmande omedvetna om vad som pågår i Sverige idag!
De tror på vad media skriver, obegripligt att man lyckats föra folket bakom ljuset!

 
Ingen bild

Goliat

13 november 2017 15:41

Vad lider Pampen av för störning? Hörde att han bygger bort hela Kalmar Södras idrottsplats.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se